Haberler

Dha Yurt Bülteni-10

1)KERKÜK'TE BOMBALI ÇİFTE SALDIRI: 5 ÖLÜ, 7 YARALI

IRAK'ın Kerkük kentinde düzenlenen intihar ve bombalı araç saldırılarında 5 kişi öldü, 7 kişi de yaralandı.  Bombalı saldırılar, Kerkük Nüfus Müdürlüğü ve Haşdi Şabi'nin 'karargah' olarak kullandığı Kürdistan Demokratik Partisi'nin (KDP) eski binasının yakınlarında meydana geldi. İlk patlamanın Atlas Caddesi'ndeki nüfus müdürlüğü binasının önünde yaşandığı ve bunun intihar saldırısı olduğu belirtildi. Bu patlamanın ardından 16 Ekim günü Kerkük'e giren Haşdi Şabi'nin 'karargah' olarak kullandığı KDP'nin eski binasına yönelik bombalı araç saldırısı yapıldı. İlk belirlemelere göre, iki ayrı saldırıda 5 kişi, ölürken, 7 kişi de yaralandı. İkinci patlamadan sonra kısa süreli bir çatışmanın yaşandığı da öğrenildi.

GÖRÜNTÜLER DIŞ HABER TARAFINDAN GEÇİLDİ

Burak EMEK/ERBİL,

=============================================

2)MANİSA ESKİ BELEDİYE BAŞKANI ADİL AYGÜL, TOPRAĞA VERİLDİ

MANİSA'nın kalp krizinden 68 yaşında yaşamını yitiren eski belediye başkanlarından Adil Aygül, gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı.Manisa'da 1994-2004 yılları arasında Anavatan Partisi'nden iki dönem belediye başkanlığı yapan evli, 2 çocuk babası Adil Aygül, dün (Cumartesi) sabah evinde kalp krizi geçirdi. Aygül, Özel 8 Eylül Hastanesi'ne kaldırılmak istenirken yolda yaşamını yitirdi. Aygül için, bugün öğlen Şehzadeler İlçesi'ndeki Hatuniye Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, MHP'li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, AK Parti Manisa Milletvekilleri Murat Baybatur, Recai Berber, Selçuk Özdağ, Uğur Aydemir, MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Manisa Celal Bayar Üniversitesi  Rektörü Prof.Dr. Kemal Çelebi, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, oda başkanları ile Aygül'ün yakınlarının da aralarında bulunduğu yaklaşık 1000 kişi katıldı. Cenaze namazı öncesi Aygül'ün eşi Çiğdem Aygül çocukları ile taziyeleri kabul etti. Güçlükle ayakta durabilen Çigdem Aygül, eşinin tabutu başında gözyaşı döktü.Kılınan namazın ardından Adil'in bir süre omuzlarda taşınan cenazesi Kırtık Mezarlığı'na götürülüp, buradaki aile kabristanında toprağa verildi.

Görüntü Dökümü

----------------------:

-Cenaze namazı öncesi Çiğdem Aygül'ün çocukları ile taziyeleri kabul etmesi

-Cenaze namazına katılanlardan görüntü

-Cenaze namazının kılınmasından görüntü

-Genel ve detay görüntüler

(Haber-Kamera: İlker KILIÇASLAN / MANİSA,

========================================

3)ANTALYA 'İYİLİK' İÇİN KOŞTU

KIZILAY'ın Antalya'da bu yıl üçüncüsünü düzenlediği 'İyilik Koşusu'na 7'den 77'ye çok sayıda kişi katıldı. Kızılay'ın sosyal farkındalık yaratmak amacıyla her yıl farklı kentlerde düzenlediği 'İyilik Koşusu', bu yıl Antalya'da düzenlendi. 8-9, 10-12 yaş grupları ve halk koşusuna vatandaşlar ilgi gösterdi. Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan koşuda çocuklar 500 metre koşarken, halk koşusunda vatandaşlar Cumhuriyet Meydanı'ndan Antalya Müzesi'ne, oradan koşuya başladıkları Cumhuriyet Meydanı'na döndü. 4 kilometrelik koşuda halk koşusunda erkekler de Ali Gözükara, kadınlarda ise Fulya Duman ilk bitiş çizgisine ulaşanlar oldu. 8-9 yaşta birincilik ipini erkeklerde Meriç Çelik, kızlarda Tuana Doğan göğüslerken, 10-12 yaş grubunda ise Mustafa Arda Buğra ile Ecrin Yılmaz göğüsledi. Meriç Çelik'in koşusu sırasında annesi de son birkaç metreyi oğluyla birlikte koştu. Oğluna sarılan anne, mutluluktan gözyaşlarına hakim olamadı. Yarışmada birinci olanlara madalya verildi.

Halk koşusunun birincisi Ali Gözükara, Kızılay'ın her etkinliğine katıldığını, her 3 ayda 1 kan verdiğini söyledi. Amatör sporcu olduğunu belirten Gözükara, herkesi duyarlı olmaya çağırdı.

190 ÜLKEDEN KATILIMLI TOPLANTI

Kızılay Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Turunç, 'İyilik Koşusu'nun bu yılki durağı Antalya'da güzel anlara şahitlik ettiklerini söyledi. Antalya'da aynı zaman Uluslararası Kızılay Kızılhaç Dernekleri Federasyonu'nun genel kurulunun düzenlendiğini belirten Turunç, toplantıların 11 Kasım'a kadar devam edeceğini kaydetti. Turunç, 190 ülkeden katılımcının toplantıya katıldığını sözlerine ekledi.

Görüntü Dökümü

--------------

Kayıt masasından görüntü

Koşu için hazırlık yapanların görüntüsü

AKUT köpeğinin görüntüsü

RÖP: İsmail hakkı Turunç ( Kızılay genel başkan yardımcısı )

Yarışların startlarından görüntü

Dereceye girenlere madalyasının takılması

Birinci gelen sporcularla röportaj

Detaylar

641 MB /// 05.44ö

HABER: Hasan DEMİRBAŞ- KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,

=======================================================

4)1 DAKİKALIĞINA ENGELLİ OLDULAR

DENİZLİ'de Özel İnsanlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği düzenlediği etkinlikle, vatandaşları 1 dakikalığına engelli olmaya davet etti.  Etkinlikte vatandaşların gözleri bağlanıp, tekerlekli sandalye kullandırılarak, engelli bireyler için farkındalık oluşturuldu.

Denizli'de 5 ay önce kurulan Özel İnsanlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Gazi Bulvarı'nda "1 dakikalığına engelli olur musunuz?" etkinliği düzenledi. Engelliler hakkında farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen etkinlikte, dernek üyeleri vatandaşları 1 dakikalığına engelli olmaya davet etti. Daveti kabul eden vatandaşlardan bazılarının gözlerine göz bandı takılarak yürümeleri istendi. Bazı vatandaşlar ise yokuş yukarı tekerlekli sandalye kullandı.

"GÖZLERİMİN KIYMETİNİ DAHA İYİ ANLADIM"

Etkinlikte gözleri bağlanan Emre Kesmen, engellilere yönelik farkındalığı arttırıcı bir etkinlik düzenlendiğini belirterek, "Göremeyince hareket etmek bile oldukça zor oluyor. Göz bandını takınca gözlerimin kıymetini daha iyi anladım. Etkinlik engellileri anlamamız için oldukça iyi oldu" dedi. Tekerlekli sandalyeyi gözleri kapalı olarak bulması istenen vatandaşlardan Mustafa Karapınar, "Göremediğiniz bir şeyi, bir alet kullanarak el yordamıyla aramak çok zor. İnsanların bunu bir ömür boyu yaşadığını düşünürsek, onların yerinde olmak onlar gibi düşünmek ve yaşamak oldukça farklı" dedi.

"SAĞLIKLI VATANDAŞLARIN BİZİ ANLAMASINI İSTİYORUZ"

Özel İnsanlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı ortopedik engelli Aysun Tonel, etkinlik için 1 hafta hazırlık çalışması yaptıklarını belirterek, "Bu etkinlik öncesi bir anket yaptık. Sağlıklı bireyler engellileri ne kadar tanıyor, ne kadar empati yapıyor diye. Maalesef yüzde 35 oranında tanıdıkları ve empati yaptıkları sonucuna ulaştık. Etkinliğimizde de vatandaşlardan 1 dakikalığına engelli olmalarını istedik. Vatandaşlar 1 dakika sonra sağlıklı hayatlarına geri dönecekler ama biz bir ömür boyu bu hayatı yaşayacağız. Buradaki tek amacımız sağlıklı bireylerin bir nebze olsun bizi anlamalarını sağlamak" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

--------------

-Vatandaşların 1 dakikalığına engelli olmaya davet edilmesi

-Vatandaşların gözlerini bağlanarak yürütülmeleri ve tekerlekli sandalye kullanmaları

-1 dakikalığına engelli olan Emre Kesmen ile röp.

-Gözleri kapatılarak tekerlekli sandalyeyi bulması istenen Mustafa Karapınar ile röp.

-Özel İnsanlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Aysun Tonel ile röp.

-Genel ve detay görüntüler

(Haber-Kamera: Deniz TOKAT / DENİZLİ,

=================================================

5)VAN'DA 200 BİN TL'LİK BAKIR KABLO ÇALINDI

VAN'ın Tuşba ilçesinde Vangölü Elektik Dağıtım Anonim Şirketi'ne (VEDAŞ) ait Diyarbakırlı bir firma tarafından, yer altında döşenen enerji nakil hatlarındaki bakır kablolar, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce çalındı. Firma sahibi Selim Fidancı, 3 aylık çalışma sürecinde 20 ayrı hırsızlık olayının görüldüğünü 200 bin TL tutarın zararı olduğunu söyledi. Olay, dün akşam Tuşba İlçesi Erciş yolunda meydana geldi. Van'da 2017 yatırım programı kapsamında, VEDAŞ'ın 5 milyon TL'lik  ihalesini kazanan Diyarbakırlı Fidan Enerji Şirketi, son 2 ayda hırsızlık olayları nedeniyle zor durumda kaldı. 3 aylık çalışmada 20 hırsızlık olayının olduğu yeraltı enerji nakil hatlarında,  en son hırsızlık olayı dün akşam Erciş yolu üzerinde meydana geldi. Kimliği belirsiz kişiler, içerisinde enerji kablolarının geçtiği 8 panoyu kırıp, içerisindeki bakır kabloları, keserek çaldı.

Firma sahibi Selim Fidancı, Van'ın enerji sıkıtısı'nın  4'te 3'ünü karşılayan bu çalışma sürecinde 20 hırsızlık olayının gerçekleştiğini ve bugüne kadar hırsızlık şebekenin hala çökertilmediğini belirterek şöyle konuştu: "2017 yatırım programında bu ihaleyi aldık. Son 3 aydır bu çalışmamız devam ediyor. Bu süreç içerisinde rutin olarak hemen hemen iki gecede bir hırsızlık şebekesiyle karşı karşıyayız. Bu şebeke, en son dün akşam 8 tane elktrik panolarımızı  kırıp içerisindeki bakır kabloları çalmalarıbir vahşettir. Bunlar en iyi ve pahalı kablolardı. Ancak bunu yapan hırsızlar, çaldıkları bu kabloları çok cüzzi bir fiyatla hurdacılara satıyor. Bu yaptığımız çalışma Van'ın 4'te 3'ünü besleyecek olan bir enerji hatıdır. Van için büyük bir hizmettir.  Hırsızların bunu yapmasıyla Van'a büyük bir zarar verilmekte. Bu kış aylarında en az 50'nin üzerinde ek yapılmaktadır. Bu ekler ister istemez patlayacaktır. Bu da, hasar gördüğünde  Van'ın 4'te 3'ü karanlıkta kalması demektir. Bugün VEDAŞ'ın burada yapmış olduğu 5 milyon TL'lik ihaleyi, çok değersiz hale getirmelerine engel olan bu hırsızlık şebekesine bir çözüm bulunması gerekir. Bu hırsızların bir an evvel yakalanması gerekir. Şu ana kadar defalaarca polis karakoluna şikayette bulunduk. Ancak, bunu yapanlar hala yakalanmadı. Devletimizin bu şebekeyi çökertmesi gerekir. Yoksa böyle giderse çalışmalarımız aksar ve silbaştan tekrar bunu yapmak zorunda kalacağız. Yaşanan bu 20 hırsızlık olayında ortalama 200 bin TL zararımız var."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------

-İşçilerin çalışmalarından genel ve detay

-Kırılan elektrik panoları

-Panoların içerisindeki kesilen bakır kablolar

-Fidan Enerji şirketi sahibi Selim Fidancı ile röportaj

-Kırılan panolardan detaylar

-Yer altında  çekilen enerji hatları

BOYUT: 160

SÜRE: 2 DK 28 SN

Behçet DALMAZ- Arif KARAKAŞ/VAN,

=====================================================

6)BAŞKAN VURAL, YOL ÇALIŞMASINA KATILDI

GAZİANTEP'in İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural, Organize Sanayi Bölgesi'ni çevre yoluna bağlayacak yol çalışmasını yönetti.Belediye Başkanı Kemal Vural, alt yapı ve iç yol çalışması tamamlanan 857 dönüm alana kurulan 73 parselli OSB'nin çevre yoluna bağlantısını sağlayacak olan 1700 metrelik yol çalışmasını başlattı. Çalışmayı bizzat yöneten Belediye Başkanı Kemal Vural, "İlçemizin uzun yıllar hayali olan OSB'nin alt yapısı ve iç yolları bitti. Çevre yoluna bağlayan ana yol bağlantımızı da başlattık' dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Organize sanayi bölgesi

Yol çalışmaları

Başkan Kemal Vural'ın bilgi vermesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Kadir ÇELİK-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU : 173 MB

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kızılay Antalya Kerkük Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title