Haberler

Dha Yurt - Bakan Yardımcısı Metin: Kapak Olsun Diye Söylüyorum 15 Temmuz'dan Sonra 8 Milyar Dolar...

EKONOMİ Bakan Yardımcısı Fatih Metin, 2016 yılında 15 Temmuz'a kadar Türkiye'ye 4 milyar dolar doğrudan sermaye geldiğini belirterek, "Kapak olsun diye söylüyorum, 15 Temmuz'dan sonra ülkemize doğrudan 8 milyar dolar sermaye geldi" dedi.

Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu'nun (TUSAF) bu yıl 13'üncüsünü düzenlediği 'Buğday ve Un Ticareti, Unlu Mamullerde Trendler ve Yenilikçilik Kongresi' Antalya'nın turizm bölgesi Belek'teki Sueno Otel'de başladı. Kongreye katılan Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, son 15 yılda yakalanan siyasi istikrar sayesinde Türkiye'nin dünyada 17'nci büyük ekonomiye sahip olduğunu söyledi. Türkiye'nin büyüme rakamlarının Avrupa Birliği büyümesinin iki katına ulaştığını dile getiren Metin, "Güçlenen ülkemiz birilerini rahatsız ediyor. Eşkıyalık yaparak uluslararası hukuku çiğnediler, ülkemiz karşısında zavallı duruma düştüler. Türkiye bunlara pabuç bırakmayacak. Büyümeye devam edeceğiz. 4 saatlik uçuşla 57 ülkeye ulaşabiliyoruz. Her alanda rekorlar kıran ve ticaretin yüzde 60'ının yapıldığı bir bölgenin tam ortasındayız. Bu büyümeyi gören ülkelerin rahat durması mümkün mü? Maşa olarak kullanılan terör örgütleri üzerinden ülkemize saldırılar gerçekleştiriliyor" diye konuştu.

'KAPAK OLSUN'

Bakan Yardımcısı Metin, 2002 yılına kadar Türkiye'ye direkt gelen sermaye miktarının 15 milyar dolar olduğunu söyledi. Metin, "2002 yılından bugüne kadar ülkemize direkt gelen yabancı sermaye miktarı 180 milyar dolara ulaştı. 2016 yılında 15 Temmuz'a kadar gelen sermaye 4 milyar dolar. Kapak olsun diye söylüyorum, 15 Temmuz'dan sonra gelen yabancı sermaye miktarı ise 8 milyar dolar. 2016 yılında toplam 12 milyar dolarlık doğrudan yabancı sermaye ülkemize geldi" dedi.

AKADEMİK UNVANLI BAZI KİŞİLERİ ÜRÜNLERİ KÖTÜ ETKİLİYOR

Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş ise Rusya ile yaşanan krizden sonra yeni pazarlar bulmak için tarım iş forumları başlattıklarını söyledi. Sektörün dönem dönem medyanın azizliğine uğradığını dile getiren Daniş, "Kendi alanı olmadığı halde, isminin önünde akademik unvanları olan birçok kişi maalesef ürünlerimizi etkileyecek, toplumu endişeye sevk edecek açıklamaları sorumsuzca yapmaktadır. Bakanlık olarak bu kişilerle temas halindeyiz. Bunların bazıları ne ile karşılaşacaklarını bildikleri için bize cevap bile vermemektedir. Medyanın bu konuda daha duyarlı olmasını istiyorum. Halkımızın da her söylenene inanmamasını istiyorum. Vatandaşlarımızın sağlık kuruluşlarımıza giderek bu bilgileri almalarını istiyoruz" dedi.

TÜRKİYE DÜNYA UN İHRACAT ŞAMPİYONU

TUSAF Başkanı Eren Günhan Ulusoy, un ihracatının 15 yılda 22 kat arttığını belirterek, sektörün ihracata 1.1 milyar dolar katkı sağladığını söyledi. Un sanayiinin 18 milyar liralık ekonomik büyüklüğü olduğunu dile getiren Ulusoy, Türkiye un sanayicilerinin 11,6 milyon tonluk dünya ticaretinin yüzde 30'unu gerçekleştirdiğini kaydetti. Türkiye'nin 160 ülkeye un ihraç ettiğini dile getiren Ulusoy, un ihracatının yüzde 40'ının Irak'a yapıldığını anlattı. Ulusoy, "Irak'ı sırasıyla Sudan ve Suriye takip ediyor. Güneydoğu Anadolu bölgemiz ihracatın yüzde 46'sını karşılarken, Mardin bu konuda birinci, Gaziantep ikinci sırada yer alıyor. Türkiye dünya un ihracat şampiyonu olarak yerini korumaktadır. 2002 yılında 253 bin ton olan un ihracatımız, 15 yılda 14 kat artarak 3,5 milyon tona yükseldi. Aynı dönemde Türkiye'nin ihracatı 47 milyon dolardan, 1 milyar 80 milyon dolara çıktı" dedi.

Eren Günhan Ulusoy, televizyonlarda ekmeğe yönelik karalama kampanyaları yapıldığını belirterek, "Umarım bu konuda insanlarımız yanlış yönlendirmelerden kurtulur. İnsan sağlığına zarar verecek kişilerin karşısında olacağız" dedi.

Konuşmaları ardından kongre kapsamında açılan serginin kurdelesi kesildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------

Fuar alanından detay görüntüler

Ekonomi Bakan yardımcısının salona gelişi

Salonun içinden detay görüntüler

Protokolden görüntü

TUSAF Başkanı Eren Günhan Ulusoy'un konuşması

TUSAF Başkanı Een Günhan Ulusoy'un konuşma aralarına detay konulması

Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin'in konuşması

Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin'in konuşma aralarına detay konulması

Tarım Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş'in konuşması

Fuar kurdele kesiminden görüntü

Bakanların fuarı gezmesi

Fuardan detay görüntüler

Haber: Hasan DEMİRBAŞ-Kamera: Süleyman EKİN/ANTALYA,

=========================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fatih Metin Türkiye Antalya ulusoy Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title