Haberler

Dha Yurt Bülteni - 1

1)BAŞBAKAN YILDIRIM, BAHRAM NAMAZINI KÖYÜNDE KILDI

"YOLLARIN KRALI OLMAZ, KURALI OLUR"

RAMAZANIN son iftarını doğup, büyüdüğü Erzincan'ın Refahiye ilçesine bağlı Kayı köyünde yapan, bu sabahta yine köylüleri ile bayram namazını kılan Başbakan Binali Yıldırım, bayram mesajında vatandaşları trafik terörüne karşı uyardı.Bugün saat 05.40'da köy meydanındaki Kayı camisine gelen Başbakan Binali Yıldırım, köylüleri ile birlikte saf tuttu. Cami çıkışında çocuklara oyuncak dağıtan Başbakan Binali Yıldırım, köylüleri ile bayramlaştı. Cami önünde açıklama yaparak bayram mesajı veren Başbakan Yıldırım, halkı özellikle trafik terörüne karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Bayramların kardeşliğin, birliğin ve beraberliğin doruğa ulaştığı günlerden birinin olduğunu hatırlatan Yıldırım, "Bugün ramazan bayramının birinci günü. Ramazan bayramını bu yıl doğduğum, büyüdüğüm Erzincan'ın Refahiye ilçesine bağlı Kayı köyünde köylülerimle, komşularımla birlikte geçiriyoruz. Bayram namazını kıldık şimdi de artık bayramlaşacağız ve böylece ramazandan sonra bayramı idrak etmiş olacağız. Bayramlar kardeşliğin, birliğin ve beraberliğin doruğa ulaştığı günlerdir. İşte o günlerden birini yaşıyoruz. İnşallah bu bayramda ülkemizin, milletimizin birliği, dirliği ve beraberliğine, tüm İslam aleminin huzuruna kardeşliğine vesile olur. Bu bayram vesilesi ile ben ülkemizin birliği, beraberliği ve vatanın bölünmez bütünlüğü için hayatını ortaya koyan sınırlarda, dağlarlarda ve bayırlarda ülkenin güvenliği için mücadele eden tüm güvenlik güçlerimize polisimize, askerimize, jandarmamıza, korucularımıza teşekkür ediyorum. Teşekkürlerimiz sunuyorum. Milletin duası onlarla beraber. Çünkü onlar ülkemizin birliği için istiklali için geleceği için çalışıyorlar" diye konuştu.

Bayramlarda verilmesi gereken en önemli mesajlardan birinin de şüphesiz ki trafik terörü olduğunu hatırlatan Başbakan Binali Yıldırım şunları söyledi:

"Bayramda insanlar sılayı rahim yapıyor ve memleketlerine giderek büyüklerini, kabirlerini ziyaret ediyor. Bu gidiş ve gelişlerde hiç arzu etmediğimiz trafik kazaları meydana geliyor. Dolayısı ile vatandaşlarımızdan özellikle isteğim aman siz siz olun yolların kurallarına uyun. Yolların kralı olmaz yolların kuralı olur. Hızlı gitmenize gerek yok. Hızlık gitmekle yavaş gitmek arasında bir ömür kadar fark var. Onun için sizlerin sevdiklerinize sağ salim ulaşması bizim en büyük önceliğimiz ve beklentimizdir. Bu bakımdan dostlarımızı, eşimizi, akrabamızı üzmemek için lütfen yola çıkarken dinlenmiş olarak, yorulduğumuzda ara vermek sureti ile seyahatinizi tamamlayın."

Doğduğu köyde bayramı idrak etmenin aslında gelenlerin güzel huylarından ve hasretlerinden biri olarak gençlere örnek teşkil ettiğini sözlerine ekleyen Yıldırım, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Geçmişini bilemeyen geleceğini inşa edemez. O yüzden vatanın her köşesinde her yerinde ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandıracak, birliğimizi ve beraberliğimizi sağlamlaştıracak her türlü çalışmayı birlikte yapmamız lazım. Türkiye hepimizin arzu ettiği muasır medeniyetler seviyesine ancak ve ancak daha çok çalışacak, birliğimizi ve kardeşliğimizi daha da sağlamlaştırarak farklılıklarımızı değil ortak yönlerimizi ön plana çıkararak farklılıklarımızı zengin olarak görüp ve o şekilde hareket ederek sağlayacağız. Ben tekrar ramazan bayramının bütün milletimize, hayırlı ve uğurlu olmasını dilorum daha nice bayramlarda birlik içinde beraberlik için de huzurla ulaşmamızı mevlamdan niyaz ediyorum. Vatan için millet için hayatını ortaya koyan şehit olan bütün şehitlerimize Allah rahmet diliyorum. Gazilerimize hayırlı uzun ömürler diliyorum."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

-Görüntüler canlı olarak verildi

Haber-Kamera: Turgay İPEK - Coşkun MENEK / ERZİNCAN,

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

=====================================

GENELKURMAY BAŞKANI ORGENERAL HULUSİ AKAR SİİRT' TE

2)TİLLO'DA VATANDAŞLARLA BAYRAMLAŞTI

GENELKURMAY Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, dün akşam saatlerinde Siirt'e gelerek, PKK'lı teröristlerce şehit edilen güvenlik korucusu Abdurrahman Dündar'ın ailesine başsağlığı ziyaretinde bulundu. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, dün akşam saatlerinde helikopterle Siirt'teki 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı'na geldi. Tugayda incelemerde bulunan Akar ve beraberindekiler daha sonra helikopterle ilçeye bağlı Çizmeli Köyü'ne geçerek, önceki gün Bilgili Köyü kırsalında devriye görevi sırasında PKK'lı teröristlerce şehit edilen güvenlik korucusu Abdurrahman Dündar'ın ailesini ziyaret etti.

Dündür ailesine taziyelerini ileten Orgeneral Akar, daha sonra 3'üncü Komando Tugayı'ndaki askerlerle iftar yapmak için Siirt'e döndü. Orgeneral Akar ve beraberindekilerin geceyi Siirt'te geçireceği öğrenildi.

ORGENERAL AKAR: BU KUTSAL MÜCADELE SON TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLİNCEYE KADAR SÜRDÜRÜLECEK

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, kuvvet komutanlarıyla birlikte, Siirt'in Eruh İlçesi'nde 3'üncü Komando Tugay Komutan Yardımcılığı'nı ziyaret etti. Orgeneral Akar, burada yaptığı açıklamada, "Bu kutsal mücadele, son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar büyük bir azim, kararlılık ve inançla kesintisiz olarak sürecek" dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, beraberindeki Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal ile birlikte, dün Siirt'in Eruh İlçesi'ndeki 3'üncü Komando Tugay Komutan Yardımcılığı'nı ziyaret etti.

Burada iftar yapan, askerlerin bayramını kutlayan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, Siirt Herekol Yazlıca Dağı'nda, Bestler-Dereler bölgelerinde çok etkili ve sonuç alıcı operasyonlar düzenlendiğini belirterek, bölücü terör örgütü ile yapılan mücadelede kahramanlıklarından dolayı askerlere teşekkür etti. Orgeneral Akar, "Bu kutsal mücadelenin yüce Türk Milleti'nden aldığımız güç ve devletimizin verdiği destekle, son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar büyük bir azim, kararlılık ve inançla kesintisiz olarak sürecek" dedi.

GENELKURMAY BAŞKANI AKAR, TİLLO'DA VATANDAŞLARLA BAYRAMLAŞTI

GENELKURMAY Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, dün akşam Siirt'e gelerek Eruh ilçesindeki 3'üncü Komando Tugay Komutan Yardımcılığında bulunan askerlerle beraber ramazan ayının son iftarını açmıştı. Geceyi Siirt'te geçiren Akar, bayram namazını Siirt'in Tillo ilçesinde bulunan bir camide vatandaşlarla beraber kıldı.

Genelkurmay başkanı Orgeneral Hulusi Akar, beraberindeki Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz ve daire müdürleri Tillo ilçesinde bulunan camiye gelerek sabah namazını kıldı. Kılınan namazın ardından Tillo sokaklarında yürüyen heyet vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

HEYET DAHA SONRA TÜRBEYİ GEZDİ

Kılınan bayram namazının ardından heyet, İbrahim Hakkı hazretlerinin hocası, İsmail Fakirullah hazretleri için yaptırdığı türbeyi ziyaret etti. Burada bir süre yetkililerden bilgi alan Akar, ziyaret sonrasında vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------

Akar'ın konvoyunun geçişi

Fotoğraflar

-Akar'ın Tillo ilçesine gelişi

-Camiye giriş

-Cami içi bayramlaşma

-Türbe ziyaret

-Detay görüntüler

Haber-Kamera: Turan KOYUNCU-Mehmet Yücel DURAK / SİİRT-ANKARA,

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

===============================================================

3)CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU, BAYRAM NAMAZINI KÖYDE KILDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Adalet Yürüyüşü'nün 11'inci gününde geceyi geçirdiği Karacaağaç Köyü'ndeki camide bayram namazını kılarak cami önünde vatandaşlarla bayramlaştı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun MİT TIR'ları davasında 25 yıl hapis cezasına çarptırılıp tutuklanması ardından Ankara'dan İstanbul'a başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'nde geceyi, Bolu kent merkezine 4 kilometre uzaklıkta bulunan Karacağaç Köyü mevkiindeki kamp alanında geçirdi. Kılıçdaroğlu, yürüyüşün 11'nci gününde bayram namazı için geceyi geçirdiği karavandan çıkıp yakındaki Karacaağaç Köyü'nde bulunan Karacaağaç Mahallesi Camii'ne geçti. Bayram namazını kılan Kılıçdaroğlu, cami çıkışında vatandaşlarla tek tek tokalaşarak bayramlaştı.

Kılıçdaroğlu, dua edilmesiyle sona eren bayramlaşmadan sonra aynı mahallede bulunan Ayhan Kara'ya ait evin bahçesinde sabah kahvaltısı yaptı. Milletvekilleri ve basın mensuplarının da katıldığı kahvaltının ardından Kılıçdaroğlu, kamp alanına geri döndü.

Kılıçdaroğlu, kamp alanında gazetecilerle ve yürüyüşe katılanlarla bayramlaştıktan sonra kentte ziyaretlerde bulunacak. Kentteki bayram programlarının ardından CHP'nin 'Adalet Yürüyüşü' öğleden sonra devam edecek.

Görüntü Dökümü

--------------------------------

-Kılıçdaroğlu camiden çıkarken

-Vatandaşlarla bayramlaşması

-Dua edilmesi

-Camiden ayrılması

-Detaylar

Haber-Kamera: Mutlu YUCA-Can EROK / BOLU,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==========================================

4)İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU BAYRAM NAMAZINI ÇUKURCA'DA KILDI

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, bayram namazını Türkiye'nin Irak sınırındaki Çukurca İlçesi'nde kıldı.

Sınırdaki askeri birliklerin bayramını kutlamak üzere dün akşam Hakkari'ye gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bayram namazını sıfır noktada bulunan Çukurca İlçesi'ndeki Emir Şaban Camii'nde vatandaşlarla birlikte kıldı. Bakan Soylu, cami çıkışında ise vatandaşlarla bayramlaştıktan sonra Çukurca Kaymakamlığı tarafından organize edilen kahvaltıya katıldı.

Hakkari Valisi Cüneyt Orhan Toprak, İlçe Kaymakamı Mehmet Mut, Çukurca 2. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Baytiyar Ersay, Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu ile birlikte kahvaltı yapan Bakan Soylu daha sonra Çukurca 2. Hudut Tugay Komutanlığı'na geçerek buradaki askerlerle bayramlaştı. Soylu, buradaki programın ardından Çukurca sınırındaki üs bölgelerde PKK terör örgütüne karşı mücadele yürüten Mehmetçikleri de ziyaret edip bayramlarını kutlayacak. Bakan Soylu'nun Çukurca'dan sonra Yüksekova'ya geçeceği belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Bakan Soylu'nun camiye girişi

-Camide namaz kılması

-Camiden çıkan Bakan Soylu vatandaşlarla bayramlaşması

-Bakan Soylu, Kaymakamlık binası önündeki kahvaltıya geçerken

-Kahvaltıya katılanlar

-Bakan Soylu'nun konuşması

-Bakan Soylu'nun Hastaneyi ziyaret

-Hastanedeki personelin bayramlarını kutlarken

-Hasta yakınlarını bayramlarını kutlayıp bayramlarını kutlarken

Haber-Kamera: Behçet DALMAZ-Şivan KAÇMAZ / ÇUKURCA(Hakkari),

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

======================================

5)BAKAN ÖZHASEKİ: İSLAM ALEMİ KENDİ HALİNE BIRAKILSA BARIŞ DÜNYASI OLUR

BAYRAM namazını Hunat Camiinde kılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "İslam alemi kendi haline bırakılsa bir barış dünyası olur. İslam dünyasına dışarıdan elleri uzanarak kötü emellerine alet edecek kadar karıştırmasalar bu insanlar kolay kolay birbirine düşmez. İnşallah bu eller kırılsın diye dua ediyoruz" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, bayram namazını Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden ve ilçe belediye başkanlarıyla birlikte Hunat Camiinde kıldı. Bakan Özhaseki, namaz sonrası vatandaşlarla bayramlaştı. Ardından açıklama yapan Özhaseki, "Hemşerilerimizin bayramını tebrik ediyorum. Cenabı Allah nice bayramlara ağız tadıyla ulaşmayı nasip etsin. Allah'a hamd olsun biz şehrimizde çok güzel Ramazan ve bayram atmosferi yaşıyoruz. Bir taraftan insanlar oruç tutuyorlar veya tutamıyorlarsa bile tutanlara saygıda bulunuyorlar. Bir taraftan da herkes fakirleri, yoksulları düşünüyor ve ellerinden geldiği kadar yardımcı oluyorlar. 1 ay boyunca Ramazan'ı en güzel duygularla yaşıyoruz. Bundan büyük nimet olamaz" ifadelerini kullandı. Sözlerini sürdüren Özhaseki şöyle konuştu:

"Özellikle etrafımızdaki bütün ülkelerin paramparça, yangınlar içinde olduğu, huzura, barışa, dostluğa muhtaç olduğu ortamda bizde çok şükür ülkemizde barış içinde yaşıyoruz. Bundan sonra da rabbim birliğimizi, dirliğimizi bozdurmasın diye dua edelim. Çünkü bu ülkedeki bir sıkıntı etrafımızdaki bütün dünyanın yanmasına sebep olur. Çok şükür biz iyiyiz ve etrafımızda iyi olsun diye çaba sarfeden bir ülkeyiz. Bundan dolayı da cenabı hakka şükürler ediyoruz. İslam alemi kendi haline bırakılsa bir barış dünyası olur. İslam dünyasına dışarıdan elleri uzanarak kötü emellerine alet edecek kadar karıştırmasalar bu insanlar kolay kolay birbirine düşmez. Bunu herkes biliyor. İnşallah bu eller kırılsın diye dua ediyoruz."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------

-Hunat Camiinde Bakan Özhaseki'nin vatandaşlarla bayramlaşması

-Bakan Özhaseki'nin konuşması

-Genel detay

Haber-Kamera: Olcay DÜZGÜN / KAYSERİ,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=======================================

(ÖZEL)

6)ÜS BÖLGESİ VE KARAKOLLARDAKİ MEHMETÇİĞİN RAMAZAN BAYRAMI

JANDARMA Genel Komutanlığı'na bağlı Diyarbakır, Mardin, Erzurum ve Iğdır'daki üs bölgeleri ve karakollarında bayramlaşma törenleri gerçekleştirildi.  Üs bölgeleri ve karakollarda kılınan bayram namazı sonrası  askerler komutanlarıyla ve birbirleriyle bayramlaştı. Bayramlaşma töreni sonrası askerler ailelerine ve sevdiklerine bayram mesajı yolladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

DİYARBAKIR LİCE - ŞEHİT TEĞMEN HUBEYİP TURAN ÜS BÖLGESİ

-Şehit Teğmen Hubeyip Turan Üs Bölgesi

-Üs bölgesi komutanının mevzideki askerlerle bayramlaşması

-Üs bölgesindeki askerlerin bayramlaşma töreni için hazırlanması

-Üs bölgesi komutanının bayram konuşması

-Askerlerin birbirleri ile bayramlaşması

-detaylar

DİYARBAKIR LİCE - İKİZ TEPE ÜS BÖLGESİ

-Üs bölgesinden görüntü

-Üs bölgesi komutanı ile askerlerin bayramlaşması

-Askerlerin bayram mesajı

-detaylar

DİYARBAKIR  LİCE - ŞEHİT ASTSUBAY İSMAİL YAVUZ ÜS BÖLGESİ

-Üs bölgesi komutanının bayram mesajı

-askerlerin birbirleri ile bayramlaşması

-Nöbet tutan askerlerden görüntü

-detaylar

ERZURUM İL JANDARMA KOMUTANLIĞI'NA BAĞLI KARAKOL

-Karakoldan görüntülür

-askerlerin bayramlaşması

-detaylar

MARDİN DARGEÇİT JANDARMA KARAKOLU

-Jandarma karakolundan görüntüler

-Askerler ailelerine gönderdiği bayram mesajları

-detaylar

IĞDIR MUSA YAYLA ÜS BÖLGESİ

-Üs bölgesinden görüntü

-Askerlerin birbirleri ile bayramlaşması

-detaylar

IĞDIR SUVEREN JANDARMA KARAKOLU

-Askerlerin birbirleri ile bayramlaşması

Haber: DİYARBAKIR - ERZURUM - MARDİN - IĞDIR

==============================================

7)BURSA'DA 10 ASKER YEDİKLERİ YEMEKTEN ZEHİRLENDİ

BURSA'nın Büyükorhan ilçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli 10 asker, yedikleri akşam yemeğinden zehirlendiği iddiasıyla hastaneye kaldırıldı.Büyükorhan İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli askerler dün akşam yemeğinde verilen kıymalı yumurta, mantar çorbası, bulgur pilavı ve yoğurttan yedi. Bir süre sonra bazı askerlerde ishal, kusma ve baş ağrısı şikayetleri görüldü. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen ambulanslarla rahatsızlanan 10 asker, Bursa Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada serum tedavisi uygulanan askerler, taburcu edilerek tekrar birliklerine gönderildi. Askerlerin yedikleri yemekten örnekler alınarak incelenmeye gönderildi.

Büyükorhan Kaymakamı Muhammed Kaya askerlerin durumlarının iyi olduğunu belirtti. Yemek firmasının İlçe Jandarma Komutanlığı'na 2 yıldan beri yemek verdiği belirtilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

ADLİ VE İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

BURSA'nın Büyükorhan ilçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli 10 askerin, yedikleri akşam yemeğinden zehirlendiği olayla ilgili İl Jandarma Komutanlığı tarafından idari soruşturma başlatıldığı bildirildi.

İl Jandarma Komutanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Büyükorhan İlçe Jandarma Komutanlığı'nda 24 Haziran'da akşam yemeğinden etkilenen 10 erbaş ve erin, mide bulantısı şikayetiyle önce Büyükorhan Devlet Hastanesine kaldırıldığı ve burada yapılan ilk müdahalenin ardından önce 3 askerin, daha sonra ise 7 askerin ileri tetkik için Çekirge Devlet Hastanesi'ne sevk edildiği bildirildi. Açıklamada "Personel, acil serviste ayakta tedavi edilmelerine müteakip 02.30'da taburcu edilmiştir. Konuyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığınca adli, İl Jandarma Komutanlığınca ise idari soruşturma başlatılmıştır"  denildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------

Ambulansların görüntüsü

-Acil görütüsü

-Jandarma aracı

-Detaylar

Haber-Kamera: Hüseyin TÜCCAR / BURSA,

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

=======================================

8)KİLİS'TE, SURİYE SINIRINA OBÜS SEVKİYATI

TERÖR örgütü PYD kontrolündeki Suriye'nin Afrin İlçesi'ne komşu Kilis'te sınıra 2 obüs ve zırhlı personel taşıyıcı sevkiyatı yapıldı. Suriye'nin Halep kentine bağlı terör örgütü PYD kontrolündeki Afrin İlçesi'ne komşu olan Kilis'e, batı illerinden 2 obüs ve zırhlı personel taşıyıcı sevkiyatı yapıldı. Obüsleri taşıyan çekiciler ile zırhlı personel taşıyıcı, güvenlik önlemleri eşliğinde sınırdaki 3'üncü Hudut Tabur Komutanlığı'na götürüldü. Obüslerin, sınır hattında konuşlandırılacağı belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Konvoyun geçişi

Çekicilerdeki obüsler

Zırhlı personel taşıyıcı

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS,

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

======================================

9)TERÖRİSTLERİN TESLİM OLMA ANLARI BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ

TÜRK Silahlı Kuvvetleri (TSK), Şehit Piyade Kurmay Albay Gökhan Peker - 01 operasyonu kapsamında, önceki gün Herekol Dağı'nda 2'si ölü, 5 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyona ilişkin bir görüntü paylaştı. Paylaşılan görüntüde teröristlerin teslim olma anları ve operasyonda ele geçirilen mühimmatlar görülüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Teröristlerin teslim olma anları

Operasyondan görüntüler

Ele geçirilen mühimmatlar

Haber: ANKARA,

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

===============================

10)SİİRT'TE İKİ KÖY ARASINDA SİLAHLI KAVGA: 3 ÖLÜ, 5 YARALI

SİİRT'in Şirvan İlçesi'ne bağlı Durankaya ile Taşyaka köylüleri arasında çıkan, güvenlik korucularının da karıştığı silahlı kavgada, 3 kişi öldü, 5 kişi de yaralandı.

Olay, dün saat 20.30 sıralarında İlçeye bağlı Taşyaka Köyü girişinde meydana geldi. Durankaya ile Taşyaka köylerine mensup iki çoban, hayvan otlatırken henüz belirlenemeyen nedenle kavga etti. Çobanlar, akşam eve gidip, durumu köylülerine anlattı. Durankaya Köyü'nden bazı kişiler, bunun üzerine bir minibüsü binip, iddiaya göre konuşup, husumeti sonlandırmak amacıyla Taşyaka Köyü'ne gitti. Köye girişte, güvenlik korucusu olan taraflar arasında yine tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine iki taraf uzun namlulu silahlarla birbirine ateş açtı. Silahlardan çıkan kurşunların isabet ettiği Durankaya Köyü'nde yaşayan amca çocukları Ahmet, Zeydin ve Fethullah Cengiz olay yerinde yaşamını yitirdi, 5 kişi de yaralandı.

Yaralılar, olay yerine sevk edilen ambulanslarla Siirt Devlet Hastanesi ve kent merkezindeki özel hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı. Hastaneye akın eden yaralı yakınları, gözyaşlarına boğulup, sinir krizleri geçirdi.

Güvenlik güçleri, olayların daha fazla büyümemesi için her iki köyde ve hastanelerde güvenlik önlemi aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

-Yaralıların hastaneye getirilişi

-Aile yakınlarını sinir krizi geçirmesi

-Hastane önünde alınan güvenlik önlemleri

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Turan KOYUNCU-Mehmet Yücel DURAK / SİİRT,

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

=======================================================

11)MALATYA'DA SİLAHLI KAVGA: 1 ÖLÜ, 4 YARALI

MALATYA'nın merkez Battalgazi İlçesi'nde çıkan silahlı kavgada, 1 kişi öldü, 4 kişi de yaralandı.

Olay, gece yarısı sırasında merkez Battalgazi İlçesi Akpınar Mahallesi Turfanda Sokak'ta meydana geldi. Adnan Biçer ile berberde tıraş olan Ramazan, Şükrü ve Mehmet Tura kardeşler arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma, kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavga sırasında yaralanan Adnan Biçer, aracından aldığı pompalı tüfekle berber dükkanına dışarıdan rastgele ateş açtı. Silahtan çıkan saçmaların isabet ettiği Ramazan, Mehmet ve Şükrü Tura ile bu sırada berberde tıraş olan Süleyman Güden kanlar içerisinde yere yığıldı.

İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Başından yaralanan Ramazan Tura'nın kalbinini durduğu belirlendi. Ekiplerin kalp masajı yaptığı Ramazan Tura, tüm çabalara karşın hayata döndürülemedi.

Yaralılar, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Turgut Özal Tıp Merkezi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.

Ramazan Tura'nın cesedi, yapılan incelemenin ardından Turgut Özal TIp Merkezi'ne kaldırılırken, polis, olay sonrası aracıyla kaçan Adnan Biçer'i kısa sürede yakaladı. Yaralı Adnan Biçer de Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

ÖLÜ SAYISI 3'E ÇIKTI

Malatya'da henüz belirlenemeyen nedenle çıkan silahlı kavgada yaralanan Adnan Biçer ile Şükrü Tura da tedaviye alındıkları hastanelerde, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

Ölü sayısının 3'e çıktığı kavgada yaralanan Mehmet Tura ile Süleyman Güden'in tedavilerinin sürdüğü belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Olay yeri

-Sağlık görevlilerinin müdahalesi

-Polisin güvenlik önlemleri

-Kalabalıktan görüntüler

-Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Mikail PELİT / MALATYA,

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

=====================================

12)OTOMOBİL ADRANOS ÇAYI'NA UÇTU; ANNE İLE KIZI ÖLDÜ

KÜTAHYA'nın Tavşanlı İlçesi'nde çaya uçan otomobildeki 29 yaşındaki Şengül Akyıldız ile 4 yaşındaki kızı Zehra Akyıldız öldü. Kaza, dün akşam saatlerinde Tavşanlı-Tunçbilek karayolunun 9'uncu kilometresinde ilçeye bağlı Tunçbilek Beldesi yakınlarında meydana geldi. 55 yaşındaki Ali Akyıldız yönetimindeki 43 HA 401 plakalı otomobil, kontrolden çıkıp Adranos Çayı'na uçtu. Kazada, kendi imkanlarıyla sudan çıkıp yoldan geçen sürücülerden, araçta bulunan gelini Şengül ile torunu Zehra Akyıldız'ın kurtarılması için yardım istedi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin bağladıkları halatla sudan çıkardığı otomobilde Şengül Akyıldız ile kızı Zehra'nın cesetlerine ulaşıldı.

Eşinin Bursa'nın İnegöl İlçesinde polis memuru olarak görev yaptığı belirtilen Şengül Akyıldız ile kızı Zehra'nın cenazeleri Tavşanlı Doç.Dr.Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi'nin morguna götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------

-Olay yerindeki otomobilin ve ceset torbalarına konulmuş ana-kızın cesetlerinin,

-Yol kenarında bekleyen jandarmaların ve vatandaşların,

-Ambulans ve cenaze aracının,

-Ölen ana-kızın birlikte çektirdiği fotoğraf

Haber-Kamera: Tuna İŞLEYEN / TAVŞANLI(Kütahya),

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

==============================================

13))OTOMOBİLLE MOTOSİKLET ÇARPIŞTI: 2 ÖLÜ, 4 YARALI

MANİSA'nın Salihli İlçesi'nde, kırmızı ışık ihlali yaptığı iddia edilen motosiklet ile otomobilin çarpışması sonucu biri çocuk, 2 kişi öldü, 4 kişi yaralandı. Kaza, dün akşam saatlerinde İzmir-Ankara karayolu Sart Kavşağı'nda meydana geldi. Ankara'dan İzmir yönüne giden Hüseyin Ak yönetimindeki 06 EV 3373 plakalı otomobil, kırmızı ışık ihlali yaptığı öne sürülen 45 yaşındaki Ümmet Öztürk yönetimindeki plakasız motosikletle çarpıştıktan sonra devrildi. Kazada, otomobilde bulunan 13 yaşındaki Furkan Ak ile motosiklet sürücüsü Ümmet Öztürk öldüi, Sultan Duman, Serkan Ak, Çiğdem Ak ve Hüseyin Ak ise yaralandı.

Yaralılar, olay yerine sevk edilen ambulanslarla Salihli Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Kaza yerinden görüntü

Ekiplerden görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ekrem ÇAĞLAR / SALİHLİ(Manisa),

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

============================================

14)OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI ELEKTRİKLİ BİSİKLETİN SÜRÜCÜSÜ ÖLDÜ

BURSA'nın İnegöl İlçesi'nde otomobilin çarptığı elektrikli bisiklet sürücüsü 73 yaşındaki Şerafettin Kuri öldü. Kaza anı, saniye saniye bir sitenin güvenlik kamerasına yansıdı. Kaza, İnegöl İlçesi Ahmet Türkel Çevre Yolu üzerinde meydana geldi. Kenan Kaya yönetimindeki 16 NJA 59 plakalı otomobil, Kemalpaşa Mahallesi'nden gelip çevre yolu yanındaki tarlasına geçmeye çalışan Şerafettin Kuri yönetimindeki elektrikli bisiklete çarptı. Kazada, Kuri ağır yaralandı. Çağırılan ambulansla İlçe Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Kuri, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Kazayı duyup hastaneye gelen Şerafettin Kur'nin yakınnları, gözyaşlarına boğuldu, sinir krizleri geçirdi.

Bu arada kaza anı, bölgedeki bir sitenin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

(GÜVENLİK KAMERA GÖRÜNTÜLERİ)

-Kaza yeri yaralıya müdahale görüntüleri

-Kaza yeri genel görüntü

-Detaylar

Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ / İNEGÖL(Bursa)

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

==========================================

15)SAMSUN'DA ZİNCİRLEME KAZA: 10 YARALI

SAMSUN'un Çarşamba İlçesi'nde midibüsün kırmızı ışıkta bekleyen 6 araca çarpması sonucu 10 kişi yaralandı. Kaza, Çarşamba İlçesi, Çarşamba Havalimanı kavşağında meydana geldi. Ordu'dan Samsun yönüne giden 55 DV 492 plakalı minibüs, kırmızı ışıkta bekleyen kamyonet ve otomobillerden oluşan 6 araca çarptı. Kazada, Ayşe D., Tuba D., Hatice E., Kader D., Alper K., Necip S., Songül D., Selahattin A., Buğra D. ve Mustafa B., yaralandı. Yaralılar, olay yerine sevk edilen ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı. Kaza nedeniyle tek yönden sağlanan trafik, araçların kaldırılmasının ardından yeniden normele döndü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Olay yerinden detaylar

-Yaralıların ambulanslara taşınması

-Röportaj

-Diğer detaylar

Haber-Kamera: Hakan AKGÜN / SAMSUN,

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

======================================

16)İKİZDERE TÜNELİ'NDE ZİNCİRLEME KAZA: 10 YARALI

KARABÜK'ün Yenice İlçesi'nde tünel içinde kontrolden çıkan otomobil, karşıdan gelen TIR'a yandan çarpıp savrularak arkasından gelen kamyonetle çarpıştı. Kazada 4'ü çocuk 10 kişi yaralandı. Kaza, dün saat 14.00 sıralarında Karabük-Zonguldak karayolu'nun İkizdere Tüneli'nde meydana geldi. Karabük yönüne giden Ümit Avcı yönetimindeki  06 DH 6205 plakalı otomobil, iddiaya göre sürücüsü şerit ihlali yapınca karşı yönden gelen Emrah Yağcı yönetimindeki 67 ZG 775 plakalı TIR'a yandan çarptıktan sonra savrularak arkasından gelen Aykut İncebacak yönetimindeki 78 AF 288 plakalı kamyonetle çarpıştı. TIR sürücüsünün yaralanmadığı kazada diğer sürücüler ile birlikte, Ayşe İncebacak, 3 yaşındaki Nisa Nur İncebacak, Ayşe Avcı, 9 yaşındaki Emirhan Avcı, Fatma Kesgin, 3 yaşındaki Kerem Kesgin, 1 yaşındaki Serra Nur Kesgin ile Sezer Arslan yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Kaza yapan araçlar

-Tünel

Haber-Kamera: Bülent DİKTEPE / KARABÜK,

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

========================================

17)6 POLİSİN YARALANDIĞI KAZA, ZIRHLI ARACIN KAMERASINDA

ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde, önceki gün meydana gelen ve 6 özel harekat polisinin yaralandığı kaza, zırhlı aracın ön kamerasına yansıdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın Harran ziyareti için önceki gün Şanlıurfa'ya giden özel harekat polislerini taşıyan zırhlı araç, Siverek- Diyarbakır karayolunun 26'ncı kilometresinde kontrolden çıkıp şarampole devrildi. Kazada araçta bulunan özel harekat polisleri Volkan Durmuşcan, Ragayip Yiğit, Ramazan Unal, Mahmut Ali Bülbül, Yener Er ve İbrahim Azak yaralandı. Hastanede tedavileri süren yaralı polislerin bulunduğu zırhlı aracın devrilmesi, yine bu araçtaki ön kameraya yansıdı. Görüntülerde sol şeritte ilerleyen bir otomobilin sinyal vermeden sağa yanaştığı ve sürücünün, otomobile çarpmamak için yaptığı ani manevrayla zırhlı aracın kontrolden çıkıp şarampole devrildiği anlaşılıyor. Soruşturma kapsamında, zırhlı aracın bulunduğu şeride kontrolsüz şekilde geçmeye çalışan otomobilin sürücüsünün belirlenmesi için polis çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Araç kamerası görüntüsü

Otomobilin şerit değiştirmeye çalışması

Zırhlı aracın kontrolden çıkıp devrilmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet SEZGİN / ŞANLIURFA,

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

=========================================

18)KIRIKKALE'DE BAYRAM TRAFİĞİ YOĞUNLUĞU

RAMAZAN Bayramı tatili için yola çıkanlar, 43 ilin bağlantı noktasındaki Kırıkkale'de trafik yoğunluğa neden oldu.Özellikle Kırıkkale-Kayseri ve Kırıkkale-Samsun karayolunda yaşanan yoğunluk nedeniyle, araçlar güçlükle ilerliyor. Bayram nedeniyle denetimlerini sürdüren trafik ekipleri, yoğunluğun olduğu kavşaklarda trafik akışını rahatlatmaya çalışırken, sürücüleri dikkatli seyretmeleri konusunda uyarıyor. Emniyet Müdüry Yrdımcısı Ömer Aktürk, Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü trafik denetleme ekipleri olarak yollarda vatandaşların daha huzurlu seyretmeleri için uygulamalar yaptıklarını belirterek, sürücülerin kurallara riayet etmelerini istedi. Kırıkkale Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu ise yaptığı açıklamada, bayram tatilinin başlaması nedeniyle yoğun araç trafiğinin yaşandığını, sabahtan akşamın geç saatlerine kadar 45 bin aracın kentten geçtiğini belirtti. Çorumlu, 'Kırıkkale bildiğiniz gibi 43 ilin geçiş ve kavşak noktası.Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Karadeniz'e giden tüm araçlar buradan geçiyor. Çok yönlü trafik akışı var. Vatandaşlarımız rahat ve huzurlu bir şekilde yolculuk etsin diye tedbirlerimizi aldık. İnşallah kazasız belasız yolculuklar diliyoruz. Sürücülerin de dikkatli olmalarını ve emniyet kemerlerini mutlaka takmalarını istiyoruz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Araçlardan detay görüntüler

-Araçların kontrolü

-Em Md yrd Ömer Aktürk ün açıklaması

-Sürücülerle Röportajlar

-Em Md Mahmut Çorumlu nun açıklaması

Haber-Kamera: Erhan GÖĞEM / KIRIKKALE,

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

========================================

19)DEMİRKAZIK'TA YARALANAN DAĞCI HELİKOPTERLE KURTARILDI

NİĞDE'de, Demirkazık Dağı'na tırmanırken, ayağı burkulan dağcı 53 yaşındaki Metin Esmer, helikopterle kurtarıldı. Demirkazık Dağı'na 3 arkadaşıyla birlikte tırmanan Metin Esmer, tırmanış sırasında ayağını burktu. Yürüyemeyecek durumda olan Metin Esmer'in arkadaşları, jandarmaya haber verdi. Bunun üzerine bölgeye, Ankara'dan gelen Skorsky helikopterle UMKE, AFAD ve jandarma arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Helikoptere taşınan Esmer, Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------

Helikopter beklerken

Kurtarma ekipleri yürürken

Yaralı dağcı ambulansa bindirilirken

Ekipler yaralı dağcıya müdahale ederken

Haber-Kamera: Ali KADI / NİĞDE,

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

===============================

20)BEBEĞİNİN MAHSUR KALDIĞI EVE ÜST KATIN BALKONUNDAN İPLE İNMEK İSTERKEN DÜŞTÜ

KOCAELİ'nin Körfez İlçesi'nde, kapısı kapanan evde bebeği mahsur kalınca üçüncü katın balkonundan aşağı kattaki evinin balkonuna inmek isteyen Avni Ersoy, ipin kopması sonucu düşerek yaralandı. Olay, Körfez Hacı Osman Mahallesi Bağdat Caddesi Akça Sokak'taki meydana geldi. Apartmana yeni taşınan Avni ve Esra Ersoy çifti, kapı kapanınca dışarıda kaldı. Anahtarı içeride unutan çift, evde bebekleri mahsur kalınca, bir an önce eve girebilmek için çare aramaya başladı. Avni Ersoy üst katın balkonundan, iple ikinci kattaki evlerinin balkonuna inmek istedi. Bu sırada ip kopunca Avni Ersoy üçüncü kattan aşağı düştü. Yaralanan Avni Ersoy, olay yerine sevk edilen ambulansla Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Avni Ersoy'un vücudunda kırıklar oluştuğu belirtildi. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekibi ise balkondan içeri girerek kapıyı açarak annenin bebeğine ulaşmasını sağladı. Avni Ersoy'un yakınları, vatandaşların itfaiyenin kapı açmak için ücret isteyeceğini söylediğini, parası olmayan genç adamın da iple balkondan aşağıya inmeye çalıştığını iddia etti. İtfaiye yetkilileri ise, bu durumlarda ücret alınmadığını söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Evden görüntüler

-Avni Ersoy'dan görüntü

Haber-Kamera: Nabi YAZICI / KÖRFEZ(Kocaeli),

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

===========================================

21)POLİSLER, LOKUM İKRAM EDİP BAYRAMLARINI KUTLADI

İZMİT İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polisler, bayram alışverişi yapan vatandaşlara lokum ikram edip bayramlarını kutladı. İzmit İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, bayram alışverişi yapan vatandaşlara lokum dağıttı. Devriye gezerek hırsızlıklara karşı önlem alan ekipler, bir yandan da vatandaşlarla bayramlaştı. Ramazan ayının son iftarının ardından başlayan uygulama gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti. Vatandaşlar polislerle bayramlaşarak teşekkür etti. Gençler ise sıcak yaklaşımlarıyla dikkat çeken polislerle sohbet etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Polislerin cadde de lokum dağıtması

-Röp.

-Polislerden görüntü

Haber-Kamera: Selda Hatun TAN / İZMİT(Kocaeli),

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

===========================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Binali Yıldırım Refahiye Erzincan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
title