Haberler

Dha Yurt Bülteni - 1

1)POLİSE ATMAK İSTEDİĞİ BOMBA ELİNDE PATLAYAN ÇOCUK GÖZALTINA ALINDIAdana'nın Ceyhan İlçesi'nde HDP'li vekillerin tutuklanması nedeniyle yapılan gösteride polise atmak istediği el yapımı patlayıcı elinde patlayan 16 yaşındaki A.K, tedavisinin ardından gözaltına alındı.

1)POLİSE ATMAK İSTEDİĞİ BOMBA ELİNDE PATLAYAN ÇOCUK GÖZALTINA ALINDI

Adana'nın Ceyhan İlçesi'nde HDP'li vekillerin tutuklanması nedeniyle yapılan gösteride polise atmak istediği el yapımı patlayıcı elinde patlayan 16 yaşındaki A.K, tedavisinin ardından gözaltına alındı. Belediyeevleri Mahallesi'nde önceki akşam HDP eş bakanlarıyla birlikte 9 milletvekilinin tutuklanmasını bahane eden bölücü terör örgütü yandaşları ateş yakıp barikat kurarak yolu kapattı. Olay yerine gelen polise, PKK yandaşlarını molotofkokteyli, havai fişek ve el yapımı patlayıcı attı. Bunun üzerine polis tazyikli su ve biber gazı sıkarak gruba müdahale etti. Bu sırada göstericiler arasında yer alan A.K.'nın polise atmak istediği el yapımı patlayıcı elinde patladı. Sağ eli parçalanan ve vücudunda ağır yaralar olan A.K. kaldırıldığı Ceyhan Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.  Hastanede tedavisi tamamlanan A.K., bugün polislerce gözaltına alındı. Sağlık raporunun alınmasının ardından Ceyhan Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen A.K.'nin bugün adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Yaralı A.K.'nin polis aracıyla hastaneye getirilmesi

Hastaneden çıkışı

Aracın gidişi

Haber : ADANA,

08.11.2016 - Haber Kodu : 161108189

===================================

2)KEŞAN'DA ORMAN YANGINI KONTROL ALTINA ALINDI

Edirne'nin Keşan İlçesi'ne bağlı Danişment Köyü'nde çıkan orman yangını, şiddetli lodosun etkisini kaybetmesi ve yağmur yağışının başlamasıyla kontrol altına alındı. Yangında, meşe ağaçlarının bulunduğu 6 hektar ormanlık alan zarar gördü.

İlçeye bağlı Danişment ile Yayla Köyü sahili arasındaki ormanlık alanda, elektrik tellerinin birbirine temas etmesi sonucu çıkan yangın, akşam saatlerinde lodosun etkisini kaybetmesi ve yağmur yağışının başlamasıyla Keşan Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerince kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ederken, meşe ağaçlarının bulunduğu 6 hektar ormanlık alanın yandığı kaydedildi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Greyderlerin çalışması

-Jandarma ekipleri

-Yanan alanlar

-İtfaiye ekiplerinin müdahalesi

Haber-Kamera: Ünsal YÜCEL / KEŞAN-(EDİRNE),

08.11.2016 - Haber Kodu : 161108178

===========================================

3)AK PARTİ İLÇE BAŞKANININ İŞYERİNE SES BOMBASI ATILDI

ŞANLIURFA'nın Suruç İlçesi'nde Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Yavuz'a ait işyerine kimliği belirlesiz kişiler tarafından ses bombası atıldı. Olay, gece saatlerinde Dikili Mahallesi Suruç Belediye binasının arkasındaki bulunan Deniz Sokak'ta meydana geldi. Henüz kimlikleri saptanamayan kişiler, Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Yavuz'a ait işyerinin önüne ses bombası attı. Paniğe neden olan patlamada çevredeki bazı dükkanların camları kırıldı.

Patlamanın ardından olay yerine sevk edilen polis ekipleri, kaçan şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------------

Olay yeri

Atılan ses bombasından hasar gören araç

Genel ve detay görüntüler

Haber: Kamera: Ömer ŞULUL / ŞANLIURFA-

=========================================

4)İZMİR'DE KUNDAKLAMA ŞÜPHESİ: 2 MOTOSİKLET, 1 OTOMOBİL YANARAK KÜL OLDU

İZMİR'in Konak İlçesi'nde, aynı mahalledeki birkaç sokakta 15 dakika içinde 2 motosiklet, 1 otomobil henüz bilinmeyen nedenle yanarak kullanılamaz hale geldi. Polis kundaklama şüphesine karşın geniş çaplı araştırma başlattı.Bugün saat 04.30 sıralarında Atilla Mahallesi 689 Sokak üzerinde park halindeki plakasız motosiklet bilinmeyen bir nedenle yanmaya başladı. Aynı vakitlerde birkaç sokak ileride 467 Sokak'ta 35 DB 5452 plakalı motosiklette aynı şekilde yanmaya başladı. Motosikletten çıkan alevler kısa süre içerisinde Ankara'dan İzmir'deki akrabasına ziyarete gelen Fırat Sümer'in İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan kiraladığı 34 RH 5087 plakalı otomobile sıçradı. Araçların yandığını gören mahalle sakinleri durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yanan araçları kısa sürede söndürürken, araçlar kullanılamaz hale geldi. Olay sonrasında çevrede araştırma yapan polis, birkaç sokak arayla ve 15 dakika içinde meydana gelen yangınların kundaklama olabileceği şüphesi üzerine çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı.İtfaiye ekipleri yangınların çıkış sebebini belirlemek amacıyla soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------

Yanan araçlardan görüntü

İtfaiye ekiplerinin çalışmasından görüntü

Olay yeri inceleme ekiplerinin görüntüsü

Genel ve detay görüntü

Haber- Kamera: Mehmet CANDAN-Mehmet GÜNEY / İZMİR,

09.11.2016 - Haber Kodu : 161109008

======================================

5)BAŞINDAN VURULARAK ÖLDÜRÜLEN KİŞİNİN CESEDİ SU BİRİKİNTİSİNİN KENARINDA BULUNDU

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde 37 yaşındaki Hasan İlker tabanca ile kafasına ateş edilerek öldürüldü. Su birikintisinin yanında cesedi bulunan Hasan İlker'in cebinden çıkan banka dekontunda ismi yazan kişi gözaltına alındı.

Dün akşam saatlerinde, Körfez Yukarı Hereke Mahallesi'nde bulunan su birikintisinin kenarında kafası suyun içerisinde olan bir erkek cesedi bulundu. Önceki gün çevrede oyun oynayan çocukların cesedi gördüğü, korktukları için ailelerine söyleyemediği, dün ise ailelerine haber verdiği öğrenildi. Çocukların aileleri jandarmaya haber verdi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri tabanca ile kafasına ateş edilerek öldürülen kişinin cesedini su birikintisinden çıkardı. Ceset üzerinde yapılan incelemelerde cebinden bir bankaya ait dekont içine sarılmış esrar çıktı. Cesedin üzerinden ayrıca iki adet iskambil kağıdı çıktı. Dekontu inceleyen jandarma, dekontun üzerinde ismi yazılı olan F.D.'yi gözaltına alıp olay yerine getirerek cesedi teşhis ettirdi. Cesedin Hasan İlker'e ait olduğu belirlendi.

Gözaltına alınan F.D. jandarmaya Hasan İlker'i üç gün önce gördüğünü, üç gündür kendisinden haber alamadığını söyledi. Jandarma su birikintisinin olduğu yerde silah olabileceği düşüncesiyle suyu boşaltırken, ekipler çamur olan alanın kuruması için bir süre aramaları durdurdu. Ekipler sabah tekrardan aramalara başlayacak. Soruşturma devam ediyor.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Olay yerinden görüntüler

Jandarma ekipleri

Nabi YAZICI-Faruk KIYAK / KÖRFEZ-(KOCAELİ),

08.11.2016 - Haber Kodu : 161108197

========================================================

6)ÖZEL EĞİTİM KURUMUNDA 'AÇLIKLA TERBİYE' İDDİASI

Sakarya'nın Serdivan ilçesinde, İbrahim Bingül engellilere hizmet veren Kanada Özel Eğitim Kurumu'nda öğretmeninin dediğini yapmayan 9 yaşındaki böbrek hastası oğluna ceza olarak yemek verilmediğini iddia etti. Milli Eğitim Müdürlüğü babanın iddiasının yerel basında yer alması üzerine soruşturma başlattı.

Sakarya Üniversitesi'nde memur olarak çalışan İbrahim Bingül'ün 9 yaşındaki yürüyemeyen, kaslarını kontrol edemeyen ve konuşamayan oğlu Zafer Bingül, Serdivan'da bulunan Kanada Özel Eğitim Kurumu'nda 1.5 aydır eğitim görüyor. Aynı zamanda böbrek hastası da olan çocuklarının öğretmeni tarafından aç bırakıldığını iddia eden İbrahim Bingül öğretmenin "yapılan uygulama eğitimin parçası" sözleriyle şok oldu. Çocuklarının özel eğitime muhtaç olduğunu belirten İbrahim Bingül, "Zafer engelli olduğu için o okula gidiyor. Sınıf öğretmeni dediğini yapmadı diye çocuğu gün boyunca açlıkla cezalandırmış. Benim oğlum aynı zamanda böbrek hastası" dedi.

Öğretmeni ve okul yönetimine konuyu aktardığında kendileriyle ilgilenilmediğini ifade eden İbrahim Bingül, "Öğretmeni cezanın eğitimin parçası olduğunu söyledi. Yapılan uygulama insanlık dışı. Engelli bir çocuğa bırakın engeli hiçbir çocuk açlıkla terbiye edilemez. Kronik böbrek yetmezliği olduğu daha önceden bildirildiği halde sınıf öğretmenimiz tarafından çocuğumuza yemekten mahrum etme cezası uygulandı. Bunu eğitimin bir parçası olarak görüyorlar. Bu ceza ana öğünlerle uygulanamaz. Çocuğumuzu yemek vermeden terbiye etmeye çalıştı. Biz de buna mukavemet gösterdik. En önemlisi de ben kendim engelliyim. Daha önceden böyle ceza uygulamaları yapılmış ama velilere bunun eğitimin bir parçası olduğu kanıtsandığı için veliler mukavemet göstermemişler. Gittik konuştuk öğretmenimiz yaptığı doğru bir uygulama diyor. Bu eğitim sisteminde var diyor. Böbrek hastası bir çocuğa bu eğitimi uygulayamazsınız dedim. Sınıfımız bölündü, 1-b sınıfına atıldık. Çocuğumuz kurtarıldı, fakat ben kendim bir engelliyim ve engellilere diğerlerinin baktığı gibi bakamam. BİMER'e, 147 Hattı'na ve okul idaresine şikayetlerimizi yaptık" diye konuştu.

Anne Gönül Binül ise, "Ben oradaydım çocuğuma yemek vermediler, çocuğuma ceza verdiler. Anlatmaya dilim varmıyor. Çocuk o gün aç kaldı. Ellerini ve dudaklarını ısırdı. Hocası böyle bir ceza var dedi, ben de cezayı kabul etmiyorum dedim. Eşim geldi, bizi yemeğe götürdü. Ağladı oğlum, ellerini ayaklarını ısırdı aç kaldığı için" diye konuştu.

Okul yönetimi ise yaşanan bu olay sonrasında küçük Zafer'in sınıfını değiştirirken, öğretmen hakkında da soruşturma başlattı. Okul yetkilileri iddiayla ilgili olarak açıklama yapmadı. Milli Eğitim Müdürlüğü iddiaların yerel basında yer alması üzerine soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Çocuğun görüntüsü

-Baba röp

-Anne röp

-Detay

-Okuldan görüntü

Haber-Kamera: Zafer TOKUŞ-Aziz GÜVENER/ADAPAZARI-(SAKARYA),

08.11.2016 - Haber Kodu : 161108183

==========================================================

7)KÜTAHYA'DA ZİNCİRLEME KAZA: 4 YARALI

KÜTAHYA'da iki otomobil, jandarma aracı, traktör ve motosikletin karıştığı zincirleme kazada, 4 kişi yaralandı.Olay, dün akşam saat 20.30 sıralarında Kütahya-Tavşanlı karayolu 30'uncu kilometresinde meydana geldi. Merve Dönmez yönetimindeki 43 SR 116 plakalı otomobil, önünde ilerleyen ve arka aydınlatma farları olmayan ehliyetsiz sürücüsü Mustafa Yörantı yönetimindeki 03 US 965 plakalı traktöre çarptı. Aynı yöne seyreden 43 SD 829 plakalı otomobil de kazaya karıştı. Kazada, römorku devrilen traktörün sürücüsü Mustafa Yörantı ile otomobil sürcülerinden Merve Dönmez ve yanındaki Sinem Doğan yaralandı.

EMNİYET ŞERİDİNDEKİ JANDARMA ARACINA ÇARPTI

Kaza sonrası olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Jandarma olay yerinde inceleme yaparken, bu sırada Kütahya yönüne giden 43 yaşındaki Ali K. yönetimindeki motosiklet de emniyet şeridindeki jandarma aracına çarptı. Sürücüsü Ali K. yaralandı.Yaralılar, ambulanslarla DPÜ Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Kaza nedeniyle trafiğe kapanan yol, araçların çekilmesinin ardından yeniden ulaşıma açıldı.

Görüntü Dökümü:

---------

-Olay yerindeki kaza yapan araçların görüntüsü

-Ambulanstaki yaralıların görüntüsü

-Traktör sürücüsünün annesinin olay yerine gelerek bağırması

-Ambulansın gidişi

-Detay görüntüler

Haber-Kamera: Oğuzhan KILIÇ / KÜTAHYA,

09.11.2016 - Haber Kodu : 161109004

======================================

8)EREĞLİ'DE 19 ÖĞRENCİ YEMEKTEN ZEHİRLENDİKLERİ ŞÜPHESİYLE HASTANEYE KALDIRILDI

Konya'nın Ereğli İlçesi'nde 19 öğrenci yemekten zehirlendikleri şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Olay, Gülbahçe İMKB Ortaokulu Yatılı Pansiyon'unda meydana geldi. Pansiyonda kalan öğrenciler akşam yemeğinde çorba, pilavlı tavuk ve tatlı yedi. Yemeğin ardından bazı öğrencilerde mide bulantısı ve baş dönmesi şikayetleri başladı. Bunun üzerine 19 öğrenci ambulans ve otomobillerle yedikleri yemekten zehirlendikleri şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Yemeklerin TOKİ Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi Uygulama Oteli'nde hazırlandığı ileri sürüldü. Geçen ekim ayında da TOKİ Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi Uygulama Oteli Yurdunda kalan 28 öğrenci yemekten zehirlendikleri şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Eylül ayında Ereğli ve Halkapınar'da taşımalı sistemle eğitim gören 215 öğrenci, farklı liselerde aynı özel yemek şirketinden gelen yemeği yedikten sonra zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılmıştı.

Görüntü Dökümü

-----------------

-Okuldan detay

Öğrencilerden detay

Öğrencilerin hastaneye getirilmesi

Haber- Kamera: Atilla ATMACA / EREĞLİ (KONYA)

08.11.2016 - Haber Kodu : 161108202

=======================================

9)LÖSEMİ HASTASI ÇOCUKLAR DİLEKLERİNİ AĞACA ASTI

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde lösemi hastası çocuklar, dileklerini yazdıkları kağıtları ağaca astı. 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası nedeniyle, Ereğli Lösemi Vakfı tarafından sahil bandında 'dilek ağacı' oluşturuldu. Etkinliğe katılan lösemi hastası çocuklar, aileleriyle birlikte dileklerini yazdıkları kağıtları ağaca astı. Lösev İl Başkanı Tarkan Adik, hastalık nedeniyle maske takmalarının yanlış anlaşıldığını ve bu durumun çocukların psikolojik baskıya uğramasına neden olduğunu söyledi. Birçok insanın maskenin niye takıldığını bilmediğini ifade eden Adik, şöyle konuştu:

"Bir çocuğun maske takması nedeniyle o çocuktan lösemi bulaşabileceğini düşünen insanlar var. Maske takılmasının tek nedeni, kemoterapiden dolayı zayıf kalan bağışıklık sistemini korumaktır. Bu nedenle çocuklarımızın maskelerine değil gözlerine bakın."

Ağaca astıkları kağıtlara, 'tüm lösemili çocukların iyileşsin', 'çocuklar ölmesin', 'lösemili çocuklara Allah şifa versin' yazan çocuklar, etkinlik sonunda aileleri birlikte pasta kesti.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Dilek ağacı

-Dilek ağacına dileklerini takan çocuklar ve anneleri

-Hayriye Aktaş ve Kızı Hatice Aktaş ile röportaj

-Tarkan Adik'in açıklaması

-Dilek ağacına asılan dilekler

Haber-Kamera: Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),

08.11.2016 - Haber Kodu : 161108185

================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kütahya Ereğli Ceyhan İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title