Haberler

Dha İstanbul Haber Takip Gündemi

09.30-Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Swiss Otel'de Türk-Arap Ekonomi Forumu açılışında konuşacak.

09.30

-Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Swiss Otel'de Türk-Arap Ekonomi Forumu açılışında konuşacak.

10.00

İstanbul Kalkınma Ajansı Yönetimi, İstanbul'u geleceğe taşıyacak projeleri İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın katılacağı programla açıklayacak.

13.30

-İBB Başkanı Kadir Topbaş, Gaziosmanpaşa Meydanı Projesi temel etme törenine katılacak.

//////////////////////////////

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 1

1- İSTANBUL'DA FETÖ/PDY OPERASYONU

Haber-Kamera: Hakan KAYA-Ozan URAL-Ramazan EĞRİ-Soner HASIRCIOĞLU-Sinan BİLGİLİ / İSTANBUL,

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri İstanbul merkezli toplam 17 ilde önceden belirlenen 60 adreste eş zamanlı FETÖ/PDY operasyonu düzenledi. Operasyonun İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında"ByLock" kullandıkları tespit edilen daha önce KHK ile kamu görevinden çıkarılmış 60 eski emniyet mensubuna yönelik olduğu belirtildi.

Fatih Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğünden konvoy halinde saat 05.00 sıralarında ayrılan polis ekipleri operasyon yapılacak adreslere doğru yola çıktı. Operasyona Terörle Mücadele (TEM) ve Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de destek verdi. Bakırköy Florya Caddesi'nde bulunan 4 katlı bir apartmana giren polis ekipleri içeride aramalar yaptı. Operasyon yapılan diğer adresler ise Ataşehir, İçerenköy Mahallesi Estor Evleri ile Eyüp Yeşilpınar Mahallesi Erguvan Sokakta bulunan bir apartmanın birinci katı idi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüpheliler Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi.

Görüntü dökümü:

---------------

-Polislerin operasyon yapılan adreslere gidişi

-Adreslere giren polisler

-Şüphelilerin sağlık kontrolünden geçirilmesi

-Genel ve detaylar

23.03.2017 - 07.01 Haber Kodu : 170323013

23.03.2017 - 07.47 Haber Kodu : 170323014

========================

2- AKŞENER: BAHÇELİ 2019'DA CUMHURBAŞKANLIĞINA ADAY OLURSA SÖZ VERİYORUM BENİM OYUM ONA

*Meral Akşener;

"Gittiğimiz yerlerde görüyorum, bu salonun duvarlarına da yazılmış, 'Devletin başına Devlet gelecek' demek ki sayın Bahçeli ilk seçimlerde, 2019'da Cumhurbaşkanlığına aday olacak. Söz veriyorum, benim oyum ona."

Haber - Kamera: Mehmet İlkay ÖZER / İstanbul DHA

Partisinden ihraç edilen MHP Genel Başkan adaylarından Meral Akşener, referandum sürecinde yürüttüğü kampanyalar kapsamında Milli Egemenlik ve Demokrasi Platformu'nun düzenlediği "Milli İradenin Önemi" adlı toplantıya katıldı. Bayrampaşa'da bulunan bir düğün salonunda saat 20.00'de başlayan toplantıya gelenler ilk olarak Meral Akşener'le fotoğraf çektirdi. Özellikle kadınlar Akşener'e yoğun ilgi gösterdi. Ardından Meral Akşener salonda bulunanlara hitap etti.

"BU MİLLET DEVLETİ SOKAKTAN TOPLADI"

Meral Akşener kendisine sorulan darbe gecesi neredeydin? sorusuna verdiği cevabı salondakilere anlattı. Akşener, "Uçakla seyahat ederken biri bana '15 Temmuz'da neredeydin, niye tank üstüne çıkmadın?' diye sordu. 'Tankın üstü dolu, birinde sayın Cumhurbaşkanı var. Birinde sayın Başbakan var. Birinde İçişleri Bakanı var. Benim gibi bir fakire yer kalmadı. Ben sıramı 28 Şubat'ta savdım' dedim. Esas olan şudur, Cumhurbaşkanı gökyüzünde uçarken, Başbakan Kastamonu'da tüneldeyken, bir belediye başkanı gecekonduda titrerken, İçişleri Bakanı Gürcistan semalarında uçarken, bu millet devleti sokaktan topladı." ifadelerini kullandı.

"MADEM BEN BU KADAR KALLAVİ FETÖ'CÜYÜM ÜÇ TANE ŞAKİRT DEVŞİRMEM GEREKİRDİ"

Akşener, kendisinin haricinde ailesinden de kimsenin FETÖ ile bağlantısının olmadığını belirtti. Akşener, "Beş kuşağa kadar baktık, bir tane FETÖ'cü yok. Madem ben bu kadar kallavi FETÖ'cüyüm üç tane şakirt devşirmem gerekirdi, herhalde. Akrabalarımdan bir tane işinden atılan, açığa alınan yok. Bu söylediklerimi ülkemizde söyleyebilecek siyasetçi sayısı son derece azdır. Bizlere FETÖ'cü diyenler önce kendi yanındakilere bakacak." dedi.

"BENİ ÇİFT SATIR KIYMA YAPTILAR"

Akşener MHP'deki kongre sürecinin neden gerçekleşmediğini ise şöyle açıkladı, "2016 Nisan ayından sonra yapılan araştırmalarda, Ak Parti'den MHP'ye 8 puan oy gelmişti. O saatten sonra beni çift satır kıyma yaptılar. Başbakan, Adalet Bakanı herkes devreye girdi. O kongre bir hukuk ayıbı ile yapılmadı. Bununla da kalmadı beni partiden attılar."

"DEVLETİN BAŞINA DEVLET'İ NASIL GETİRECEKSİN KARDEŞİM"

"Gittiğimiz yerlerde görüyorum. Bu salonun duvarlarına da yazılmış, 'Devletin başına Devlet gelecek' Demek ki sayın Bahçeli ilk seçimlerde, 2019'da Cumhurbaşkanlığına aday olacak. Söz veriyorum, benim oyum ona. Hadi aday olsun bakalım. Devletin başına Devlet'i nasıl getireceksin kardeşim. Recep Tayyip Erdoğan beyefendiyi devletin başına getirebilmek için bize sövüyorsunuz siz." dedi.

Görüntü Dökümü:

---------------------

-Akşener'in salona gelişi

-Salondan görüntüler

-Akşener'in açıklamaları

-Genel ve detay görüntüler

22.03.2017 - 22.22 Haber Kodu : 170322264

======================

3- VEYSİ KAYNAK: BAŞKANLIK MODELİ BELEDİYELERİMİZDE UYGULANIYOR

Haber: Ezgi ÇAPA Kamera: Yaşar KAÇMAZ / İstanbulDHA

Bahçelievler'de yüzme havuzu açılışında konuşan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, başkanlık sistemini mevcut belediye başkanlığı sistemine benzeterek "Başkanlık modeli belediyelerimizde uygulanıyor. Halkımız bir yandan belediye başkanını seçiyor bir yandan da onun danışma meclisi gibi çalışan belediye meclisini. Yapmak istediğimiz tam da bu. Eğer belediye başkanı sistemi diktatörlük oluştursaydı, belediye başkanlarının hepsinin diktatör olması lazımdı" dedi.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ve İstanbul Büyükşehir Belediye(İBB) Başkanı Kadir Topbaş, Bahçelievler'de hizmete giren yüzme havuzunun açılışını yaparak, Bahçelievler'deki yatırım ve hizmetlerin toplu açılış törenine katıldı.

"EĞER BELEDİYE BAŞKANI SİSTEMİ DİKTATÖRLÜK OLUŞTURSAYDI..."

Açılış töreninde konuşan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, "Bu coğrafyada bu devleti güçlü kılmak zorundayız, çünkü bu coğrafyada zayıf devletlerin ne halde olduklarını görüyoruz. Irak'ta, Suriye'de, Afganistan'da gördük. Dünyanın en güzel coğrafyasında, en güzel şehrinde, en çok risklerle karşı karşıya olan bir yerdeyiz. O nedenle 16 Nisan'ı çok önemsiyoruz" dedi.

Başkanlık sistemini belediye başkanlığı sistemine benzeten Kaynak, "Başkanlık modeli belediyelerimizde uygulanıyor. Halkımız bir yandan belediye başkanını seçiyor bir yandan da onun danışma meclisi gibi çalışan belediye meclisini. Yapmak istediğimiz tam da bu. Eğer belediye başkanı sistemi diktatörlük oluştursaydı, belediye başkanlarının hepsinin diktatör olması lazımdı" dedi.

"KILIÇDAROĞLU YAPMAK İSTEDİĞİMİZİN NE OLDUĞUNU ÖĞRENMEK İSTİYORSA KANDİL'E BAKSIN"

5 yılda bir sandığa gidileceğini ve millete doğrudan hesap verileceğini söyleyen Kaynak, "Kılıçdaroğlu, yapmak istediğimizin ne olduğunu öğrenmek istiyorsa, Kandil'e baksın, Pensilvanya'daki sapığa baksın. Almanya'da, Hollanda'da, Avusturya'da yeniden başkaldıran Nazizme Faşizme baksın. Bir hanımefendi bakanımızı atlarıyla, itleriyle kendi konsolosluğa sokmayarak kadın hakkı, ifade özgürlüğü ne varsa yerin dibine batıran Avrupa'ya baksın. Kılıçdaroğlu için söyleyeceğim en kolay yol budur." dedi.

"KILIÇDAROĞLU'NA CEVAP VERMEYE BİLE LÜZUM GÖRMEDİK"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da demagojik bir siyaset arenasında olduklarını söyleyerek "Sayın Kılıçdaroğlu, 2009 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğunda vatandaşlarımız ve medyanın önünde kaç kez elinde dosyalarla geldi, 'Sana 3 gün müsaade, cevabını ver' dedi. Biz muhatap bile kabul etmedik. Çünkü öyle bir endişemiz yoktu. Bizim muhatabımız halktır. Biz kendimizi halka anlattık, cevap vermeye bile lüzum görmedik" dedi.

"YETER Kİ SİZ 16 NİSAN'DA BU DURUŞUNUZU 'EVET' OLARAK GÖSTERİN"

Bahçelievler havuzunun 22 ay önce temelini attıklarını söyleyen Topbaş, "Bu ne ilk ne de son. Siz bizim arkamızda durduğunuz sürece, bize destek verdiğiniz müddetçe bunların ardı arkası kesilmeyecek. Yeter ki siz 16 Nisan'da bu duruşunuzu 'Evet' olarak gösterin. İstanbul'un herkesin imrendiği, bütçesinin tam takır olmadığı, hava kirliliğinin olmadığı bir şehir olsun istiyorsanız 'Evet' deyin" diye konuştu.

HAVUZDA ÇOCUKLAR YARIŞTI, KAYNAK VE TOPBAŞ İZLEDİ

Törende konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, çocuklarla birlikte önce temeli atılacak olan Mehmet Akif Mahallesi'ndeki 121 Metrelik Atıksu Hattı'nın inşaatına bağlanarak temel atma törenini gerçekleştirdi. Kaynak, Topbaş ve Develioğlu, daha sonra yine çocuklarla kurdele keserek Bahçelievler Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ile diğer atıksu yatırımlarının açılışını gerçekleştirdi. Yüzme havuzunu da gezen Kaynak ve Topbaş, yüzme gösterisi yapan çocuklardan müsabakalarda ve olimpiyatlarda madalya istedi.

Açılışı Yapılan Yatırımlar şöyle:

Bahçelievler Yarı Olimpik Yüzme Havuzu

Bahçelievler-Yenibosna Atıksu Aktarım Tüneli (1250 metre)

Atıksu ve Yağmur Suyu Kanalı (5 Kilometre)

Temeli Atılan Yatırımlar şöyle:

5 Mahalleye 12 Kilometre Atıksu ve Yağmursuyu Kanalları

Mehmet Akif Mahallesi'ne de 121Metre Uzunluğunda Atıksu Hattı

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Törenden görüntüler

-Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'ın konuşması

-İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın konuşması

-Kurdele kesiminden görüntü

-Çocukların havuzdaki yarışlarından görüntü

-Kaynak ve Topbaş'ın çocukları izlemesi

-Detaylar

22.03.2017 - 20.17 Haber Kodu : 170322242

=============================

4- BAYRAMPAŞA'DA MİNİBÜSÜN ÇARPTIĞI YAYA ÖLDÜ

Haber - Kamera: Soner HASIRCIOĞLU / İSTANBUL DHA

Bayrampaşa'da servis minibüsünün çarptığı 30 yaşlarındaki bir kişi öldü. Alınan bilgiye göre, Fethi Kaya yönetimindeki 34 GD 4046 servis minibüsü, saat 21.15 sıralarında O3 Karayolu'ndan İstoç istikametine giderken, Gaziosmanpaşa Sapağı yakınındaki üst geçidin altında bir kişiye çarptı. Çarpmanın etkisiyle yola savrulan yaya, ağır yaralandı. Kaya'nın ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, yayanın öldüğünü belirledi. Üzerinde herhangi bir kimlik çıkmayan kişinin cesedi Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Basın mensuplarının soruları üzerine Fethi Kaya, "Abi ben köprüden taş koptu zannettim, başka bir şey görmedim. Ben sol şeritte ilerlerken ön tampona vurdu. Biraz ileride durdum, gelip baktım. Arkadaşlar öldüğünü söyledi." dedi.

Fethi Kaya, gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Kaza nedeniyle bir süre durma noktasına gelen trafik, çalışmaların ardından normale döndü.

Görüntü Dökümü

------------------

-Ambulansın içindeki ceset görüntüsü

-Servis minbüsü

-Polisin çalışmaları

-Servis Minibüsü şoföerü ile röp.

-Detaylar

22.03.2017 - 23.05 Haber Kodu : 170322266

============================

5- BAYRAMPAŞA'DA MOTOSİKLET KAZASI: 1 YARALI

Haber - Kamera: Soner HASIRCIOĞLU / İSTANBUL DHA

TEM bağlantı yolu Aksaray istikameti Bayrampaşa ayrımını geçtikten sonra meydana gelen motosiklet kazasında sürücü bariyerlere çarparak yaralandı.

Kaza, Tem bağlantı yolu Aksaray istikameti Bayrampaşa ayrımını geçtikten sonra saat 21.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 06 FE 0376 plakalı motosiklet sürücüsü Fatih Yayla (21), seyir halindeyken iddiaya göre bir aracın sıkıştırması sonucu direksiyon hakimiyetini kaybederek bariyerlere çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan Yayla, bariyerlerin arasına düşerek yaralandı. Yoldan geçen sürücüler yaralının yardıma koşarken, bir yandan da durumu polis, itfaiye ve sağlık ekiplerine haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık görevlileri, yaralı motosiklet sürücüsüne ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Bu sırada yoldan geçen diğer motosiklet sürücülerinin de yardıma koştuğu görüldü. Polis ekipleri olay yerinde güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri de herhangi bir olumsuzluğa karşı olay yerine geldi. Motosiklet sürücüsü, ilk müdahalenin ardından Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Kaza sonrası motosiklet çekici yardımıyla olay yerinden kaldırıldı.

Polis ekiplerinin kaza sonrası soruşturma başlattığı öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

Kaza yapan motosiklet sürücüsü

Motosikletin görüntüsü

Yaralının ambulansa konulması

Yoldan geçen motosiklet sürücüsü ile röp

Genel ve detaylar

23.03.2017 - 00.11 Haber Kodu : 170323002

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Şimşek Veysi Kaynak Kadir Topbaş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title