Haberler

Dha Yurt Bülteni-10

Suriye sınırında kazılan mevzilere tanklar konuşlandıŞANLIURFA'nın Akçakale İlçesi'nde, Suriye sınır hattında hafta başında kazılan mevzilere 2 tank yerleştirildi.

Suriye sınırında kazılan mevzilere tanklar konuşlandı

ŞANLIURFA'nın Akçakale İlçesi'nde, Suriye sınır hattında hafta başında kazılan mevzilere 2 tank yerleştirildi.

Telabyad'daki terör örgütü PYD/YPG'li teröristler tarafından geçen 28 Mayıs'ta Tekçe Hudut Karakolu'na havan ve roketlerle saldırı düzenlenmesinin ardından başlatılan güvenlik önlemleri kapsamında, Pazartesi günü sınır hattındaki Hürriyet, Tatlıca ve Öncül mahallelerinde iş makineleriyle kazı yapılarak mevziler oluşturuldu. Kazıların tamamlanmasının ardından oluşturulan mevzilere, bugün Şanlıurfa'da konuşlu 20'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı'ndan 2 tank sevk edildi. Sınır hattına çekicilerle getirilen tanklar, çekicilerden indirilip mevzilere konuşlandırıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------

Sınır hattı

Çekticilerin gelişi

Tankların mevzilere indirilmesi

Güvenlik önlemi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Hadi KURT-ŞANLIURFA-DHA)

=========================================

Adana'daki katliam 2 yıl önce 'geliyorum' demiş (2)

ANNE İLE OĞLU TOPRAĞA VERİLDİ

Gönül ve Suphi Cumhur Cengiz'in cenazeleri Antakya Asri Mezarlığı'na getirildi. Anne-oğulun cenaze namazına Antakya Belediye Başkanı AK Partili İsmail Kimyeci ile Cengiz ailesinin yakınları ve vatandaşlar katıldı. Cenaze namazının ardından muzlara alınan anne oğulun tabutları aynı cenaze nakil aracına konularak Antakya Asri Mezarlığına götürüldü. Suphi Cumhur Cengiz'in eşi Eda Cengiz ise yakınlarının kollarında ayakta durabildi. Genç kadın, el sallayarak eşini son yolculuğuna uğurladı. Anne ile oğlu yan yana toprağa verildi.

Aile yakınları ise görüntü alan gazetecilere tepki gösterdi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Anne oğulun yanyana konulmuş tabutları

-Cenaze namazının kılınması

-Namaz kılan yakınlarından detaylar

-Tabutların omuzlara alınması

-Cenaze nakil aracına yerleştirilen tabutlar

Haber-Kamera: Ramazan ÇELİK/HATAY,

============================================

(ÖZEL) Adana'daki kanlı pusu güvenlik kamerasında

ADANA'da 56 yaşındaki Müslüm Üzer'in öldüğü, oğlu 32 yaşındaki Orhan ile torunu 9 yaşındaki Hüseyin Üzer'in ağır yaralandığı kalaşnikof ve tabancalı saldırıyla ilgili güvenlik kamerası ortaya çıktı.

Merkez Yüreğir İlçesi'ne bağlı Doğankent Mahallesi'nde oturan Müslüm Üzer, oğlu Orhan ve torunu Hüseyin Üzer ile birlikte 17 Nisan'da 01 DHR 78 plakalı otomobiline binerek Karataş Yolu üzerinden kent merkezine hareket etti. Taşçı kavşağında dönüş için yavaşlayan otomobile, kimliği belirsiz kişilerce kalaşnikof ve tabancalarla ateş açıldı. Saldırıda Müslüm Üzer öldü, oğlu Orhan ile torunu Hüseyin Üzer ise, ağır yaralandı. Saldırının, 10 ay önce Üzer ile Altınyüzük aileleri arasında çıkan silahlı kavgada 33 yaşındaki Ali Altınyüzük'ün öldürülmesi ile ilgili olabileceğini değerlendiren katli zanlısı 17 yaşındaki K.K. ile 13 kişi gözaltına alındı. Suriyeli olan K.K. ile 5 kişi tutuklandı diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

VURULMA ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Olayla ilgili soruşturma devam ederken silahlı saldırı anına ait bir güvenlik kamerası görüntüsü ortaya çıktı. Görüntülerde kavşağa gelen otomobile, katil zanlısının kalaşnikof ile ateş etmesi, ardından bir otomobile binip kaçması, vurulanların ise otomobilden inerek yoldan geçenlerden yardım istemesi görüntülere yansıdı.

AİLE KORKU İÇİNDE

Olayda hayatı kaybeden Müslüm Üzer'in kardeşi Mehmet Üzer, ailesinin sürekli tehdit edildiğini, çocuklarının okula gidemediğini, ekmeklerini bile komşularından aldıkları ileri sürdü. Altınyüzük ailesi ile aralarındaki husumetin bu olaylara neden olduğunu belirten Üzer, "Altınyüzük ailesiyle alacak-verecek konusunda husumet yaşadık, ailemizden birini öldürdüler, beni yaraladılar sürekli tehdit ediliyoruz" dedi.

Saldırıda bir gözünü kaybeden Orhan Üzer ise, olayın şokunu hala atamadıklarını kaydederek, "Bu aile organize suç örgütü gibi, babamı gözümün önünde öldürdüler, bir gözümü kaybettim, devlet büyüklerimizden bize yardım etmesini bekliyoruz. Can güvenliğimiz yok"diye konuştu.

Görüntü Dökümü

------------------------

Anayola giren aracın Üzer ailesinin içinde bulunduğu aracın önünü kesmesi

Bir şahıs tarafından araca ateş açılması

Ateş açan şahsın araca binip uzaklaşması

Üzer ailesinin içinde bulunduğu aracın

Aracın içinden çıkanların panik görüntüleri

Olay yerindeki ambulans ve kalabalığın görüntüsü

Ateş açılan aracın arşiv görüntüleri

Olaydan yaralı kurtulan Orhan Üzer ile röp.

Orhan Üzer'in yaralı gözünden detaylar

Olayda hayatı kaybeden Müslüm Üzer'in kardeşi Mehmet Üzer ile röp.

Çocuklarla röp.

Müslüm Üzer'in annesinin ağlarak konuşması

Anneden detay görüntü

Haber-Kamera: Çağlar ÖZTÜRK/ADANA,

========================================

FETÖ ablalarına 16 ilde büyük operasyon (2) - Yeniden

İZMİR merkezli 16 ilde, FETÖ/PDY'nin kadın yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda, 53'ü kadın 54 kişi gözaltına alındı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PYD'ye yönelik soruşturmasında, İzmir merkezli 16 ilde operasyon yapıldı. Örgütün 'ablalar' olarak bilinen kadın yapılanmasına yönelik operasyonda 53'ü kadan 54 şüpheli gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında, 12'si erkek toplam 71 kişi hakkında yakalama kararı verildiği kaydedildi. Şüphelilerden, bazılarının örgütün şifreli haberleşme sistemi ByLock'u kullandığı belirtildi.

48 ADET 1 DOLAR ÇIKTI

Bu arada, İzmir'in Güzelyalı semtinde örgütün 'mütevelli üyesi' olduğu iddia edilen S.Ö.'nün evinde, örgüte aidiyetini gösteren, aralarında çok sayıda F serisinin de bulunduğu 48 adet 1 Amerikan doları ele geçirildi. Gözaltındaki tek erkek şüphelinin, Çiğli 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'nda görevli bir üsteğmen olduğu öğrenildi. Üsteğmenin annesinin de Karşıyaka bölge ablası olduğu ileri sürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Jandarma aracından görüntü

Ele geçirilen malzemeler görüntü

Haber- Kamera: İZMİR,

==============================================

Adıyaman'da sağanak ve dolu

ADIYAMAN'da, etkili olan sağanak yağmur ve dolu nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Kentte öğleden sonra başlayan ve 20 dakika süren sağanak yağmurun ardından dolu nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Sürücüler zor anlar yaşadığı kentte trafik akışı da güçlükle sağlandı. Sağanak yağmur nedeniyle vatandaşlar da zor anlar yaşayıp ıslanmamaya çalıştı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Caddeler

Yağmurun yağması

Vatandaşların zorlukla ilerlemesi

Araçların ilerlemesi

Dolu yağışı

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN-DHA)

====================================================

Mevlana Müzesi bahçesinde çıkan mezarlar, Selçuklu dönemi mimarisiyle korunacak

KONYA Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Tahir Akyürek, Mevlana Müzesi'nin yaklaşık bin yıllık gül bahçesinde gerçekleştirilen ek bina inşaatının hafriyat çalışmaları sırasında ortaya çıkan mezarların, Selçuklu dönemi mimarisiyle korunması için çalışma yapıldığını söyledi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen Mevlana'yı Anma Törenleri İstişare toplantısının açılış töreni bugün gerçekleştirildi. 2 gün sürecek olan toplantının açılışına Konya Valisi Yakup Canbolat, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mevlana'nın 22'nci kuşaktan torunu Esin Çelebi Bayru, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülseddar Yarar, daire müdürleri ve akademisyenler katıldı. Mevlevilik geleneği ve Mevlana'yı anma törenlerinde yapılan kültürel ve sanatsal etkinliklerin ele alındığı toplantıda Mevlana Müzesi'nin yaklaşık bin yıllık gül bahçesinde gerçekleştirilen ek bina inşaatının, hafriyat çalışmaları sırasında kemik ve mezar kapak taşlarının çıkması nedeniyle çalışmaların durdurulması gündeme geldi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkan Tahir Akyürek, Mevlana Müzesi çevresinde yapılan çalışmaların o bölgeyi dünyanın en önemli merkezlerinden birisi olmasını sağlamak için yapıldığını söyledi. Mevlana Müzesi olarak inşaatına başlanılan alanın Kültür Bakanlığı'nın 1960'lı yıllarda öngördüğü bir proje olduğunu belirten Akyürek, "Orası için hazırlanan proje sosyal alanlar, abdest alma mekanları, seminer alanlarıyla ilgili bir düzenlemeyi öngörüyor. Biz bunu 2013 yılında bir protokolle bakanlığın ne istediğini talep ederek Bakanlık adına Büyükşehir Belediyesi olarak işe başladık" dedi.

Müze ek binasının bahçeye değil de dışarıda bir yere yapılmasının çok istişare edildiğini anlatan Akyürek, "Bu doğru olmazdı. Çünkü Mevlana Müzesi ile türbesi birbirine karışacaktı. Türbe ziyaretçisi ile Mevlana Müzesi ziyaretçisi nereyi ziyaret ettiğini tam bilmeyecekti. Müzeyi ziyaret eden türbeye gelmeden, türbeyi ziyaret eden de müzeye gelmeden gidecekti. Mevlana, odaktır" diye konuştu.

MÜZENİN MÜŞTEMİLATI GÖRÜNÜMÜNDE OLACAKTI

Yapılan ek müze binasının Mevlana Türbesi'nin bir müştemilatı görünümünde planlandığını ifade eden Akyürek, "Amaç gelen insanlara türbede sergilenemeyecek olanların sergileneceği bir mekan sunma, abdest ve diğer ihtiyaçlarını daha güzel karşılayabilme ve türbe yönetimini orada olmasıydı" dedi.

SELÇUKLU MİMARİSİYLE KORUNACAK

Geçmişte Konya kent merkezindeki yapılan çalışmaların kolay olmadığını ve mezar kalıntılarına rastlanıldığını da hatırlatan Akyürek, çıkan mezarların 'Nakli Kubur' ile usulüne uygun olarak başka yerlere nakil edildiğini hatırlattı. Mevlana Müzesi bahçesinde yapılan müze ek binası inşaatında da 'Tuzcu Baba' ismiyle anılan mezar çevresinde mezarların çıktığını belirten Akyürek, şunları söyledi:

"O bölüm bahçenin içerisine kadar uzanıyor. Kültür Bakanlığımız ve Kültür Müdürlüğümüz ile bu konuyu değerlendiriyoruz. Tuzcu Baba ve çevresindeki o odağı bir proje revizyonu ile koruyarak oraya da Mevlana veya Selçuklu dönemi mezarlığı görüntüsüyle müzenin adeta devamı gibi açık hava müzesi şeklinde yeni bir çalışma tartışılıyor" dedi.

Görüntü Dökümü

----------------------

Toplantıdan detay

Tahir Akyürek'in konuşması

Müze ek binasında inşaat alanından detay

Haber- Kamera: Mehmet Kayhan YILDIZ KONYA

==================================================

İHD'nin Güneydoğu Rapou: 2017'nin ilk 3 ayında 7907 hak ihlali yaşandı

İNSAN Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi, Güneydoğu Anadolu bölgesinde 2017 yılının ilk 3 ayında yaşanan hak ihlalleri ile ilgili raporunu açıkladı. İHD Genel başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Şube başkanı Raci Bilici, 2017'nin ilk 3 ayında toplam 7 bin 907 hak ihlali tespit ettiklerini söyledi.

İHD Diyarbakır Şubesi, Güneydoğu'da 2017 yılınun 3 aylık insan hakkı ihlalleri raporunu şube binasında düzenledikleri basın toplantısı ile açıkladı. Raporu açıklayan İHD Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, 2017 yılının ilk 3 ayında da bölgede insan hak ihlallerinde artış olduğunu söyledi. Bilici, "Yargısız infazlar, işkence, kötü muamele, toplanma ve gösteri hakkına yönelik yasaklar ve müdahaleler, düşünce ifade özgürlüğü, basın özgürlüğü, kadın ve çocuklara yönelik şiddet, ekonomik, sosyal haklardaki kayıplar gibi bir çok değişik kategoride konularla ihlaller ortaya çıkmıştır"diyerek, şöyle konuştu:

"2017 yılının ilk 3 ayında çatışmalarda 13 güvenlik görevlisi yaşamını yitirirken, 13'ü yaralandı. Yine çatışmalarda 73 örgüt mensubu yaşamını yitirdi. Güvenlik güçlerinin müdahalesi, bombalı saldırılar ve silahlı çatışmalar sonucu 5 sivil yaşamını yitirdi, 18 kişi yaralandı. Mayın ve serbest patlayıcı sonucu 3 kişi yaşamını yitirdi, 10 kişi yaralandı. Yine son 3 ayda 13'ü çocuk 1629 kişi gözaltına alınırken, 1'i çocuk, 433 kişi tutuklandı. İşkence, kötü muamele iddiaları, toplumsal olaylara müdahalede olay sayısı 11 olurken, 30 kişi yaralandı. Soruşturma, dava cezalara maruz kalan kişi sayısı ise 212 kişi iken, cezaevlerinde ise 509 hak ihlali yaşandı. Diğer ihlallerde olmak üzere 3 ayda toplam 7907 hak ihlali yaşandığını tespit ettik"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Açıklamaya katılanlar

-Raci Bilici'nin konuşması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Canan ALTINTAŞ-Serdar SUNAR/DİYARBAKIR,-

====================================

Bursa'da Bilim Şenliği'nde çocuklardan dünya rekoru

BURSA Büyükşehir Belediyesi, THY ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) iş birliğiyle Bursa Bilim Teknoloji Merkezi'nin ev sahipliğinde düzenlenen 'Türk Hava Yolları Bilim Şenliği'nde dünya rekoru kırıldı. 3 bin 417 çocuğun aynı anda yaptığı bilimsel atölye çalışmaları ile daha önce Avustralya'ya ait olan dünya rekoru Bursa'ya kazandırılmış oldu.

Bursa TÜYAP fuar alanında gerçekleştirilen bilimsel atölye çalışmalarında, daha önce 2 bin 900 kişiyle Avustralya'ya ait olan dünya rekoru kırıldı. İki farklı deneyle atölye çalışmalarına katılan çocuklar ilk olarak bir deney tüpünün içine sıvı yağ, gıda boyası ve su koyarak deney yaptı. Gıda boyası, su ve yağın bir birine karışmadığını gören çocuklar şaşkınlıklarını gizleyemedi. Dünya rekorunu Bursa'ya getiren bir diğer deney ise çocukların alüminyum folyo ile yaptığı çalışma oldu. İlk olarak yaprak halindeki alüminyum folyoyu su dolu kabın içine bırakan çocuklar, folyonun suyun dibine batmadığını gördü. Ancak aynı alüminyum folyoyu katlayıp suya bırakan gençler bu sefer aynı folyonun suya battığına tanık oldu. 3 bin 417 çocuğun aynı anda yaptığı deneyle Avustralya'ya ait oylan rekor Bursa'nın oldu.

40 DAKİKADA DÜNYA REKORU

40 dakikalık 2 farklı deney çalışmasının ardından Bursa'nın ismi Guinness Rekorlar Kitabı'na yazıldı. Bursa 8. Noter'den Selma Totkenlı tarafından tutulan tutanakla dünya rekoru resmiyet kazandı.

Dünya rekoru kıran çocuklara teşekkür eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Recep Altepe, Türkiye'yi rekorla buluşturan gençlerin Bursa'dan çıktığını söyledi. Gençlere yönelik yapılan yatırımları sıralayan Altepe, "Artık dünya rekorlarını Türkiye kıracak. Bundan dolayı bilim şenliklerimizle en büyük etkinliğe imza attık. Bursa daha birçok rekora imza atacak" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Çocukların deney yapmaları

Salından genel görüntü

Kalabalık görüntüsü

Ço5cukların deney yapmaları

Çocuklarla röportaj

Recep Altepe'nin konuşması

Haber-Kamera: Edip TEKİN/BURSA, -

============================================

Yaşlılar egzersiz ve zeka oyunlarıyla sağlık buluyor

BURDUR'da, 'Evimde Sağlıklı ve Güvendeyim Projesi' kapsamında 65 yaş üstü yaşlılara her gün önce egzersiz yaptırılıyor sonra zeka oyunları oynatılıyor.

Burdur Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Burdur Belediyesi, Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün Koordinatörlüğü ve Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nin (MAKÜ) işbirliğiyle hazırlanan, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) 2016 yılı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı tarafından desteklenen 'Evimde Sağlıklı ve Güvendeyim Projesi' kapsamında yaşlılara bedensel ve zihinsel egzersiz yaptırılıyor.

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yürütülen projeyle her gün sabah servislerle evlerinden alınan 65 üstü yaklaşık 100 yaşlı, beden eğitimi öğretmeni ve fitness ve vücut geliştirme antrenörü İbrahim Kubilay Türkay nezaretinde Bahçelievler Mahallesi'ndeki Gençlik Parkı'nda 30 dakika kültür fizik hareketleri yapıyor. Yaşlılar egzersiz programının ardından 30 dakika süreyle de alzheimer hastalığını önlemeye yönelik zeka oyunları oynuyor.

PROTOKOL DA KATILDI

65- 83 yaş arasındaki yaşlıların katıldığı aktiviteye Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Belediye Başkanı CHP'li Ali Orkun Ercengiz, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Halk Sağlığı Müdürü Sevinç Sütlü de katılarak egzersiz yaptı.

Projenin 65 yaş üstü yaşlı kişilere fiziksel ve zihinsel aktivite içerikli olduğunu anlatan İbrahim Kubilay Türkay, proje süresinin ise 30 iş günü olduğunu kaydetti. Yaşlanmaya geçmiş bireylere fiziksel ve zihinsel aktiviteler yaptırdıklarını belirten Türkay, "Bu yaş grubu, kıkırdak kaybı ve kemik azalması yaşıyor. Onların günlük hayatta yaptıkları işleri daha rahat ve bilinçli daha az riskle yapmalarına destek olmaya çalışıyoruz" dedi.

Aktiviteye katılan 73 yaşındaki Ahmet Şenay ve 65 yaşındaki Şükrü Uluçay da yaptıkları hareketlerin günlük yaşamlarında kendilerine olumlu etkilediğini söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Kültür fizik ahreketlerinden detay

Ahmet Şenay'la söprotaj

Şükrü Uluçayla röportaj

İbrahim Kemal Türkalayla röportaj

Zihinsel aktivitelerden detay

Haber- Kamera: Mesut MADAN/BURDUR,

============================================

Gaziantep'te yabancı öğrenciler ülkelerini tanıttı

GAZİANTEP Üniversitesinde bu yıl 10'uncusu düzenlenen 'Öğrenci Buluşması'nda yabancı öğrenciler ülkelerini tanıttı.

Atatürk Kültür Merkezi bahçesinde gerçekleşen etkinliğe; Vali Yardımcısı Alaaddin Serdar Polat, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Etkinlikte konuşan Vali Yardımcısı Alaaddin Serdar Polat, Türkiye'de 203 ülkeden 100 bine aşkın öğrencinin öğretim gördüğünü söyledi. Bu öğrencileri yabancı olarak görmediklerini belirten Polat, "Bugün burada dünyanın bütün renklerini bütün güzelliklerini görüyorum siz gençler; bu duruşunuz, bu heyecanınız bu dayanışmanızla tüm dünyaya gerçek barış mesajı veriyorsunuz. Ülkemizde 203 ülkeden 100 bine aşkın öğrenci öğretim görmektedir. Biz bu öğrencileri yabancı saymıyoruz kendimizden biri olarak değerlendiriyoruz. Bizim medeniyetimiz hikmet ve irfan medeniyetidir. Nerede bir ilim varsa onu alıp irfan süzgecinden geçirip hayatımıza nakşetmek bizim en önemli görevimizdir" dedi.

Rektör Prof. Dr. Ali Gür ise, Gaziantep'in Suriye savaşının eşiğinde olmasına rağmen Gaziantep Üniversitesi'nin dünyanın en güvenle üniversitelerinden biri olduğunu ifade ederek, "Dünyada 206 kadar ülke var ama Birleşmiş Milletler verilerine göre 8 bin civarı konuşulan dil var. Maalesef dünyayı tek dilli bir dünya haline getirmeye çalışıyoruz, bu Allah'ın insana bahşettiği güzelliğe karışı koymak demektir. Gaziantep Üniversitesi 107 ayrı ülkeden 3 bin 700 yabancı olmak üzere 52 bin öğrencisi olan bir üniversitedir. Her ne kadar Gaziantep Suriye savaşının eşiğinde olduğu için güvenlik sıkıntıları olduğu var sayılsa bile, buraya gelen öğrencilerimiz hiçbir şekilde tereddüt atmadan burada güvenli şekilde kalabiliyorlar" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Suriyeli yetim çocuklar tarafından şarkılar seslendirildi ardından protokol üyeleri tarafından yabancı ülkelerin stantları gezildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Etkinlik alanı

Alaaddin Serdar Polat'ın konuşması

Ali Gür'ün konuşması

Stantların gazilmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber- Kamera: Ahmet SOYDOĞAN-GAZİANTEP-DHA)

===============================================

Bayramiç'te Hıdırellez şenliği

ÇANAKKALE'nin Bayramiç İlçesinde Roman vatandaşların Hıdırellez şenliği düzenledi.

Bayramiç'te dün akşam Hıdırellez şenliği için ilçede, Atatürk Caddesi ile Çınar sokak trafiğe kapatıldı. Bayramiç Kaymakamı Ramazan Kendüzler, Bayramiç Belediye Başkanı AK Partili Sadettin Arslan ile birlikte iki bin kişin şenliğe katıldı. Müziğin ritmine kendini kaptıranlar, gecenin ilerleyen saatlerine kadar oynayarak adeta kendilerinden geçti. Veysel Samanlıoğlu ve orkestrasının sahne aldığı Hıdırellez şenliğinde geleneksel hıdrellez ateşi yakıldı. Gençler ateşin üzerinden atladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Hıdırellez şenliğinden görüntü

Haber-Kamera: Fatih DALDAL / BAYRAMİÇ (Çanakkale),

===================================================

Tekzen Genel Müdürü Mertoğlu: Yapı marketler zinciri pazarı 25 milyar dolara ulaştı

TEKZEN Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Onur Mertoğlu, yapı marketler zinciri potansiyel pazarının 25 milyar dolara ulaştığını belirterek, Tekzen olarak yıl içerisinde 40 milyon liralık 10 yeni mağaza yatırımı daha yapacaklarını söyledi.

'Evin için ne istersen' sloganıyla inşaat ve boya malzemelerinden mobilyaya, dekorasyondan hırdavata, beyaz eşyadan bahçe ürünlerine kadar geniş bir yelpazede yapı marketler zinciri olarak hizmet veren Tekzen, 119'uncu mağazasını Kahramanmaraş'ta açtı. Yönetici ve davetlilerle birlikte mağazanın açılış kurdelesini kesen Tekzen Genel Müdürü Onur Mertoğlu, açtıkları mağazanın Kahramanmaraş'taki 3'üncü mağaza olduğunu söyledi.

Yeni açılan mağazada 28 ürün kategorisinde yaklaşık 25 bin çeşit ürünü müşterilerin beğenisine sunduklarını ifade eden Mertoğlu, Türkiye'nin 53 şehrinde olduklarını ve yıl içerisinde 40 milyon liralık 10 yeni mağaza yatırımı daha yapacaklarını söyledi. Mertoğlu, ülke geleceğinden umutlu olduklarını ifade ederek, "Perakende piyasasına bir konsolide olarak bakıldığı zaman toplamda 200 milyar dolarlık bir büyüklükle Türkiye'nin dördüncü büyük sektörü. Bu sektör içerisinde bizim ev geliştirme ve yapı malzemeleri, dekorasyonu da içerecek şekilde gıda dışı perakendenin toplam pazar büyüklüğü de 55 milyar dolar. Bunun içerisindeki yapı marketler zincirinin potansiyel pazarı 25 milyar dolar mertebesinde. Bizler organize zincir mağazalar olarak pazar payımız yüzde 9-9.5 mertebelerine oturmakta, yüzde 90'ı geleneksel kanallar tarafından ifa edilmekte. Türkiye'de inşaat sektörü yıllık yüzde 6 büyümeyi gerçekleştiriyor ve 55 milyar doları da 6 olarak büyüdüğünü düşünürsek sürekli büyüyen, ülkenin tüketici davranışlarının ekonomik refahın genişlemesi ve tabana yayılmasıyla birlikte artan refahın da milletimizin pay sahibi olması hane halkının harcamalarına doğrudan etki etmekte. Bütün bunlara baktığımız zaman Tekzen bu fırsatta herhangi bir risk algılaması yapmadan, hiçbir şeyden imtina etmeden yatırımlarını devam ettirmekte, toplamda da 20 bine yakın iş gücünün istihdam edilmesine doğrudan katkı vermekte."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------

Açılış

Onur Mertoğlu'nun mağazayı gezmesi

Mertoğlu'nun konuşması

Mağazadan detaylar

Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-

============================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akçakale Mevlana Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title