Haberler

Dha Yurt Bülteni-1

1Yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 4 ölü, 30 yaralı AMASYA'nın Merzifon İlçesi'nde bu sabah bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu meydana gelen trafik kazasında 4 kişi öldü, 30 kişi yaralandı.

DHA YURT BÜLTENİ-1

Yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 4 ölü, 30 yaralı

AMASYA'nın Merzifon İlçesi'nde bu sabah bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu meydana gelen trafik kazasında 4 kişi öldü, 30 kişi yaralandı.

Kaza bugün saat 06.45'de Merzifon İlçesi İstanbul-Samsun karayolu Kayadüzü Mevkii'nde meydana geldi. İstanbul'dan Giresun yönüne giden 52 DG 448 plakalı yolcu otobüsü sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu yoldan çıkarak şarampole yuvarlandı. Kazada 4 kişi ölürken 30 kişi de yaralandı. Yaralılar olay yerine çağırılan ambulanslarla Merzifon, Havza ve Amasya'daki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

Kaza yerinden görüntüler

Genel ve detaylar

Fotoğraflar

Haber-Kamera: Fehmi UMAN/ AMASYA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==================================

Manisa'da trafik kazası: 3 kişi yanarak can verdi

MANİSA'nın Salihli İlçesi'nde, bir otomobilin iş makinasına çarparak alev alması sonucu meydana gelen kazada otomobilde bulunan 3 kişi yanarak can verdi.

Kaza, bugün saat 04.00 sıralarında İzmir-Ankara Karayolu Durasıllı Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Sürücüsü tespit edilemeyen 45 NV 080 plakalı otomobil, asfaltlama çalışması nedeniyle kapalı olan yolda ilerlerken asfalt serme makinasına arkadan çarptı. Otomobil kazanın etkisiyle bir anda yanmaya başladı. Çevredekiler durumu itfaiye, sağlık ve jandarma ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen itfaiye ekipleri otomobili söndürdükten sonra otomobil içinden 3 kişinin yanmış cesedini sıkıştıkları yerden çıkardı. Jandarma hayatını kaybedenlerin kimliğini belirlemek için çalışma başlattı. Savcının olay yerindeki incelemelerinin ardından 3 kişinin cesedi otopsi için Salihli Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

---------------------------------

Olay yerinden görüntü

İtfaiye ekiplerinden görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ekrem ÇAĞLAR / SALİHLİ (Manisa),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===================================

Elazığ'da yük treni devrildi: 2 ölü

ELAZIĞ'ın Baskil İlçesi'nde 930 ton demir cevheri taşıyan yük treni, raydan çıkıp devrildi. Kazada, 2 makinist yaşamını yitirdi.

Kaza, dün saat 19.40 sıralarında Baskil İlçesi Odabaşı Mahallesi, Suluyarmaiçi mevkiinde meydana geldi. Elazığ'dan İskenderun'a 930 ton demir cevheri taşıyan 53049 sefer sayılı yük treni, Şalmut Köprüsü'nü geçtikten sonra henüz bilinmeyen nedenle raydan çıkıp devrildi. Lokomotif ile çektiği 13 vagonun tamamanın devrildiği kazada, makinist Mehmet Kirkin ve yardımcı makinist Sergen Ayverdi olay yerinde yaşamını yitirdi. Trenin taşıdığı demir cevheri de çevreye saçıldı.  Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Jandarma ekipleri kazanın olduğu bölgede geniş güvenlik önlemi alırken, yaşamını yitiren makinistler Kirkin ve Ayverdi'nin cesetleri, morga kaldırıldı.  TCDD Genel Müdürlüğü üst düzey yetkililerinin de bugün kaza yerine gelerek, inceleme yapacakları ifade edildi. Kazanın nedenin yapılacak olan incelemenin ardından belli belirtildi.

VALİ KALDIRIM: SABOTAJ VEYA SALDIRI YOK

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Ak Parti milletvekilleri Ejder Açıkkapı ve Ömer Serdar, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ve Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat da kazanın ardından olay yerine gelerek çalışmaları izleyip, görevlilerden bilgi aldı. Burada gazetecilere açıklama yapan Vali Çetin Oktay Kaldırım, "Elazığ istikametinden Malatya istikametine gitmekte olan ve 930 ton demir cevheri yüklü yük treni, bir kaza sonucu devrilmiştir. Kazada makinistlerimiz yaşamlarını yitirmişlerdir. Savcılık tarafından olay yerinde gerekli araştırmalar yapılıyor. Herhangi bir sabotaj veya saldırı durumu söz konusu değil. Kazanın nedeni araştırılıyor" dedi

TCDD AÇIKLAMA YAPTI

Kazayla ilgili TCDD'de de yazılı açıklama yaptı. Adli ve idari soruşturmanın başlatıldığı belirtilen açıklamada şöyle denildi: "Bugün (dün) Elazığ'dan Malatya istikametine gitmekte olan 53049 sefer sayılı yük treni, saat 19.40'da Şefkat Baskil istasyonları arasındaki seyri sırasında henüz bilinmeyen bir nedenle raydan çıkarak devrilmiştir. Kazada trende görevli 2 makinist personelimiz hayatını kaybetmiştir. Konuyla ilgili adli ve idari tahkikat başlatılmıştır."

Görüntü Dökümü:

--------------------

-Olay yerinden görüntüler

Kaza yapan trenin görüntüsü

Ölen makinisktlerin yakınlarının ağlaması

Ambulansların görüntüsü

Elazığ Valisi'nin açıklaması

Genel ve detay görüntüler

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber - Kamera: Şahismail GEZİCİ/ELAZIĞ,

===========================================

Denizli'de midibüs devrildi; 1 ölü, 1 yaralı

Denizli'nin Serinhisar İlçesi'nde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği midibüs devrildi. Kazada 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.

Kaza, saat 00.30 sıralarında, Denizli-Antalya Karayolu'nda meydana geldi. Acıpayam Belediyesi'ne ait 20 KF 075 plakalı midibüsü kullanan Erol Değirmenci, Denizli'den Acıpayam istikametine giderken, iddiaya göre yağış sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkan midibüs, devrildi.  Kazayı görenler durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. İhbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, sürücü Erol Değirmenci ve midibüste bulunan oğlu Eren Değirmenci'yi ambulanslarla Acıpayam Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Sürücü Değirmenci, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybederken, tedavisi süren yaralı Eren Değirmenci'nin hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Kazanın ardından Denizli-Antalya Karayolu yaklaşık1 saat trafiğe kapanırken, yolda araç kuyruğu oluştu. Oluşan yoğunluk nedeniyle polis ekipleri yolun tek şeridini trafiğe açarak trafik akışını kontrollü olarak sağladı.

Öte yandan, kazada hayatını kaybeden Erol Değirmenci'nin Acıpayamspor'lu futbolcuları kent merkezine götürdüğü, ardından Acıpayam'a geri dönmek üzere yola çıktığı sırada da kaza yaptığı öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------------------

Olay yerinden görüntü

Yan yatan midibüsten görüntü

Karayolunda oluşan araç kuyruğundan görüntü

Midibüsün vinçle yoldan kaldırılmasından görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber: Ramazan Çetin -  Kamera: Deniz TOKAT / DENİZLİ,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

============================================

Suriye sınırına askeri sevkiyat

TÜRK Silahlı Kuvvetleri tarafından terör örgütü PYD kontrolündeki Suriye'nin Afrin İlçesi'ne komşu Kilis sınırına askeri araç sevkiyatı yapıldı.

Suriye'nin Halep kentine bağlı terör örgütü PYD kontrolündeki Afrin'in sınır komşusu Kilis'e gönderilen 6 obüs ve tank ile askeri araçtan oluşan konvoy, gece kente ulaştı. Askeri konvoy, güvenlik önlemleri arasında konuşlandırılmak üzere sınır hattına ilerledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Konvoyun geçişi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==============================

Adıyaman'da ölümlü kaza sonrası mahalleli, yolu trafiğe kapattı

ADIYAMAN'da, otomobilin çarptığı motosikletteki 1 kişi öldü, 1 kişi ağır yaralandı. Kaza sonrası yolu trafiğe kapatan mahalleli, Vali Nurullah Kalkancı'nın olay yerine gelmesiyle eylemini sonlandırdı.

Kaza, gece saatlerinde Yunus Emre Mahallesi'nde meydana geldi. Atatürk Bulvarı üzerinden Kahta yönüne giden plakasız motosiklete, plakası ve sürücüsü henüz belirlenemeyen otomobil çarpıp, kaçtı. Kazada, devrilen motosikletin sürücüsü Yaşar Çetinkaya öldü, yanındaki Hamza Karakuş ise ağır yaralandı. Hamza Karakuş, ambulansla Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.

Çetinkaya'nın cesedi otopsi yapılmak üzere morga kondu.

MAHALLELİ YOLU TRAFİĞE KAPATTI

Bulvarda sürekli kazaların yaşandığını belirten mahalleli, yolu trafiğe kapatarak eylem yaptı. Olay yerine takviye polis ekipleri sevk edilirken, yolda uzun araç kuyrukları oluştu. Polisler ile mahalleli arasında tartışma yaşandı. Tartışmanın büyümesi üzerine bölgeye, destek olarak Çevik Kuvvet ve Özel Hareket polisleri gönderildi.

VALİ KALKANCI İKNA ETTİ

Polis geniş güvenlik önlemi alırken, Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, olay yerine gelerek mahalleliyi sakinleştirdi. Mahalleli, Vali Kalkancı'nın sorunu çözeceğine dair söz vermesinin ardından yolu trafiğe açtı.

Polis, kaçan otomobil sürücüsünü yakalaması için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Olay yeri

Yol trafiğe kapatılması

Polis ile vatandaşların tartışması

Polislerin önlem alması

Vali Nuri Kalkancı'nın olay yerine gelmesi

Vali Kalkancı vatandaşların sorunları dinlemesi ve ikna etmesi

Yolun tekrardan trafiğe açılması

Vali Kalkancı, vatandaşlara hitap etmesi

Çevik Kuvvet ve Özel Hareket polislerin gelmesi önlem alması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=====================================

Kaza yaptı, "Ben bu rüyayı kaç sefer gördüm" dedi

KONYA'da kamyonla otomobilin kavşakta çarpışması sonucu otomobilde bulunan 2 kişi yaralandı. Kaza yaptığının farkına varamayan otomobil sürücüsü 19 yaşındaki Kerem Daş,"Zeki nerede sesini duyamıyorum. Ben bu rüyayı kaç sefer gördüm. Bana birisi mi çarptı ağabey" diye kendisine yardım eden vatandaşlara sordu.

Kaza, saat 19.00 sıralarında merkez Karatay İlçesi Konya-Aksaray Karayolu Aslım kavşağında meydana geldi. Afyonkarahisar'dan Kayseri'deki meyvesuyu fabrikasına kayısı taşıyan Abdil Çimen (40) idaresindeki kamyon kavşağa girdiği sırada Kerem Daş'ın kullandığı 42 PP 309 plakalı otomobille çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle sürücü Daş ile yanında bulunan arkadaşı Zeki Samet Sağdıç, metrelerce sürüklenen otomobil içerisinde sıkıştı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle otomobildeki yaralılar kurtarıldı. Otomobili kuzeninden emanet aldığı öğrenilen Kerem Daş kendisine yardım eden vatandaşlara "Zeki nerede sesini duyamıyorum. Ben bu rüyayı kaç sefer gördüm. Bana birisi mi çarptı ağabey" diye sordu. Kerem Daş ambulansla Konya Numune Hastanesi'ne kaldırılırken, ağır yaralanan Zeki Samet Sağdıç ise özel bir hastaneye götürüldü. Kaza sonucu otomobil hurdaya dönerken, polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü dökümü:

-------------------------------------

-Yaralı Kerem Daş'ın yerde görüntüsü ve yaşanan diyalog

-Kaza yerinden görüntüler

-Hurdaya dönen otomobilin görüntüsü

-genel ve detaylar

Haber-Kamera: Hasan DÖNMEZ/KONYA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=============================================

Akaryakıt istasyonunu sel suları bastı

KONYA'da, meteorolojinin yaptığı şiddetli yağış ve rüzgar uyarısının ardından beklenen yağmur geldi. Şiddetli yağmur sonrası bir akaryakıt istasyonunu sel suları bastı.

Konya'da, şiddetli yağış ve sel uyarısının ardından öğlen saatlerinden itibaren kent merkezinde yağmur etkisini gösterdi. Yaklaşık 20 dakika süren şiddetli yağış hayatı olumsuz etkiledi. Merkez Meram ilçesi Hatunsaray Mahallesi'nde bulunan bir akaryakıt istasyonunun bahçesini sel suları bastı. Bu anlar işyerinin güvenlik kameraları tarafından görüntülendi.

Görüntü dökümü:

------------------------------

Yağmur yağışı

Sel sularının istasyona gelmesi

Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Tolga YANIK / KONYA

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=======================================

Karabük'te silahlı kavga: 15 yaralı

KARABÜK'ün Cumayanı Köyü'nde iki aile arasında çıkan silahlı kavgada, aralarında kavgayı ayırmaya çalışanların da olduğu 15 kişi yaralandı.

Cumayanı Köyü'nde oturan Şaban Gergen ve Bülent Aşık arasında, Ankara'da yaşayan yakınlarının birbirleriyle kavga ettiğini öğrenmeleri üzerine tartışma çıktı. Dünür ve aynı zamanda komşu olan iki ailenin diğer fertleri de tartışmaya dahil olunca kavga çıktı. İddiaya göre iki taraf da birbirlerine av tüfeğiyle ateş etti. Kavgada, aralarında olayı ayırmaya çalışanların da olduğu Fuat Gergen, Bülent Aşık, Mustafa Aşık, Sevgi Aşık, Canser Aşık, Ömer Kalkancı, Meral Kalkancı, Yasin Bozkurt, Arif Eper, Dilek Eper, Yusuf Atay, Metin Gül, Hüseyin Türe, Nursel Külbare, Gülseren Sarıkaya yaralandı.  Yaralılar özel araçlarla ve haber verilmesiyle gelen ambulanslarla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi. Polis hastanede geniş güvenlik önlemi aldı. Hastaneye gelen köy muhtarı Bilal Bozkurt, "Olay 2 aile arasında oluyor. Bunlar aynı zamanda dünür. Aralarında şimdiye kadar hiçbir şey olmadı. Aralarında ufak sözlü bir tartışma silahlı kavgaya dönüşmüş. Saçma ile hafif yaralanmalar var. Hayati tehlikesi olan yok. Kendi oğlum da kavgayı ayırmak isterken o da yaralanmış. Yaralananların bir çoğu kavgayı ayırmaya çalışanlar"dedi. Olayla ilgili soruşturma başlatan jandarma 3 kişiyi gözaltına aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

-Yaralılar ambulanstan ve araçlardan indirilirken

-Hastane önündeki kalabalık bekleyiş

-Hastanede polisin önlemleri

Haber-Kamera: Bülent DİKTEPE/KARABÜK,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=========================================

Cezaevi firarisi pompalı tüfekle 3 kişiyi yaraladı

KÜTAHYA'nın Tavşanlı İlçesi'ndeki açık cezaevinden firar eden 31 yaşındaki hükümlü Gökhan Uslu, 3 kişiyi pompalı tüfekle yaralayıp, kaçtı.

Olay, saat 22.00 sıralarında Ulu Cami Mahallesi'ndeki semt pazarında meydana geldi. Tavşanlı Açık Cezaevi'nden firar ettiği belirtilen Gökhan Uslu, henüz belirlenemeyen nedenle tartıştığı Melih İşler ile kardeşi Mustafa İşler'i pompalı tüfekle ateş ederek yaraladı. Otomobille olay yerinden kaçan Gökhan Uslu, yaklaşık 3 kilometre uzaklıktaki çevre yolunda karşılaştığı Kadir Yolal'ı da tüfekle vurdu.

Yaralı 3 kişi, ambulanslarla Tavşanlı Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.

Polis, Gökhan Uslu'yu yakalamak için çalışma başlattı.

Görüntü dökümü:

-----------------------

-Olay yerindeki polis ve 112 ekiplerinin,

-Yaralı 2 kardeşin ambulans içerisinde çekilen görüntüsü,

-Olay polisler inceleme yaparken,

-Diğer yaralının yerde yatarken ve sedye ambulansa taşınırken çekilen görüntüsü

Haber-Kamera: Tuna İŞLEYEN / TAVŞANLI, (Kütahya),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

======================================

2 arkadaş, serinlemek için girdikleri çayda boğuldu

ADIYAMAN'ın Kahta İlçesi'nde 24 yaşındaki Aziz Değirmenci ile 20 yaşındaki Ahmet Öztekin, serinlemek için girdikleri çayda boğularak öldü.

Olay, Kahta ilçe merkezine birkaç kilometre uzaklıktaki Kahta Çayı'nda meydana geldi.

Adıyaman'dan motosikletlerle çay kenarına pikniğe giden 4 arkadaştan Aziz Değirmenci ile Ahmet Öztekin, serinlemek için suya girdi. Ancak bir süre sonra iki genç, suda çırpınmaya başladı, ardından da gözden kayboldu.

Arkadaşlarının ihbarı üzerine olay yerine jandarma, AFAD ve sağlık görevlileri sevk edildi. Yapılan aramalardan sonuç alınamayınca, Adıyaman Emniyet Müdürlüğü sualtı polisi ekibinden yardım istendi. Gelen dalgıçların yaptığı çalışmayla Değirmenci ve Öztekin'e ulaştı. Sudan çıkarılan 2 arkadaş, ambulanslarla Kahta Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Ancak burada yapılan tüm çabalara karşın Değirmenci ve Öztekin, kurtarılamadı.

Değirmenci ve Öztekin'in cenazesi otopsi için morga kondu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Vatandaşların gençleri araması

Gençler sudan çıkartılması

Jandarmanın önlem alması

Kahta Devlet Hastanesi

Hastaneye gelen yakınları

Cesetler morga konulması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Haci BOZKURT-ADIYAMAN

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=====================================

Fırat Nehri'ne giren Suriyeli boğuldu

ŞANLIURFA'nın Birecik İlçesi'nde, serinlemek için Fırat Nehri'ne giren Suriye uyruklu 25 yaşındaki Mervan Mürgiç, boğularak öldü.

Ailesiyle birlikte piknik yapan Mervan Mürgiç, serinlemek için Fırat Nehri'ne girdi. Mürgiç, bir süre sonra çırpındı ve battığı suda kayboldu. Yakınlarının ihbarıyla gelen sualtı polisleri yaptığı arama sonunda Mürgiç'in cesedine ulaşıldı. Yakınlarının gözyaşları arasında sudan çıkarılan Suriyeli'nin cesedi otopsi için morga gönderildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------------

Fırat nehrine giren sualtı polisleri

Sağlık ekiplerinin gelmesi

Polis ekiplerinin nehirden cesedi çıkarması

Ölen Suriyelinin yakınları sinir kriz geçirmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: ŞANLIURFA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===========================================

Marmaris'te şehit ailesinden polislere yemek

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, 15 Temmuz 2016'da, Fethullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otele düzenlenen saldırıda şehit düşen polis memuru Nedip Cengiz Eker'in anne ve babası, oğlunun adının verildiği Polis Merkezi'nin bahçesinde yemek verdi.

FETÖ/PDY'nin darbe girişimi sırasında şehit düşen polis memuru Nedip Cengiz Eker'in adının verildiği Kordon Caddesi'ndeki Polis Merkezi'nde, şehidin anne ve babası yemekli mevlit okuttu. Polis ve akrabalarına verilen yemek davetine, Marmaris Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya, memurlar ve eşleri katıldı.

Yemek sonrası şehitler için Kuran-ı Kerim okundu. Ardından Şehit Nedip Cengiz Eker'in babası Nihat Eker, "Şehit oğlumun mesai arkadaşları ve aileleri ile bir arada olmak beni mutlu ediyor. Katılan herkese teşekkür ederim" dedi. Baba Eker daha sonra oğlu için yazdığı "15 Temmuz" şiirini okudu. Şiir sırasında polis ve yakınları gözyaşı döktü. Yemek sonunda polisler, şehidin anne ve babasının elini öperek helallik aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

Yemekten  görüntü

Şehit babası Nihat Eker'in konuşmasından görüntü

15 Temmuz şiiri okumasından görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=============================================

İstinat duvarı çöktü, yanındaki apartman tahliye edildi

GAZİANTEP'te, inşaat halindeki bir binanın istinat duvarı yakınındaki başka bir inşaatın temel kazısı sırasında çöktü. Çöken duvarın yanındaki apartmana zarar vermesi nedeniyle bina sakinleri tahliye edildi.

Öğleden sonra Ertuğrulgazi Mahallesinde meydana gelen olayda, inşaat halindeki bir binanın yanında konut yapmak için yeni temel kazısı yapıldığı sırada, 5 metre yüksekliğindeki istinat duvarı çöktü. Duvardan düşen molozlar inşaatın yanında 4 katlı apartmana zarar verdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Polisler, çökmenin şiddetiyle duvarlarında çatlaklar ve çökmeler oluşan apartmanda yaşayanları tahliye etti. Yaralananın olmadığı olay sonrasında belediye ekipleri inşaatlarda incelemede bulundu. Apartman sakinlerinin şikayetçi olması üzerine her iki inşaatın müteahhitleri ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Apartman sakinlerinin, belediye yetkililerinin incelemesinin ardından evlerinde kalıp kalamayacakları belirlenecek.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------------------

İstinat duvarı enkazı

İtfaiye ve polis araçları

Bina sakinleri

Binada oluşan çatlaklar

Genel ve detay görüntüler

Haber: Eyyüp BURUN-Kamera: Metin Faruk TAMER-GAZİANTEP-

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

============================================

Köpeği tabancayla vurarak öldürdüler

KONYA'da bir sanayi sitesinde bulunan köpek, iddiaya göre esnaf iki kardeş tarafından tabanca ile vurularak öldürüldü.

Konya Mevlana Doğayı ve Hayvanları Sevenler Derneği üyeleri gelen ihbar üzerine akşam saatlerinde bir sanayi sitesine gittiklerinde, 4 yaşında olduğu tahmin edilen melez cinsi köpeği  tabanca ile vurulmuş halde buldu. Belediye ekipleri tarafından Selçuk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Acil Kliniği'ne götürülen köpeğin telef olduğu tespit edildi. Dernek üyeleri klinikten köpeğin tabanca ile vurularak öldürüldüğüne dair rapor aldı. Şikayetçi olunan esnaf iki kardeşin polis merkezinde ifade verdiği öğrenildi. Kardeşlerin köpeği, kendi dişi köpeklerine yaklaştığı için öldürdüğü belirtildi.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ YAĞDI

Ölen köpeğin fotoğraflarının sosyal medyada paylaşılması üzerine vatandaşlar tepki gösterdi. 'En büyük cezayı almalılar' 'Yaptıkları yanlarına kalmamalı', 'Hapis cezası ile cezalandırılmalı' gibi yorumlar yapıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: (Fotoğraflar)

------------------------------

Öldürülen köpek

Ölüm raporu

Belediye görevlisinin çalışması

Haber-Kamera: Tolga YANIK / KONYA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=====================================

Mahallelinin kömür ocağı tepkisi

AYDIN'ın Koçarlı İlçesi'nde, 5 yıldır faaliyet gösteren bir kömür ocağındaki kazı çalışmalarının arazilerine ve hayvanlarına zarar verdiğini ileri süren mahalleli, tepki gösterip yetkililerden önlem alınmasını istedi.

Koçarlı'ya 30 kilometre mesafedeki kırsal Mersinbelen Mahallesi'nde 5 yıldır faaliyet gösteren kömür ocağındaki çalışmalar nedeniyle yakındaki arazilerinde çatlaklar oluştuğunu, toprak kaymalarının yaşandığını ileri süren mahalle sakinleri, bu duruma tepki gösterdi. Hayvanlarının da kazılan çukurlara düşerek telef olduğunu söyleyen mahalleli, yetkililerin önlem almasını istedi. 25 dönümlük arazisinde çatlaklar oluştuğunu ileri süren Akın Kurt, "Madeninin açtığı çukurlara hayvanlarımız düşüyor. 4 büyükbaş hayvanım bu şekilde telef oldu. Telef olan hayvanlarımızı biz görmeden gömüyorlar. Tek bir tarlam var. O da oluşan çatlak nedeniyle ortadan ikiye bölündü" dedi.

Çatlaklar nedeniyle arazisini ekip biçemediğini ifade eden Kurt, "3 asırlık çam ağaçları kökünden sökülüyor. Buradaki kömürü çıkarmak için doğaya ve ağaçlara zarar veriyorlar. Çocuklarımı buraya göndermeye korkuyorum" diye konuştu. İlgili kurumlara başvurduğunu, ancak sonuç alamadığını ifade eden Kurt, kendisi gibi mahallede çok sayıda mağdur olduğunu da söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------------------

-Kömür ocağından görüntü

-Köylülerin arazilerinde oluşan çatlaklardan görüntü

-Mağdur köylülerden Akın Kurt ile röp.

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Burhan CEYHAN / KOÇARLI (Aydın),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=============================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Naci Kalkancı Merzifon Amasya Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
title