Haberler

Dha Yurt Bülteni 1

PKK'lılarla çıkan çatışmada yaralanan asker, şehit oldu BİNGÖL'ün Genç İlçesi kırsalında önceki gün güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada yaralanan 2 askerden biri, tedavi gördüğü hastanede şehit oldu.

Pkk'lılarla çıkan çatışmada yaralanan asker, şehit oldu

BİNGÖL'ün Genç İlçesi kırsalında önceki gün güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada yaralanan 2 askerden biri, tedavi gördüğü hastanede şehit oldu.

Genç İlçesi Yeniyazı bölgesinde operasyonlarını sürdüren güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada, 2 asker yaralandı. Yaralılar, helikopterle bölgeden alınarak Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan askerlerden biri, doktorların tüm çabasına karşun kurtarılamayarak şehit oldu.

Şehit asker için bugün Bingöl Havalimanı'nda resmi tören düzenleneceği belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------------

(arşiv)

-Yaralı askerlerin Bingöl Devlet Hastanesi'ne getirilmesi

-Güvenlik önlemleri

-Detayla

Haber: BİNGÖL,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=============================

Samsun'daki kazada şehit olan askerin cenazesi Silvan'da Kürtçe ağıtlarla karşılandı

SAMSUN'da 5 gün önce askerleri taşıyan otobüsün devrilmesi sonucu yaralanan 40 askerin arasında bulunan ve tedavi için kaldırıldığı hastanede 5 gün sonra şehit olan Er Sabır Binen'in naaşı, dün memleketi Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde Kürtçe ağıtlar ve gözyaşları arasında karşılandı.

Tokat'tan acemi askerleri Samsun-Çarşamba Havalimanı'na götüren yolcu otobüsü, Samsun'un Kavak İlçesi'nde 5 gün önce devrilmesi sonucu  yaralanan 49 askerden Diyarbakırlı Er Sabır Binen, kaldırıldığı Kavak Devlet Hastanesi'nde dün şehit oldu. Şehit Er Sabır Binen'in naaşı, Samsun'da yapılan askeri törenin ardından saat 14.30'da uçakla memleketi Diyarbakır'a getirildi. Diyarbakır'dan askeri helikopterle Silvan İlçesi'ne getirilen şehit Er Binen'in naaşı, daha sonra Dr. Yusuf Azizoğlu Silvan Devlet Hastanesi Morgu'na konuldu.

Burada bekleyen yakınları tarafından Kürtçe ağıtlar ve gözyaşları ile karşılanan şehit Er Binen'in naaşı, Samsun'dan gelmesi beklenen anne ve babasının da katılacağı törenle bugün ilçe merkezindeki Karabehlülbey Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

-Cenaze aracından görüntü

-Hastane önünde toplanan kalabalıktan görüntü

-Şehidin yakınlarının Kürtçe ağıtları

-Askeri araçlar

-Askeri personelden görüntü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: İhsan YILMAZ/SİLVAN (Diyarbakır),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

============================================

Sulama kanalına düşen genci kurtardığı anlar kameraya yansıdı

MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde 16 yaşındaki Mertcan Ceylan'ın, dengesini kaybederek sulama kanalına düşen 25 yaşındaki Davut Erdem'i kurtardığı anlar, bir işyerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay, Yunus Emre Mahallesi Ulubatlı Hasan Caddesi Yeni Hal önünde meydana geldi. İş çıkışı bindiği servisten inen Davut Erdem, oruçlu olduğu için serinlemek için sulama kanalına eğilip, elini yüzünü yıkamak istedi. Bu sırada dengesini kaybeden Erdem, sulama kanalına düşüp, sürüklenmeye başladı. Yakındaki bir köprünün beton ayaklarına başını çarpan Erdem, bayıldı.

Erdem'in suda sürüklendiği gören Mertcan Ceylan, yardım etmek için kanala atladı. Ceylan, ayağından yakaladığı Erdem'i çevredekilerin de yardımıyla sudan çıkarttı.

Kurtarma anı, çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından da an be an kaydedildi. Olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerinin müdahale ettiği Erdem, ambulans ile yakındaki özel bir hastaneye kaldırıldı. Tedavisi devam eden Erdem'un durumunun ağır olduğu belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------

**Güvenlik kamerası görüntüsü

Vatandaşların suda birinin sürüklendiğini fark etmesi

Mertcan Ceylan'ın sulama kanalına atlaması

Vatandaşların koşarak kanal kenarına gelmesi

Celan'ın vatandaşların yardımıyla Erdem'i kanaldan çıkartması

Haber: Tolunay DUMAN - Kamera: TARSUS (Mersin),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=======================================

Gümüşhane, üniversiteli Atakan'a ağlıyor

VALİ MEMİŞ: OLAYLA İLGİLİ İKİ İHTİMAL ÜZERİNDE DURUYORUZ

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Gümüşhane Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü 3. sınıf öğrencisi Abdullah Atakan Öztürkmenoğlu'nun üzerine kaya düşmesi sonucu hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duyduğunu söyledi.

Vali Memiş, "Olayın vuku buluşu ve kamera görüntülerinin yayınlanması infal oluşturdu. Olay adli mercilere ulaştı. Orada bir yol çalışması var. Olayla ilgili iki ihtimal üzeri duruyoruz. Üst kısımda müteahhit firmanın kepçe operatörünün kaldırım düzenleme çalışması yaptığı sırada kaya kütlesini kaçırmış olabileceği ihtimallerden kuvvetli olanı. Son günlerde aşırı yağışlardan dolayı kaya kütlesinin yerinden oynamış olması ihtimali de diğer olasılık. Adli merciler bunu ortaya çıkaracak" dedi.

Gümüşhane'de okuyan her öğrencinin kendilerine emanet olduğunu söyleyen Vali Okay Memiş, şunları söyledi:

"Bu çocuklar bizin geleceğimiz. Bunu talihsiz bir kaza olarak değerlendiriyoruz. Ama kaza ve kader olarak değerlendirip yerimizde oturmayacağız, sorumlu kim ve hangi kuruluşsa gereği yapılacak. Burası benim çok kullandığım bir yol. Bu kaza benim de başıma gelebilirdi. Gümüşhane topografyası bu tür heyelana müsait bir yapıya sahip. Kaya düşmesine açık bir yapı. Hem Trabzon, hem de Kürtün-Giresun yolu üzerinde neredeyse her gün toprak kayması, kaya düşmesi gibi olaylarla karşı karşıya kalıyoruz. Her türlü tedbir alınacak. Tüm kamera görüntüleri emniyet ve adli merciler tarafından inceleniyor." dedi.

Bu arada, olayın tanığı ve kaza anı görüntülerinde düşen kayalardan saniyelerle kurtulduğu görülen Sinan Yılmaz da yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Okuldan yurda dönerken telefonla konuşuyordum. Olay yerine geldiğimde birisi, 'Kaya geliyor' diye bağırınca yukarı baktım ve kayaları gördüm, koşmaya başladım. Arkamdan birinin geldiğini fark etim. Kayalar o arkadaşa çarptı. Arkadaşa yardım etmeye çalıştım, ambulansı aradım. Burada bir araba vardı. Kayalar arabaya da çarptı. Olaydan 5 dakika sonra yanımızdan bir kepçe geçti. Kepçe operatörüne, "Siz mi yaptınız'ö diye sorduk ama cevap vermeyerek yanımızdan geçti, kepçeyi park ederek gitti."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------------

-Vali Memiş'in açıklaması

-Sinan Yılmaz'ın açıklaması

Haber-Kamera: Osman ŞİŞKO / TRABZON,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=======================================

Başkentte silahlı çatışma: 2 yaralı

ANKARA'nın Altındağ İlçesi'nde bir taksiyi gasp eden 2 kişi ile başka bir grup arasında çıkan pompalı tüfekli çatışmada, 2 kişi ağır yaralandı.

Olay, bugün sabah saatlerine doğru Altındağ'ın Örnek Mahallesi Babür Caddesi'nde yaşandı. Başkentte 06 T 5546 plakalı taksiye yolcu olarak binen ve kimliği henüz belirlenemeyen 2 kişi, aracın Dr. Sami Ulus Kadın Doğum Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde bulunan büfenin kenarında durmasını istedi. Bunun üzerine sürücü, taksiyi büfenin önünde durduruldu. Sürücünün taksi aracından inip büfeye gittiği sırada, 2 kişi aracı kaçırmak istedi. Bu sırada başka bir araç ile olay yerinde gelen kimliği belirsiz kişiler ile iki kişi arasında pompalı tüfekli çatışma çıktı. Çatışmada, taksi aracını kaçırmak isteyen 2 kişi yaralandı. Çevrede bulunan bazı araçlara ise kurşun isabet etti. Saldırgan grup ise geldikleri otomobil ile olay yerinden kaçarak uzaklaştı. Durumu ağır olan 2 kişi tedavi edilmek üzere hastaneye kaldırıldı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Olay yerinden görüntü

-Polisin incelemesi

-Kurşun isabet eden araçlar

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mustafa TURAPOĞLU / ANKARA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===============================

Antalya'da denizde 194 kaçak yakalandı

ANTALYA'nın Finike İlçesi'nde, yasadışı yollardan yurtdışına gitmeye çalışan çoğunluğu Suriyeli ve Pakistanlı 194 kaçak, denizde yakalandı.

Finike İlçesi'nin yaklaşık 30 kilometre açığında seyreden bir teknede çok sayıda kaçak bulunduğu ihbarı üzerine Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı ekipleri bölgeye hareket etti. Ekipler, güvertesinde aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu 'Haje 2' adlı tekneyi durdurdu. Çevrede güvenlik önlemi alan ekipler, kaçakların içinde bulunduğu tekneyi kontrollü şekilde Finike Yat Limanı'na getirdi. Finike İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin limanda güvenlik önlemi almasının ardından Suriye, Pakistan ve Iraklı toplam 194 kaçak tekneden indirildi. Üstleri ve çantaları aranan kaçaklar, kimlik tespiti yapılamak üzere Finike Spor Salonu'na götürüldü. Deniz yoluyla Yunan adalarına gitmeye çalıştığı belirlenen kadın ve çocukların da aralarında bulunduğu kaçaklar, işlemlerinin ardından sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi'ne teslim edilecek. Polis, olayla ilgili teknenin yabancı uyruklu kaptanı dahil 3 kişiyi gözaltına aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Teknedeki kaçaklar

Haber-Kamera: Suat SÖĞÜT/FİNİKE (Antalya),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=========================================

Küçükkuyu'da 15 kaçak göçmen yakalandı

ÇANAKKALE'nin Ayvacık İlçesi'nde, yasadışı yollarla Yunanistan'a geçmek isteyen 15 kaçak göçmen sahil güvenlik ekipleri tarafından yakaladı.

Yasadışı yollarla Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmek için lastik bot ile Sivrice Mevkii'nden denize açılan 15 Afganistan uyruklu kaçak botları batma tehlikesi geçirince Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından yakalandı. 1'i bebek, 3'ü çocuk toplam 15 kaçak, Küçükkuyu Sahil Güvenlik Karakolu'na getirildi. Kaçaklar, karakolda dağıtılan eşofman, ayakkabı, su ve yiyecekleri aldıktan sonra Ayvacık'taki Geri Gönderme Merkezine gönderildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Kaçaklardan görüntü

Ekiplerinden görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Dilara ERDİNÇ / AYVACIK(Çanakkale),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===============================================

Sokak ortasında gelinini vurdu

İZMİT'te Alattin Kanyılmaz, sokak ortasında eşi Mehdi Kanyılmaz ile tartışan gelini Remziye Kanyılmaz'ı tabancayla vurarak yaradı.

Olay, Yenidoğan Mahallesi Gece Sefası Sokak'ta meydana geldi. 37 yaşındaki Remziye Kanyılmaz ile eşi Mehdi Kanyılmaz arasında sokak ortasında tartışma çıktı. Olayı fark eden Alattin Kanyılmaz, tabancasını çekip, gelini Remziye'ye iki el ateş etti. Kurşunlardan birinin göğsüne, diğerinin ise omuzuna isabet ettiği Remziye Kanyılmaz yere yığıldı.

Yaralanan Kanyılmaz, çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sevk edilen ambulansla Seka Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.

Polis, olay sonrası kaçan Alattin Kanyılmaz ile oğlunu yakalamak için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

-Yaralının hastaneye getirilmesi

-Sedyeden indirilip acil servise alınması

--Olay yerinden görüntüler

Haber-Kamera: Alişan KOYUNCU/İZMİT(Kocaeli)

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==========================================

Kamyon ile çarpışan motosikletteki 2 kişi öldü, 1 kişi yaralandı

ADANA'da kamyonla çarpışan motosikletteki 17 yaşındaki Bekir Büyükoruç ve 19 yaşındaki Kadir Zengin öldü, 15 yaşındaki Cumali Kedalı ise ağır yaralandı.

Kaza, dün saat 22.30 sıralarında merkez Yüreğir İlçesi D-400 karayolu Kürkçüler mevkiinde meydana geldi. Henüz sürücüsü öğrenilemeyen 01 DG 521 plakalı kamyon, Bekir Büyükoruç yönetimindeki plakasız motosikletle çarpıştı. Kazada, motosiklet sürücüsü Bekir Büyükoruç olay yerinde yaşamını yitirdi, Kadir Zengin ve Cumali Kedalı ise yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılardan Kadir Zengin Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, Cumali Kedalı ise Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralılardan Zengin de doktorların müdahalesine karşın kurtarılamadı.

Kaza yerine gelen gençlerin yakınları, sinir krizi geçirip, uzun süre gözyaşı döktü.

Polis ekipleri, kaza sonrası kaçan kamyon şoförünü yakalamak için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------

Ambulansın kaza yerine gidişi

Kaza yerinden görüntü

Kazada yaralanan gencin sedye ile ambulansa taşınması

Sedyedeki gence polisin Motosiklet sürücüsü Bekir mi diye sorması

Gencin ambulansa alınması

Ağır yaralanan Kadir Zengin'e sağlık ekbinin kalp masajı yapması

Zengin'in sedye ile ambulansa taşınması

Yerdeki motosikletten görüntü

Yaralanan gençlerin yakınlarının kaza yerinde ağlamaları

Bekir Büyükoruç'un yerdeki üzeri örtülü cesedi

Büyükoruç'un bir yakının cesedin başında üzüntüden sinir krizine girmesi

Polisin motosiklette inceleme yapması

Motosikletin yanına düşen kamyonun plakası

Ambulansın gidişi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Gökhan KESKİNCİ / ADANA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

========================================

Devrilen TIR otoyolu trafiğe kapattı

İZMİR'in Narlıdere İlçesi'nde, sürücüsünün hakimiyetini kaybettiği TIR, yol ayrımındaki bariyerlere çarparak yan devrildi. Kazada yaralanan olmazken, TIR'ın dorsesindeki yükler yola saçıldı. TIR'ın devrilmesi nedeniyle yol trafiğe kapandı.

Kaza, dün saat 23.00 sıralarında İzmir-Çeşme Otoyolu'nun Narlıdere Kavşağı'nda meydana geldi. İzmir'den Çeşme yönüne giden Tanju Emre Kan idaresindeki 35 EJJ 29 plakalı TIR, Narlıdere yol ayrımına geldiği sırada ortadaki demir bariyerlere çarparak yan devrildi. Kazanın etkisiyle sürücü Kan yönetimindeki TIR'ın 35 AJ 4285 plakalı dorsesinde yüklü olan otomobil parçaları yola savruldu. Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine gelen olay yerine gelen sağlık ekipleri, sürücü Kan'ın herhangi bir yara almadığını belirledi. Polis, yolu trafiğe kapatırken, kaza yapan TIR'ın bağlı bulunduğu şirket yetkilileri, olay yerine başka bir TIR ve forklift göndererek yola savrulan parçaları diğer TIR'a aktardı. Bunun üzerine polis, yolun tek şeridini kontrollü olarak trafiğe açtı.

Polisin kazayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Kaza yapan TIR'dan görüntü

TIR'ın dorsesindeki parçaların aktarılmasından görüntü

Polis ekiplerinden görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mehmet GÜNEY / İZMİR,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

====================================

Bir anlık dalgınlık yatağa bağladı

KOCAELİ'nin Körfez İlçesi'nde bir ay önce iki küçük çocuğunun isteği ile balkonda oyun alanı kurmak isterken elindeki alüminyum borunun, yüksek gerilim hattına temas etmesiyle vucudu yüzde 80'nin de yanık oluşan iki kolunu tamamen, iki bacağını da kısmen kaybeden 36 yaşındaki Gürkan Aydınoğlu, yatağa bağlı hale geldi.

Körfez Tütünçiftlik Çamlıtepe Mahallesi İkizli Çeşme Sokakta oturan alüminyum doğrama ustası Gürkan Aydınoğlu bir ay önce iki çocuğunun isteği üzerine balkona oyun alanı kurmak istedi. Bu sırada elinde bulunan alüminyum levha balkonun önünden geçen yüksek gerilim hattına değdi. Akıma kapılan Gürkan ağır yaralanırken iki kolunu tamamen, iki bacağını da kısmen kaybetti. Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Ünitesinde tedavi gören Aydınoğlu yatağa bağımlı hale geldi.

Talihsiz olay yaşandığı sırada işyeri açmaya hazırlığında olduğunu söyleyen Aydınoğlu, "Sosyal güvencem olmadığı için sağlık masrafları ciddi bir yük oluşturdu. Gelirim olmadığı için protez alma şansımda yok" dedi. Eşi Leyla Aydınoğlu, hayırsever vatandaşların desteğine ihtiyaçları olduğunu söyleyen, "Bir ptotez için yaklaşık 60 bin lira isteniyor. Yeniden çalışmak, çocuklarına sarılıp yürümek istiyor. Bırakın protezi almayı, normal tedavi masraflarını bile yardımlarla karşılayabiliyoruz. Ne olur yetkililer bize sahip çıksınlar" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

-Gürkan Aydınoğlu olayı anlatırken

Haber-Kamera: Nabi YAZICI / KÖRFEZ(Kocaeli)

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==========================================

Ücretini alamayan işçi, siloya tırmanıp intihara kalkıştı

UŞAK'ta çalıştığı taşeron firmadan ücretini alamadığını söyleyen işçi 38 yaşındaki R.A., 15 metre yüksekliğindeki siloya tırmanarak intihar girişiminde bulundu. R.A., jandarmalar tarafından ikna edilip, indirildi.

Olay, Uşak-Ulubey karayolu üzerinde bulunan Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı'na bağlı TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi şantiyesinde meydana geldi. Projenin yüklenici firması yetkilileriyle görüşen evli ve 6 çocuk babası R.A., çalıştığı taşeron firmadan ücretini alamadığını iddia ederek ödeme yapılmasında yardımcı olmalarını istedi. Amacına ulaşamayan R.A., dün saat 14.30'da şantiye içinde bulunan 15 metre yükseklikteki taş silosuna tırmanarak intihar edeceğini söyledi. Şantiyede bulunan işçiler durumu jandarma, polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Zaman zaman silodan sarkarak tehlikeli hareketler yapan R.A., "Paramı vermezseniz atlarım, kimse gelmesin" diyerek aşağıdakilere seslendi.

Olay yerine gelen jandarma ekibinin uzun süren çabaları sonucu, telefonla konuşularak ikna edilen R.A., aşağı ineceği sırada baygınlık geçirdi. Bir işçi siloya tırmanarak arkadaşını kendine getirdi. Baygınlık sonrası aşağıya inemeyen R.A.'yı indirmek için şantiyeye sepetli arazöz çağrıldı. R.A, şantiyeye getirilen arazözün sepetine alınarak indirildi. R.A., ambulansa alınarak sağlık kontrolünden geçirildi. Ardından jandarma tarafından ekip aracına bindirilerek jandarma karakoluna götürüldü. Jandarma, olayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------------

Silodan ve işçiden detay görüntüler

Şantiyeden görüntü

Silonun üzerindeki işçiden yakın plan görüntü

İşçinin baygınlık geçirmesi

İşçi arkadaşının siloya tırmanması

İşçinin itfaiye ekibi tarafından kurtarılmasından görüntü

Haber-Kamera: Yavuz KUŞDEMİR / UŞAK,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

======================================

İntihar için üst geçide çıkan genci polis ikna etti

ADANA'da intihar etmek için üst geçide çıkan bir genç, polis tarafından ikna edilerek aşağıya indirildi.

Olay, gece yarısı merkez Seyhan İlçesi Ziyapaşa Mahallesi Kasım Gülek Bulvarı üzerindeki üst geçitte meydana geldi. Üst geçidin korkuluklarından aşağı sarkan bir kişiyi gören vadandaşlar, durumu polise bildirdi. Olay yerine sevk edilen polisler, kendini aşağı atacağını söyleyen vatandaşı ikna etmek için bir süre konuştu. Polislerin çabası sonucu ikna olan genç, üst geçitten indirildi. Psikolojisinin bozuk olduğu, aynı yerde daha önce de intihar girişiminde bulunduğu belirtilen ismi açıklanmayan 20'li yaşlarındaki genç, ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------

Üst geçidin üzerindeki gençten görüntü

Polisin genci ikna etmeye çalışması

İtfaiye erlerinin üst geçidin altında hava yastığını açması

Polisin ikna ettiği gencin çıktığı yerden inmesi

Gencin, polis nezaretinde üst geçitten aşağı inmesi

Gencin polis aracına bindirilmesi

Polis aracının gitmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Gökhan KESKİNCİ / ADANA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

========================================

Uyuşturucu kullandığı ileri sürülen genç yolda baygın bulundu

MANİSA'da uyuşturucu madde kullandığı iddia edilen gencin sokakta baygın haldeki görüntüsü yürekleri burktu. Yoldan geçenlerin ihbarıyla gelen 112 ekibi genci hastaneye kaldırdı. Bu sırada olay yerine gelen ve kendi oğlunun da uyuşturucu kullandığını anlatan anne Ziynet D., gözyaşlarına boğuldu.

Yunusemre İlçesi Mimar Sinan Bulvarı üzerinde dün saat 15.30 sıralarında yerde baygın yatan genci görenler polise ve acil sağlık ekiplerine bildirdi. Hareketsiz yatan ve kendinde olmayan genci görenler etrafına toplandı. Olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri de gence müdahale etti. Çevredekiler gencin uyuşturucu kullandığını ve bu nedenle bayıldığını iddia etti.

Acil sağlık ekiplerinin müdahalesi sırasında olay yerinden geçen ve kendi oğlunun da 5 yıldır uyuşturucu madde kullandığını anlatan Ziynet D., feryat etti. Sağlık ekipleri baygın genci ambulansla Merkez Efendi Devlet Hastanesi'ne götürdü. Bağımlı olduğu iddia edilen gencin tedavi altına alındığı öğrenildi.

Bağımlı genç hastaneye götürülürken, boşandığı eşinden olan 24 yaşındaki oğlu M.K.'nin de uyuşturucu bağımlısı olduğunu anlatıp, yardım isteyen Ziynet D., sokaklarda oğlunu aradığını söyledi. Yetkililere seslenen Ziynet D., "Uyuşturucu hap içmiş. Ambulansı çağırdım, polisi çağırdım. 'Kendi isteği olmadan götüremeyiz' dediler. Ne zaman benim oğlum da yere düşecek o zaman hastaneye götürecekler. Uyuşturucuyu ortadan kaldırsınlar. Anneler hep sokakta ağlıyor. Nice anneler böyle ağlıyor. Benim de ciğerim yanıyor. Anneler artık ağlamasın" diye konuştu.

'BU BONZAİYİ ORTADAN KALDIRSINLAR'

Gözyaşlarına boğulan anne Ziynet D., "Oğlumu sokaklarda baygın halde buluyorum. Oğlum 5-6 yıldır uyuşturucu kullanıyor. Binlerce uyuşturucu kullanmaktan baygın kişi sokaklarda. Hastaneye gitmiyorlar. bu kişileri gerekirse, elini, kolunu bağlayıp, hastaneye götürelim. Ne zaman sokakta düşecek bayılacak o zaman sahip çıkacaklar. Böyle giderse ya intihar edeceğim ya da oğlumu öldüreceğim. Her gece kafamı yastığa koyduğumda, 'Acaba oğlum hangi köşede düştü, bayıldı' diyorum. Gece gündüz sokaklarda arıyorum. Oğlumu nerede yakalarlarsa tedaviye götürsünler" diye feryat etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Sokakta bayılan gencin yerde baygın yatarken görüntüsü

-Sağlık ekiplerinin müdahalesi ve ambulansla hastaneye götürülmesi

-Kendi oğlunun da uyuşturucu kullandığını anlatan annenin tepkisi ve konuşması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Nermin UÇTU / MANİSA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

====================================

Üzerine yıldırım isabet eden Muhammet'e hüzünlü veda

MANİSA'nın Salihli İlçesi'nde, arkadaşı ile birlikte sağanak yağmurdan korunmak için girdiği çadırda üzerine yıldırım isabet eden amatör futbolcu 17 yaşındaki Muhammet Gökdeniz, gözyaşları arasında toprağa verildi.

Çamurhamamı Mahallesi İncirlik mevkiinde önceki gün akşam, arkadaşı Celil Öztürk ile birlikte hayvan otlatan amatör futbolcu Muhammet Gökdeniz, aniden bastıran sağanak yağmurdan korunmak için bölgede bulunan bir çadıra girdi. Ancak bir süre sonra Gökdeniz ve Öztürk'ün bulunduğu çadıra yıldırım isabet etti. Yaralanan Gökdeniz ve Öztürk, ambulansla Salihli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralılardan Muhammet Gökdeniz, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

Muhammet Gökdeniz için dün cenaze töreni düzenlendi. Törene, Gökdeniz'in annesi Sunay ile babası Faik Gökdeniz, kardeşleri ve yakınlarının yanı sıra Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Dilek ile Gökdeniz'in futbol oynadığı Salihlispor'dan takım arkadaşları ile Şehit Mustafa Serin Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden arkadaşları katıldı. Yakınları, Gökdeniz'in tabutuna takımının formasını koydu.

Çamurhamamı Camisi'nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Muhammet Gökdeniz'in cenazesi, mahalle mezarlığında toprağa verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Cenaze töreninden görüntü

Arkadaşları dua ederken görüntü

Cenaze namazından görüntü

Genel ve detay görüntü

Habera-Kamera: Ekrem Çağlar / SALİHLİ(Manisa),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===========================================

Yanan otomobilde ölen çocuk toprağa verildi

GAZİANTEP'in Nizip İlçesi'nde park halindeyken bilinmeyen nedenle alev alan otomobilde hayatını kaybeden 5 yaşındaki Yusuf Şahin'in cenazesi, gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Fevzi Paşa Mahallesi'nde yakını olduğu belirtilen B.Z.'ye ait park halindeki kapısı açık 27 NT 008 plakalı otomobilde önceki gün oynarken bilinmeyen nedenle alev alan araçta hayatını kaybeden Yusuf Şahin'in cenazesi, yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edildi. Yusuf için ikindi vakti Hazreti Ali Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törende tabuta sarılan Yusuf'un babası Mehmet Şahin ile yakınları uzun süre gözyaşı döktü. Yusuf'un cenazesi, burada kıldırılan cenaze namazının ardından Asri mezarlıkta gözyaşları arasında toprağa verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Cenaze töreni

Babanın tabuta sarılması

Namazın kılınması

Tabutun götürülmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Metin İLİKSOY / GAZİANTEP,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

========================================

Edremit'te şehit Aybüke öğretmen anıldı

BALIKESİR'in Edremit İlçesi'nde basın açıklaması düzenleyen eğitimciler, Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ı andı. Topluluk eylemde, "Mustafa Kemal'in öğretmenleriyiz' sloganları attı.

Batman'ın Kozluk İlçesi'nde AK Partili Belediye Başkanı'nın aracına düzenlenen silahlı saldırı sırasında bölgeden geçen başka bir araçta bulunan Şenay Aybüke Yalçın, şehit oldu. İlk, orta ve lise eğitimini Edremit'te tamamlayan Şehit Aybüke öğretmen için Eğitim-İş Edremit temsilciliği öncülüğünde basın açıklaması düzenlendi. Açıklamaya farklı görüşlerdeki siyasi partiler ve sendikalar da katıldı. Yaklaşık 150 kişilik topluluk, "Aybüke'ler ölmez, vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK" ve "Mustafa Kemal'in öğretmenleriyiz" sloganları attı.

Şehit Aybüke Yalçın'ın müzik öğretmeni Mustafa Çakmak tarafından söylenen İstiklal Marşı ile etkinlik başladı. Basın açıklamasını Eğitim-İş Edremit İlçe Temsilcisi Feride Güçlü yaptı. Güçlü, "Aybüke öğretmen 23 yaşında bir fidandı. Müzik öğretmeniydi. Öğretmenliğe başlayalı 7 ay olmuştu. Batman'da, PKK'nın hain saldırısında şehit düştü. Aybüke Yalçın'ın şehadeti öğretmen kamuoyunda ve milletimizin vicdanında derin bir yara açtı. PKK'yı ve onun ipini tutan emperyalizmi alt etmenin, bir kere daha denize dökmenin tek yolu onlardan korkmadığımızı, kararlı olduğumuzu göstermek olacaktır. 'Hepimiz Aybüke'yiz' demek yetmez, göstermek zorundayız. Terörün ve onu milletimize karşı kullanan emperyalizmin karşısında birleşmek zorundayız. Bu coğrafyanın her köşesinde vatanın bölünmez bütünlüğü için görev yapan öğretmenlerimizi, askerlerimizi, polislerimizi kucaklıyoruz. Şehit olan evlatlarımızı rahmetle anıyoruz. Türk Milleti bu hain terör örgütünden, Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın'ın hesabını soracaktır. Şehit öğretmen Aybüke Yalçın için Türk bayraklarımızla, Atatürk posterlerimizle, meşalelerimizle bölücülüğün, gericiliğin, karanlığın üzerine yürüme vaktidir. Eli kanlı terör örgütlerine ve onların hamilerine verilecek en büyük cevap tam bağımsız Türkiye çizgisinde beraber olmaktır" dedi. Etkinliğe Edremit Belediye Başkanı CHP'li Kamil Saka da katıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Katılımcı detay

Müzik öğretmeni Mustafa Çakmak öncülüğündeki İstiklal Marşı

Basın açıklaması

Atılan sloganlar

Haber-Kamera: Fatih Emrah ERDOĞAN / EDREMİT/Balıkesir,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

====================================================

Kanalizasyonda mahsur kalan yavru köpeği itfaiye erleri kurtarıp, sahiplendi

ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde düştüğü 4 metrelik kanalizasyonda mahsur kalan yavru köpeği, itfaiye ekipleri kurtarıp, sahiplendi.

Fırat Mahallesi'ndeki kanalizasyonda dün gece saatlerinde havlama sesi duyan çevre sakinleri, itfaiyeye haber verdi. İhbarla gelen itfaiye ekipleri, düştüğü kanalizasyonda mahsur kalan köpeği, merdivenle inerek kurtardı.

İtfaiye Müdürlüğü'ne getirilen yavru köpek, yıkanıp temizlendiken sonra beslendi. İtfaiye erleri, yavru köpeği sahiplenip besleyeceklerini belirtti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Kanaldaki yavru köpek

İtfaiye ekibi

Yavru köpeğin kurtarılması

Yıkanan yavru köpeğin süt içmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet SEZGİN / ŞANLIURFA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==========================================

Tunceli'de jandarmanın dedetör köpekleri nefes kesti

JANDARMA Teşkilatı'nın 178'nci kuruluş yıldönümü etkinleri kapsamında Tunceli İl Jandarma Komutanlığı'da düzenlenen etkinlikte dedektör köpeklerin gösterileri nefes kesti.

Tunceli İl Jandarma Komutanlığı tarafından Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşunun 178'nci yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı. İl Jandarma Komutanlığı bahçesinde düzenlenen tören, Tunceli Valisi Osman Kaymak, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Salih Karataş, İl Jandarma Komutanı Tekin Aktemur, Emniyet müdürü Doğu Ateş'in yanısıra kumu kurum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Salih Karataş, jandarma olarak halkın yanında olduklarını belirterek, hukuk kurulları çerçevesinde görev yaptıklarını söyledi. Jandarma teşkilatının bütün bireyleri nerede olursa olsun hangi şartta olursa olsun görevlerini icra ederken kanun ve nizamların kendisine verdiği  her türlü çözüm ve tedbiri hukuk düzeni içinde arama yaptığını anlatan Karataş, bugün Türkiye'de terörle mücadele alanında jandarmanın her türlü zorlu şartta terörle mücadelede önemli başarılar elde ettiğini söyledi.

"ARTIK ESKİDEN OLDUĞU GİBİ CEBERUT DEVLET ANLAYIŞIYLA HİZMET ETMİYORUZ"

Tümgeneral Salih Karataş'ın konuşmasının ardından söz alan Tunceli Valisi Osman Kaymak ise, devlet olarak artık eskiden olduğu gibi ceberut devlet anlayışıyla hizmet vermediklerini söyledi. Son bir yıl içerisinde özellikle Tunceli'deki terörle mücadele tarihinde belki de ilk defa bu kadar etkili sonuçlar aldıklarını anlatan Vali Kaymak, şunları söyledi: "Terörle mücadelede ülkemizi bölmek isteyenler maalesef belli grupları kullanarak illegal yapılar içerisine girmişlerdir. Ama bizimde şahit olduğumuz şudur ki, bunlar tamamen dış destekli devletlerdir. Bir zamanlar Marksist ve Leninist olan PKK, bugün Amerika ile birlikte hareket ederek amacına ulaşmaya çalışmaktadır. Bunların artık bu halka verecek bir şeyi kalmamıştır. Halkı sindiren, halkı korkuyla, baskıyla sindirmeye çalışan PKK, artık sona yaklaşmıştır ve şunu bilmesi lazım ki biz inşallah Tunceli'de ve Türkiye'de PKK'yı tamamen etkisiz hale getirmek, onu halkın üzerinde bir baskı unsuru olmaktan çıkarmak için sonuna kadar mücadele edilecektir. O yönüyle buradan onlara sesleniyorum artık çok güçlü olan Türk ordusu, jandarması karşısında yapabileceğiniz fazla bir şeyiniz yok. Bu dağlarda pisi pisine ölüp gideceksiniz. Gelin Türk adaletine teslim olun."

Konuşmaların ardından jandarmanın terörle mücadele ve uyuşturucu alanında eğittiği uzman dedektör köpekler ile bir gösteri düzenlendi. Dedöktör köpekleri araç içine saklanan uyuşturucuyu başarıyla bulurken yere döşenen mayın ve el yapımı patlayıcıları bulmaları beğeni topladı. Köpekler ve eğitmenleri tarafından düzenlenen gösteri de törene katılanlar tarafından uzun süre alkışlandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Jandarma Bölge Komutanın konuşması

-Valinin konuşması

-Dedektör köpeklerin gösterisi

-Geçit töreni

-Silah sergisinin gezilmesi

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ferit DEMİR / TUNCELİ,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

====================================

Cami inşaatında bulunan lahitler müzeye taşındı

HATAY'ın Arsuz İlçesi'ne bağlı Yukarı Kepirce Mahallesi'nde cami inşaatı için temel kazılırken bulunan lahitler Hatay Arkeoloji Müzesi ekiplerinin çalışmasıyla çıkartıldı.

İlçenin Yukarı Kepirce Mahallesi'nde yaptırılacak olan cami için temel kazı çalışmasında çıkan lahitler için Hatay Arkeoloji Müzesi ekipleri gün boyu süren bir çalışma yaptı.15 personel tarafından başlatılan kazı çalışmaları gün sonunda tamamlandı. Ekiplerin mağara şeklindeki odada yürüttüğü çalışma sonucu alandan 2'si küçük 8 lahit ile 2 büyük küp çıkarıldı. Üzerleri kapatılan lahit ve küpler daha sonra Hatay Büyükşehir Belediyesi'ne ait kamyonete konularak incelenmek üzere Hatay Arkeoloji Müdürlüğü'ne götürüldü.

Jandarmanın çevrede güvenlik tedbirli aldığı kazı alanında ise mahalle sakinleri gün boyu süren çalışmaları meraklı gözlerle izlediler.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Kazı alanından görüntü

Çevrede izleyen mahalle sakinleri

Lahitlerin üzeri kapalı, içinden görüntü

Kamyona yüklenmesi

Haber-Kamera Ufuk AKTUĞ / İSKENDERUN(Hatay),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tunceli Finike Bingöl PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
title