Haberler

Dha Yurt Bülteni - 1

1)TÜRK AKIMI İÇİN KARADENİZ' E GİDEN GEMİ ÇANAKKALE BOĞAZI'NDARusya'dan Türkiye' ye direk doğal gaz akışını sağlayacak olan tür akımı projesinin gaz boru hattı inşaatında çalışacak olan 444 metre boyunda ve 124 metre genişliğindeki Malta bayraklı boru döşeme gemisi PİONEERİNG SPİRİT Karadeniz'...

1)TÜRK AKIMI İÇİN KARADENİZ' E GİDEN GEMİ ÇANAKKALE BOĞAZI'NDA

Rusya'dan Türkiye' ye direk doğal gaz akışını sağlayacak olan tür akımı projesinin gaz boru hattı inşaatında çalışacak olan 444 metre boyunda ve 124 metre genişliğindeki Malta bayraklı boru döşeme gemisi PİONEERİNG SPİRİT Karadeniz' e gitmek üzere Çanakkale boğazına ulaştı. Sabah saat 07.30 da Ege denizinden Çanakkale boğazına giriş yapan dev geminin geçişi nedeniyle boğaz saat 04.00 ten itibaren çift yönlü olarak uluslararası gemi  tarfiğine kapatıldı

Dev gemi Çanakkale önlerine geldiğinde ise Çanakkale- Kiliktbahir  ve Çanakkale Eceabat  feribot seferleri de geçici olarak durdurulacak. Güvenlik amacıyla geminin geçişine Kurtarma -4, Kurtarma-9  römorkörleri eşlik ediyor

Dev geminin 36 mil uzunluğundaki Çanakkale boğazı geçişinin   6 saatte tamamlaması planlanıyor.

GEMİNİN GEÇİŞİNDEN GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

ÇANAKKALE/DHA

==============================================

2)DİYARBAKIR'DA 10 BİN GÜVENLİK GÖREVLİSİYLE BÜYÜK OPERASYON

DİYARBAKIR'ın 6 ilçesine bağlı 104 köy ve mezra kırsalında, bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek, uyuşturucu üretimi ve ticareti yapanları etkisiz hale getirmek amacıyla, 18 komando taburu, bin 200 polis özel harekat timi, bin 457 güvenlik korucusu olmak üzere toplam 10 bin 73 güvenlik personelinin katılımıyla 28 Mayıs Pazar günü saat 22.00'dan itibaren müşterek birlik operasyonu başlatıldı.  6 ilçeye bağlı 104 köy ve mezrada, 10 bin 73 güvelik görevlisinin katıldığı operasyonla ilgili Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Diyarbakır İlinde 6 İlçe 104 köy ve mezralarında toplam 1.528 kilometrekarede alanda aralarında üst düzey örgüt yöneticilerin de bulunduğu değerlendirilen bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek, bölücü terör örgütü ile yasadışı uyuşturucu üretimi ve ticareti yapanlar arasında var olan bağı somut deliller ile ortaya koymak, operasyon bölgesi içerisinde saklanan uyuşturucu maddeleri ve bunları gizleyenleri bularak adalete teslim etmek, bölgede bulunan yerleşim yerlerinde tespit edilen işbirlikçiler ve aranan şahısları yakalamak maksadıyla, 18 komando taburu, 1200 polis özel harekat personeli ve 1457 güvenlik korucusu olmak üzere toplam 10 bin 73 güvenlik personelinin katılımıyla 28 Mayıs 2017 Pazar günü saat 22.00'dan itibaren Bayrak-54 Şehit Jandarma Yüzbaşı Fuat Oğuzcan Müşterek Birlik Operasyonu başlamıştır" denildi.

Açıklamada, operasyon kapsamında dün itibariyle yapılan çalışmalar hakkında bilgi verilerek, "İcra edilen operasyon kapsamında, 29 Mayıs 2017 Pazartesi günü saat: 19.00 itibariyle; Cumhuriyet Savcılığı'ndan alınan adli arama kararlarına istinaden 5 köy ve mezralarında toplam  68 ev ve eklentilerinde icra edilen adli arama faaliyetinde, 3 adet ruhsatsız av tüfeği, 1 adet tabanca ele geçirilmiş, 'Hafif Yaralama' ve '2313 Sayılı Uyuşturucu Maddelerin Murakebesi Hakkında Kanuna Aykırılık' suçlarından aranma kaydı bulunan 2 şüpheli şahıs yakalanarak göz altına alınmış, 'Uyuşuturucu Madde İmal ve Ticareti yapmak' suçundan yakalanan 1 şahıs ile 'Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak' suçundan arama kaydı bulunan 1 olmak üzere toplam 2 şahıs tutuklanmış, İl Emniyet Müdürlüğü personelince müşterek oluşturulan 30 yol kontrol noktasında yapılan kontroller neticesinde; 323 araç ve 869 şahsın sorgulaması yapılmış, yapılan sorgulamalar sonucu yoklama kaçağı olduğu tespit edilen 4 şahıs yakalanarak 1111 Sayılı Askerlik Kanunu gereğince tebligatın yapılmasını müteakip serbest bırakılmış, bölücü terör örgütü mensuplarına ait 1 sığınak  tespit edilmeyi müteakip kullanılamaz hale getirilmiştir. Narko-terörizmle mücadele kapsamında; 128 kg toz, 81 kg kubar esrar olmak üzere toplam 209 kg uyuşturucu madde ile 67.250 kök kenevir bitkisi, 1 adet Av Tüfeği, 1 adet su motoru ve 1 adet dalgıç su pompası tespit edilmiş olup, kenevir bitkisi numune alınmasını müteakip, yerinde imha edilmiş, diğer malzemeler Cumhuriyet Savcılığının talimatı gereğince muhafaza altına alınmıştır. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara artan bir azim ve kararlılıkla devam edilmektedir" denildi.

Görüntü  Dökümü

--------------------

-Askerlerin dağda yürüyüşü

-Askerlerin kenevir bitkilerini sökmesi

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: DİYARBAKIR, -

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=================================================

3)İZMİR'İ YAĞMUR VURDU

METEOROLOJİ Genel Müdürlüğü'nun yurdun batı bölgelerinde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiği yönündeki açıklaması gerçek oldu. İzmir'in tarihi Kemeraltı Çarşısı, sular altında kaldı. Dünkü yağmurun başlamasıyla birlikte çarşı esnafının bir kısmının 'bu yağmurda iş olmaz' düşüncesiyle gün ortası kepenk kapattığı görüldü. Yağmur sularıyla dolan çarşı sokaklarında esnaf, paçalarını sıvayarak çöp ve naylon poşetlerle tıkanan mazgalları temizledi. Kentin eğimli bir semti olan Gütepe'de yükseklerden aşağılara inerken önüne park halindeki araçları da kattı, sürüklenen çöp konteynerlerinin araçlara çarpmasıyla hasarlı kazalar oluştu. Sokaklara kilit taş dömeşe çalışmaları tamamlanmadığı için araçlar çakıllı çamurlara saplandı. Bölgede oturanlar, her yağmurda bu sıkıntıyı yaşadıklarını belirterek, isyan etti. Mersinpınar ve Levent mahallelerinde sokaklar göle döndü. Burada bulunanlar, dizlerine kadar gelen yağmur sularına girmemek için kaldırımda suların çekilmesini bekledi.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, son 6 saatte İzmir'in Güzelyalı bölgesine metrekareye 29.1, Beydağ'a 49, Narlıdere'ye 26.3, Bayraklı'ya 22.1, Karşıyaka'ya 9.2 kiloram yağış düştü. Yağmurun perşembe gününe kadar etkisini sürdüreceği bildirildi.

97 YAŞINDAKİ KADIN SON ANDA KURTARILDI

İzmir'in Konak ilçesinde bulunan Anadolu, Saygı ve Millet mahallelerinin içinden geçen Çankaya Caddesi'nden akan sel suları bir evin duvarını yıktı. Belediyenin kilit taş döşeme ve kanal çalışması yaptığı mahallelerde yola bırakılan harfiyat nedeniyle sel suları ilerlemeyince zemin kattaki ev ve işyerlerine su doldu. Bir pastane sular altında kaldı. Millet Mahallesi 2563 sokak numara 4/1'de yaşayan 97 yaşındaki Üsküp göçmeni Ürbüş Kaliban'ın feryatlarına komşuları yetişti. Kaliban'ın yaşadığı evin bir duvarı tamamen yıkıldı, vatandaşlar yaşlı kadını son anda yara almadan kurtardı.

SAĞANAK YAĞMUR ARAÇLARI SÜRÜKLENDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nun yurdun batı bölgelerinde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış  yönündeki uyarıları, beklenildiği gibi akşam saatlerinde etkisini gösterdi. İzmir'in Gültepe Semti'nde gün boyunca etkili olan ve zaman zaman şiddetini arttıran sağanak yağmurun, yol üzerindeki arabayı ve çöp konteynerlerini sürüklemesi işyerlerinin güvenlik kameralarına yansıdı. Bir başka aracın sürüklendiğini gören kahvehanedeki vatandaşlar ise olayı izlerken işyerinin içindeki güvenlik kamerası vatandaşları kaydetti.

Görüntü Dökümü:

--------------------------------

Güvenlik kamerası görüntüleri

-------------

Su baskınlarının yaşandığı yerlerden görüntü

Vatandaşlarla röportaj

Genel ve detay görüntü

--------------

Cevahir Gazlıoğlu Röp.

Evden görüntü

Yıkılan duvardan görüntü

Haber-Kamera: Mustafa OĞUZ-Taylan YILDIRIM-Mehmet CANDAN-Yasin TİNBEK / İZMİR,

29.05.2017 - Haber Kodu : 170529174 (SÖKE)

29.05.2017 - Haber Kodu : 170529140

29.05.2017 - Haber Kodu : 170529147

29.05.2017 - Haber Kodu : 170529149

29.05.2017 - Haber Kodu : 170529153

29.05.2017 - Haber Kodu : 170529161

29.05.2017 - Haber Kodu : 170529162

29.05.2017 - Haber Kodu : 170529173

29.05.2017 - Haber Kodu : 170529191

30.05.2017 - Haber Kodu : 170530014

=====================================================

4)KARABÜK'TE KAZA SONRASI ÇEKİÇLİ KAVGA

KARABÜK'te, önde giden otomobile çarptıktan sonra takla atan otomobilin sürücüsü ve eşi yaralandı. Yaralı çiftin yakınları ile diğer aracın sürücüsü ve yakınları tekme tokat birbirine girdi. Polis kavgayı güçlükle ayırdı.

Kaza, Şehit Ateşe Reşat Moralı Bulvarı'nda meydana geldi. Karabük yönüne giden 56 yaşındaki Kadir Sevinç yönetimindeki 78 BD 397 plakalı otomobil, iddiaya göre sürücüsü henüz belirlenemeyen 78 AH 058 plakalı otomobile yandan çarpıp takla attı. Ters dönen otomobilde sürücü Kadir Sevinç ve eşi 54 yaşındaki Ayşe Sevinç hafif yaralandı. Yaralılar ambulansla  yakındaki özel hastaneye kaldırıldı. Yaralı çiftin bir yakını, kazaya neden olduğunu öne sürdüğü otomobile çekiç fırlattı. Çekiç, aracın ön camına isabet etti ve cam kırıldı. Bu sırada aracın sürücüsü olduğunu öne eden kişi, çekiç atan kişiye saldırdı. Polis 2 kişiyi ayırma açalışırken, 2 tarafın yakınları da kavaya dahil oldu. 2 tarafın tekmeli, yumruklu kavgasını polis güçlükle ayırdı. Birbirlerinden şikayetçi olan taraflar karakola götürüldü. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü DÖkümü

----------------------

-Kazadan görüntü

-Kazadan sonra tarafların birbirine saldırması

-Araya girenler

-Detaylar

Bülent DİKTEPE/KARABÜK,

======================================================

5)BELEDİYE OTOBÜSÜNDE KORKUTAN YANGIN: 5 YARALI

MALATYA Büyükşehir Belediyesi'ne ait halk otobüsünün motor kısmında, hareket halindeyken yangın çıktı. Olayda 5 kişi yaralandı.Malatya- Elazığ karayolu üzerinde Çöşnük Kavşağı yakınında üniversiteden kent merkezine giden 'körüklü' olarak tabir edilen belediye otobüsünün motor kısmından bir anda dumanlar yükselmeye başladı. 44 AN 083 plakalı otobüsün şoförü Habey Karakaya, aracı durdurarak yolcuları tahliye etti. Otobüsün motor kısmının üzerinde duran yolcuların ayakları yanarken, bazı yolcular da dumandan etkilendi.

Otobüstekilerin durumu sağlık ekiplerine bildirmesi ile olay yerine çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi. Bazı yolcular ayakta tedavi edilirken, Hatice Babacan, İsmail Gündoğdu, Sümeyye Şahin, Mahmut Ferhat ve Pınar Baldız ise Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

İtfaiye ekipleri otobüsteki yangını söndürürken, otobüs içerisinde bulunan Üniversite öğrencisi Enes Özbakan, "Önce sesler geldi daha sonra otobüsün arkası alev almaya başladı. Arkadaşlar panik yapınca millet üst üste bindi. Otobüs bayağı kalabalıktı. Büyük ihtimalle çok kalabalık olduğundan dolayı bir de çok sıcak olunca 3 kişini ayağı yandı. Pansumanları yapılması için hastaneye kaldırıldılar" dedi. Olayla ilgili soruşturma başlattldı.

Görüntü Dökümü:

--------------------------------

-Ambulanslardan görüntü

-Otobüsten görüntü

Haber-Kamera: Mikail PELİT / MALATYA,

29.05.2017 - Haber Kodu : 170529160

=====================================================

6)RİZE'DE YEŞİL YOL ÇALIŞMASI JANDARMA EŞLİĞİNDE YENİDEN BAŞLADI

KARADENİZ Bölgesi'nde 8 ilin yaylalarını birbirine bağlayacak olan 2 bin 600 kilometre uzunluğundaki Yeşil Yol Projesi kapsamında Çamlıhemşin'in Yukarı Kavron ve Samistal yaylalarını birbirine bağlayacak yol için yapım çalışmaları jandarma eşliğinde başladı. Bölgede büyük tepki gören Yeşil Yol Projesi kapsamında yapım çalışmalarının kış şartları nedeniyle durdurulduğu Yukarı Kavron ve Samistal yaylalarının bağlantısı için bölgeye iş makineleri getirildi. Yöre sakinlerinin tepkileri nedeniyle yapımı tartışılan Yeşil Yol bağlantısı için jandarma ekipleri Yukarı Kavron Yaylası'na çıkan yol üzerinde, Galer Düzü mevkisinde kontrol noktası oluşturdu ve Yeşil Yol karşıtlarının yaylaya çıkışına yasak getirdi. İş makinelerinin bölgede  jandarma eşliğine başlattığı yol yapım çalışmaları devam ediyor.

Görüntü  Dökümü

--------------------

-Yolda jandarma ekipleri

-İş makinelerinin çalışması

-Detaylar

Haber-Kamera: Muhammet KAÇAR / ÇAMLIHEMŞİN(Rize),

29.05.2017 - Haber Kodu : 170529158

====================================================

7)ŞANLIURFA'DA SİLAHLI SALDIRII: 1 ÖLÜ, 1 YARALI

ŞANLIURFA'da iftar saatinde hareket halindeki bir otomobile pusu kurulup kaleşnikofla tarandı. Silahlı saldırıda 35 yaşındaki Ahmet Altun öldü, yanındaki amcasının oğlu Eyyüp Altun ise ağır yaralandı.

Olay, dün akşam saatlerinde merkez Eyyübiye İlçesi'ne bağlı Uğurlu Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Altun ailesinin bulunduğu sürücüsü ve plakası öğrenilmeyen otomobil, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce Uğurlu Mahallesi çıkışında pusuya düşürülerek kaleşnikof ile tarandı. Saldırganlar kaçarken, otomobildeki amca çocukları Ahmet Altun ile Eyyüp Altun yaralandı. Yaralı kuzenler, ihbarla gelen sağlık görevlileri tarafından ambulanslarla Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.

Acil serviste tedaviye alınan yaralılardan Ahmet Altun doktorların çabasına karşın kurtarılamadı. Ahmet Altun'un cesedi otopsi için morga konulurken, ölüm haberini duyup hastaneye akın eden yakınları sinir krizi geçirdi. Olay yerinde inceleme yapan jandarma saldırganların kimliklerinin belirlenerek yakalanması için çalışma başlattı.

ÖLÜ SAYISI 2'YE YÜKSELDİ

Şanlıurfa'da akşam saatlerinde Uğurlu Mahallesinde seyir halindeki 34 GA 5684 plakalı otomobile kimliği belirsiz kişilerce düzenlenen silahlı saldırıda ölü sayısı 2'ye yükseldi. Pusu kuran kişilerin uzun namlulu tüfeklerle açtığı ateş sonucu yaralı olarak Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Eyüp Altun da acil serviste yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Ölümüyle yakınlarını yasa boğan Eyüp Altun ve Ahmet Altun'un cenazeleri otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Görüntü  Dökümü

--------------------

Acil serviste gözyaşı dökenler

Ölüm haberi üzerine acilde duvarları yumruklayanlar

Kadınlar ağıt yakması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali LEYLAK / ŞANLIURFA,

29.05.2017 - Haber Kodu : 170529188

======================================

8)ÇEVİK KUVET EKİBİ GÖREVE GİDERKEN KAZAZEDELERE YARDIM ETTİ

BURSA'nın İnegöl ilçesinde yağış nedeniyle kayganlaşan yolda iki aracın kontrolden çıkarak çarpışması sonucu biri ağır 3 kişi yaralandı. Çarpışmanın şiddetinden dolayı bir aracın motorunun fırladığı kazada araçta sıkışan 2 yaralıya İnegöl ilçesine göreve gitmekte olan Çevik Kuvvet ekipleri ile İnegöl İtfaiyesi Arama Kurtarma ekipleri müdahale etti.

Bursa'dan İnegöl'e seyir halinde olan 33 yaşındaki Harun İrgüneş yönetimindeki 16 KIS 73 plakalı özel otomobil Babasultan kavşağı mevkiinde yağış nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkarak takla atmaya başladı. Bu sırada arkasında seyir halinde olan sürücü 49 yaşındaki Mehmet Yaşar yönetimindeki 16 NEK 48 plakalı otomobil, takla atan otomobile çarptı. Şiddetli çarpışmanın etkisiyle motor bloku orta refüjde kalan iki araç karşı şeride geçerek İnegöl'den Bursa'ya seyir halinde olan sürücü Mehmet Erçelik yönetimindeki 16 JNZ 27 plakalı hafif ticari araçla çarpıştı.

Zincirleme kaza sonucunda parçalara ayrılan otomobilin sürücüsü Harun İrgüneş ile diğer otomobilin sürücüsü Mehmet Yaşar ile yanında bulunan arkadaşı 57 yaşındaki Yunus Sözen yaralandı.

ÇEVİK KUVVET VE İTFAİYE KURTARDI

Zincirleme kaza sonucunda İnegöl ilçesindeki görev yerlerine gitmekte olan Çevik Kuvvet ekipleri durarak kazada araç içerisinde sıkışan Mehmet Yaşar ile Yunus Sözen'in çkurtarılması için olay yerine gelen İnegöl İtfaiyesi Arama Kurtarma Ekipleri ile birlikte müdahale etti. Çevik kuvvet ve itfaiye erlerinin müdahalesiyle arçtan çıkarılan 3 yaralı, ambulanslarla İnegöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Zincirleme kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü  Dökümü

--------------------

-Yaralıların kurtarılma görüntüleri

-Kaza yeri genel görüntü

-Ekiplerin müdahale görüntüleri

Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ / İNEGÖL(Bursa),

29.05.2017 - Haber Kodu : 170529187

==========================================

9)TEM GİŞESİNE AYNI ANDA GIREN TIR İLE OTOMOBİL SIKIŞTI

DÜZCE'nin Gökyaka İlçesi TEM Otoyolu'nda, TIR ile otomobil aynı gişeden geçmeye çalışırken sıkıştı.Kaza, dün akşam saatlerinde meydana geldi. Düzce'den İstanbul istikametine giden Nevin Öztürk, 34 YJ 260 plakalı otomobiliyle bir anlık dalgınlıkla önce HGS gişesine yöneldi. Öztürk, yanlış gişede olduğunu fark edince son anda yandaki OGS gişesinden geçmeye çalıştı. Otomobil, bu sırada gişeden geçmekte olan Hasan Çalayran yönetimindeki 06 DH 0616 plakalı TIR ile birlikte gişeye girdi. Öztürk'ün kullandığı otomobil, TIR ile gişelerdeki bariyerlerin arasına sıkışıp kaldı. Ölen yada yaralanan olmadığı kazada Öztürk, diğer sürücülerin yardımıyla otombilden çıkartıldı. Otomobil, çekici yardımıyla bulunduğu yerden çıkartıldı.

Kamyon sürücüsü Hasan Çalayran otomobili fark edince kornaya bastığını anlatarak, "Frene basayım dedim ancak bu kez önüme alacaktım ve TIR'ın altına girecekti. Önüme alınca bu kurtulamazdı. Sola doğru kaçmaya çalıştım ancak aynadan baktığımda sıkışmıştı. Çadırın başından itibaren araca girdi. İnat değil. Bilmemezlik ve acemilik." dedi. Polisin kazayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.

Görüntü  Dökümü

--------------------

-Gişedeki TIR ile otomobil

-Otomobilin çekiciyle çekilmesi

-Detaylar

-TIR şoförü ile röp

Haber-Kamera: Tezcan SOLMAZ / DÜZCE,

29.05.2017 - Haber Kodu : 170529189

======================================

10)KARGO İŞÇİSİNİN AYAĞI ÜRÜN BANDINA SIKIŞTI

KOCAELİ'nin Başiskele İlçesi'nde bir kargo firmasının deposunda çalışan 46 yaşındaki Mustafa Tan'ın ayağı ürün ytklemede kullanılan bandın arasına sıkıştı. İtfaiye ekibi işçinin ayağını sıkıştığı yerden çıkardı.Olay, dün saat 23.00 sıralarında, Başiskele Karadenizliler Mahallesi Başyiğit Caddesi üzerinde bulunan bir kargo firmasının deposunda meydana geldi. Kargo firmasında çalışan Mustafa Taş'ın sol ayağı ürün yüklemede kullanılan bandın arasına sıkıştı. Çalışma arkadaşlarının çabaları yetersiz kalınca itfaiyeden yardım istenildi. Olay yerine gelen itfaiye ekibi işçinin sıkışan ayağını banttan çıkardı. Ayağında sıyrıklar oluşan Tan, tedavisi için Kocaeli Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü  Dökümü

--------------------

-İtfaiyenin müdahalesi

-İş yerinden görüntüler

-Yaralı işçinin hastaneye getirilişi

Haber-Kamera: Faruk KIYAK / BAŞİSKELE(Kocaeli),

30.05.2017 - Haber Kodu : 170530003

==================================

11)OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ 10 METRE YÜKSEKTEN ALTTAKİ YOLA DÜŞTÜ

KOCAELİ'nin Körfez İlçesi'nde otomobilin çarptığı 17 yaşındaki Tamer Çolak yaklaşık 10 metre yükseklikten aşağıdan geçen yola düştü. Yaralanan genç ile otomobil sürücüsü tedavi altına alındı.

Kaza, Körfez Döküm kavşağında meydana geldi. İzzet Balay yönetimindeki 14 DM 090 plakalı otomobil yolun karşısına geçmeye çalışan Tamer Çolak'a hızla çarptıktan sonra bariyerlere girdi. Tamer Çolak çarpmanın şiddetiyle yan yoldan yaklaşık 10 metre yükseklikten aşağıdan geçen battı çıktı yola düştü. Kazayı görenlEr 112 Acil ve polisi arayarak yardım istedi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri kazada ağır yaralanan Tamer Çolak ve sürücü İzzet Balay'a olay yerinde ilk müdahalede bulundu. Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan yaralılar tedavi altına alındı. Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü  Dökümü

--------------------

-Otomobil sürücüsü ambulansa alınması

-Olay yerinden detaylar

-Gencin düştüğü yerden görüntü

Haber-Kamera: Nabi YAZICI / KÖRFEZ(Kocaeli),

29.05.2017 - Haber Kodu : 170529159

===========================================

12)EŞİNE KIZAN KADIN İLAÇ İÇEREK İNTİHARA KALKIŞTI

ANTALYA'da eşi Salahattin Ç. ile tartıştıktan sonra kendisini eve kilitleyip bir kutu ilaç içen Meryem Ç. için polis, itfaiye ve sağlık görevlileri seferber oldu.Olay, Kepez İlçesi Sütçüler Mahallesi 6 bin 545 Sokak'taki 5 katlı apartmanın en üst katında saat 01.30 sıralarında meydana geldi. 34 yaşındaki Salahattin Ç. ile eşi, 30 yaşındaki Meryem Ç. arasında akşam saatlerinde henüz bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışma ardından Salahattin Ç. evden ayılıp dışarı çıkınca 2 çocuk annesi Meryem Ç., bir kutu ilaç içerek intihara kalkıştı. Bir süre sonra eve gelen Salahattin Ç. uzun süre kapıyı çalıp eşini telefonla aradı ancak, yanıt alamadı. Durumdan şüphelenen Selahattin Ç., polisi ve 112'yi arayarak yardım istedi. Sevk edilen polis ekipleri dairenin kilitli kapısını açmak için uzun süre uğraştı. Sonuç alamayan ekipler itfaiyeden yardım istedi. İtfaiye ekipleri merdivenle balkonundan girdikleri dairenin kapısını açtı. İçeride hareketsiz halde yatan Meryem Ç., kendisine yapılan ilk müdahale ardından ambulansla hastaneye götürüldü. Meryem Ç.'nin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Görüntü  Dökümü

--------------------

-Evden geniş plan detay

-Sağlık, polis ve itfaiye ekipleri detay

-Daireden detay

-Salahattin Ç.'den detay

-İtfaiye ekiplerinin daireye merdivenle girme çabası

-Sağlık ekiplerinin Meryem Ç.'yi sedye ile dışarı çıkarması

-Ambulansın gidişi detay

Haber-Kamera: Alparslan ÇINAR / ANTALYA,

30.05.2017 - Haber Kodu : 170530007

======================================

13)YÜKSEK GERİLİM HATTINDA İNTİHARA KALKIŞTI, 5 SAATTE ANCA İKNA EDİLDİ

KONYA'da 19 yaşındaki O.H.,  1500 lira elektrik borcu olduğunu ve ödeyemediğini öne sürerek, yaklaşık 30 metre yüksekliğindeki enerji nakil hattı  direğinde intihar girişiminde bulundu. Yanına yemek ve hesabına borcunu ödemek için para yatırılmasını isteyen Heyder, 5 saat sonra ikna edilip indirildi.Olay, dün saat 12.30 sıralarında merkez Meram İlçesi Orgeneral Tuğral Mahallesi'nde Konya kent merkezine elektrik akışını sağlayan enerji nakil hattı direğinde meydana geldi. Kastamonu'nda oturduğu belirtilen ayağında terlik bulunan bekar O.H., 1500 lira elektrik borcunu ödeyemediği öne sürerek yaklaşık, 1154 kilovat elektrik akımının olduğu yaklaşık 30 metre yüksekliğindeki enerji nakil hattı direğine çıkıp intihara kalkıştı. O.H.'yi, gören çevredekiler polise haber verdi. Bunun üzerine polis, sağlık görevlisi ve itfaiye ekibi sevk edildi. Polis, O.H.'yi ikna etmek için çalıştığı sırada itfaiye ekipleri de şişme yatağı açarak önlem aldı. Enerji nakil hattındaki elektrik akımı kesilirken, kente elektrik, trafolardan verildi.

YEMEK VE PARA İSTEDİ

Bir ara ikna olan O.H.'ye, inmesi için itfaiye aracındaki merdiven uzatıldı. Ancak, O.H., kendisini kurtarmaya gelen merdivendeki itfaiye erine, "Buraya boş mu geldin, yemek getirmedin mi?" diye sordu. Ardından tekrar direğin tepesine tırmandı. Heyder, borcu olduğunu öne sürdüğü 1500 TL'nin polis tarafından hesabına yatırılmasını isterken aksi takdirde inmeyeceğini belirtti. Bu arada kardeşi O.H,'nin inmesini bekleyen ağabeyi Can H., itfaiyenin merdiveni aracılığıyla direğin tepesinde bulunan kardeşine ulaşıp ikna etmeye çalıştı. Yaklaşık 5 saat boyunca direğin tepesinde bekleyip, intihar edeceğini söyleyen Heyder, ağabeyi Can H. tarafından ikna edilerek indirildi. O.H.'nin intihara kalkıştığı anları çevrede toplanan kalabalığın cep telefonunun kamerasıyla kaydetmesi dikkat çekti. Bazılarının ise sosyal paylaşım sitelerinden canlı olarak yayınladığı görüldü. Aşağı indirilen O.H., gözaltına alındı. Polis, yaptığı araştırmada O.H.'in, Kastamonu'nun Araç İlçesi'ndeki bir köydeki evlerinin yıkıldığı, devlet tarafından prefabrik ev tahsis edildiği ve bu evin 1500 lira elektrik borcu olduğunu belirledi.

Görüntü  Dökümü

--------------------

-Onur Heyder'in elektrik direğindeki görüntüsü

-Polis ve itfaiyenin çevre güvenliği alması

-Polisin sürekli telefonla konuşarak Onur Heyder'i ikna çabası

-Çevrede toplanan kalabalığın cep telefonlarıyla canlı yayın yapması

-Onur Heyder'in kardeşi Can Heyderin itfaiye merdiveni ile direğe yaklaştırılması

-Onur Heyder'in ikna olup aşağıya indirilmesi

-Polis tarafından gözaltına alınması

Haber-Kamera: Hasan DÖNMEZ / KONYA,

29.05.2017 - Haber Kodu : 170529164

======================================

14)ENGELLİLER 'FETİH DALIŞI' YAPTI

BALIKESİR'in Ayvalık ilçesinde, toplam 15 görme ve bedensel engelli ile 4 itfaiye eri, İstanbul'un fethi anısına profesyonel dalgıçlar eşliğinde dalış yapıp, su altında 'Fatih Sultan Mehmet'in torunlarıyız' yazılı pankart açtı. Engelliler, etkinlikle hayatlarında hem bir ilk hem de önemli bir heyacan yaşadıklarını söyledi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve Karesi Belediyesi ile özel bir hastane ile firmanın desteğiyle Prodivers Dalış Okulu tarafından engeliler için dalış etkinliği düzenlendi. İstanbul'un fethi anısına düzenlenen etkinliğe, Balıkesir Görme Engelliler Gençlik ve Spor Derneği (BAL-GÖR) üyeleri katıldı. Ayvalık'a gelen engelli su altı sporcusu Cem Esmeray'ın da aralarında bulunduğu görme ve bedensel engelli 15 kişi ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi'nde görevli 4 itfaiye eri dalış için, tekneyle Melina Adası'na geçti. Engeliler, burada 4 profesyonel dalgıç ve itfaiye erleri eşliğinde 5 metreye fetih dalışı yapıp, 'Fatih Sultan Mehmet'in torunlarıyız' yazılı iki afiş açtı.

"SU ALTINI ÇOK MERAK EDİYORDUK"

İlk kez böyle bir organizasyona katıldıklarını belirten BAL-GÖR Başkanı Akif Ergün, "Bu programa Cem Esmeray'ın daveti üzerine katıldık. Biz, geçen yıl dernek statüsü kazandık ve bu süre içinde faaliyetler yaptık. Derneğimiz sadece görme engelliler değil diğer tüm engelli gruplarına da açık. Yerel bir derneğiz, herhangi bir üst kuruluşumuz yok. Ayvalık programında çok heyecan duyuyoruz. Çok memnun kaldık. Ben dahil olmak üzere hemen tüm arkadaşlarımız suyla yeni tanışmış oldu" dedi.

BAL-GÖR üyesi bedensel engelli Nursel Etikbay, "Böyle bir etkinlik çok hoşuma gitti. Sürekli belgesel izliyorum. Balıkları çok merak ediyorum. Heyecanım çok fazla" diye konuştu.

Balıkesir Lisesi öğrencisi görme engelli Gizem Ergün, Ayvalık'a daha önce tatil için geldiğini ama dalış yapmadığını belirtip, "Heyecanlandım ve merak ettim. Çünkü doğal olarak daha önce yaşamadığım bir deneyim" dedi.

"ENGELLİLERİN YAPAMAYACAĞI HİÇBİR ŞEY YOK"

Dünyada bedensel engelli olarak dalış yapıp literatüre giren engelli su altı sporcusu olan ve dalış öncesi konuşan Cem Esmeray, "Görme ve bedensel engelli arkadaşlarımızla su altına ineceğiz. Görme engelli arkadaşlarımızın da her ne kadar görmeseler dahi hissederek yaşadıklarını, engelli kişilerin de ekstrem spor yapabileceğini kanıtlamış oluyoruz. Engelli arkadaşlarımızla çok fazla destek göremediğimiz için bu tür faaliyetleri gerçekleştiremiyoruz. Diğer firma ve kamu kurumlarımızın da desteklerini talep ediyoruz. Gerekli destekler sağlandığında engelli arkadaşlarımızın yapamayacağı hiçbir şey yok" diye konuştu.

Görüntü  Dökümü

--------------------

-Engelilerin dalışından görüntü

-Suda pankart açılmasından görüntü

-Dalış yapan engeliler ile röp.

-BAL-GÖR Başkanı Akif Ergün ile röp.

-Engelli su altı sporcusu Cem Esmeray ile röp.

Haber-Kamera: Kadri KAYA / AYVALIK(Balıkesir),

29.05.2017 - Haber Kodu : 170529172

===========================================

15)ÇEVRECİ ÇİFT NİKAH SALONUNA BİSİKLETLE GİTTİ

EDİRNE'de 26 yaşındaki Zahide Öz ile aynı yaştaki İsmail Karakaya, nikah törenlerine gelin arabası gibi süsledikleri bisikletle giderken, arkadaşları da kendilerine bisikletlerle eşlik etti.

Özel bir havayolu şirketinde hosteslik yapan Zahide Öz ile öğretmen İsmail Karakaya'nın dünkü nikah törenleri ilginç görüntülere sahne oldu. Çevreci çift arkadaşlarının da kendilerine eşlik ettiği bisiklet üzerinde düğün konvoyu oluşturup, kentte tur attıktan sonra nikah salonuna da süsledikleri bisikletlerle geldiler. Nikah törenleri kıyılan çift, davetlileri nikah şekeri yerine çam fidanı dağıttı.

Üniversiteyi Edirne'de okuduğunu ve bisiklet tutkunu olduğunu söyleyen Zahide Öz, Çin'e de bisiklet üzerinde yolculuk yaptığını belirtti. Öz, "Bisiklete binmeyi çok seviyorum. Edirne'de 6 yıl yaşadığım dönemde çok bisiklet seven arkadaşlarım oldu. Onlarla birlikte böyle bir organizasyon yaptık, çok mutluyum" dedi. İsmail Karakaya ise "Bisikleti gelin arabası gibi süsleyip nikah salonuna böyle gitme kararı aldık. Doğayı ve çevreyi çok seviyoruz" diye konuştu.

Görüntü  Dökümü

--------------------

-Çift bisiklete binmeleri

-Bisiklet ile konvoy oluşturulması

-Bisitletlerin çıkışı

-Çiftin bisiklet ile gidişi detay

-Nikah salonuna gelişi

-Fidan dağıtmaları

-Nikah töreni

Haber-Kamera: Ali Can ZERAY / EDİRNE,

29.05.2017 - Haber Kodu : 170529168

=====================================

16)ANNELERİ ÖLEN 5 KURT YAVRUSU KORUMA ALTINA ALINDI

ESKİŞEHİR'in Mihalıççık İlçesi yakınlarında çobanlar tarafından bulunan 5 kurt yavrusu, Büyükşehir Belediyesi Hayvan Sağlığı Merkezi'nde koruma altına alındı.

Mihalıççık İlçesi yakınlarında çobanlar telef olmuş bir anne kurdun yanında 25'er günlük oldukları sanılan 2'si dişi, 3'ü erkek 5 kurt yavrusunu buldu. Çobanların durumu yetkililere bildirmesini ardından kurtlar Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'ndeki Hayvan Sağlığı Merkezi'ne getirildi. Yavrular ilk olarak haşere ve bakteri kontrolünden geçirilip temizlendi. Veterinerler tarafından kontrolleri yapılan ve sağlıklı oldukları belirlenen kurt yavrularının koruma altına alındığı, büyüdüklerinde doğaya salınacakları belirtildi.

Görüntü  Dökümü

--------------------

-Yavru kurtların hayvanat bahçesi görevleriyle birlikte çekilen görnütüler

Haber-Kamera: ESKİŞEHİR,

29.05.2017 - Haber Kodu : 170529168

===============================

DHA-Gündem - Türkiye-Çanakkale -

ms: 0.030382871627808

Tüm Hakları Saklıdır. 2010 Doğan Haber Ajansı.

ms: 0.030417919158936

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Karadeniz Türkiye Malta Politika Güncel Haberler

title