Haberler

Dha Yurt Bülteni-1

1) 5 İLDE 6 KAZA: 4 ÖLÜ, 23 YARALI

ORDU'DA TRAFİK KAZASI: 2 ÖLÜ, 1 YARALI

ORDU'da aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkan hafif ticari araç takla attı. Kazada 2 kişi öldü, 1 kişi de yaralandı.

Kaza, gece geç saatlerde Ulubey- Ordu karayolu Eskipazar köyü mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Aytekin Çapa (30) yönetimindeki 52 FK 749 plakalı hafif ticari araç, aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkarak Ulubey- Ordu karayolu Eskipazar köyü mevkiinde takla attı. Kazada sürücü Çapa ile Elif Geyik (15) olay yerinde hayatını kaybederken Tuğrul Çapa (17) ise yaralandı. Çapa, ihbar üzerine olay yerine gelen ambulansla Ordu Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı. Kazanın ardından Ulubey-Ordu karayolunda ulaşım bir süre tek şeritten sağlandı. Kazayı duyarak hastaneye gelen Çapa ve Geyik'in yakınları sinir krizi geçirdi. Jandarma kaza ile ilgili olarak inceleme başlattı.

(KOCAELİ) TEM OTOYOLU GÜLTEPE TÜNELLERİNDE KAZA: 1 ÖLÜ, 12 YARALI

TEM Otoyolu'nun Kocaeli Gültepe mevkii geçişindeki tünelde meydana gelen kaza nedeniyle yolun her iki istikameti ulaşıma kapatıldı. Kazada araç içinde sıkışan 4 kişi yaralandı. Kaza, Kocaeli TEM otoyolu Gültepe mevkiindeki tünellerin içinde meydana geldi. Tünel içinde Ankara istikametinde meydana gelen kaza yerine, trafik ve itfaiye ekipleri de ulaşmakta güçlek çekti. İtfaiye, ambulans ve polis ekiplerinin olay yerine ulaşabilmesi için yolun İstanbul istikameti araç trafiğine geçici olarak kapatıldı. Kaza nedeniyle Ankara istikametine giden araçlar TEM'in batı turnikelerinden, İstanbul istikametine gidenlere de Uzunçiftlik ve Kandıra turnikelerinden D-100'ün İzmit kent içi geçişlerine yönlendirildi. Kazada araç içinde sıkışan 4 kişinin yaralandığı belirtildi. TEM OTOYOLU AÇILDI

TEM Otoyolu Kocaeli'nin Gültepe mevkii geçişinde 4 aracın karıştığı zincirleme kazada 1 kişi araç içersine sıkışması sonucu öldü 12 kişide hafif yaralandı. Yaralılar Kocaeli, Seka Devlet Hastaneleri ile Umuttepe Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi altına alındı. Kazada Adem Ceylan adlı kişi hayatını kaybetti. Yaralıların ise durumlarının iyi oldugu öğrenildi. Kaza yapan araçlar çekici yardımı ile yol kenarına çekildikten sonra saat 20.30 sıralarında TEM Otoyolu kapanan Ankara istikameti tamamen ulaşıma açıldı.

(BURSA) DEDENİN KAHROLDUĞU AN

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde, traktörün üzerinde oynarken aracın aniden hareket etmesi sonucu düşerek, tekerin altında kalan 5 yaşındaki Gürkan Yavaş yaşamını yitirdi. Tarlaya getirdiği torununun traktörün altında kaldığını gören dede İbrahim Yavaş, şok geçirdi. Kaza, dün saat 15.00 sıralarında İnegöl'e bağlı Ortaköy'de meydana geldi. İbrahim Yavaş, 5 yaşındaki torunu Gürkan Yavaş'ı yanına alarak 16 BY 336 plakalı traktörle tarlaya gitti. Aracı park eden İbrahim Yavaş, tarlasına bakarken, tonu aracın üzerinde oynayamaya başladı. İddiaya göre, traktörün aniden hareket etmesi sonucu düşerek tekerin altında kalan Gürkan Yavaş ağır biçimde yaralandı. Özel bir araçla İnegöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Gürkan Yavaş yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Torununun öldüğünü öğrenen dede İbrahim Yavaş hastane önünde sinir krizleri geçirdi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

(BURSA) İNEGÖL'DE İKİ OTOMOBİL ÇARPIŞTI: 7 YARALI

BURSA'nın İnegöl ilçesinde iki otomobilin kafa kafaya çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında biri çocuk 7 kişi yaralandı. İnegöl Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Kaza, dün saat 23.45'te İnegöl Alanyurt Yolu üzerinde meydana geldi. Yenişehir istikametinden İnegöl istikametine doğru gelen 29 yaşındaki Yusuf Özel yönetimindeki 16 E 952 plakalı otomobil ile İnegöl Alanyurt istikametinden İnegöl doğru seyir halinde olan 28 yaşındaki Muhuddin Hamdioğlu'nun kullandığı 20 H 6890 plakalı otomobil kafa kafaya çarpıştı. Kazada her iki araç sürücüsü ile araçta bulunan Gülten Karaman (23), Gülay Çetinkaya(20), Şehzade Bedir(62), Medine Aslan(6) ve Nazhanım Bayram(30) yaralandı. Kazayı gören diğer sürücülerin haber verilmesi üzerine olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Durumu ağır olan yaralılar olay yerine sevk edilen ambulanslarla İnegöl Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Hafif yaralılar ise özel bir otomobille aynı hastaneye getirilerek tedavi altına alındı.Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğunu öğrenilirken Muhuddin Hamdioğlu'nun kullandığı otomobilin bir akrabalarının kına gecesi için süslendiği ve kına gecesine gelen misafirleri İnegöl'e götürdüğü öğrenildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

ADIYAMAN'DA YUNUS EKİPLERİ KAZA YAPTI: 2 POLİS YARALANDI

ADIYAMAN Emniyet Müdürlüğü'nde görevli motorize yunus ekiplerinin kullandığı motosiklet, kontrolden çıkarak devrildi. Kazada motosiklette bulunan 2 polis yaralandı.

Kaza, gece saatlerinde Atatürk Bulvarı Karayolları Kavşağı'nda meydana geldi. Motorize yunus ekibinde görevli 29 yaşındaki Soner Armağan yönetimindeki 02 A 4654 plakalı motosiklet, kavşakta kontrolden çıkarak devrildi. Savrulan motosiklette bulunan sürücü ile Ali Altınsöz, yaralandı. Kazayı gören çevredekilerin ihbarı üzerine, olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralı 2 polis, sağlık ekipleri tarafından olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Tedavisine başlanılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. Yunus ekiplerinin kaza yaptığını öğrenen polisler ise hastaneye giderek meslektaşlarının sağlık durumu hakkında bilgi almaya çalıştı. Kazayla ilgili soruşturma sürdürüyor.

(BALIKESİR) ÜNİVERSİTELİ ELİF ÖLÜMDEN DÖNDÜ

Balıkesir'in Bigadiç İlçesi'nde yaklaşık 100 metrelik uçurama yuvarlanan otomobilin sürücüsü üniversite öğrencisi Elif Enes (23) yaralandı. Kaza, Bigadiç'e 7 kilometre mesafedeki Dedeçınar Köyü yakınlarında, dün saat 15.30 sıralarında meydana geldi. Balıkesir'den Bigadiç yönüne giden Balıkesir Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencisi Elif Enes'in kullandığı 10 UF 222 plakalı otomobil, aşırı hız nedeniyle virajda kontrolden çıktı. Savrulan otomobilin tekerleğini mıcıra kaptıran Enes, direksiyon hakimiyetini tamamen kaybedip, 100 metrelik uçuruma yuvarlandı. Hurdaya dönen otomobildeki genç kız, yoldan geçen diğer araç sürücülerinin haber vermesi üzerine gelen jandarma ve 112 Acil Servis ekipleri tarafından otomobilden çıkartılarak Balıkesir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan Enes'in durumunun iyi olduğu, hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi. Jandarma, kazayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirtti. Enes, geçen 2 Mart'ta Bigadiç'te katıldığı toplu açılış töreni sonrası Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile el sıkışıp, hatıra fotoğrafı çektirmişti.

Görüntü Dökümü:

------------------------

ORDU

-Kaza yerinden görüntü

-Jandarmanın çalışmaları

-Çekici üzerindeki aracın görüntüsü

-Hastane önünden görüntü

-Sinir krizi geçiren yakını

-Röp.

-Detay

(İZMİT)

-Tem Otoyolu tünel girişinden araç detayları

(İNEGÖL 1. KAZA)

-Çocuğun cesetinin morga götürülmesi

-Dedenin ağlaması

-Detaylar

(İNEGÖL 2. KAZA)

-Yaralıların acil servise ambulansla getirilişi

-Yaralıların ambulanstan indirilmesi

-Kaza yerinden görüntü

-Kazaya karışan otomobillerden görüntü

-Detay

(ADIYAMAN)

-Olay yeri

-Kaza yapan motosiklet

-Acil servis

-Genel ve detay görüntüler

(BİGADİÇ)

-Kaza yapan otomobilin görüntüsü

-Kazada yaralanan Elif Enes'in sedyeyle ambulansa taşınması

-kazada yaralyanan Elif Enes'in kart fotosu

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: ORDU- İZMİT-İNEGÖL(Bursa) BİGADİÇ (Balıkesir), (DHA)

27.04.2013 - Haber Kodu : 130427009

27.04.2013 - Haber Kodu : 130427010

26.04.2013 - Haber Kodu : 130426205

26.04.2013 - Haber Kodu : 130426187

27.04.2013 - Haber Kodu : 130427004

26.04.2013 - Haber Kodu : 130426202

============================================

2) CİZRE'DE 'YAŞASIN HALKLARIN KARDEŞLİĞİ' SLOGANLARI

Kepenklerin kapalı olduğu Cizre'de öğleden sonra, 4 kişinin yaralandığı Yafes Mahallesi'nde toplanan ve aralarında BDP Cizre İlçe Başkanı Mehmet Ata Bilen ile Başkan Yardımcısı Şerifa Acar, Cizre Belediye Başkanı Mustafa Gören, Şırnak Belediye Başkan Vekili Faik Saltan, BDP Şırnak Merkez İlçe Başkanı Üzeyir Kılınç, BDP il ve ilçe yöneticileri, sivil toplum örgütü temsilcilerinin yanısıra yaklaşık bin kişi adliye binasına yürümek istedi.

Abdullah Öcalan'ın posterlerini taşıyan grup, burada barış ve demokrasi mücadelesinde yaşamıın yitirenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. BDP Cizre ilçe yöneticisi Mahsun Seçen, burada yaptığı konuşmada, Öcalan tarafından başlatılan sürecin her kesimde büyük umutların ortaya çıkmasına neden olduğunu belirterek, "Kürt sorunu ilk defa bu kadar çözüme yaklaşıyor. Çözüm sürecinin önünü tıkamak isteyen bazı kesimler vardır. 23 Nisan Çocuk Bayramı'nda, polisler tarafından halka saldırı olmuş, bu saldırıdan biri ağır olmak üzere 6 yurttaşımız yaralanmıştır" dedi.

30 YIL SONRA "HALKLARIN KARDEŞLİĞİ" VURGUSU

Yapılan konuşmanın ardından yürümek isteyen kalabalığa polis izin vermedi. Yaklaşık bir saat süren görüşmelerden sonuç alamayan kalabalık grup, daha sonra ters yöndeki Nusaybin Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında, 30 yıl sonra ilk kez, 'Barışa uzanan eller kırılsın', 'Yaşasın halkların kardeşliği' ve 'Biz bu oyuna gelmeyiz' sloganları atıldı.

BDP'Lİ YÖNETİCİLER ENGEL OLMAYA ÇALIŞTI

Atılan sloganlardan sonra yakından geçen polisin TOMA aracına, göstericiler arasında bulunan bir kaç kişi taş attı. BDP İlçe Başkanı Mehmet Ataç Bilen, taş atanlara engel olmaya çalıştı. Ancak BDP'li Bilen'in engel olma çabasına rağmen kalabalık arasında bulunan bir grup, güvenlik güçlerine taş, ses bombaları, molotof kokteyli ve havai fişekle saldırıya geçti. Bu saldırıya polis de gaz bombaları ve tazyikli suyla karşılık verince çatışma çıktı. Ortalık bir anda karışırken, Nusaybin ve İdil karayollarında ateşe verdikleri lastiklerle barikat kuran göstericiler bir süre bu iki karayolunu trafiğe kapattı. Daha sonra çok sayıda zıhrlı araç, olay bölgesine gelerek göstericilere gaz bombaları ve tazyikli su ile müdahele etti. Yollardaki barikatları kaldıran polis, normal trafik akışını da sağladı. Yer yer gösterilerin sürdüğü ilçede polis sıkı güvenlik önlemleri aldı.

Görüntü Dökümü

----------------

-Kalabalık grubun yürüyüşü

-BDP'liler ile polis yetkililerinin görüşmesi

-BDP'li Mahsun Seçen'in konuşması

-Göstericilerin ters istikamete yürüyüşe geçmesi

-Çocukların TOMA aracına taşla saldırması

-Polisin gaz bombaları ve tazyikli su ile karşılık vermesi

-Çıkan çatışmalar

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ramazan İMRAĞ/CİZRE (Şırnak), (DHA)

26.04.2013 - Haber Kodu : 130426203_

=================================================

3) AKİL İNSANLAR EGE BÖLGESİ HEYETİ KÜTAHYA'DA

Akil İnsanlar Ege Bölgesi Heyeti Kütahya'da çeşitli ziyaretlerde bulundu. Heyet Başkanı Tarhan Erdem, çekilme kararı ile ilgili olarak, "Bu bir aşama. Bu aşama bitince başka aşamaya geçilecek" dedi. Akil İnsanlar Ege Heyeti Başkanı Tarhan Erdem, Heyet Genel Sekreteri Arzuhan Doğan Yalçındağ, Avni Özgürel, Hasan Karakaya, Fuat Keyman, Fehmi Koru ve Fadime Özkan Kütahya'ya geldi. Heyettekiler Samanpazarı'nda bulunan bir lokantada yemek yedi. Burada Hüseyin Kahraman adlı emekli bir vatandaş Fuat Keyman'a Akil heyetin çalışmalarını desteklediğini söyledi. Heyet Başkanı Tarhan Erdem yemek çıkışında gazetecilere açıklamada bulundu. Erdem, "Kütahya'da halkın, değişik kesimlerin fikrini, görüşünü almaya çalışacağız. Arkadaşlarımız da isterlerse fikirlerini söyleyecekler. Mesele bundan ibaret" dedi. MHP KABUL ETMEDİ İlk olarak CHP'yi ziyaret edeceklerini ifade eden Tarhan Erdem, "Ardından Belediye başkanına gideceğiz. Sonra da Ak Parti'ye gideceğiz. MHP'den randevu istedim, MHP kabul etmedi. Belki yarın tekrar rica ederim" dedi. SÜRECİ OLUMLU BULDU Erdem bir gazetecinin, 'Murat Karayılan'ın çekilme ile ilgili açıklamalarını nasıl değerlendiriyoruz?' diye sorması üzerine, "Bana çok iyi geldi. Çok memnun oldum, netice itibariyle. Gayet tabi bu böyle olacak. Bu bir aşama. Bu aşama bitince başka bir aşamaya geçilecek. Tek kademeli bir işten bahsetmiyoruz. Değişik kademeleri olan bir işten bahsediyoruz" diye konuştu. Erdem silahların bırakılması konusundaki bir soruya da "Silahlar nerede duracak? Türkiye'de bırakmıyorlar. Kendileri götürüyorlar. Yani silah bırakmak ne manaya geliyordu? Maksat parmakların tetikten çekilmesiydi. O yapılıyor şimdi" yanıtını verdi. İLK OLARAK CHP'YE ZİYARET Heyet Genel Sekreteri Arzuhan Doğan Yalçındağ ile birlikte ilk olarak Kütahya'da CHP İl binasını ziyaret eden Tarhan Erdem burada il Başkanı Mehmet Akif Gün ve partililerle görüştü. CHP İl başkanı Gün, "Bu ülkenin bütün insanları, bütün vatandaşları olarak bu sorunun çözülmesini talep ediyoruz. Ama bunun yöntemini sayın başbakan biliyor, bizim de hiçbir şeyden haberimiz yok. Sizlerin de var mı yok mu onu da aktaramıyorsunuz? Biz bu çözümün neresinde olacağız onu da bilemiyoruz?" dedi. Tarhan Erdem, de CHP il binasında yaptığı konuşmada kendisinin bu konuda bilgisinin değil düşüncelerinin olduğunu söyledi. Erdem şunları kaydetti: Kürt meselesi demek eşit haklar meselesi demektir bu kadar basit. Eşit haklar dedikten sonra kimse bir şey diyemez. Yani el sıkışacaksın elini geri aldığında sende de beş parmak olacak onda da beş parmak olacak.Türkiye bütçesinin bugün yüzde 30'nu biz harcıyoruz paramızı, 80 senelik meseleden bahsediyoruz. Merkezi yönetimin yerinden yönetime dönüşmesi lazım. Bu gün başbakan idareyi merkezleştirdiği için yanlış yapmaktadır. Bugün başbakan merkezi idarede başkanlık rejimi kurmaya çalıştığı için yanlış yapmaktadır. Bunlar ayrı şeyler. Eğer biz Kürt meselesini çözeceksek Kürtlere yönetime katılma hakkı vermemiz lazım. Nerede? Çoğunluk olduğu yerde mesele onlarla bizim meselemiz yoktur. Ama onların bizimle meselesi vardır. Bugünkü durum belli, 13 milyon Kürt var bu 13 milyon Kürt'ün gelir, eğitim düzeyi, yaşam seviyesi bizden geri basit bir şey söylüyorum. Bizim 13 milyondan fazla Kürt halkımızla, insanımızla, bu insanlara eşit hakları vermek lazım. Benim söylemek istediğim budur. Ne bundan santim fazlası ne bir santim gerisi bunu aklınızda tutun af olur mu olmaz mı bunlar daha uzun zaman önümüzdeki 5-10 senenin meselesidir. Af da olabilir olmaya bilirde sen eğer bu hakları, demokratik hakları doğru dürüst verebilirsen eğer bu af meselesi ikinci dereceye düşer yok eğer ben hak vermeyeceğim hep senin haklarını gasp edeceğim diyorsan o af birinci plana çıkar ne demek istediğimi anladınız." Heyet CHP'den sonra Kütahya'nın Ak Partili Belediye Başkanı Mustafa İça'yı ziyaret etti. Belediye önünde tekerlekli sandalyedeki Güneydoğu gazisi Seyhan Kasal, Tarhan Erdem'e "Bu süreçte önce biz gazileri ikna etmeniz gerekir" dedi. Heyettekiler bir süre belediye başkanı Mustafa İça ile sohbet etti. Heyet Başkanı Tarhan Erdem ve beraberindekiler daha sonra Ak Parti İl Başkanı Kamil Saraçoğlu ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan'ı ziyaret ettiler. Görüntü Dökümü

-----------

-Köfteci dükkanında bir emekli vatandaşın heyet üyesi Fuat Keyman ile konuşması,

-Tarhan Erdem'in köfteci dükkanı çıkışında basın mensuplarına açıklamada bulunması,

-Heyet başkanı ve genel sekreter Arzuhan Doğan Yalçındağ'ın CHP il binası ziyareti,

-Heyet Başkanı Tarhan Erdem'in CHP il binasındaki konuşması,

-Heyetin belediyeyi ziyareti,

-Heyetin AKP ve Dumlupınar Üniversitesi ziyaretlerinden çekilen görüntüleri

Haber: Hakan TÜRKTAN -Kamera: Oğuzhan KILIÇ / KÜTAHYA,(DHA)

26.04.2013 - Haber Kodu : 130426211

=================================================

4) AKİL İNSANLAR HEYETİ'NE OTEL ÖNÜNDE YUMURTALI PROTESTO

Akil İnsanlar Marmara Grubu, fabrika gezilerinin ardından sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile yapacakları toplantı için Hilton Bursa Oteli'ne geldi. Heyetin gelişi sırasında otel önünde toplanan 60 kişilik grup, Akil İnsanlar heyetini protesto etti. 'Türkiye Türklerindir, Türk kalacak.' 'Hainler içerde, ülkücüler dışarıda', 'Hepimiz Türküz Atatürkçüyüz', 'Vur de vuralım öl de ölelim' sloganları atan göstericiler. Toplantıya Türkiye Kamu-Sen ve Ülkü Ocakları temsilcilerinin alınmaması nedeniyle Vali Şahabettin Harput'u eleştirdiler. Daha sonra Kamu Sen Bursa İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu, açıklama yaptı. Türkoğlu, 47 sivil toplum kuruluşu temsilcisinin toplantıya davet edildiğini, ancak milli hassasiyeti yüksek bir kuruluş olarak kendilerinin buraya davet edilmediğini söyledi. Türkoğlu, "Temsilcilerin içerde Bursa'nın nabzını tutacağı söyleniyor. Bursalılar olarak fikrimizi iletmek istiyoruz. Bu çözüm süreci değil, bölünme çözülme süreci. Bunu anlatmak istiyoruz. Sorularımızı sormak istiyoruzö dedi. Grup bir süre daha slogan attıktan sonra ellerindeki yumurtaları toplantının yapılacağı otele fırlattılar. Bazı yumurtalar otel önünde güvenlik koridoru oluşturan polislere isabet etti. İçeri girmek isteyen grubu polisler engelledi. Bu sırada akil insanlar heyeti sivil toplum kuruluş temsilcileri ile basına kapalı olarak toplantıya başladı. Görüntü Dökümü

-------------

-Otel önünde protesto gösterisi

-Göstericilerin yumurta atması

-Akıl adamların toplantı yaptığı salondan detay görüntüler

Haber-Kamera: Serhat TEZCAN/Selahattin BUDAKOĞLU/BURSA,(DHA)

26.04.2013 - Haber Kodu : 130426196

=================================================

5) 'AKİL ADAMLAR MİLLETİN SÖZCÜSÜ'

Akil İnsanlar Heyeti Marmara Bölgesi Grubu'nda yer alan Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Bizim işimiz bataklığı kurutmak, bunun için millete sözcülük yapmak" dedi.

Memur-Sen Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı, Antalya'nın Alanya İlçesi'nde başladı. Toplantı öncesinde Memur-Sen Genel Başkan ve 'Akil İnsanlar Marmara Grubu' üyesi Ahmet Gündoğdu, çözüm sürecini değerlendirdi. Başkan Gündoğdu, eskiden sorunun arkasında kim olduğunun, bugün ise çözümün konuşulduğunu belirtti. Üniter demokratikleşmeden taviz vermeden, kırmızı çizgilerin şehitlerimiz olduğu gerçeğini unutmadan, süreç zarar görmeden çalışma yürüttüklerini anlatan Gündoğdu, şöyle dedi:

"Artık acıdan beslenenleri, şehitlik acısını istismar ederek bunu geçim kaynağı edenlerin bu oyuncağını ellerinden almamız lazım. Devlet bazı görüşmeler yapıyor bugün. Devlet dün de yapıyordu bugün de yapıyor. PKK ile teröristle mücadele bizim işimiz değil. Bizim işimiz bataklığı kurutmak, bunun için millete sözcülük yapmak. Eğitimde, kalkınmada, sanayide hukukta, devletin, hükümetin, sivil toplum örgütlerinin, meclisin neler yapabileceğine dair çözüm önerileri geliştirmeye çalışıyoruz. Derdimiz milletin ateşini söndürmek. Sorundan beslenenlerden değil, barıştan beslenenler olmayı sağlamak. Barış olduğunda kardeşlik olduğunda topyekün millet kazanacak."

SÜRECİ SULANDIRMAMAK GEREK

Barış ve Demokrasi Partisi'nin çözüm sürecinde kendi 'Akil İnsanları' ile görüşmeler yapacağının hatırlatılması üzerine Gündoğdu, "Sayın Başbakan bizleri Dolmabahçe'ye davet ettiğinde, 'Akil İnsanlar' listesine baktım. İçinde, BDP'ye yakınlığıyla bilinen isimleri görünce 'Bunlarla benim ne işim olur' dedim. Sonra baktım ki genel olarak 'Bu terör bitsin' cümlesi kuruluyor. Açılımda her örgütün, her şahsın kendi değerlerine uygun çözüm önerisi geliştirmesi isteği var. 63 kişilik 'Akil Adamlar' listesi 75 milyonun sözcülüğü yapıyor. Artık şehit anneleri gibi diğer annelerin de acı yaşamaması için çözümde birleşme gereği var. Bu projeyi sulandırmamak lazım. Bazen birilerinin konuşması değil, susması daha hayırlı olur" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

------------

-Gündoğdu'nun konuşması

-Detaylar

Haber-Kamera: Özgür YILMAZ/ALANYA (Antalya), (DHA) 26.04.2013 - Haber Kodu : 130426200_

=================================================

6) ERTUĞRUL GÜNAY: SİLAHLARI BIRAKMA NOKTASINA DURDUK YERE GELMEDİLER

Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay ile İzmir milletvekilleri Erdal Kalkan, Nesrin Ulema, Hamza Dağ, İl Başkan Yardımcısı Mahmut Badem ve Atilla Kaya Ödemiş'i ziyaret etti. Bir süre ilçe merkezinde halkla sohbet eden heyet, ardından ilçeye bağlı Kaymakçı ile Birgi Beldeleri'ne geçti. Burada halkın sorunlarını dinleyen heyet, Birgi'de bulunan Çukur Medrese ve Çakırağa Konağı'nda incelemelerdu bulundu. Belde sakinleri ile sohbet eden Günay Birgililere, toplu konutta ilçenin mimarisine uygun binalar yapmalarını, mülklerini satmamaları konusunda uyarılarda bulundu.

Kaymakçı'ya geçen heyeti burada coşkulu bir kalabalık karşıladı, uzun süre slogan atarak sevgi gösterisinde bulundu. Burada vatandaşlara seslenen Günay, "10 yıl önce hastalarımız hastanede rehin kalıyordu, ilaç bulamıyorduk şimdi hastaneneler bizim evimiz gibi. Dünya demokrasi tarihinde bir tek siyasal partinin, Adalet Kalkınma Partisinin oyları 3 seçimde artarak gidiyor. Başka bir ülkede böyle bir şey görülmemiştir. Neden çünkü biz partizanlık yapmıyoruz" dedi.

Terör örgütünün ülkeyi terk etmesi konusunda da konuşan Günay, "Türkiye'den çıkarlarken 'bizi herhangi bir tehlikeye mahruz bırakmayın' dediler. Ama silahları bırakma noktasına durduk yere gelmediler. Tarlalarını kuruttuk" dedi.

Görüntü Dökümü

------------

-Çukur Medrese ve Çakırağa Konağı'nda yapılan inceleme

-Günay'ın konuşmasından görüntü

-Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Yüksel BALCI / ÖDEMİŞ (İzmir), (DHA)

26.04.2013 - Haber Kodu : 130426212

======================================

7) BAKAN ÇAĞLAYAN'DAN İHRACATIN YILDIZLARINA ÖDÜL

Denizli İhracaatçılar Birliği, geçen yıl en fazla ihracaat yapan şirketlere ödüllerini Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın da katıldığı törenle dağıttı.

Pamukkale Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen "İhracaatın Yıldızları Ödül Töreni'ne Bakan Çağlayan'ın yanı sıra Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Ak Parti Denizli Milletvekilleri Nurcan Dalbudak, Nihat Zeybekci ve Bilal Uçar, Ak Partili Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, 49 firma yetkilisi ve çok sayıda işadamı katıldı.

"FAİZ LOBİSİYLE MÜCADELEM SÜRECEK"

Törende konuşan Bakan Zafer Çağlayan, faiz lobisiyle mücadele etmeyi sürdüreceğini söyledi. "Merkez Bankası, zaman zaman tekerimizin önüne takoz koyuyor" diyen Bakan Çağlayan, "Takoza rağmen büyümemiz devam edecek. Türk Lirası'nın (TL) aşırı değerli olması sanayicinin rekabet gücünü düşürüyor. TL, değerli olursa ithalat patlaması olabilir. Faiz lobisi de benimle çok uğraşıyor. Onlarla mücadelem sürecek. Faiz lobisi üstüme geldikçe daha da cesaretleniyorum. Faiz lobisinin tırnaklarındaki nasıra basmaktan keyif alıyorum. Bu lobi, yüksek faiz düzeninin devam etmesini istiyor. Tamam, bankalar para kazansın ama kemiğin üzerindede biraz et bıraksın. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'da uyumasın. Faiz lobisi, geçmişte olduğu gibi sömürerek düzeni sürdürmek istiyor. Bir anda zengin olmanın, köşeyi dönmenin alışkanlıkları var. Bazen Merkez Bankası'na müdahale ettiğimi söylüyorlar ve eleştiriyorlar. Tabiki yanlışlık oldu mu müdahale edeceğiz. Hükümet, grayder gibi yatırımcı ve ihracatçının yolunu açmaya devam edecek. Yeni modelle, dışa açık ihracatta büyümeyi gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

GALATASARAYLI BAKANDAN FENERBAHÇE'YE ÖVGÜ

Galatasaray taraftarı olan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, UEFA Kupası Yarı Final İlk maçında Benfika'yı 1-0'lık skorla yenen Fenerbahçe'yi de kutladı. Bakan Çağlayan, Fenerbahçe'nin geçmişte Galatasaray'ın yaptığı gibi ülkemize büyük sevinç yaşattığını belirterek, "UEFA Kupası şampiyonu olacaklarını düşünüyorum. Ben de bir günlüğüne Fenerbahçeli oldum. Ülkemizdeki bu birlik ve beraberlik rüzgarı estiği sürece, evalallah Fenerbahçe Avrupa şampiyonu olur" dedi.

Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert, "Son 5 yılda dünyanın gündeminde krizler varken, Türkiye'nin küresel ekonomik krizden fazla etkilenmemesinin en önemli nedeni ihracattır. Biz de Denizli olarak söz veriyoruz, şu anda birliğimiz üzerinden 1.8 milyar dolar olan ihracatı 2023'te 10 milyar dolara çıkaracağız" dedi.

Konuşmaların ardından 26'sı birlik üzerinden olmak üzere en fazla ihracatı yapan toplam 46 şirket ile yine birlik üzerinden ihracatat yapan Uşaklı 3 firmaya ödülleri dağıtıldı.

Bakan Çağlayan, törenin arodından özel uçakla Ankara'ya hareket etti.

Görüntü Dökümü

-------------

-Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın konuşması

-Ödüllerin dağıtılmasından görüntü

-Genel ve detay görüntüler

Haber: Ferah IŞIK-Kamera: Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)

26.04.2013 - Haber Kodu : 130426197_

=================================================

8) ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANI EROĞLU, AYDIN'DA

Aydın'a bir dizi açılışa katılmak üzere gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, çözüm süreci ile birlikte tersine göçün başladığını belirtip, "Büyük bir ülkeyiz. Tersine göç ile birlikte gerekli planlamalar yapılıyor. Eskiden günü birlik planlamalar yapılırdı. Başbakanımızla birlikte buna bir son verdik. Önemli olan birlik beraberliğimizi, kardeşliğimizi pekiştirmek. Çözüm süreci çok faydalı olacak" dedi.

Aydın'da bugün Sivil Toplum Kuruluşları ile biraraya geldikten sonra Çine İlçesi'nde toplu açılış ve temel atma törenine katılacak olan Orman ve Su İşleri Bakanı Versel Eroğlu, dün saat 19.00'da Aydın'a geldi. Bakan Eroğlu, Aydın Valisi Kerem Al ve daire müdürleri tarafından karşılandı. AK Parti Aydın Milletvekilleri Ali Gültekin Kılınç ve Mehmet Erdem'in de eşlik ettiği Bakan Eroğlu, Vali Kerem Al'ı makamında ziyaret etti. İktidarları döneminde Aydın'ın en fazla yatırım yapılan il olduğuna dikkat çeken Bakan Eroğlu, "Daha önce geldiğimde 40 müjde vermiştim. Şimdi bu müjdelere 19 tane daha ilave ettik. Cumhuriyet tarihi boyunca yapılandan daha fazla yatırımı iktidarımız süresince Aydın'a yaptık" dedi. Basın mensuplarının Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için isminin geçtiğinin hatırlatılması üzerine Eroğlu, "Böyle bir niyetim yok. Tabi bir büyükşehir belediye başkan adayımız olacak ve Aydın'ın havası değişecek. Ama benim zaten ikinci dönemim bir dönem daha devam edeceğiz. Biz her zaman Aydın'a hizmet edeceğiz" dedi. Çözüm süreci ile birlikte tersine göçün başladığına dikkat çeken Bakan Eroğlu, "Türkiye 16'ıncı büyük ekonomiye sahip, inşaallah 10'uncu büyük ekonomiye sahip olacak. Büyük bir ülkeyiz. Tersine göç ile birlikte gerekli planlamalar yapılıyor. Eskiden günü birlik planlamalar yapılırdı. Başbakanımızla birlikte buna bir son verdik. 1994 İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na geldiğimizde buna son verdik. 1994 de 2040 yılı mastır planını yaptık. Şimdi de bütün Türkiye'nin de mastır planlarını hazırlıyoruz. Derme çatma düşünülmüyor, günü birlik düşünülmüyor, büyük düşünülüyor. Çözüm süreci çok faydalı olacak. Zaten vatandaşlarımızda görüyor. Önemli olan birlik beraberliğimizi, kardeşliğimizi pekiştirmek. Başbakanımızın da dediği gibi 'Tek bayrak, tek vatan, tek millet' Çözüm süreci de hayırlı olacak" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-----------

-Bakan Eroğlu'nun karşılanması

-Veysel Eroğlu'nun açıklamaları

-Genel ve detay

Haber- Kamera: Cem ULUCAN / AYDIN, DHA)

26.04.2013 - Haber Kodu : 130426201_

=================================================

9) BAKAN YILDIZ KAYSERİ'NİN CİDDİ ATILIMA İHTİYACI VAR Enerji Bakanı Taner Yıldız, Erciyes Dağı'nda Büyükşehir Belediyesine ait Kardan Adam tesislerinde 'Erciyes Buluşmaları -2023 Vizyonunda Kayseri Sanayisi' konulu toplantıda yaptığı konuşmada, "Sanayicimize vereceğimiz somut ve net fotoğraflar olmalıdır. Şu ana kadar Türkiye'de üniversite-sanayi ilişkisinin tam olarak gerçekleşememesinin en önemli nedeni budur. Fotoğrafın flu değil, net olmalıdır. Sanayicinin anlayacağı dilden yayınlar, bilgiler hazırlanmalıdır. Türkiye'nin değişirken büyüdüğü bir ortamdayız. Eğitimi tamamlanmamış, disiplinize edilmemiş, sistematize edilmemiş bir yapı bizim için doğru değildir. Kayseri, 6 bin yıllık ticari tecrübeyi içinde barındıran bir kenttir. Yazılı tabletler, Kayseri'nin önemli ticari tecrübesi buradan gelmektedir. Her paranın kendisine has kültürü var. Alt yapınız yoksa para sizi yönetmeye başlar. Kayseri 2'nci ve 3'ncü kuşaklarını yurt dışına göndererek tecrübe kazandırdı. Kayseri sanayisi gelişen Türkiye'nin büyüyen rakamlarından fazlaca pay almaktadır. Yıllar önce Kayseri'de teyyare fabrikası ile Mısır'a filo bile gönderecek kadar gelişmiş iken, yanlış mecraya girerek, bizden ucuz yapanlar var diye bu sanayiyi kapatıp, sekteye uğratıyoruz. Kayseri sanayisinde zihni bir birikim var. Kayseri mobilya çelik kapı, soba, çeşitli makine parçaları, tekstil, makine halısı, yatak konusunda önemli yerlerde. AR-GE'ye hızlıca önem vermeliyiz. Kayseri, ağır sanayi ile bir otomotiv sektörüne yönelmelidir. Kayseri'nin ciddi bir atılıma ihtiyacı var" dedi. Bakan Yıldız, Türkiye'nin nükleer güç santral konusundaki kararlığının olduğunu ve bu santrallerin yapılması sırasında 22 milyar dolarlık malzeme kullanılacağını, bunun 7 milyar dolarının çimento ve beton olacağını belirterek, "Nükleer santraller için 586 parça ürün kullanılacak. 2'nci nükleer santral için atılımı bu kez Sinop'da yapacağız" diye konuştu. Bakan Taner Yıldız, daha sonra karayolu ile Ankara'ya döndü. KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİNİ BAŞLATTI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri'nin Talas İlçesi'nde kentsel dönüşüm çerçevesinde Yıldızevler Sitesi'ndeki binaların yıkımına katıldı. Bakan Yıldız, önce engelli aracından kendisine selam veren Güneydoğu gazisi Sümer Duman'ı yanına çağırdı. Daha sonra kürsüye çıkan Bakan Taner Yıldız, şöyle konuştu:

"Hayırlı bir işin başındayız. Genelde yıkımlar ağlayan, sızlayan insanlarla olur. Ama bugün burada hayırlı bir işi gerçekleştiriyoruz. Kayseri yıllar önce kentsel dönüşümü gecekondu önleme bölgeleri ile gerçekleştirdi. Hakka hizmet halka hizmet anlayışı ile halkımızın yaşam seviyesini yükselteceğiz. Türkiye'nin siyasi istikrarı sayesinde konut sektörü de büyüyecek. Ülkemizde ömrünü tamamlamış 6.5 milyon konut yenilenmektedir. İş üreten bir hükümetin mensuplarıyız. Hükümet olarak yaptıklarımızı anlatacak zaman bile bulamıyoruz."

Bakan Yıldız daha sonra 75 konutun yıkım işlemini, gazi Sümer Duman ile birlikte butona basarak gerçekleştirdi. Bakan Yıldız, buradan Erciyesspor tesislerine geçerek, PTT 1. Lig lideri ekibin futbolce ve teknik ekibine başarılar diledi. Yıldız sonra 3. Mobilya fuarında incelemelerde bulundu. Mobilya fuarında özel yapım çerçeveli koltuğa oturarak hatıra fotoğraf çektiren Taner Yıldız, daha sonra Erciyes Dağı'nda Büyükşehir Belediyesi'ne ait Kardanadam tesislerinde '2023 Vizyonunda Kayseri sanayisi' konulu toplantıya katıldı.

Görüntü Dökümü

------------

-Bakan Yıldız'ın konuşması

-Detaylar

-Yıkımdan görüntüler

Haber-Kamera: Oktay ENSARİ-Mükremin ÖKSÜZGİL/KAYSERİ,(DHA)

26.04.2013 - Haber Kodu : 130426210_

26.04.2013 - Haber Kodu : 130426194_

====================================

10) BAKAN EROĞLU: FENERBAHÇE UEFA KUPASI'NI ALIRSA HATIRA ORMANI KURACAĞIZ

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'da, yaşamını yitiren eski milletvekili 94 yaşındaki Rasim Hancıoğlu'nun cenaze törenine katıldı. İmaret Camii'ndeki törene, Eroğlu'nun yanı sıra, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, eski Maliye Bakanı İsmet Attila, Afyonkarahisar Belediye Başkanı AK Parti'li Burhanettin Çoban, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan ile çok sayıda vatandaş katıldı. Millet Selamet Partisi'nden milletvekili olarak meclise giren Rasim Hancıoğlu'nun cenazesi, cuma namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra toprağa verildi.

Bakan Eroğlu, daha sonra Dazkırı İlçesi'nde Hasandede Göleti ve Sulaması'nın temel atma törenine katıldı. Bakanın gündeminde Fenerbahçe'nin Benfica'yı UEFA Yarı Final ilk karşılamasında 1-0 yenmesi vardı.

Fenerbahçe'yi tebrik eden Bakan Eroğlu, UEFA Kupası'nı alması halinde, takım adına bir hatıra ormanı oluşturacaklarını söyledi. Kendisinin de Fenerbahçe taraftarı olduğunu hatırlatan Bakan Eroğlu, "Böyle bir başarı yakalarlarsa, Fenerbahçe adına İstanbul'da bir hatıra ormanı oluştururuz" dedi. PAZARLIK YOK

Çözüm sürecine ilişkin de kısa bir değerlendirme yapan Bakan Eroğlu, "Hiç merak etmeyin tek vatan, tek millet, tek devlet, tek bayrak diyoruz. Hiçbir şekilde taviz yok. Bunu çözeceğiz taviz yok, pazarlık yok. Bunu Bakanlar Kurulu üyesi olarak, işin içinde olan bir kişi olarak rahatlıkla söylüyorum. Şanlı bayrağımız 778 bin kilometre alanda ilelebet dalgalansın diyoruz" dedi.

Konuşmanın ardından Hasandede Göleti ve Sulaması'nın temelini atan Veysel Eroğlu, müteahhit firmanın temsilcisiyle teslim tarihi konusunda pazarlık yaptı. Pazarlık sonunda, göletin açılış tarihi 1 yıl öne alınarak 11 Eylül 2014 olarak açıklandı.

MİNİK AYŞE'NİN FOTOĞRAF AŞKI

Tören sırasında Bakan Eroğlu'nun yanına gelen 5 yaşındaki Ayşe Melek Yılmaz, cep telefonuyla fotoğraf çekmek istedi. Ancak telefonun fotoğraf bölümüne giremeyen Ayşe'ye Bakan Eroğlu yardımcı oldu. Telefonu alan Eroğlu, fotoğraf makinesini açarak minik kıza verdi. Daha sonra Ayşe'nin çektiği fotoğrafı gazetecilere gösteren Bakan Eroğlu, "Dikkat edin mesleğinizi elinizden alabilir" diye espri yaptı.

Görüntü Dökümü

--------------

-Bakan Eroğlu'nun karşılanması

-Eroğlu'nun konuşması

-Detaylar

Haber-Kamera: Murat ARISOY- Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR,(DHA)

26.04.2013 - Haber Kodu : 130426208

==================================

11) ULAŞTIRMA BAKANI YILDIRIM'DAN YHT TÜNEL AÇILIŞI

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım Bilecik'in Bozüyük ilçesine gelerek Ankara- İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) 2'inci etap 36 numaralı tünelin açılışını yaptı.

Açılış öncesi basın mensuplarına açıklama yapan Bakan Yıldırım, yapımı süren Yüksek Hızlı Tren projesi ile ilgili bilgi verdi. Bakan Yıldırım şunları söyledi; "Bu hat üzerinde bulunan 25 tünelden en uzun olanını bugün gün ışığıyla birleştiriyoruz. Tünel 4 bin 100 metre uzunluğunda. Oldukça uzun bir tünel. 80 yıl öncesi Sivas-Erzincan hattını öğünün şartlarıyla kazmayla kürekle inşa eden işçiler, mühendisler ellerinde o mühendislik aletleriyle poz vermişler. Açtıkları tünelin başına bu dağı da deldik ne mutlu Türk çocuğu yazısını yaşmışlar. Gördüğünüz gibi Cumhuriyetin ilk yıllarındaki o heyecan o azim ile demir ağalarını yurdun dört başını örme arzusu gayreti bugünde devam ediyor. Şimdi bundan sonra üst yapı işlerini tamamlayacağız. Elektrik işleri ve sinyazasyon işleri bir yandan yapılıyor. Bir yandan da eksik alt yapı işleri tamamlanıyor. 29 Ekim'e kadar Eskişehir'den İstanbul'a kadar tamamlayıp böylece Eskişehir, Bilecik, Sakarya, Kocaeli ve İstanbul'u Ankara ile nihayet birleştireceğiz. 3 saatlik bir seyahatle Osmanlı'nın başkenti ile Cumhuriyet'in başkentini birleştirmiş olacağız. Çok önemli bir proje. Heyecanımız gün yaklaştıkça, stresimiz artıyor. Böyle büyük projelerde beklenmedik bir takım süprizler yaşanabilir. O yüzden arkadaşlarımız çok dikkatli bir o kadarda özverili şekilde çalışmalarını sürdürüyorlar. Bildiğiniz gibi Ankara ile Eskişehir'i daha önce bağlamıştık. Geçtiğimiz aylarda Ankara Konya'yı bağladık."

Daha sonra Bakan Yıldırım iş makinesinin başına geçerek toplam 4 bin 100 metre uzunluğundaki tünelin iki tarafın bağlantı bölümünü yıktı.

Görüntü Dökümü

-----------

-Bakan Yıldırım'ın konuşması

-Pasta kesilmesi

-Bakan'ın iş makinesi kullanması

-Tünelden görüntüler

Haber-Kamera: Soner ÇELİK/BOZÜYÜK,(DHA)

26.04.2013 - Haber Kodu : 130426166

26.04.2013 - Haber Kodu : 130426184

26.04.2013 - Haber Kodu : 130426195

=================================================

12) BDP MİLLETVEKİLİ TAN: BAŞBAKAN SÖZÜNDE DURACAK MI ZAMAN GÖSTERECEK

BURSA'da konuşan BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, barış sürecinde Kürt siyasetinin bazı çatlak seslere rağmen sözünde duracağını söyleyerek, "Başbakan sözünde duracak mı zaman gösterecek" dedi. Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Bursa İl Başkanlığı (YSGP) Nazım Hikmet Kültür Evi'nde "Barış ve Anayasa" konulu panel düzenledi. Panele, BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi ve Akil İnsanlar Heyeti'nde yer alan Prof. Dr. Mithat Sancar, YSGP Merkez Yürütme Kurulu üyesi Saruhan Oluç konuşmacı olarak katıldı.

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, salonda katılımın az olmasına tepki gösterdi. İmralı görüşmelerinde ve Kandil'de PKK ile 10 saat süren görüşmelerde yer aldığını belirten Tan, "Ne oluyor ne konuşuluyor. Mutabakat ne? Devlet Bahçeli ve Kılıçdaroğlu'nun ifadesiyle pazarlık ne? Olan biten şu. PKK silahlı mücadeleye son verecek önce çatışmasızlık sürecek. PKK'nın silahlı güçlerini geri çekmesi. Ardından Ortadoğu'da Kürt siyaseti ile ilgili silahların sonsuza kadar susması. Türkiye'de yeni bir anayasa yapacak, demokratikleşecek, Kürtlerle insani ahlaki vicdanı hakları tanınacak. Kürtlerde rahat edecek yeniden bir Türkiye olacak. İşin özeti bu. Bu pazarlığa PKK, BDP, Kürt siyaseti, Başbakan Erdoğan uyacak mı? PKK ve Kürt siyaseti topyekun sözünde duracak. Bazı çatlaklar olsa da Kürt siyaseti genel bir tanımla sözünde duracak. Başbakan sözünde duracak mı onu zaman gösterecek. Bir ay, iki ay içinde bu işin rengi belli olacak. Kürt siyaseti yeni demokratik mücadeleye geçecek silahları bırakacak. Türkiye demokratik bir anayasa yapacak. Yeni bir Türkiye olacak" diye konuştu.

"HERKES ENDİŞELİ"

Tan, Türkiye'nin her yerinde süreçle ilgili endişeler olduğunu kaydederek, "Süreci Akil İnsanlar ve milletvekilleri halka anlatacak. Biz ana dilde eğitimi, belki özerk yapıyı veya diğer hak ve özgürlükleri istemeye devam edeceğiz. Ama bunlar birden olacak bir şey değil. Süreç devam edecek. Bu süreçte 'geçici anayasa' formülüne bile sıcak bakıyoruz. Süreç çerçevesinde her iki tarafın da şüphelerinin olması normal. Çatlak sesler de çıkacaktır. Türkiye'nin batısında 'bölünme' doğusunda ise 'kandırılıyor muyuz?" endişesi var" dedi.

"ÖNCE GEÇİŞ ANAYASASI YAPILMALI"

Prof. Dr. Mithat Sancar ise, Güney Afrika'da yaşanan geçiş sürecini örnek vererek, "PKK'nın geri çekilme ve silah bırakması bile çok önemli bir hamle. Barış süreci ciddi bir fay kayması. Yani altındaki zemin kaydığı için eski durduğun yerde kalamıyorsun. Barış süreci uzlaşı sürecidir. Kavga eden iki kişinin konuşarak uzlaşıya ulaştığı süreçtir. Bir taraf diğer tarafı yenmişse konuşmaya gerek yok. Güney Afrika'da 1980'den önce beyazların yönettiği diktatör bir yönetim vardı. Mandela 27 sene hapiste yattı. Barış sürecinde Mandela ile hapisteyken görüşmelere başlandı. 1990'lı yıllarda Mandela serbest kaldı. O zaman gerek siyahların gerek beyazların endişeleri vardı. Ancak görüşmeler sırasında her iki tarafın da endişeleri giderildi. Burada 'geçiş süreci' anayasası önemli rol oynadı. Türkiye'de de anayasa demokratik bir alan oluşturarak yapılmalı. Geçiş süreci anayasası iki partiyle de yapılabilir. Ama gerçek anayasa tüm partilerin katılımıyla olur. Önce demokratik anayasanın önündeki taşlar temizlenmeli. Anayasa eğer iki partiyle yapılırsa kalıcı olmaz. Bu yüzden meclis bir an önce harekete geçmeli" şeklinde konuştu. Çözüm gerçekleştiğinde birden cennete girilmeyeceğini söyleyen Sancar, yeni sürecin tüm kesimlerin memnuniyetini sağlamayacağını dile getirdi. Daha sonra soru cevap kısmına geçilen panelde söz alan bir kadın izleyici süreçle ilgili konuşmalardan sonra kafasının karıştığını söyleyerek, 'Barış süreci, kan davalarını, töre cinayetlerini bitirecek mi? Köylerinden göç edenler geri dönebilecek mi?' diyerek tepki gösterdi. Kadın izleyici daha sonra panele birlikte geldiği arkadaşlarıyla birlikte salonu terk etti.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

-Altan Tan'ın konuşması

-Salondan detay görüntüler

-Kadın izleyicinin salonu terk etmesi

Haber: Sebile ÇETİN- Kamera: Hüseyin TÜCCAR/ BURSA, (DHA)

27.04.2013 - Haber Kodu : 130427007

=====================================

13) ELEKTRONİK KELEPÇELİ NAZİFE NİNE'YE BAHÇEYE ÇIKMA İZNİ

PKK'nın dağ kadrosundaki oğluna kazak gönderdiği gerekçesiyle 'örgüte yardım' suçundan ev hapsi cezası alıp ayağına elektronik kelepçe bağlanan 77 yaşındaki Nazife Babayiğit, artık bahçeye çıkabilecek. İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel ve CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan'ın girişimleriyle cezası esnetilen Nazife Babayiğit'e 1 saat komşularını ziyaret etme imkanı da sağlandı.

Kocaeli'nin Gebze İlçesi'ne bağlı Pelitli Köyü'nde oğlu Kasım Babayiğit ile birlikte kalan Nazife Babayiğit, 20 yıldır haber alamadığı ve PKK'nın dağ kadrosuna katıldığı iddia edilen küçük oğlu Metin Babayiğit'e, 2007'de Gebze'ye inşaatlarda çalışmak için gelen 2 gençle kazak, iç çamaşırı, çerez ve kendisine ait olan bir vesikalık fotoğrafı gönderdi. Bunun üzerine 'terör örgütüne yardım ve yataklık etmek' suçundan gözaltına alınan, 12 gün cezaevinde yatan Nazife Babayiğit önce 6 yıl ardından da Yargıtay'ın bozması üzerine 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı. Yakınlarının başvurusu üzerine ceza 'ev hapsi'ne dönüştürüldü. MİLLETVEKİLLERİNİN GİRİŞİMLERİ SONUCU ESNETİLDİ

Annesinin ayağına bağlanan elektronik kelepçe ile yaşam hakkının elinden alındığını söyleyen Kasım Babayiğit, "Anneme elektronik kelepçe takıldığı zaman evden dışarıya adım atamıyordu. Elektrik kesildiğinde veya sinyal alamadıkları zaman Ankara'dan hemen telefonla arayıp annemin evde olup olmadığını soruyorlardı. Milletvekilleri Levent Tüzel ve Mehmet Hilal Kaplan'ın ziyaretleri sonrasında yeni bir düzenleme yapıldı. Artık annem 24 saat boyunca evimizin önündeki bahçeye çıkabiliyor. Ayrıca kelepçe de ödeme neden olduğu için gevşetildi. Komşularına da gitmesine 1 saat izin veriliyor" diye konuştu.

CUMHURBAŞKANLIĞINA DİLEKÇE VERDİK

Annesinin yaşlılığı ve annesi gibi insanların da bu durumdan kurtulması için Cumhurbaşkanlığına dilekçe ile başvuruda bulunduğunu söyleyen Kasım Babayiğit konuşmasını söyle sürdürdü:

"Annem ve aynı durumda olan yaşlı insanların bu durumdan kurtulmaları için Cumhurbaşkanlığına yazılı dilekçe ile başvurduk. Umut ediyorumki dilekçemiz işleme koyulur ve annem ile birlikte aynı durumda olan yaşlı insanlar özgürlüklerine kavuşur. "

BAHÇEYE ÇIKTIĞIM İÇİN ÇOK MUTLUYUM

Kürtçe konuşan ve söyledikleri oğlu Kasım Babayigit tarafından çevrilen Nazife Babayiğit artık bahçeye çıktığı için çok mutlu olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Kelepçe ayağımı çok sıkıyordu. Bileğimde ödem oluştu. Evin eşiğinden dışarıya çıkamıyordum. Şimdi ise bahçede istediğim gibi dolaşıyorum. Yıllardır komşuluk yaptığım insanları artık 1 saat ziyaret edebiliyorum. Bu yaştan sonra nereye kaçabilirim ki? Artık torunlarımla bahçede rahatça gezebiliyorum. Oğlumun yaşadığını düşünmüyorum ama bu barış sürecinde de umudumu yitirmedim. Oğlum gelirse de çok mutlu olurum." Görüntü Dökümü:

--------------

-Nazife Babayiğit ile rop.

-Oğlunun konuşmaları

-Torunları ile gezinti yaparken

-Bahçede dolaşırken

Haber-Kamera: Ergün AYAZ- Büşra KAYA/GEBZE (Kocaeli), (DHA) 26.04.2013 - Haber Kodu : 130426188_

26.04.2013 - Haber Kodu : 130426189_

=================================================

14) GAZİANTEP'TE SOKAK SATICILARINA OPERASYON; 14 KİŞİ TUTUKLANDI

Gaziantep'te 300 polisin katılımıyla düzenlenen eş zamanlı baskınlarda gözaltına alınan 14 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Sabah saatlerinde adliyeye sevk edilen ve 8 saat boyunca savcıya ifade veren şüpheliler, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece yapılan yargılama sonunda; 'Teşekkül halinde uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan tutuklandı.

Öte yandan tutuklanan şüphelilerin, mesken tuttukları bir kahvenin önündeki çöp bidonuna sakladıkları uyuşturucuyu istek üzerine satmaları ve para almaları da şebekeyi takip eden polisler tarafından kameraya kaydedildi. Polisler, takip sırasında yaptıkları uyuşturucu satışının görüntülerini gazeteciere dağıttığı şüpheliler, nöbetçi mahkemece tutuklandıktan sonra Gaziantep Kapalı Cezaevi'ne konuldu.

Görüntü Dökümü

----------------

-Kahvehaneye gelen müşteriler (Polis Kamerası)

-Satıcıların çöp bidonundan uyuşturucuyu alması (Polis Kamerası)

-Satıcıların uyuşturucuyu müşterilere satması (Polis Kamerası)

-Genel ve detay görüntüler

Haber: Eyyüp BURUN - Kamera: GAZİANTEP - (DHA)

26.04.2013 - Haber Kodu : 130426204_

=================================================

15) ÖĞRENCİLERDEN TÜRKAN ŞORAY'A ŞARKILI SÜRPRİZ

Sinemanın Sultan'ı olarak ün yapan Türkan Şoray Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Film Festivali'ne konuk oldu. Türkan Şoray'ın söyleşisinde mikrofonu alan öğrenci soru sormak yerine 'O Türkan yok mu o Türkan öptürmedi dudaktan' şarkısını söyledi. Şarkı tüm salon eşlik ederken, Türkan Şoray zaman zaman duygusal anlar yaşadı.

Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin geleneksel olarak düzenlediği Film Festivali kapsamında ünle sinema sanatçısı Türkan Şoray'da Kayseri'ye geldi. İletişim Fakültesi Konferans Salonu'ndaki söyleşiye ilgi yoğun olunca salon yetersiz kaldı. Öğrencilerin 'Türkan, Türkan' tezahüratları arasında İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamza Çakır eşliğinde salona giren ve gençleri selamlayan Türkan Şoray ilgi karşısında gözyaşlarına hakim olamadı. Kendisi için hazırlanan kısa filmi izlerken, sık sık gözyaşlarını silmek zorunda kalan Türkan Şoray'a, yine kendisi için hazırlanan, kapağında ve içinde siyah beyaz filmlerinden fotoğraflarıyla, öğrencilerin duygularının yansıtıldığı kitap hediye edildi. Salondaki tüm öğrencilerin Türkan Şoray'ı anlatan kitabı havaya kaldırması karşısında kağıt mendil isteyen sinemanın Sultanı "Bana bu duyguyu yaşattığınız, sevginizi verdiğiniz, burada olduğunuz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Tüm hücrelerimle size minnettarım. Çok teşekkür ediyorum. Ne diyeceğimi, nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum' anlarsınız ya?? dedi. Sinema sektörüne tesadüfen girdiğini aslında öğretmen olacağını anlatan Türkan Şoray, 'Ben sizler gibi üniversitede okumadım, bunun eğitimini almadım .Ama oynadığım filmler ve hayat sayesinde sanki 10 üniversite bitirmiş gibiyimö diye konuştu. Yönetmenlerin daha özgür olduğunu, sanatçıların yönetmenin yazdığını oynamakla yükümlü olduğunu, kendisinin bu anlamda bazı sahnelere itiraz ettiğini ve değiştirilmesini istediğini de anlatan Şoray, öğrencilerden gelen soruları da yanıtladı. TÜRKAN ŞORAY'A ŞARKILI SÜRPRİZ

İletişim Fakültesi Televizyon öğrencileri atölyesi öğrencilerinin hazırladığı sürpriz de sanatçıyı duygulandırdı. Soru sormak için söz alan Korhan Epikman, Demet Akalan'ın seslendirdiği 'O Türkan yok mu o Türkan yine öptürmedi dudaktan' şarkısını söylerken tüm salon da kendisine eşlik etti. Yine Televizyon Atölyesi öğrencileri Türkan Şoray'ın isminin baş harflerini açtı. Ünlü sanatçı öğrencilere sürprizi için teşekkür ederken, 'Hepinizi öpüyorum. Korhan seni de öpüyorum, yanaktan' diye espri yaptı.

Görüntü Dökümü

------------------

-Türkan Şoray'ın saona gelişi

-Şoray'ın öğrencileri selamlaması

-Kendisini anlatan kısa filmi izlemesi, gözyaşlarını silmesi

-Dekan Hamza Çakır'ın Türkan Şoray için hazırlanan kitabı hediye etmesi

-Öğrencilerin Türkan Şoray'ın fotoğraflarının yer aldığı kitabı havaya kaldırması

-Şoray'ın teşekkür konuşması

-Korhan Epikman'ın 'Öptürmedi dudaktan' şarksısını söylemesi salonun eşlik etmesi

-Salondan detay

Haber ve kamera: Demet ÖZTÜRK / KAYSERİ, DHA)

26.04.2013 - Haber Kodu : 130426186_

=================================================

?

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Veysel Eroğlu Türkan Şoray Ordu Dha Politika Güncel Haberler

title