Haberler

Dha Yurt Bülteni-10

GÖRÜNTÜ EKİYLE YENİDEN1)EL BAB'DA YARALANAN UZMAN ONBAŞI: BİR GÖZÜ KAYBETTİYSEK DİĞERİ BİZE YETERTÜRK Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin El Bab şehrindeki operasyonunda DEAŞ'ın vurduğu iki tanktaki yaralılardan birinin Muğla Ortacalı 25 yaşındaki Uzman Onbaşı Abdulkadir Dirmilli olduğu ortaya çıktı.

GÖRÜNTÜ EKİYLE YENİDEN

1)EL BAB'DA YARALANAN UZMAN ONBAŞI: BİR GÖZÜ KAYBETTİYSEK DİĞERİ BİZE YETER

TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin El Bab şehrindeki operasyonunda DEAŞ'ın vurduğu iki tanktaki yaralılardan birinin Muğla Ortacalı 25 yaşındaki Uzman Onbaşı Abdulkadir Dirmilli olduğu ortaya çıktı. Nişanlı olan Dirmilli, Facebook sayfasından yaptığı açıklamada, saldırıdan sonra sol gözünün görmediğini belirtip, "Çok şükür kol, bacak yerinde duruyor. Bir gözü kaybettiysek diğeri bize yeter. Bir an önce iyeleşip, görevime dönmek istiyorum" dedi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin kuzeyindeki El Bab şehrindeki operasyonu sırasında, DEAŞ'ın tow silahı ile geçen 12 Aralık'ta vurduğu iki leopard tankından birinde bulunan Uzman Onbaşı Abdulkadir Dirmilli yaralandı. Saldırının ardından helikopterle Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirilip, tedaviye alındı. Sol gözü görmeyen Dirmilli'nin bunun dışında genel sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Facebook'taki sayfasında bir paylaşımda bulunan Uzman Onbaşı Dirmilli, "Dualarınız için ne kadar teşekkür etsem azdır. Sağolun arıyorsunuz ama telefonlarımı açamıyorum. Başım çok ağrıyor. Şu an kimseyle konuşmak istemiyorum. Sol gözümün görmemesi dışında hiçbir şeyim yok. Çok şükür kol, bacak yerinde duruyor. Bir gözü kaybettiysek diğeri bize yeter. Bir an önce iyeleşip, görevime dönmek istiyorum. Geride kalan arkadaşlarım zor durumda. Gözümü geri kazanmak için birkaç ameliyat olacağım. Şu an yaralarımın iyileşmesini bekliyoruz" yazdı.

ANNESİYLE TELEFONLA KONUŞMUŞ

Yaralı Uzman Onbaşı Abdulkadir Dirmilli'nin annesi Havana Dirmilli de bugün ilk kez oğluyla telefonla konuştuğunu söyledi. Anne Dirmilli, oğlunun telefonda,"Tankın vurulduğunu telsiz anonsuyla bildirdim. Sonra dışarı nasıl çıktığımı bende tam olarak bilemiyorum. O tanktan nasıl kurtulduk halen aklım almıyor. Şu an bir mucize eseri hayattayım. Subayımız, 'Sesime gel' diye emir verdi. Ben de onun emri doğrultusunda ilerledim. Şu an bir arkadaşım da komada. İnşallah, sağlığına kavuşur" dediğini aktardı.

"Çocuğumun bu kaçıncı ölümden kurtuluşu" diyen anne Dirmilli, "Oğlum daha önce de PKK ile mücadelede vurulma tehlikesi atlattı. Allah herkese sabır versin. Her gün diken üzerinde yaşıyoruz. Çocuklarımızın iyi haberi için dualarımızı eksik etmiyoruz. Çocuğuma ve silah arkadaşlarına Allah acil şifalar versin" dedi.

Oğlu Abdulkadir'i iki ay önce nişanladıklarını da anlatan anne Dirmilli, "Yazın düğününü yapmayı planlıyorduk. Yaralandığını duyunca babası, nişanlısı ve nişanlısının babası ile iki dayısı, Gaziantep'e hastaneye yanına gittiler. Şu an babası oğlumun başında. Dün (perşembe) de oğlumun doğum günüydü. Ailesi olarak yatağında doğum gününü kutladık" diye konuştu.

Atatürk Mahalle Muhtarı Talat Dirmilli de yeğeni Abdulkadir Dirmilli'nin sözleşmeli asker olarak üç yıldır görev yaptığını belirtip, "Şimdi yeniden ikinci üçüncü yıl için sözleşme imzalamıştı. Yaralandığını biz de Ortaca İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden öğrendik. Kendisinden gelecek iyi haberleri bekliyoruz" dedi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Yaralanan Uzman Onbaşı Abdulkadir Dirmilli'nin fotoğrafı

-Yaralanan Uzman Onbaşı'nın annesi Havana Dirmilli ile röp.

-Yaralanan Uzman Onbaşı'nın amcası Talat Dirmilli ile röp.

-Genel ve detay görüntüler

(Haber-Kamera: Cihan KAYA / ORTACA (Muğla),

==================================================

2)BAKANLIK ALEVİLERE DAEŞ UYARISIYLA İLGİLİ İNCELEME BAŞLATTI

VALİ DEMİRTAŞ: TEDİRGİNLİĞE GEREK YOK

ADANA'da, terör örgütü DEAŞ'ın olası provokasyonlarla etnik çatışma ortamı yaratmaya çalışabileceğine yönelik bazı bölgelerdeki muhtarların yazılı olarak uyarılması ile ilgili inceleme başlatıldı. Alevi ve Nusayri yurttaşların bulunduğu mahallelere saldırı olabileceği istihbaratının 'duyurulmasında usul farklılığının yanlış olabileceği' belirtilen Adana Valiliği açıklamasında, Bakanlıkça mülkiye müfettişi görevlendirildiği açıklandı.

Kentteki Alevi derneklerinin yöneticileri dün düzenledikleri basın toplantısında, bazı mahalle ve köy muhtarlarına Alevi inancındaki vatandaşlara yönelik terör saldırısı olabileceği uyarısında bulunulduğu belirterek, "Devletimizin uyarı yerine tedbir almasını istiyoruz" denilmişti.

'MÜFFETİŞ GÖREVLENDİRİLDİ'

Adana Valiliği'nden ise bugün konuyla ilgili olarak yazılı açıklama yapıldı. Olaya ilişkin inceleme başlatıldığı, vatandaşları endişeye sevk edecek bir durumun olmadığı bildirilen açıklamada, şöyle denildi:

"Terör örgütlerinin gerçekleştirebileceği muhtemel eylemler hakkında dönem dönem istihbarat bilgileri gelmekte ve bu bilgiler gerekli birimlerle duyarlı olmaları hususunda paylaşılmaktadır. Güvenlik kuvvetlerimiz tarafından terör örgütlerinin faaliyetlerinin önlenmesi ve vatandaşlarımız ile olan sıhhatli bilgi alışverişinin sağlanmasına yönelik bilgilendirilme faaliyetleri gerçekleştirilmektedir. Ancak bu bilgilendirilmenin usul farklılığından dolayı, kamuoyunda yanlış algıya sebebiyet vereceği anlaşıldığından konuyla ilgili Bakanlığımız tarafından gerekli inceleme ve araştırma yapmak üzere Mülkiye Müfettişi görevlendirilmiştir. Güvenlik kuvvetlerimiz, milletimizin huzurunu bozmayı amaçlayan odaklara karşı mücadelesini kararlılıkla sürdürmeye devam edecektir. Vatandaşlarımızı endişeye sevk edecek bir durum söz konusu değildir."

VALİ DEMİRTAŞ: TEDİRGİNLİĞE GEREK YOK

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Alevi derneklerinin yöneticileriyle yaptığı görüşmede, son günlerde sosya medyada dile getirilen ve basına da yansıyan mezhep çatışması provokasyonu konulu yorumlarla ilgili olarak 'tedirginliğe asla gerek olmadığını' söyledi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Adana Şube Başkanı Şükrü Şahin, Alevi Kültür Derneği Başkanı Başkanı Murteza Moroğlu, Alevi Kültürünü Araştırma Derneği Başkanı Hasan Atıcı, Akdeniz Sosyal Dayanışma Vakfı Başkanı Avukat Kenan İskender ve Akdeniz Sosyal Dayanışma Vakfı Yöneticisi Ulvi Güvercin, Vali Mahmut Demirtaş'ı makamında ziyaret etti.

Ziyaretçi heyet, Alevi dernekleri olarak, temsil ettikleri kitle ile birlikte bayrağa, vatana, devlete gönülden bağlı olduklarını dile getirdi. Dernek başkanları, son günlerde Alevi vatandaşlara yönelik haberlerin gündeme geldiğini belirterek 'Alevi dernekleri olarak ülkenin milli birlik ve beraberliğini, barış, huzur ve kardeşlik ortamını bozmak, topluma nifak tohumları ekmek isteyen şer odaklarının bu hain emellerine asla ulaşamayacaklarını' ifade etti.

Vali Mahmut Demirtaş da son zamanlarda çıkan haberlerle ilgili olarak kamuoyuna duyurulan basın açıklamasında da belirttiği gibi tedirginliğe asla gerek olmadığını söyledi. Demirtaş "Bu ülkenin tüm fertleri hiçbir dini, etnik ve kültürel ayrım gözetmeden, devlet nezdinde eşit ve birinci sınıf vatandaşlardır. Ziyaretiniz vesilesi ile temsil ettiğiniz tüm Alevi vatandaşlarımıza selamlarımı gönderiyor, asla endişeye kapılmamaları gerektiğini bir kez daha yineliyorum" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-------------------------(DÜN SERVİS YAPILAN GÖRÜNTÜLER )

Adana Pir Sultan Abdal Derneği Başkanı Şükrü Şahin'in konuşması

Salondan görüntüler

Alevi Kültür Dernekleri Adana Şubesi tabelası

SÜRE: 04'31" BOYUT: 506 MB

Haber: Yusuf BAŞTUĞ-Kamera: Akif ÖZDEMİR/ADANA,

=========================================================

3)CHP'Lİ DUDU: REJİM DEĞİŞİKLİĞİYLE KARŞI KARŞIYAYIZ

CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, gündemdeki anayasa değişikliğiyle ilgili, "Bir rejim değişikliğiyle karşı karşıyayız" dedi.

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti'nde konuşan Mevlüt Dudu, "Dünyada ideale en yakın başkanlık sistemi ABD'dedir. En önemli unsuru kuvvetler ayrılığıdır. Ama bizim önümüze gelen başkanlık modeli bunu içermiyor. Adının Cumhurbaşkanlığı olması bir şey ifade etmez" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-İskenderun gazeteciler cemiyetinde Mevlut Dudu'nun açıklamaları

SÜRE: 6.40 sn BOYUT: 314 MB

Haber-Kamera: Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),

===================================================

4)BAŞKAN SÖZLÜ'NÜN DURUŞMASI ERTELENDİ

ADANA Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü'nün, Ceyhan İlçe Belediye Başkanlığı döneminde 'İhaleye fesat karıştırıp rüşvet aldığı' iddiasıyla yargılandığı davanın bugünkü duruşması, tanıkların dinlenmesi için ertelendi.

Bilirkişi heyetinin yaklaşık 3 milyon liralık kamu zararı oluştuğuna yönelik rapor hazırladığı, 'Edimin ifasına fesat karıştırmak ve rüşvet almak' suçlamasıyla Hüseyin Sözlü hakkında 19 yıla kadar hapis cezası; aralarında belediye çalışanı, firma yetkililerinin de olduğu diğer 14 sanık hakkında ise aynı suçlardan 7 ile 19 yıl arasında değişen hapis cezaları istemiyle Adana 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'ne açılan davada, şüpheliler suçlamaları kabul etmedi.

MAHKEME RAPOR TALEBİNİ REDDETTİ

Davanın bugün yapılan beşinci duruşmasında Başkan Sözlü katılmazken sanıklardan Ömer Aydın, Hüseyin Gücüm, Mehmet Şahin ve Mustafa Hakan Aslan ile sanık avukatları hazır bulundu. Duruşma savcısı, Sözlü için tutuklama isteminde bulunduğu daha önceki mütalaasını yineledi.

Duruşmada 3 tanık daha dinlenirken Başkan Sözlü'nün avukatı Bülent Hayri Acar, duruşma öncesinde bazı basın yayın organlarında müvekkilinin bu duruşma tutuklanacağı ve belediyeye kayyum atanacağı yönünde çıkan haberleri mahkemeye sunarak, "Bu adil yargılanmayı etkileme suçudur. Tarafınızdan gereğinin yapılmasını arz ediyorum" dedi.

Sanık avukatları, dosya içerisinde bulunan raporların idari soruşturma sürecinde hazırlandığını belirterek mahkeme tarafından adli rapor aldırılmasını ve davaya konu yerde keşif yapılmasını istedi.

Mahkeme heyeti, Hüseyin Sözlü hakkındaki yurt dışı yasağının devamına karar verirken, avukatların keşif ve rapor isteklerini reddetti. Duruşma eksik kalan tanıkların dinlenmesi için 10 Şubat'a ertelendi.

Salih ÜÇTEPE/ADANA, -

====================================================

5)TATVAN'DA DOKTORA SALDIRI KINANDI

BİTLİS'in Tatvan İlçesi Devlet Hastanesi'nde görev yapan Kardiyoloji Uzmanı Dr. Emre Ertürk'ün dün akşam saatlerinde hasta yakınları tarafından dövülmesi, yapılan basın açıklaması ile kınandı. Türk Sağlık-Sen Bitlis Şubesi Başkanı ihsan Deniz, doktora saldırının kabul edilemez olduğunu belirterek şiddetle kınadıklarını söyledi.

Kalp rahatsızlığı nedeniyle dün Bitlis'in Güroymak İlçesi'nden Tatvan Devlet Hastanesi'ne getirilen 68 yaşındaki Abdulbaki Demirkol, yapılan tüm müdahalelere rağmen akşam saatlerinde yaşamını yitirdi. Bunun üzerine hasta yakınları Kardiyoloji Uzmanı Dr. Emre Ertürk'e saldırararak dövdü. Dr. Ertürk görev yaptığı hastanede tedavi edilirken, saldırgan hasta yakını ise hastanenin güvenlik görevlileri tarafından etkisiz hale getirildi. Adı açıklanmayan hasta yakını hastane polisi tarafından gözaltına alındı.

'ENDİŞE VERİCİ SEVİYEYE ULAŞTI'

Hasta yakınının emniyetteki işlemlerinin devam ettiği belirtilirken, Türk Sağlık-Sen Bitlis Şubesi, bugün hastanede basın açıklaması yaparak olayı kınadı. Şube Başkanı İhsan Deniz, saldırının kabul edilemez olduğunu ve şiddetle kınadıklarını belirterek şöyle konuştu:

"Tatvan Devlet Hastanesi'nde görevli kardiyoloji uzmanımız dün meydana gelen bir olayda hasta yakını tarafından darp edilmiştir. Tek gayesi, insan sağlığı olan fedakarca çalışan, hekiminden, hemşiresine, hasta bakıcısından, acil servisi görevlisine kadar insanlarımızı sağlığına kavuşturmak ve hayatını kurtarmak olan sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddet olaylarına tanık olmaktayız. Sağlık çalışanlarımızın, son günlerde, gerek tedavi olmak için hastaneye gelen hasta, gerekse hasta yakınları tarafından maruz kaldıkları sözlü ve fiili şiddetin boyutları, ürkütücü ve bir o kadar da endişe verici seviyeye ulaşmıştır. Bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyor, faillerinin cezalandırılmasını bekliyor ve istiyoruz. Her kim tarafından ve her ne sebeple yapılırsa yapılsın, sağlık çalışanlarını hedef alan sözlü ve fiili hain saldırılar, aslında sağlık çalışanlarına değil, insanımızın top yekün sağlığına yapılmış bilinçsiz ve ahmakça, kabul edilemez ve affedilemez çirkin hareketlerdir."

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Yapılan basın açklaması

-Şubse Başkanı ihsan Deniz'in açıklamaları

Fettah YEŞİLYAPRAK/TATVAN (Bitlis), -

=====================================================

6)ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ, HALEPLİ ÇOCUKLAR İÇİN YARDIM TOPLADI

KIRKLARELİ'nde ortaokul öğrencileri, Halep'te çocuklar için gıda ve kıyafet yardımı topladı.

Suriye'nin Halep kentinde sivillere yönelik saldırılara tepkiler sürerken, sıkıntı içindeki çocuk ve yaşlılar için Kırklareli TOKİ Ahmet Cevdet Paşa Ortaokulu öğrencileri öğrenciler yardım kampanyası başlattı. Kısa sürede bir kamyonet dolusu yardım toplayan öğrenciler Halep'teki çocuklara iletilmesi için yardımları İHH temsilcisine ulaştırdı. Ahmet Cevdet Paşa Ortaokulu Müdürü İbrahim Erginsoy, öğrencilerin Halep'e duyarsız kalmadığını ifade ederek, "Öğrencilerimiz medyadan Halep'te var olan acımasız görüntüleri gördükten sonra etkilendiler. Onlar yediğimizden ve içtiğimizden Halep'te yaşayan çocuklara da verelim diyerek aralarında yaşlı ve çocuklar için topladıkları gıda ve giyimden oluşan bir kamyonet malzeme topladılar. Ben bu davranışlarından dolayı öğrencilerimizi kutluyorum" dedi.

Yardım toplayan öğrencilerden Melisa Nur Üner, savaş çıkaranları bir türlü anlamadığını söyleyerek, "Halep'te uzun süreden bu yana süren bir iç savaş var. Orada bulunan çocuklar bu savaştan çok etkileniyor. Hepimiz insanız ve yaşamaya hakkı var. Oradakiler ezilecek diye bir kural yok. Hepimizi Allah yarattı. Hepimiz eşitiz. Savaş çıkaran insanları anlayamıyorum. Bizim burada karnımız tok. Rahat rahat uyuyoruz. Ama oradaki çocuklar aç. Savaşın içinde her dakika ne zaman bomba patlayacak diye düşünüyorlar. Bu çok büyük bir haksızlık. Bizde o yüzden böyle bir proje düşündük. Gıdanın yanında giydiğimiz eşyaları da topladık. Bunları Halepli çocuklara ulaştıracağız" şeklinde konultu.

Çocuklar topladığı bir kamyonet dolusu malzeme koliler içinde Halep'e götürülmek üzere İHH temsilcilerine teslim edildi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Okul genel görüntü

Yardım kolilerinin hazırlanması

Yardımların paketlenmesi

Öğrencilerin konuşmaları

Müdürün konuşması

İHH gönüllüsünün konuşması

(Haber-Kamera: Selçuk VURUCU/KIRKLARELİ,-

=======================================================

7)YUMURTA FİYATINDAKİ ARTIŞ ÜRETİCİLERİ SEVİNDİRDİ

KÜTAHYA'nın Tavşanlı İlçesi'ndeki yumurta üreticileri, fiyatların artmasına sevindiklerini söyledi. Tavşanlı Yumurta Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu üyesi Kemal Özkul, "9 aydan beri zara ediyorduk, şuan fiyatların artmasından memnunuz" dedi.

Dolardaki yükseliş ve çeşitli ülkelerde görülen kuş gribi hastalığının yumurta fiyatlarını yüzde 100 oranında yükselttiği ifade ediliyor. Tavşanlı İlçesinde kurulan semt pazarında alışveriş yapan vatandaşlar ile satıcılar, yumurtadaki fiyat artışı konusunda görüşlerini açıkladı. Ferhat Ünlü adlı vatandaş, "Fiyatlar devamlı artıyor. Herkes doların ardına sığınıyor. Yumurtayı kadınlar daha çok kullanıyor. Erkekler satın alıyor, kadınlar fiyatını bilmediği için boyuna kırıyor"diye konuştu.

Yumurta satıcısı Bilal Seven de "Yumurta fiyatlarındaki artış ile satışlarımızda yüzde 30, yüzde 40 geriledi. İhracat hızlı deniliyor. İran'da kuş gribi görülmesi nedeniyle onlardan yumurta almayan ülkeler Türkiye'den alıyor. Talep yoğun olunca fiyat artmış oluyor. Fiyatların biraz daha artacağını düşünüyoruz" dedi.

'ÜRETİCİLER FİYATLARIN ARTMASINDAN GAYET MEMNUN'

Tavşanlı Yumurta Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu üyesi Kemal Özkul da fiyatların artışına sevindiklerini belirtti. 9 aydır zarar ettikleri ifade eden Özkul şunları söyledi:

"Türkiye dünyada ikinci sırada yumurta ihracatı yapıyor. Dolar girdileri yüksek olduğu için, hammadde fiyatları mecburen yüksek oluyor. Yem girdileri yükseliyor, bu yüzden fiyatlar yükseliyor. Normal seviyede yumurtanın kolisini 15 lira gibi rakamlarla biz veriyoruz. Üreticiler fiyatların artmasından gayet memnun. Çünkü 9 aydan beri zarar ediyor. Çiftliklerde çok büyük zararlar oldu. Kapanmalar oldu. İflaslar oldu. Şuanda durumumuzu kurtarmaya çalışıyoruz. Bizler de üretici olarak biraz nefes almamız lazım. Yumurta üreticileri şuan fiyatların artmasından çok memnun."

Görüntü Dökümü:

---------------------

-Bir dükkanın vitrinindeki yumurtaların,

-Yumurtaların görüntüsü,

-Bir vatandaşın yumurta fiyatları konusunda konuşması,

-Yumurta satıcısının konuşması,

-Semt pazarında alışveriş yapan bir kadının konuşması,

-Pazardaki yumurta satıcılarının konuşması,

-Pazarda alışveriş yapan bir kişinin konuşması,

-Tavuk çiftliğindeki tavukların ve yumurtaları

-Tavşanlı Yumurta Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Özkul'un konuşmasından çekilen görüntüler bulunuyor.)

Haber-Kamera: Tuna İŞLEYEN-TAVŞANLI,(Kütahya) / DHA

===========================================================

8)ŞANLIURFA'DA AKARYAKIT HIRSIZLIĞINA 2 TUTUKLAMA

ŞANLIURFA'da park halindeki kamyonların yakıt depolarından akaryakıt çaldıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, farklı tarihlerde park halindeki 5 ayrı kamyonun deposundan 3 ton akaryakıt çalındığı yönünde ihbar aldı. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, yapılan çalışma ile Mehmet Ş. O. ve Bekir E.'yi gözaltına aldı. Hırsızlıktan sabıkaları bulunduğu belirlenen 2 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

Görüntü Dökümü

----------------------------------

Asayiş Şube Müdürlüğü

Şüphelilerin şubeden çıkarılması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera-Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 19 MB

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Sözlü Suriye Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title