Haberler

Dha Yurt Bülteni-1

DENİZLİ'DE EĞİTİM UÇAĞI DÜŞTÜ; UÇAĞIN YERİ TESPİT EDİLDİ, PİLOT VE ÖĞRENCİSİ ARANIYOR (EK)1)YOĞUN SİS ÇALIŞMALARI GÜÇLEŞTİRİYOR, HELİKOPTERLİ ARAMA BU SABAHA BIRAKILDIDenizli'de dün düşen keşif uçağının yeri tesbit edildi.

DENİZLİ'DE EĞİTİM UÇAĞI DÜŞTÜ; UÇAĞIN YERİ TESPİT EDİLDİ, PİLOT VE ÖĞRENCİSİ ARANIYOR (EK)

1)YOĞUN SİS ÇALIŞMALARI GÜÇLEŞTİRİYOR, HELİKOPTERLİ ARAMA BU SABAHA BIRAKILDI

Denizli'de dün düşen keşif uçağının yeri tesbit edildi. Uçağın, Denizli Merkezefendi ilçesi güneyinde Babadağ'ın devamı şeklinde uzanan Başkarcı Dağı'nda düştüğü saptandı. Ekipler enkaza ulaşmaya çalışıyor. Bölgenin sarp ve kayalık olmasının yanı sıra soğuk hava ve yoğun sis nedeniyle arama-kurtarma çalışmaları güçlükle sürdürülüyor. Bölgeye ilk çıkan  AFAD ekibi, çevre illerden gelen diğer AFAD ekipleri ile değiştirilecek ve arama çalışmaları sabah kadar sürecek. Ancak helikopterle arama çalışmalarına hava olumsuz şartları nedeniyle ara verildi. Yetkililer, sabahın ilk ışıklarıyla beraber helikopterin de tekrar devreye gireceğini belirtti. Yoğun çabaya rağmen ekipler gece yarısına kadar enkaza ulaşamadı.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

Merve Altun'un 3 gün önceki eğitim uçuşundan görüntüler (ARŞİV)

Arama kurtarma ekiplerinin çalışmalarından görüntü

Arama noktasındaki ekiplerden gece görüntüsü

Helikopterin gece yaptığı arama sırasında görünen ışığı ve duyulan sesi

Haber-Kamera: Ramazan ÇETİN / DENİZLİ

TÜM GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

================================================

2)DOĞALGAZ BAĞLANTISI SIRASINDA PATLAMA: 3 YARALI

ERZURUM'un Oltu ilçesinde doğalgaz bağlantısı sırasında meydana gelen patlamada, 2'si işçi 3 kişi yaralandı.

Olay, dün saat 19.30 sıralarında Atatürk Caddesi'nde iki kattı bir evin giriş katında meydana geldi. Ö.K.'nın evine döşenen doğal gaz bağlantısı sırasında patlama meydana geldi. Patlamanın şiddetiyle, evin duvarları büyük bir gürültüyle yıkıldı. Evdeki eşyalar dışarıya saçılırken, park halindeki araçların camları kırıldı. Ev sahibi Ö.K. (37) ile tesisatı yapan işçiler Y.A. (24)  ve T.D.'nin (40) vücutlarında ve ellerinde hafif yanıklar oluştu. Vatandaşların yardımı ile Oltu Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınan 3 kişinin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Patlama sırasında evdeki diğer aile üyelerinin üst katta olması olası faciayı önledi. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

Vatandaşların olay yerindeki görüntüleri

Ambulansın gelişi

Patlama olan evin içinden ve dışından detaylar

Parlamada camı kırılan arabanın görüntüsü

(Süre: 3,40DK /405 MB)

Haber-Kamera: Murat AYDIN / OLTU (ERZURUM),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

================================================

3)TARTIŞTIĞI BABASINI BIÇAKLADI

ADIYAMAN'da, H.T. (15) tartıştığı babasını sırtı ve omuzundan bıçakla yaraladı.

Olay, akşam saatlerinde Cumhuriyet Mahallesi'nde meydana geldi. Evde bilinmeyen nedenle H.T. ile babası Mahmut T. (46) arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine H.T., babasını sırt ve omuzundan bıçakladı. Yaralanan Mahmut T., ihbarla olay yerine gelen sağlık görevlileri tarafından ambulansla Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste tedaviye alınan Mahmut T.'nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Babasını bıçaklayan H.T. ile ilgili polis işlem başlattı.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Röntgene götürülmesi

Yakınları

Acil servis

Genel ve detay görüntüler

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 40 MB

Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN-DHA)

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

====================================================

4)İNEGÖL'DE HAMALLAR ARASINDAKİ SİLAHLI KAVGA: 1 YARALI

BURSA'nın İnegöl ilçesinde hamallar arasında çıkan kavgada Savaş M.(32) silahla yaralandı. Silahlı kavga anı çevredeki işyerinin güvenlik kameraları tarafından görüntülendi. Olay saat 18.20'de İnegöl ilçesi Osmanbey Caddesi'nde meydana geldi. Otomobille Osmanbey Caddesine gelen 3 kişi, araçtan indikten sonra ismi henüz öğrenilmeyen ve hammal olduğu belirtilen bir kişi ile tartıştı. Çıkan tartışma yumruklaşmaya dönüşürken, tek başına olan kişi bedinden çabancasını çıkartarak, kendisi gibi hammal olduğu belirtilen 3 kişiye ateş açtı. Üç kişiden Savaş M. bacağına isabete eden kurşunla yere yığılırken, beraberinde olan ve isimleri öğrenilemeyen 2 arkadaşı ise kaçtı. Silahlı kişi kaçan 2 kişiyi kovalarken iddiaya ateş açtığı ancak tek silah sesinden sonra tabancası tutukluk yaptı. Şüpheliler olay yerinden yaya olarak kaçarak izlerini kaybettirirken, ihbar üzerine polis ve sağlık ekibi geldi.

Savaş M., sağlık ekibinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla İnegöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis, kaçan 3 kişinin kimliğinin belirlenip yakalanması için çalışma başlattı. Bu arada saldırı anı ve yaşanan kovalamaca, çevredeki bir işyerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

Görüntü Dökümü:

----------------------------

-Olayla ilgili güvenlik kamerası görüntüleri

-Olay yerinden görüntüler

-Yaralıdan görüntüler

-Sağlık ekiplerinin yaralıya müdahalesi

-Detaylar

Süre: 2 dakika 45 saniye Boyut: 308 MB

Haber/Kamera: Yavuz YILMAZ/İNEGÖL (Bursa), -

=================================================

5)ASKER, NÖBET TUTTUĞU KULÜBEDE ÖLÜ BULUNDU

AFYONKARAHİSAR'daki Orduevi'nde askerlik görevini yapan er M.Ç. (20) nöbet tuttuğu kulübede ölü bulundu.

Olay, saat 18.30 sıralarında Afyonkarahisar merkezindeki Orduevi'nde meydana geldi. Orduevi'nde vatani görevini yapan er M.Ç.'nin nizamiye girişinde nöbet tuttuğu kulübeden silah sesi duyuldu. Nizamiyedeki diğer askerler ses üzerine girdikleri kulübede M.Ç.'yi başından vurulmuş halde hareketsiz yatarken buldu.

İhbar üzerine kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ambulansla Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne götürdüğü M.Ç., burada yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. M.Ç.'nin cenazesi morga konuldu. Polis, M.Ç.'nin intihar ettiği ihtimali üzerinde dururken, olayla ilgili soruşturma başlattı. M.Ç.'nin İzmir nüfusuna kayıtlı olduğu belirtildi.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

Orduevi girişinden detay

Olay yerindeki polis ekiplerinden detay

Orduevine polis ekiplerinin gelişinden detay

Olay yeri inceleme ekiplerinin gelişinden detay

Askerin nöbet tuttuğu kulübeden detay

Detaylar

HABER- KAMERA: Satılmış AKKAŞ/AFYONKARAHİSAR,

=================================================

6)CANLI YAYINDA KALP KRİZİ GEÇİRDİ

ESKİŞEHİR'de, yerel televizyon kanalında spor programı sunan Şükrü Oytan, canlı yayın sırasında kalp krizi geçirdi.

Yerel bir televizyon kanalında spor programı sunan Şükrü Oytan, canlı yayın sırasında bir an duraksadı ve başını masanın üzerine koydu. Diğer yorumcunun durumu farkederek, Oytan'n yanına gitmeye çalıştığı sırada Oytan dengesini kaybederek, oturduğu sandalyeden düştü. 10 gün önce kalbindeki ritim bozukluğu nedeniyle kalp pili takıldığı öğrenilen Şükrü Oytan, televizyon kanalına çağrılan ambulansla özel bir hasteneye kaldırıldı. Kalp krizi geçirdiği anlaşılan Oytan'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Televizyon kanalının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ise, "Şükrü Oytan hocamıza 10 gün önce kalbinde ritim bozukluğu tanısıyla kalp pili takılmıştı. Bugün yaptığı program esnasında rahatsızlanıp kısa süreli baygınlık geçiren Şükrü hocamız acil olarak hastaneye kaldırılmıştır. Doktorları Şükrü hocamızın sağlık durumunun iyi olduğunu bildirdi. Şükrü Oytan hocamıza ailesine ve spor camiasına geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz" denildi.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

-Şükrü Oytan'ın kalp krizi geçirdiği yayından görüntüler

Boyut: 38 MB

Haber-Kamera: ESKİŞEHİR/DHA

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=================================================

7)YAYLADA TERK EDİLEN ATLAR DONMAK ÜZEREYKEN BULUNDU

RİZE'nin Çamlıhemşin ilçesinde yaylaya terk edilen 2 başıboş at donmak üzereyken kurtarıldı.

Çamlıhemşin ilçesi Elevit Yaylası'nda terk edilen başıboş 2 at, aç ve donmak üzereyken Doğa Koruma Milli Parklar Rize 12'nci Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Kaçkar Dağları Milli Park Müdürlüğü Av Koruma ve Kontrol ekipleri tarafından bulundu. Bitkin düşen atların yürümekte zorluk çektikleri görüldü. Atların donmaya başlayan ayakları buzlardan temizlenerek yürümeleri sağlandı. Güvenli bir alana götürülen atlar yem verilip bakıma alındı.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

Atların görüntüleri

Haber-Kamera: Arzu ERBAŞ RİZE-DHA

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=================================

8)KIZILAY'DAN ŞIRNAK'TAKİ 350 ÖĞRENCİYE GİYSİ VE BOT

TÜRK Kızılayı İstanbul Bayrampaşa Şubesi tarafından hayırseverlerin desteğiyle Şırnak'taki maddi durumu yetersiz 350 öğrenciye kışlık giysi ve bot yardımı yapıldı.Türk Kızılayı İdil Şube Başkanı Bülent Şekirden, kent merkezindeki Kurtuluş İlk ve Ortaokulu'nda eğitim ve öğretim gören ihtiyaç sahibi öğrenciler için Bayrampaşa Şubesi Başkanı Zafer Yılmazer'den giysi ve ayakkabı talebinde bulundu. Bunun üzerine Kızılay Bayrampaşa Şubesi'nce 350 öğrenci için hayırseverlerin desteğiyle içerisinde mont, kazak, pantolon ve bot bulunan paketler hazırlanarak İstanbul'dan Şırnak'a gönderildi. Kente ulaşan paketler, Şırnak İl Milli Eğitim Şube Müdürü Arif Kadırhan, Kızılay İdil Şube Başkanı Bülent Şekirden, Kızılay Bayrampaşa Şube Başkanı Zafer Yılmazer ve Genç Kızılay Bayrampaşa Şube Başkanı Berat Akova tarafından Kurtuluş İlk ve Ortaokulu'ndaki öğrencilere teslim edildi.

Türk Kızılayı Bayrampaşa Şube Başkanı Zafer Yılmazer, hayırseverlere köprü olup öğrencileri sevindirdiklerini belirterek, "Buradaki ihtiyaç sahibi çocuklarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için Bayrampaşa'dan geldik. Öğrencilerimize hediyelerini teslim ettik. Hepsi birbirinden sevinçli. Biz bir aracı olduk, köprü olduk" dedi.

Genç Kızılay Bayrampaşa Şube Başkanı Berat Akova ise öğrencilerin mutluluğuyla sevindiklerini ifade ederek, "Öğrencilerimizin mutluluğu bizler için yeterlidir. Bu vesile ile biz sponsorlarımızı ve destek olan herkese teşekkür ediyoruz. Şırnak'ta, bölgemizde ve ülkemizin her bölgesinde yardımlarımız devam edecektir. Çocuklarımızı sevindirmek, mazlumlara ışık olmak, ihtiyaç sahiplerimizin yanında olmak tek gayemizdir" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

----------------------------

Yardım paketlerinin taşınması

Öğrencilere yardımların yapılması

Yardım alan öğrenciler

Röportajlar

Genel ve Detay görüntüler

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 360 MB

Haber-Kamera: Sekvan KÜDEN/ ŞIRNAK,

==================================

9)PATARA ANTİK KENTİ'NDE 1000 YILLIK VİKİNG KILICI BULUNDU

ANTALYA'nın Kaş ilçesindeki Patara Antik Kenti'nde bu yıl yürütülen kazı çalışmalarında 9 veya 10. yüzyıldan kalma olduğu tahmin edilen Viking kılıcı bulundu. Viking kılıcıyla ilgili çalışma ve araştırmayı yapan Dr. öğretim üyesi Feyzullah Şahin, "Bu Viking kılıcının Patara'ya nasıl geldiğini belirlememiz çok zor. Ancak bulunan kılıç Patara Antik Kenti'nin tarihine yeni bir ışık tutacak" dedi.

Likya Birliği'nin başkenti olan Patara Antik Kenti'nde Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık başkanlığında yürütülen kazıların 30. yılında farklı bir buluntuyla karşılaşıldı. Liman Hamamı bölgesinde yapılan kazılarda 9 veya 10'uncu yüzyıldan kalma olduğu tahmin edilen Viking kılıcı bulundu.

'ŞÜPHE DUYULMAYACAK KADAR BİR VİKİNG KILICI'

Viking kılıcıyla ilgili çalışma ve araştırmayı İzmir Demokrasi Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Klasik Arkeoloji Anabilim Dalı'ndan Dr. öğretim üyesi Feyzullah Şahin yaptı. Feyzullah Şahin, "Bugüne kadar Anadolu coğrafyasında Vikinglerin varlığına işaret eden tek maddi kültür kalıntısı 2010 yılında Mersin Yumuktepe kazılarında ortaya çıkarılan Viking kılıcıydı. Bu nedenle Patara'da Liman hamamında bulunan kılıç, şüphe duyulmayacak kadar bir Viking kılıcı" dedi.

'9 İLE 10. YÜZYILIN İLK YARISINA AİT'

Kılıcın 400 yıl boyunca Doğu Roma İmparatoru'na ve ordusuna hizmet vermiş Vikinglerle ilgili küçük bir ipucu sağladığını vurgulayan Feyzullah Şahin, şöyle dedi:

"Patara'da ele geçen namlu bölümünde kırık ve oldukça korozyonlu durumda bulunan Viking kılıcının, Doğu Roma İmparatorluğu'nun 9. yüzyıl ile 10. yüzyılın ilk yarısında gerçekleştirdiği deniz savaşlarında yer alan Vareg (Viking) Birlikleri'nden bir askere ait olduğu düşünülmektedir. Kılıcın korunmuş toplam uzunluğu 43.2 santimdir. Namlu ile kabza arasındaki balçak bölümü oval formlu, pırazvana ise balçak bölümünden topuza doğru incelen bir formdadır. Kabzanın üst kısmında yatay bir koruma ve onun üstünde tek katmanlı bir topuz bulunmaktadır. Kılıcın namlu bölümündeki kalıntılar ahşap bir kının içinde taşındığını göstermektedir. Kılıcın topuz, pırazvana ve balçak özellikleri Viking kılıçları üzerine ilk tipolojik ve kronolojik çalışmayı yapan J. Petersen'in 'tip K' ya da 'tip O' olarak değerlendirdiği kılıçlar içinde değerlendirebileceğini göstermektedir. Bu bilgilerden yola çıkarak kılıç 9. yüzyıl ile 10. yüzyılın ilk yarısına ait olmalıdır. Bulunan kılıcın Abbasilerden Girit'i geri alan imparatorluk ordusundan bir Vareg askerine ait olabileceği gibi imparatorluğa hizmet etmeyen ve imparatorluğun başkenti Konstantinopolis'i ele geçirmeye çalışan Veraglere ait de olabilir."

'PATARA'YA NASIL GELDİĞİNİ BELİRLEMEMİZ ÇOK ZOR'

Yapılan araştırmalara göre ahşap kın içinde saklanan Viking kılıçlarının mezarda ele geçirildiğinin bilindiğini ve ölü armağanı olarak mezara bırakıldığını kaydeden Fevzi Şahin, "İstatistiki veriler bu kılıcın bir Vareg askerinin mezarına bırakılmış olduğunu ön plana çıkarıyor. Kılıcın bir askeri sefer sırasında kente uğramış birlikler içinde yer alan bir Vareg askerine mi, yoksa Patara'ya yerleşmiş bir Vareg'e mi ait olduğu belirlenemedi. Likya bölgesi özellikle Patara Antik Kenti ile ilgili olarak tarihsel ve arkeolojik veriler oldukça az " diye konuştu.

'PATARA TARİHİNE IŞIK TUTACAK'

Patara Kazıları Başkanı ve Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık da "Öğrencim Fevzi Şahin'in Patara tarihine ışık tutacak bu çalışmasıyla gurur duyuyorum. Bu Viking kılıcı üzerindeki çalışma Patara Antik Kenti tarihine yeni bir ışık tutacak" dedi.

Görüntü Dökümü:

----------------------------ARŞİV)

Alandakiçalışmalar

Drone çekimi

Kılıç'ın fotoğrafı

Detaylar

Haber: Ahmet ACAR / Kamera: KAŞ (Antalya),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=======================================

10)MERSİN MÜFTÜSÜ, HASTANE ZİYARETİNDE BEBEKLERİN İSİMLERİNİ EZANLA OKUDU

MERSİN'de İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi, Mevlid Kandili'nde doğan bebeklerin kulaklarına ezan okuyup isimlerini koydu.

Kondi, Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde dün doğan bebekler ile annelerini ziyaret etti. Kondi'ye İl Sağlık Müdürü Sinan Bahçacı da eşlik etti. Yenidoğan ünitesinde 18 bebeğin kulağına ezan okuyan Kondi, aileler tarafından belirlenen Muhammed ve Fatma gibi isimleri bebeklerin kulağına söyleyip, çeyrek altın taktı.

Annelerden Seçil Bucak, böyle bir günde dünyaya çocuk getirdiği için çok mutlu olduğunu söyledi. Oğluna peygamber efendimiz Hz. Muhammed'in ismini verdiğini belirten Bucak, "İnşallah vatana, millete hayırlı bir evlat olur" dedi. Çok şaşırdığını dile getiren bir başka anne Mesude Akdeniz ise "Böyle güzel bir günde doğum yapmak herkese nasip olmaz. Herkesten Allah razı olsun. Müftümüz de bebeğimin kulağına ezan okudu. Böyle bir şey hiç aklıma gelmezdi, rüyamda görsem inanmazdım" diye konuştu.

HAYIRLI ÖMÜRLER DİLİYORUM

Ziyaretlerin ardınadan bir açıklama yapan İl Müftüsü Şaban Kondi, "Bu gece alemlere rahmet olarak gönderilen peygamber efendimizin dünyaya teşrif ettiği bir gece. Bugün burada doğan 18 çocuğumuza aileler Muhammed, Fatma, Hatice isimlerini uygun gördüler. Biz de yavrularımıza çeyrek altın taktık. Bütün yavrularımıza hayırlı ömürler diliyoruz." dedi. İl Sağlık Müdürü Bahçacı da çalışmanın ülke geneline örnek olmasını diledi.

Görüntü Dökümü

----------------------------

İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi'nin anne ile konuşması

Bebeğe altın takılması ve ezan okunup isim konulması

Anne ile bebeğinin görüntüleri

Seçil Bucak ile bebeğinin görüntüleri

Bebeğin kulağına ezan okunması

Annenin detay görüntüsü ve bebeğe isim verilmesi

Anne Seçil Bucak ile röportaj

Diğer anne Mesude Akdeniz'in bebeği ile birlikte görüntüleri ve röportajı

Başka bir annenin bebeği ile görüntüsü

İl Müftüsü Şaban Kondi'nin açıklaması

İl Sağlık Müdürü Dr. Sinan Bahçacı'nın açıklaması

Süre: 05'54"  Boyut: 647 MB

Haber-Kamera: Adnan AÇIKGÖZ/MERSİN,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

======================================================

11)SELİMİYE CAMİİ, KANDİLDE DOLDU

EDİRNE'de Mimar Sinan'ın 'ustalık eserim' dediği UNESCO Dünya kültür mirası listesinde yer alan Selimiye Camii, Mevlit kandili nedeniyle dolup taştı.

Selimiye Cami, Mevlit kandilinde ziyaretçi akınına uğradı. Otobüslerle çevre illerden gelenlerle birlikte Selimiye Camii doldu. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan kandil programında Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Dr. Mehmet Fatih Aydın, tarafından vaaz verdi. Camiye gelenler, namaz kılıp dua etti.

Görüntü Dökümü

----------------------------

Camiye girenler

Camideki kalabalık

Dua edenler

İmamın anlatımları

Edirne yazısı ve Selimiye Camii

Genel görüntüler

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN/EDİRNE,-

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

======================================================

12)ADIYAMAN'DA MEVLİT KANDİLİNDE CAMİLER DOLDU

ADIYAMAN'da, Mevlit Kandili nedeniyle vatandaş camilere akın etti. Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)'in doğumunun 1447. yıldönümü nedeniyle Mevlit Kandili'nde vatandaşlar camilere akın etti. Ulu Cami'nde kılınan namazın ardından camilerde Mevlidi Şerif ve Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi. Cami çıkışında ise cemaate ikramda bulunuldu.

Görüntü Dökümü

----------------------------

Vatandaşların camiye gelmesi

Namaz kılması

Mevlit ve Kuran-ı Kerim okunması

Dua edilmesi

Genel ve detay görüntüler

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 180 MB

Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN-DHA)

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

======================================================

13)OKUL TEMSİLCİSİ SEÇİLDİ, 'KAHKAHA' VAADİNİ YERİNE GETİRDİ

BATMAN'da özel bir kolejde okul temsilcisi seçilen ortaokul öğrencisi Beste Ketenci, seçim öncesi vaadini yerine getirerek, kahkaha yogası eğitmeni Şengül Demir'i okula davet etti. Demir ile öğrenciler bol bol kahkaha attı.

Özel bir kolejin 7-B sınıfında eğitim gören Beste Ketenci, okul temsilcisi seçimi öncesi verdiği "Kahkaha getireceğim" vaadini gerçekleştirdi. Beste'nin davetiyle kahkaha yogası eğitmeni Şengül Demir, okula geldi. Demir ile öğrenciler okulun konferans salonunda bir araya geldi. Etkinlikte öğrenciler bol bol kahkaha attı.

Beste Ketenci'nin okul temsilcisi seçilmesine sevindiğini belirten kahkaha yogası eğitmeni Şengül Demir, "Program çok güzel oldu. Kahkaha yogası hocasıyım, aynı zamanda liderlik yapıyorum. Tabii bu etkinlik benim için farklıydı. Sevgili Beste'nin temsilci seçilmesi benim de hayaliydim. Temsilci de seçildi. Vaadinde 'Ankara'dan kahkaha getireceğim' demiş. Ben de koşarak geldim. Benim için gerçekten gençlerin hayali çok değerli ve bu hayaller arasında kahkaha olması çok daha eğlenceli ve keyifliydi. Sevgili Beste'ye, onu yetiştiren ailesine ve kolej yöneticilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Beste Ketenci de, "Öncelikle seçilmek için vaadim olan kahkaha yogasını Batman'a getirdim. İyi ki de getirmişim. Çünkü herkesin gülmeye ihtiyacı olduğunu düşündüm. Beni temsilci seçen arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. Öğrencilere karşı mahcup olmadığım için mutluyum" diye konuştu. Okul idaresi, etkinliğe katılan kahkaha yogası eğitmeni Şengül Demir'e bir plaket verdi.

Görüntü Dökümü

----------------------------

Şengül Demir'in sunumu

Öğrencilerin kahkaha ile gülmesi

Hep birlikte şarkı, türkü söylenmesi

Şengül Demir'e plaket

Yapılan konuşmalar

Genel ve detay görüntüler

GÖRÜNTÜ BOYUTU  338 MB

Haber-Kamera: Arif ARSLAN-Reşat YİĞİZ/BATMAN, -

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Denizli Pilot DHA Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title