Haberler

Dha Yurt Bülteni - 1

Yayladağı'na 2 top mermisi düştü HATAY'ın Yayladağı İlçesi'nde Topraktutan Hudut Karakolu yakınlarındaki boş araziye, Suriye'den atılan 2 top mermisi düştü.

Yayladağı'na 2 top mermisi düştü

HATAY'ın Yayladağı İlçesi'nde Topraktutan Hudut Karakolu yakınlarındaki boş araziye, Suriye'den atılan 2 top mermisi düştü. Olayda can ve mal kaybı olmadı.

Suriye sınırının 1 kilometre uzağındaki 3'üncü Hudut Tabur Komutanlığı'na bağlı Topraktutan Hudut Karakolu yakınlarına 2 top mermisi düştü. Suriye rejiminin kontrolü altındaki bölgeden atıldığı belirtilen top atışlarına, angajman kuralları çerçevesinde misliyle karşlık verildiği bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: (ARŞİV)

-------------------------------

Yayladğı'ndan genel görüntüler

Arazi ve şehir görüntüleri

Daha önce top mermisinin düştüğü yer

Detaylar

Haber: Emek ÇAKILI / YAYLADAĞI(Hatay),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

======================================

Derecik'te PKK hedeflerine yoğun top atışı yapıldı

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi Derecik Beldesi'ndeki Hudut Alayı'ndan, Irak sınırıdaki Balkaya dağlarının bulunduğu alanlar yoğun top atışına tutuldu.

Hakkari'nin Irak sınırında bulunan Şemdinli İlçesi Derecik Beldesi'ndeki 34'üncü Hudut Alay Komutanlığı'nda İnsansız Hava Aracı (İHA) ile belirlenen PKK'nın Kuzey Irak tarafındaki Basyan bölgesine yoğun top atışı yapıldı.15 dakika süren top atışlarının yapıldığı Hudat Alayında  dumanların yükseldiği görüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Top atışlarını yapıldığı bölge

-Top atışıl ile birlikte yükselen duman

-Çevreden ve top atışlarından detaylar

Haber: Abdullah KAYA / ŞEMDİNLİ(Hakkari),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=======================================

Ak Parti Lice İlçe Başkan yardımcısı silahlı saldırıda hayatını kaybetti

DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi'nde evinin önünde silahlı saldırıya uğrayan Ak Parti İlçe Başkan Yardımcısı 34 yaşındaki Orhan Mercan, hayatını kaybetti. Saldırının PKK'lı teröristlerce gerçekleştirildiği üzerinde durulurken, ilçede operasyon başlatıldı.

Olay, saat 23.30 sıralarında Lice ilçe merkezinde meydana geldi. Ak Parti ilçe başkan yardımcısı evli ve 4 çocuk babası Orhan Mercan, evinin önünde silahlı saldırıya uğradı. Kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce düzenlenen saldırıda kurşunların hedefi olan Mercan, ağır yaralandı.

Saldırının ardından olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ambulansla Lice Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Mercan, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Orhan Mercan'ın cenazesi, otopsi için Diyarbakır'a gönderilecek.

Saldırının PKK'lı teröristlerce düzenlendiği ihtimali üzerinde duran polis ekipleri, ilçede geniş çaplı operasyon başlattı.

Görüntü Dökümü

----------------------

-

Haber: DİYARBAKIR, -

=============================================

Alanya'da orman yangını 10 hektarda etkili, arazöz alevlerin ortasında kaldı

SAPADERE'DEKİ YANGIN KISMEN KONTROL ALTINDA

Alanya'da dün sabah saatlerinde Sapadere Kanyonu'nda çıkan rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayılan yangın, yoğun çaba sonucu kısmen kontrol altına alındı. Ancak rüzgarın da etkisiyle yön değiştiren alevler, Fakırcalar ve Başköy mahalleleriyle Gazipaşa'nın Yeniköy Mahallesi'ne de sıçradı. Karadan ve havadan müdahalenin sürdüğü yangında alevlerin ortasında kalan arazöz, otomobil ve motosiklet kül oldu, tamamen yanan ev sayısı ise 10'a çıktı.

HAVADAN MÜDAHALE DURDU

Yangın Alanya'nın Sapadere, Fakırcalar ve Başköy mahalleleriyle Gazipaşa'nın Yeniköy Mahallesi'nin dağlık alanlarındaki zirvelerde devam ederken, havanın kararmasıyla uçak ve helikopterle müdahale durduruldu. Kara ekiplerinin ise soğutma ve söndürme çalışmaları sürüyor.

Yangında komşususun evi kullanılmaz hale gelen Sapadere Köyü sakini Hamit Maç, "Sabah saat 10.00 gibi yangın başladı. Yangın fırtınanın etkisiyle ekiplerin tüm müdahalesine rağmen hızla ilerlemeye devam etti. Yangın komşumuzun evine kadar ulaştı. Alt kat tamamen, üst kat kısmen yandı. Evin önündeki bir araç ve motosiklet de yandıö dedi.

'SAPADERE'NİN YÜZDE ELLİSİ YANDI'

Sapadere Mahalle Muhtarı Hasan Ünal ise, "Havadan karadan her türlü müdahale etmemize rağmen fırtınanın etkisiyle çevre mahallelere doğru yoğunlaştı. Adeta ciğerimiz yanıyor. Sapadere'nin yüzde 50'si yanmış durumda. Acil müdahale edilmesi gerekiyorö diye konuştu.

'6 KİŞİ YARALANDI'

Yangın bölgesine gelerek çalışmalar hakkında bilgi alan Alanya Belediye Başkanı MHP'li Adem Murat Yücel, gazetecileri şu açıklamayı yaptı:

"Sapadere bölgesinde kanyonun doğu tarafından başlayan yangın, Gazipaşa'nın Yeniköy Mahallesi'ne kadar olan 20 kilometrelik bir alana yayıldı. Bölgemiz ve ülkemiz için çok üzücü bir olay oldu. Yetkililerden aldığımız bilgi doğrultusunda 6 kişi yaralanmış. Her şeyden önemlisi bizi sevindiren olay bir can kaybı olmaması. Bir mahalle de tamamen boşaltıldı. Orada 10'a yakın ev zarar gördü. Bütün evlerde ufak tefek zararlar var. Diğer mahallerde yayılan yangın yerleşim yerlerinden uzakta ama, yanan bizim canımız, kanımız olan ormanlarımız. Aynı bölgede 30 yıl önce de aynı şekilde yangın çıktı. 30 yıl geçtikten sonra aynı bölge aynı olayların yaşanmasından bizlerin de yetkililer olarak bir ders çıkarması gerekiyor."

VALİLİK: YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Antalya Valiliği, Alanya'nın Sapadere, Fakırcalar ve Başköy mahalleleriyle Gazipaşa'nın Yeniköy Mahallesi'nde etkili olan yangınla ilgili açıklama yaptı. Yangının kontrol altına alındığı belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

"İlimizde çıkan orman yangınları kontrol altına alındı. Alanya'daki orman yangınını söndürme çalışmaları esnasında biri şoför, 4 itfaiye eri hafif şekilde yaralanmış ve tedavileri yapılmıştır."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Yangından görüntüler

Yangından etkilenen ev ve otomobilden görüntü

Hamit Maç konuşması

Muhtar Hasan Ünal konuşması

Adem Murat Yücel konuşması

Haber-Kamera: Engin ANAK / ALANYA(Antalya),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==========================================

Manavgat'ta orman yangınında 5 hektar zarar gördü

ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde çıkan orman yangınında 5 hektar orman ve tarım arazisi zarar gördü.

Manavgat'a bağlı Bereket Mahallesi Dere mevkiinde dün saat 13.30 sıralarında orman yangını çıktı. Vatandaşın ihbarı üzerine olay yerine gelen Serik ve Taşağıl orman işletme müdürlüklerine bağlı 10 arazöz ile Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı 3 itfaiye, dozer ve 20 orman işçisiyle müdahale edildi. Sıcak hava ve rüzgarın da etkili olduğu bölgeye tarım alanlarına da sıçrayan yangın yerleşim yerleri ve inşaat halindeki yapılara ulaşmadan güçlükle kontrol altına alınabildi.

Yangın nedeniyle zeytin ağaçlarının da bulunduğu tarım arazileriyle birlikte toplam 5 hektar alan zarar gördü. Jandarma yangının çıkış nedeniyle ilgili inceleme başlattı.

Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü, kontrol altına alınan yangının yerleşim yerlerini tehdit etmediğini belirterek, söndürme çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Yanan alandan genel görüntü

Yanan ağaçlardan görüntüler

Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü'nün görüntüsü

Yanan alanlardan detay görüntü

Haber-Kamera: Mithat ABAKAN-Namık Kemal KILINÇ / MANAVGAT(Antalya),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=========================================

Kazdağlarında kundaklama şüphesi yaratan orman yangını

Rüzgar olmaması kurtardı

Balıkesir'in Edremit İlçesi sınırındaki Kazdağları'nda, ormanlık bölgede 4 ayrı noktada aynı anda başlayan ve ekiplerin çalışmasıyla kısa sürede kontrol altına alınan yangında, rüzgarın olmamasının daha büyük alanın zarar görmesini engellediği açıklandı.

Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, yangının 4 ayrı noktada çıktığını belirterek, "Ekiplerimiz anında müdahale etti. Kızılçam ağaçlarının yer aldığı bölgede çıkan yangın 1 hektarlık alanda etkili oldu. Soğutma çalışmaları tamamlandı ancak bölge kontrol altında tutulacak. Kazdağı Milli Parkımız bizim için çok büyük bir önem taşıyor. Jandarma ekiplerimiz olayla ilgili soruşturmasını sürdürüyor. Kundaklama olduğu yönündeki şüphelerimiz büyük" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Arozözlerin geçişi

Helikopterlerin müdahalesi

Soğutma çalışmaları

Avcılar mahallesi sakini röp

Haber-Kamera: Fatih Emrah ERDOĞAN / EDREMİT(Balıkesir),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

======================================================

Yangında ağaçlar zarar gördü, başaklar yandı

ADIYAMAN'da buğday ekili tarlada çıkan yangın, itfaiye ve çiftçilerin müdahelesiyle söndürüldü. Yangında alevlerin sıçradığı bazı ağaçlar zarar gördü, hasadı yapılmayan buğday başakları yandı.

Adıyaman-Şanlıurfa karayolunun 15'inci kilometresindeki buğday ekili tarlada bulunan anız, dün akşam saatlerinde bilinmeyen nedenle alev aldı. Alevler, kısa süreda büyüyerek tüm tarlayı sardı. Çiftçiler, ihbarla gelen itfaiye ekipleriyle birlikte yangına müdahale etti. Bazı ağaçlara da sıçraya yangın, müdahale sonucu kontrol altına alındı. Yangın nedeniyle bazı ağaçlar zarar gördü, hasadı yapılmayan buğday yandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Olay yeri

Anız yanması

Ağaçlara sıçraması

Çiftçiler traktör ile müdahale etmesi

İtfaiye erlerinin yangını söndürmesi

Ekili alanları yanması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN / ADIYAMAN,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=====================================

Yüzen adalarda yangın

ADIYAMAN'ın Çelikhan İlçesi'nde, korumaya alınan yüzen adalarda kuru otların tutuşmasıyla çıkan yangın itfaiye tarafından söndürüldü.

Çat Barajı yüzeyinde bulunan ve kaymakamlık tarafından koruma amacıyla kıyıya sabitlenen yüzen adalardaki kuru otlar, dün gece saatlerinde bilinmeyen nedenle alev aldı. Yüzen adalardan dumanlar yükseldiğini görenler, itfaiye ve jandarma ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri tarafından güvenlik önlemi alınırken, itfaiye erleri ise alevlere müdahale etti. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Çat Barajı

Yüzen adalar

Yüzen adalardan dumanlar ve alevlerin yükselmesi

Jandarmanın önlem alması

İtfaiyenin söndürme çalışması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Selim SONKAYA / ADIYAMAN,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=========================================

Saman yüklü kamyonet yandı

GAZİANTEP'in Nurdağı İlçesi'nde, hareket alev alan saman yüklü kamyonet, demir yığınına döndü.

Nurdağı- Gaziantep karayolunun 5'inci kilometresi İçerisu mevkiinde, hareket helindeki Erdem İlger yönetimindeki 31 U 9010 plakalı saman yüklü kamyon, alev aldı. Sürücü Erdem İlger, aracını sağa çekip itfaiyeye haber verdi. Gelen ekipleri, saman balyalarıyla dolu kamyonetteki yangına müdahale ederek söndürdü.

Kamyonetin demir yığınına döndüğü, saman balyalarının kül olduğu yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için çalışma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Yanan kamyonet

Yükselen kara duman

Yoldan geçer araçlar

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ramazan TUNCER / GAZİANTEP,/DHA)

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===========================================

Siverek'te yangın paniği

ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde 2 katlı bir evde çıkan yangın, itfaiyenin müdahalesiyle büyümeden söndürüldü.

Dicle Mahallesi Profesör Abdulkadir Karahan Caddesi'ndeki Sinan Tanbay'a ait 2 katlı binanın bahçesindeki odunlar, dün akşam saatlerinde bilinmeyen nedenle alev aldı. Alevler kısa sürede yayılarak, dairelere de sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri, yangına müdahale etti. Çevrede korkuya neden olan yangın, ekiplerin yaklaşık bir saatlik müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için çalışma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Yangın anı

Yükselen alevler

Yangına müdahale eden itfaiye

Alına güvenlik önlemleri

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet SEZGİN / ŞANLIURFA

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=========================================

Çocukların tabancayla oyunu faciaya neden oldu: 2 ölü, 1 yaralı

KASTAMONU'nun İnebolu İlçesi'ne bağlı Kabalar Köyü'nde oynadıkları tabancanın ateş alması sonucu 2 çocuk öldü, 1'i de yaralandı.

Olay, dün akşam saatlerinde ilçeye bağlı Kabalar Köyü'nde meydana geldi. 11 yaşındaki Esat Gökgöz ile yaz tatilini geçirmek için köye gelen kuzenleri 13 yaşındaki Osman ve 9 yaşındaki İlker Bakır kardeşler, evde tabancayla oynamaya başladı. İddiaya göre, Osman Bakır'ın elindeki tabanca, tetiğine dokununca ateş aldı. Silahtan çıkan mermilerin isabet ettiği Osman ve İlker Bakır kardeşler ile Esat Gökgöz yaralandı.

Yakınlarının çağırdığı ambulanslarla durumu ağır olan yaralılardan Esat Gökgöz ve İlker Bakır İnegöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Esat Gökgöz burada, kuzeni İlker Bakır da sevk edildiği Kastamonu Devlet Hastanesi'nde doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Elinden yaralanan Osman Bakır ise Küre Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Hastanenin acil servisinden görüntüler

Haber-Kamera: Barış İLYASOĞLU / İNEBOLU(Kastamonu)

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==================================================

Konya'da kaza: 1 ölü, 1 yaralı

KONYA'da kontrol çıkıp yol kenarındaki ağaçlara çarpan otomobildeki 1 kişi öldü, 1 kişi de yaralandı.

Kaza, dün saat 21.00 sıralarında Konya- Karaman karayolunun 55'inci kilometresinde meydana geldi. 59 yaşındaki Muammer Delice yönetimindeki 70 FT 276 plakalı otomobil, kontrolden çıkıp yol kenarındaki ağaçlara çarptı. Kazada, araçta sıkışan sürücü Muammer Delice öldü, eşi 56 yaşındaki Emriye Delice ise ağır yaralandı.

Emriye Delice, ambulansla Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Muammer Delice'nin cesedi ise itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu sıkıştığı yerden çıkartılıp Çumra Devlet Hastanesi'nin morguna götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Araçtan detay

Araç içinde cesetten ve itfaiyenin kurtarma çalışmasından görüntü

Genel ve detay

Haber-Kamera: İsmail AKKAYA / KONYA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=====================================

Motosikletin çarptığı engelli öldü

AYDIN'ın Kuşadası İlçesi'nde, yürüme engelli 43 yaşındaki Hamza Tekin'e motosiklet çarptı. Savrulup yaklaşık 5 metre yükseklikteki duvardan düşen Tekin, yaşamını yitirdi.

Kaza, dün saat 13.30 sıralarında, İkiçeşmelik Mahallesi'ndeki İkiçeşmelik İlkokulu önünde meydana geldi. Ehliyetsiz sürücü Ozan Aydın yönetimindeki 09 BT 758 plakalı motosiklet, kontrolden çıkıp yürüme engelli 2 çocuk babası Hamza Tekin'e çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulup, yandaki okulun yaklaşık 5 metre yüksekliğindeki bahçe duvarından düşen Tekin, olay yerinde yaşamını yitirdi.

Kuşadası Milli Eğitim Müdürlüğü'nde memur olarak çalışan Tekin'in cesedi, yapılan incelemenin ardından otpisi yapılam üzere Kuşadası Devlet Hastanesi'nin morguna kaldırıldı.

Motosiklet sürücüsü Ozan Aydın, polis tarafından gözaltına alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Kazanın güvenlik kamerası görüntüsü

Haber-Kamera: Latif SANSÜR / KUŞADASI(Aydın),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

============================================

Sürücüsünün el frenini çekmeyi unuttuğu otomobil, çocuğa çarptı

İZMİT'te, markete giren sürücünün el frenini çekmeyi unuttuğu otomobil, bayır aşağı hareket edip 5 yaşındaki Deniz Akyol'u altına aldı. Yaralanan Akyol, hastanede tedaviye alındı.

Kaza, Erenler Mahallesi Deve Bağırtan Sokak'ta meydana geldi. Ali Akyol, 5 yaşındaki oğlu Deniz ile sitelerinin önünde oynarken, markete giren sürücüsünün el frenini çekmeyi unuttuğu 41 E 3326 plakalı otomobil, bayır aşağı hareket etti. Otomobil, kaldırımda bulunan çekyat ile birlikte Deniz Akyol'u altına aldı. Ali Akyol, oğlunu çekyatın altından alarak kurtardı.

Babası tarafından Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürülen küçük Deniz tedaviye alındı.

Polis, kaza sonrası kaçan sürücüyü yakalamak için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Olay yerinden görüntüler

-Otomobilden ve çekyattan görüntüler

Haber-Kamera: Faruk KIYAK - Orhan UZUN / İZMİT(Kocaeli),

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

===================================================

Midibüs devrildi: 1 yaralı

İZMİR'in Karabağlar İlçesi'nde, şoförünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği midibüs, yol ortasındaki refüjde bulunan ağaca çarparak yan devrildi. Kazada, midibüs şoförü 58 yaşındaki Şükrü Güven yaralandı.

Kaza, bugün saat 03.00 sıralarında Yeşillik Caddesi'ndeki Kaymakkuyu Camii yakınlarında meydana geldi. Gaziemir'den Konak yönüne giden Şükrü Güven idaresindeki 35 LD 424 plakalı midibüs, şoförünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu orta refüjde bulunan ağaca, ardından da aydınlatma direğine çarparak yan devrildi. Özel bir otobüs firmasına ait şehir içi servisi olan midibüste şans eseri yolcu bulunmaması olası bir faciayı önlerken, kazada midibüs şoförü Güven yaralandı.

Kazayı gören çevredeki vatandaşlar, durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen polis, yolu trafiğe kapatarak çevrede güvenlik önlemi alırken, sağlık ekipleri Güven'i ambulansla Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Burada tedaviye alınan Güven'in hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Polisin kazayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜLÜ HABER:

-------------------------------

Kaza yapan midibüsten görüntü

Kaza yerinden görüntü

Devrilen ağaçtan görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mehmet GÜNEY / İZMİR,

==================================================

Banka şubesine kazmayla zarar veren şüpheli serbest

ANTALYA'da bir banka şubesine otomobiliyle, diğerine ise kazmayla girerek zarar veren 28 yaşındaki Cem Mustafa D., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Muratpaşa İlçesi Şarampol Mahallesi İstiklal Kavşağı'ndaki özel bir bankanın şubesine 3 Mart'ta sabaha karşı otomobiliyle giren Cem Mustafa D., bankanın kapı ve camlarını kırdı. Bankanın üst katında bilgisayar ve monitörleri başta olmak üzere tüm ofis malzemelerini yerlere saçan Cem Mustafa D., eline aldığı bir deste kağıdı tutuşturup sistem odasını yakmaya çalışırken gelen polislerce yakalandı. Polis merkezine götürülürken, "Parasal sisteme tek başına olan bir direniştir bu. Herkesin borcu yok mu bankaya? Bankaya girmeye çalıştım, yeni bankalarda buluşmak üzere. Banka olur ya da parayla dönen her şey olur. Parasal sisteme karşıyım" diyen Cem Mustafa D., işlemlerinin ardından çıkarıldığı sulh ceza mahkemesince tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

BU KEZ KAZMAYLA BANKA ŞUBESİNE GİRDİ

Cem Mustafa D., 12 Haziran'da ise bir kamu bankasının kapısını kazmayla kırarak içeri girdi. Gişe memurlarının kullandığı bankoya zarar veren Cem Mustafa D., yanında getirdiği bidondaki sıvıyı da etrafa dökerek kaçtı. Olayla ilgili çalışma başlatan polis, bankanın ve çevresindeki güvenlik kamera kayıtlarını izleyerek şüphelinin Cem Mustafa D. olduğunu, olay sonrasında kent dışına çıktığını tespit etti. Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri şüphelinin babası B.D. ile yaptığı görüşmede, oğlunun dönüş yapacağı gün teslim olacağını ifade etti. Önceki gün Antalya'ya dönen Cem Mustafa D. babası ile birlikte Asayiş Şube Müdürlüğü'ne giderek teslim oldu. Psikolojik rahatsızlığı olduğu belirlenen şüpheli, emniyetteki ifadesinde, olayı tam olarak hatırlamadığını, parasal sisteme karşı bir tepki olarak gerçekleştirdiğini söyledi.

Cem Mustafa D., polisteki ifadesinin ardından çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince 'Mala zarar verme' suçundan tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Şüphelinin bankaya girmesi güvenlik kamerası

Haber-Kamera: Bülent TATOĞULLARI / ANTALYA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

============================================

Bonzai kullanırken fenalaşıp, hastaneye kaldırıldı

SİVAS'ta eski bir mezbahanede arkadaşıyla birlikte sentetik uyuşturucu bonzai kullanan Mehmet Akif P., rahatsızlanıp hastaneye kaldırıldı.

Olay, dün saat 19.30 sıralarında Kızılırmak Mahallesi'nde eski bir mezbahanede meydana geldi. Arkadaşıyla birlikte sentetik uyuşturucu bonzai kullanan Mehmet Akif P. rahatsızlandı. İsmi belirlenemeyen arkadaşı, olay yerine 200 metre mesafedeki özel bir hastaneyi arayarak yardım istedi.

İhbar üzerine olay yerine sekv edilen sağlık ekipleri, polisle birlikte girdiği mezbahanede Mehmet Akif P.'yi yerde hareketsiz buldu. Hastaneye kaldırılan Mehmet Akif P.'nin hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

Yanında bulunan arkadaşı, ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------

-Şahsın baygın görüntüleri

-Ambulansla götürülüşü

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI / SİVAS,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

======================================

Bandırma Limanı'nda batan gemi su yüzeyine çıkarıldı

BALIKESİR'in Bandırma İlçesi'nde 14 Mayıs'ta, Çelebi Limanı'ndan yük aldığı sırada hatalı yükleme sonucu yan yattıktan sonra batan 'Ali Ağa' isimli kargo gemisi, içine hava basılarak su yüzeyine çıkarıldı.

İzmir Aliağa Limanı'ndan, Bandırma Çelebi Limanı'na Etimaden'e ait malzemeyi almaya gelen 70 metre uzunluğunda 13 metre genişliğinde 1998 grostonluk 'Ali Ağa' isimli kargo gemisi, 14 Mayıs'ta, hatalı yükleme yapıldığı için yan yattı. Gemi yan yattığı sırada personel tahliye edilirken 1'i gemi personeli 2'si liman görevlisi 3 kişi yaralandı.

Geminin batmasının ardından akaryakıt, sintine, slaj yağları çıkartıldıktan sonra gemiyi kurtarmak için İstanbul'dan bir firma tarafından getirilen 100 ton kaldırma kapasitesine sahip yüzer vinç, yüklü bulunan Eti Maden'e ait 93 konteynırdan biri dışından tümü çıkardı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Bandırma Liman Başkanı Abdullah Şalcı, geminin yüzdürülmesi için konteynerler boşaltıldıktan sonra tanklar arasında problemli noktaların kapatılarak, geminin yüzdürülme çalışmaları başlatıldığını belirterek, "Dün gece itibariyle yani 28 Haziranı 29'una bağlayan gece geminin içindeki suların tahliyesi gerçekleştirildi ve hava basıldı, gemi yüzdürülebilir hale geldi. Bundan sonraki süreçte gemiyle ilgili tasarruf hakkı olan şirket ve sigorta kuruluşlarının talebine göre tersanelere gönderilecek" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------

-Limanda Çıkarılmış olan Ali Ağa isimli gemi

-Liman Başkanı Abdullah Şalcı'nın açıklamaları

Haber-Kamera: Erdem ÖZCAN-Tufan DALGIÇ / BANDIRMA(Balıkesir),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=====================================

Kanalda aile boyu tehlikeli serinlik

HAVA sıcaklığının 43 derece, nem oranının yüzde 70 kaydedildiği Antalya'da sıcaktan bunalanlar tehlikeli olmasına rağmen su kanallarına girerek serinlemeye çalıştı. Üzerlerindeki kıyafetlerle kanala atlayan yetişkinlerin yanındaki çocuklar da dikkati çekti.

Antalya'da hafta başından beri etkili olan sıcak hava yaşamı olumsuz etkiliyor. Hava sıcaklığının 43, deniz suyu sıcaklığının 28 derece kaydedildiği kentte, nem oranı yüzde 70 olarak ölçüldü. Araç termometreleri ise kentteki sıcaklığı 48- 49 derece olarak gösterdi. Sıcak ve nemli hava nedeniyle bunalanlar serinlemek için sahilleri doldururken, pek çok kişi ise tehlikeli olmasına rağmen su kanallarında yüzerek serinlemeye çalıştı.

Şehrin denize uzak bölgelerinden Kepez İlçesi Baraj Mahallesi'nde aileleriyle Devlet Su İşleri'nin sulama kanalında girenler, renkli görüntüler oluşturdu. Üzerlerindeki kıyafetlerle kanala atlayan yetişkinlerin yanındaki çocuklar da dikkati çekti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Su içerisinde elbiseleriyle yüzenlerin görüntüsü

Su içerisinde şakalaşanlar

Kanalda yüzenlerin görüntüsü

Elbiseleriyle yüzenlerle kanal içinde röp

Kanala elbiseleriyle atlayanların görüntüsü

'Antalya'dan sevgilerle' diyerek suya atlayan bir adamın görüntüsü

Anne, baba  ve çocukları yüzerken görüntü

Haber-Kamera: Süleyman EKİN / ANTALYA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=======================================

Okul bahçesinde mahsur kalan engelli genci itfaiye kurtardı

İZMİT'te, arkadaşlarıyla sohbet ederken, müdürün kapısını kilitleyip çıktığı okulun bahçesinde mahsur kalan bedensel engelli 17 yaşındaki Yusuf Kaymaz, itfaiye tarafından dışarı çıkarıldı.

28 Haziran Mahallesi Melik Sokak'ta bulunan Ulubatlı Hasan Ortaokulu'nun bahçesine giren engelli Yusuf Kaymaz ile arkadaşları sohbet etmeye başladı. Bu sırada müdür, okul binasının arkasında bulunan gençleri fark etmeyip, bahçe kapısını kilitleyerek çıktı. Arkadaşları, demir kapının üzerinden atlayıp dışarı çıktı, ancak Yusuf Kaymaz içeride kaldı.

Arkadaşlarının yardım isteği üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri, Yusuf Kaymaz'ı itfaiye merdiveniyle dışarı çıkardı. Sevinç ile korkuyu bir arada yaşayan Yusuf Kaymaz itfaiye erlerine tek tek teşekkür etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Gencin itfaiye merdiveni ile alınması

-Gencin dışarıya çıkarılması

-Gençten görüntüler

Haber-Kamera: Faruk KIYAK-Orhan UZUN / İZMİT(Kocaeli)

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==================================================

Göbeklitepe'nin üzeri çatıyla örtülüyor

ŞANLIURFA'da 'Tarihin sıfır noktası' olarak nitelendirilen, dünyanın en eski tapınak merkezi olarak kabul edilen ve 8 aydır kapalı durumda olan Göbeklitepe ören yerinin üzerinin çatı ile örtülmesinin ardından Eylül- Ekim ayında ziyarete açılacağı bildirildi.

Kent merkezine 18 kilometre mesafede Örencik Mahallesi yakınlarında Neolitik döneme ait Göbeklitepe'deki 1995 yılından bu yana Şanlıurfa Müzesi ve Berlin Alman Arkeoloji Enstitüsü işbirliğinde kazı çalışmalarına başlanıldı. Kazı çalışmalarında şimdiye kadar Neolitik döneme ait yabani hayvan figürlü "Tö biçimli dikili taşlar, 8-30 metre çapında dairesel ve dikdörtgen şekilli dünyanın en eski tapınak kalıntıları ile çeşitli eserler bulundu. 12 bin yıllık geçmişi ile dünyanın en eski tapınağı olarak kabul edilen Göbeklitepe'nin üzerine çatı ve canlandırma merkezi yapılması için 8 ay önce ziyarete kapatıldı. Temmuz ayında bitmesi planlanan Göbeklitepe, restorasyon çalışmalarının sürmesi nedeniyle ziyarete Eylül veya Ekim ayında açılacağı kaydedildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı başta olmak üzere birçok uluslararası kurum ve kuruluş tarafından "Dünyanın en eski tapınak merkezi" olarak kabul edilen ve 5 yıl önce UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne alınan Göbeklitepe'nin gelecek yılın başında asıl listeye girmesi için çalışma yürütülüyor. Göbeklitepe kazı alanında süren restorasyon çalışmalarını inceleyen Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, tarihi eserlerin bulunduğu bölgeye 6 milyon 600 bin Euro'luk bedelle koruma amaçlı çatı yapıldığını belirterek şöyle dedi:

"Göbeklitepe Şanlıurfa'nın ve Türkiye'nin bir zenginliğidir.  Bu şehrin hem yer üstü hem de yer altı zenginlikleri vardır. Tarihi zenginlikleri, kültürel zenginlikleri vardır. Göbeklitepe'de Türkiye'nin en zengin yeri ama bu yer altındaki zenginliği gün yüzüne çıkartmak ve insanların izlemesine, görmesine imkan sağlamak gerekiyor. Göbeklitepe'de bu bakımdan 1995 yılından bu yana 22 yıldır arkeolojik çalışmalar devam ediyor. Göbeklitepe'de şu anda 6 alanda çalışma yapılmaktadır. Çalışma yapılması gereken 23 adet alan daha var. Göbeklitepe'nin korunması için yapılan çatı için 6 milyon 600 bin Euro bir bütçe ayrıldı. Yer altındaki bu tarihin günh yüzüne çıkarılmasında Haliliye Belediyesi olarak kazı ekibimize gerekli araç ve gereç desteği sağlayacağız. İhtiyaç olması halinde gerekli personel desteği de sağlanacaktır. Bu çalışmaların süresinin bir ölçüde kısaltılması adına elimizden gelen desteği sağlayacağız. Göbeklitepe'nin tanıtılması sadece Şanlıurfa'ya değil Türkiye'nin turizmine bir ivme kazandıracaktır. Çünkü Göbeklitepe bilinen tarihin seyrini değiştirmektedir ve şu ana kadar bilinen İngiltere'deki Stonehenge'den ve Mısır piramitlerinden 7 bin yıl daha eskidir. Göbeklitepe, Türkiye'nin turizm ve tanıtımına ziyarete açılmasının ardından olumlu katkı sağlayacaktır.ö

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Göbeklitepe'de yapılan çalışmalar

İş makinalarının kazı yapması

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol ören yerini gezmesi

Gazetecilere açıklamada bulunan Başkan Demirkol

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali LEYLAK - Ömer ŞULUL / ŞANLIURFA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=================

================================

İlk Kuveytli turist kafilesi güllerle karşılandı

MİLAS- Bodrum Havalimanı'nda, Kuveyt'ten gelen ilk turist kafilesi için tören yapıldı. İlk kez gelen uçak, su tankı ile karşılanıp ıslatılırken, turistler ise havalimanına giriş yaptıklarında güllerle karşılandı. Kuveyt Uluslararası Havalimanı'ndan saat 02.00'de Milas- Bodrum Havalimanı'na gelen kafile 169 kişiden oluştu.

Milas- Bodrum Havalimanı'na, Türk Hava Yolları tarafından Kuveyt'ten Bodrum'a direk uçuşlar başladı. İlk uçuş ile gelen 169 Kuveytli turist Bodrum'a geldi. TAV Milas- Bodrum İşletme Koordinatörü İclal Kayaoğlu, THY Milas Bodrum Havalimanı İstasyon Müdürü Turan Yardımcı ve THY'nin Yer Hizmetleri Firması TGS'nin İstasyon Müdürü Cihan Erdinç karşılama törenine katıldı.

Uçuş Ekibi de kontrollerini yaptıktan sonra, havalimanı içinde çiçeklerle karşılandı. TAV Milas-Bodrum İşletme Koordinatörü İclal Kayaoğlu, Kabin Amiri Berfu Bilecel'e bir buket çiçek verdi.  Davetliler ve uçuş ekibi birlikte hazırlanan Bodrum-Kuveyt rotalı pastayı kesti.

THY Milas Bodrum Havalimanı İstasyon Müdürü Turan Yardımcı, ilk kez gerçekleştirilen seferlerin balık ithalatçılığına da katkı sağlayacağını söyledi. Yardımcı, "Yaz sezonunun gelmesiyle birlikte Türk Hava Yolları yolcularımıza en uygun alternatifleri sunma adına çeşitli destinasyonlarda seferlerimize başlamış bulunuyoruz. Kuveyt'den Milas Bodrum Havalimanı'na düzenlenmiş olan ilk tarifeli seferimiz olacak bu bağlamda. Uzun yıllardır direk tarifeli sefer gerçekleştirmiyorduk. Milas Bodrum havalimanına Kuveyt'ten gerçekleştirilen ilk sefer olması da ayrı bir güzellik oldu. İnşallah zaman içerisinde de arzu ettiğimiz doluluk oranları ile güzel seferleri icra edeceğiz. Yolcularımız direk uçmanın rahatlığı ve keyfi ile havalimanımıza inmiş oldular. İnşallah daha nice güzel seferlerle birlikte hem istasyonumuz hem şirketimiz hem de ülkemiz için yararlı işler yapmış oluruz" dedi.

"İHRACATA DA DESTEK VERMİŞ OLACAĞIZ"

Yardımcı, "İlk seferimiz ile beraber ciddi bir balık taşımacılığımız da söz konusu oldu. Bölgemizin en önemli ticari unsurlarından birisi olan balık taşımacılığı da aynı seferler ile gerçekleştirmiş olmanın ve bölgemizde de bu bağlamda katkıda bulunmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bölgemiz lokomotif ürünlerinden olan balık ihracatına da bu bağlamda destek vermiş olduk. Şu an ilk seferde yaklaşık bir buçuk ton civarı bir sevkiyat söz konusu oldu. İleriki günlerde uçağımızın kapasitesine göre uçak tiplerinin büyümesine ve değişikliğine göre muhtemelen bunda da bir artış söz konusu olacaktır. Bu bağlamda hem ihracatçı firmamıza hayırlı olsun diyoruz. Çok ciddi emekleri var aynı zamanda havalimanımızın gümrüğü de bu bağlamda ciddi emek sarf etti. Herkese çok teşekkür ediyoruz. Umarım bölgemize hem Milas hem Bodrum yöresine olumlu katkısı olacağını düşünüyoruz. Şu an için bir buçuk ton ile başladık tabi malumunuz bunlar uçaktaki kapasiteye göre değişiklik arz edecek. Uçaktaki yolcu sayısı arttığı takdirde bunları azaltmak zorunda kalacağız" dedi.

HAFTA KARŞILIKLI 1 SEFER

Yardımcı sözlerine şöyle devam etti:

"Şu anda haftalık bir uçuş ile çeşitli destinasyonlardan Kuveyt'e seferler gerçekleştiriliyor. Haftada bir sefer olarak gerçekleştirilecek, toplamda 15 sefer icra edilecek. En son seferimiz 7 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek ve ortalama tahminimiz yaklaşık bin 500 yolcu olacak. Her bir sektörde gidiş dönüşte yaklaşık 3 bin kişilik bir yolcu sirkülasyon olmasını bekliyoruz."

Ailesi ile birlikte Bodrum'a gelen Kuveytli Sami Almiacial, "Bodrum'a ikinci gelişim. Türkiye çok güzel. İlk kez Kuveyt'ten direk uçuşla geldik. Bodrum'da tatil yapmayı çok seviyorum. Bodrum fantastik ve güzel bir yer" dedi.

Ailesiyle Bodrum'a gelen Haya Almusserea ise 1 haftalık tatil için geldiklerini belirterek,"Kuveyt'ten Türkiye'ye ilk kez geldim. Daha önce Kuşadası'na gelmiştim. Türkiye'de güzel tatil destinasyonları var. Direkt uçuşla geldik" dedi.

Turistler gümrük kontrolünden geçtikten sonra, bavullarını alarak otobüslerle kalacakları otele gönderildi.

7 Eylül 2017 tarihine kadar Milas-Bodrum Havalimanı'na Kuveyt'ten hafta da karşılıklı 1  uçuş düzenleyeceği belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------

-Su tankından görüntü

-Turistlere çiçek verilmesi

-Uçuş ekibi ile pasta kesilmesi

THY Milas Bodrum Havalimanı İstasyon Müdürü Turan Yardımcı ile röp.

-Turistlerle röp.

-Genel detay

Haber-Kamera: Nilüfer DEMİR-Hülya ELTEŞ / BODRUM(Muğla),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

======================================================

Sıcaktan bunalan İzmirliler sahillere akın etti

İZMİR'de gündüz 40 dereceyi bulan ve geceleri de etkisini sürdüren sıcaklardan bunalan kent sakinleri, soluğu deniz kenarında aldı.

Serinlemek için akşam saatlerinde deniz kenarına ve sahillerdeki çim alanlara gelen İzmirliler'in bir kısmı da demledikleri çayları içtiler. Özellikle ailelerin tercih ettiği sahillerde, çocuklar çimlerde ve oyun parklarında eğlenceli anlar geçirdi. Kent sakinleri gece geç saatlere kadar deniz kenarında vakit geçirdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

Sahilden görüntü

Vatandaşlardan görüntü

Parkta oynayan çocuklardan görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mehmet GÜNEY / İZMİR,

=====================================================

----------------------------------------------------------------------------------

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yayladağı Suriye Bodrum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title