Haberler

Dha Yurt Bülteni - 1

1)ŞIRNAK'TA ÜS BÖLGESİNE PKK SALDIRISI: 1 ASKER ŞEHİTŞIRNAK'ın Uludere ilçesindeki Kurt Dağı üs bölgesine, terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda 1 asker şehit oldu.

1)ŞIRNAK'TA ÜS BÖLGESİNE PKK SALDIRISI: 1 ASKER ŞEHİT

ŞIRNAK'ın Uludere ilçesindeki Kurt Dağı üs bölgesine, terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda 1 asker şehit oldu. Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) yapılan yazılı açıklamada, "29 Nisan 2018 tarihinde Şırnak/Uludere Kurt Dağı Üs Bölgesinde bulunan unsurlarımıza, bölücü terör örgütü mensupları tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucunda bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır dileriz" denildi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Helikopterden görüntü

-Genel ve detay

Haber-Kamera: ŞIRNAK,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===================================================

2)GELİN ARABASININ ÇARPTIĞI POLİS ŞEHİT OLDU

ŞIRNAK'ın Cizre ilçesinde karşı yönden gelen motosikletli polis memuru ile gelin arabası çarpıştı. Kazada polis memuru Yakup Acar şehit oldu.Kaza akşam saatlerinde Cizre'nin Nusaybin Caddesinde meydana geldi. Sürücüsü ve plakası henüz belirlenemeyen gelin arabası, karşı yönden gelen polis memuru Yakup Acar yönetimindeki motosikletle çarpıştı. Kazada yaralanan polis memuru Acar, düğün konvoyunda bulunanlar tarafından hastaneye kaldırıldı. Polis memuru Acar, kaldırıldığı Cizre Selahattin Cizrelioğlu Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılmayarak şehit oldu. Kazanın ardından Cizre Kaymakamı Faik Arıcan ve emniyet yetkilileri hastaneye giderek bilgi aldı. Kaza ile ilgili soruşturma başlatılırken gelin arabası sürücüsünün polis merkezine gelerek teslim olduğu öğrenildi.

Haber: Selvan KÜDEN / ŞIRNAK,

===================================================

3)İZMİR'DE TUR OTOBÜSÜYLE KAMYONET ÇARPIŞTI: 5 ÖLÜ, 1 YARALI

İZMİR'in Dikili İlçesi'nde, bir kamyonet ile tur otobüsünün çarpıştığı kazada aynı aileden 3'ü çocuk 5 kişi hayatını kaybetti, 1 çocuk da ağır yaralandı. Kaza, saat 21.30 sıralarında İzmir-Çanakkale Yolu Tahtalı Köprüsü Mevkii'nde meydana geldi. İzmir'den Edremit yönüne giden Bülent Karabulut (45) yönetimindeki 35 GA 1219 plakalı kamyonet, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu karşı yönden gelen Menderes Husu (55) yönetimindeki 45 TG 971 plakalı tur otobüsü ile çarpıştı. Kazayı gören diğer sürücüler durumu sağlık, itfaiye ve jandarma ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen itfaiye ekipleri çarpışmanın etkisiyle hurdaya dönen araçlarda sıkışan yaralıları çıkarttı. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde, kamyonet sürücüsü Bülent Karabulut ve eşi Ebru Karabulut'un (39) olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Kazada ağır yaralanan Karabulut çiftinin çocukları 8 yaşındaki Ege Karabulut, 14 yaşındaki Cansu Karabulut ve 4 yaşındaki Çınar Karabulut kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ağır yaralanan 10 yaşındaki Yağmur Karabulut'un ise Bergama Devlet Hastanesi'ndeki tedavisi sürüyor.  Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Cevdet ŞEN / DİKİLİ (İzmir),

====================================================

4)AKSARAY'DA KAZA: 2 ÖLÜ, 5 YARALI

AKSARAY'da sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybeden otomobil takla attı. Kazada 2 kişi öldü 5 kişi de yaralandı. Kaza, saat 20.00 sıralarında Yavuz Sultan Selim Mahallesi Organize Sanayi yolunda meydana geldi. Burak Yüksel (20), idaresindeki 68 BN 483 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yolda takla attı. Kazada ağır yaralanan otomobil sürücüsü olay yerinde hayatını kaybederken, araçta bulunan Öznur Ircı (30), 5 aylık Ayşenaz Ircı, Furkan Alp Pınar (10), Mehmet Said Kılıç (16), İbrahim Ege Ircı (5), Nuray Çıtak Yüksel (21) yaralandı. Yarılılar olay yerine gelen sağlık görevlileri tarafından ilk müdahaleleri yapıldıktan sonra Aksaray Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan yaralılardan 5 aylık Ayşenaz Ircı yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Diğer yaralıların durumlarının iyi olduğu öğrenilirken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Kaza yapan araç

Çevredeki vatandaşlar

Polisin ve itfaiyenin olay yeri çalışması

Genel ve detay

Haber-Kamera: Hasan BÖLÜKBAŞ/AKSARAY,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=================================================

5)ADANA'DA DERBİ KAVGASI: 1'İ AĞIR, 3 YARALI

ADANA'da Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanan derbi maçının ardından her iki takımın taraftarları arasında çıkan, sallama tabir edilen bıçak ve sopaların kullanıldığı kavgada 1'i ağır 3 kişi yaralandı. kavganın ardından yaralı bir Beşiktaş taraftarının ambulansa bindirilmesi sırasında Galatasaraylı taraftarın yardımcı olduğu dikkati çekti.

İstanbul'da oynanan ve Spor Toto Süper Lig'in 31'inci haftasında Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanan derbi maçı yurt genelinde büyük bir heyecanla izlendi. Adana'da merkez Çukurova ilçesine bağlı Beyazevler Mahallesi'nde kafelerin bulunduğu sokakta şampiyonluk müacadelesi veren ve Galatasaray'ın 2-0 kazandığı karşılaşmanın ardından taraftarlar arasında tartışma çıktı. Alkolün de etkisiyle sözlü tartışma, kısa sürede sallama diye tabir edilen bıçaklı ve sopalı kavgaya dönüştü. çıkan olaylarda 3 taraftar aldığı bıçak ve sopa darbeleriyle yaralandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Polisin müdahalesiyle kavga sonlandırılırken, yaralılar ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

KAVGANIN ARDINDAN BİRBİRLERİNE YARDIMCI OLDULAR

Yaralıların hastaneye kaldırılması sırasında ilginç bir olay da yaşandı. Yaralı bir Beşiktaş taraftarı ambulanso konulurken üzerinde Galatasaray forması bulunan bir taraftarın ise yardımcı olmaya çalıştığı gözlendi.

Bu arada Adana Şehir Hastanesi'ne kaldırılan taraftarlardan boğazından bıçakla yaralanan Taylan Çınar'ın (27) durumunun ağır olduğu belirtildi. Polisin olayla ilgili sürdürdüğü soruşturma da ise 2 taraftar gözaltına alındı. Kavga ile ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Sokaktaki arbade anları (Cep telefonu kamerası)

-------------------------

Yaralı taraftarın ambulansa alınması

Diğer taraftarların sedyenin kaldırılmasına yardım etmeleri

Ambulans

Vatandaş röportajı

Polisin elindeki döner bıçağı

Gözaltına alınan taraftar

Genel ve detay

Haber-Kamera: Akif ÖZDEMİR/ ADANA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

============================================

6)VAN'DA TERÖR OPERASYONU: 14 GÖZALTI

VAN İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından düzenlenen, Van ve Bursa İl Emniyet Müdürlükleri ekipleriyle koordineli olarak düzenlediği 'Şehit Jandarma Er Şevket Aybar' adı verilen PKK'ya yönelik operasyonda, 14 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda av silahı ve terör örgütü propagandasına yönelik hazırlanmış dijital meteryaller ele geçirildi. Van'ın Başkele ilçesi merkezli, İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen Van ve Bursa il Emniyet Müdürlükleri ekipleriyle koordineli terör operasyonu düzenlendi. 'Şehit Jandarma Er Şevket Aybar' adı verilen operasyonunda, PKK'nın şehir yapılanması çökertildi. Polis ve jandarma ekiplerinin katıldığı KCK operasyonunda,14 kişi gözaltına alındı.Gözaltına alınan şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda, 3 av tüfeği, 15 cep telefonu, 11 sim kartı, 4 hafıza kartı, 2 CD, 7 video kaseti, terör örgütü propagandasına yönelik hazırlanmış muhtelif meteryaller ele geçirildi.

Görüntü Dökümü (Jandarma kamerası)

--------------------------

-Ele geçirilen malzemeler

-Jandarmanın operasyonu (fotoğraflarla)

Haber: VAN,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===================================================

7)KAYIP GENÇ, AĞACA ASILI HALDE ÖLÜ BULUNDU

SİVAS'ta 3 gündür haber alınamayan Fikret Turan (26), merkeze bağlı Dörteylül köyü yakınlarında ağaca iple asılı halde ölü bulundu.

26 Nisan Perşembe günü kent merkezindeki evinden ayrılan işsiz Fikret Turan bir daha geri dönmedi. Uzun süre kendisinden haber alamayan yakınları durumu polise bildirdi. Yapılan aramalardan bir sonuç çıkmadı. Aramalar sürerken dün saat 14.30 sıralarında merkeze bağlı Dörteylül köyü yakınlarında, dere kenarında iple ağaca asılı halde bir erkek cesedi olduğu ihbarı yapıldı. Bunun üzerine olay yerine Sivas Emniyet Müdürlüğü Cinayet Şube Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Ceset bulunduğu yerden indirildi. Yapılan incelemeler sonucunda cesedin 3 gündür kayıp olan Fikret Turan'a ait olduğu belirlendi. Haberi alarak olay yerine gelen Turan'ın yakınları fenalık geçirdi. Olay yerinde yapılan incelemenin ardından Fikret Turan'ın cesedi Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı. Turan'ın intihar ettiği sanılırken, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Olay yerinden görüntü

-Yakınlarının üzüntüsü

-Ekiplerin çalışmaları

-Ölen gencin fotosu

Haber-Kamera: Hakan KALELİ/SİVAS,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==========================================

8)BURSA'DA ÇİÇEKÇİ SABAHA KARŞI ALEVLERE TESLİM OLDU

BURSA'da bir çiçekçide çıkan yangın kısa sürede büyüdü. Alev ve dumanların gökyüzüne yükseldiği yangında maddi hasar meydana geldi.Olay, merkez Osmangazi İlçesi Geçit Mahallesi Sanayi Caddesi'nde sabahın ilk saatlerinde meydana geldi. Çiçek ve bahçe bitkileri üzerine çalışan işletmede bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Dumanları gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri kısa sürede güçlenen yangınla karşı karşıya kaldı. 4 itfaiye aracı ve çok sayıda personelin yaklaşık yarım saat süren müdahalesinin ardından yangın kontrol altına alındı. Yangının ardından işletmede maddi hasar meydana geldi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Alevli görüntüler

-İtfaiyenin müdahalesi

-İşletmeden detaylar

Haber-Kamera: Enver Fatih TIKIR/BURSA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=========================================

9)HACI BEKTAŞ VELİ TÜRBESİNİ ZİYARET ETTİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Niğde'deki temaslarının ardından Nevşehir'e gelerek partisinin il binasının açılışını yaptı. Toplanan kalabalığa seslenen Akşener, daha sonra Gülşehir ilçesine giderek vatandaşlarla bir araya geldi. Ardından Hacıbektaş ilçesine gelen Akşener, Hacı Bektaş Veli Müzesi'ni ziyaret etti. Müze içinde bulunan Hacı Bektaş Veli Türbesi'ni de ziyaret eden Akşener, burada dua okudu, Aslanlı Çeşmeden su içti. Partililerin isteği üzerine fotoğraf çektiren Akşener, ilçeden ayrılarak Ankara'ya gitmek üzere yola çıktı.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in Hacı Bektaş-i Veli türbesi ziyareti

-Aslanlı çeşmeden su içmesi

-Vatandaşlarla fotoğraf çektirmesi

-Genel detay

Haber-Kamera: Olcay DÜZGÜN/NEVŞEHİR,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===========================================

10)SALUT SALON QUARTET MERSİN'İ SALLADI

MERSİN'de bu yıl 17'ncisi düzenlenen Uluslararası Müzik Festivali kapsamında sahne alan Salut Salon Quartet, izleyicilere eğlenceli anlar yaşattı.

Mersin Kültür Merkezi'nde hayranları ile buluşan dünyanın en popüler müzik topluluklarından Salut Salon Quartet, enerjisi ve sahne performansı ile izleyiciden tam not aldı. Angelica Bachman, Olga Shkrygunova, Meta Hüper ve Romy Katja'dan oluşan topluluk, keman, piyano ve çello ile dinleyecilere müzik şöleni yaşattı. Yaylı quartetlerin harlemi olarak değerlendirilen topluluk konserdeki repertuarında, klasik ve geleneksel müzikler, film müzikleri, tango ve pop müziklere de yer verdi. Enstrüman ve kukla şovlarını da içeren bir dizi sahne performansı sergileyen topluluk, izleyicilere eğlenceli anlar yaşattı. Chansons, Marilyn Monroe ve Herbert Grönemeyer şarkılarını, Erich Fried'in aşk şiirlerini, Prokofiev, Piazzolla, Bach, Vivaldi ve Rachmanninov'dan oluşan bir repertuvarı seslendiren topluluk, enerjisi ile izleyiciyi büyüledi. Oda müziği dörtlüsü olarak iki kemancı, bir çellist ve bir piyanist olarak Hamburg'ta kurulan ve ünü ülke sınırlarına ulaşan Salut Salon Quartet, izleyenlerine aşk şarkılarıyla birlikte klasik müzik eserlerinden de seçkin bir repertuar sundu. Kanun için derlenen Liber tango eserinde sanatçılara eşlik eden Ahmet Baran da izleyiciden tam not aldı. Mizah ve klasik müziğin aynı sahnede buluştuğu hayranlık uyandıran bir performansla izleyici karşısına çıkan sanatçılar, yaklaşık 2 saat süren performanslarının ardından sahneden alkış yağmuru eşliğinde ayrıldı.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Kültür Merkezi'ne giriş yapanlar

Seyirciler

Sanatçıların sahne performansı

Genel ve detay

Haber-Kamera: İbrahim MAŞE/MERSİN,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Uludere Şırnak PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
title