Haberler

Dha Yurt Bülteni - 10

MHP'li Akçay, "Cumhursuz başkanlığa geçit vermeyiz"MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, yeni anayasanın ülke için gerekli olduğunu belirtirken,başkanlık sistemine ise kapıları kapattı.

MHP'li Akçay, "Cumhursuz başkanlığa geçit vermeyiz"

MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, yeni anayasanın ülke için gerekli olduğunu belirtirken,

başkanlık sistemine ise kapıları kapattı. Akçay, "Tartışmayı başkanlık kavramı üzerinden yapmak hatalıdır. 'Cumhurbaşkanı' demek zaten 'Başkan' demektir. Dünyada da tektir. Yani sen, cumhursuz başkanlık mı istiyorsun? Biz, cumhursuz başkanlığa geçit vermeyiz. Bizde cumhurbaşkanı unvanı yerli yerindedir" dedi.

MHP Şehzadeler İlçe Başkanlığı'na yeni atanan Şener Özten, ilçe yöneticileri ile birlikte tanıtım toplantısı yaptı. Ulupark'ta düzenlenen toplantıya MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, MHP Manisa İl Başkanı Erkan Öztürk, MHP Yunusemre İlçe Başkanı Buğra Çelikkanat ve partililer katıldı. MHP Şehzadeler İlçe Başkanı Şener Özten, toplantıda yönetim kurulunu tanıttı.

Toplantıda konuşan MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, yeni anayasa tartışmalarına değindi. Türkiye'nin yönetim sorunu yaşadığını savunan Akçay, ülkenin vahim bir durumda olduğunu söyledi. 15 Temmuz darbe girişimine de dikkat çeken Akçay, şöyle devam etti:

"Türkiye hem içten hem de dıştan çembere alınmak istendi. Türkiye'nin bu kadar zor durumu içinde maalesef devlet yönetim krizi yaşanmaktadır. Çözüm süreci belasıyla bu kriz kendini göstermiş ve terör örgütünün azgınlaşmasına yol açmıştır. FETÖ'nün ortaya çıkış nedeninde Türkiye'nin çivisinin çıkmış olduğu aşikardır. Türkiye çok kötü yönetiliyor. İçimizde terör eylemleri ve güneyimizde yaşanan hadiseler Türkiye'nin güvenliğini yakından ilgilendiriyor. İşte bu yönetim kaosunun yaşandığı ortamda MHP büyük çıkışını yaparak gerekli vaziyeti ve tutumu almıştır. Önümüzdeki günlerde Türkiye'nin yönetimini yerli yerine oturtacak, yetkiliyi ve sorumluları belirleyecek anayasa çalışmalarını da başlatacağız."

"MHP NE DİYORSA O OLACAK"

Cumhurbaşkanının her türlü yetkiyi kullandığını ancak hiçbir sorumluluk taşımadığını ifade eden Akçay, yeni anayasada sorumluluk alacağıyla ilgili ip uçları verdi. Akçay, "Şu an her türlü yetkiyi kullanan, fiili oldu bittileri yapabilen bir cumhurbaşkanı maalesef hiçbir sorumluluk taşımamaktadır. Sorumluluğu yoktur. Yapılacak yeni anayasanın nasıl yapılacağını özetleyeyim. Bütün milletimiz müsterih olsun. MHP ne diyorsa o olacaktır. Başbakanın da ifade ettiği gibi 'Devlet Bahçeli'nin lafının üzerine laf olmaz. Ne diyorsa odur.' MHP'nin ne dediği çok aşikardır. Tek adım rejimine geçit yok, buna imkan vermeyeceğiz. Tek adam rejimi ülkeyi, kurumları çürüten bir yönetim anlayışıdır. Yeni anayasada MHP'nin hassasiyet gösterdiği ilk dört madde ve temel ilkeler yer alacaktır. Yasama, yargı yürütme ve yetkiyi kullanan makam sahiplerinin hukuki ve siyasi sorumluluklarının kalın harflerle altının çizildiği bir anayasa olacaktır. Yetki varsa bunun siyasi ve hukuki sorumluluğu da olacaktır. Türkiye'de şahsi ve keyfi yönetime son vermek ve kurallarla yönetilir hale getirmek zorundayız. Başka da bir çıkış noktamız kalmamıştır. MHP'nin yapmak istediği kurumları kuralları yerli yerine oturtmaktır. Eğer bunu yapamazsak önümüzdeki zaman diliminde 15 Temmuz'dan bin beter belalara hazır olmamız gerekir. Türkiye'de sorumluluk sahibi herkes aklını başına devşirmeli" diye konuştu.

"CUMHURSUZ BAŞKANLIĞA HAYIR"

Başkanlık sistemi tartışmalarıyla ilgili de konuşan Milletvekili Akçay, "Tartışmayı başkanlık kavramı üzerinden yapmak hatalıdır. 'Cumhurbaşkanı' demek zaten 'Başkan' demektir. Dünyada da tektir. Yani sen, cumhursuz başkanlık mı istiyorsun? Biz, cumhursuz başkanlığa geçit vermeyiz. Bizde cumhurbaşkanı unvanı yerli yerindedir" dedi.

Anayasa çağrısından sonra CHP'nin sürekli MHP'ye yüklendiğini savunan Akçay, "CHP'yi nezakete davet ediyoruz. CHP olarak bu fiili durumun devamından mı yanasınız? 'Bu oldu bitti, ben yaptım' olducu yönetim anlayışından memnun olmalısınız ki iktidarı bırakmış MHP'ye saldırıyorsun" diye konuştu. Akçay'ın açıklamalarının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

-Toplantıdan görüntü

-MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay'ın konuşması

(KJ Haber-Kamera: Nermin UÇTU / MANİSA,

=====================

Dünyanın en yaşlı gazisinin oğlu Atatürk'ü anlattı

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde, 'Dünyanın en yaşlı gazisi' ünvanını taşırken 1994'te, 110 yaşındayken hayatını kaybeden Hüseyin Kaçmaz'ın oğlu 80 yaşındaki Turgut Kaçmaz, babasının Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili anılarını anlattı.

'Çocuklar Kitap Okuyor Projesi'nin organizatörleri tarafından '10 Kasım Atatürk'ün ölümünün 78'inci yıl dönümü' nedeniyle konferans düzenlendi. Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi'nde gerçekleştirilen konferans saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra öğrenciler önce Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni ardından şiirler okudu.

Babasının Çanakkale Savaşı'ndaki üniformasını ve çarıklarını giyerek, elinde Türk Bayrağı ile sunumunu yapan Turgut Kaçmaz, duygusal anlar yaşattı.

Babasının, 1884 yılında Ereğli'nin Kestaneci Köyü'nde dünyaya geldiğini vurgulayan Turgut Kaçmaz, şöyle devam etti:

"Annesi, babamı, 'Beni ya şehit ya gazi anası yapacak' diye büyütmüş. Askere giderken ise 'Oğul, vatan, millet, bayrak, din için harbe gidiyorsun. Bu bayrak, millet, vatan ve din için şehit olursan bağrıma taş basar babanla birlikte başım dik el ele yürürüm' der."

Turgut Kaçmaz, babasının, Balkan, Çanakkale ve İstiklal Savaşları'na katıldığını, Mustafa Kemal'in askeri olduğunu, din ve bayrak uğruna 14 yıl savaştığını söyledi. Çanakkale Conkbayırı'nda savaşırken yaralanarak gazi olan babasına, Dumlupınar Meydan Muharebesi'nde gösterdiği kahramanlıkla Atatürk tarafından İstiklal Madalyası verildiğini hatırlatan Kaçmaz, şöyle dedi:

"Çanakkale- Gelibolu savaşları Türk, Kürt, Alevi, Çerkez, Türkmen, Arap, Laz, Çeçen omuz omuza vererek kazandıkları bir ölüm kalım savaşıdır. Gencinden yaşlısına kadar lise talebesinden fakülte talebesine kadar bu vatan için 'Canım feda olsun' diyerek, Çanakkale'ye, Sakarya'ya, Dumlupınar'a koşan Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde dedelerimizin temiz kanıyla yazılmış buram buram bir destandır."

Kaçmaz, babasının her defasında Atatürk'ü savaşlarda yakından gördüğünü anlattığını da vurgulayarak, şunları söyledi:

"Babam Atatürk'ü şöyle anlatırdı; Atatürk olmasaydı, bu savaşlar kazanılmaz, dünya tarihi böyle olmazdı, Cumhuriyet kurulmazdı. Babam, Atatürk'ü savaşlarda uzaktan, yakından görüp Kurtuluş Savaşı bittiği zaman bütün ordular Bursa'da toplanır, babam Atatürk'e evrak getirir. Son nefesine kadar Atatürk'e nasıl selam verdiğini aynı duygularla anlatırdı. Babam, vatanını, milletini, bayrağını, Mustafa Kemal Atatürk'ü sözde değil öz de sevenlerdendi. Ben de onun oğlu olarak öz de sevenlerdenim."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------------

-Turgut Kaçmaz'ın çocuklarla sohbet etmesi

-Salondaki kalabalık

-Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'nin okunması

-Turgut Kaçmaz'ın sunumu

-Şiir okunması

-Turgut Kaçmaz'ın sunumu

-Haber-Kamera: Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK,

=============

Erbakan'ın dünürü Necati Altınöz toprağa verildi

ESKİ başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın dünürü olan ve dün Bursa'da yaşamını yitiren işadamı 78 yaşındaki Necati Altınöz, törenle toprağa verildi.

Bursa Devlet Hastanesi'nde dün solunum yetmezliği nedeniyle yaşamını yitiren Necati Altınöz için ikindi vakti Ulucami'de tören düzenlendi. Bursa'nın eski halıcılarından olduğu için tabutunun üzerine halı örtülerek son yolculuğuna uğurlanan Necati Altınöz'ün cenaze törenine Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Erbakan Vakfı Başkanı Fatih Erbakan, Ak Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Recep Altepe, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay ile çok sayıda işadamı ve vatandaş katıldı.

Kılınan namazın ardından Necati Altınöz'ün cenazesi Pınarbaşı Mezarlığı'nda toprağa verildi. Altınöz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nda 30 yılı aşkın görev yaptı. Necmettin Erbakan'ın kızı Elif Erbakan Altınöz, Necati Altınöz'ün oğlu Mehmet Altınöz ile evli.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Fatih Erbakan'ın cenazeye gelmesi

-TÖrende ağlayanlar

-Helallik alınması

-Torunlarının ağlaması üzerine halı örtülü tabuta sarılması

-Cenazenin omuzlarda taşınması

Haber: Halil ÖZÇOBAN/BURSA, -

==============

İşadamına şantaj yapıp 33 bin lirasını aldılar

Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN, -SAMSUN'da bir işadamının cinsel içerikli sözlerini kaydedip şantaj yaparak 33 bin 500 lirasını aldıkları iddia edilen 3'ü kadın, 6 şüpheli polisin takibi sonucu yakalanarak gözaltına alındı. Olay İlkadım İlçesi'nde meydana geldi. İddiaya göre 16 yaşındaki F.K. isimli kız, 9 ay önce marketler zinciri sahibi olan işadamı H.B.'nin Kadifekale Mahallesi'ndeki Şubesi'nde işe başladı. 1 ay çalıştıktan sonra da işten ayrıldı. Ayrıldıktan sonra eski patronunu cep telefonundan zaman zaman arayıp banyodan çıktığını söyleyince H.B.'de külodunun ve sütyeninin rengini sordu. H.B.'nin sesini kaydeden kız, annesi Habibe T. (46) ile birlikte yaşayan Ünal B,'ye (36) olayı anlattı. Bunun üzerine Ünal B., H.B.'yi cep telefonundan arayıp kızıyla yaptığı konuşmaların ve yazışmaların kayıtlı olduğunu söyleyip 30 bin lira vermesi halinde polise gitmeyeceğini söyleyip şantaj yaptı. Bunun üzerine işadamı ile buluşup 10 bin lira para aldı. Ünal B.'nin yanında gelen Oğuzhan S.'de (22) bıçakla tehdit edip bin 500 lira parasını gasp etti. Anne Habibe T.'de işadamını zaman zaman arayıp şantaj yoluyla 23 bin 500 lira daha para aldı.Dün işadamı H.B.'yi cep telefonundan arayan ve kendisini "Murat" olarak tanıtan Serdal K.'da (27) cep telefonu konuşmalarını öne sürüp şantaj yaparak 30 bin lira para daha isteyip buluşma noktası verdi. Bunun üzerine polise giden işadamı başından geçenleri anlatıp şikayette bulundu. Şikeyet üzerine işadamıyla birlikte buluşma noktasına giden sivil polisler, çevrede pusu kurudu. Bir süre onra işadamının yanına gelip parayı alan M.K. (20) ve S.Ç. (17) adlı kadınlar suçüstü yakaladı. Polis, daha sonra diğer şüpheliler F.K., Serdal K., Ünal B., Oğuzhan S.ve Habibe T.'yi yakalayıp gözaltına aldı. ifadesi alınan M.K. adlı hamile kadın savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Yaşı küçük olan S.Ç ve F.K. Çocuk Şube

Müdürlüğü'ne teslim edildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler bugün adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

---------------------------

-Şüphelilerin emniyetten çıkışı

-Şüphelilerin adliyeye girişi

-Emniyet ve adliyenin dışından detaylar

Haber-Kamera: Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN/DHA

===============

Amatörde savaş çıktı

MUĞLA 1. Amatör Küme A Grubu'nda Bodrum'da oynanan Konacıkspor-Menteşe Yerküpespor maçının bitiminde saha savaş alanına döndü. Taraftarlar ve futbolcuların birbirine girmesi ile Menteşe Yerküpesporlu futbolcu İbrahim Öztaner kafasına aldığı darbeler sonucu hastanelik oldu. Sahada 2 kişi hafif yaralanırken 5 kişi de göz altına alındı. Bodrum Şehir Stadı'nda gergin geçen karşılaşmayı Yerküpespor, 85. dakikada bulduğu golle 1-0 kazandı. Konuk futbolcuların gol sonrası tribüne el hareketi yaptığı gerekçesiyle deliye dönen taraftarlar, bitiş düdüğüyle birlikte ortalığı karıştırdı. Hakemin düdüğüyle sahaya giren Konacıkspor taraftarları, futbolculara saldırdı.

Bu esnada yerda kalan Yerküpeli 21 yaşındaki futbolcu İbrahim Öztaner, başına aldığı darbelerle ciddi şekilde yaralandı. Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden yaklaşık 40 polisin müdahale ettiği olaylar 25 dakika sürdü. Misafir takım yöneticileri, olay esnasında basın mensuplarına müdahalede bulunmaya çalıştı. Olayların yatışıp futbolcuların soyunma odalarına gittiği sırada bu kez misafir takım taraftarları Konacıkspor'un soyunma odasına saldırıp camları kırdı. Bazı taraftarların kırdıkları plastik koltuklarla futbolculara saldırdıkları görüldü.

Menteşe Yerküpesporlu futbolcuların da soyunma odalarındaki klima, pisuar, kapılar, pencereler ve mobilyaları kırdıkları görüldü. Olay sonrası ambulans ile Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırılan futbolcu İbrahim Öztaner tedavi altına alınırken sahada yaralanan iki kişi ambulansta tedavi edildi. Çevik kuvvet polisleri kavgaya karışan 5 kişiyi göz altına alarak Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü. Tesislerin büyük zarar gördüğü olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

Kavga görüntüleri ile yaralı futbolcunun ambulansa götürülmesi

Sahadaki karışıklıktan görüntü

Soyunma odasının camlarının kırılması ve polisin müdahalesi

HABER-KAMERA: Yaşar ANTER / BODRUM,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Necmettin Erbakan Erkan Akçay Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
title