Haberler

Dha İstanbul - Harbiye'deki TRT Radyo Binasının İşgaline İlişkin Soruşturma Tamamlandı

Haber: Serpil KIRKESER - Ümit TÜRK / İSTANBUL DHA15 Temmuz darbe girişimi gecesi Harbiye'deki TRT Radyo binasını işgal eden darbeci askerlerin soruşturması tamamlandı.

Haber: Serpil KIRKESER - Ümit TÜRK / İSTANBUL DHA

15 Temmuz darbe girişimi gecesi Harbiye'deki TRT Radyo binasını işgal eden darbeci askerlerin soruşturması tamamlandı. 3 kişinin şehit olduğu ve 50 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan olayla ilgili 7'si rütbeli olmak üzere 24'ü tutuklu 32 darbeci askerin 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi.

3 KİŞİ ŞEHİT OLDU, 50 KİŞİ YARALANDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Savcısı Orhan Aydın tarafından hazırlanan 383 sayfalık iddianamede,  Terör örgütü FETÖ/PDY'nin kuruluşu, yapısı, örgütlenmesi, eylemleri ile şüphelilerin ve mağdurların ifadelerine yer verildi. İddianamede, uzun namlulu silahlarla ve etkili mesafeden ateş ederek Fahrettin Yavuz, Murat Demirci ve Jaouand Meroune'nın hayatını kaybettiği ve 50 kişinin de yaralandığı anlatıldı.

OTELE, ÖZEL ARAÇLARA VE POLİS ARAÇLARINA ZARAR VERDİLER

Şüphelilerin TRT Radyo evi binasını işgal ederek ve binayı kontrol altına alarak kamu kurumları arasındaki haberleşmeyi hukuka aykırı olarak engellemeye teşebbüs ettikleri vurgulandı. Kim ve kim oldukları tespit edilemeyen şüphelilerin TRT Radyo Binası'nın karşısında bulunan Hilton Oteli'ne, fırıncıya, özel araçlara ve 2 polis aracına uzun namlulu silahlarla ateş etmek suretiyle zarar verdikleri kaydedildi.

BİLEREK VE İSTEYEREK İŞTİRAK ETTİLER

Şüphelilerin darbe kalkışmasına bilerek isteyerek iştirak ettiklerinin görüldüğü belirtilen iddianamede, "FETÖ /PDY Silahlı Suç örgütü tarafından planlanan 15 Temmuz 2016 tarihinde yurt genelinde hayata geçirilen darbe kalkışması "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmak veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmek olan nihai amaca yöneliktir" ifadelerine yer verildi.

TÜM ŞÜPHELİLERİN 3'ER KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPSİ TALEP EDİLDİ

İddianamede, 32 askerin "Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs etme", "cebir ve şiddet kullanarak TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya TBMM'nin görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs etme", "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etme" suçlarından 3'er  kez ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet ile değişen oranlarda hapis cezalarına çarptırılmaları istendi. İddianamede ayrıca, bir kısım şüpheliler hakkında "terör örgütüne üye olmak", "bir suçun işlenmesini kolaylaştırmak için kasten öldürme", "kasten öldürmeye teşebbüs",  "mala zarar verme",  "kamu malına zarar verme", "kamu kurumları arasındaki haberleşmeyi hukuka aykırı olarak engellemeye teşebbüs etme" ve "hürriyeti tahdit" suçlarından da hapis cezaları da talep edildi.

ONAYLANAN İDDİANAME MAHKEMEYE GÖNDERİLDİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca onaylanan iddianame, İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. İddianame kabul edilirse 32 şüpheli önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Türkiye Cumhuriyeti Orhan Aydın Harbiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title