Haberler

Dha Yurt Bülteni - 10

Niğde'ye şehit ateşi düştüANTALYA'nın Konyaaltı İlçesi'ndeki ormanlık alanda arazi taraması yapan jandarma ekibine ateş açılması sonucu şehit olan uzman çavuş 26 yaşındaki Fazıl Doğruöz'ün acı haberi Niğde'deki yakınlarını yasa boğdu.

Niğde'ye şehit ateşi düştü

ANTALYA'nın Konyaaltı İlçesi'ndeki ormanlık alanda arazi taraması yapan jandarma ekibine ateş açılması sonucu şehit olan uzman çavuş 26 yaşındaki Fazıl Doğruöz'ün acı haberi Niğde'deki yakınlarını yasa boğdu.

Niğde Vali Yardımcısı Özgür Körükçü, İl Jandarma Komutanı Albay İdris Tataroğlu ve İl Müftüsü Alaeddin Gürpınar ve İl Jandarma Komutanı Albay İdris Tataroğlu, 1 çocuk babası Fazıl Doğruöz'ün merkez Efendibey Mahallesi'ndeki babasının evine gitti. Vali Yardımcısı ile komutanlar, acı haberi şehidin ağabeyine bildirdi. Annesi Fadimaana Doğruöz acı haberle sinir krizi geçirdi. Babası Muhsin Doğruöz'ün yıllar önce öldüğü belirtilen şehidin eşi Ebru'nun da 8.5 aylık hamile olduğu belirtildi. Fazıl Doğruöz'ün cenazesi yarın Niğde'de toprağa verilecek.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Ambulansın şehit evine gidişi

Yetkililerin şehit evine gidişi

Yetkililerin şehidin yengesine haber vermesi

Şehidin yengesinin ağlaması

Şehit yakınlarının ağlaması

Evin önündeki ambulans

Evin önünden detay

Haber : Adnan ÇELEBİ- Ali KADI/NİĞDE,

================

ÇHD'nin kapatılmasını protesto eden avukatlara müdahale

ÇAĞDAŞ Hukukçular Derneği'nin (ÇHD) OHAL kapsamında kapatılması üzerine Antalya Adliyesi bahçesinde izinsiz basın açıklaması yapmak isteyen avukatlara polis müdahale etti.

ÇHD üyesi yaklaşık 50 avukat, OHAL kapsamında bazı avukatların gözaltına alınıp ÇHD'nin kapatılmasını protesto için basın açıklaması yapmak istedi. Basın açıklamasının yasak olduğunu bildiren emniyet ekipleriyle grup arasında tartışma çıktı. Dağılmaları uyarısına uyulmayınca polis gruba müdahale etti. Aralarında görme engelli bir avukatın da bulunduğu gruptan bazıları ezilme tehlikesi geçirdi. Kapatılan ÇHD'nin Şube Başkanı Deniz Yıldırım, yapamadığı basın açıklamasıyla ilgili bildirisini gazetecilere dağıttıktan sonra beraberindeki avukatlarla birlikte adliyeye girdi. Olay sırasında çekim yapan bir kişi de kimlik sorgusu yapıldıktan sonra serbest bırakıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Toplanan avukatlara polis şeflerinin uyarısı

ÇHD'nin Akdeniz Şube Başkanı Deniz Yıldırım'ın basın metnini okumaya başlaması

Polis şeflerinin uyarısını dikkate almayan avukatlara çevik kuvvetin ve sivil polislerin müdahalesi

Kalabalığın arasında kalan görme engelle avukatın başkaları tarafından kalabalığın dışına çıkartılması

Kadın avukatların tepkileri

Grubun slogan atarak adliye içine girmesi, görme engelli avukat Hasan Puluç'un da elinde bastonuyla turnikeden geçmesi

Adliyenin genel görüntüsü

Haber- Kamera: Mustafa KOZAK/ANTALYA,

================

Şehit ailelerinden yeni yönetmelik için teşekkür

SİVAS Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 'Şehitlik Yönetmeliği'nin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Şehitlik yerlerinin tespit, tescil, tahsis, yönetim, inşa, bakım, onarımı ve koruma işlemleri ile şehitliklere kimlerin defnedileceğine ilişkin usul ve esasları düzenleyen yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal, yaptığı basın toplantısında bu konuda emeği geçenlere teşekkür ederek, şunları söyledi:

"3 bin 713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamında olan bütün şehitlerimizi şehitliklere defnedebiliyorduk. Bundan sonraki süreç içinde 657 sayılı Devlet Memuru Kanunu'nda olanlar ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) içerisinde kazada vefat edenler de var."

"15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ DE YÖNETMELİK KAPSAMINDA"

15 Temmuz şehitlerinin de artık garnizon şehitliğine defnedileceğini belirten Hızal, şöyle devam etti:

"Diğer taraftan çok yakın zamanda yaşadığımız 15 Temmuz şehitleri de bu yönetmeliğin içerisine dahil edildi. 15 Temmuz darbe girişimine karşı koyarken hayatların kaybedenler de garnizon şehitliğine defnedilebiliecek. Yeni kanun çok kapsamlı. Şehitlik olmayan yerlerde şehitlik yapılmasından, mevcut şehitliklerin bakım ve onarımlarından, şehitliğe kimlerin defnedileceğine kadar birçok şeyi kapsıyor. Çalışmada emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Şu an kamuoyunda kime şehit denir, şehitlik statüsü kimleri kapsar, bunun soru işaretleri var. Biz asker şehidimizi polis şehitliğine defnedemiyorduk. Bir devlet memurunu asker şehitliğine defnedemiyorduk. Kaymakamımız şehit oldu, o kaymakamımızı biz asker şehitliğimize resmi olarak defnedemiyorduk. Bu yönetmelikle birlikte bu sorunların hepsi düzeltilmiş oldu. Sivil vatandaşlarımız da bu kapsamın içerisine dahil edilecek."

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Dernek başkanı Hızal'ın açıklaması

-Genel detaylar

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

==================

HATAY VALİLİĞİ HUZUREVİ İLE İLGİLİ İDDİALARI YALANLADI

HATAY Valiliği, bir internet sitesinde "Hatay Huzurevi'ndeki yaşlılara iyi bakılmadığı" yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Valilik internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada, sitenin sahibi hakkında idari işlem başlatıldığı bildirildi. Konuyla ilgili açıklamada şunlar kaydedildi: "Bahse konu Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde kalan yaşlılarımız, her pazartesi günü Antakya ilçemize bağlı Serinyol Mahallesi'nde bulunan 1.Nolu Aile Sağlık Merkezi doktorlarınca ziyaret edilmekte ve sağlık kontrolleri düzenli olarak yapılmaktadır. Habere konu edilen fotoğraflar eski tarihli olup, haberde fotoğrafları yayınlanan M.M. ve A.G. isimli büyüklerimizin tedavileri aylardır hastane ortamında sürdürülmektedir. Öte yandan haber içeriğinde eski fotoğrafları yeniymiş gibi gündeme getiren ve kişi mahremiyetini ihlal eden görevli şahıslar hakkında idari işlem başlatılmıştır."

Haber: Ramazan ÇELİK/HATAY,

===============

Alkol uyarısında bulunan işyeri sahibinin cinayet şüphelileri adliyede

KONYA'da Mustafa Turan'ı (30) işyerinin önünde alkol almamaları konusunda uyardığı için çıkan kavgada pompalı tüfekle sırtından vurarak öldürmekle suçlanan 19 yaşındaki Ufuk Karataş ile kavgaya karıştığı öne sürülen 5 kişi adliyeye sevk edildi.

Olay, dün saat 03.15 sıralarında merkez Karatay ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi Hüdai Caddesi'nde bulunan Hurdalık Sanayi Sitesi önünde meydana geldi. Alüminyum doğrama işi yapan Mustafa Turan, işyerinin önünde arkadaşlarıyla birlikte alkol alan Ufuk Karataş'a, 'Burada alkol alamazsınız' diyerek uyardı. Bunun üzerine iki grup arasında küfürleşmeyle başlayan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Ufuk Karataş, arkadaşlarıyla birlikte olay yerinden uzaklaştı.

YAKINLARI İLE GERİ DÖNDÜ

Mustafa Turan sanayi sitesi önünde arkadaşları ile birlikte durduğu sırada, yanına babası, 2 amcası ve 2 arkadaşını alan Ufuk Karataş tekrar geldi. İddiaya göre iki grup arasında küfürleşmeyle başlayan kavgada Ufuk Karataş, otomobildeki pompalı tüfekle ateş açtı. Açılan ateş sonucu Mustafa Turan sırtından, arkadaşı İbrahim Sucu sol bacağından yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan Meram Tıp Fakültesi'nde tedavi altına alınan Mustafa Turan, yapılan tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi.

Olaydan sonra kaçan Ufuk Karataş ile birlikte babası, 2 amcası ve 2 arkadaşı gözaltına alındı. Ufuk Karataş, yapılan sorgulamasında ocak ayında askere gideceği için evlerinin önünde eğlence düzenlediğini, buradan da2 arkadaşıyla birlikte sanayi sitesine gittiklerini anlattı. Arkadaşlarının burada alkol aldığını söyleyen Karataş, Turan'a, küfür ettiği için ateş açtığını ileri sürerek, "Babam ve aileme küfür etti. Babamın benim yanımda dövülmesi ağrıma gitti. Bu nedenle de ateş açtım" dedi. Gözaltına alınan 6 kişi yapılan sorgulamanın ardından bugün adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Ölen Mustafa Turan'ın vesikalığı

Şüphelilerin sağlık kontrolüne getirilmesi

Genel ve detay

Haber- Kamera: Hasan DÖNMEZ KONYA DHA))

==================

ÖSO grupları arasında 'Esselame' anlaşmazlığı (3)

19 YARALI KİLİS'E GETİRİLDİ, 2'Sİ ÖLDÜ

Kilis'in karşısındaki çatışmalarda yaralanan ÖSO'ya mensup 19 yaralı, tedavi için Kilis'e getirildi. Yaralılar, sınır hattında bekletilen sağlık görevlileri tarafından ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste tedaviye alınan yaralılardan 2'si doktorların çabasına karşın kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Hastaneye gelen ambulanslar

Yaralıların ambulanstan indirilişi

Yaralıların sedyeyle taşınması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA)

=====================

Gaziantep Büyükşehir'de meclis toplantısı

GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı ilk birleşimi gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Latif Karadağ başkanlığında Meclis Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıda toplam 64 madde görüşülerek ilgili komisyonlara sevk edildi. Gündem dışı 2 madde ise görüşülerek oy birliği ile teklif karar olarak komisyonlara sevk edildi. Mecliste, toplantıdan sonra GASKİ'nin bütçe görüşmesi yapıldı.

Mecliste Kasım ayı ikinci toplantısının 18 Kasım Cuma günü yapılmasına karar verilerek oturum sonlandırıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Meclis salonu

Meclis Başkanı

Meclis üyeleri

Gündem maddelerinin görüşülmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: AHMET SOYDOĞAN-GAZİANTEP-DHA)

================

Roman kadınlara dikiş nakış kursu

CHP'li Purçu, "İşsizlik nedeniyle çocuklarımız kötü yola gidiyor"

İZMİR'in Konak İlçesi Ege Mahallesi'nde yaşayan kadınların istihdamını sağlamak için Ege Mahallesi Kültür ve Yaşatma Derneği girişimleriyle, İŞKUR ve Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen dikiş nakış kursu, CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Özcan Purçu'nun da katılımıyla açıldı. Roman mahallelerinde yaşayanların yüzde 96'sının işsiz olduğunu söyleyen CHP'li Purçu, "İşsizlik nedeniyle çocuklarımız kötü yola gidiyor. Bıktık artık. İlgili bakanlıkları da göreve davet ediyorum" diye konuştu.

Ege Mahallesi 1517 Sokak'ta Ege Mahallesi Kent Sorunları Kültür ve Yardımlaşma Derneği girişimleriyle, İŞKUR ve Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen kursun açılışı bugün yapıldı. Açılışa, CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Özcan Purçu, İŞKUR ve Halk Eğitim Müdürlüğü temsilcileri, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, kursiyerler ve davetliler katıldı. Başkan Pekdaş daha önce de kuaförlükle ilgili kurs düzenlendiğini hatırlattı.

İŞSİZLİKTEN YAKINDI

CHP'li Özcan Purçu, işsizliğin Türkiye'nin bir sorunu olduğunu dile getirip, "İşsizlik bizim kanayan yaramız. Buna çare olmak için burada meslek kursu açıldı. Türkiye'de Roman mahallelerinde yaşayanların yüzde 96'sı işsiz. Açız ve evimize ekmek götüremiyoruz. Bütün belediyelere sesleniyorum. Meslek kursları açılsın. Kadınlarımıza, çocuklarımıza, gençlerimize iş istiyoruz. İşsizlik nedeniyle çocuklarımız kötü yola gidiyor. Bıktık artık. İlgili bakanlıkları da göreve davet ediyorum. Bu çalışmanın da örnek alınmasını istiyorum. Vatandaş geçim derdinde" diye konuştu.

İŞKUR Konak İlçe Müdür Necmi Kalfalar, kursiyerlerden sertifikalarını almak için gayret göstermelerini ve iş için de kendisine başvurmalarını istedi.

Konuşmaların ardından kursun açılışı yapıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------------------------

-CHP Milletvekili Özcan Purçu'nun konuşması

-Açılıştan görüntü

-Kursiyerlerden görüntü

-Genel ve detay görüntü

Haber: Tufan HAMARAT, Kamera: Mücahit BEKTAŞ / İZMİR,

===========================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Turan Konyaaltı Karataş Niğde Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
title