Haberler

Dha Yurt Bülteni-10

Turgutlu'da 4 aylık hamile kadına saldırıdan Mehmet T. serbest (1)

Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde, 1 çocuk annesi, 4 aylık hamile Ebru Tireli'ye saldıran Mehmet T.' serbest bırakıldığı öğrenildi. Mehmet T. 9 Aralık'ta mahkeme tarafından tutuklanmıştı.

Görüntü Dökümü

--------------------

-ARŞİV

-Mehmet T.'nin görüntüleri

Haber: MANİSA

=====================================

Balıkesir HDP'ye silahla ateş açıldı

İSTANBUL Beşiktaş'ta düzenlenen bombalı 2 terör saldırısı ardından Balıkesir'de Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Başkanlığı'na silahla ateş açıldı.

Olay, bugün saat 13.30 sıralarında meydana geldi. A.C. adındaki şüpheli bir havlunun içine sakladığı pompalı tüfekle Yeşilli Meydanı'ndaki bir işhanında bulunan HDP Balıkesir İl Başkanlığı'na iki el ateş etti. Saldırganın "Siz polisleri şehit ederseniz, ben de size ateş ederim" diye bağırdığı öne sürüldü. Ateş açıldığı sırada ikinci kattaki parti binasında kimsenin bulunmadığı ifade edildi. HDP Balıkesir İl Teşkilatı binasının saçma isabet eden pencere camları kırıldı. Ateş eden kişi, olay yerine gelen polis ekipleri tarfından gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, bina çevresinde de polis tarafından önlem alındı.

DAHA ÖNCE DE SALDIRI OLMUŞTU

Balıkesir'de 7 Eylül 2015 tarihinde yaşanan olayda da HDP Balıkesir İl Teşkilatı önüne gelen grup, 'Bozkurt' işareti yapıp 'Ne mutlu Türküm diyene' sloganları atmış ardından binaya giren grup, eşyaları aşağıya atıp, parti flamalarını ateşe vermişti. Olay sırasında binada bulunan HDP'nin 7 Haziran seçiminde Balıkesir ikinci sıra milletvekili adayı Bedri Arık da tartaklanmıştı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Saldırıya uğrayan HDP Balıkesir İl Teşikalıtı binasından görüntü

-Binanın kırılan camlarından görüntü

-Önlem alan polislerden görüntü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Coşkun YAMAN / BALIKESİR, DHA)

=============================================

Demirtaş'ın 'kolesterolü' yüksek çıktı

EDİRNE Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 'kalp ağrısı' şikayetçiyle çıkarıldığı cezaevi revirinde yapılan kan tahlili sonucu 'kolesterolü' yüksek çıktı. Demirtaş'ın hastaneye sevk edilecek herhangi bir rahatsızlığının olmadığı belirtildi.

Haklarında yürütülen terör soruşturması kapsamında tutuklanan ve Edirne F Tipi Cezaevi'ne konulan Demirtaş, dün gece kalp ağrısı şikayetiyle cezaevinin revirine götürüldü. Burada yapılan kan tahlili ardından herhangi bir sağlık sorununa rastlanmayan Demirtaş'ın kolesterolünün yükseldiği belirlendi. Revirdeki tedavisinin ardından Demirtaş yeniden tek kişilik koğuşuna alındı. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın hastaneye sevk edilecek herhangi bir sağlık sorununun bulunmadığı bildirildi.

BİLGEN'DEN KALP SPAZMI İDDİASI

HDP Genel Merkezi sosyal medya hesabından parti sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen'in açıklaması yayınlanarak, Selahattin Demirtaş'ın kalp spazmı geçirdiği öne sürülmüştü. Bilgen'in Twitter üzerinden açıklamasında, "Demirtaş cezaevinde kalp spazmı geçirmiştir. Eş Genel Başkanımızın sağlık durumuna ilişkin kaygılarımız var. Demirtaş'ın daha önce de kalp rahatsızlığı geçirdiğine dair raporlar olmasına rağmen gerekli sağlık hizmetinden mahrum bırakılıyor. Demirtaş'ın muayenesinin uygun bir hastanede, tarafsız doktorların denetiminde yapılması için Tabipler Birliği'ne başvuracağız" ifadeleri kullanıldı.

Görüntü dökümü

--------------------

ARŞİV

-Demirtaş'ın görüntüleri

Haber: Engin ÖZMEN/ EDİRNE, -

=========================================

Tuğgeneral Tokel, Yüksekova'da esnafı ziyaret etti

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'ndeki 3'üncü Tümen Komutanı Tuğgeneral Metin Tokel, Yüksekova'da esnafı ziyaret ederek çay içip sohbet etti.

Yüksekova'da PKK'lılara yönelik operasyonların ardından sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırılmasıyla hayat normale dönmeye başladı. Bu kapsamda Yüksekova 3'ncü Tümen Komutanı Tuğgeneral Metin Tokel, Bolu Dağ ve Komando Tugay Komutanı Piyade Kurmay Albay Muammer Alper, Yüksekova Emniyet Müdürü ibrahim Çağrı Şentürk ile birlikte esnaf ziyareti yaptı. Cengiz Topel Caddesi üzerindeki iş yerlerine giren ve çay içip sohbet eden Tuğgeneral Tokel'i karşısında gören esnaf memnuniyetlerini dile getirdi. Tuğgeneral Tokel ve beraberindeki heyet vatandaşlarla da ayak üstü bol bol sohbet etti.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Yaşar KAPLAN / YÜKSEKOVA(Hakkari), -

=====================================

Bakan İsmet Yılmaz, patlamada zarar gören milli eğitim binasını inceledi

MİLLİ Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Adana'da 2 kişinin şehit olduğu, 33 kişinin yaralandığı Valilik patlamasında zarar gören Milli Eğitim Müdürlüğü'nde incelemede bulundu.

Adana'ya şehit cenazelerine katılmak üzere gelen İsmet Yılmaz, Vali Mahmut Demirtaş'ı makamında ziyaret etti. Burada şeref defterini imzalayan Yılmaz, daha sonra 24 Kasım'da terör örgütü tarafından düzenlenen bombalı saldırıda zarar gören İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne geçti. Zarar gören odaları inceleyen Bakan Yılmaz, daha sonra açıklama yapmadan Ankara'ya gitmek üzere Valilikten ayrıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın bulunduğu aracın gelişi

Bakan Yılmaz'ın kendisini karşılayan heyetle selamlaşması

Vali Mahmut Demirtaş ile görüntüsü

İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasında incelemelerde bulunması

Bakan Yılmaz'ın gidişi

Haber: Akif ÖZDEMİR-Kamera: Halil Can ÖNDEMİR/ADANA,

==============================================

Şehit polis Eskişehir'de gözyaşlarıyla toprağa verildi

İSTANBUL Beşiktaş'taki bombalı terör saldırısında şehit olan 3 aylık polis memuru 29 yaşındaki Uğur Ürker memleketi Eskişehir'de gözyaşları içinde toprağa verildi.

İstanbul'da önceki gece oynanan Beşiktaş- Bursaspor maçı sonrasında Vodafone Arena yanında çevik kuvvete yönelik düzenlenen bombalı terör saldırısında şehit düşen polislerden Uğur Ürker için bugün öğleyin Eskişehir Reşadiye Camii'nde tören düzenlendi. Bekar olan polis memuru Uğur Ürker'in cenaze törenine Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir Valisi Azmi Çelik, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen, AK Parti Milletvekili Harun Karacan, CHP milletvekilleri Utku Çakırözer ve Cemal Okan Yüksel, 1'inci Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanı Tümgeneral Göksel Kahya, şehidin işçi emeklisi olan babası Mehmet Ürker, annesi Ülviye Ürker, kardeşi Tayfun Ürker, yakınları ile çok sayıda kişi katıldı.

Bakan Nabi Avcı, Reşadiye Camii yanında kurulan taziye çadırında şehidin babası Mehmet Ürker ile annesi Ülviye Ürker'e başsağlığı diledi. Baba Mehmet Ürker de "Vatan sağolsun" dedi. Cami bahçesinde şehidin tabutu yanında duran polis memuru gözyaşlarına hakim olamadı.

Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra şehit Uğur Ülker'in Türk Bayrağı'na sarılı tabutu polislerin omzunda Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'ne ait cenaze aracına kadar taşındı. Bakan Nabi Avcı da şehidin babası Mehmet Ürker'in elini tutarak tabutun arkasında yürüdü. Şehidin tabutu daha sonra cenaze aracına alındı. Aynur Eker adlı bir kadın cenaze aracı protokolün yanından geçerken aracın önünde durup asker selamı verdi. Eker daha sonra yanına gittiği bakan Avcı'ya sarılıp ağladı.

Şehit polis memuru Uğur Ürker, Kanlıpınar Şehitliği'ne götürülerek burada gözyaşları içinde toprağa verildi.

Görüntü dökümü:

-Şehidin fotoğrafının,

-Cenaze aracının cami yanına gelişi,

-Şehidin tabutunun cami bahçesine taşınması,

-Şahidin baba ve annesinin görüntüsü,

-Vali Azmi Çelik'in baba ve anneye başsağlığı dilemesi,

-Bakan Nabi Avcı'nın şehidin baba ve annesine başsağlığı dilemesi,

-Cenaze namazından,

-Tabutun polisler tarafından taşınması,

-Çevik kuvvet polislerinin cenaze geçerken selam vermesi,

-Bakan Nabi Avcı'nın babanının eline tutarak cenazenin arkasından yürümesi,

-Aynur Eker adlı kadının cenaze aracının önünü kesip selam durması,

-Baygınlık geçiren şehidin yakını bir kadının ambulansa götürülmesinden çekilen görüntüler bulunuyor.)

Haber-Kamera: Kemal ATLAN-Saadet YÖRÜKÇÜ-ESKİŞEHİR,

=====================================================

Şehit polis Adem Serin Gaziantep'te defnedildi

İSTANBUL'da düzenlenen terör saldırılarında şehit olan polis memuru 24 yaşındaki Adem Serin'in cenazesi, memleketi Gaziantep'te gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehidin polis kıyafeti giyen 6 yaşındaki kardeşi Ahmet Serin, ağabeyini asker selamıyla son yolculuğuna uğurladı.

Şehit polis memuru Adem Serin için öğle vakti Baheaddin Nakıboğlu Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Vali Ali Yerlikaya, milletvekilleri Abdülhamit Gül, Nejat Koçer, Abdülkadir Yüksel ve Mehmet Gökdağ, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, polisler, askerler, şehidin ailesi ile yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Beş kardeşin en büyüğü olan şehit polisin cenazesi, polislerin omzunda camiye getirilirken dedesi Ali Yılmaz da tabuta omuz verip bir süre taşıdı. Törende şehit oğlunun Türk bayrağıyla örtülü tabutunun başına gelen İsminur Serin, "Bir oğlum öldü, biri daha yetişiyor. Kimseye teslim etmeyiz bu ülkeyi. Bir Adem'im gitti, bir Adem'im daha geliyor. Ağlamıyorum oğlum dik duruyorum. Köpeklere meydan vermeyiz, şehidim ölmez. Kendileri ateşlerde yansın. Sabır ver Allah'ım sabır, bütün ölenler bizim evladımız. Allah'a emanet ol şehidim" diyerek ağıt yaktı.

ŞİMŞEK: ŞEHİTLER ÖLMEZ, TOPRAKLAR BÖLÜNMEZ

Törende konuşan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, terör örgütünün Türkiye'nin çevresiyle olan ilgisini koparmaya çalıştığını kaydederek, "Terör örgütleri Türkiye'yi zor duruma sokmak için işbirliği yapıyor. Türkiye hep birlikte mücadele vermeye hazırdır. Şehitler ölmez, topraklar bölünmez. Bunlar hak ettikleri cezanın en alasını alacaklar en ufak bir tereddüt olmasın" dedi.

AĞABEYİNİ ASKER SELAMIYLA UĞURLADI

Törende şehidin kız kardeşleri Emine, Tuğba ve Gülnaz Serin ağabeylerinin polis kıyafetlerini giyerek katıldı. Tabut başında gözyaşı döken Serin kardeşlerden 6 yaşındaki Ahmet Serin, tabut başında asker selamı verdi. Şehidin anneannesi Zekiye Yılmaz da, torununu son yolculuğuna uğurlarken, "Dik duruyoruz yavrum, cennete uğurluyoruz seni, bütün şehitler benim oğlum, hepsinin mekanı cennet olsun" diyerek gözyaşı döktü.

Bekar ve 4 yıldır İstanbul'da olduğu belirtilen şehit polis Adem Serin'in cenazesi, kıldırılan cenaze namazının ardından polislerin omzunda cenaze aracına taşındı ve Asri Mezarlıktaki şehitlikte gözyaşlarıyla defnedildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------

Cenazenin getirilmesi

Şehit ailesinin tabutun başında ağlaması

Mehmet Şimşek'in konuşması

Cenaze namazı

Dua edilmesi

Şehidin kardeşinin selam durması

Cenazenin mezarlığa götürülmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber: Eyüp BURUN-Kamera: Ahmet SOYDOĞAN -GAZİANTEP-DHA)

===============================================

Şehit polis memuru gözyaşlarıyla toprağa verildi

İSTANBUL Beşiktaş'taki Vodafone Arena Stadı'nın hemen yanında teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan 1 yıllık polis memuru 26 yaşındaki Hasan Bilgin, Zonguldak'ın Kozlu İlçesi'nde 5 bin kişinin katıldığı cenaze töreniyle toprağa verildi.

Şehit Hasan Bilgin'in cenazesi, Kozlu Belediyesi'ne ait gasilhaneden alınarak helallik alınması için Kozlu Kaymakamlığı önünde getirildi. Burada dua edildi, helallik alındı. Şehit Hasan Bilgin'in cenazesi, ardından yakındaki Kozlu Aziziye Camii'ne getirildi. Şehidin cenaze törenine Vali Ali Kaban, Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya, Ak Parti Zonguldak Milletvekilleri Hüseyin Özbakır, Özcan Ulupınar ve Faruk Çaturoğlu, CHP Zonguldak Milletvekilleri Şerafettin Turpçu ve Ünal Demirtaş, Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Daire Başkanı Erkan Yücesan, Asayiş Daire Başkanı Mehmet Murat Ulucan, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin, yakınları ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Törende memur emeklisi baba Yaşar ve annesi Aynur Bilgin yakınlarına sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin 17 yaşındaki kardeşi Burak Bilgin de anne Aynur Bilgin'e sarılarak ağladı. Aynur Bilgin, polislerden aldığı oğlunun fotoğrafını öperek gözyaşı döktü. Şehidin İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şubesinde görevli silah arkadaşları da cenaze törenine katılarak aileye başsağlığı diledi. Şehidin cenazesi, İl Müftüsü Mürsel Öztürk'ün kıldırdığı cenaze namazının ardından, ilçeye bağlı Saka Köyü'nde toprağa verildi.

HASAN'IN HİKAYESİ YÜREK BURKTU

Hasan Bilgin'in Bülent Ecevit Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nden 2013'de mezun oldu. Üniversite hayatı boyunca okulun şiir kulübüne katılan, tiyatrolarda oynayan Hasan Bilgin, ayrıca ilk ve ortaokullardaki öğrencilere resim yapmayı öğreten projelerde de yer aldı. Eğitim hayatı boyunca yardımseverliği ve şiir sevgisiyle tanınan Hasan Bilgin'in şehit haberi üniversitede ki arkadaşlarını da derinden üzdü. Sevenleri, sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta 'Seni hiç unutmayacağız' etiketiyle Hasan'ın fotoğrafını paylaştı.

Görüntü Dökümü:

-Evde helallik alınması

-Baba Yaşar ve diğer oğlu Burak'ın görüntüsü

-Dua edilmesi ve ağlayanlar

-Cenaze töreni

-Ailenin gelmesi

-Dualar edilmesi

-Annenin oğlunun fotoğrafını öpmesi

-Cenaze namazı

-Detaylar

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN- Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK,

================================

Şanlıurfa'da şehit polisler için tören (2)

ŞEHİT POLİS ÇİÇEK'İN CENAZESİ DEFNEDİLDİ

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen törenin ardından 6 aylık polis memuru Enes Çiçek için Dergah Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Silah arkadaşları tarafından alınan Türk bayrağını sarılı şehidin tabutunun getiriliş sırasında yakınları ağıt yaktı. Cenazenin musalla taşına konulmasının ardından İl Müftüsü İhsan Açık, 10 imamla birlikte cenaze namazı kıldırıldı. Şehit polis Çiçek'in cenazesi, helallik alındıktan sonra Yeni mezarlığa götürüldü. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik de şehit polisin Türk bayrağına sarılı tabutuna omuz verip bir süre taşıdı. Şehit polis Enes Çiçek'in cenazesi, törene katılan birlerce kişinin "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK" sloganları eşliğinde götürüldüğü Yeni Mezarlık'ta toprağa verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------------

Dergah camisi

Cenazenin camiye getirilmesi

Vatandaşların slogan atması

Yakınlarının tabuta sarılması

Bakan Çelik'in cenaze namazına katılması

Cenaze namazının kılınması

Bakan Çelik'in tabuta omuz vermesi

Cenazenin mezarlığa getirilmesi

Cenazenin toprağa verilmesi

Şehit babası Bekir Çiçek'in konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber: Ali LEYLAK-Kamera: Ömer PINAR-ŞANLIURFA-DHA)

==============================================

Karaman'da şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı

KARAMAN'da, İstanbul'daki bombalı terör saldırısında şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Karaman Sivil Toplum Platformu tarafından, İstanbul Beşiktaş'da meydana gelen bombalı terör saldırısında şehit olanlar için bugün gıyabi cenaze namazı düzenlendi. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda kılınan gıyabi cenaze namazına halkın ilgilsi yoğun oldu.

Görüntü Dökümü

----------------

-Cenaze namazından detay

_ Genel ve detay

Haber- kamera: Muammer ŞEN KARAMAN

=================================

Kağızman'da 'teröre lanet' yürüyüşü

Kars'ın Kağızman ilçesinde İstanbul'daki hain terör saldırısında şehit düşen 44 kişi için gıyabi cenaze namazı kılınıp, teröre lanet yürüyüşü yapıldı.

Beşiktaş'ta Vodafone Arena Stadı yanında bombalı terör saldırı sonucu 36'sı polis 8 sivilin şehit olması tüm Türkiye'yi yasa boğdu. Kağızman ilçesindeki İstiklal alanında toplananlar, şehitler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçildi. İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yarlıgaç'ın da katıldığı yürüyüşte teröre lanet okundu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Toplananlar

-Namazın kılınması

-Yürüyüş

-Atılan sloganlar

Haber-Kamera: İlhami TURAN/ KAĞIZMAN, (Kars),

==================================

Gazilerden sessiz eylem

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde terörü lanetlemek için biraraya gelen gaziler, saygı duruşunda bulunup şehitleri sessizce andıktan sonra Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Can Candaş'a başsağlığı diledi.

Muharip Gaziler Derneği Bodrum Şubesi ile Emekli Astsubaylar Derneği'ne üye 35 kişi, bugün (pazartesi) Bodrum Belediye Meydanı'nda düzenlenen sessiz eyleme katılarak 10 Aralık Cumartesi günü İstanbul Beşiktaş'ta yaşamını yitiren polis ve sivil vatandaşlar için saygı duruşunda bulundu. Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hasan Külcü, nereden gelirse gelsin, insan yaşamına, vatana, toprağa uzanan her türlü terörü lanetlediklerini ifade etti. Kıbrıs gazisi emekli tuğgeneral İhsan Beriş (80) 10 Aralık'taki saldırıyı lanetlediklerini belirterek, "Bu saldırıyı nefretle kınıyoruz. Şehitlere Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Bu çeşit saldırıların son bulması için iç ve dış politakada ilgililerin gerekli düzenlemeleri yapmalarını istiyoruz. PKK tarafından gerçekleştirildiği resmi makamlar tarafından açıklanan bu saldırıyı yapan örgütle zamanında kol kola olanların şu sırada neler düşündüklerini çok çok merak ediyoruz" dedi.

Açıklamanın ardından dev Türk bayrağı ile Atatürk posteri önünde 10 dakika sessizce duran gaziler ve yakınları Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Can Candaş'ı makamında ziyaret ederek başsağlığı diledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Sessiz eylemden ve saygı duruşundan görüntü

-Hasan Külcü ve İhsan Beriş'in açıklamaları

Haber: Yaşar ANTER - Kamera: Hülya ELTEŞ / BODRUM (Muğla),

==============================================

Erzincan'da teröre tepki yürüyüşü

İSTANBUL' da yaşanan hain saldırı Erzincan'da protesto edildi. Yüzlerce kişi, ellerinde Türk Bayrakları, sloganlar eşliğinde Emniyet Müdürlüğü önüne kadar yürüyerek, saldırıya tepkisini gösterdi.

İstanbul'da 36'sı polis 44 kişinin şehit olduğu bombalı saldırı, Erzincan Cumhuriyet Meydanında toplanan yüzlerce kişi tarafından protesto edildi. Ellerinde Türk bayrakları ile "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları ve tekbirlerle Erzincan Emniyet Müdürlüğü önüne kadar yürüdü. Burada Büyük Erzincan Platformu adına bir açıklama yapan Halim Albayrak, Türk Milletinin büyük bir millet olduğunu göstermek adına toplandıklarını belirterek, "Bu alçakların yaptığı hain saldırılar bizleri burada birleştirmiş oluyor. O hainlere sesleniyorum, kime köpeklik yapıyorlarsa onlara sesleniyorum. Bunun hesabını er geç mutlaka soracağız. Biz polisimizin, askerimizin her zaman yanında olmuş bir milletiz. Şehidinden şeref duyan bir milletiz, şeref duyamaya da devam edeceğiz. Biz nasıl Cumhurbaşkanımızın bir sözü ile meydanlara indi isek, Buradan Cumhurbaşkanımıza seslenmek istiyorum. Bu hainler için idamın getirilmesini istiyoruz" dedi.

İstiklal Marşı okuyan gurup, şehitler için yapılan duaların ardından sessizce dağıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Yürüyüşten görüntüler

-Genel görüntüler

-Detaylar

-Emniyet Müdürlüğü binası

-Halim Albayrak konuşma

-İstiklal Marşı ve dualar

Haber- Kamera: Recep DEMİRCİ/ERZİNCAN,

================================================

Aksaray'da lise öğrencilerinden, çevik kuvvet polisine karanfil

AKSARAY'da lise öğrencileri, 10 Aralık'ta İstanbul Beşiktaş'ta yaşanan bombalı terör saldırısında şehit olan polislerin anısına, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nü ziyaret edip, polislere karanfil hediye etti.

Aksaray Atatürk Anadolu Lisesi'nden bir grup öğrenci, öğretmenleriyle birlikte, Aksaray Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şubesi'ni ziyaret etti. Öğrenciler, kendilerini karşılayan polislere, karanfil hediye etti. Öğrenciler adına konuşan 12'nci sınıf öğrencisi Hatice Key, "Türk Milleti'nin tek yumruk içinde olduğunun bilincinde olarak, hiçbir zaman yıkılmayacağımızın tüm Türkiye Cumhuriyeti bilincindedir. Türk Milleti her zaman ayakta kalacaktır. Bugün bizlerde bunun için burada toplandık. Türk polislerine destek olarak buradayız. Şehit ailelerine sabır diliyoruz. Türk Askeri'nin, Türk Polisi'nin her zaman yanındayız. Bizde polis olmak istiyoruz."dedi.

ARKAMIZDA SİZLERİN OLDUĞUNU BİLMEK GURUR VERİCİ

Çevik Kuvvet Şube Müdürü Muhsin Erdoğan da, öğrencilerin kendilerine verdiği destekten dolayı mutlu olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Biz, bir oldukça kaybetmeyiz. Bunlar böyle haince arkadan saldırırlar. Bizler de hiçbir zaman zaten arkamıza bakmadık. Bunların da gereği çok hızlı ve sert bir şekilde yapılacaktır. Biz bu vatan için buradayız. Bizim arkamızda üniversite öğrencileri, lise talebeleri gençlerin, öğretmenlerin olduğunu bilmek bütün Türkiye'nin bir olduğunu da görmek, kaldı ki 15 Temmuz'da da meydanlarda bunu gördük, her zamanda arkamızda hissediyoruz. İnşallah bu son olacaktır."

Görüntü Dökümü

------------------

-Öğrencilerin çevik kuvvet ekiplerine karanfil vermesi

-Öğrencilerin konuşması

-Tarih öğretmeni Nevzat İpek'in konuşması

-Çevik Kuvvet Şube Müdürü Muhsin Erdoğan'ın konuşması

-Kur'an-ı Kerim okunması

-Genel ve detay

Haber-Kamera: Hasan BÖLÜKBAŞ AKSARAY DHA))

====================================

Sendikalardan teröre tepki

İSTANBUL'da dün düzenlenen bombalı terör saldırısı, Antalya'da kınandı.

Antalya'da, Birleşik Kamu-İş ile TMMOB, KESK ve DİSK'e üye sendikalar ayrı ayrı düzenledikleri basın toplantısıyla terörü lanetleyerek sorumluların cezalandırılmasını istedi. lk toplantı Eğitim İş Antalya Şube Başkanlığı'nda yapıldı. Birleşik Kamu-İş'e bağlı sendikalar adına konuşan Eğitim İş Antalya Şube Başkanı ile Birleşik Kamu İş Antalya İl Temsilcisi Fatin Iltar, terör saldırılarıyla ülkenin bölünüp, parçalanmayacağını söyledi. Yanlış iç ve dış politikalar sonucu, ülkenin Ortadoğu terör bataklığı haline dönüştüğünü iddia eden Fatin Iltar, "Hain saldırı ile ilgili bütün sorumluların yargı karşısına çıkarılması sağlanmalıdır" dedi.

İKTİDARA AĞIR ELEŞTİRİ

İkinci toplantı Eğitim Sen Antalya Şubesi'nde gerçekleştirildi. TMMOB, KESK ve DİSK'in imzasını taşıyan basın açıklamasını Eğitim- Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk okudu. Ülkenin yangın yerine döndüğünü ve her gün bir bombalı saldırı ya da katliamla uyandıklarını söyleyen Kadir Öztürk, "Bir insanı öldürmenin tüm insanlığı öldürmek' gibi olduğuna inananlar, insanlarımızın her gün ölümünü kınamak dışında bir şey yapmıyor, intikam çığlıkları atıyor. İntikam duygusuyla ülkeyi yönetenler, iktidarın yönetmekten kaynaklanan sorumluluğun bile görmezden gelip saldırı ve katliamların sorumlusu olarak muhalefeti, adeta kendi dışındaki herkesi gösterebiliyor" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Fatin Ilter basın açıklamasını okurken

Toplantıya katılan Birleşik Kamu İş Sendikalarının temsilcileri

Kadir Öztürk basın açıklamasını okurken

Toplantıya katılan sendika üyelerinin detay görüntüleri

Haber: Kamera: Süleyman EKİN/ANTALYA,

============================================

Park halindeki otomobilde çok sayıda silah ele geçirildi

İZMİR'in Torbalı ilçesinde, polis ve jandarmanın ortak operasyonunda, boş arazideki bir otomobilin içinde 5'i pompalı 6 av tüfeği ile 10 tabanca, 2 kelepçe ve poşetler içerisinde esrar ele geçirilirken, 1 kişi gözaltına alındı.

Bir ihbarı değerlendiren Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Torbalı İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, bugün saat 12.30 sıralarında Ertuğrul Mahallesi'ndeki Torbalı İlçe Müftülüğü karşısındaki otopark olarak kullanılan boş araziye operasyon düzenlendi. Buradaki park halindeki 60 HH 151 plakalı Opel Tigra marka bir otomobil incelemeye alındı. Otomobilde yapılan aramada bagajda, battaniyeye sarılı olarak 5'i pompalı olmak üzere 6 av tüfeği, 10 tabanca, 2 kelepçe ve poşetler içerisinde esrar ele geçirildi. Operasyonda F.Ü., (Feyzullah Ünal) gözaltına alındı. Soruşturma sürerken, üç gündür park halinde durduğu belirlenen otomobilde ele geçirilen silahlar incelenmek üzere emniyete götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Otomobilin çekici yardımıyla götürülmesinden görüntü

-Ele geçirilen silahların fotoğrafı

Haber: Tufan HAMARAT - Kamera: Gökhan YALKALK / TORBALI (İZMİR),

===============================================

Valilik 1987 hükümlü çalıştıracak

ANTALYA Valiliği ile Cumhuriyet Başsavcılığı arasında hükümlülerin kamu yararına işlerde çalıştırılmasını öngören protokol imzalandı.

Antalya Polis Evi'ndeki protokol törenine, Vali Münir Karaloğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Antalya Denetimli Serbestlik Müdürü Şefik Demirkol katıldı. Törende konuşan Denetimli Serbestlik Müdürü Şefik Demirkol, Antalya'da son iki yılda kamu yararına çalıştırılan hükümlülerle ilgili bilgiler verdi. Demirkol, bugüne kadar, ağaç dikme, temizlik, genel ve idari hizmetler, bakım ve onarım gibi dört iş kolunda hem belediyelerde hem de valiliğe bağlı kamu kurumlarında hükümlülerin çalıştırıldığını söyledi.

Muratpaşa, Kepez, Kemer, Aksu, Döşemealtı, Korkuteli ve Konyaaltı kaymakamlıklarında geçen yıl 80 hükümlünün temizlik ve büro işlerinde çalıştırıldığını aktaran Demirkol, "Valiliğe bağlı kurumlarda 2015 yılında toplam 418 hükümlü 74 bin 655 saat, 2016 yılında ise 352 hükümlü 62 bin 867 saat kamu yararına çalışma hükümlülüğü kapsamında çalıştırıldı. Hükümlüler hem cezalarını yerine getirdi hem de ülke ekonomisine katkıda bulundu" dedi. Şefik Demirkol, 2017 yılında ise 585'i kadın olmak üzere 1987 hükümlünün valiliğe bağlı kamu kurumlarında çalıştırılmasını planlandıklarını kaydetti.

BELEDİYELERLE DE PROTOKOL İMZALANACAK

Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz da 2005 yılından sonra ceza kanunlarında yapılan değişiklikle beraber belli suçlarla ilgili hükümlülere kamu yararına işlerde çalışarak cezalarını ödeme uygulamasına geçildiğini söyledi. Başsavcı Solmaz, bu kapsamda Antalya Valiliği ile protokol yaptıklarını söyledi. Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ile Akdeniz Üniversitesi ile de protokol yapacaklarını aktaran Solmaz, hükümlülerin okulların onarımı, camilerin temizliği ve Antalya'nın güzelleşmesi gibi işlerde çalıştığını söyledi.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu da bugüne kadar okulların, camilerin, parkların temizliğinden onarımına kadar birçok işte çalıştırılan hükümlülerin bu şekilde cezalarının infaz edilebildiğini söyledi. Böylece hem insanların ceza evinde kalarak özgürlüklerinden mahrum kalmadığını hem de topluma karşı olan borçların topluma hizmet ederek ödemiş olduğunu söyleyen Karaloğlu, "Son derece çağdaş bir infaz şekli. Ama hiç kimse suç işlemesin. Ama insan varsa, toplum varsa, suç da vardır. Onun için mahkemeler var, savcılıklar var. Suç işleyenin cezasını da ancak kamu eliyle infaz ettirebiliriz" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Antalya Valisi Münir Karaloğlu'nun protokol töreninin açılış konuşması yaparken

Denetimle Serbestlik Müdürü Şefik Demirkol'un açıklamaları

Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz'ın açıklamaları

Antalya Valisi Münir karaloğlu'nun konuşmaları

Protokolün imzalandığı polis evinin dışarıdan genel görüntüsü

Haber Kamera Mustafa KOZAK/ANTALYA,

=================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Beşiktaş Politika Güncel Haberler

title