Haberler

Azez'de PYD ve DEAŞ Saldırılarına Karşı Önlemler En Üst Seviyede, ÖSO Takviyesi Yapıldı

Güncelleme:

Türkiye'nin Afrin'e yapacağı operasyonla gündeme gelen sınır komşusu Azez'e ÖSO takviyesi yapıldı. Ellerinde Türk bayrağı ve tekbirlerle geldiler.

Türkiye'nin olası operasyonuyla gündeme gelen Suriye'nin Afrin kentiyle sınır komşusu olan Azez'e, harekatta görev alması beklenen Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) asker takviyesi yaptı. Azez'e, üzerinde uçaksavar monte edilmiş olan kamyonetlerle ellerinde Türk bayrakları ile gelen ÖSO güçleri, tekbirler eşliğinde Afrin sınırındaki mevzilerde görevlendirildi. Öte yandan yaşananların ardından Azez'e yönelik hem PYD hem de DEAŞ saldırılarına karşı önlemler de en üst seviyeye çıkarıldı.

ÖSO ASKERLERİ, ELİ TETİKTE NÖBET TUTUYOR

Afrin'in terör örgütü PYD'den arındırılmasına yönelik olası Türkiye operasyonuyla ismi sıkça konuşulan Kilis'in karşısında bulunan Suriye'nin Özgür Suriye Ordusu denetimindeki Azez kentinde hareketlilik yaşanıyor. Fırat Kalkanı Harekatı ile Cerablus ve El Bab ile birlikte terör unsurlarından arındırılarak güvenli hale getirilen Azez'de bulunan ÖSO bileşeni gruplar, kente 14 kilometre uzaklıktaki Afrin sınırında oluşturulan ağır silahların konuşlandırıldığı siperlerde eli tetikte nöbet tutuyor.

FIRAT KALKANI HAREKATIYLA GÜVENLİ HALE GELMİŞTİ

Türkiye, geçen 24 Ağustos 2016'da, sınır güvenliğinin sağlanması ve terör örgütü DEAŞ tehdidinin ortadan kaldırılması amacıyla başlattığı Fırat Kalkanı Harekatı ile Azez ile Cerablus arasındaki bölgeyi güvenli hale getirdi. Gaziantep'in Karkamış ile Kilis arasındaki hattın terör unsurlarından arındırılmasıyla terör örgütü PYD'nin Cezire ile Afrin arasındaki kantonları birleştirme hayali de sonlandırılmış oldu.


EROĞAN OPERASYON SİNYALİ VERDİ, HAREKETLİLİK BAŞLADI

Fırat Kalkanı Harekatı ile Fırat nehrinin batısında sadece Afrin'de kontrolü elinde bulunduran PYD'nin, hem ÖSO denetimindeki Azez hem de Türkiye sınırında güvenlik için tehdit oluşturması ile buraya da bir askeri harekat yapılması gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın buraya yönelik askeri harekat sinyali vermesi ve Fırat Kalkanı Harekatında olduğu gibi ÖSO güçleri ile hareket edileceğini açıklamasının ardından Azez'de de hareketlilik başladı.

ÖSO GÜÇLERİ, TEYAKKUZ DURUMUNA GEÇTİ

ÖSO güçleri bu gelişme sonrası Azez ile Afrin arasındaki sınır hattında siperler oluşturarak olası saldırılara karşı teyakkuz durumuna geçti. Ağır silahlar ile sınır hattına konuşlanan ÖSO güçleri, Afrin yönünden PYD'li teröristlerin sıkça yaptığı saldırı ve taciz ateşlerine anında karşılık vererek püskürtüyor. ÖSO güçleri aynı zamanda Afrin karayolunda da PYD'li teröristlerin olası bomba yüklü araçlarla yapabileceği saldırıları önlemek için kontrol noktaları oluşturdu.


AZEZ'E ÖSO TAKVİYESİ

Hareketliliğin yaşandığı Azez'e dün gece de farklı bölgelerden ÖSO güçleri takviye olarak geldi. Üzerinde uçaksavar monte edilmiş kamyonet kasalarında ellerinde Türkiye ve temsil ettikleri grupların bayrakları ile gelen ÖSO güçleri Azez'e tekbirler getirerek girdi. Azez'de bulunan ÖSO unsurları ile bir araya gelen takviye güçler daha sonra yönlendirilmeleri ile ulaştıkları Afrin sınırındaki bölgelerde konuşlandı.

Azez ve Türkiye'nin güvenliği için Afrin'deki PYD tehdidinin ortadan kaldırılmasının şart olduğunu ifade eden ÖSO askerleri, bunun için Türkiye'nin düzenleyeceği harekata katılarak üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerini ifade etti.

AFRİN VE MÜNBİÇ'E DE TAKVİYE YAPILDI

Öte yandan istihbarat birimleri ise son günlerde olası askeri operasyon nedeniyle tedirginlik yaşayarak kenti terk etmek isteyen sivillere izin vermeyerek üzerlerinde baskı oluşturan Afrin ve Münbiç'te de hareketlilik gözlemlendiğini rapor etti. İstihbarat birimlerinin raporuna göre Türkiye'nin operasyon sinyalinin ardından Suriye'nin doğusundaki Cezire kantonu olarak bilinen bölge ve Haseke kentinden Afrin ve Münbiç'e takviye yapıldığı belirlendi. PYD'nin olası operasyona karşı Afrin'e bu bölgelerden 100'ü aşkın araçla çok sayıda PYD'li sevkettiğini, Münbiç'te ise bu sayının 40 araçlık konvoy olduğunu saptadı. Münbiç'e takviye olarak gelen PYD'lilerin burada daha önce Maliye olarak kullanılan binayı karargah olarak kullanarak yerleştiği bilgisini paylaştı. Afrin'e gelen takviye gücün de kentin farklı bölgelerinde konuşlandığı saptandı. Şu anda Münbiç ilçe merkezinde 2, Afrin'de ise 13 bin civarında silahlı militan bulunduğu ve PYD'nin bu sayıyı artırmak için her aileden mutlaka kendilerine asker olarak birer kişiyi verme zorunluluğu getirdiğini, bunu kabul etmeyenlere para ve hapis cezası verdiği öğrenildi.


PYD'DEN AZEZ'E HAVAN SALDIRISI

Öte yandan gece geç saatlerde terör örgütü PYD, Afrin bölgesinden ÖSO güçlerinin bulunduğu mevzile ile Azez ilçe merkezine havanlı saldırı düzenledi. Azez ilçe merkezinde tedirginliğe yol açan ve aralıklarla gerçekleşen hava saldırılarına, Afrin sınırına yakın noktada bulunan ÖSO güçlerinin kontrol noktasından aynı şekilde karşılık verildi.

BOMBALI SALDIRI ALARMI

Son günlerde hareketliliğin artmasıyla gözlerin çevrildiği Azez, aynı zamanda terör örgütü PYD ile DEAŞ'ın da hedefine girdi. Dün gece Azez ilçe merkezine 5 kilometre uzaklıktaki Siccu bölgesinde ÖSO güçleri tarafından durdurulan bir araçtaki DEAŞ'lı canlı bomba kendisini infilak ettirirken, 3 terörist çatışmada öldürüldü. Güvenlik kaynakları, Fırat Kalkanı Harekatı ile püskürtülen DEAŞ'lı teröristlerden kamufle olarak bölgede kalanların yaşanan karmaşık ortamdan yararlanarak eylem yapmak için harekete geçebileceğini belirledi. Güvenlik güçleri, uyuyan hücrelerin son süreçte harekete geçerek intikam amaçlı eylem yapmak için uygun zemin arayışında olduğunun saptanmasının ardından Azez ilçe merkezi ile kentin giriş noktalarındaki önlemlerini artırdı. Güvenlik güçleri DEAŞ'lı teröristlerin canlı bomba eylemi yapabileceği kentte, terör örgütü PYD'nin de bomba yüklü araçla saldırı ihtimalinin bulunduğunun belirlendiğini, buna göre de gerekli tedbirlerin alındığını bildirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Suriye Afrin Azez Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title