Haberler

Dha Yurt Bülteni-10

1)KADINLAR GÜNÜNDE ÖLDÜRÜLEN AYNUR ÖZALLI TOPRAĞA VERİLDİANTALYA'da boşandığı eşi tarafından kadınlar gününde pompalı tüfekle öldürülen 42 yaşındaki Aynur Özallı, memleketi Kahramanmaraş'ın Göksun İlçesi'nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

1)KADINLAR GÜNÜNDE ÖLDÜRÜLEN AYNUR ÖZALLI TOPRAĞA VERİLDİ

ANTALYA'da boşandığı eşi tarafından kadınlar gününde pompalı tüfekle öldürülen 42 yaşındaki Aynur Özallı, memleketi Kahramanmaraş'ın Göksun İlçesi'nde gözyaşları arasında toprağa verildi.Antalya'nın Manavgat İlçesi'nin Örnek Mahallesi'nde oturan Aynur Özallı, işten çıkıp gittiği evin önünde, şiddet uyguladığı ve bıçakladığı için geçen yıl 8 Mart'ta boşandığı eski eşi Cuma Akkaya'nın saldırısına uğradı. Akkaya'nın elindeki pompalı tüfekten çıkan saçmaların başına ve vücudunun çeşitli yerlerine isabet etmesi sonucu 4 çocuk annesi Özallı yaşamını yitirdi. Polisin 8 boş fişek bulduğu olay yerinden kaçarken oğlu Feramuz Akkaya'yı arayarak "Annenizi vurdum, gidin kurtarın" diyen eski koca Cuma Akkaya, daha sonra karakola giderek teslim oldu.

Adli Tıp Kurumu'ndaki işlemlerinin ardından yakınlarına teslim edilen Aynur Özallı'nın cenazesi Göksun'a getirildi. İlk olarak Kayabaşı Mahallesi'ndeki baba ocağına götürülen kadının cenazesi, burada helallik alındıktan sonra Ulu Cami'ye getirildi. Özallı, kılınan cenaze namazının ardından Kayabaşı Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Cenaze namazının kılınması

İmamın helallik alması

Cenazenin omuzlarda taşınması

Tabutun mezarlığa götürülüşü

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer KOÇ - KAHRAMANMARAŞ-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 137 MB

===============================================

2)MERSİN BARO BAŞKANI ÖZÜR DİLEDİ AMA 21 KADIN ÜYE İSTİFA ETTİ

MERSİN Baro'sunun dünkü Kadınlar Günü etkinliğinde, komisyon üyesi bir kadın avukatın konuşmasını engelleyip kürsüde dirseği ile iten Baro Başkanı Ali Er özür diledi, ancak çeşitli komisyonlardan görevli 21 kadın avukatın istifasını önleyemedi.

Dünkü gerilime yol açan, Avukat Şilan Türk'ü kürsüde itekleyen Baro Başkanı Ali Er, bazı kadın avukatlarla birlikte basın toplantısı düzenledi. Dün yaşananları 'talihsiz bir olay' diye niteyen ve kendilerini çok üzdüğünü kaydeden Başkan Er şunları söyledi: "Olayda, basında yer aldığı gibi kasıtlı bir itme hareketi yoktur. Biz orada bir arkadaşımızı davet ettik. Arkadaşımızı davet ederken, izinsiz olarak kürsüyü işgal eden bir avukat arkadaşımız var. Oradaki mesele gelen arkadaşımıza yol açmak adına yapmış olduğum bir reflekstir. Yani herhangi bir kasıtlı itme veya kalkma yoktur. Basında darp olarak gösterilmesi ise bizi çok üzdü. Basın mensupları olayın öncesini ve sonrasını bilmediği için o kısmını gördüğünüz için böyle bir olay yansıdı. Kadınlara karşı yapılan bu hareketi isteyerek yapmış değilim. Söylediğim gibi bu yaptığım bir reflekstir, üzüntü duyuyoruz. Sadece o arkadaşımızdan değil tüm kadınlardan üzüntü duyduğumu belirtmek isterim."Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi adına söz alan Burcu Altıparmak Tör de, Baro Başkanı Er'e karşı tamamen siyasi maksatlı bir provokasyon ve saldırı gerçekleştirildiğini öne sürdü.

21 İSTİFA

Mersin Adliyesi içindeki baro hizmet alanında ise Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Burcu Düzen Gürler, düzenlendiği basın toplantısında 21 kadın arkadaşı ile birlikte baro komisyonlarından istifa ettiklerini duyurdu.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Ali Er'in konuşması

Burcu Altıparmak Tör'ün konuşması

Burcu Düzen Gürler'in konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mustafa ERCAN/MERSİN,

========================================================

3)DÜŞEN SURİYE UÇAĞININ ENKAZI KALDIRILDI

HATAY'ın Yaylacık Mahallesi kırsalında geçen cumartesi günü düşen Suriye Hava Kuvvetleri'ne ait MIG 21 tipi savaş uçağının enkazı bugün kaldırıldı.

Hatay Büyükşehir Belediyesi'ne ait iş makineleri sabahın erken saatlerinde uçağın enkazının bulunduğu alana gelerek enkaz kaldırma çalışmalarına başladı. Jandarma ekipleri tarafından enkazın dağıldığı 3 ayrı alanda güvenlik çemberi altında tutulan parçalar, iş makineleri tarafından toplanarak kamyonlara yüklendi. Kamyonlara yüklenen parçaların Serinyol 121'inci Jandarma Er Eğitim Komutanlığı hurdalığına götürüldüğü bildirildi.

Uçağın enkazını iki gün önce Ankara ve Eskişehir'den gelen aralarında Rus uzmanların da olduğu bir ekip inceleyip, kara kutusunu beraberlerinde götürmüştü.

Ramazan ÇELİK/HATAY, -

==================================================

4)UYUŞTURUCUYA SAVAŞ AÇAN MUHTAR MİTİNG DÜZENLEDİ

BURSA'nın Karacabey İlçesi'nde, ağırlıklı olarak Romanların oturduğu Saadet Mahallesi Muhtarı Hüseyin Uzer uyuşturucuyu protesto etmek için miting düzenledi.Saadet Mahallesi'nde düzenlenen mitinge Karacabey Belediye Başkanı Ak Parti'li Ali Özkan ve AK Parti İlçe Başkanı Murat Erol da destek verdi. Mahalle sakinlerinin de destek verdiği ve bayraklarla donatılan meydanda düzenlenen mitingde konuşan Muhtar Hüseyin Üzer, mahalle olarak uyuşturucuya savaş açtıklarını kaydederek, "Bu illetten çocuklarımızı ve gençlerimizi kurtaracağız. Uyuşturucuyu mahallemizde görmek istemiyoruz. Bunu bitirmek adına sonuna kadar mücadele edeceğiz. Uyuşturucu illetinin son bulması adına bizler elimizden geleni yapmaya hazırız. Bu konuda tek arzumuz devletimiz bu mücadelemizde bizi yalnız bırakmasın. Uyuşturucunun en büyük dostu işsizlik ve yoksulluktur. Mahallemizdeki işsizlik ve yoksulluğun asgariye indirilmesi lazım. Çünkü işi olan birinin uyuşturucu ile işi olmaz. Gençlere sahip çıkılmasını istiyoruzö dedi. Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da, ilk olarak ailelerin çocuklara örnek olması gerektiğini söyledi. Özkan,ö Çocuklarımıza önce evde anlatmamız gerekir. Çocuklarımızı iyi bir model olmamız gerekir. Okullarda anlatmamız gerekir. Öğretmenlerimiz çocuklarla iyi ilişkiler kurarak uyuşturucunun kötülüklerini anlatması gerekir. Yine camilerde hocalarımız anlatması gerekir. Günümüzde uyuşturucuya cüzi paralarla ulaşmak çok kolay. Bunları her yerden temin etmek mümkün. Bir milleti çökertmenin en kolay yollarından biri de bu uyuşturucu. Bunun kökünü kazımak lazım. Bu uyuşturucuyu kullananların hali içler acısı. Biz Karacabey Belediyesi olarak sosyal alanda, kültürel alanda ve sportif alanda her türlü aktiviteyi destekliyoruz. Çocuklarımız uyuşturucu illetinden uzak dursunlar diye uğraşıyoruz. Hep birlikte bu uyuşturucuyla mücadele etmek zorundayız. Biz gençlere istihdam alanları oluşturarak işsizliği ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Bu şekilde gayrimeşru işlerden uzak kalarak meşru işlerle uğraşmalarını sağlamayı hedefliyoruz. Muhtarımıza bu konuyu dert edindiği için ve bu organizasyonu gerçekleştirdiği için teşekkür ediyorum.ö dedi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-MUHTARIN KONUŞMASI

-BELEDİYE BAŞKANININ KONUŞMASI

-TOPLULUKTAN GÖRÜNTÜ

Yasin KESKİN / KARACABEY (Bursa), -

BOYUT: 183 MB

SÜRE: 4,50

=================================================

5)PERSONELE İŞARET DİLİ EĞİTİMİ

BURDUR'da kamu kurumlarında çalışan personele işaret dili kursu veriliyor.

Burdur'da Vali Şerif Yılmaz'ın talimatıyla kamu kurumlarında çalışan personele işaret dili kursu verilmeye başlandı. Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitim Merkezi (HEM) bünyesinde açılan kursta haftada 4 gün, 80 kamu çalışanına Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli öğretmen Hüseyin Savlı ve Abdullah Erel tarafından işaret dili öğretiliyor.

HEM Müdürü Ömer Akan, kursun Vali Şerif Yılmaz'ın talimatıyla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü organizesinde açıldığını söyledi. İşaret dili kurslarına yoğun talep olduğunu kaydeden Akan, "Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Salonunda iki öğretici nezaretinde hafta içi 4 gün süren kurslarımıza 80 kamu personeli katılıyor. 20 Şubat'ta başlayan kurs 15 Mayıs'ta sona erecek. Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'ne 70, müdürlüğümüze ise 100'den fazla müracaat var. Bu kursun bitiminden sonra ikinci bir kurs daha açacağız" dedi.

Görüntü Dökümü

---------------

Kurstan detay,

Ömer Akan'la röportaj

Haber- Kamera: Mesut MADAN/BURDUR,

===================================================

6)SINAV HEYECANINI HALAY ÇEKEREK ATTILAR

TOKAT'ın Erbaa ilçesinde Halk Eğitim Merkezinde kurs gören öğrenciler, pazar günü gerçekleşecek olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) öncesi halay çekerek stres attı.

Park vadi mesire alanında düzenlenen programa Erbaa Kaymakamı Bülent Karacan, Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım, Milli Eğitim Müdürü Bekir Aslan, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tahsin Çimen ve Halk Eğitim Merkezinin ücretsiz YGS kurslarına katılan 180 öğrenci katıldı. Öğrenciler programda çalan müzik eşliğinde halay çekip, oyunlar oynayarak YGS öncesi eğlenceli dakikalar geçirdi. Burada konuşan Kaymakam Bülent Karacan, "Bizler de bu yollardan geçtik. Hayatınızın en önemli sınavı olduğunu bilin. Bazı şeylerden fedakarlık etmeniz gerektiğini mutlaka bilin. Bir yılınızı hiç yaşanmamış sayın. Ama ondan sonra bitin ömrünüz sizin oluyor" dedi.

Halk Eğitim Merkezinin ücretsiz kurslarının önemine vurgu yapan Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım ise, "Bugün bakıyorum. Allah Cumhurbaşkanımızdan razı olsun. Hükümetimizden razı olsun. Gençlerimize, maddi imkanı olmayan kardeşlerimize devlet kurumu olan Halk Eğitim Müdürlüğünde böyle bir imkan sunmuş. Burada size fedakarlıkla bu imkanları sunan, daha kaliteli eğitim vermek için uğraşan Halk Eğitim Merkezi müdürümüz ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Bu bir fedakarlıkla yürüyor emin olun. Sizler fedakarlık yapıyorsunuz ama size hizmet getirenler de fedakarlık yapıyorlar" diye konuştu. Programda çalan müzik eşliğinde öğrenciler halaylar çekerek stres attı.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Programdan görüntüler

-Konuşmalar

-Öğrencilerin halayı

Haber-Kamera: İbrahim UĞUR/ERBAA(Tokat,

===================================================

7)ÇAYELİ'NİN RUS İŞGALİNDEN KURTULUŞU TÖRENLE KUTLANDI

RİZE'nin Çayeli İlçesi'nin Rus işgalinden kurtuluşunun 99'uncu yıldönümü törenle kutlandı. Kurtuluşun temsili olarak canlandırıldığı bölümde tabancalarla kuru sıkı mermilerin atılması sırasında silah sesleri tören alanındaki küçük çocukları korkuttu.Çayeli Belediyesi tarafından gerçekleştirilen törende ilçenin düşman işgalinden kurtuluşu temsili olarak yaşatıldı. Kuru sıkı tabanca ile tahta tüfekler kullanılan gösteride, Rus işgalinin ardından bölgeye giren Rum ve Ermeni çetelerinin Türk vatandaşlarına kötü muamele yapması canlandırıldı. Türk erkeklerini yere yatıran ve üzerine basan çete üyeleri kadınlara da şiddet uyguladı, Türklerin korkak olduğu ifadeleri kullanıldı. Gösteride kuru sıkı tabancalarını ateşleyen milis kuvvetleri alana girerek, rehin alınan Türk vatandaşlarını kurtardı, direnen Ermeni çetesi üyelerini de öldürdü. Ateşlenen kuru sıkı tabancaların alandaki çocukları korkuttuğu gözlendi. Silah sesleri sırasında küçük bir çocuk da elleriyle kulaklarını tıkadı.

Tören, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı'nın gösterisi ile devam etti. Vatandaşlar töreni ilgiyle izledi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Tören alanı detayları

-Temsili canlandırma detayları

-Alandaki çocuklar

-Mehteran gösterisi

Haber-Kamera: Muhammet KAÇAR RİZE-DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Kahramanmaraş Ali Er Göksun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title