Haberler

Dha Yurt Bülteni-10

KURTULMUŞ'TAN HALEP'TEKİ CAMİ SALDIRISI AÇIKLAMASI (EK)1)"BU MİLLET EMPERYALİST ÇAPULCULARA MÜSAADE ETMEYECEĞİNİ GÖSTERDİ"Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'inci Yıldönümü kutlamaları kapsamında Tarihi Gelibolu Yarımadasında şehitlikleri ziyaret eden 100...

KURTULMUŞ'TAN HALEP'TEKİ CAMİ SALDIRISI AÇIKLAMASI (EK)

1)"BU MİLLET EMPERYALİST ÇAPULCULARA MÜSAADE ETMEYECEĞİNİ GÖSTERDİ"

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'inci Yıldönümü kutlamaları kapsamında Tarihi Gelibolu Yarımadasında şehitlikleri ziyaret eden 100 şehit yakını ile Eceabat İlçesi Kabatepe Mevkisi'ndeki Kum Otel'de öğle yemeğinde bir araya geldi. Yemek sonrası Çanakkale İl Müftüsü Arif Gökçe'nin şehitler için yaptırdığı duanın ardından konuşan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Çanakkale'nin Türkiye tarihi açısından en önemli kahramanlık destanlarının yazıldığı vatan toprağı olduğunu söyledi.

Çanakkale zaferinden bir asır sonra yine aynı dış mihrakların tesiri ve tahrikiyle bu sefer içlerinden çıkan hain güruhu ve hain bir çetenin ortaya koyduğu 15 Temmuz girişimi ile karşı karşıya kaldıklarını kaydeden Kurtulmuş şunları söyledi:

"Dün karşımızda dikilen kimi Hindu, kimi yamyam, kimi İngiliz, kimi Fransız, kimi onların Afrika'dan Asya'dan getirmiş oldukları köleleri, kandırılmış adamlardır. Şimdi ise hoca kılıklı bir eşkıya başının ortaya koymuş olduğu FETÖ çeteleriyle bu millet karşı karşıya kaldı. Bu milletin Özel Harekatı basıldı. Türksat'ı, Emniyet Müdürlüğü bombalandı. Bu ülkede sokaklarımızda, 'Allahu Ekber' diyerek, bayrağını alarak sokağa çıkan bu Çanakkale şehitlerinin torunları göğüslerini tanklara siper etti. 250 evladımızı, kardeşimizi şehit ettiler. Bu millet tam bir asır sonra öyle emperyalist çapulculara müsaade etmeyeceğini, imanlarıyla kararlılığıyla gösterdi. Ne oldu da bu adamların hepsinin düğmesine bastılar ve Türkiye'ye karşı mücadele başlattılar. Üç beş çapulcudan ibaret değil bunlar. PKK desen 3-5 bin kişi, FETÖ desen 3-5 bin kişi, DEAŞ desen 3-5 bin kişi. Hadi diyelim 10 bin kişi. Peki, bu ellerindeki silahları kim veriyor? Dünyanın en gelişmiş ölüm aletleriyle nasıl oluyor da Türkiye'nin karşısına çıkıyorlar? Türk polisinin, askerinin, milletinin karşısına nasıl dikiliyorlar? Bunların sırtlarını kim sıvazlıyor? Bunlara siyasi destekleri kim veriyor? Bunlara ekonomik destekleri, istihbarat desteklerini kim veriyor? Oyun son derece açıktır. Bir asır evvel bu topraklara ordularıyla çıkmaya çalışanlar. Şimdi terör örgütleriyle Türkiye'yi kuşatmaya çalışıyor. Bu millet bir asır evvel nasıl müsaade etmediyse, Allah'ın izniyle şimdi de müsaade etmeyecek. Bunların hepsine hadlerini bildirecektir. Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacaktır. Bu emperyalist uşakların, köleleri, köpekleri olan bu örgütlere ve arkasındaki güçlere bu millet Allah'ın izniyle diz çöktürecektir."

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, daha sonra Kilitbahir Köyü'ne geçti.

Görüntü Dökümü

---------------------------

-Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un şehit aileleri ile yemek yemesinden görüntkü

-Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un konuşmasından görüntü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE,

==================================================

2)BAKANI SOYLU HAKKARİLİLERDEN REKOR 'EVET' İSTEDİ

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, Hakkari'de sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kanaat önderleri, muhtarlar ile kahvaltıda bir araya geldi. Bakan Soylu, terörle mücadelede kararlılık mesajları verirken Hakkari'den 16 Nisan'da yapılacak referandumda rekor seviyede evet oyu beklediğini söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, özel uçakla Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ne indi. Bakan Soylu, burada Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Arif Çetin, Yüksekova 3'üncü Piyade Tümen Komutanı Tuğeneral Metin Tokel, Hakkari Emniyet Müdürü Süleyman Suat Dilberoğlu ve kurum amirleri karşıladı. Buradan helikopterle Hakkari'ye geçen Bakan Soylu gelmeden önce geniş güvenlik önlemleri alındı. Soylu'nun toplantı yapacağı yere gideceği güzergahta her noktaya özel harekat polisleri yerleştirilirken, dronla da sürekli görüntü alındı.

SİYASET SADECE MAKAM ODALARINDA YÜRÜMÜYOR

Kahvaltı sonrası kürsüye çıkan Bakan Soylu, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Siyasilerin doğru adım atabilmesi için vatandaşı ziyaret edip görüşleri alması gerektiğini belirten Bakan Soylu, "Siyaset sadece makam odalarında yürümüyor. Öğrendiğim en temel gerçek, siyaset sokakta esnafı ziyaret ederek, dertlerini dinleyerek, doğru adım atarak, doğru karar vererek muhabbetin büyümesini tesis etmekle gerçekleşir. Biz burada sadece anlatmıyoruz. Her geldiğimiz noktada, devletimizin görevlilerini, STK temsilcileri, vatandaşlar ve kanaat önderlerinin söylediklerini dinliyoruz. Bunlar bizim için çok önemlidir. Bu söylenenler bizim doğru adım atmamızı sağlar. Biz milletin ayağına 4 yılda bir gidip yüzde 20-25 oya razı olacak siyaset yapmış değiliz. Bana televizyonlara neden çıkmıyorsunuz diyorlar. Daha etkili olacağını söylüyorlar. Televizyon etkili olabilir. Ama orada Çukurca'da, Yüksekova'da, Şemdinli'de ne olup bittiğini anlatmıyorlar. Buradaki vatandaşın durumunu kimse anlatmıyor. Bundan dolayı vatandaşın ayağına gidiyoruz. Bu buluşmaları arttırmamızı lazım"dedi.

ÖNEMLİ BİR ZAMAN DİLİMİNDEN GEÇİYORUZ

Türkiye'nin geleceğiyle ilgili önemli bir kararın arifesinde olduğuna dikkat çeken Bakan Soylu, "Bu memleket çok çekti. 1960 darbesinde çok çekti. Bizi sürekli terbiye etmeye çalıştılar. Bir gün terörizmle, bir gün anarşıizimle, bir gün enflasyonizimle, ekonomik krizle, başbakanını idam ederek terbiye etmeye çalıştılar. 1971 muhtırasıyla, çocukları sağcı, solcu diye ayırarak birbirine düşman ederek terbiye etmeye çalıştılar. Mezhep üzerinden, etnik köken üzerinden, kıyafetler üzerinden terbiye etmeye çalıştılar. 1980 darbesiyle, medya partonlarıyla, Özal'ı, Erbakan'ı Demirel'i itibarsızlaştırarak, bize haddimizi, bildirmeye çalışarak terbiye etmeye çalıştılar. Yetmedi 28 Şubatla, gezi olaylarıyla, 17-25 Aralıkla, 6-7 ekim olaylarıyla bizi terbiye etmeye çalıştılar. Tank, helikopterler, F 16'ları masum milletin üzerine salarak terbiye etmeye çalıştılar. Bazen yargıyı, bazen darbecileri, bazen basını, bazen IMF memurunu göndererek terbiye etmeye çalıştılar. Türkiye'de Türk-Kürt kavgası, Alevi-Sünni kavgası, sağcı-solcu kavgası varmış gibi göstermeye çalıştılar. İstedikleri zaman istedikleri kartı, kimliği ortaya koyup bu ülkenin birlik ve beraberliğine saldırdılar. Şimdi yine 5-6 yıldır bu fitneyi, fesatı ortaya koyuyorlar" dedi.

İYİ BAŞLADIK İYİ GİDİYORUZ

21'nci asıra iyi başladıklarını belirten Bakan Soylu, çok iyi bir şekilde hizmetlerine devam ettiklerini söyledi. Soylu,"Köprüler, barajlar, bölünmüş yollar yapıyoruz. Uzaya uydu fırlattık, mart ayı başından itibaren üzerinde Türk bayrağı olan bizim evlatlarımızın imalatı olan insansız hava araçlarını ürettik. 6 tanesini aldık envanterimize kaydettik. Ama önemli bir şey yaptık. Türkiye'de sessiz bir devrim gerçekleştirdik. Kürt, Alevi kendi kimliğini anlatabiliyor. Dindarlar kendilerini istedikleri gibi ifade edebiliyor. Biz bunu bozmaya çalıştıkları birlik ve baraberiliği yeniden tesis etemek için yapıyoruz. Herkesin inancını, kendisini ifade edebildiği bir ülkede kimse bu insanların mandalına basamaz. Bu insanlar kendi mandallarına basar ve yollarına devam eder" dedi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI BANA HARAM OLSUN

Bakan Soylu, 7 Haziran'ı hatırlatarak, "Bu bölgede baskıyla oy topladılar. Musluklardan kan akıttılar. Hani sivil siyaset, hani demokratik siyaset. Bu ülkede kaleşlerin gölgesinde seçime, tercihe zorladılar. Dediler ki biz silaha müracaat etmeyeceğiz. Siyaset yapacağız bize destek verin dediler. Ama maskeler erken düştü. Hakkari'de kimin hakkı varki 'Türkiye'yi tükürüğümüzle boğarız' demeye. Kimsenin söyleme hakkı yok. Eğer demokratik siyasetse gel hizmet yap. Çocukların, isanların hür ve özgür yaşayabileceği bir ortam hazırla. Bakın bir çocuğu annesinden ayırmak kadar büyük bir alçaklık yoktur. Bu ülkede Hakkari'de, Diyarakır'da, Siirt'te, Mardin'de Batman'da bir anne çocuğunun dağa götüldüğünü görüyorsa ve ben bunu görmezden geliyorsam. Bu İçişleri Bakanlığ bana haram olsun. Yeter artık bu millete çektirdiklerki eziyetler. Biz sadece teröristle değil terörizmle mücadele ediyoruz. Tarihte ilk defa terörün kökünü kazımayı bu kadar yakınız. Tunceli'ye gittim. Hiçbir genç dağa gitmek istediğini bana söylemedi. Hepsi iş istedi. Biz terörü tasfiye ettikçe, iş istihdam imkanı artacak. Esnafın geliri yükselecek. Herşey daha iyi olacak. Terör baskısı bitecek. Cudi'de, Gabar'da, Lice ve Mardin kırsalında, Kars, Ağrı'da evlatlarımız bu baskıyı ortadan kaldımak için terör örgütlerine operasyon yapıyorlar. Kış, kar demiyorlar. 800 sığınağı tarumar ettiler. Biz terörü tamamen tasfiye ettikten sonra yatırımlarla burayı kalkındıracağız. Teröristin ininin nerde olduğunu bulup bitireceğiz. Telsizlerinden duyuyoruz ne konuştuklarını. Onlar bizim nasıl yaptığımızı biliyorlar. Kürt kardeşlerimizle aramıza nifak koymalarına izin vermeyeceğiz. Buraların her biri huzur şehri olacak"dedi.

Bakan Soylu, 16 Nisan'da Hakkari'den rekor bir evet oyu beklediklerini de belirterek, "Evet oylarıyla sandıkları patlatın. 16 Nisan'da bu topraklarda oynanmak istenen oyunu bozmaya, yeni bir tarih yazmaya hazır mısınız. Tek vatan, tek devlet, tek bayrak, tek milet. Kararımız evet" dedi. Bakan Soylu, Merkez Hacı Sait camiinde Cuma namazı kıldıktan sonra helikopterle Yüksekova'ya geçti.

Görüntü Dökümü

---------------

-Bakan Soylu'nun açıklaması

-Bakan Soylu'ye alkış yapan vatandaşlar

-Davetliler

-Bakan Soylu'nun gelişi

-Vatandaşlarla tokalaşması

-Caddeden geçen vatandaşlarla sohbet etmesi

-Cuma namazı için camiye gidişi

-Camiden çıkan Bakan Soylu

-Soylu'ya kilim hediye eden TSO Başkanı Servet TAŞ

-Bakan Hakkariye gelişi öncesi alınan güvenlik önlekleri

-Kent merkezinde sürekli uçuş yapan Drone'den genel ve detaylar

-Güvenlik önlemleri

YÜKSEKOVA

-Yüksekekova'daki karşılama

-Helikopterle ayrılışı

Osman BEKLEYEN-Behçet DALMAZ-Murat ÇAĞLAR-Erkan ÇOBANOĞLU-Yaşar KAPLAN / HAKKARİ, -İ

=========================================

3)KAYNAK: MÜLTECİLER, TOPRAKLARINA DÖNSÜN DİYE ÇABALIYORUZ

BAŞBAKAN Yardımcısı Veysi Kaynak, Fırat Kalkanı Harekatı ile sınır hattında 2 bin kilometrekarelik alanın güvenli hale geldiğini söyledi. Sınır hattındaki sivillere yardımların ulaştırıldığını anlatan Kaynak, mültecilerin güvenli hale gelmesiyle kendi topraklarına dönmesi için çabaladıklarını söyledi.Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, öğle saatlerinde Kilis'e geldi. Valilik önünde; Vali İsmail Çataklı, İl Jandarma Komutanı Albay Gökhan Şahin, Emniyet Müdürü Günter Şenses ve protokol üyeleri tarafından karşılanan Veysi Kaynak, Suriye sınırında yaşananları ve Fırat Kalkanı Harekatı'nı yakından takip ettiklerini söyledi. Vali Çataklı ile görüşmesinden önce gazetecilere konuşan Kaynak, Fırat Kalkanı Harekatı ile Türkiye sınırında Suriye'nin 2 bin kilometre karelik bölümünün TSK tarafından desteklenen Özgür Suriye Ordusu güçlerince terör unsurlarından temizlendiğini söyledi. Terör örgütü DEAŞ'tan arındırılan El Bab'da artık insani yardımların ulaştırılmasını amaçladıklarını ve bu düşünceyle Elbeyli bölgesinde lojistik depo kurulması yönünde karar aldıklarını anlatan Kaynak, şöyle dedi:

"Güvenli hale getirilen bölgelerde hayatın bir an önce normale dönmesi içinde sadece insani yardımlar kapsamı içerisinde kalmak üzere son durumu neler yapabileceğimizi, projelerimizin hangi noktada olduğunu istişare edeceğiz. Bu mesele bizim dışımızda Birleşmiş Milletler'in de gündeminde. BM Genel Sekreter Yardımcısı ile ve ABD Büyükelçisi ile Suriye içindeki yardımlara ilişkin görüşmeler yaptık. Bugün de buraya gelmeden önce Kahramanmaraş geçici barınma merkezinde yine Birleşmiş Milletler'in bir diğer Genel Sekreter Yardımcısı olan Ahmet El Meraki ve ekibiyle bir görüşme yaptık. İstiyoruz ve arzu ediyoruz ki oradaki insanlar, bu bölgedeki insanlar, normal hayata sivil hayata bir an önce dönsünler. En büyük arzumuz ve çabamız dünyanın çeşitli yerlerinde zor şartlarda da yaşayan mültecilerin kendi topraklarına bir an önce dönebilmeleri."

Reşit ÇELEBİOĞLU/KİLİS, -

===================================================

4)ESKİ BAKAN YILDIZ "BAYKAL, ÖZÜR DİLESİN"

Enerji ve Tabii Kaynaklar eski bakanı, Kayseri milletvekili Taner Yıldız, CHP eski genel başkanı Antalya milletvekili Deniz Baykal'ın Peygamberimizle ilgili sözlerini kınadığını belirterek" Deniz Baykal, milletimizden derhal özür dilemelidir" dedi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Melikgazi ilçesi Belsin semtinde 5 milyon TL'ye mal olacak, İçişleri bakanlığınca örnek proje olarak belirlenen Selimiye Polis merkezinin temel atma törenine katılan eski batan Taner Yıldız, siyasi uyum ve nazaketten bahsederek, sözü Deniz Baykal'ın Trabzon'da yaptığı " Beşer şaşar. Böyle bir yetkiyi peygambere versen peygamberi bozarsın. Olmaz, kimseye bu yetki verilmez, verilmemeli."şeklindeki açıklamasına getirerek, " Herkes paylaşımlarına ve konuşmalarına dikkat etmelidir. Baykal'ın peygamberimizle ilgili konuşmasını ve din üzerinden siyaset yaparak konuşma yapmasını uygun bulmuyoruz. Deniz Baykal'ın alemlere rahmet olarak yaratılan Peygamberimizle ilgili mübalı, kimsenin ağzına yakışmayacak, ferasetine yakışmayacak ifadeleriyle karşılaştık. Derhal özür dilemelidir. 80 milyon insanımızdan özür dilemelidir. Ülkemizin bütünlüğü ve birliği açısından muhalafet olarak, iktidar olarak,yerel ve genel yönetimler olarak siyasi istikrara özen gösterip,korumalıyız. Siyaseti muhafaza etmek sadece iktidarın değil, tüm kesimlerin, özellikle de muhalefetin de görevidir"diye konuştu

Selimiye Polis Merkezinin temel atma törenine, İstanbul Beşiktaş'ta bölücü terör örgütü militanın canlı bomba saldırısında şehit olan Kayserili polis memuru Osman Börklüoğlu'nun ailesi de oğullarının fotoğrafı ile katıldı. Törende inşaatın temeline dökülen ilk harcın düğmesine şehit babası İsmail Börklüoğlu'da bastı.

Temel atma törenine Vali Süleyman Kamçı, eski bakan ve Kayseri milletvekili Taner Yıldız, Büyükşehir Belediye başkanı Mustafa Çelik, ERÜ rektörü Prof. Dr.Muhammet Güven, Emniyet Müdürü İbrahim Kulular. ilçe belediye başkanları ile AK Parti il Başkanı Cahit Özden, emniyet mensupları ve vatandaşlar da katıldı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Taner Yıldız'ın konuşması

Şehit ailesi ile birlikte emniyet binası için temel atma törenindebutonuna basılması

Detay

Haber: Yasin DALKILIÇ Kamera: KAYSERİ, DHA)

DV 1 DOSYA, 3 dakika 56 saniye /69 MB

===================================================

RİZE'DE KIZ ÖĞRENCİ YURDUNA GİREN ERKEK PANİĞE NEDEN OLDU (2)

5)ENDİŞELENECEK BİR ŞEY YOK

Dosma Kız Yurdu'nda yaşanan olayla ilgili olarak konuşan Rize Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürü Necmettin Yavaşi, gerekli güvenlik önlemlerinin alındığını belirterek, "Bu güne kadar böyle bir olay yaşamadık. Biz de üzgünüz. Ana kapıdan içeri girilmesi mümkün değil. İtfaiye merdiveninden de, içeriden açılmadıktan sonra girmek olanaksız. Ancak olayı takip ediyoruz. Endişelenecek bir durum yok. Hukuki işlemler başlatıldı. Güvenlik önlemlerini de artırıyoruz" dedi.

Muhammet KAÇAR-RİZE/DHA

===================================================

6)TIR'DA 1 MİLYON LİRALIK UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ

ANTALYA'da polisin durdurdu TIR'da özel eğitimli köpeklerle yapılan aramada piyasa değeri yaklaşık 1 milyon lira olduğu belirtilen 285 kilo 800 gram esrar ele geçirildi. Antalya Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucuyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Diyarbakır'dan yüklü miktarda esrar getirileceği bilgisi üzerine önceki gün Aksu İlçesi'nde operasyon düzenledi. Ekipler Aksu girişinde durdurdukları TIR'da özel eğitimli köpekler 'Ben' ve 'Yaman' ile birlikte arama yaptı. Yapılan aramada TIR'ın çeşitli yerlerine saklanmış 42 ayrı pakette toplam 279 kilo 340 gram kubar esrar ve 6 kilo 460 gram toz esrar olmak üzere toplam 285 kilo 800 gram esrar ele geçirildi. Uyuşturucu maddelerin piyasa değerinin yaklaşık 1 milyon lira olduğu belirtilirken, olayla ilgili 1 şüphelinin yakalandığı kaydedildi.

Görüntü Dökümü

------------

TIR'ın seyir halindeyken görüntüsü

Durdurulan TIR'ın sürücüsünün gözaltına alınması

Özel eğitimli köpeklerin TIR'da arama yapması

TIR'a gizlenmiş uyuşturucu maddelerin bulunması

Uyuşturucunun çıkarılması

Uyuşturuculardan görüntüler

Detaylar

HABER-KAMERA: ANTALYA,

==============================================

7)BURSA' DA KİTAP VE EĞİTİM FUARLARI AÇILIYOR

TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. tarafından bu yıl 15'incisi gerçekleştirilecek Kitap Fuarı ile 13'üncü Eğitim Fuarı'nın kapıları yarın açılıyor. 26 Mart'a kadar ziyaret edilebilecek fuarlarda birçok etkinlik de yapılacak. Girişlerin ücretsiz olacağı etkinliklerde edebiyat ve kültür dünyasının kalbi Bursa'da atacak. Tüyap Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek Kitap ve Eğitim Fuarları ile ilgili bilgilendirme toplantısı Almira Otel'de yapıldı. Toplantıda konuşan Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, heyecan ve coşkunun kentte buluşacağını kaydetti. Edebiyat ve kültür dünyasının kalbinin Bursa'da atacağını belirten Ersözlü, "15'inci yılı geride bıraktığımız fuarımız, her yıl büyüyerek gelişimini sürdürdü. Eş zamanlı açacağımız Eğitim Fuarı ile çifte fuar gerçekleşecekö diye konuştu.Tüyap Kültür Fuarları Genel Koordinatörü Deniz Kavukçuoğlu, 2003 yılında ilk kez Bursalılar ile buluşan Kitap Fuarı'nın 47 etkinlik ve 115 yayınevi ve 110 bin ziyaretçinin katılımı ile başladığını hatırlatarak, "Bugün ziyaret sayımız 302 bine yaklaştı. Geçen yıl yaşanan bomba olayı nedeniyle ziyaretçi sayımızda düşüş yaşandı ancak bu yıl bu açığı kapatmayı diliyorum" dedi. Etkinlikleri çok sayıda yazarın katılacağını açıklayan Kavukçuoğlu, "80 edebiyat ve kültür etkinliği ve 300 imza günü etkinliği olacak. 400 yazar, sanatçı, siyasetçi, bilim adamı Bursa'ya gelecek. Bu da Bursa'nın kitap alanında ne kadar etkin olduğunu gösteriyor. Ayrıca programa Onur Konuğu olarak Cemil Kavukçu katılacak. Nazım Hikmet'in 115'inci yaşı için Nilüfer Belediyesi tarafından toplanan 121 eser ve fotoğrafın yer alacağı bir sergi de yer alacakö şeklinde konuştu. Türkiye Yayıncılar Birliği 2'nci Başkanı Fahri Aral ise, 2016 yılında 666 milyon 865 bin 579 kitap üretildiğini belirterek, bu kitapların 404 milyon 129 bin 53'ü için bandrol aldığını kaydetti. Milli Eğitim Bakanlığı geçen yıl içinde ilk ve ortaöğretim öğrencilerine 262 milyon 736 bin 286 kitap dağıttığını açıklayan Aral, "Ülkemizin nüfusu 78 milyon 741 bin 53 olarak belirlenmiştir. Bu durumda 2016 yılında kişi başına 8.4 adet kitap düşmektedir. Türkiye Yayıncılar Birliği'nin de üye olduğu Uluslararası Yayıncılar Birliği'nin verilerine göre Türkiye yayıncılık sektörü, dünyanın en büyük 11'inci sektörü haline gelmiştir. Ayrıca üretilen yeni kitap çeşidinde de ülkemiz yine 11'inci sıradadırö dedi.

BURSA KİTAP SEVEN BİR ŞEHİR

Türkiye'de D&R Mağazaları hariç bin 531 kitap satış noktası bulunduğunu söyleyen Aral, 133 noktanın Bursa'da bulunduğunu kaydetti. İstanbul'da 419, Ankara'da 157, İzmir'de 83 satış noktası yer aldığını ifade eden Aral, bu oranlarla Bursa'nın 3'üncü sırada geldiğini kaydetti. Aral, "Bursa kitabı seven bir şehir. Bu nedenle önem veriyoruz. Rakamlar umut vericiö diye konuştu.BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Gülener ise okumanın faydalarından bahsederek, endüstriyel kitapların önemine dikkat çekti. Kültür Sanat etkinliklerinde Doğan Hızlan, Deniz Kavukçuoğlu, Gülten Dayıoğlu, Murathan Mungan, Ayşe Kulin, Hasan Ali Toptaş, Canan Karatay, Üstün Dökmen, Doğan Cüceloğlu, Zafer Algöz, İlber Ortaylı, İrfan Değirmenci, Haydar Ergülen, Mazhar Alanson, Can Yılmaz, Ahmet Şimşirgil, Sinan Meydan, Zeynep Turan, İbrahim Kaboğlu, İsmail Saymaz, Nihat Sırdar, Kahraman Tazeoğlu, Aret Vartanyan, Nuray Sayarı, Ahmet Ümit, Tarık Tufan, Blogcu Anne Elif Doğan, Hüsnü Arkan Celil Oker, Nihat Sırdar, Cemalnur Sargut, Cemil Kavukçu ve Türkan Şoray da Bursalı kitapseverlerle bir araya gelecek. Girişlerin ücretsiz olduğu fuarlar her gün 10.00 ile 19.30, kapanış günü olan 26 Mart 2017 Pazar Günü ise 10.00 ile 19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Eğitim Fuarı ise 21 ile 26 Mart tarihleri arasında açık kalacak.

Görüntü Dökümü

------------------

-Kitaplar

-Tanıtım detaylar

-Konuşmalar

Faruk KAHRAMAN/BURSA,

BOYUT 271 MB

SÜRE 05.50

=====================================================

8)KİLİS'TE, KORUCULAR YEMİN EDEREK GÖREVE BAŞLADI

KİLİS İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde göreve başlayan 50 korucu düzenlenen törenle yemin etti. Korucuların yemin etmesi nedeniyle İl Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen törene; Kilis Valisi İsmail Çataklı, Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Asker, İl Jandarma Komutanı Albay Gökhan Şahin, Emniyet Müdürü Günter Şenses, Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Murat Cumhur Muhtar ile askerler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra konuşan Albay Gökhan Şahin, vatanı için şehit düşenlere rahmet, gazilere sağlıklı yaşam dileyerek, "Vatan sevgisinin belki de en net tarifini şehit ve gazilerimizin yaptıkları kahramanlıklarla bizlere ifade ettiler. Bizler de onlara layık olabilmek için bu yönde gece ve gündüz doğruluktan ayrılmadan vatanımız için çalışacağız. Geçen yıl 18 olan korucu sayımız şu an 167'ye çıktı" dedi.Korucular konuşmaların ardından yemin etti.

Görüntü Dökümü

----------------------------------

Tören alanı ve katılımcılar

Korucuların yemin etmesi

İl Jandarma Komutanının konuşması

Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 266 MB

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Numan kurtulmuş Çanakkale Gelibolu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title