Haberler

Dha Yurt Bülteni-10

1)BAYKAL: YAĞMA YOK DEVLETİMİZİ YIKTIRMAYACAĞIZ (1) "MUZ CUMHURİYETİ Mİ BURASI? BURASI TÜRKİYE CUMHURİYETİ" CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal yeni anayasa ve referanduma ilişkin, "Bu sadece tek adam yönetimi değil. Bu denetimsiz, keyfi, şahsi tek adam yönetimi.

1)BAYKAL: YAĞMA YOK DEVLETİMİZİ YIKTIRMAYACAĞIZ (1)

"MUZ CUMHURİYETİ Mİ BURASI? BURASI TÜRKİYE CUMHURİYETİ"

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal yeni anayasa ve referanduma ilişkin, "Bu sadece tek adam yönetimi değil. Bu denetimsiz, keyfi, şahsi tek adam yönetimi. Aklına ne eserse, gönlünden ne geçerse yapabileceği. Başkan yardımcısını istediği sayıda, nitelikte seçecek. Ne sayı ne de nitelik sınırlı. Mecliste gensoruya, güvenoyuna ihtiyaç kalmayacak. Muz Cumhuriyeti mi burası? Burası Türkiye Cumhuriyeti. Devlet kuracağız diyor. Sen kimsin bu devleti yıkıp devlet kurmaya kalkan. Yağma yok devletimizi yıktırmayacağız" dedi. CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Alanya mitinginde konuştu. Baykal, "Şimdi öyle bir yetki veriyoruz ki bakanlığın tümünü kaldıracak. Kendisine göre sıfırdan bakanlık kuracak istediğini yerleştirecek. Aşiret düzeninde bile böyle bir şey olmaz" dedi.

"15 TEMMUZ 2016 ASKERİ DARBESİ İŞTE O REFERANDUMUN ÇOCUĞUDUR"

Denetimden hoşlanmıyor, rahatsız oluyor iktidar anayasa ile çözüm arıyor. Yolsuzluğun konuşulmasından şikayet ediyorlar. Meclis'in yapısını Cumhurbaşkanı'nın takdirine emanet etmiştir. Cumhurbaşkanı aynı zamanda partinin genel başkanı oluyor. 'Türkiye bir dikta rejimine doğru sürükleniyor' diyorlar. Acı olan ise milletin oyu ile olacak. 15 Temmuz 2016 askeri darbesi işte o referandumun çocuğudur" diye konuştu.

YAĞMA YOK DEVLETİMİZİ YIKTIRMAYCAĞIZ

Baykal, "Devlet kuracağız diyor. Yönetimi, rejimi bıraktım devlet değiştirmeyi planlıyor. Bu devletten ne sıkıntısınız var? Sen kimsin bu devleti yıkıp devlet kurmaya kalkan. Yağma yok devletimizi yıktırmayacağız" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------

Baykal'ın konuşması

Detaylar

ALANYA DHA

=========================================================

2)HÜSNÜ BOZKURT'UN ANNESİ TEDAVİ GÖRDÜĞÜ HASTANEDEN ÇIKARILDI

CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt referandumda 'evet' oyu vereceklere yönelik sözleri nedeniyle hedef haline getirilirken, annesi 88 yaşındaki Fahire Bozkurt da 2.5 yıldır tedavi gördüğü Konya'daki özel hastaneden çıkarıldı. Fahire Bozkurt, ambulansla İstanbul'daki özel bir hastaneye gönderildi.Kulak Burun Boğaz hastalıkları uzmanı olan Hüsnü Bozkurt, 2.5 yıl önce rahatsızlanan annesi Fahire Bozkurt'u, kendisinin de o dönem başhekimlik yaptığı Konya'daki Medline Hastanesi'ne yatırıldı. Hüsnü Bozkurt milletvekili seçilince görevinden ayrıldı ancak annesinin Medline Hastanesi'nde tedavisi devam etti.

CHP Milletvekili Hüsnü Bozkurt'un referandum kampanyasında 'evet' oyu verenlere yönelik sözleri üzerine hedef haline getirilmesinin ardından annesi Fahire Bozkurt, 2.5 yıldır tedavi gördüğü Medline Hastanesi'nden çıkarıldı. Annesini kentte bir başka özel hastaneye nakletmeyi düşünen Hüsnü Bozkurt, oraya da baskı yapılabileceği ihtimaline karşı İstanbul'a götürmeye karar verdi. Fahire Bozkurt bugün saat 10.00 sıralarında ambulansla İstanbul'da adı açıklanmayan bir özel hastaneye götürdü.

HASTANEYE BASKI OLUŞTU

Annesinin tedavi gördüğü hastanenin baskılar nedeniyle fazla zarar görmemesi için nakil ettirdiğini ifade eden Bozkurt, şunları söyledi: "Benim annem 2.5 yıldır özel Medline Hastanesi'nde tedavi altında. 2.5 yıldır Allah razı olsun ellerinden geleni yaptılar. Neredesye annemi ölüm döşeğinde buraya getirdik. Annemde ileri alzheimer var, çoklu organ yetmezliği ve bacaklarından ileri derece rahatsız, yürüyemiyor. Bu bakımdan hastane tedavisi gerekiyor, evde bakmak mümkün değil. Sağ olsunlar 2.5 yıldır da ellerinden geleni yaptılar. Fakat son olaylardan sonra hastane üzerinde kamuoyu baskısı oluştu. Bizde hastane daha fazla zor durumda kalmasın diye Konya'da da her hangi bir hastaneye de nakletsek sıkıntı olur diye İstanbul'da bir hastaneye naklettik. Sağ olsunlar ambulans tahsis ettiler. Bugün sabah taburcu oldu ve İstanbul'a nakledildi."

Hüsnü Bozkurt, Facebook'taki sayfasında annesinin ve İstanbul'a sevk edilirken çekilen fotoğrafları ile birlikte, "Anacığımı bugün İstanbul' a uğurladım. İleri alzheimer ve çoklu organ yetmezliği nedeniyle 2.5 yıldır tedavi altında idi. Kalan ömründe tedavi ve bakımını orada sürdüreceğiz" paylaşımında bulundu. Bozkurt paylaşımda, annesinin tedavisiyle ilgilenen ve 'değerli meslektaşlarım' dediği doktorların isimlerini tek tek yazarak, hastanenin hemşiresinden güvenlik görevlisine kadar çalışanlarına teşekkür etti, "Annem için yaptıklarının karşılığı olamaz tabii, ama kabul ederlerse dualarım onlar içindir" dedi.

Annesini hastalığı nedeniyle kendisini tanımadığını belirten Hüsnü Bozkurt, sosyal medyadaki paylaşımını,  "Uzun zamandır pek farkında olmasa, artık beni bile tanımasa da hemen her gün onu ziyaret etmek, elini öpmek, kokusunu içime çekmek büyük bir mutluluktu. Bu mutluluğu bana tattıran ve anacığıma emeği geçen herkese minnet doluyum.Allah hepinizden razı olsun. Hakkınızı helal edin" ifadeleriyle bitirdi.

HASTANE AÇIKLAMA YAPTI

Fahire Bozkurt'un, 2.5 yıldır tedavi gördüğü Medline Hastanesi'nden yapılan açıklamada ise "CHP Konya Milletvekili Dr. Hüsnü Bozkurt'un son günlerde gündeme gelen sözleri ve hastanemizle ilişkilendirilmesi nedeniyle bu açıklamaya ihtiyaç duyulmuştur" denildi. Medline Hastanesi'nin, 9 Ağustos 2016 tarihinde, Konya'da 15 yıldır özel sağlık sektöründe hizmet veren ve Akademi Hastanesi'ni de işleten doktorlar tarafından satın alınıp işletildiği belirtilen açıklamada "Hüsnü Bozkurt geçmişte bir dönem Medline Hastanesi'nde başhekimlik ve Kulak Burun Boğaz uzmanlığı yapmış ve 2015 yılından itibaren hastanemiz ile ilişkisi kalmamıştır. Bir hekimin öncelikli vazifesi, hangi görevde olursa olsun din, dil, ırk, mezhep, siyasi görüş farkı gözetmeksizin insan hayatını kurtarmaktır. Bu sebeple bir hekimin, bu tür söylemlerde bulunması Hipokrat yeminine aykırı olup, insani yaklaşım olarak da tasvip edilemez. Hastanemiz, Anadolu Selçuklu Devleti'nin başkentliğini yapmış, tarihimizin her döneminde söz sahibi olmuş Konya'mızın değerlerini kendisine düstur edinen Konyalı işletmeciler ve doktorlar ile halkımıza sağlık hizmeti sunmaktadır" denildi.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Hastane görüntü

-Fotoğraflar

KONYA/DHA

====================================================

3)BAKAN ÖZHASEKİ: ABD VE BİRÇOK ÜLKE TARAFSIZ BÖLGE KONUSUNDA BİZİMLE AYNI YERE GELDİ

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Suriye sınırında tarafsız bölge oluşturulması yolunda Amerika dahil birçok ülkenin bu günlerde konuya sıcak bakan açıklamalar yaptığını söyledi. Özhaseki, "Bu sevindirici bir gelişme. Gelen mültecilerin eski yerleşim yerlerinin imar edilmesi, oralarda yeni yerleşim yapılması için vaatte bulunan pek çok ülke vardı, bunların sözlerinde durup durmayacağına bakacağız" dedi.

Kayseri'de referadum çalışmalarına katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İller Bankası Yönetim Kurulu sonrası, ulusal ajansların temsilcileriyle biraraya geldi. Özhaseki, Suriye sınırında ve El Bab'ta imar hareketleri yapılıp yapılmayacağı ve Amerika'nın tarafsız bölge konusunda Türkiye'nin başından beri savunduğu teze yaklaşması konusunu şöyle değerlendirdi:

"Burada önemli olan Amerika ve bir çoklarının da Türkiye'nin başta söylediği yere gelmiş olmalarıdır. Bu sevindirici bir gelişme. Bizim sınır ötesi faaliyetlerimizde Türkiye'nin iki önemli nedeni vardı. Sınır ötesinden top atışlarını, saldırıları engellemekti. Bir diğeri de Suriye'den gelenlerin tekrar ana vatanlarına dönmelerini sağlamaktı. Gelen mültecilerin eski yerleşim yerlerinin imar edilmesi, oralarda yeni yerleşim yapılması için vaatte bulunan pek çok ülke vardı, bunların sözlerinde durup durmayacağına bakacağız. Avrupa da mülteciler konusunda verdiği sözler vardı ve biz Avrupa'nın verdiği sözlere durmayacağı geçmişinden belliydi. Ancak, biz Avrupa'dan gelecek yardıma güvenerek mültecilere kucak açmadık. Avrupa verdiği paranın çok küçük bir bölümünü gönderdi. Bizler, gelecekte o insanlar tarafından lanetlenmiş idareciler olmayıp,hayırla anılacağız."

CHP'LİLERİN VÜCUT KİMYASI BOZULDU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve bu partinin bazı tecrübeli siyasetçilerinin yoldan çıktığını iddia eden ve Kılıçdaroğlu'nun 'Evet' oylarının arttığını gördüğü için şok etkisi yaratacak açıklamalar yaptığını söyleyen Mehmet Özhaseki, şöyle dedi: "CHP'lilerin vücut kimyası bozuldu. Kılıçdaroğlu, ilk önce çok sert girmişti bu olaya. Kan dökülür demişti. Ancak toplumun tepkisini görünce, söylemlerini yumuşattı. Son zamanlarda bu sertlik yok. Ancak, parti içinde öyle kılikler var ki bunların etkisi oluyor. Eski Genel Başkan Deniz Baykal'ın peygamberle ilgili söylemleri, Muharrem İnce'nin ve diğer milletvekillerinin ne dediğini bilmez hale geldiğini gösteriyor. Kendine göre, 'Hayır' oyları önde gidiyorsa, neden bu kadar absürt atraksiyonlar yapıyor? Meclis'te bu konu gündeme geldiğinde, CHPliler, mecliste çok ses getiren işler yaptılar."

'KILIÇDAROĞLU'NUN KORUMALARI DARBECİLERLE KONUŞMUŞ'

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz'daki darbe girişi sırasında Ankara'dan İstanbul'a geldikten sonra yaşananlar ve iddialarla ilgili ise şunları söyledi:

"15 Temmuz'a kontrollü bir darbe demek akıl işi mi? 248 kişi şehit olmuş, binlerce kişi yaralanmış. Bu darbeciler müthiş çalışmalar sonucunda bu noktaya gelmişler. Cumhurbaşkanı için de ayrı timler kurulup vurma, öldürme şeklinde timler kurulmuş, böyle hazırlık bir darbe girişimine, 'kontrollü darbe' demek kadar absürt bir iş olamaz. Bu darbe girişimini 'kontrollü darbe girişimi' olarak isimlendiriyorsun da neden Yenikapı mitingine gittin? Bizim Çevre Bakanlığı 2 müsteşar yardımcımız Fatma Varank ve  Mehmet Emin Birpınar Kılıçdaroğlu ile darbe gecesi aynı uçaktaydı. Uçak İstanbul'da havaalanına indiğinde, oradaki tankları görmüşler. Kendileri ve  Kemal bey bir telaş yaşamış.Telefonlara sarılmışlar. Bu arada eskortluk yapan korumaları yolu kapatan tankların yanına gidip oradaki darbeci askerlerle 10-15 dakika kadar konuşmuşlar. Sonra yol açılmış ve Kemal bey ile bizim müşteşar yardımcıları da açılan yoldan geçip gitmişler Görünen şu ki Kemal bey bizzat kendisi tankın üzerine çıkacak değildi ama adamları konuşmuşlar. Yeri de belli olmasın diye otel yerine bir belediye başkanının evine gitmeyi tercih edip, emniyetli şekilde orada çay-kahve içmişler."

'YEREL YÖNETİMLERE YILDA 25 MİLYAR GÖNDERİYORUZ'

Bakan  Mehmet Özhaseki,bu arada Kayseri'de yapılan İller Bankası'nın (İLBANK) Yönetim Kurulu toplantısına katıldı.  İller Bankası A.Ş. Yönetim Kurulu toplantısı'nda, yerel yönetimlerin kredi ve proje talepleri değerlendirildi. Özhaseki, toplantıda yaptığı konuşmada, İller Bankamızın sermayesi 18 milyar liradır. Kullandırdığımız krediler konusunda da birinci sıradayız. Ortalama yılda 25 milyar lira yerel yönetimlere para gönderiliyor. Belediyelere yıllık 11 milyar lira kredi kullandırıyoruz. Altyapı ve köprü gibi işlerin finansmanını karşılamada kredi kullandırıyoruz. Kredilerimizin faizi düşük olduğu için tercih ediliyor. Yurtdışından bulunan ucuz kredileri de belediyelerimize yönlendiriyoruz. Her belediye, Ankara, İstanbul, Kayseri gibi büyük belediyeler olmadığı için, bu küçük belediyelerin projelerine de katkı sağlıyoruz. İller Bankası, son yıllarda yaptığı ataklarla da dikkat çekiyor. Güneydoğu'da teröristlerin yakıp yıktığı ne kadar yer varsa, oralara da destek oluyor. Oralarda altyapılarını İller Bankası yapıyor. Başka bir faaliyeti de aldığı kaynaklarını kullandırdığı gibi, kendi kaynaklarını da oluşturmaya çalışıyor. Kentsel dönüşüm konusunda da İller Bankası sahaya çıkıyor. Sonra, İzmir Karabağlar'daki kentsel dönüşümü de İller Bankamız aracılığıyla yürütülüyor."

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin açıklaması

-Genel detaylar

Haber: Oktay ENSARİ-Kamera: Zafer BARIŞ/KAYSERİ DHA)

DV 3 DOSYA, 17 dakika 16 saniye/614 MB

================================================================

ÇAVUŞOĞLU: VİZE KONUSUNDA 16 NİSAN'DAN SONRA AB'YE SON ÖNERİYİ SUNACAĞIZ (EK)

4)KIBRIS KONUSU

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kıbrıs meselesi konusunda da açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, "Sorunu çözmek için samimi çaba sarf ediyoruz. Özellikle Rum tarafında seçim döneminde aynı samimiyeti görmüyorum. Rum tarafının Kıbrıs etrafındaki doğalgaz ve petrol ile ilgili attığı tek taraflı adımları doğru bulmuyoruz. Uyarılarımızdan sonra geri adım atmadığı için de Türkiye olarak bazı adımları atacağız. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Berat Albayrak da bu konuda açıklamalarda bulundu. Burada Kıbrıs Türkünün de hakkı var. Türkiye Cumhuriyeti'nin de karasuları var. Bizim de haklarımız var. Bu haklara halel getirilmemesi için gerekli adımları atacağız. Daha önce hukuki adımları atmıştık. Pozisyonumuzu resmi olarak kayda geçirmiştik. Bundan sonra tek taraflı adımlara müsaade etmeyeceğimizi göstermemiz gerekiyor" diye konuştu.

'RUSYA İLE KRİZİ AŞTIK'

Antalya'da Konyaaltı Gençlik Derneği ve Spor Kulübü'nün Konyaaltı Sahili'ndeki Kolcuoğlu Restaurant'da üyelerle biraraya gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya ile yaşanan krizi aştıklarını ve dostluğun ön plana çıktığını dile getirdi. Önemli olanın sorunu sevgi, saygı ve karşılıklı güvenle aşabilmek olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, Rusya ile ilişkilerin daha da artacağını söyledi. Suriye meselesinde dünyanın Türkiye ile Rusya arasındaki işbirliğinin önemini gördüğünü aktaran Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"Halep'te insanların kurtarılması, Halep'teki ateşkesin Suriye'ye yayılması ve siyasi süreç, Rusya ile Türkiye arasındaki samimi işbirliğine dayanmasının sonucudur. Türkiye'yi ve Rusya'yı sevmeyenler bile bunu görmüştür. Hedefimiz bundan sonra ateşkes ihlallerinin tamamen durdurulması ve aştığımız sürecin heba olmamasıdır. Bu konudaki işbirliğimizi sürdüreceğiz. Biz Suriye'de barış ve huzur istiyoruz. Suriye'nin toprak ve sınır bütünlüğünü istiyoruz. Çabalarımızı sürdürmemiz lazım. Yanı başımızdaki soruna duyarsız olursak Suriye başka ülkelerin gizli ajandalarına kurban gider ya da Suriye'ye barış gelmez. Bundan biz de huzursuz oluruz."

Görüntü Dökümü

----------------

-Çavuşoğlu nun açıklamaları

Hasan DEMİRBAŞ-ANTALYA/DHA

=====================================================

5)EL BOMBALI SUÇ ÖRGÜTÜ

KOCAELİ'nin Çayırova İlçesi'nde organize suç örgütüne yönelik operasyonda 3 el bombası, 1 Kalaşnikof tüfek, 1 Uzi marka otomatik silah ile 1 tabanca ele geçirildi. Gözaltına alınan 5 kişi adliyeye sevk edildi.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Çayırova Özgürlük Mahallesi'nde bulunan bir iş merkezindeki büroya baskın düzenledi. Organize suç örgütüne yönelik operasyonda büroda yapılan aramada 3 el bombası, 1 Kalaşnikof tüfek ve 59 mermi, 1 Uzi marka otomatik silah ile 1 tabanca ele geçirildi. Polis, Y.Ç, B.P, E.G, M.A. ve D.Ö'yü gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerin ardından 5 kişi bugün Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi.

Selda Hatun TAN/ İZMİT(Kocaeli), -

=====================================================

6)KAYYUM KAYMAKAMIN HAYALİ

AĞRI'nın Tutak İlçe Belediye Başkanlığına kayyum olarak atanan Kaymakam Erkan İsa Erat, İstanbul'daki Çamlıca Tepesi ile Bağdat Caddesinin birer benzerini Tutak'a yapmak hayali kurduğunu söyledi. Terör soruşturması kapsamında Belediye Başkanı DBP'li Fırat Öztürk'ün tutuklandığını hatırlatan Erat, "Belediyeye ait yaklaşık 5 milyon lirayı dağa yollamış, şahsi işlerine harcamış ve belediyeye hiç uğramayan 2 kişiye maaş olarak vermişler. Bu paraları yargı yolu ile alıp, ilçeye yatırım yapacağız" dedi.

Kent merkezine 41 kilometre uzaklıkta Ağrı-Van karayolu ve Murat Nehri kenarındaki Tutak ilçesi bugünlerde heyecanlı ve hareketli günler yaşıyor. DBP'li Belediye Başkanı Fırat Öztürk'ün tutuklanması üzerine geçen 11 Ocak'ta başkanlığa kayyum olarak atanan Kaymakam Erkan İsa Erat,  bir koltukta iki karpuz taşıyor. Hazırladığı 20 projenin hayata geçirebilmesi için kardeş belediye olan Erzurum merkez Yakutiye Belediye Başkanı AK partili Ali Korkut, Erat'ı yalnız bırakmıyor.

Ağrı'nın geri kalmış ilçelerinden biri olan Tutak'ta hayallerini gerçekleştirmek için çalışan Kaymakam Erat, Yakutiye Belediyesi'nin ilçeye 10 kilometre asfalt dökeceğini, büyük bir meydan yapacağını, 44 öğrenciyi de tarih bilincini geliştirmek adına Çanakkale'ye göndereceğini bildirdi. Başkan Ali Korkut ile silahların gölgesinde el ele sokaklarda dolaşarak halkın isteklerini dinleyen Erat, Tutak'ta başarılı işler yapacağını belirtti. Kayyum olarak atanmasına halkın çok sevindiğini ve büyük destek verdiğini ifade eden Kaymakam Erkan İsa Erat şunları söyledi:

"Tutak'ın 50 yıllık su problemini  8 milyon liraya çözecek calışmayı başlattık. 25 kilometre isale hattını değiştirerek evlere su götüreceğiz. İlçemizin yüzde 40'nın kanalizasyonunu yok, bunun için 5 milyon lira harcayacağız. İçme suyu ve kanalizasyonun ardırdan kardeş belediye ve karayolları bize 10 kilometre yol yapacak. Diğer taraftan halkın gençlerin yaşama alanlarını da iyileştirmek istiyoruz. Spor toto, ilçeye içinde halı ve basketbol sahası ile tenis kortları bulunan spor kompleksi kuracak. Kadınlara Valilik kanalı ile lokal açacağız. Temiz bir Tutak, yaşanabilir bir Tutak için bunları bir yıl içinde tamamlayacağız. Benim iki hayalim var. Üzerinde köprü bulunan ana caddemizi ışıklandırıp, ağaçlandırıp ve kötü binaları nezih bir hale getirerek burayı İstanbul'daki Bağdat caddesi yapacağım. Ayrıca Bayrak tepeyi de mesire alanı olarak İstanbul'daki Çamlıca tepesine benzeteceğiz. Tutak'tan geçen Murat Nehrinin kenarında yürüyüş yolları, kafelerin  olduğu sosyal bir alan olacak."

Önceki belediyenin ilçenin çöpünü bile toplamadığını anlatan Erkan İsa Erat, 11 Ocak'ta göreve başladıktan sonra adeta seferberlik ilan ettiklerini belirtti. Erat, "Milletin evinde su yokken belediyeye ilk girdiğimde makam ve diğer odaları görünce hayrete kapıldım. Belediyeye ait yaklaşık 5 milyon lirayı dağa yollamışlar, şahsi işlerine harcamışlar ve belediyeye hiç uğramayan 2 kişiye maaş olarak vermişler. Bu parayı onlardan yargı yolu alacağız. O paraları Tutak'a hizmet olarak kullanacağız" diye konuştu.

Erzurum'a 224 kilometre uzaklıktaki Tutak ilçesine iki haftada bir giderek  çalışmalara katkı sağladığını anlatan Erzurum merkez Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut ise "Kardeşlik adına buradayız. İlçe halkının yüzündeki tebessümü görüyoruz. Tutak'ta değişim zamanı başlamıştır. Bir yıla kalmaz çalışmalar meyvesini verir" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-Tutak kaymakamının açıklamaları

-Tutak ile kardeş Yakutiye belediyenin halka konuşması

-Tutak Kaymakamı Erkan İsa Erat'ın Bağdat caddesine çevireceği yolu göstermesi

-İlçe merkezinden genel görüntü

-Kardeş belediyenin yapacağı meydanın projesine bakılması

Haber-Kamera: Turgay İPEK -AĞRI,

SÜRE: 07.21 DK BOYUT: 444MB

======================================================

7)EDİRNE'DE ERASTA AVM HİZMETE AÇILDI

EDİRNE'de Eroğlu Gayrimenkul tarafından 210 milyon liraya yapılan Erasta AVM, hizmete açıldı. Girişte izdihamın yaşandığı AVM'nin Edirne'nin yanı sıra Balkanlara da hitap edeceğini ifade eden Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, hedeflerinin AVM sayısını 20'ye çıkarmak olduğunu söyledi.

Eroğlu Holding2in 210 milyon liralık yatırımı olan Erasta Edirne AVM'si bugün kapılarını açtı. 35 bin metrekarelik alanı ve 125 mağazasıyla açılan AVM'nin açılışına Nurettin Eroğlu'nun yanı sıra Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 54'ncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Salim Afgün, Adalet Komisyonu Başkanı Tayyip Özdurmaz ile çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından AVM'ye girmek isteyenler arasında kısa süreli izdiham yaşandı. Kapılarda bazıları ezilme tehlikesi geçirdi. Mağazaların bir çoğunun kurulum aşamasını tamamlamadığı gözlenirken, Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, yoğun ilgiden oldukça memnun olduklarını söyledi. Böyle bir kalabalığı beklemediğini anlatan Eroğlu, Türkiye'deki Erasta AVM'nin Edirne'nin yanı sıra Balkanlara yönelik bir yatırım olduğunu belirterek, "Ziyaretçileri yerli ve yabancı birçok markayla buluşturacak Erasta Edirne, hem civar şehirlerden hem de Yunanistan ve Bulgaristan gibi sınır ülkelerinden trafik alarak bölgenin önemli ticaret kapılarından biri olacak. Projemiz, bölgedeki alışveriş merkezine duyulan ihtiyacı karşılamanın yanı sıra doğrudan ve dolaylı olarak 1500 kişiye sağladığı iş imkanıyla Edirne'nin ekonomik kalkınmasına da büyük katkı sağlayacak" dedi.

"HEDEF 20 ALIŞVERİŞ MERKEZİö

Eroğlu Gayrimenkul'ün Antalya ve Muğla'nın Fethiye İlçesi'nden sonra Erasta markasıyla 3'ncü AVM'sini Edirne'ye açtığını kaydeden Eroğlu, bu sayıyı 20'ye çıkarmayı hedeflediklerini belirterek şunları söyledi:

"Çok güzel bir ilgi var, beklediğimden çok daha iyi geçti açılış. Edirne'ye hayırlı olsun, buraya eser kazandırdığımızı düşünüyorum. Buraya aslında AVM yerine yaşam merkezi haline gelecek. Edirnelilere güzel bir hediyemiz olsun, bizim içinde iyi bir yatırım oldu. Selimiye Camii dolayısıyla inanç turizmiyle geleceklere de güzel bir mekan oldu. Türkiye 3'ncü AVM oldu bu zinciri devam ettirerek 20'ye çıkarmak istiyoruz. Erasta AVM'de hafta içi günlük 15-20 bin ziyaretçi, hafta sonları ise 20-30 arası ziyaretçi beklentimiz var. Aylık 450-600 bin kadar ziyaretçi olacağını düşünüyoruz."

Edirne'de üçüncü mağazasını açan Kiğılı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kiğılı da yeni mağazayı ve AVM'yi gezdi. Edirne'de 1500 kişiye yeni iş olanağı sağlayan AVM'yi gezenler ise kent ekonomisi için önemli bir yatırım olduğunu söyledi. Özellikle üniversite öğrencileri AVM'nin Edirne için önemli bir eksiği tamamlayacağını ifade etti. Üç katlı ve 1200 kapasiteli ücretsiz otoparkı olan AVM'de toplam 35 bin metrekarelik kiralanabilir alan yer alıyor. AVM'de 125 mağazaya ek olarak kafe, restoran ve sinema gibi sosyal alanlar da bulunuyor.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-AVM dışarıdan görüntüsü

-Nurettin Eroğlu ve diğer konuklar

-Dışarıda bekleyen kalabalık

-Açılış ve yaşanan izdiham

-AVM içerisinden görüntüler

-Kalabalıktan görüntüler

-Mağazalar

-Abdullah Kiğılı'nın mazağa gezmesi

-Nurettin Eroğlu ile röp.

-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN-Ali Can ZERAY/EDİRNE,-

=====================================================

8)SELDA BAĞCAN REFERANDUMDA 'HAYIR' DİYECEK

BODRUM'daki yazlığında yaşayan ünlü halk müziği sanatçısı Selda Bağcan, referandumda 'hayır' oyu kullanmak için İstanbul'a döneceğini, pazar akşamı kutlama yemeği yapacaklarını dile getirdi.Bodrum ilçesine bağlı Yalıkavak Mahallesi'ndeki yazlığında yaşayan ünlü halk müziği sanatçısı 69 yaşındaki Selda Bağcan, Bodrum Red Dragon adlı Çin lokantasında dostları ile buluştu. DHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Bağcan, omur ve omuzlarındaki ağrılar nedeniyle Bodrum'da özel bir klinikte fizik tedavi gördüğünü söyledi. Bağcan "Allah'a şükür başka bir sorunum yok. Cumartesi akşamı İstanbul'a dönerek oyumu kullanacağım. Umuyorum genel sonuçlarda da hayır çıkacak. Bu nedenle pazar akşamı arkadaşlarla kutlama yemeği yapacağız. Evet çıksa da yine yemeğimizi yeriz biz" dedi.

SÜRPRİZ ALBÜM ÇIKARACAK

21 Nisan'dan itibaren önce İsveç'te iki şehirde, ardından mayıs ayında Adana ve Samsun'daki konserlerde hayranları ile buluşacağını belirten Bağcan, bir sürpriz yaparak birkaç hafta içerisinde '40 Yılın 40 Şarkısı 2' isimli albümü çıkaracağını söyledi. Serinin birincisini geçen yıl çıkardığını anlatan Bağcan, albümün yarısının rock müziği eserlerinden yarısının ise deyişlerden oluşacağını dile getirdi. Bağcan evinde 20'si Van, 20'si sokak kedisi olmak üzere 40 kedi beslediğini belirterek, "Evimde 40 kedi besliyorum ayrıca sokak kedilerine de bakıyorum. Geçtiğimiz günlerde kedilerimden üçünü zehirlediler ve çok acı çektim. Bu nedenle bahçemin bir köşesine kedi evi yaptırıyorum, onlarsız bir yaşam düşünemiyorum" dedi.

DOLANDIRILMAKTAN KURTULDU

Bir süre önce telefonla arayan kişilerin kendilerini Sivas ve Kayseri valisi olarak tanıttıklarını, bir hayır işi için hazırladıkları yemek ve yardım gecesine 3 bin 500 TL'den üç adet bilet satmak istediklerini belirten Selda Bağcan, "Tabii önce şaşırdım, ne Sivas ne de Kayseri valisi beni arar. Çünkü ben zaten muhalif sanatçıyım. 'Ofisime getirin, sizi göreyim' dedim, telefonu hemen kapattılar. Koca profesörler, doktorlar bu yolla nasıl para kaptırıyorlar, çok şaşırıyorum. Bunun sahtekarlık olduğu o kadar belliydi ki, çok salakça bir girişimdi. Herkesin birbirini sık sık uyarması lazım ki bu konuda saf vatandaşlarımızın canı yanmasın" dedi.

Yaşar ANTER / BODRUM (Muğla), (DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Deniz Baykal Antalya Tutak Politika Güncel Haberler

title