Haberler

Dha Yurt Bülteni - 1

1)İZMİR' DEKİ PATLAMADA NATO TESİSİNİN DUVARI HASAR GÖRDÜ ///İLK GÖRÜNTÜLER DHA FEED'TEN GEÇİLİYOR İZMİR'in Gültepe Semtinde NATO'ya ait ve duvarla çevrili askeri arazinin yanında saat 08.00 bir patlama meydana geldi.

1)İZMİR' DEKİ PATLAMADA NATO TESİSİNİN DUVARI HASAR GÖRDÜ ///İLK GÖRÜNTÜLER DHA FEED'TEN GEÇİLİYOR

İZMİR'in Gültepe Semtinde NATO'ya ait ve duvarla çevrili askeri arazinin yanında saat 08.00 bir patlama meydana geldi.

Mezarlık içerisindeki patlamada askeri alanın duvarında hasar oluştu. Polis ekipleri bölgeyi çembere alarak patlamaya neyin yol açtığını belirlemeye ve soruşturmaya başladı. Olayda ilk belirlemelere göre ölen yada yaralanan olmadığı bildirildi

OLAY YERİNDEN GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

İZMİR /DHA

=====================================================

2)ADANA'DA DEAŞ'IN HÜCRE EVİNE BASKIN: 7 GÖZALTI

ADANA'da terör örgütü DEAŞ'ın hücre evine yönelik düzenlenen operasyonda 7 kişiyi gözaltına alındı. Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, merkez Yeşilyurt Mahallesi'nde bir eve yaptığı baskında terör örgütü DEAŞ üyesi 7 kişiyi gözaltına aldı. Baskın öncesi zırhlı araçlarla sokaklar trafiğe kapatılırken, özel harekat polisleri ve TEM ekipleri evi ablukaya aldı. Geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleşen baskında polis helikopteri de havadan destek verdi. Özel harekat polislerinin koç başıyla kapısını kırdığı eve giren ekipler, 7 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan 7 şüpheli, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Zırhlı araçların yoldan geçişi

Özel harekat polislerinin baskın yapılacak sokağa gidişi

TEM ekipleri ve özel harekat polislerinin evin çevresini sarması

Eve giren polislerin "Yat yere" ve "Eller başının üstüne" diye bağırmaları

Polis helikopterinden görüntü

Baskın yapılan evin yanındaki evde güvenlik önlemi alan polisler

Baskın yapılan evin önündeki TEM ve özel harekat polisleri

Genel ve detay görüntüler

Süre: 02'57" Boyut: 180 MB

Haber - Kamera: Gökhan KESKİNCİ/ADANA,

========================================================

3)ERUH KIRSALINDA ÇATIŞMA: 1 GÜVENLİK KORUCUSU ŞEHİT

SİİRT'in Eruh İlçesi kırsalında, teröristlerin güvenlik güçlerine ateş açması sonucu 1 güvenlik korucusu şehit oldu. Eruh İlçesi'ne bağlı Bilgili Köyü yakınlarında güvenlik korucuları ile PKK'lı teröristler arasında dün saat 22.00 sıralarında çatışma çıktı. Teröristlerin açtığı ilk ateşte güvenlik korucusu Abdurrahman Dündar şehit oldu. Güvenlik görevlilerinin de karşılık vermesi üzerine çıkan çatışma bölgesine, helikopterle 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı'ndan birlikler sevkedildi. Bölgede silahlı bir grup teröristin kıstırıldığı ifade edildi.

Şehit güvenlik korucusu Dündar'ın cesedi helikopterle çatışma bölgesinden alınarak, Siirt Devlet Hastanesi Morgu'na getirildi. Bugün düzenlenecek tören ardından şehit güvenlik korucusu Dündar, Çizmeli Köyü'nde toprağa verilecek.

Bir güvenlik korucusunun şehit olduğu olayla ilgili Eruh Kaymakamı Murat Dayanç imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, Bilgili Köyü'nde sokağa çıkma yasağı ilan edildiği belirtilerek, şöyle denildi:

"21.06.2017 tarihinde saat 22.00 sularında ilçemiz Bigili Köyü kırsalında bölücü terör örgütü mensuplrının  güvenlik güçlerimize açmış oldukları ateş sonucu bir güvenlik korucumuz şehit olmuştur. Söz konusu terör eylemini yapan bölücü terör örgüt mensuplarının Bilgili Köyü sınırları içerisinde olabileceğinden yapılacak operasyonların sağlıklı bir şekilde Kaymakamlığımızca 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 32'nci maddesi c) fıkrası uyarınca Bilgili Köyü mülki sınırlarının tamamını kapsayacak şekilde 22.06.2017 tarihi saat 01.00'dan 23.06.2017 tarihi saat 01.00'a kadar önleyici bir tedbir olarak sokağa çıkma asağı ilan edilmiştir."

ÇUKURCA'DA PKK'LI 1 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada, 1 terörist etkisiz hale getirildi.

Çukurca İlçesi Güven Dağı Üs Bölgesi çevresinde devam eden operasyonlar sırasında güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında sıcak temas sağlandı. Çatışmada, 1 terörist etkisiz hale getirildi.

Bölgede operasyonların devam ettiği bildirildi.

Haber: Turan KOYUNCU / SİİRT - HAKKARİ,

========================================

4)BİNALİ YILDIRIM: BU ÜLKENİN ÖNÜNÜ KİMSE KESEMEYECEK

Başbakan Binali Yıldırım, Kocaeli Gebze'de vatandaşlarla bir araya geldiği  iftar buluşmasında konuştu. Yıldırım, "Hiç kimse, içeride, dışarıda hiçbir şer odağı Türkiye'yi çıktığı bu medeniyet yolculuğundan asla geri çeviremez, buna gücü yetmez. Birliğimizi, dirliğimizi, kardeşliğimizi, ülkemizin istikrarını hedef alan hainlere geçit yok. İhanet tezgahlarıyla, terör senaryolarıyla, bu ülkenin önünü kimse kesemeyecek. Ne FETÖ'cular ne BETÖ'cular ne de bölücüler. Terör bütün insanlığın başının belasıdır" dedi.

"TAPU SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ"

Yıldırım kendisini dinlemeye gelen bazı vatandaşların tapu sorununu dile getirmesi üzerine, "Tapu sorunu var halledilmesini istiyorsunuz. Tamam. '30 yıllık tapu sonunu çözelim diyor sayın Başbakanım' tabiki çözeceğiz. Bugüne kadar ne sorunlar çözdük. Onu da çözeriz. Gereken neyse yapılacak merak etmeyin" dedi.

"15 TEMMUZ'DA BÜYÜK BİR FELAKETİN EŞİĞİNDEN DÖNDÜK"

15 Temmuz darbe girişimine değinen Yıldırım, "15 Temmuz'da büyük bir felaketin eşiğinden döndük. Millet olarak kenetlendik. Darbeci alçaklara gereken cevabı verdik. Hainler demokrasimize, Cumhuriyetimize devletimizin bütün kurumlarına kast ettiler. Yanlış hesap yaptılar. Bu milletin, bayrak, ezan, istiklal aşkını hesap edemediler. Hiç kimsenin gücü milletin birliğini bozmaya yetmez" dedi.

"İHANET TEZGAHLARIYLA, TERÖR SENARYOLARIYLA, BU ÜLKENİN ÖNÜNÜ KİMSE KESEMEYECEK"

Terörle mücadeleye değinen Yıldırım, "Hiç kimse, içeride, dışarıda hiçbir şer odağı Türkiye'yi çıktığı bu medeniyet yolculuğundan asla geri çeviremez, buna gücü yetmez. Birliğimizi, dirliğimizi, kardeşliğimizi, ülkemizin istikrarını hedef alan hainlere geçit yok. İhanet tezgahlarıyla, terör senaryolarıyla, bu ülkenin önünü kimse kesemeyecek. Ne FETÖ'cular ne BETÖ'cular ne de bölücüler. Terör bütün insanlığın başının belasıdır. Ama, fakat demeden, çifte standart yapmadan, iki yüzlülük yapmadan birlikte mücadele şart. Başka ülkeler bazen 'Türkiye'de terör var bize ne' dedi. Ne oldu? Terör onları da vurdu. Hep beraber çalışacağız. Sınırlarımız içinde ve dışında sonuç alana kadar mücadele edeceğiz" dedi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Yıldırım'ın açıklaması

-Detaylar

Haber: KOCAELİ,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

============================

5)CHP'NİN 'ADALET ÇADIRI' KALDIRILDI

CHP Antalya İl Başkanlığı tarafından kent merkezinde bir parkta kurulan 'adalet çadırı' Antalya Valiliği'nce Olağanüstü Hal (OHAL) Kanunu gerekçe gösterilerek kaldırıldı. CHP'liler bunun üzerine aynı parka minyatür bir çadır kurup nöbete devam etti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından başlattığı adalet yürüyüşüne Antalya İl Başkanlığı önceki gün akşam kent merkezi ve ilçelerde eş zamanlı çadır kurarak destek verdi. Önceki gün 21.00- 23.00 saatleri arasında kent merkezindeki Aydın Kanza Parkı içerisinde kurulan 'adalet çadırı'nda ilk nöbeti tutan CHP'liler, dün yine aynı saatte parkta bir araya geldi. Ancak CHP'nin adalet çadırı Antalya Valiliği'nce OHAL gerekçe gösterilerek kaldırıldı.

Valilik kararının ardından CHP İl Gençlik Kolları tarafından bu kez park içerisine minyatür bir çadır kuruldu. Çadırın her iki tarafına 'adalet' yazılı dövizler asan CHP'liler, saat 23.00'e kadar nöbet tuttu. Partililerle adalet nöbeti tutan CHP Antalya İl Başkanı Mustafa Erdem, minyatür çadırın bir sembol olarak park içerisinde duracağını, kaldırılmasını beklemediklerini söyledi.

Başkanı Erdem, "OHAL nedeniyle Antalya Valiliği'nin talebidir. CHP olarak mağdur olmamıza rağmen talebi kabul ettik. Adaletin olmadığı yerde çadır da olmayacaktır. Sembolik de olsa mini çadırımızı buraya koyduk. Adalet sağlanana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

CHP'lilerden detay

Mini çadırdan detay

Pankarttan detay

CHP İl Başkanı Mustafa Erdem röp

Genel detaylar

Haber-Kamera: Alparslan ÇINAR / ANTALYA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

========================================

6)ÜMİT ÖZDAĞ, MHP'NİN TÜZÜK KURULTAYI İPTALİNİ DEĞERLENDİRDİ

BAĞIMSIZ Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, MHP'nin tüzük kurultayının 1 yıl sonra 10 dakikalık bir duruşma ile iptal edildiğini söyleyerek, "Aksi bir karar, adil bir karar şaşırtıcı olurdu. Bu karar sonrasında görüş alışverişlerimiz daha da yoğunlaşarak devam etmeye başladı" dedi. MHP'den ihraç edilen Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ ve Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Zonguldak'ta düzenlenen iftar programı öncesi açıklama yaptı. Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin, MHP'nin 19 Haziran 2016'da yapılan olağanüstü genel kurulu hakkındaki kararını değerlendiren Özdağ, tüzük kongresinin 1 yıl sonra 10 dakikalık bir duruşma neticesinde iptal edildiğini söyledi. Bu kararın kendisini ve arkadaşlarını şaşırtmadığını ifade eden Özdağ, şunları söyledi:

"Aksi bir karar, adil bir karar şaşırtıcı olurdu ve bu karar sonrasında görüş alışverişlerimiz daha da yoğunlaşarak devam etmeye başladı. Çünkü referandum süreci bir şeyi çok açık bir şekilde ortaya koydu ki, Türk milliyetçileri referandumun en dinamik ve sonuç üzerinde en etkin belirleyici politik gücü olmuştur. Bu politik güç önümüzdeki süreçte Türkiye ve Türk milleti büyük ağır ve sorunlarla karşı karşıya iken, gelişmeleri kenara çekilip seyretmeyecek, muhakkak hadiselerin gelişmesini belirleyici şekilde sürece müdahil olma durumunda olacaktır. Şimdi bunun nasıl yapılması gerektiğiyle ilgili çalışmalarımız sürüyor."

'ADALET YÜRÜYÜŞÜNE KATILMA DÜŞÜNCEMİZ YOK'

Özdağ, gazetecilerin CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı adalet yürüyüşüne katılıp katılmayacakları sorusuna "Böyle bir kararımız yok. Yürüyüşü destekliyoruz, doğru buluyoruz, ama böyle alınmış bir kararımız yok." dedi.

HALAÇOĞLU: 'ADALET HERKESE LAZIM'

Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu ise adalet  yürüyüşüne, ferdi olarak değil, manevi olarak ve sosyal medya üzerinden destek verdiklerini söyledi. Herkesin adalet bekletisinde olduğunu ifade eden Halaçoğlu, şöyle konuştu:

"Biz partileşme, henüz partileşme sürecinin içerisinde değiliz, parti değiliz. Dolayısıyla ferdi olarak yapacağımız destek yerine biz manevi olarak, sosyal medya olmak üzere destek veriyoruz. Kim bir yerde adalet istemiyor olabilir ki. Herkes adalet istemek zorundadır. Yarın herkese lazım olabilecek bir şeydir adalet. Osmanlı 624 yıl ayakta kaldı. Bütün fethettiği yerlerde adaleti yaşattı. Bir devletin ayakta kalmasının en önemli unsuru adil bir hukuk devletine sahip olmasıdır. Bugün Türkiye'de bir anket yapın. Toplum, yüzde kaçı adalet vardır diyecektir. Hukuktan şikayet etmeyecektir. Dolayısıyla bu yürüyüşün gayet tabi olarak herkes tarafından olumlu karşılanması gerekiyor. İktidarında buna destek vermesi gerekirken veya 'neleri yanlış yapıyoruz?' diyerek bundan ders alarak adalet sistemimizdeki aksaklıkları ortadan kaldırmaları gerekirken, aksini yapıyor. Yani damatları serbest bırakıyorsunuz. Bankadan kredi çekmiş birini içeri atıyorsunuz. FETÖ ile bir bağı da yok ama kredi çekti diye atıyorsunuz. Bunun adalet ile alakası yok."

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Ümit Özdağ'ın açıklamaları

-Yusuf Halaçoğlu'nun açıklamaları

-Vatandaşlarla sohbet etmeleri

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN - Durmuş SEVİNDİK / ZONGULDAK,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=============================================

DÜZCE'DE KAVŞAĞA 'RABİA' HEYKELİ (EK)

7)ÜLKÜCÜLERDEN TEPKİ

Düzce Ülkü Ocakları üyeleri, belediye tarafından kavşağa dikilen Rabia işareti heykeline tepki gösterdi. Ülkü Ocakları üyeleri Anıtpark'ta toplanıp heykelin bulunduğu kavşağa kadar 'Bozkurt Türkün milli sembolü' sloganı atarak yürüdü. Ülkücüler, heykeli Ülkü Ocakları bayrağı ile kapattı. Düzce Ülkü Ocakları İl Başkanı Fatih Gülaçtı, burada yaptığı açıklamada, Arapça'da '4' anlamına gelen Rabia işaretinin milli kültüre empoze edilmeye çalışıldığını söyledi. "Biz ne tek devlete, ne tek bayrağa, ne tek millete, ne de tek vatana karşıyız" diyen Gülaçtı, şöyle dedi:  "Bir kere bu ülkücülerin evveliyatından beri seslendirdiği bir şeydir. Biz bunun yanına tek dili de ekliyoruz. Ancak bizim karşı çıktığımız Mısır'da ki ayaklanmadan sonra Müslüman kardeşlerin işareti olan Rabia işaretinin bizim milletimize milli bir sembol olarak empoze edilmesidir. Eğer ki Düzce Belediye Başkanı buraya bir milli sembol yapmak istiyorsa ya 'Bozkurt' yapacak ya çift başlı kartal yapacak. Rabia bizim sembolümüz değildir. Sadece siyasi eyyamcılık için buraya dikilen bu ucube bir an önce kaldırılmalıdır. İster kendi cebinden yapsın, ister belediyenin kasasından yapsın hiç kimse buraya bu ucubeyi dikemez." dedi.

'TÜRK MİLLETİ ARASINA SOKULAN NİFAK'

15 Temmuz sonrası oluşan Yenikapı mutabakatına vurgu yapan Gülaçtı, söz konusu heykelin FETÖ, PDY, PYD, YPG ile mücadele tam gaz devam ederken, milletin birliğini, Düzcelilerin birliğini bozmak için dikildiğini savunarak şöyle devam etti:

"Bu sadece bir çevre düzenlemesi değil, kardeşler arasına, Düzceliler arasına ve Türk milleti arasına sokulan bir nifaktır. Bugün MHP burada belediye alsa, buraya 3 hilali dikse, bu millet ne der? Halbuki 3 hilal Türk Milleti'nin sembolüdür. Buraya CHP iktidar olsa 6 oku koysa bu millet ne der? 6 ok Atatürk'ün inkılaplarının sembolüdür. Ona rağmen buraya koyamaz. Ne 3 hilal ne bir siyasi simge burada Düzce'nin ortak değeri olamaz. Bu siyasi eyyamcılıktır. Bu yanlışın bir an önce buradan kaldırılmasını talep ediyorum. Gerek hukuki gerekse diğer alanlarda bunun takipçisi olacağız."

Görüntü dökümü

----------------------

-Yürüyüş

-Heykelin bayrakla kapatılması

-Basın açıklaması

Haber-Kamera: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE,

======================================

8)MEZUNİYET TÖRENİNDE PANKART AÇAN 6 ÖĞRENCİ SERBEST

ANTALYA'da Akdeniz Üniversitesi'nin mezuniyet töreninde pankart açtıkları için gözaltına alınan 6 öğrenci  yurtdışına çıkış yasağı şartıyla serbest bırakıldı.

Antalya'da 9 haziranda Akdeniz Üniversitesi'ndeki Mezuniyet töreninde açlık grevinin 93'üncü gününde Nuriye Gülmen ve Samih Özakça'ya özgürlük,  "A.A'ya göre bile mezunuz", " Silivri ne tarafta mezun olduk da?" yazılı pankartları taşıyan İletişim fakültesi  öğrencilerinden Rıdvan Seven, Mehmet Alpsoy, Selimcan Alabay, Dilan Esen, Onur Durdağı ve Musa Badur 12 haziranda Terörle Mücadele ekiplerince evlerine yapılan operasyon sonucu  gözaltına alınmıştı.

Haklarında DHKP-C propagandası yaptıkları iddiasıyla soruşturma başlatılan öğrenciler emniyetteki sorgularının ardından 21 haziran günü adliyeye sevk edildi. Nöbetçi sulh ceza hakimliğindeki savunmalarından sonra 6 öğrenci yurtdışına çıkış yasağı konularak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.  Avukatları ile birlikte  Adliyeden çıkan öğrencileri dışarıda  yakınlarıyla arkadaşları karşıladı.   Öğrencilerin avukatlarından Tuncay Koç, gözaltına alınan öğrencilerin arasında bütünlemeye kalanların olduğunu da söyledi. Koç, gözaltında oldukları süre içinde bütünleme sınavına giremeyen bu öğrencilerin bir yıl kayıp ettiğini iddia etti.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Adliye çıkışı görüntüler

-Röportarjlar

-Genel ve detylar

Haber: Mustafa KOZAK / ANTALYA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=================================

9)SELİMİYE CAMİİ, KADİR GECESİNDE DOLUP TAŞTI

EDİRNE'de Mimar Sinan'ın 'ustalık eserim' dediği UNESCO Dünya kültür mirası listesinde yer alan Selimiye Camii, Kadir Gecesi nedeniyle aralarında Yunanistan ve Bulgaristan'dan gelen soydaşların da bulunduğu binlerce kişiyle dolup taştı. Edirne Belediyesi de Saraçlar Caddesi'nde 10 bin kişiye iftar verdi.

Edirne ve Selimiye Cami Kadir Gecesi'nde ziyaretçi akınına uğradı. Otobüslerle kente gelen komşu iller ile Batı Trakya'da yaşayan soydaşlar Edirne Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından kurulan iftar çadırında oruçlarını açtı. Bazıları ise Selimiye Cami'nin avlusuna serdikleri kilimler üzerinde iftar yaptı. Yaklaşık 10 bin kişilik olan Selimiye Camii tamamen dolarken, kadınlar cami avlusunda kendileri için hazırlanan bölümlerde namaz kıldı. Bahçeye serilen kilimleri almak isteyen kadınlar arasında kısa süreli tartışma yaşandı.

Kadir gecesi için Selimiye Camii'ne Bulgaristan'dan gelen Remziye Ali Mustafa, "Burası bizim için ikinci Kabe gibi. Yunanistan'da yaşayan Müslümanlarız. Her sene Kadir gecesinde geliyoruz. Burası bize huzur veriyor. Ne de olsa memleketimiz. Önce Edirne'de pazar alışverişi yapıyoruz. Daha sonra camide iftar yaparak namaz kılıyoruz" dedi.

Yunanistan'dan turla Edirne'ye geldiğini anlatan Sevil Tırnak ise, "Her sene geliyoruz. Selimiye Camii bizim için çok önemli, burada ibadetimizi yapıyoruz" şeklinde konuştu.

BELEDİYEDEN 10 BİN KİŞİLİK SOKAK İFTARI

Edirne Belediye Başkanlığı da Kadir Gecesi nedeniyle kentin trafiğe kapalı olan Saraçlar Caddesi'nde 10 bin kişilik iftar verdi. Yemeğe Edirne Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan'ın yanı sıra Edirne Valisi Günay Özdemir ve diğer protokol üyeleri de katıldı. Kadir gecesi nedeniyle kente yaklaşık 15 bin kişinin ziyarete geldiğini ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Kadir Gecesi'nin dünya üzerinde yaşayan tüm insanlara barış ve huzur getirmesini diliyorum. Edirne Belediyesi olarak Edirne sofrasının bu yıl dördüncüsünü gerçekleştiriyoruz. Sadece Edirnelileri değil, Kadir Gecesi nedeniyle Edirne'yi, Selimiye'yi görmek için Edirne'ye gelen bütün vatandaşlarımızla komşu ülkelerden gelen soydaşlarımız ile beraber Edirne sofrasında buluştuk. Kadir Gecesi'nde iftarımızı birlikte açtık. Kadir Gecesi'nin tüm insanlığa barış, huzur, sağlık ve mutluluk getirsin. İnanıyorum ki bu içimizdeki yaradan sevgisi, insanlık sevgisi Edirnemizde ve ülkemizdeki tüm zorlukları aşacak. Ülkemiz tüm dünyaya örnek olacak bir ülke haline gelecektir" dedi.

TARİHİ ÇARŞILAR DOLDU TAŞTI

Kadir Gecesi nedeniyle kente gelenler Selimiye Camii ve çevresindeki tarihi kapalı çarşılardan alışveriş yaptı. Esnafın yüzünü güldüren satışlardan en çok Selimiye Cami işlemeli havlu ve Edirne'ye özgü meyve sabunları satıldı. Selimiye Camii'nin, Kadir Gecesi nedeniyle sabaha kadar açık olacağı belirtildi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Sokak iftarı havadan çekimler

-Kurulan masalar

-Sokak boyunca katılanlar

-Recep Gürkan'ın açıklaması

-Protokol masaları

-Dua edilmesi

-Oruçların açılması ve iftar

-Selimiye Camii

-Yollardaki kalabalık

-Cami bahçesindeki kalabalık

-Yunan ve Bulgar'dan gelenlerle röp.

-Cami avlusundaki kalabalık

-Kadınların kilim tartışması

-Camiden genel görüntüler

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN - Ali Can ZERAY / EDİRNE,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==================================================

10)MEVLANA MEYDANI'NDA, BİNLERCE KİŞİ ELLERİNİ SEMAYA AÇTI

KONYA'da Kadir Gecesi nedeniyle binlerce kişi, Selim Sultan Camii önündeki Mevlana Meydanı'nda teravih namazı kıldı. Namaza çevre il ve ilçelerden de vatandaşlar katıldı.

Mevlana Müzesi'nin yanında bulunan Selim Sultan Camii önündeki Mevlana Meydanı, Kadir Gecesi nedeniyle adeta dolup taştı. Binlerce kişinin akın ettiği meydanda vatandaşlar teravih namazı kıldı. Meydanda yer kalmaması üzerine cadde de trafiğe kapatılıp, namaz kılanların saf tutması için alan oluşturuldu. Çevre il ve ilçelerden de vatandaşların Kadir Gecesi için Konya'ya geldiği belirtildi. Binlerce insan ellerini semaya açıp dua etti. Yüzlerce polisin görev yaptığı alanda yoğun güvenlik önlemi alındı.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Mevlana Meydanı'nı genel

Namazın kılınması

Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Tolga YANIK / KONYA,

===================================

11)KONAK MEYDANI'NDA KADİR GECESİ

İZMİR İl Müftülüğü tarafından Kadir Gecesi dolayısıyla Konak'ta 'Seccadeni al Konak Camii'ne gel' etkinliği düzenlendi. Polisin güvenlik önlemleri de aldığı etkinliğe katılan vatandaşlar, namazın ardından okunan ilahileri dinledi.

İzmir İl Müftülüğü, bugün Konak Meydanı'nda 'Seccadeni al Konak Camii'ne gel' etkinliği düzenledi. Etkinliğe İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Özdemir, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ve İzmir İl Müftüsü Prof. Dr. Ramazan Muslu'nun yanı sıra yaklaşık 1000 kişi katıldı. Polisin çevre güvenliği de aldığı etkinlikte Konak Meydanı'nı dolduran vatandaşlar, İzmir İl Müftülüğü Korosu tarafından okunan ilahilerle ezanı bekledi. Vatandaşlar, ezanın okunmasıyla birlikte dağıtılan kumanyalarla oruçlarını açtı. Programda söz alan İzmir İl Müftüsü Ramazan Muslu, vatandaşlara Kadir Gecesi'nin önemiyle ilgili bilgiler verdi. Muslu'nun konuşmasının ardından Mevlid-i Şerif ve Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı. Etkinlik, teravih namazının kılınmasının ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin çay ikramıyla sona erdi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Namaz kılanlardan görüntü

Çevre güvenliğinden görüntü

Çay ikramından görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mehmet GÜNEY / İZMİR,

===============================

12)ŞANLIURFA'DA KADİR GECESİ'NDE CAMİLER DOLDU TAŞTI

ŞANLIURFA Balıklıgöl'de kurulan yer sofralarında iftar yapan binlerce kişi, Dergah Camisi'nde teravih namazını kılıp, Kadir gecesi dolayısıyla dualar okudu.

İslam dünyasının en kutsal gecelerinden olan Kadir Gecesi'nde Şanlıurfa'da Balıklıgöl yerleşkesi doldu taştı. Çevre il ve ilçelerden gelen binlerce kişi, kentin simgesi Balıklıgöl'deki Dergah Camisi başta olmak üzere kentteki birçok camide iftardan önce hazır bulundu. Vatandaşların en çok tercih ettiği camilerden biri olan Dergah Camisi'nde yaşanan yoğunluk nedeniyle cami avlusu ve bahçesinde çimlerin üzerinde de namaz kılındı. Camide düzenlenen vaaz programında Kadir Gecesi'nin önemi ve bu gece yapılan duaların kabul olacağı anlatıldı. Vaazda ayrıca dünyanın çeşitli bölgelerinde sıkıntı yaşayan Müslümanlar için dua edilmesi istendi. Tıklım tıklım dolan camilerden vatandaşlar, gecenin ilerleyen saatlerine kadar Kur'an-ı Kerim okudu, mevlit dinledi, dua etti. Ayrıca ibadet etmek için camiye gelenlere lokum ve su ikramı da yapıldı. Kadir gecesi nedeniyle yaşanan yoğunluk için polis bölgede yoğun güvenlik önlemi aldı.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Dergah camisi ve camiye gelen vatandaşlar

Namaz kılan vatandaşlar

Vatandaşların dua etmesi

Cimlerde otaranlar

Vatandaşlarla röportaj

Balıkligöle yem atan vatandaşlar

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA-DHA)

===========================================================

13)BİTLİS'TE KAZA: 3 ÖLÜ, 8 YARALI

BİTLİS'te iki otomobilin çarpıştığı trafik kazsında 3 kişi hayatını kaybederken, 8 kişi de yaralandı.

Kaza, dün saat 21.00 sıralarında Bitlis-Tatvan karayolunun 15'nci kilometresinde meydana geldi. Kadir Sarıgül yönetimindeki 23 FS 218 plakalı otomobil ile karşı yönden gelen Ercan Aydoğdu yönetimindeki 13 KD 332 plakalı otomobil kafa kafaya çarpıştı. Kazada otomobil sürücüsü Kadir Sarıgül olay yerinde, ağır yaralanan Gülistan Aydoğdu ile Fatih Yalvaç ise kaldırıldıkları Bitlis-Tatvan Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Yaralılar Ercan Aydoğdu, Emircan, Abdulsamet, Edanur, Gamze, Ahmet Aydoğdu ve Yusuf Aktaş ile kimliği belirlenemeyen bir kişi hastanede tedavi altına alındı. Kaza ile ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Kaza yerinden görüntüler

-Kaza yapan araçlardan detaylar

-ikiye bölünen otomobilden detaylar

-Ambulanslardan detaylar

-Vatandaşların olayı görüntülemelerinden detaylar

-Yolun trafiğe açılması çalışmaları

-Kaza sonrası yolda ilerleyen araçlar

-Detay görüntüler

Haber-Kamera: Özcan ÇİRİŞ - Fettah YEŞİLYAPRAK / BİTLİS,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=====================================================

14)BURSA'DA HELİKOPTER DESTEKLİ UYUŞTURUCU OPERASYONU

BURSA'nın merkez ilçelerinde hava destekli Özel Hareket ekiplerinin de katıldığı geniş kapsamlı uyuşturucu operasyonu başlatıldı. Bursa Emniyet Müdürü Selami Yıldız'ın takip ettiği operasyonda özellikle Roman vatandaşların oturduğu mahalleler giriş ve çıkışlara kapıtılarak, önceden belirlenen adreslerde aramalar yapılmaya başlandı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Ekipleri, Bursa'nın merkez Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde eş zamanlı operasyonu düzenledi. Polis helikopterlerinin havadan destek verdiği ve Özel Harekat ekiplerinin de katıldığı operasyonda önceden tespit edilen ev ve işyerlerine baskınlar düzenlendi. Evlerin kapılarını koçbaşı ile kıran ekipler, tespit edilen şüphelileri gözaltına aldı. 4 narkotik köpeği ve yaklaşık bin polis görev yaptığı operasyonda özellikle Roman vatandaşların oturduğu mahalleler giriş ve çıkışları çevik Kuvvet ekipleri tarafından kapatılırken, bölgede kuş uçurtulmuyor.

Operasyonu  Bursa Emniyet Müdürü Selami Yıldız operasyonu yakından takip ediyor.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Operasyondan görüntüler

-Röp.

-Genel ve detaylar

Haber: Berktuğ ÖNCÜ / BURSA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===============================

15)MOBİLYA ATÖLYESİNDE KORKUTAN YANGIN

MERSİN Keresticeler Sitesi'ndeki bir mobilya atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin yoğun çabası sonucu yaklaşık 2 saatte kontrol altına alındı.

Yangın, dün saat 22.30 sıralarında merkez Akdeniz İlçesi Özgürlük Mahallesi'ndeki Mersin Keresteciler Sitesi'nde bulunan Mehmet Duran kardeşlere ait mobilya atölyesinde çıktı. Alevlerin yükseldiğini fark eden site bekçisi, durumu itfaiye ve polise bildirdi. Olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri, tüm atölyeyi saran alevlere güçlükle müdahale etti. Alevlerin çevredeki diğer atölyelere sıçramaması için büyük çaba sarf eden itfaiye ekipleri, yangını yaklaşık 2 saatte kontrol altına alabildi.

Yangının çıkış nedeninin, soğutma çalışmalarının ardından yapılacak incelemenin ardından belirleneceği ifade edildi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

İtfaiyenin yangına müdahalesi

Çalışmaları izleyen vatandaşlar

Detay

Haber-Kamera: Mustafa İNSAN / MERSİN,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=====================================

16)KOVALAMACA SONUCU YAKALANABİLDİLER

ÇANAKKALE'de iki işyerinin camlarının kıran ve alkollü olduğu ileri sürülen bir kişi ile kaçarken kendisini motosikletine alarak yardımcı olmaya çalışan arkadaşı, polisin yaklaşık 1 kilometrelik kovalamacası sonucu yakalanıp, gözaltına alındı.

Dün saat 12.30 sıralarında, alkollü olduğu ileri sürülen A.O., İsmetpaşa Mahallesi, Cuma Pazarı yakınındaki biri kuruyemişçi, diğeri cep telefonu satışı yapılan iki işyerine, camlarını kırarak zarar verdi. A.O., olayın ardından koşarak kaçtı. İşyeri sahiplerinin şikayeti üzerine gelen polis ekipleri, A.O.'nun peşine düştü. A.O., yolda kendisini alan motosikletli arkadaşı H.K. ile kaçmayı sürdürdü. Polis, yaklaşık 1 kilometrelik kovalamaca sonucu motosikleti durdurup, şüphelilere biber gazı ile müdahalede bulundu. Şüphelilerden H.K., gözaltına alınırken, A.O., yaşanan kargaşadan yararlanıp, kaçmak istedi. Ancak, kısa süren kovalamaca sonucu tekrar yakalandı. Gözaltına alınma anları çevredeki işyerlerinin güvenlik kameraları tarafından görüntülenen iki şüpheli, işlemleri için Anafartalar Polis Merkezi'ne götürüldü.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Şüphelilerin yakalanma anlarından güvenlik kamerası görüntüleri

Haber: Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=====================================

17)ANTALYA'DA BIÇAKLI MARKET SOYGUNU

ANTALYA'da, kimliği belirsiz 2 kişi, bir süpermarket zincirinin şubesinde, kasiyeri bıçakla tehdit edip, kasadaki 2 bin lirayı alarak kaçtı.

Olay, dün saat 21.00 sıralarında Kepez İlçesi Şelale Caddesi 'nde meydana geldi. Bir süpermarket zincirinin şubesine giren 2 kişi, kasiyer Merve E.'yi bıçakla tehdit edip paraları istedi. Kasadaki yaklaşık 2 bin lirayı alan soyguncular kaçtı.

Merve E.'nin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. İşyerinin güvenlik kamerası görüntülerinden belirlenen eşkal doğrultusunda, şüphelilerin yakalanması için polis ekipleri çalışma başlattı.

Polisin ifadesine başvurduğu kasiyer Merve E., yaşadıklarını gözyaşları içersinde anlattı.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Market detayı

-Marketin içerisindeki polislerden detay

-Kasiyer detayı

-Ağlayan kasiyer ve arkadaşlarının sakinleştirme çabaları

-Polislerden detay

Haber-Kamera: Alparslan ÇINAR / ANTALYA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

========================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Kadir Gecesi Gültepe Politika Güncel Haberler

title