Haberler

Dha İstanbul Haber Takip Gündemi

10.00Kırgızistan Başbakanı Soroonbay Ceenbekov ile Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Sütlüce Parkı'ndaki Manas Heykeli'nin açılışına katılacak.

10.00

Kırgızistan Başbakanı Soroonbay Ceenbekov ile Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Sütlüce Parkı'ndaki Manas Heykeli'nin açılışına katılacak.

10.30

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü Uluslararası Yatırımcılar Derneği'nin (YASED), Yabancı Sermaye İşadamları Toplantısı'na katılacak.

/////////

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 1

1- BEŞİKTAŞ'TA TARİHİ BİNANIN DUVARINDAN TAŞLAR RESTORAN BAHÇESİNE DÜŞTÜ: 4 KADIN YARALANDI

Haber-Kamera: Murat DELİKLİTAŞ - Özgür EREN / İstanbul DHA

Beşiktaş'ta, restorasyon çalışması yapılan tarihi bir binadan kopan duvar parçası yan taraftaki restoranın bahçesine düştü. Bu sırada bahçede yemek yiyen 4 kadın tuğla parçalarının isabet etmesi nedeniyle hafif şekilde yaralandı.

Olay, saat 20.30 sıralarında Türkali Mahallesi Ihlamurdere Caddesi üzerinde meydana geldi. İddialara göre, 10 yıl önce yanan, uzun süren mahkeme sürecinin ardından restorasyon çalışmalarına başlanılan tarihi binanın arka tarafındaki duvarın bir bölümü, yan taraftaki restoranın bahçe tarafına düştü. Restoran sahiplerinin tedbir amaçlı koydukları tenteyi parçalayan tuğla parçaları, o sırada yemek yiyen 4 kadın müşteriyi hafif şekilde yaraladı.

Yaralılardan ikisi olay yerine gelen bir ambulansta ayakta tedavi edilirken, diğer iki yaralı Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Restoranın işletme müdürü Hüseyin Kösmez, restorasyon yapan firma yetkililerden şikayetçi olacaklarını belirterek "Bir müteahhit restorasyon yapmak için burada tadilata başladı. Ancak hem kendi işçilerinin güvenliği hem de çevredeki binalar için herhangi bir önlem almadı. 6-7 gün önce yukarı çalışma yaptıkları sırada tepemize kiriş parçaları düştü. Bunun ardından müteahhit gelerek maddi, manevi tüm zararı karşılayacağını ifade etti. Biz de 'bunun maddiyatla alakasının olmadığını, önemli olanın insan sağlığının olduğunu' söyledik. Kendisi her türlü önlemi alacağını ifade etmişti. Ancak bugünkü yaşanan tablo ortada... 4 kadın müşterimiz masada oturuyordu. Yukarıdan düşen parçalar masada oturan müşterilerimizin kafasına düştü" dedi.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Ambulansın içindeki yaralılardan detay görüntü

-Yaralıların ambulansın içerisinden çıkmaları

-Ambulansların gidişi

-İtfaiye ekiplerinden detay görüntü

-Metruk binadan detay görüntü

-Restauranttan detay görüntü

-Polis ekiplerinde detay görüntü

-Restaurantın içerisinde yıkılan tuğlalalrdan detay görüntü

-Restaurantın arka bahçesinde düşen tuğlalar ve etraftan görüntü

-Genel ve yakın detaylar

08.08.2017 - 21.36 Haber Kodu : 170808215

=============================

2- GÜNGÖREN'DE HELİKOPTER DESTEKLİ ŞAFAK OPERASYONU

Operasyon sırasında aranan bir şüpheli apartmanın bahçesindeki kanepede uyurken bulundu.

Haber-Kamera: Soner HASIRCIOĞLU - Ozan URAL İstanbul DHA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Güngören'de operasyon düzenledi. Operasyona havadan polis helikopteri de destek verdi. Fatih Vatan Caddesi'nde bulunan Emniyet Müdürlüğü binasından saat 05.00 sıralarında hareket eden Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Güngören'de uyuşturucu madde ticareti yaptığı belirlenen şüphelileri yakalamak için önceden belirlenen 10 adrese şafak vakti operasyon düzenledi. Operasyona özel harekat polisleri ve polis helikopteri destek verdi.

14 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Polis ekipleri Güngören Akıncılar Mahallesi Ayvacık sokaktaki bir apartmana da operasyon düzenledi. Sıcak hava nedeniyle bahçede bulunan kanepede uyuyan bir kişi polisleri karşısında görünce şaşkınlığını gizleyemedi. Polisin aradığı şüpheliler arasında olduğu anlaşılınca gözaltına alındı. Operasyon kapsamında 14 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi..

Görüntü dökümü:

-------------------

-Operasyona gidilmesi

-Özel harekat polislerinin binaya girmesi

-Girilen adresin balkonunda polisin arama yapması

-Polis helikopteri

-Sokakta polisin önlem alması

-Apartmanın bahçesinde uyuyan şüpheli

-Gözaltına alınması

-Polisin kapıyı kırması

-İçerideki şüphelileri yere yatırması

-Genel ve detaylar

09.08.2017 - 06.07 - Haber Kodu : 170809006

=============================

3-  BAĞCILAR VE BAŞAKŞEHİR'DE SAHTE İÇKİ OPERASYONU: 2 GÖZALTI

*Başakşehir ve Bağcılarda 2 ayrı adrese düzenlenen operasyonda sahte içki imalatı yaptığı öne sürülen 2 kişi gözaltına alındı. Operasyon kapsamında bir depoya yapılan baskında ise kaçak içki yapımında kullanılan 1 ton hammadde ele geçirildi.

Haber-Kamera: Soner HASIRCIOĞLU - İSTANBUL DHA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Bağcılar'da sahte içki imalatı yaptığı öne sürelen E.A.'yı teknik ve fiziki takibe aldı. Yaklaşık 1 hafta boyunca izlenen E.A'nın bulunduğu adresten bir araçla ayrılması üzerine, ekipler aracı takip etmeye başladı. E.A'nın Başakşehir Güvercintepe Mahallesi Katmer Sokak'ta bulunan bir depoya gelmesi üzerine ekipler, operasyona başladı.

YAKLAŞIK 1 TON SAHTE İÇKİ HAMMADESİ ELE GEÇİRİLDİ

Depoya giren polis ekipleri, E.A'yı gözaltına alırken, piyasa değeri yaklaşık 10 Bin Türk Lirası olan sahte içki yapımında kullanılan 1 ton hammadde, 1 adet damıtma kazanı, çok sayıda plastik boş bidon, 4 adet hortum, 3 adet plastik alkol tankı ve 1 adet dalgıç pompası ele geçirildi. Eş zamanlı olarak E.A'nın Bağcılar'dan çıktığı eve de baskın yapan ekipler, E.A ile bağlantılı olduğu belirlenen A.S'yi de gözaltına aldı. Depoda ele geçirilen alkol bidonları imha edilmek üzere, belediye ekipleri tarafından bir kamyona yüklenirken, depo zabıta tarafından mühürlendi. Gözaltına alınan 2 şüpheli İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Operasyon yapılan depo

-Depodaki üretim kazanları

-Depoda bulunan bidonlar

-Polis ekiplerinin çalışması

-Belediye ekiplerinin bidonları taşıması

-Genel ve detaylar

09.08.2017 - 01.03 - Haber Kodu : 170809004

=================================

4- İSTİKLAL CADDESİ'NDE YANGIN PANİĞİ

Haber - Kamera: Özgür EREN / İSTANBUL DHA

Beyoğlu'nda bir otelde yangın çıktı. Kısa sürede söndürülen yangında ölen ya da yaralanan olmazken bazı otel çalışanları ve müşteriler dumandan etkilendi.

Yangın İstiklal Caddesi'nde bulunan 4 katlı bir otelde saat 18.30 sıralarında çıktı. Otelin 2'nci katında elektrik panosunda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Dumanları gören otel çalışanları durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Yangın nedeniyle otelin ikinci katı duman ile kaplandı. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye, müdahale ederek yangını söndürdü. İtfaiye ekipleri yaklaşık yarım saatlik çalışma sonucu dumanı tahliye etti.  Dumandan etkilenen otel çalışanları ağızlarını havlu ile kapatarak kendilerini dışarıya attı.

Yangında ölen yada yaralanan olmazken bazı müşteriler ve otel çalışanları dumandan etkilendi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-İtfaiye araçlarından detay görüntü

-İtfaiye ekiplerinden detay görüntü

-İstiklal Caddesinde bulunan otelden detay görüntü

-İstiklal Caddesinden detay görüntü

-Dumandan etkilenen otel çalışanlarından detay görüntü

-Genel ve yakın detaylar

08.08.2017 - 20.36 - Haber Kodu : 170808203

==============================

5- FRENİ BOŞALAN SERVİS MİNİBÜSÜ PET SHOP'A GİRDİ

Haber-Kamera: Ozan URAL İstanbul DHA

Üsküdar'da park halindeyken kayan minibüs pet shop'a girerek durdu.

Kaza  saat 01: 00 sıralarında Üsküdar Ahmediye Mahallesi Halk Caddesinde meydana geldi. İddiaya göre özel bir turizm şirketine ait  minibüs arıza yaptı.  Aracı çalıştırmaya çalışan  servis şoför başarılı olamayınca minibüsü sağ tarafa  park ederek oradan ayrıldı. Bir süre sonra bilinmeyen bir sebeple minibüs geri geri kaymaya başladı. Yaklaşık 100 metre kayan minübüs kaldırımda bulunan elektrik direğine sonrada pet shop dükkanına çarptı. Kazada can kaybı ve yaralanma yaşanmazken minibüs ve dükkanda maddi hasar meydana geldi. Dükkanın vitrininde bulunan akvaryumdaki balıklar ise telef oldu.

Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü dökümü:

---------------

-Kaza yeri

-Minibüsün çarptığı dükkan

-Toplanan vatandaşlar ve dükkan sahipleri

-Polis ekipleri

-İtfaiye ekipleri

-Minibüsün çekilmesi

-Bina sahibiyle röportaj

-Genel ve detaylar

09.08.2017 - 03.19 - Haber Kodu : 170809005

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Numan kurtulmuş Kadir Topbaş Güngören Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title