Haberler

Dha Yurt Bülteni-10

1)ŞIRNAK FARAŞİN'DE 14 BÖLGE GEÇİCİ ÖZEL GÜVENLİK BÖLGESİ İLAN EDİLDİŞIRNAK Valiliği, Beytüşşebap İlçesi Farişan bölgesinde koordinatlarını verdiği 14 bölgenin 17 Kasım- 3 Aralık tarihleri arasında geçici özel güvenlik bölgesi ilan edildiğini açıkladı.

1)ŞIRNAK FARAŞİN'DE 14 BÖLGE GEÇİCİ ÖZEL GÜVENLİK BÖLGESİ İLAN EDİLDİ

ŞIRNAK Valiliği, Beytüşşebap İlçesi Farişan bölgesinde koordinatlarını verdiği 14 bölgenin 17 Kasım- 3 Aralık tarihleri arasında geçici özel güvenlik bölgesi ilan edildiğini açıkladı.Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 5442 Sayılı İller İdaresi Kanununun 11'inci maddesi ve 2565 sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu'nun 32/A maddesi gereğince, Şırnak'a bağlı Beytüşşebap ilçesi Faraşin bölgesinde yer alan ve koordinatları verilen 14 bölgenin, bölücü terör örgütünün arazide üstlenmesine mani olmak, milli güvenlik, kamu düzeni ve kamu esenliğinin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi maksadıyla 17 Kasım- 3 Aralık tarihleri arasında geçici özel güvenlik bölgesi ilan edildiği belirtildi.

ŞIRNAK,

======================================================

2)HDP'Lİ DİLEK ÖCALAN İÇİN MAHKEMEYE 'ZORLA GETİRME' KARARI

ŞANLIURFA 5'nci Ağır Ceza Mahkemesi, HDP Şanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalan hakkında, katıldığı PKK'lının cenaze töreninde 'Terör örgütü propagandası yapmak' suçlamasıyla yargılandığı davada mahkemeye 'zorla getirilme' kararı verdi.

Terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın da yeğeni olan HDP Şanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalan hakkında, Viranşehir İlçesi'nde geçen 23 Şubat'ta katıldığı PKK'lı terörist Mehmet Yılmaz'ın cenazesinde 'Terör örgütü propagandası yapmak' suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın ilk duruşması görüldü. 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya Dilek Öcalan yer almazken, avukatı Gülay Koca Öztürkoğlu katıldı. Mahkeme heyeti, tebligatın kendisine ulaştırılmasına rağmen ifade vermeye gelmeyen Dilek Öcalan hakkında mahkemeye 'zorla getirilme' kararı verip duruşmayı erteledi.

Görüntü DÖkümü

---------------------

-Dilek Öcalan ın Viranşehir deki terörist cenazesinde görüntüsü

Haber-Kamera: Mustafa MERT/ VİRANŞEHİR,(Şanlıurfa), -

==========================================================

3)HDP'Lİ YÜKSEKDAĞ'IN CEZAEVİNDEN İFADESİ ALINACAK

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın, Suruç'ta katıldığı etkinlikteki "Biz sırtımızı Rojava'ya, Kobani'ye, IŞİD vahşetine karşı direnen halklara, insanlık mücadelesi yürüten YPG, YPJ'ye dayıyoruz" sözleri nedeniyle yargılandığı Şanlıurfa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davada ifadesinin, tutuklu bulunduğu Kocaeli F Tipi Cezaevi'nden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla alınmasına karar verildi. HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, geçen yıl Ramazan Bayramı'nın son gününde, YPG'nin 19 Temmuz 2012'de Kobani'deki kontrolü ele geçirmesinin 3'üncü yıl dönümü nedeniyle Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde düzenlenen kutlamaya katıldı. Yüksekdağ burada, terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın posteri önünde, "Biz sırtımızı Rojava'ya, Kobani'ye, IŞİD vahşetine karşı direnen halklara, insanlık mücadelesi yürüten YPG-YPJ'ye dayıyoruz. Bunu söylemekte hiçbir sakınca görmüyoruz. Bakın sırtımızı kime dayadığımızı çok net söylüyoruz ve bundan sonrada sırtımızı buraya dayamaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Bu konuşma üzerine Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, Yüksekdağ hakkında 'Terör örgütü propagandası yapmak ve silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 5 ile 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talebiyle açılan davanın duruşması görüldü.

5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada Yüksekdağ'ın avukatı Sevda Çelik Özbingöl, müvekkili hakkında daha önce verilen yurt dışına çıkış yasağı kararının iptalini talep etti. Mahkeme heyeti ise, talebi reddedip Yüksekdağ'ın ifadesinin tutuklu bulunduğu Kocaeli F Tipi Cezaevi'nden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla ifadesinin alınmasını kararlaştırdı ve duruşmayı erteledi.

Görüntü Dökümü

-------------------------ARŞİV

-Figen Yüksekdağ ın sözleri

ŞANLIURFA/DHA

=======================================================

4)SİVAS'TA KAR ESARETİ, ONLARCA ARAÇ YOLDA KALDI

SİVAS'ta yoğun kar yağışı ve tipi nedeni ile Tokat karayolu ulaşıma kapandı. Onlarca yüksek tonajlı araç yolda kalırken, küçük araçlar da yoldan çıkarak kaza yaptı.

Sabah saatlerinden itibaren özellikle yüksek kesimlerde başlayan ar yağışı öğlen saatlerinde etkisini artırdı. Yoğun kar yağışının tipiye dönüştüğü Sivas-Tokat karayolu 55'inci kilometredeki Çamlıbel mevkisinde ise ulaşımda aksaklıklar yaşandı. Her iki yönden gelen yüksek tonajlı TIR ve benzeri araçlar, zeminde oluşan kar ve buzlanma nedeni ile ilerleyemedi. Kayarak yolun büyük bölümünü kapatan araçlara yardım içen bölgeye ekipler sevk edildi. Bazı küçük araçlar ise buzlanma nedeni ile yoldan çıkarak kaza yaptı. Bölgede karayolları ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışmaları başlattı. Bölgede mahsur kalan araç sürücüleri, kar yağışı ve yollarda sıkıntı yaşanmasına karşın, ekiplerin çalışma yapmakta geç kaldığını, bu nedenle mağdur olduklarını dile getirdi.

ARAÇLAR GİRİŞTE BEKLETİLDİ

Çamlıbel mevkisinde kalan araçlar ve kayma nedeni ile yolun büyük bölümünün ulaşıma kapalı olması nedeni ile bu istikamete giden araçlar trafik ekipleri tarafından Yıldızeli ilçesinde bekletildi. Yalnızca kar lastiği ve zincirli araçlara kısmen izin verilirken, yüksek tonajlı araçların seyrine ise izin verilmedi. İlçe girişinde yüzlerce araçlık kuyruk oluştu. Karayolları ekiplerinin aralıksız çalıştığı bölgede, ilerlemekte zorlanan araçların çekiciler yardımı ile kurtarılacağı öğrenildi. Hava sıcaklığının sıfırın altında 3 dereceye düştüğü bölgede, zorunlu olmadıkça bu istikamete gidilmemesi uyarısında bulunuldu. Kar yağışının akşam saatlerinde de etkisini artırabileceği uyarısı yapıldı.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-İlçe girişinde bekletilen araçlar

-Tipi yaşanan bölge

-Yolda kalan araçlar

-Yoldan çıkan araçlar

-Bürücüler ile röportaj

-Karayolları ekiplerinin çalışması

-Detaylar

Haber-Kamera: Eraydın AYTEKİN-Gökhan CEYLAN/YILDIZELİ(Sivas),-

==============================================================

5)MOLDOVALI ANNE 12 BİN TL'LİK CEZAYI ÖDEYEMEYİNCE SINIR DIŞI EDİLDİ 2 ÇOCUĞU ANNESİZ KALDI

MERSİN'de 10 yıl önce Türkiye'ye gelip evlenen Moldovalı 2 çocuk annesi Natalia Özışık, devlete olan 12 bin TL idari para cezasını ödeyemeyince sınır dışı edildi. Genç kadının çocukları ise Başbakan'a seslenerek annelerinin geri getirilmesini istedi.

2008'de Yunus Emre Özışık (35) ile evlenen Natalia Özışık'a (37) evlendikten sonra kimliğini değiştirmek için başvurduğu Emniyet Müdürlüğü'nde oturma izni almadan Türkiye'de kaldığı için 3 bin TL idari para cezası kesildi. Geçen süreç içerisinde borcu ödeyemeyen genç kadın, geçen ay arkadaşlarının düğününe katılmak üzere Yalova'ya gitti. Yolda kimlik kontrolü yapan ekipler tarafından pasaportu incelenen Natalia Özışık, sistemde 12 bin TL borcu göründüğü ve oturma izni olmadığı için gözaltına alınıp ardından sınır dışı edildi.

Kimsenin kendilerine, evli olsalar dahi eşinin oturma izni almak zorunda olduğunu söylemediğini kaydeden Yunus Emre Özışık, "2012 yılında Mersin Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne kimlik almak için başvurduk. Eşimin daha önce hiç oturma izni almadığı için kimlik de alamayacağı söyledindi. 3 bin lira civarında ceza olduğunu ve ödememiz gerektiğini yoksa kimlik alamayacağımızı söylediler. Maddi sıkıntılar nedeniyle 3 yıl sonra parayı topladım ve başvuruda bulumdum ama cezanın 8 bin lira olduğunu söylediler, ödeyemedim" dedi.

Eşinin 5 yabancı dili olmasına rağmen vizesi olmadığı için çalışamadığı ve ceza parasını biriktiremediklerini belirten Özışık, "Geçen ay Yalova'ya arkadaşımızın düğününe gittik. Kimlik kontrolünde eşimin vizesi olmadığı ve borcunun 12 bin liraya çıktığını öğrendik. Cezayı ödenmezse sınır dışı edileceği söylendi ve parayı ödeyemediğimiz için eşimi sınır dışı ettiler. 20 gündür çocuklarım annesiz. Cumhurbaşkanlığına yazı yazdık, sosyal medyada yetkililere yazdık, herkes gördü ama sonuç alamadık. Biz eşimizi, annemizi istiyoruz. Borcu ödeyeceğiz, bize taksit yapsınlar, eşimi getirsinler" diye konuştu.

5 yaşındaki Yüsra Özışık, "Başbakandan annemi geri getirmesini istiyorum" diye seslenirken, ağabeyi 6 yaşındaki Tahir ise annesinin çok özlediğini ve yetkililerden annesini getirmesini istediğini söyledi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Yüsra ve Tahir anneleri ile görüntülü konuşma yaparken

-Yunus Emre Özışık, çocukları Yüsra ve Tahir ile birlikte

-Anne Natalia Erhan'ın fotoğrafı

-Yunus Emre Özışık'ın konuşması

-Yüsra Özışık'ın konuşması

-Tahir Özışık'ın konuşması

-Genel ve detay görüntüler

SÜRE: 07: 00 BOYUT: 466.60 MB

Haber-Kamera: İbrahim MAŞE/ MERSİN,

=========================================================

6)HASTANEDE YANGIN TATBİKATI

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı ilçesi Devlet Hastanesi'nde yapılan yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Sandıklı Devlet Hastanesi'nde Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) ile hastane yönetimi işbirliğinde yangın tatbikatı yapıldı. Tatbikata, itfaiye ve emniyet ekipleri de destek verdi. Senaryo gereği hastanenin ikinci katında bulunan ameliyathanenin yoğun bakım ünitesinde yangın çıktı. Yangın sonrası verilen alarmı duyan hastanenin acil durum müdahale görevlileri, yoğun bakımdaki hastaları kısa sürede tahliye etti. Yangın tüpleriyle yangına müdahale edildi.

Polisin de hastanede geniş güvenlik önlemi aldığı tatbikatta ikinci katta kalan bir hasta itfaiye yardımıyla kurtarıldı. Cansız mankenin kullanıldığı uygulamada, sedyeye alınan hasta itfaiye merdiveniyle indirilerek sağlık ekiplerine teslim edildi. Buradan ambulansa konulan hasta hastaneye götürüldü. Tatbikat bazı hasta yakınları ve çevredekiler tarafından gerçek sanıldı.

Her yıl düzenli olarak yangın tatbikatı yapıldığını belirten hastane yetkilileri amaçlarının olası yangınları az hasarla atlatmak olduğunu söyledi.

Görüntü Dökümü

----------------------

Tatbikatta hasta nakli ve yangın söndürmeden görüntü

50.2 MB // 01.34"

Haber- Kamera: Ahmet DAĞLI/SANDIKLI(Afyonkarahisar),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Beytüşşebap Şırnak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title