Haberler

Dha İstanbul Haber Takip Gündemi

10.30Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Topkapı Sarayı ve Aya İrini'de devam eden restorasyon çalışmalarını inceleyecek ve müze ziyaretleriyle restorasyon çalışmaları konusunda açıklamalarda bulunacak.

10.30

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Topkapı Sarayı ve Aya İrini'de devam eden restorasyon çalışmalarını inceleyecek ve müze ziyaretleriyle restorasyon çalışmaları konusunda açıklamalarda bulunacak.

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 1

1- 3 İLDE DEAŞ OPERASYONU: 7 GÖZALTI

İstanbul TEM ekipleri 3 ilde terör örgütü DEAŞ'a yönelik düzenlediği operasyonda 7 kişiyi gözaltına aldı.

Şüphelilerden birinin bir okulda müdür yardımcısı olduğu, başka bir şüphelinin ise Suriye'ye gitmek istemesi üzerine, DEAŞ'ın üst düzey bir yöneticisinin kendisine Türkiye'de eylem yapması için talimat verdiği ileri sürüldü.

Haber : Çağatay KENARLI, İstanbul DHA

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM)ekipleri 3 ilde terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda 7 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

İstanbul TEM ekipleri, 3 Ağustos'ta İstanbul merkezli Hatay ve Ağrı'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda polis ekipleri M.A., M.P., A.B., E.E., S.F., H.E., D.İ.'yi adreslerinde yakalayarak gözaltına aldı.

OKUL MÜDÜR YARDIMCISINA DEAŞ GÖZALTISI

TEM ekipleri Hatay'da gözaltına aldığı şüpheli A.B.'nin Hatay Hassa İlçesinde bir ilköğretim okulunda müdür yardımcısı olduğunu belirledi. Ekipler yaptığı çalışmalarda A.B.'nin İstanbul'daki DEAŞ üyeleriyle örgütsel bağlantısı olduğunu tespit etti.

DEAŞ TÜRKİYE'DE EYLEM YAPMASI İÇİN TALİMAT VERDİ

Polis yakaladığı bir başka şüpheli S.F.'nin ise örgütün Suriye'deki üst düzey isimleriyle irtibatlı olduğu belirledi. TEM ekipleri S.F.'nin evinde yaptığı aramalarda elde ettiği dijital veride, S.F.'nin Suriye'de savaşmak istediğini belirtmesi üzerine terör örgütü DEAŞ'ın üst düzey bir yöneticisinin kendisine Türkiye'de eylem yapması için talimat verdiği ileri sürüldü. Polis ekipleri, S.F.'ye Suriye'de bulunan DEAŞ yöneticisi tarafından 'Yalnız Kurt' isimli bir el kitapçığının dijital halinin yollandığını tespit etti.

ŞÜPHELİLERİN EMNİYETTEKİ İŞLEMLERİ DEVAM EDİYOR

Vatan Caddesi'nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirilen şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

=========================

2- İSTANBUL'DAKİ FETÖ OPERASYONUNDA ESKİ BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI İLE BİRLİKTE 6 KİŞİ GÖZALTINDA

*İstanbul TEM ekipleri yaptığı 3 ayrı FETÖ operasyonda aralarında Eyüp eski Belediye Başkan Yardımcısı Avukat Metin İşeri'nin de bulunduğu 6 kişiyi gözaltına aldı.

Haber : Çağatay KENARLI, İstanbul DHA

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri yürüttükleri FETÖ soruşturmaları kapsamında 3 ayrı operasyon düzenledi.

ESKİ BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI GÖZALTINDA

Yapılan ilk operasyonda TEM ekipleri, FETÖ'nün şifreli mesajlaşma programı 'ByLock' kullanan Eyüp eski Belediye Başkan Yardımcısı Avukat Metin İşeri'yi gözaltına aldı.

GAYBUBET VE TSK'DAN SORUMLU ÇİFT GÖZALTINDA

TEM ekiplerinin FETÖ'ye yönelik ikinci operasyonu ise örgütün aranan kişilerini saklamakta kullanılan 'Gaybubet evleri' olarak adlandırılan güvenli evlerine yönelikti. TEM ekipleri, Yurtdışına kaçmaya hazırlandığı iddia edilen, 'Gaybubet evleri' ve TSK'daki subay ve eşlerinden sorumlu FETÖ içerisinde 'abi' ve 'abla' konumundaki bir çiftin kaldığı eve operasyon düzenlendi. Şüphelilerden birisi para dolu çantayla kaçmak istediği sırada ekipler tarafından yakalandı. Polis evde bulunan 2 kişiyi yakalayarak gözaltına aldı. Gözaltına alınan çiftin örgütün şifreli mesajlaşma programı 'ByLock' kullanıcısı olduğu belirlendi. Ekipler, bu operasyon kapsamında bir başka adrese de baskın düzenleyerek 2 kişiyi daha gözaltına aldı.

MAHREM İMAM YAKALANDI

Polis ekiplerinin yaptığı üçüncü operasyon ise, FETÖ'nün Büyük Bölge Talebe Mesulü (BBTM) olan bir kişiye yönelikti. TEM ekipleri örgütün 'Mahrem İmam' yapılanması içerisinde yer aldığını belirlediği bir şüphelinin adresini belirleyerek baskın yaptı. Ekipler, FETÖ'nün Büyük Bölge Talebe Mesulü olarak görev yaptığı iddia edilen bir kişiyi yakalayarak gözaltına aldı.

GÖZALTINDAKİ 6 KİŞİNİN EMNİYETTEKİ İŞLEMLERİ SÜRÜYOR

TEM ekiplerinin yaptığı üç ayrı operasyonda gözaltına alınan 6 kişinin Vatan Caddesi'nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri devam ediyor.

===================================

3- BEYOĞLU'NDA ZABITA'NIN GECE YARISI "LED IŞIKLI TABELA" OPERASYONU

Haber-Kamera: Ozan URAL İstanbul DHA

Beyoğlu'nda iş yerlerinin Büyük Şehir Reklam İlan ve Tanıtım Yönetmeliği'ne uygun olmayan led ışıklı tabelaları Etüt Proje Müdürlüğü ve  Beyoğlu Zabıta ekiplerinin çalışmaları sonucu kaldırıldı.

Beyoğlu Talimhane Caddesi'nde bulunan iş yerlerinin  led ışıklı tabelaları yasalara uygun olmadığı ve izin alınmadığı gerekçesiyle Beyoğlu  Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından gece saat 01.00'da sökülmeye başlandı. Yüksek yerlerdeki tabelalar vinç yardımıyla yerlerinden çıkartıldı. Zabıta ekipleri çalışmalar sırasında güvenlik amaçlı olarak şerit çekerken, sökülen tabelalar iş yeri sahiplerine teslim edildi. Beyoğlu belediyesi zabıta ekiplerinin çalışmalarının tüm Taksim çevresinde devam edeceği kanuna uymayan tüm tabelaların kaldırılacağı öğrenildi.

Görüntü dökümü:

-----------------

-Tabelaların sökülmesi

-Zabıta ekipleri

-Vinç

-Genel ve detaylar

10.08.2017 - 03.31 - Haber Kodu : 170810005

==============================

4- BEŞİKTAŞ'TA 4 KİŞİNİN YARALANDIĞI TARİHİ BİNANIN DUVARINDAN TAŞLAR DÜŞMESİ KAMERADA

Haber-Kamera: Ozan URAL / İstanbul DHA

Beşiktaş'ta, dün akşam restorasyon çalışması yapılan tarihi bir binadan kopan duvar parçası yan taraftaki restoranın bahçesine düştü. Bu sırada bahçede yemek yiyen 4 kadın tuğla parçalarının isabet etmesi nedeniyle hafif şekilde yaralandı.

Olay anı restoranın güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, müşterilerin masada yemek yedikleri, bir süre sonra üzerlerine taşların düştüğü, içeriyi toz kapladığı ve yemek yiyenlerin masalardan kalkarak kaçıştıkları görülüyor.

Görüntü Dökümü:

------------------------

Güvenlik kamera görüntüleri

-Masalarda yemek yiyen müşteriler

-Taşların düşme anı

-Ortalığı toz kaplaması

-Yemek yiyenlerin masalardan kalkarak kaçışmaları

-Yaşan hareketlilik

09.08.2017 - 23.03 - Haber Kodu : 170809205

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Numan kurtulmuş İstanbul Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title