Haberler

Dha Yurt Bülteni - 1

1)SINIRDAKİ ASKERLERİN KALDIĞI ÇADIRLARINDA YANGINKİLİS'te, Suriye sınırında askerlerin kaldığı çadırlarda elektrikli ısıtıcıdan kaynaklı yangın çıktı.

1)SINIRDAKİ ASKERLERİN KALDIĞI ÇADIRLARINDA YANGIN

KİLİS'te, Suriye sınırında askerlerin kaldığı çadırlarda elektrikli ısıtıcıdan kaynaklı yangın çıktı. 15 çadırın yandığı yangında, 2 asker dumandan etkilendi.

Elbeyli İlçesi'ndeki Suriye sınırında Havuzlubahçe Hudut Bölüğü'ne bağlı Çobanbey Hudut Karakolu'nda görevli askerlerin kaldığı çadırlardan birinde elektrikli ısıtıcıdan kaynaklandığı sanılan yangın çıktı. Çadırdaki mühimmatların patlamasıyla alevler diğer çadırlara da sıçradı. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen ekiplerin müdahalesiyle söndürülen yangında, 15 çadır kullanılmaz hale geldi. Paniğe neden olan yangında dumandan etkilenen 2 askere ise Kilis Devlet Hastanesi'nde ayakta müdahale edildi.

Görüntü Dökümü

--------------------------------

Sınırdan görüntü

Ambulasların geçişi

Elbeyli tabela

Helikopter sesi

Hastahane acil servisi

Hastanedeki askerler

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA)

19.03.2017 - Haber Kodu : 170319005

============================================

2)BAKAN ÇAVUŞOĞLU: HAYIR DİYENLERİN LİNÇ EDİLMEMESİ GEREKİYOR

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 'hayır' diyen hiç kimseye negatif üslup kullanmanın doğru olmadığını belirterek, "Saygısızlık olur. 'Evet' diyeceğini söyleyenler linç ediliyor, hakaretler, küfürler, sanatçılar, Arda Turan vs vs. Ama bu çok yanlış. 'Hayır' diyenlerin de linç edilmemesi gerekiyor" dedi.Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu'nun (TÜGİK) Antalya'nın Belek turizm bölgesindeki Titanic Deluxe Hotel'de düzenlenen genel kuruluna katıldı. AB'nin 12 Eylül sonrası tekrar vize uygulamaya başladığını dile getiren Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, "Vizeyi de vatandaşlarımıza bir an önce kaldırması lazım. AB ile uzaktan yakından ilgisi olmayan birçok ülkenin vatandaşlarına serbest vizeyi sağladılar. En son Gürcistan'a da sağladılar ki bizim komşumuzdur. Adeta pasaportsuz karşılıklı kimlikle seyahatlerimizi yapabildiğimiz bir ülkedir. Bunda bir mahsur yok ama Türkiye'nin ve Türk Milleti'nin bunu hak ettiğini AB'nin de anlaması lazım. Ama biz yine dünyanın değişik bölgelerinde vizesiz seyahati sağlama için çalışıyoruz" dedi.

'HAYIR DİYENLERİN DE LİNÇ EDİLMEMESİ GEREKİYOR'

'Hayır' diyen hiç kimseye negatif bir üslup kullanmanın doğru olmadığını belirten Bakan Çavuşoğlu, "Saygısızlık olur. 'Evet' diyeceğini söyleyenler linç ediliyor, hakaretler, küfürler, sanatçılar, Arda Turan vs vs. Ama bu çok yanlış. 'Hayır' diyenlerin de linç edilmemesi gerekiyor. Fakat kimin 'hayır' için yurtdışında çalıştığını herkes çok iyi biliyor. PKK'nın, FETÖ'nün ve diğer hainlerin de neden 'hayır' için çalıştığını bu millet çok iyi değerlendiriyor. ve bunlar herhalde Türkiye'yi çok sevdiğinden değilö diye konuştu.

Bakan Çavuşoğlu'na konuşmasının ardından TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral tarafından plaket takdim edildi. Bakan Çavuşoğlu da Güral'a üzerinde lale figürü bulunan seramik hediye ederken, "En güzel lale bizdeki laleö diye espri yaptı.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Dışişleri Bakan Mevlüt Çavuşoğlu'nun salona girişi

-Protokolün görüntüsü

-Salondan görüntü

-Bakan Mevlüt çavuşoğlu'nun konuşması

-Bakan Çavuşoğlu'na plaket verilmesi

HABER: Mehmet ÇINAR-KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA-DHA)

18.03.2017 - Haber Kodu : 170318285_

==========================================================

3)CHP'Lİ BAYKAL: "EVET ÇIKARSA ORTALIK KARIŞIR"

MANİSA'da CHP'nin düzenlediği 'hayır' mitingine katılan CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Manisalılara seslendi. Baykal, "Korku yaratmaya çalışıyorlar. İşte 'hayır çıkarsa ortalık karışır, kargaşa olur' falan. Ben tam tersini söylüyorum. Evet çıkarsa ortalık karışır" dedi.

CHP eski Genel Başkanı Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Manisa'daki hayır mitinginde Manisalılarla buluştu. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'ndaki mitinge katılan Manisalılar ellerinde Türk bayrakları ile Antalya Milletvekili Deniz Baykal, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Manisa Milletvekilleri Tur Yıldız Biçer, Mazlum Nurlu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu coşkuyla karşıladı. Mitinge gelen vatandaşlar ellerinde 'hayır' yazılı pankartları taşıdı ve İzmir Marşı'nı söyledi.

"KİTAPTA DA YERİ YOK"

Mitingde konuşan CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, 16 Nisan'daki Anayasa referandumunda Manisalılardan 'hayır' oyu istedi. Kalabalığa seslenen Baykal, çözüm süreci ve FETÖ darbesi üzerinden AK Parti'yi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdi. Baykal, "Böyle bir anayasa dünyanın hiçbir ülkesinde yok. Hiçbirinin anayasası böyle değil. Kitapta yeri var mı bu anayasanın? Kitapta da yeri yok. Yani kitaptan Anayasa kitabını anlıyorsan aç, başka kitabı anlıyorsan onu da aç. Var mı böyle bir olay? Yok, Bu tek adamın anayasasıdır. Bunu biz söyledikçe Cumhurbaşkanı kızıyor. Buna Meclis Anayasası diyemeyiz. Kimse ona ne yapıyorsun diyemez. Böyle bir şey yok. Bakanlar Kurulu ve Başbakan kalkıyor. Gel diyor bakan oluyor, git diyor bakan olmaktan çıkıyor. Senin bir hesabın var da Allah'ın da bir hesabı var. Bunlar çok riskli işler. Milletten egemenliği alacaksın başkana vereceksin. Olmaz, olmamalı. İnsan beşer şaşar. Hatasız kul olmaz demiş Orhan baba. Böyle bu işler hata olur" dedi.

"ORTADOĞU MAHALLİ LİGİNE DÜŞERİZ"

Yeni anayasayı frensiz arabaya benzeten Baykal, "Fren de yok, stepnesi de yok arabanın. Lastik patladı mı bitti. Anayasalar medeniyet tercihidir. Medeniyet anlayışını ne olmak istediğini söylersin. 1921'den bu yana milletin egemenliği lafı bizi uçurdu. Türkiye dünya liginde oynayan bir ülke haline geldi. Herkes hayranlıkla baktı. Bu anayasa çıkarsa biz dünya liginden bölgesel lige düşeceğiz. Dünyada bir dünya ligi var, insan haklarının güvencede olduğu ülkeler, iş başındakinin dediğim dedik çaldığım düdük diyemediği ülkeler. Onlar birinci lig, biz onların içindeydik. Şunu söyleyeyim bu çıkarsa biz Ortadoğu mahalli ligine düşeriz. Biz dünya liginde oynamak istiyoruz. Bir arkadaş diyor ki 80 milyona sen bir kenara çekildi. Senin her dediğin olmasın arkadaş. 80 milyonun dediği olsun" diye konuştu.

"BİLMİYORSAN ÇEKİL KENARA"

15 yılda AK Parti iktidarının başarılı olmadığını, PKK terörünü sonlandırmak için başlatılan çözüm sürecinin başarısızlığını ve FETÖ 15 Temmuz darbesinin yaşanmasından dolayı AK Parti'yi eleştiren Baykal, "Bir karar aldırtıyorsun, aaa bilemedim. ya sen bilemedim demek için mi oradasın? Bil arkadaş bil. Bilmiyorsan çekil kenara bilen gelsin" dedi.

OYUNU AÇIKLAYAN BÜROKRATLARA ELEŞTİRİ

Baykal, konuşmasında anayasa referandumunda bazı kaymakamların, savcıların ve idarecilerin 'evet' oyu vereceğine yönelik açıklamalarına sert çıktı. Baykal, "Şimdi bir kampanya yapıyorlar, rektör çıkıyor 'ben evet oyu vereceğim' diyor. Rektör bey sana soran mı oldu? Nereden çıktı. Evet dersin, hayır dersin. Ne bu telaş, ne bu acele. Neyin peşindesin sen? Kaymakam çıkıyor 'ben evet vereceğim' diyor. Kime müracaat yapıyorsun? Rektör için evet diyeceğini peşin peşin açıklamak beni YÖK'e al demek mi? Benim memleketten Antalya'dan bir savcı çıktı. 'Ben evet vereceğim'. Bir sen eksiktin savcı bey. Savcısı, kaymakamı, rektörü evet diyor, Cumhurbaşkanı, Başbakanı, bürokrasi evet diyor. Millet hayır diyor. Yürek işi hayır demek" diye konuştu.

"TÜRKİYE ALLAK BULLAK OLACAK"

Hayır oyu verenlerin terörist olduğuna dair açıklamalara da sert tepki gösteren Baykal, "Hayır çıkarsa ne olacak, millet devletin önüne gidip diz mi çökecek? Eğer 16 Nisan'da milletimiz hayırı dalgalandırırsa bu evet diyeceğini açıklayan kaymakamlar, rektörler, savcılar var ya hepsi tıpış tıpış milletin önüne gelecek ve milletin önünde diz çökecek. Korku yaratmaya çalışıyorlar. İşte 'hayır çıkarsa ortalık karışır, kargaşa olur' falan. Ben tam tersini söylüyorum. Evet çıkarsa ortalık karışır. Niye karışır biliyor musunuz? 7 bin tane kanun çıkacak. Anayasa değişikliği, tüzük, kanun değişikliği, Türkiye allak bullak olacak. Kimse yarınından emin olamayacak. Evet çıkarsa herkesin fark etmediğin Cumhurbaşkanı'na verilen yetkilerden birisi eyalet kurma yetkisi. Eyalet kurma yetkisi bu anayasa ile Cumhurbaşkanı'na veriliyor. 18 madde üzerinden sadece 60-70 tane torba madde değişiyor. Onların bir kısmı önemsiz. Ama içlerinde gizlenmiş maddeler var. Eyalet kurma yetkisi sadece meclisin tekelinde olmaktan çıkıyor, Cumhurbaşkanı'nın yetkisi içine giriyor. Evet diyenler Cumhurbaşkanı'nın eline eyalet anahtarı verecek" dedi. Baykal konuşmasının ardından kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.

Görüntü Dökümü

----------------------------

Miting alanından görüntü

Vatandaşların halay çekmesinden görüntü

Deniz Baykal'ın konuşması

Deniz Baykal'ın alandan ayrılışı

18.03.2017 - Haber Kodu : 170318294_

Haber-Kamera: Nermin UÇTU - Ersan ERDOĞAN / MANİSA,

==========================================================

4)AK PARTİLİ KUZU: "GELECEK NESİLLER BİZİ MEZARDA YATIRMAZ"

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde konferans veren Ak Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, "16 Nisan'daki oylama Türkiye açısından bir kurtuluş günü oylamasıdır. Bunun reddi bu memleketi çoğa patlar. Bilesiniz ki gelecek nesiller bizleri mezarda yatırmaz." dedi.

Ak Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği 'Cumhurbaşkanlığı ve Yeni Hükümet Sistemi' konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı. Otelde düzenlenen konferansı, Ak Parti Zonguldak Milletvekilleri Özcan Ulupınar ve Faruk Çaturoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, sivil toplum kuruluşları üyeleri ve vatandaşlar izledi. Milletvekili Kuzu konuşmasında, 16 Nisan'da ki referandumda neden 'evet' denmesi gerektiğini anlattı. Referandumun Türkiye için çok önemli olduğunu söyleyen Kuzu, şöyle konuştu:  "16 Nisan' da ki oylama Türkiye açısından bir kurtuluş günü oylamasıdır. Bunun reddi bu memleketi çoğa patlar. Bilesiniz ki gelecek nesiller bizleri mezarda yatırmaz. Sürekli gelir sizi orada rahatsız eder. Neden hayır verdin bak memleket ne hale geldi. Senin oyun yüzünden geldi diye söyler. Bunu şunun için söylüyorum. Bu bir Ak Parti projesi değildir. Bu bir Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) projesi değildir. Sonuç olarak bu milletin bir milli meselesidir. Elbette ki biz hazırladık. Biz sebep olduk. Doğrudur. İşin içinde biz bulunduk. İki partinin uzmanları bir araya geldi. Biz bu işi kurtardık belki. Ama bunun bizi aşan bir yönü var. Kaldı ki bizimle başlamış bir hareket de değil bu."

"ORTAKLIK YÖNÜMÜZ ZAYIF"

Cumhurbaşkanlığı sistemiyle koalisyon döneminin tarih olacağını ifade eden Kuzu, "Başkanlık sitemiyle birlikte koalisyonlara paydos. Ömür billah. Bu getirdiğimiz model kuvvetler ayrılığının alasını getiriyor. Yasamayı, yürütmeyi ve yargıyı. Bitti. Nokta. Madem kuvvetler ayrılığı güzel bir şeydir. Her gün söylüyor Kemal bey. Doğrudur. Bende katılıyorum. İşte bunu biz ayırıyoruz. Bugün ki model de yok bu. Olmadığı için zaten biz bunu yapmak zorunda kalıyoruz. Bundan sonra da iki başlılığa paydos. Bu model de Başbakan yok. İki kişinin olduğu yerde 'hır' çıkıyor. Biz bir de koalisyonları bir arada götürme özürlüyüz. Zorlanıyoruz. Ortaklık yönümüz zayıf bizim. Duygusal milletiz." dedi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Burhan Kuzu'nun salona girişi

-Saygı duruşu ve istiklal marşı

-Burhan Kuzu'nun konuşması

Haber-Kamera: Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),

19.03.2017 - Haber Kodu : 170319001_

===================================================

5)ÜMİT KOCASAKAL'DAN YENİ ANAYASA DEĞERLENDİRMESİ

MUĞLA'nın Dalaman ilçesinde düzenlenen 'Halk oylamasında neye evet, neye hayır diyeceğiz' konulu panelde konuşan İstanbul Barosu eski Başkanı Ümit Kocasakal, "Milli egemenlik 5 yılda bir oy kullanmak değildir. Görev süresince iktidarı da denetlemeyi gerektirir. Getirilmek istenen anayasada bu mümkün olmuyor" dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Dalaman Şubesi'nin düzenlediği, 'Halk oylamasında neye evet, neye hayır diyeceğiz' paneline CHP'li Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz, Muğla Baro Başkanı Cumhur Uzun, Dalaman ADD Şube Başkanı Seferiye Pişmiş, CHP Dalaman İlçe Başkanı Kamil Öner, Dalaman, Ortaca ve Köyceğiz'den çok sayıda vatandaş katıldı. Dalaman Kültür Merkezi'nde düzenlenen panele konuşmacı olarak katılan İstanbul Barosu eski Başkanı Ümit Kocasakal, 16 Nisan'daki referanduma milli bir refleks olarak bakılması gerektiğini savundu. Türkiye'nin bir yol ayrımında olduğunu öne süren Kocasakal, "Ülkenin ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin bekasıyla alakalı bir halk oylamasına gidiyoruz. Mevcut iktidar milli egemenlik üzerinden algı yönetimi yapıyor. Kendilerine oy vermeyen seçmen kitlesi millet değil mi? Mevcut iktidara oy veren kitle seçmendir. Egemenlik hilafetle, saltanatla başkaca herhangi bir güçle paylaşılamaz. Bugüne bu kadar bu coğrafyada yaşayıp ebediyete intikal etmiş olan, bugün yaşayanlar, ileride yaşayacak olanların tamamı milleti temsil eder. Halk milletin bir alt kategorisi. Seçmen onun da bir alt kategorisi. Onun da bir alt kategorisi iktidara oy veren seçmen. Türk milletinin egemenliğini, anayasanın koyduğu esaslara göre yetkili organlar aracılığıyla kullandığını ifade eder. Millete ait olan egemenlik hiçbir kişiye veya kuruma devredilmiyor, meclis de dahil. Bu olmazsa seçmen iradesi millet iradesinin üstüne çıkar. Milli egemenlik 5 yılda bir oy kullanmak değildir. Görev süresince iktidarı da denetlemeyi gerektirir. Getirilmek istenen anayasada bu mümkün olmuyor" dedi.

"BU ANAYASADAN SONRA MİLLET KENDİ KENDİNİ YÖNETEMEYECEK"

İktidarın referandum öncesi 'hata yapmayan insan modeli' algısı yarattığını iddia eden Kocasakal, "Ben böyle bir felakete 'evet' diyemem. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir söyleşisinde 'güçlü Türkiye'den eyaletlere bölünmüş bir ülke'yi açık açık söyledi. Bu anayasadan sonra millet kendi kendini yönetemeyecek. Bizi bir kişi yönetecek. Bu kadar yetkiyi ben evde anama babama vermiyorum. Başımız ağrıdığında doktora gitseniz doktor başımızı mı kesiyor, ilaç mı veriyor? Başınızı keserse de ağrınız gider ama baş da gider. Bu yaptıkları başı kesmek. Mesele, Tayyip Erdoğan meselesini aşmış durumda, mesele AKP meselesini aşmış durumda. Çünkü bunlar emperyalizmin bugünkü aktörleri, onlar gider başkaları gelir" diye konuştu. 16 Nisan'da bir genel seçim yapılmayacağının altını çizen Ümit Kocasakal, siyasi iktidarın yönetiminden memnun olan seçmenin genel seçimlerde tercihini yapacağını kaydetti. Kocasakal, "Bu olaya bir partiye bağlılıkla veya karşıtlıkla, bir kişiye duyduğumuz sevgi yada nefret ile bakamayız. Tamamen meseleye milli bir refleks ve şuurla bakmak zorundayız" dedi.

Panel sonrasında Ümit Kocasakal'a plaket ve çiçek takdim edildi. Kocasakal'ın konuşmasını dinleyen vatandaşlar kuyruğa girerek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-Toplantı salonundan genel ve detay görüntü,

-Ümit Kocasakal'ın konuşması.

Haber - Kamera: Cihan KAYA / DALAMAN (Muğla),

18.03.2017 - Haber Kodu : 170318280

====================================

6)KOCASEYİT MEZARI BAŞINDA ANILDI

ÇANAKKALE Savaşı Kahramanı Koca Seyit lakaplı Seyit Çubuk, Çanakkale Zaferi'nin 102'nci Yıl dönümünde binlerce yurttaş tarafından mezarı başında anıldı. Güneşli havanın da etkisiyle araçları ve otobüsleri dolduran kalabalık, Koca Seyit'i dualarla andı. Kurulan telsiz istasyonu ile Koca Seyit köyünden telsiz amatörleri tarafından çağrı gönderildi. CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın, "Bu sene burada buluşan kalabalık Türk Milletinin azizliğini, milli duyguların kabarıklığını gösteriyor. Her zaman ülkemize hizmet eden herkes için, kahramanlarımız için büyük bir duygusal birlik ve beraberlik vardır" dedi.

Koca Seyit lakaplı Seyit Çubuk, memleketi Balıkesir'in Havran İlçesi'nde düzenlenen tören ile mezarı başında anıldı. Çanakkale Deniz Zaferinin 102'nci Yıl Dönümü'nde binlerce kişi Havran'ın Kocaseyit Köyü'ne akın ederken, protokol üyeleri de tören alanında hazır bulundu. Köy mezarlığındaki saygı duruşundan sonra 19'uncu Motorlu Piyade Tugayı Merasim Takımı tarafından saygı atışı yapıldı. 276 kiloluk top mermisini kaldırarak savaşın kaderini değiştiren savaş kahramanı Koca Seyit'in mezarı başında Kuran-ı Kerim okundu ve dualar edildi. Protokol üyeleri Çanakkale Kahramanı Koca Seyit'in mezarına karanfiller bıraktı. Güzel havanın da etkisiyle alana binlerce vatandaş geldi. Halk oyunları gösterileri ve protokol konuşmalarının ardından, alana kurulan telsiz istasyonu ile dünyaya sinyal gönderildi. Telsiz amatörleri tarafından kurulan istasyondan açıklama yapan amatör telsizciler, "Dünyaya Seyit Onbaşı'nın adını duyurmaya çalıştık. Geçen sene yaptığımız çalışmada 130 ülkeden 1982 amatör telsizciye Seyit Onbaşımızın adını duyurduk. Bu yılda tekrar buraya geldik. Çağrı işaretimizi tekrar aldık. TC3SO olarak adımızı aldık. Bu işaretimizi markalaştırmak istiyoruz" dedi.

Çanakkale'de bulunan ve savaş döneminde düşmanın birbiri ile haberleşmesini bozmak için havaya parazit sinyal basan Çanakkale Goncasuyu telsiz istasyonu ile konuşma yapıldı. Havran Kaymakamı Ahmet Türköz, Çanakkale'deki istasyon ile irtibata geçti. Öztürk, "Sizin sinyal gönderdiğiniz telsiz istasyonunun 102 yıl önce yaptığı kahramanlıkları dinledik. Kahraman atalarımızı saygı ile yad ettik. Orada yatan ecdadı da saygı ile anıyoruz, sizleri de saygı ile selamlıyoruz. Koca Seyit'imiz başta olmak üzere telsiz istasyonumuzda 102 yıl önce görevini ifa eden askerlerimizin de ruhları şad olsun. Teşekkür ediyoruz sağ olun" dedi.

"BU BİRLİKTELİK DEVAM EDECEK"

Geçmişimizi çok iyi bilmek ve idrak etmek zorunda olduğumuzu söyleyen CHP Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın, "Çanakkale Zaferi'nin kahramanlarından Seyit Onbaşı'nın o gün yaptığı, inançla gidip düşman askerini bitirmesinden dolayı kurtuluş savaşının önü açıldı. Yani gerçekten geçmişimizi çok iyi bilmek ve idrak etmek zorundayız. Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde öyle yiğitler bu ülke için, ülkemizin bu hale gelebilmesi için, demokrasimiz için, Cumhuriyetimiz için öyle büyük mücadeleler verdiler ki; onların bu ülkenin her karış toprağında kanının, canının yüreği var. Bizimde o yüreklere karşı sorumluluğumuz var. Bütün vatan evlatlarının Mustafa Kemal Atatürk ve onun bütün silah arkadaşlarının bu vatan için, bu mücadele için, bu Cumhuriyet için ettiği mücadeleyi hiçbir zaman unutmaması gerekiyor. Bu sene burada buluşan kalabalık Türk Milletinin azizliğini, milli duyguların kabarıklığını gösteriyor. Her zaman ülkemize hizmet eden herkes için kahramanlarımız için büyük bir duygusal birlik ve beraberlik vardır. Burada onu gördük. Seyit Onbaşı'nın memleketinde, Kuvvayi Milliye'nin şehri Balıkesir'de binlerce kişi biriz birlikteyiz. Bu birliktelik devam edecek" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

Kocaseyit'in mezarından görüntü

Köyden çocuklar ile röportaj

Torunu Ayşe'den görüntü

Resmi törenden görüntü

Dua okunmasından görüntü

Halk oyunları gösterilerinden görüntü

Çanakkale ile telsiz konuşmaları

Ahmet Akın Röportaj

Haber-Kamera: Fatih Emrah ERDOĞAN / Havran (BALIKESİR),

===============================================

7)ÇATAK - VAN KARAYOLU ÇIĞ DÜŞMESİ SONUCU ULAŞIMA KAPANDI

VAN'ın Çatak İlçesi'nde kar yağışı etkili olurken, çığ düşmesi nedeniyle Çatak- Van karayolu ulaşıma kapandı.

Olay akşam saatlerine doğru Van- Çatak Karayolunun 10. kilometresinde bulunan Elmacı Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Dağdan kopan çığ, yaklaşık 500 metrelik bir alanda yolu tamamen ulaşıma kapattı. Çığ düşmesinin hemen ardından Karayolları 11. Van Bölge Müdürlüğü 111. Şube Şefliğine bağlı Görentaş Şantiye ekipleri hemen olay yerine sevk edildi ve yolun açılması için çalışma başlatıldı. Çatak Belediye Başkan Vekili ve Kaymakam Hacı Asim Akgül, Ak Parti İlçe Başkanı Tahsin Babur da olay yerine gelerek çalışmalar takip etti. Belediye Başkan Vekili Akgül, Van Büyükşehir ve Çatak Belediyesi ekiplerin tarafından yol açma çalışmalarının sürdürüldüğünü söyledi. Akgül, çığın geniş bir alanda etkili olduğunu, bu nedenle de çalışmaların uzun sürebileceğini kaydetti.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-Çığın gelme anı

-Bekleyen araçlar

-İş makinalarının çalışmaları

-Çığ bölgesini yürüyerek geçmeye çalışanlar

-Çevreden detaylar

-Kaymakam Hacı Asım Akgül'ün açıklama yapması

Haber: Hüdayi GÜMÜŞ/ÇATAK (Van), -

18.03.2017 - Haber Kodu : 170318278

===============================================

8)KURTALAN'DA SEL FELAKETİ

SİİRT'in Kurtalan İlçesi'nde bugün öğlen saatlerinde etkili olan yağmurun yolaçtığı sel bir çok evi sular altında bırakırken, bir çok vatandaş evlerini terketmek zorunda kaldı.

Kurtalan İlçesi'nde bugün akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış, ilçe merkezinde sele yolaçtı. Cadde ve sokaklarda oluşan sel suları özellikle TOKİ Mahallesi'ndeki bir çok evi bastı. Onlarca ev sular altında kalırken, bir çok vatandaş da evini terketmek zorunda kaldı.

Yağmur ve sel suları nedeniyle bir çok evin hasar gördüğü öğrenildi. Belediye ekipleri, yağmur sularının neden olduğu selde evleri hasar gören vatandaşlara yardım çalışması başlattı.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

Sağanak yağmur

Sokaklarda akan sel suları

Sel sularının bastığı evler

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: SİİRT, -

18.03.2017 - Haber Kodu : 170318259_S

===============================================

9)KİLİS'TE EV YANGININDA 5 KİŞİ DUMANDAN ETKİLENDİ

KİLİS'te, iki katlı evin alt katında çıkan yangında dumandan etkilenen 5 kişi hastanede tedaviye alındı.

Atatürk Mahallesi'ndeki Murat Koludönmez'e ait iki katlı evin alt katında akşam saatlerinde yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri, alevlere müdahale etti. Ekipler, AFAD ekibinin de yardımıyla evde bulunan Murat, İbrahim Halil, Merve, Berat Can ve Nazlı Koludönmez'i tahliye etti. Yangın, kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü.

Dumandan etkilenen 5 kişilik aile, ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste oksijen tedavisi uygulanan aile bireylerinin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Maddi zarara neden olan yangının çıkış nedenini belirlemek için çalışma başlatıldı

Görüntü Dökümü

--------------------------------

Evdeki yangın

Ekiplerin müdahalesi

Dumandan etkilenenler

Sağlık görevlileri

Ambulanslar

İtfaiyenin çalışması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA)

18.03.2017 - Haber Kodu : 170318295_

==========================================================

10)KİLİS'E GETİRİLEN SURİYELİ 2 YARALIYA KBRN KONTROLÜ

SURİYE'nin El Bab bölgesinden Kilis'e getirilen Suriyeli 2 yaralı, Kimyasal Biyolojik Radyolojik ve Nükleer (KBRN) kontrolünden geçirildikten sonra hastanede tedaviye alındı.

İç savaşın yaşandığı Suriye'nin El Bab bölgesinde yaralanan Suriyeli 2 kişi, özel kıyafetli ekipler tarafından sınır hattından alınarak ambulansla Kilis'e getirildi. Yaralılar, Kilis Devlet Hastanesi'nde ölçüm yapıp, KBRN kontrolünden geçirildikten sonra hastanede tedaviye alındı.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

KBRN levhası

Ambulansın gelişi

Özel kıyafet uzmanlar

Suriyelilerin götürülmesi

Ambulansın gidişi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA)

18.03.2017 - Haber Kodu : 170318296

==========================================================

11)KUYUYA DÜŞEN YAVRU KÖPEĞİ İTFAİYE KURTARDI

KONYA'nın Kadınhanı ilçesinde 7 metre derinliğindeki sondaj kuyusuna düşen yavru köpek itfaiye tarafından kurtarıldı.

Olay, ilçeye bağlı Kökez Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre sondaj için açılan 20 santimerte çapında ve yaklaşık 7 metre derinliğindeki boş kuyuya düşen yavru köpeğin sesini duyan vatandaşlar durumu itfaiyeye bildirdi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve görüntüleme yapmak üzere AFAD ekipleri sevk edildi. Ekipler yaptıkları görüntülemede yavru köpeğin kuyu içinde sıkıştığını ve hayatta olduğunu tespit etti. Bunun üzerine kuyuya uzutılan kurtarma aparatının ucundaki halka köpeğin boynuna geçirildi. Yavru köpek itfaiye eri tarafından yavaşça yukarı çekilerek sıkıştığı kuyudan çıkartıldı. İtfaiye ve AFAD ekipleri yavru köpeği sağ olarak kurtardıkları için büşük sevinç yaşadı. Kurtarma çalışması sonrası ekipler yavru köpeğin karnını doyurmayıda ihmal etmedi.

Görüntü dökümü:

---------------------------

Köpeğin kurtarılması ve kuyudan çıkartılma anı

Haber-Kamera: Tolga YANIK KONYA DHA))

18.03.2017 - Haber Kodu : 170318277_

================================================

12)KONYA-YOLCU OTOBÜSÜNÜN ÇARPTIĞI YAYA ÖLDÜ

Konya'da yolun ortasından yürüdüğü iddia edilen yaya yolcu otobüsünün çarpması sonucu öldü. Kaza, saat 01.15 sıralarında Konya-Beyşehir Karayolu'nun 10'uncu kilometresinde meydana geldi. Beyşehir istikametinden Konya istikametine gelen Fırat Balkan (40) idaresindeki 23 BK 025 plakalı yolcu otobüsü iddiaya göre yolda yürüyen ve üzerinden kimlik çıkmayan 50 yaşlarındaki erkek yayaya çarptı. Çarpmanın etkisiyle yaklaşık 25 metre ileriye fırlayan yaya ağır yaralandı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri yapılan müdahale sonrası yayanın öldüğünü tespit etti. Yayanın aniden önüne çıktığını ifade eden sürücü Fırat Balkan ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Hayatını kaybeden yayanın kimlik belirleme çalışmalarının sürdüğü belirtildi. Soruşturma sürüyor.

Görüntü dökümü:

---------------------------

Kaza yeri detay

Yolcu otobüsü ve hayatını kaybeden yayadan detay

Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Tolga YANIK / KONYA DHA

19.03.2017 - Haber Kodu : 170319006_

============================================

13)KONYA'DA 300 POLİSLE ASAYİŞ DENETİMİ

KONYA'da yaklaşık 300 polisin katılımıyla genel asayiş denetimi yapıldı.

Konya İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı yaklaşık 300 polis daha önceden belirlenen farklı noktalardaki adreslerde asayiş denetimi yaptı. Ekipler şehir giriş çıkışlarında şüpheli gördükleri araçlar ve kişiler üzerinde arama yaptı. Genel Bilgi Tarama (GBT) kontrollerinde çeşitli suçlardan aranmaları bulunan şüpheliler gözaltına alındı. Eğlence mekanlarının yoğun olduğu bölgede de Çevik Kuvvet polislerinin katılımayla denetim yapıldı. İşyeri önünde bulunan bir minibüste yapılan aramalarda kurusıkı tabanca, balta, kılıç, muşta, sopa, bıçak ve maket bıçağı bulundu. Ayrıca bir eğlence mekanında konsomatristlik yaptığı belirtilen Fas uyruklu Yasmına Moumen (34) ve Nadıa Benalı (33) gözaltına alındı. Konsomatrislik yapmadıklarını, kıyafet satmak için pavyona geldiklerini belirten iki kadın sağlık kontrollerinin ardından Göç İdaresi'ne teslim edildi. Denetimlerin devam ettiği öğrenildi.

Görüntü dökümü:

---------------------------

Polisin araçlarda yaptığı arama

Araçta bulunan suç unsurları

Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Tolga YANIK KONYA DHA))

19.03.2017 - Haber Kodu : 170319004

============================================

14)FOÇA'DA ASKERİ GEMİLER ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ'Nİ ANDI

İZMİR'in Foça İlçesi'nde, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'nci yıldönümü dolayısıyla Foça Deniz Üssü ve üste konuşlu gemiler halkın ziyaretine açıldı. Kıbrıs Barış Harekatı ve terörle mücadelenin kahramanları Amfibi Deniz Piyadeleri'nin yetiştiği üsteki şehitlik ve müzeler gezildikten sonra iki savaş gemisi vatandaşları da alarak İzmir Körfezi'nde iki saatlik seyre çıktı. Foça Deniz Üssü Komutanlığı, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'nci yıldönümü dolayısıyla bugün gaziler, şehit ve gazi yakınları, personel aileleri ile vatandaşları Kıbrıs Barış Harekatı ve Terörle Mücadele müzelerini gezdirdikten sonra TCG Kalkan Hücumbotu, TCG Bafra ve TCG Bodrum korvetleri vatandaşların ziyaretine açtı. Limanda konuşlu Çıkarma Gemileri'nde gösteri maksatlı olarak indirme bindirme harekatı gerçekleştirildi. Deniz üssündeki ziyaret ve gösterilerden sonra aralarında Foça Kaymakamı Ali Çetin'in de bulunduğu heyet; gaziler, şehit ve gazi yakınları ile personel aileleri, Batı Görev Grup Komutanı Tuğamiral Özden Yağcıoğlu'nun komutasındaki TCG Bodrum ve TCG Bafra korvetleri ile denize açıldı. İzmir Körfezi'nde iki saatlik seyir icra eden gemiler saat 17.00 sıralarında Foça Deniz Üssü'ne döndü.

Batı Görev Grup Komutanı Tuğamiral Özden Yağcıoğlu, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'nci Yıldönümü dolayısıyla Deniz Kuvvetleri Komutanlığı gemilerinin çeşitli limanlardan seyir faaliyeti icra ettiğini, kendilerinin de bu faaliyetlere Foça'daki gemilerle katıldıklarını söyleyen Tuğamiral Yağcıoğlu, "Gazilerimiz, şehit ve gazi yakınları, personel eş ve aileleri, lise öğrencileri ve halkımızla birlikte seyirde şehitlerimizi anmak üzere faaliyet icra etmekteyiz. TCG Bafra ve TCG Bodrum korvetleriyle denize açılıp denizde anma etkinliklerimizi gerçekleştiriyoruz. Bu vesileyle tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle yad ediyoruz" dedi.

Görüntü Dökümü

--------------------------------

Ziyaretçilerin Foça deniz üssüne gelişlerinden görüntü

Vatandaşların gemilere binişinden görüntü

Foça Kaymakamı ve heyetin gemi girişinde karşılanmasından görüntü

Gemilerin seyre çıkışından görüntü

Tuğamiral Özden yağcıoğlu ile Röportaj

Haber - Kamera: Seyfi GÜL / FOÇA (İzmir),

18.03.2017 - Haber Kodu : 170318289

======================================================

15)BODRUM'DA ZAFERİN YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'inci yıldönümü kutlandı.

Bodrum Belediyesi Heredot Kültür Merkezinde gerçekleşen 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'inci yıldönümü programına; Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu, Bodrum Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin, Bodrum'da yaşayan gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlik, şehitler ve gaziler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından şehitler için dua edildi. Bodrum çevresindeki okulların öğrencilerinin gün için hazırlamış olduğu gösteriler ve okuduğu şiirler izleyenlere duygulu anlar yaşattı. Yaklaşık 1.5 saat süren etkinlik Bodrum Milli Eğitim Müdürlüğü Öğretmenler Korosunun verdiği mini konserle son buldu.

Konserden sonra etkinliğe katılan öğrenci ve öğretmenlerle hatıra fotoğrafı çektiren Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, "Eğer bugün bu vatanda, dünyanın en değerli, en kıymetli, en stratejik topraklarında bağımsız ve hür olarak yaşıyorsak bunu şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Gazilerimizin ve şehitlerimizin başta Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

Etkinliklerden görüntü

Bekir Yılmaz'ın görüntü

Etkinlikleri izleyenlerden görüntü

Haber- Kamera: Hülya ELTEŞ / BODRUM (Muğla),

18.03.2017 - Haber Kodu : 170318262_

====================================================

16)TEKSTİLCİLER BORNOZLA ZEYBEK OYNADI

DENİZLİ'nin Babadağ İlçesi'nde düzenlenen 6'ıncı Dünya Havlu ve Bornoz Festivali'nin lansmanında, tekstilciler giydikleri turkuaz rengi bornozlarla zeybek oynadı.

Denizli'nin tekstil ve dokumacılığıyla ünlü Babadağ İlçesi'nde, bu yıl 6'ncısı düzenlenen Dünya Türk Havlu ve Bornoz Festivali'nin lansmanı yapıldı. Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği'nin (DETGİS) koordinatörlüğünde yapılan etkinlikte, ilçe merkezinde bulunan bölge balonlarla süslenerek panayır alanına çevrildi. Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği lansmanda, Denizli havlusu ve bornozu katılımcılara sergilendi. Festivale katılanlar, yöreye özgü lezzetleri de tatma fırsatı yakaladı.

BORNOZLARLA ZEYBEK

Festivalin Babadağ lansmanında oluşturulan eğlenceli atmosferde sanayiciler ise alana gelenleri turkuaz renkli bornozlarıyla karşıladı. Festivale katılan Vali Ahmet Altıparmak ve Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan'a da bornoz giydirildi. Denizlili Sanayiciler, efe kostümleri yerine sahneye bornozlarıyla çıkarak harmandalı oynadı. Vatandaşlar ise çalınan eğlenceli şarkı ve türküler eşliğinde keyifli anlar yaşadı.

DETGİS Başkanı Mustafa Koltuksuz, Denizli'nin 2 milyar dolarlık üretim yaptığını, bunun yüzde 60'ını ihraç ettiğini, dünyanın pek çok noktasında tekstil ürünleri pazarladığını söyledi. Koltuksuz, Türkiye'de üretilen her 3 havlunun ikisinin, dört bornozdan üçünün kentte üretildiğini vurguladı. Denizli olarak havlunun değerini çok iyi bildiklerini ifade eden Koltuksuz, "Bu organizasyona ilk başlarken amacımız Türk havlu ve bornozunu dünya çapında tanıtmaktı. Bugün tezgah sesinin gelmeye devam ettiği Babadağ ilçesinde bu organizasyonu yapıyoruz. Panayır havasında geçen bir festival oldu. Markalaşmanın değerini bilmeyen yok. Türk hamamı ve Türk lokumundan sonra üçüncü bir emtia sadece Türk havlusu var. Bu ürünü bütün dünyaya yaymak için bu organizasyonu düzenledik. İlerleyen yıllarda kentin farklı noktalarında düzenleyerek markalaşma anlamında çok daha fazla kazanımlar elde etmek istiyoruz. Türk havlusunun ulaşmadığı birkaç ülke kaldı. Onlara da Denizli havlusunu ulaştırmak istiyoruz" dedi.

Babadağlı Sanayici ve İşadamları Derneği (BASİAD) Başkanı Selim Kasapoğlu ise, organizasyonun Denizli'nin tanıtımına önem veren etkinlikler olduğunu belirterek, "Önümüzdeki yıllarda bütün halkımızın sahip çıktığı bir organizasyon olur. Bu organizasyon umut ediyorum, kentin marka değerine katkı sağlar. Daha ilerisinde de Milano'da Paris'te, New-York'ta Dünya Türk Havlu Bornoz Festivalini kutlamayı görmek istiyoruz" diye konuştu.

KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ

Protokol üyeleri ve sanayiciler daha sonra bornozlarıyla birlikte festivalin kortej yürüyüşünü gerçekleştirdi. Protokol üyeleri ve işadamlarına, sarı renkli bornozlar giyen ortaokul öğrencilerinden oluşan bando takımı eşlik etti. Kortej yürüyüşünün ardından festivalin lansmanı sona erdi. Festival kent merkezinde 25 Mart'ta düzenlenecek etkinliklerle devam edecek.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

Festival alanından detay

Bornozlu tekstilcilerden detay

Halk oyunları gösterisinden detay

Sanayicilerin zeybek oynaması

Kortej yürüyüşü detay

DETGİS Başkanı Mustafa Koltuksuz konuşması

BASİAD Başkanı Selim Kasapoğlu konuşması

Haber Kamera: Deniz TOKAT / DENİZLİ,

18.03.2017 - Haber Kodu : 170318269_

=========================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bodrum Suriye Konya Kilis Politika Güncel Haberler

title