Haberler

Dha Yurt Bülteni - 1

Şehit Uzman Onbaşı'yı Seydikemer'de 5 bin kişi uğurladıAĞRI'nın Doğubayazıt İlçesi'nde PKK terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonda şehit olan 2 askerden 24 yaşındaki Jandarma Uzman Onbaşı Alper Seven'in cenazesi, memleketi Muğla'nın Seydikemer İlçesi'nde 5 bin kişinin katıldığı...

Şehit Uzman Onbaşı'yı Seydikemer'de 5 bin kişi uğurladı

AĞRI'nın Doğubayazıt İlçesi'nde PKK terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonda şehit olan 2 askerden 24 yaşındaki Jandarma Uzman Onbaşı Alper Seven'in cenazesi, memleketi Muğla'nın Seydikemer İlçesi'nde 5 bin kişinin katıldığı törenin ardından gözyaşlarıyla toprağa verildi. Şehidin 1.5 ay önce evlendiği eşi 23 yaşındaki Neslihan Seven'in "O tabutun içinde Alper olamaz. Eşim ölmedi" ağıtları yürekleri dağladı.

Ağrı'dan uçakla Dalaman Havalimanı'na getirilen şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, cenaze aracına alındı. Şehit Seven'in cenazesi, karayoluyla helallik alınması için Seydikemer İlçesi Cumhuriyet Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Cenazeyle birlikte, şehit Uzman Onbaşı Alper Seven'in geçen 18 Mart'ta evlendiği eşi Neslihan Seven, babası 54 yaşındaki İlhami Seven, üvey annesi 51 yaşındaki Yasemin Seven, kardeşleri 19 yaşındaki Elif Seven ve 10 yaşındaki Sıla Seven de eve geldi. Şehidin öz annesi Nuray Seven'in 1999'daki Gölcük Depremi'nde yaşamını yitirdiği belirtildi.

Evden helallik alınması sırasında şehidin tüm yakınları tabuta salıp, gözyaşı döktü. Şehidin eşi Neslihan Seven'in "Beni nasıl yalnız bırakıp gittin? O tabutun içinde Alper olamaz. Eşim ölmedi" ağıtları, yürekleri dağladı.

Şehidin cenazesi, helallik alınmasından sonra Seydiler Mezarlığı'nın yanındaki tören alanına getirildi. Buradaki törene, şehidin yakınlarının yanı sıra Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Ali Çekiç, Muğla İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan, Muğla Valisi Amir Çiçek, CHP Muğla milletvekilleri Ömer Süha Aldan ve Nurettin Demir, AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, Fethiye ve Seydikemer'den yöneticiler ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Şehidin eşi Neslihan Seven, babası İlhami Seven ve üvey annesi Yasemin Seven'in de aralarında bulunduğu yakınları, tabutun başına geldi. Tabuta sarılan yakınları, gözyaşı döktü. Uzun süre sakinleştirilemeyen şehidin eşi Neslihan Seven, "Yapayalnız kaldım. Ben şimdi ne yapacağım?" diyerek ağladı. Baba İlhami Seven'in ise güçlükle ayakta durduğu gözlendi.

Bütün yakınlarının feryatları üzerine, elinden eşinin fotoğrafını düşürmeyen Neslihan Seven, bu kez herkesi sessiz olmaya davet etti, eşinin son yolculuğunda sessizce uğurlanmasını istedi. Bunun üzerine şehidin yakınları cenaze törenini sükunet içinde takip etti.

İkindi namazının ardından, şehit Alper Seven için cenaze namazı kılındı, helallik alındı. Ardından şehit Alper Seven'in cenazesi, tören alanının yanındaki Seydiler Mezarlığı'nda toprağa verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Şehit Alper Seven'in fotoğrafı

Helalik alınması

Şehit yakınlarını feryadı ve üzüntüsü

Cenaze namazı

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Ergün TOS / SEYDİKEMER (Muğla),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=====================================

Çamaşır makinesinde ölü bulunan minik Ecrin toprağa verildi

GİRESUN'un Bulancak İlçesi'nde evlerindeki çamaşır makinesinin içerisinde ölü bulunan 6 yaşındaki Ecrin Koç, ilçeye bağlı Tandır Köyü'nde gözyaşları içinde toprağa verildi.

Bulancak İlçesi Acısu Mahallesi'nde yaşayan Yiğit ve Sevcan Koç çiftinin 6 yaşındaki kızları Ecrin Koç, önceki gün akşam saatlerinde ağabeyi H. Koç tarafından çamaşır makinesinin içinde ölü olarak bulundu. Talihsiz çocuğun cenazesi, Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınarak ilçeye bağlı Tandır Köyü'ne getirildi. Ecrin Koç'un cenazesi, ikindi namazı sonrasında kılınan cenaze namazının ardından aile mezarlığında toprağa verildi.

'BABA, KARDEŞİM UYANMIYOR'

Ayakta durmakta zorlanan Sevcan Koç, kızının mezarı başında gözyaşı döktü, ağıtlar yaktı. Kızının ardından ağlayan baba Yiğit Koç ise, "Kızımı okuldan aldıktan sonra eve bıraktım. Çizgi film izleyip yatıyordu. O gün yatmadı. Ben de çalışmak için fırına geçtim. Fırından eve döndüm ama Ecrin'i evde bulamadık. Dışarı çıktığını zannedip aradım. Ama dışarda da bulamadık. Oğlum okuldan geldikten sonra kardeşini makinenin içinde bulmuş. Yanıma geldi, 'Baba, kardeşim uyanmıyor' dedi. Eve ilk gelişimde bulabilseydim, belki yaşardı. Saklambaç oynamak için daha önce de çamaşır makinesi giriyormuş. Bundan haberim yoktuö dedi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Anne ve babanın mezar başında görüntüleri

-Babanın olayı anlatması

-Detaylar

Haber-Kamera: Hakan KABAHASANOĞLU / GİRESUN,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

======================================

Şenyayla kırsalında teröristlere ait patlayıcılar imha edildi

TÜRK Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan bilgilendirmede; Muş Şenyayla kırsalında 'Şehit Binbaşı Arslan Kulaksız Operasyonu' başladığı ve dün terör örgütü tarafından döşenen el yapımı patlayıcılar ile patlayıcı yapımında kullanılan malzemelerin imha edildiği belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------

-patlayıcıların imha edilme anı

Haber: MUŞ - ANKARA

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

============================

Yüksekova'da teröristlere ait silah ve mühimmat ele geçirildi

TÜRK Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan bilgilendirmede; Hakkari Yüksekova İkiyaka Dağları ve Davulcu Tepe bölgesinde yapılan operasyon kapsamında dün arama-tarama faaliyeti esnasında kar örtüsü altında toprağa gömülü olarak bir adet 14,5 mm Doçka makinalı tüfek, 260 adet bu tüfeğe ait mühimmat ve 680 adet Bixi mühimmatı ele geçirildiği belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------

Haber: HAKKARİ - ANKARA

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==================================

Niksar'daki tarihi Ulu Cami'de kılıçla hutbe okundu

TOKAT'ın Niksar ilçesinde tarihi Ulu Cami'de İlçe Müftüsü Ali Canpolat cuma namazında kılıçla hutbe okudu.

Niksar'da 1145 yılında yaptırılan tarihi Ulu Cami'de, kılıçla hutbe okuma geleneği başlatıldı. Camide, minbere çıkan İlçe Müftüsü Ali Canpolat, eline kılıç alarak hutbeyi okudu. Niksar İlçe Müftüsü Ali Canpolat kılıçla hutbe okumanın yaklaşık 600 yıllık bir gelenek olduğunu ifade ederek, "Kılıçla hutbe okuma geleneği fetih edilen yerde İslam'ın hükümranlığını göstermek üzere adına hutbe okutulan ve devamında da İslam'ın devam edeceğini gösteren, özellikle fetih camilerinde yapılan bir gelenektir. Danişment Devleti'nin başkenti olan Niksar'da da o dönemde yapılan Ulu Cami'de de bu geleneğin uygulanması gerektiğini düşündük. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Turizm İl Müdürlüğümüzle görüşerek izinleri aldık ve bugün itibariyle kılıçla hutbe okunmasını başlattık. Bundan sonra da her cuma Niksar'da bu gelenek devam edecek" dedi.

Namaz çıkışı Niksar Belediyesi tarafından cami önünde vatandaşlara şerbet ikram edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

--------------------------------

-Hutbe okunması

Haber: TOKAT, -

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

============================

Çocuğa işkence yapan Ukraynalı bakıcı, Marmaris'te yakalandı

İSTANBUL'da, bir işadamının çocuğuna işkence yaptığı eve yerleştirilen gizli kameralarla tespit edilen Ukraynalı bakıcı 54 yaşındaki Nadia Shapoval, Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde yakalandı.

İstanbul'da yaşayan işadamı 37 yaşındaki S.E. ve eşi yabancı uyruklu M.T.E., çocuğunun evde bakımı için 6 ay önce Ukrayna uyruklu Nadia Shapoval'ı işe aldı. Bir süre sonra anne M.T.E., çocuğunun vücudunun çeşitli yerlerinde morluklar olduğunu fark ederek durumu eşi S.E.'ye anlattı. Baba S.E., bakıcının hareketlerinden şüphelenerek evin çeşitli odalarına gizli kamera yerleştirdi. Anne M.T.E., davranışlarından rahatsız olduğu Ukraynalı bakıcıyı işten çıkardıktan sonra eve yerleştirilen gizli kamera kayıtlarını izlediğinde gördüklerine inanamadı. Bakıcının çocuğunu darp ettiğini gören anne M.T.E., eşine bildirdi. Çift, gecen Çarşamba günü İstanbul'un Esenyurt İlçesi'ndeki Kıraç Polis Merkezi'ne giderek bakıcı Shapoval'dan şikayetçi oldu.

BABA DEDEKTİF GİBİ İZ SÜRDÜ

İşadamı S.E., bakıcıyı bulmak için harekete geçti. Shapoval'ın kalabileceği yerlere bakan S.E., tüm çabalarına rağmen bakıcıyı bulamadı. Kamera kayıtlarını bakıcının sık sık misafirliğe gittiği alt komşusuna izlettiren baba S.E., Shapoval'ın Marmaris'te bir arkadaşının olduğunu ve oraya gitmiş olabileceğini öğrendi.

Dün sabah saatlerinde Marmaris'e giden S.E., durumu polise bildirdi. İhbar üzerine harekete geçen polis, saat 22.00 sıralarında Tepe Mahallesi 61 Sokak da tek başına yürüyen Nadia Shapoval'ı yakaladı. Karşısında S.E.'yi gören Shapoval, ağlayarak sinir krizi geçirdi.

İsminin gizli kalmasını isteyen işadamı S.E.'nin şikayetçi olduğu Shapoval, Şehit Nedip Eker Polis Merkezi'ne getirilerek yeminli tercüman eşliğinde ifade verdi. Susma hakkını kullanandığı öğrenilen Nadia Shapoval'ın emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------------

(GİZLİ KAMERA GÖRÜNTÜLERİ)

Bakıcının çocuğa yaptığı darp ve kötü muameleden görüntü

------------------

(AKTÜEL)

Şehit Nedip Cengiz Eker Polis Merkezi'nden görüntü

Bakıcı Nadia Shapoval'dan görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS(Muğla),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

========================================

Marmaris'te açlık grevindeki akademisyen ve öğretmene destek eylemi

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, çeşitli sivil toplum kuruluşları ile CHP ve HDP ilçe teşkilatı üyeleri, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlerinden ihraç edilen araştırma görevlisi Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'nın sürdürdüğü açlık grevine destek amacıyla eylem yaptı.

Kordon Caddesi'nde bulunan Atatürk Anıtı önünde, dün gündüz saatlerinde Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Kıyılarımızı Koruyalım ve Yaşatalım Derneği ile CHP ve HDP ilçe teşkilatı üyelerinden oluşan yaklaşık 60 kişilik grup, KHK ile görevlerinden ihraç edilen araştırma görevlisi Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'nın sürdürdüğü açlık grevine destek olmak için bir araya geldi. Eğitim-Sen'in düzenlediği eylemde, Gülmen ve Özakça'nın fotoğraflarının bulunduğu afişlerin yanı sıra 'Daha fazla KHK değil, adalet hukuk istiyoruz', 'Açlık grevi kritik durumda, bu sesi duyun', 'Hasta değil, direnişçiyiz, yasta değil, direnişteyiz' ve 'Yemeğe değil, adalete açlar' yazılı pankartlar taşıdı. Polisin çevrede güvenlik önlemi aldığı eylemde, gruba çevredeki vatandaşlar da destek verdi.

'37 KİŞİ İNTİHARA SÜRÜKLENMİŞTİR'

Grup adına basın açıklaması yapan Eğitim-Sen Marmaris Şube Başkanı Yusuf Metin Altuntaş, KHK'larla hukuksuzca ihraç edilen akademisyen ve öğretmenlerin görevlerine iade edilmesi gerektiğini belirterek şöyle konuştu:

"Haksız uygulamalara karşı kurulacağı söylenen komisyonlar kurulmamış ve hiçbir itiraz merci bırakılmamıştır. Siyasi iktidarın devam eden OHAL döneminde en fazla tasfiyeye yöneldiği kesimlerin başında akademi üyeleri ve kamu çalışanları gelmektedir. Yıllarca birlikte iş tuttukları FETÖ mensuplarını kamu bürokrasisinden ihraç etme bahanesi ile çoğu Kamu Emekçileri Konfederasyonu (KESK) üyesi olan binlerce alevi, sosyalist, demokrat ve yurtsever açığa alınmıştır. Ülkenin üzerine karabasan gibi çöken bu uygulamalar ile 37 kişi intihara sürüklenmiştir. Çocukları ve aileleri ağır travmalar yaşamaktadır. 1542 üyemiz, toplam 105 kamu emekçisi bir gecede işsiz bırakıldı. Bu insanların açlık grevi nettir. İşlerini geri istemektedirler. Hükümet yetkilileri acil olarak açlık grevi yapan insanlar için harekete geçmelidir. Haksız ve hukuksuz açığa alınan veya ihraç edilen insanlar görevine iade edilmelidir."

Grup, basın açıklamasının ardından 'Hakkımızı direne direne alacağız' ve 'Hak, hukuk, adalet istiyoruz' sloganları atarak olaysız dağıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Meydandan görüntü

Basın açıklamasından görüntü

Eylemcilerden görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==================================

CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan taziye ziyareti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bursa'da hayatını kaybeden Yıldırım Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis üyesi Şerafettin Atalay'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bugün katılacağı program için dün Bursa'ya geldi. Kılıçdaroğlu, konaklayacağı otele geçmeden önce, önceki gün yaşamını yitiren Yıldırım Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis üyesi, Atalay Grup Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Atalay'ın Yıldırım İlçesi Çınarönü Mahallesi'ndeki evine taziye ziyaretinde bulundu.

Kurulan taziye çadırında Atalay'ın yakınlarıyla Kuran'ı Kerim dinleyip dua eden Kılıçdaroğlu, daha sonra otele geçti.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Kemal Kılıçdaroğlu'nun gelmesi

-Taziye çadırında Kuran-ı Kerim dipleyip dua etmesi

-Aile yakınlarıyla görüşmesi

-Detaylar

Haber: Hüseyin TÜCCAR,BURSA/

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=================================

Market kundaklayan etekli ve başörtülü 3 şüpheliden 2'si tutuklandı

KÜTAHYA'da tanınmamak için etek giyip başörtüsü takarak marketi ateşe verdiği iddiasıyla gözaltına alınan aynı semtte market işletmecisi olan A.T. ve arkadaşı A.İ.M. tutuklandı,

Olay, 30 Nisan'da saat 04.00 sıralarında Zafertepe Mahallesi İmam Gazeli Caddesi'nde meydana geldi. Dört katlı bir apartmanın zemin katında bulunan H.D.'ye ait markette yangın çıktı. Devriye gezen polis ekiplerinin yangını görüp durumu itfaiyeye bildirmesinin ardından gelen itfaiye ekiplerin müdahalesiyle yangın söndürüldü.

Marketin güvenlik kamerası görüntülerinde etek giyen ve başörtülü bir kişinin elinde bidonla işyeri önüne geldiği, güvenlik kamerasını fark edince kameranın bağlantı kablosunu kestiği, sonra da işyerinin camını kırıp bidondaki benzini içeri döküp yaktığı yer aldı. Marketin camını kırıp içeriye benzin döken etekli ve başörtülü kişinin aynı semtte market işleten A.T. olduğu öne sürüldü. Kütahya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri A.T. ile onun gibi etek giyip başörtüsü takıp olayı gerçekleştiren arkadaşları A.İ. M. ve İ.Ç.'yi gözaltına aldı.

A.T.'nin, aynı semtte market açan H.D.'ye tepki gösterdiğini bu nedenle olayı gerçekleştirdiği iddia edildi. Sorgularının ardından adliyeye sevk edilen eylemi gerçekleştirdikleri gerekçesiyle A.T. ve A.İ.M tutuklanırken, onları otomobille marketin yakınana getirdiğini söyleyen İ.Ç. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------

-Şüphelilerin Emniyet Müdürlüğü'nden çıkarılışları,

-Olay anının güvenlik kamerasıgörüntüleri,

-Olay yerinden alevli görüntüler,

-İtfaiye ekiplerinin yangını söndürme çalışmasından çekilen görüntüler bulunuyor.)

Haber-Kamera: Oğuzhan KILIÇ-KÜTAHYA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=====================================

Denizli'de uyuşturucu operasyonuna 17 gözaltı

UYUŞTURUCU ticareti yapanlara yönelik ülke genelinde aynı anda yapılan operasyon kapsamında Denizli'de 17 kişi gözaltına alındı.

Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde Türkiye genelinde geçen cumartesi günü yapılan operasyon kapsamında Denizli'de de narkotik polisi 14 ayrı eve eş zamanlı baskınlar yaptı. Yapılan operasyonda aralarında yabancı uyruklu kişilerinde bulunduğu 17 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerin evlerinde narkotik polis detaylı aramalar yaptı. Yapılan aramalarda 260 gram esrar, 18 gram eroin, 5 gram metamfetamin, beze emdirilmiş bir miktar LSD uyuşturucu, 120 kök hintkeneviri, 4 uyuşturucu hap bulundu. Ayrıca 1 hassas terazi, 2 ruhsatsız av tüfeği, 19 değişik çaplarda mermi, çok sayıda farklı ülkelere ait aynı seri numaralı sahte para ile sahte paraların basımında kullanılan 1 yazıcı ele geçirildi. Sorguları tamamlanıp adliyeye sevk edilen 17 kişiden 2'si tutuklandı, diğerleri serbest bırakıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Polis kamerasında evde aramaların yapılması

Bulunan uyuşturucu maddelerden

Bulunan sahte paralardan

Haber: Ramazan ÇETİN / DENİZLİ,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==================================

Çanakkale'de 293 kilo kokain ele geçirildi

EMNİYET Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Çanakkale'de 293 kilogram kokain ele geçirildiği bildirildi.

Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, Çanakkale Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün uluslararası uyuşturucu kaçakçılığına yönelik yapılan çalışmalar kapsamında, 293 kilo kokain ele geçirildi. Olay ile ilgili 1 kişinin gözaltına alındığı, soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

GEMİDE ELE GEÇİRİLMİŞ

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, Çanakkale'de ele geçirilen 293 kilo 524 gram kokainle ilgili açıklama yaptı. Çanakkale Boğazı'na önceki gün giriş yapacak Singapur bandıralı bir gemide yüklü miktarda uyuşturucu madde taşındığının öğrenilmesi üzerine çalışma başlatıldığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bahse konu gemi dün boğazda Narkotik Şube Müdürlüğü görevlilerince talimatımız üzerine durdurulmuş, gemide 1900 adet konteyner olması ve Çanakkale ilinde gerekli teçhizat ve uygun liman bulunmaması sebebiyle, yine Başsavcılığımızın talimatıyla gerekli güvenlik tedbirleri alınarak geminin İzmit ili, Derince limanına intikali sağlanmış, burada yapılan aramada 293 kilo 524 gram ağırlığında kokain maddesi ele geçirilmiş olup, olayla ilgili 3 kişi gözaltına alınmıştır. Soruşturmamız halen devam etmektedir."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

İzmit Limanı'ndan görüntü

Polis ekiplerinden görüntü

TIR'dan görüntü

Kokainin poşetler içinde bulunmasından görüntü

Haber: Burak GEZEN / ÇANAKKALE,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

======================================

Van'da 120 bin paket kaçak sigara ele geçirildi

VAN Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan 2 ayrı operasyonda, 120 bin 600 paket kaçak sigara ele geçirildi.

Van Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Tuşba İlçesi Özalp Karayolu üzerinde şüphe üzerine bir kamyonu durdurarak arama yaptı. Kamyonda yapılan aramada eski ev kapıları arasına gizlenmiş 63 bin 600 paket kaçak sigara ele geçirildi. Yine Edremit İlçesi Gevaş Karayolu üzerinde durdurulan bir başka kamyonda ise 57 bin paket kaçak sigara ele geçirildi. Sigaralarla ilgili M.P. ve H.S. gözaltına alınırken, soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

-Kaçak sigaralar

-Kamyonda ele geçirilen sigaralar

-Sigaraların kapı aralarından çıkarılması

-Detaylar

Haber: VAN, -

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

======================================

İşlettiği büfede öldürüldü

ADANA'da 46 yaşındaki Seydi Özacar, işlettiği büfede tartıştığı kimliği belirsiz bir kişi tarafından tabancayla vurularak öldürüldü.

Olay, dün gece saat 22.15 sıralarında merkez Seyhan İlçesi Gürselpaşa Mahallesi Aliya İzzetbegoviç Bulvarı'nda meydana geldi. Bulvar üzerinde büfe işleten Seydi Özacar ile işyerine gelen kişi arasında henüz bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın alevlenmesi üzerine kimliği belirsiz kişi, tabancayla Özacar'a 4 el ateş edip, beyaz bir otomobille kaçtı. Kanlar içinde yere yığılan Özacar, yaşamını yitirdi.

Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Polis inceleme yaparken, gelen Seydi Özacar'ın yakınları, sinir krizi geçirip, gözyaşı döktü.

Büfenin güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis, katil zanlısını yakalamak için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------

Olayın yaşandığı büfe ve ön tarafta bekleyen ambulans

Olay yerindeki polislerden görüntü

Büfenin olay yerini gören güvenlik kamerası

Öldürülen Seydi Özacar'ın sinir krizi geçiren yakınları

Olay yerine girmek isteyip, güvenlik şeridinin dışına çıkartılan Özacar'ın yakınları

Yerdeki boş kovanlardan görüntü

Polislerin olay yerinde inceleme yapması

Genel ve detay görüntüler

Süre: 03'18" Boyut: 202 MB

Haber-Kamera: Gökhan KESKİNCİ / ADANA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===============================

Hastanenin acil servisinde silahlı kavga

ŞANLIURFA'da, Balıklıgöl Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde iki grup arasında çıkan silahlı kavgada 1 kişi yaralandı, 3 kişi gözaltına alındı.

Suruç'un Payamli Mahallesi'nde dün akşam saatlerinde elektrik akımına kapılan işçi Celal Kılıç, ambulansla Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne getirildi. Yaralı işçi tedaviye alınırken, olayı duyan yakınları ile firma yetkilileri de hastaneye geldi. Burada Kılıç'ın yakınları ile firma yetkilileri arasında başlayan sözlü sataşma, silahların da kullanıldığı kavgaya dönüştü. Acil serviste peş peşe ateşlenen silah sesleriyle paniğe kapılan hasta ve yakınları, kendilerini odalara atarak mermilerden korunmaya çalıştı. Olayda, henüz ismi belirlenemeyen 1 kişi yaralandı.

Hastane polisi tarafları yatıştırmakta yetersiz kalınca, takviye kuvvet istedi. Sevk edilen ekipler, biber gazıyla müdahele ederek tarafları ayırdı, 3 kişiyi gözaltına aldı.

Polis olayların büyümemesi için hastanede geniş güvenlik önlemi aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------------

Acil servis önünde yaşanan silahlı kavga

Tabancayla havaya ateş açılması 1 kişi yaralanması

Polisin gazlı müdahalesi

Yaralı şahıs sedyeyle acile alınması

Hastaneye gelen polis güvenlik önlemi alması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali LEYLAK-ŞANLIURFA - DHA)

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===============================

Yayladağı'nda kaza: 2 ölü, 3 yaralı

HATAY'ın Yayladağı İlçesi'nde kontrolden çıkan otomobilin şarampole yuvarlanması sonucu 2 kişi öldü, 3 kişi ağır yaralandı.

Kaza, dün akşam saatlerinde Yayladağı-Antakya karayolu Çabala Mahallesi yakınlarında meydana geldi. 27 yaşındaki Ahmet Çetin yönetimindeki 31 H 0011 plakalı otomobil, kontrolden çıkıp, şarampole yuvarlandı. Kazada, sürücü Çetin ile 18 yaşındaki Yahya Bartan öldü, Mehmet, İrem ve Ahmet Bartan ise ağır yaralandı.

Yaralılar, olay yerine sevk edilen ambulanslarla Hatay Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.

Kazayı duyup olay yerine gelen ölen ve yaralananların yakınları, sinir krizi geçirip, gözyaşı döktü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------

Kaza yerinin yukarıdan görüntüsü

Kaza yapan otomobil ve ambulanstan görüntü

Kaza yerinde hayatını kaybedenlerin yakınlarının feryat etmesi

Genel ve detay görüntüler

Süre: 01'28" Boyut: 90,2 MB

Haber: Emek ÇAKILI - Kamera: YAYLADAĞI(Hatay),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==============================================

Otomobilin çarptığı bisikletli kurtarılamadı

ESKİŞEHİR'de otomobilin çarpması sonucu yaralanan bisikletli 54 yaşındaki Burhan Günnar, tedavi gördüğü hastanede 12 gün sonra yaşamını yitirdi.

Olay, geçen 30 Nisan'da Hoşnudiye Mahallesi Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi A.Ş. (TÜLOMSAŞ) yakınında meydana geldi. Alkollü olduğu öne sürülen S.Ö. yönetimindeki otomobil, bisikletli evli ve bir çocuk babası Burhan Günnar'a çarptı. Ağır yaralanan Günnar, ambulansla Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Kazanın ardından polis tarafından gözaltına alınan otomobil sürücüsü S.Ö. çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Burhan Günnar, tedavi gördüğü hastanede önceki gün hayatını kaybetti. Günnar'ın cenazesi, dün Işıklar Mahallesi'ndeki Işıklar Camii'nde düzenlenen törenin ardından Büyükşehir Belediyesi Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Görüntü dökümü:

------------------------

-Cenaze töreninden,

-Ölen Burhan Günar'ın sağlık fotoğarfı

Haber-Kamera: Kemal ATLAN-ESKİŞEHİR,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=====================================

Cipin çarptığı üniversiteli yaralandı, mahalleli yolu kapattı

ADIYAMAN'da, cipin çarptığı üniversite öğrencisi 22 yaşındaki Muhammet Sağır yaralandı. Aynı yerde sürekli kaza yaşandığı gerekçesiyle gencin yakınları ve mahalleli, yolu trafiğe kapatıp oturma eylemi yaptı.

Kaza, gece saatlerinde Altınşehir Mahallesi'nde meydana geldi. Mehmet Yusuf Demir yönetimindeki 19 DR 693 plakalı cip, yolun karşısına geçmeye çalışan üniversite öğrencisi Muhammet Sağır'a çarptı. Kazada Sağır yaralandı. Yaralı Muhammet Sağır, ihbar üzerine olay yerine sevk edilen ambulansla Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.

ÖĞRENCİLER VE MAHALLELİ YOLU TRAFİĞE KAPATTI

Kaza sonrası bir araya gelen gencin arkadaşları ve mahalle sakinlerinden oluşan 50 kişilik grup, aynı yerde sık sık kazaların yaşandığını gerekçesiyle yolu trafiğe kapatarak oturma eylemi yaptı. Kalabalığın geçişine izin vermediği araçlar, geri dönmek zorunda kaldı. Altınşehir Mahallesi Muhtarı Yaşar Tohumcu da olay yerine gelerek oturma eylemine destek verdi. Tohumcu, defalarca yetkililere bildirmelerine rağmen yolun trafiğe uygun hale getirilmediğini savunarak, şunları söyledi:

"Yolu kapatmamızın sebebi, biz bu yolu yaptıramadık. Her gün kaza oluyor. Ben bunu anlatamadım. Vatandaş haklı olarak yolu kapatıyor. Ben de bu mahallenin muhtarı olarak, bir yetkili mülki amiri olarak katılıyorum. Bunun başka çaresi yok. Buraya yetkililerden bir çözüm bekliyoruz, başka bir şey istemiyoruz."

Polis ekiplerinin ikna ettiği kalabalık, eyleme son verip dağıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Olay yeri

Kazaya karışan otomobil

Yaralı öğrenci

Sağlık görevlilerin yaralıya müdahalesi

Toplanan kalabalık

Ambulansın ayrılması

Polislerin çalışması

Mahallelinin yolu trafiğe kapatması

Muhtarı Yaşar Tohumcu'nun konuşması

Yolun açılması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=====================================

Kanalete şıkışan köpeği itfaiye kurtardı

BALIKESİR'in Bandırma İlçesi'nde düştüğü küçük su kanaletine sıkışan köpek, itfaiyeciler tarafından kurtarıldı.

Bandırma'nın Levent Mahallesi'nde Mercan Apartmanı sakinlerinin beslediği 'Duman' adlı köpek, dün saat 15.00'te, küçük su kanaletine düşüp, sıkıştı. Buradan çıkamayınca sürekli havlayan köpeğin çırpınışlarını gören mahalle sakinleri, itfaiyeye durumu bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler, kanaletin bir tarafını hiltiyle deldi. Kırılan beton parçaları temizlendi ve uzun uğraştan sonra köpek, boynundaki tasmasından tutularak yukarıya çekildi.

İtfaiye ekiplerinin kurtarma çalışmaları sırasında havlamayı kesen köpek, kurtarıldıktan sonra silkinerek üzerindeki tozları attı, sonra yeşil alana gitti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

--------------------------------

Kanalete düşen köpeği kurtarma çalışması

Kurtulan köpeğin silkinip yeşil alana gitmesi

Haber- Kamera: Hilmi DUYAR / BANDIRMA (Balıkesir), (DHA

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=======================================

Ekonomi zirvesi, Ak Parti, CHP ve HDP'li vekilleri aynı masada buluşturdu

TÜRKONFED'in 39'uncu Girişim ve İş Dünyası Konseyi toplantısı Diyarbakır'da yapıldı. Yan yana oturan Ak Parti Milletvekili Galip Ensarioğlu, HDP Milletvekili İmam Taşçıer ve CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, toplantı boyunca samimi bir şekilde sohbet etti.

TÜRKONFED 39'uncu Girişim ve İş Dünyası Konseyi toplantısı, Diyarbakır Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (DİSİAD) ev sahipliğinde dün özel bir otelin toplantı salonunda verilen akşam yemeğiyle başladı. Toplantıya, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Diyarbakır Milletvekilleri Galip Ensarioğlu ve Ebubekir Bal, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer, Vali Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumali Atilla, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, DOGÜNSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Şahismail Bedirhanoğlu ve DİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Burç Baysal ile Türkiye'nin çeşitli kentlerindeki sanayici ve yatırımcı derneklerinin başkan ve temsilcileri ile bölgedeki işadamları katıldı.

Yemekte, Vali Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumali Atilla, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Ak Partili Galip Ensarioğlu ve Ebubekir Bal, CHP'li Sezgin Tanrıkulu ve HDP'li İmam Taşçıer, TÜRKONFED, TÜSİAD, DOGÜNSİFED ve DİSİAD başkanları aynı masaya oturdu. Milletvekilleri Ensarioğlu, Tanrıkulu ve Taşçıer'in yemek boyunca samimi bir şekilde sohbet ettikleri görüldü.

Gecenin açılış konuşmasını DİSİAD İstişare Kurulu Başkanı Raif Türk yaptı. Türk, yaşanan sürece değinerek, Türkiye'de ve bölgedeki mermer ihracatının hangi oranlarda düştüğünü anlattı. Vergi Usul Kanunu'na da değinen Türk, birkaç yılda bir vergi affının çıktığını, vergisini veren ve vermeyen işverenlerin aynı kefeye konulmaması gerektiğini söyledi. Daha sonra Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir konuştu. Özdemir, lise eğitimini Diyarbakır'da tamamladığını belirterek, yaptıkları çalışmaları anlattı.

Yapılan konuşmaların ardından TÜRKONFED Başkanı Tarkan Kadooğlu'nun, federasyona yeni üye olan dernek temsilcilerine rozetlerini takmasının ardından gece, mahalli sanatçıların yöresel şarkıları ve halk oyunlarıyla devam etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------

Yemek masaları

Yan yana oturan AKP, CHP ve HDP'lilerin sohbet etmesi

Yapılan konuşmalar

Plaket taktimi

Rozet takdimi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet TÜRK/DİYARBAKIR, -

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===========================================

Yürümek kanser hastalarını yaşam kalitesini iyileştiriyor

TÜRK Hematoloji Derneği (THD) Başkanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, yürümenin kanserli hastalarda yaşam süresi ve kalitesine etki ettiğini belirterek, "Yeni bir çalışmaya göre, kanser hastaları haftada üç kez sadece 30 dakika yürüdüklerinde yaşam kalitelerinde artış olmaktadır" dedi.

THD tarafından düzenlenen 6'ncı International Congress on Leukemia Lymphoma Myeloma (Uluslararası Lösemi Lenfoma Miyeloma Kongresi) kongresi, Antalya'nın Serik İlçesi Belek turizm bölgesindeki Xanadu Hotel'de gerçekleştirildi. 300'e yakın hematoloji uzmanının katıldığı kongrede, 12 bilimsel oturum ve 3 uydu sempozyumda 29 oturum başkanının moderatörlüğünde 34 konuşmacı sunum yaptı.

'HAFTADA 3 KEZ SADECE 30 DAKİKA YÜRÜYÜN'

Kongrede konuşan THD Başkanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, kanser hastalıklarında hareketsizliğin yaşam kalitesini etkilediğine vurgu yaptı. Prof. Dr. Demir, "Hareketsizlik hem yaşam kalitesine hem de yaşam süresine etki etmekte. Günlük fiziksel aktivitelerin düzenli yapılmasının yaşam kalitesini arttırdığını söyleyen Prof.Dr. Demir, şöyle konuştu:

"Olası enfeksiyona karşı önlemler alındığında hastaların dışarı çıkması, yürüyüş yapması, fiziksel aktivitelerini arttırmaları önem kazanmakta. Yeni bir çalışmaya göre, kanser hastaları haftada üç kez sadece 30 dakika yürüdüklerinde yaşam kalitelerinde artış olmakta. İngiltere'de yapılan çalışmaya göre, 'egzersizden kaçmak yerine, hastalar daha aktif olmaya ve günlük yaşamlarında egzersiz yapmaya teşvik edilmelidir' denmiştir. Çalışmada, 42 kanserli hasta iki gruba ayrılmış. Bir grup, mevcut aktivite düzeyini korumaya teşvik edilmiş. Diğer gruba ise yürüyüş önerileri verilmiş ve haftada bir grup yürüyüşüne katılmaları önerilmiştir. Bu hastalar yaşam kalitesi, halsizlik, ruh durumu kendi kendini iş yapabilme durumu sorgulanarak 6, 12 ve 24. haftalarda değerlendirmeler yapılmıştır. Yürüyüş yapanlarda yaşam kalitesi skorlaması, yapmayanlara göre daha yüksek çıkmış."

ÇOCUKLARDAKİ KANSER ORANI

THD İkinci Başkanı Prof. Dr. Tülin Tiraje Celkan ise çocukluk ve ergenlik döneminde habis hastalıklarda gün gittikçe ilerleme olduğuna dikkati çekti. Prof.Dr. Celkan, 15 yaş altındaki çocuklarda saptanan kanser oranının tüm kanserlerin yüzde 2'sini oluşturduğunu söyledi.

Prof. Dr. Celkan, "Bizim çocukluk çağında kanserlerdeki başarımız çok fazla. Başarıda, yüzde 80'lere ulaşmış vaziyetteyiz. Bazı erken evre dediğimiz hasta gruplarında yüzde 90'lara çıktık. Böyle olunca artık yaşayan hastalarımız çok fazla. Hatta deniliyor ki; 2020 - 2030 yıllarına geldiğimizde her 200 - 300 kişiden bir tanesi çocukluk çağında bir kanser geçirmiş olacak. O zaman önlerinde 60 - 70 sene var. Bu da demek oluyor ki yaşattığınız hastaların kaliteli yaşaması bizim için önemli. Böyle olunca da yan etkiler gündeme gelmeye başladı. Daha önceki yıllardaki hedefimiz yaşatmaktı. Şimdi ise kaliteli yaşatmak" dedi.

'KLİNİK ARAŞTIRMA SAYISINDA CİDDİ ARTIŞ YAŞANIYOR'

THD Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Prof. Dr. Güner Hayri Özsan de hematoloji alanındaki klinik araştırmaların önemine işaret etti. Dünyada özellikle habis hastalıkların tedavisinde ve hematoloji alanında giderek artan sayıda ilaç ve molekül keşfedildiğini söyleyen Prof. Dr. Özsan, bu verilerin klinik araştırmaların sayısında da ciddi artışlara neden olduğunu kaydetti.

Kongreye İtalya'dan katılan hematolog Francesca Palandri ise kanser tedavilerinde kullanılan akıllı moleküllerin hematolojik hastalardaki etkisine değindi.

GÖRÜNTÜ DURUMU

--------------------

Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir konuşması

Prof. Dr. Güner Hayri Özsan konuşması

Francesca Palandri konuşması

Toplantıdan detay

Haber- Kamera: Namık Kemal KILINÇ/SERİK(Antalya),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===================================

Edirne'nin 'Ciğer Festivali' başladı

EDİRNE'de Uluslararası Bando ve Ciğer Festivali, yerli ve yabancı takımlarının protokol eşliğinde yürüyüşüyle başladı.

Edirne Belediye Başkanlığı'nın organize ettiği Bando ve Ciğer Festivali'nin 7'ncisi dün oluşturulan yürüyüş kortejiyle başladı. Edirne Valisi Günay Özdemir, CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Okan Gaytancıoğlu, Edirne Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan, tava ciğerci ustaları ve bando takımlarının oluşturduğu kortej, belediye başkanlığı önünden trafiğe kapalı olan Saraçlar Caddesi'ne kadar yürüdü. Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne'nin en çok turistin ziyaret ettiği dünyada 60'ıncı şehir olduğunu ifade ederek, "Edirne bugüne kadar yılda 3 milyon 200 bin turistle dünyada en çok turist çeken 100 şehir arasında 60'ncı sıradaydı. İnanıyoruz ki en çok 5 yıl içerisinde bu rakam ikiye katlanacak. Daha sonra üçe katlanacak. Günü geldiğinde göreceğiz ki; Edirne tüm dünyada çok turist çeken 100 şehir içerisinde ilk 20'ye girecek. Bu bizim hedefimiz, hayalimiz. Bütün çalışmalarımızı bunun için yapıyoruz. Biliyoruz ki Edirneli her şeyin en iyisine layıktır" dedi.

VALİ ÖZDEMİR: EDİRNE CİĞERİ BAŞKA YERDE YENMEZ

Edirne Valisi Günay Özdemir ise kentin meşhur lezzetinin başka bir yerde yenemeyeceğini belirterek, "Edirne ciğeri, Edirne'nin dışında başka bir yerde yenmesi, başka bir yer tüketilmesi, başka bir yerde bu tadın alınması mümkün değildir. Edirne'nin sevgi dolu, muhabbet dolu ustaların ellerinden çıkan ciğerler ancak Edirne'de yenir. Edirne ciğer yemek isteyen, Edirne'ye gelsin. Edirne'nin dışında başka bir yerde yemesin" diye konuştu.

TONLARCA CİĞER, ÜCRETSİZ DAĞITILACAK

Bando ve Ciğer Festivali'ne katılan bando takımlarına Edirne Belediyesi tarafından plaket verildi. Konuşmaların ardından festivale katılan Edirne'nin yanı sıra Yunanistan, Bulgaristan ve Romanya'dan gelen bando takımları konser verdi. Edirne'de dün başlayan ve 3 gün sürecek olan festivalin son gününde tonlarca ciğer halka ücretsiz olarak dağıtılacak.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

-Toplanan yürüyüş korteji

-Protokol üyeleri

-Bando takımları

-Festival maskotları

-Atatürk anıtındaki tören

-Saraçlar Caddesi'ne yürüyüş

-Bando takımları

-Recep Gürkan'ın konuşması

-Vali Özdemir'in konuşması

-Bando takımlarının konseri

-Kalabalıktan görüntüler

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN-Ali Can ZERAY/EDİRNE,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===================================

Kemer'de 'Yaza 'Merhaba' şenliği düzenlendi

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde turizm sezonunun başlaması nedeniyle 'Yaza Merhaba Şenliği' düzenlendi.

Kemer Kaymakamlığı ile Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB) işbirliğiyle, Kemer Belediyesi'nin de desteğiyle bu yıl 6'ncısı düzenlenen şenlik, kortej yürüyüşüyle başladı. Rus turist ve bisiklet sporcularının da aralarında bulunduğu grup, Liman Caddesi'nden Olbia Park'a kadar yürüdü. Go go dansçıları yürüyüş boyunca karanfil dağıttı.

Olbia Park'taki şenlik alanında konuşan Kaymakam Mustafa Cihad Feslihan, Kemer'in dünyanın en önemli turizm destinasyonlarından olduğunu söyledi. İlçede turizmin gelişmesi için kaymakamlık ve yerel yönetimler olarak ciddi çaba gösterdiklerini ifade eden Kaymakam Feslihan, turizm sezonunun her yıl daha güvenli ve yoğun geçmesi için çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Yüksel ise turizmin bazı olaylar nedeniyle olumsuz etkilendiğini, ancak sektördekilerin her şeyin üstesinden gelecek şekilde çalıştığını söyledi.

KETOB Başkanı Tayyar Gül de son iki yıldır turizmin zor süreçlerden geçtiğini hatırlatarak, insanların artık kendilerini güvenli hissettikleri yerlere giderek tatil yapmak istediklerini belirtti. Kemer'in ve Türkiye'nin bütün güzelliklerini dünyaya tanıtmaya devam edeceklerini değinen Başkan Gül, "Kemer'e gelen yabancı misafirler, tanıtım açısından en büyük şansımız. Turizmciler ve esnaf olarak misafirleri en iyi şekilde ağırlamaya devam edeceğiz, ülkelerine mutlu göndereceğiz." dedi.

Geçen sene yaşanan kriz sonrası Kemer ve turizmin tanıtımını farklı mecralara taşımaya karar verdiklerini vurgulayan Tayyar Gül, "Bu amaçla, günümüzün en etkili mecrası sosyal medyada 'Visitkemer' uygulamasını başlattık. İlçeye tatile gelecek misafirlere 'Visitkemer' üzerinden ilçeyi tanıtıyoruz. Turizm sezonu herkese hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Başkan Gül, konuşmasının ardından esprili şekilde ceketini de çıkararak 'yaza merhaba' dedi.

Kemer'de yaşayan tur rehberi Alman Florian Şak ise Kemer'e ilk defa 38 sene önce geldiğini, ilçeyi ve halkını çok sevdiğini söyledi.

Konuşmalarından ardından halk oyunları, dans ve semazen gösterileri yapıldı. Şenlik kapsamında ilçedeki bazı oteller de katılımcılara yemek verdi. Yazar Seçil Alemdaroğlu da açılan stantta 'Kayıp Ruhlar Zamanında' isimli kitabını imzaladı. Törende ayrıca düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeler verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

-Bando takımından detay

-Yürüyüşten detay

-Karanfil dağıtan go go dansçıları detay

-Kaymakam Mustafa Cihad Feslihan detay

-Alandan genel detay ve dans gösterisi

-KETOB Başkanı Tayyar Gül kısa konuşma ve ceketini çıkartması

-Dans gösterisi Türk Bayraklı detay

-İmza günü detay

Haber-Kamera: Levent YENİGÜN/KEMER (Antalya),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

============================================

Şanlıurfa'da 400 kadın, çiğ köfte yoğurma rekoru kırdı

ŞANLIURFA mutfağının vazgeçilmez lezzetleri başında yer alan etli çiğköfte için 400 kadın, açık alanda köfte yoğurup Dünya Kadınlar Rekoru'nu kırdı.

Şanlıurfa Turizmi Geliştirme Derneği'nce 'Legeni al gel' sloganıyla organize edilen etkinlik kapsamında, Türkiye'nin en büyük Müze Kompleksi'nin bahçesinde bir araya gelen 400 kadın, yöresel sıra gecesi ekiplerinin seslendirdiği türküler eşliğinde aynı anda çiğköfte yoğurarak hünerlerini sergiledi. Yöresel müziklerin ezgisine dayanamayarak leğenleriyle birlikte göbek atan kadınlar, renkli görüntüler oluşturdu.

Şanlıurfa Turizmi Geliştirme Derneği Başkan Yardımcısı Rahime Yaşar, Dünya Kadınlar Rekoru'nu kırmak için 400 kadınlar toplandıklarını ifade ederek şunları söyledi:

"Çiğköfte denilince akla ilk yer Şanlıurfa geliyor. Bugün bizim yöreye has etli çiğköfte yoğurma yarışmasını düzenledik. Bu proje ile 3 hedefe ulaşma amacındayız. Orijinal çiğköfteye dikkati çekmek, geleneksel mutfağımızı ön plana çıkarmak ve hareketli geçen turizm sezonumuzun süresini daha da uzatmayı amaçlıyoruz. Dünya kadınlar rekoruna, bugün 400 kadınla beraber aynı anda çiğ köfte yoğurarak gireceğiz inşallah. Biliyorsunuz çiğköfte, Şanlıurfa'nın tescilli damak tadıdır. İnşallah bu etkinlikle hedeflerimize ulaşacağız. Bu ilk etkinliğimiz, inşallah bir sonraki Guinness Rekorlar Kitabı olacak, bunun çalışmalarına başlayacağız."

400 kadın terleyerek hazırladığı çiğköfteler kısa sürede kapışılırken, Dünya Kadın Rekorları ise ilk kez kırıldı. Gerçekleşen rekor denemesi Prof. Dr. Orhan Kural başkanlığındaki, Rekor Tescil ve Hakem Heyeti'nce tescil edildi. Kadınlar 15 dakika içinde çiğköfteleri yoğurarak konuklara ve davetlilere ikram etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------------

leğeni alıp gelen kadınlar

Yarışma için hazırlıkların yapılması

Uzun yer sofrasında kadınlar yerlerini alması

Sıra gecesi eşliğinde çiğköftelerin yoğrulması

Genel ve detay görüntüler

Haber: Ali LEYLAK-Kamera: Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==============================================

81 ilden 200 engelli Gaziantep'te buluştu

GAZİANTEP Fiziksel Engelliler Derneği tarafından 81 ilden 200 engelli, 'Şimdi Gaziantep'e Gitme Zamanı' projesi kapsamında kente geldi.

Fiziksel Engelliler Derneği, Büyükşehir Belediyesinin başlattığı 'Şimdi Gaziantep'e Gitme Zamanı' projesine destek olmak için yurdun 81 ilinden 200 engelliyi refakatçileriyle birlikte Gaziantep'e davet etti. Kalacakları otelde davul ve zurna eşliğinde karşılanan engelliler için otel önünde 2 koyun kesildi. Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İbrahim Halil Oğul, Gaziantep turizmine katkı sağlamak için bu projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, "Dernek olarak Gaziantep turizmine, esnafına, halkına bir katkımız olusun diye böyle bir projeyi hayata geçirdik. Bu proje ile insanlara Gaziantep'te bomba ve terör olmadığını, Gaziantep'in güvenli bir şehir olduğunu göstermek istedik. Gaziantep'e engelli kardeşlerimiz geliyorsa, sağlıklı bireyler neden gelmesin diyoruz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Engellilerin otel önünde karşılanması

Davul- zurna eşliğinde oynanması

Halil İbrahim Oğul ile röp.

Yusuf Çelebi ile röp.

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet SOYDOĞAN-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

================================

ZİÇEV Korosu büyüledi

MERSİN Uluslararası Müzik Festivali Korolar Şenliği kapsamında sahne alan Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) Korosu, müzikseverlere muhteşem bir gece yaşattı.

Kültür Merkezi'nde sahne alan ve 25 zihinsel engelli çocuktan oluşan koro, seslendirdiği parçalarla büyük beğeni topladı. 3 ay boyunca şef Zahide Yalçınkaya önderliğinde konsere hazırlanan koristler, ritim performansları ile göz doldurdu. Daha sonra koristler, 'Telgrafın Tellerine Kuşlar mı Konar' isimli parçayı seslendirdi. Koristlerden Ali Kemal Polat, solo olarak seslendirdiği 'Gönlüm Ataşlara Yandı Gidiyor' ile alkış topladı.

6 yıldır çalışmalarını sürdüren ve ünü Türkiye'ye yayılan koro, final parçası olarak ise 'Çanakkale Türküsü'nü lirik dans eşliğinde seslendirdi. Herkesi duygulandıran performans sonrası çocuklar, alkış yağmuruna tutuldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------

Salondan görüntü

ZİÇEV Ritm Grubunun gösterisi

ZİÇEV Korosu'nun performansı

Engelli gençlerin şarkı söylemesi

Engelli gençlerin solo performansıdan görüntü

Lirik danstan görüntü

Genel ve detay görüntüler

SÜRE: 07'13" BOYUT: 229.72 MB

Haber-Kamera: İbrahim MAŞE / MERSİN,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=====================================

Erzurum'da Hemşirelik Haftasında müzik ziyafeti

ATATÜRK Üniversitesinde düzenlenen Hemşirelik Haftasında, Prof. Dr. Agıgat Maharramova piyanoyla Yeşilçam film müziklerinden bir demet sundu.

Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü, Türk Hemşireler Derneği Erzurum Şubesi ve Öğrenci Hemşireler Derneği Erzurum Şubesi iş birliği ile düzenlenen Hemşirelik haftası 15 Temmuz Milli İrade Salonun'da düzenlendi. Törene Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımıcısı Prof. Dr. Fuat Gündoğdu, Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Gülşen Eryılmaz, öğretim üyeleri,hemşireler ve fakülte öğrencileri katıldı. Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bilimleri Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Agıgat Maharramova'nın piyano ile çaldığı Yeşilçam film müziği büyük ilgi topladı. Müzik ziyafetinin ardından Atatürk Üniversitesi Sağlık Kültür Dairesi Zeybek ekibi Ege yöresinin folklöründen örnekler verdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Törene katılan hemşireler ve öğrenciler

-Piyano resitali

-Zeybek ekibinin gösterisi

-Fuat Gündoğdu konuşması

-Gülşen Eryılmaz konuşması

Haber-Kamera: Zafer KUMRU / ERZURUM,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===============================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Seydikemer Muğla Politika Güncel Haberler

title