Haberler

Dha İstanbul Haber Takip Gündemi

15.30/16.00/16.30/17.15-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne taziye ziyaretinde bulunacak.

15.30/16.00/16.30/17.15

-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne taziye ziyaretinde bulunacak. Terör saldırısının gerçekleştiği Beşiktaş Şehitler Tepesi'ne karanfil bırakacak. Taksim Acıbadem Hastanesi'nde, Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde terör saldırısında yaralananları ziyaret edecek.

10.00/11.00/12.00/13.00

-HAK-İŞ, MEMUR-SEN, MÜSİAD, TEMAD, TESK, TİSK, TOBB, TÜRK-İŞ, TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ, TÜRK KAMUSEN, TÜRKONFED, TÜRMOB, TÜSİAD ve TZOB İstanbul'da meydana gelen hain terör saldırısı sonrasında, hep birlikte taziye ziyaretlerinde bulunacak. Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü-İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü-İstanbul Valiliği-Vodafone Arena Stadı Yakını, Şehittepe

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 1

1- ŞEHİT POLİSLER İÇİN NÖBET TUTTULAR

Haber-Kamera: Murat DELİKLİTAŞ - Özgür EREN / İstanbul

Beşiktaş'ta meydana gelen terör saldırısının yaşandığı Şehitler Tepesi'ne ziyaretler devam ediyor. Bazı vatandaşlar, saldırının olduğu noktada şehitler için dua okuyup, karanfil bırakırken, Çanakkale Savaşı'nda Türk Askerlerinin giydiği üniforma ve Türk Bayrağı ile Şehitler Tepesi'ne gelen iki vatandaş ise 'Polislerin yarım kalan nöbetini devam ettirdiklerini' belirterek nöbet tuttu.

Nöbet tutmak için Sinop'tan geldiğini ifade eden Saffet Gümüş, "Rahmetli dedem Çanakkale Savaşı'nı anlatırken ağlardı. Bizde o ruh var. Biz de 'Türkiye'mize sahip çıkalım, şehit olan askerlerimizin nöbetleri yarım kalmasın, gidelim vatanımız ve milletimiz için nöbetimizi tutalım, duamızı okuyalım' dedikö diye konuştu.

Saffet Gümüş'ün dedesinin İstiklal Madalyası'yla nöbet tutan Cemalettin Kaymakçı ise, soğuk havaya rağmen iki saat boyunca nöbet tutacaklarını belirterek "'Ülkemizin başı sağ olsun' diyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Biz Tokatlılar'ın 'Hey Onbeşli Onbeşli' diye bir ağıtımız var. Biz Onbeşlilerin torunlarıyız. Çanakkale şehitlerimizin kıyafeti ile buraya geldik. Şehit olan kardeşlerimizin nöbetinin yarım kaldığını düşündük ve buraya geldik. Hava şartlarının soğuk olması bizim için gerçekten önemli değil. Karar verdik, iki saat nöbet tutacağız. O kadar çok düşmanımız var ki; bizim birlik olmaya ihtiyacımız var. Vatan sevgisi imandan gelir diyorumö dedi.

Kasımpaşa'dan gelen bazı vatandaşlar da şehitler için dua okuduktan sonra, nöbet tutanlarla hatıra fotoğrafı çekti.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Nöbet tutan iki kişiden genel ve yakın detaylar

-Nöbet tutanların elindeki bayraktan görüntü

-Nöbet tutan kişinin elindeki savaş madalyasından görüntü

-Ziyarete gelen vatandaşların nöbet tutan asker kıyafetlilerle fotoğraf çektirmesi

-Cemalettin Kaymakçı ile röportaj

-Saffet Gümüş ile röportaj

13.12.2016 - 22.52 Haber Kodu : 161213223

=================================

2- MHP'LİLERDEN "TERÖRE LANET ŞEHİTLERE SAYGI" YÜRÜYÜŞÜ

Haber-Kamera: Mehmet İlkay ÖZER / İstanbul DHA

MHP'liler, Beşiktaş'taki terör saldırılarını protesto etmek için "Teröre Lanet Şehitlere Saygı yürüyüşü" düzenledi.

MHP İstanbul İl Başkanlığının çağrısı üzerine MHP Bayrampaşa İlçe Binasında saat 19.00'da toplanan yüzlerce kişi, ellerinde bayraklar ve sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti. "Teröre Lanet Şehitlere Saygı yürüyüşü" olarak adlandırdıkları yürüyüş sırasında grup, yoldan geçen çevik kuvvet otobüsüne sevgi gösterisinde bulundu.

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne kadar yürüyen MHP'liler, buradaki polislere taziye dileklerini iletti.

MHP İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş burada basın açıklaması yaptı. Terörle yaşamayı kimsenin bu millete öğretemeyeceğini belirten Karataş, "Artık buna müsaade etmeyeceğiz. Devletimiz ve milletimiz güçlüdür. Milliyetçi Hareket Partisi parlamentoda, tüm ülkede; terörü sonlandırması adına, anaların gözyaşını dindirip gencecik vatan evlatlarının toprağa verilmemesi için hükümetimize sonsuz kredi tanımış ve destek olmuştur. Devletimiz ve milletimiz bunların hepsinin üstesinden gelecektir. Türk milletinin bu işi sonlandıracağına inanıyoruz." dedi.

Basın açıklamasının ardından eylem sona erdi.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Grubun sloganlar atması

-Çevik Kuvvet önüne gelmeleri

-Karataş'ın açıklamaları

-Genel ve detaylar

13.12.2016 - 20.50 Haber Kodu : 161213212

=================================

3- ŞİLE'DE "TERÖRE LANET" YÜRÜYÜŞÜ

Haber-Kamera: Nurcan KIRCALI / İSTANBUL DHA

Beşiktaş'ta meydana gelen terör saldırısı nedeniyle Şile'de "teröre lanet" yürüyüşü düzenlendi.

Üsküdar Caddesi'nde bu akşam toplanan yüzlerce kişi, ellerinde bayraklarla sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti. Yürüyüşe Şile Kaymakamı Salih Yüce, Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, Ak Parti Şile İlçe Başkanı İlhan Ocaklı, MHP Şile İlçe Başkanı Mustafa Pıçak da katıldı. Şile Polis Merkezi Amirliği önüne kadar yürüyen gruba Şile Kaymakamı Salih Yüce bir konuşma yaptı.

"ACIMIZI PAYLAŞTINIZ"

Konuşmasında şehitlere rahmet dileyerek başlayan Salih Yüce, "Soğuk hava ve kar yağışına rağmen bizleri yalnız bırakmadınız ve acımızı paylaştınız. Toprak eğer değer kazanırsa vatan olur, bizde de toprağın değeri kandır. Bu güne kadar ödediğimiz gibi bundan sonra da değer ödemeye hazırız" dedi.

ŞİLE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNDEN ŞEHİTLERE DUA ..

Şile İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Dizieğri, patlamada şehit düşenler için dua okudu.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Grubun yürüyüşe geçmesi

-Atılan sloganlar

-Kaymakamın konuşması

-Dua edilemesi

13.12.2016 - 22.11 Haber Kodu : 161213221

==============================

4- BODRUM KATINDA BIÇAKLI DEHŞET: 1 ÖLÜ, 2 YARALI

Haber-Kamera: Hakan KAYA-Ozan URAL / İSTANBUL,

Kartal'da bir apartmanın bodrum katında meydana gelen bıçaklı kavgada 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kadın ise yaralandı. Saldırıyı gerçekleştirdiği belirtilen Abdurrahim Acar olayın ardından karakola giderek polise teslim oldu.

Olay saat 02.00 sıralarında Kartal, Atalar Mahallesi Zülüf Sokakta bulunan 8 katlı apartmanın bodrum katında meydana geldi. İddiaya göre evde bulunan Abdurrahim Acar, Mümtaz Akgöl ve yabancı uyruklu olduğu öğrenilen 2 kadın arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle kavga çıktı. Kavganın büyümesi üzerine Abdurrahim Acar, 2 kadını ve 62 yaşındaki Mümtaz Akgöl'ü bıçaklamaya başladı.

Kadınlardan biri hafif şekilde, diğer kadın ve Mümtaz Akgöl ise ağır şekilde yaralandı. Komşuların ihbarı üzerine olay yerine polis ve ambulans sevk edildi.

Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından yaralı 2 kadın ambulansla Kartal Dr. Lütfü Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Sağlık ekipleri ağır yaralanan Mümtaz Akgöl'ün ise olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri ve Cinayet Büro Amirliği ekipleri, bir süre olayın yaşandığı dairede delil araştırması yaptı. Olay yerine gelen Cumhuriyet Savcısının incelemelerinin ardından ceset cenaze aracına konularak Kartal Dr. Lütfü Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

Olayın ardından kaçan Abdurrahim Acar ise yaklaşık bir saat sonra Maltepe Cumhuriyet Polis Merkezi'ne giderek teslim oldu.

Görüntü dökümü:

--------------------

-Olayın olduğu bina

-Polis ekipleri

-Sağlık ekipleri

-Olay yeri inceleme polisleri

-Penceneden bakan apartman sakinleri

-Cesedin cenaze arabasıyla götürülmesi

-Genel ve detaylar

14.12.2016 - 07.04 Haber Kodu : 161214017

===========================

5- UYUŞTURUCU SATICISI İKİ GRUBUN ÇATIŞMASINDA YOLDAN GEÇEN BİR KİŞİ ÖLDÜ

OLAY GÜVENLİK KAMERALARI TARAFINDAN GÖRÜNTÜLENDİ

Haber: Ali AKSOYER- Kamera: Soner HASIRCIOĞLU / İSTANBUL DHA

Beyoğlu'nda, uyuşturucu ticareti yaptığı iddia edilen iki grup arasında yaşanan silahlı çatışma sırasında yoldan geçmekte olan bir kişi tabancayla vurularak öldü. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis şüphelileri yakalamak için çalışıyor.

SOKAK ORTASINDA ÇATIŞTILAR

Beyoğlu, Kocatepe mahallesi, Aşikar sokak üzerinde önceki gün meydan gelen olayda, iki grup arasında önce kavga ardından silahlı çatışma yaşandı. Yaşanan olay sırasında yoldan geçmekte olan Hamit Yarış, vücuduna isabet eden kurşunla ağır yaralandı. Çevreden yetişenler tarafından hastaneye kaldırılan Hamit Yarış tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

Polis tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada olay sırasında bölgede uyuşturucu satışı yapan iki ayrı çeteye mensup kişilerin kavga ettikleri ve ardından silahlarını çekerek çatıştıkları tespit edildi.

Öte yandan, Hamit Yarış'ın vurulma anıda güvenlik kameraları tarafından görüntülendi. Görüntülerde iki ayrı grup üyelerinin birbirlerini kovaladıkları bu sırada yol kenarında duran Hamit Yarış'ın vurularak yere düştüğü görülüyor.

POLİS OPERASYONLARI SÜRDÜRÜYOR

Yetkililer olayı gerçekleştiren kişilerin tespit edilerek yakalanması için operasyonların aralıksız sürdüğünü belirttiler.

Görüntü Dökümü:

--------------

GÜVENLİK KAMERA GÖRÜNTÜLERİ

-Sokaktaki koşturmaca

-Vurulma anı

-Bazı kişirin vurulan kişinin başına gelmesi

-Sağlık ekiplerinin müdahalesi

-Yaşanan hareketlilik

-Ölen Hamit Yarış'ın fotoğrafı

13.12.2016 - 21.36 Haber Kodu : 161213217

========================

6- İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI

Haber- Kamera: Ozan URAL - Soner HASIRCIOĞLU- Cengiz ÇOBAN - Hasan YILDIRIM- Özgür EREN-Mehmet İlkay Özer - Hüseyin ASLIYÜCE - Uğur AYAZSIN / İSTANBUL DHA

İstanbul'da dün akşam saatlerinde kar yağışı başladı. Aralıklarla sulu kar şeklinde yağan kar kısa sürede etkisini kaybetti.

BAZI EVLERİN ÇATILARINI VE ARAÇLARI KAR KAPLADI

Anadolu yakasının yüksek kesimlerinde kar yağışı etkisini gösterdi. Özellikle Kartal ve Sancktepe çevresinde kar yağışının başladığı görüldü. Bazı evlerin çatıları ve araçların camları karla kaplandı.

GECE TUZLAMA VE KÜREME ÇALIŞMASI YAPILDI

Yağış gece saatlerinde ise etkisini yer yer arttırdı. Karayolları Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından yerleştirilen levhalarda sürücüler buzlanmaya karşı uyarılırken, Büyükşehir Belediyesi'nin tuzlama yapan ve kar küreyen araçları da yolların kapanmasını engelliyor. Mahalle aralarında ise araçların üstlerinin tamammen karla kaplandığı görülüyor.

BAZI UÇUŞLAR İPTAL

İstanbul'da etkili olması beklenen kar yağışı nedeniyle Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Atatürk Havalimanı çıkışlı uçuşlarda %5 oranında seferleri azaltma kararını havayolu şirketleri ile birlikte almıştı. THY ise 20 seferini iptal etmişti.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Maçka parkından kar yağışı görüntüsü

-Kar yağışından görüntü

-Çatı ve araçların üzerinden kar görüntüsü

-Vatandaşlarla röp

-Genel ve detay görünütler

-Atatük Havlimanı Kule'den görüntü

-Pistte uçak görüntüsü

-Pistte giden uçak görüntü

-Boarddan iptal yazısı görüntüsü

-Yolcu görüntüsü

-Kar yağışından detay

-Tuzlama yapan araçlar

-Uyrarı levhaları

-Araçların üzerinde kar birikmesi

-Genel ve detaylatr

14.12.2016 - 06.11 Haber Kodu : 161214016

13.12.2016 - 17.29 Haber Kodu : 161213162

13.12.2016 - 20.56 Haber Kodu : 161213213

==================================

7- KAR KÜREME ARAÇLARI YOL KENARLARINA KONUŞLANDIRILDI

Haber-Kamera: İbrahim AKTÜRK / İSTANBUL DHA

Meteorolojinin kar yağışı uyarısının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait kar küreme araçları ana arterlerde bekletiliyor.

D-100 Karayolu üzerindeki farklı noktalarda İBB'ye ait kar küreme araçları konuşlandırıldı. Ayrıca, yol üzerindeki elektronik levhalarda kar sembolüyle sürücüler uyarıldı.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-E-5 Cevizlibağ mevkii ve Ayvansaray'daki kar küreme araçlarından görüntü

-Trafikten detay görüntüler

-Kar küreme aracının üzerindeki tuzlardan detaylar

-Yol tabelasındaki uyarılardan görüntü

-Genel görüntüler

13.12.2016 - 17.14 Haber Kodu : 161213150

=================================

8- İSTANBUL'DA TRAFİK DURMA NOKTASINA GELDİ

Haber- Kamera: Cengiz ÇOBAN - İbrahim AKTÜRK / İSTANBUL DHA

İstanbul'da dün akşam saatlerinde kısa süre de olsa yağan karın da etkisiyle trafik durma noktasına geldi. İstanbul Büyük Şehir Belediyesi verilerine göre trafik yoğunluğu yüzde 80'i aştı. İstanbul'da iş çıkışı trafik D 100 karayolunda Topkapı'dan 15 Temmuz Köprüsü arasında yoğun seyrederken karşı yönde Topkapı'dan Avcılar'a kadar trafik oldukça yoğun ilerledi. TEM Karayolunda ise Tekstilkent-Mahmutbey gişeleri arası yoğun seyretti.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Trafik akışından görüntüler

13.12.2016 - 19.07 Haber Kodu : 161213189

13.12.2016 - 19.24 Haber Kodu : 161213198

============================

9- GAZETECİ HÜSNÜ MAHALLİ GÖZALTINA ALINDI

Haber: Çağatay KENARLI, İstanbul DHA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Gazeteci Hüsnü Mahalli, twitter üzerinden devlet büyüklerine hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alındı.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince evinde gözaltına alınan Mahalli, Vatan Caddesi'nde bulunan Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Mahallinin evinde yapılan aramada bulunan dijital malzemelere incelenmek üzere el konuldu. Mahalli'nin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

=================================

10- RUSYA BAŞKONSOLOSLUĞU ÖNÜNDE HALEP EYLEMİ

Haber-Kamera: Mehmet İlkay ÖZER / İstanbul DHA

Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği, (ÖZGÜR-DER) Beyoğlu'nda bulunan Rusya Başkonsololosluğu önünde, "Halep için ayaktayız" eylemi düzenledi.

Galatasaray Lisesi önünde dün akşam 20.00 sıralarında toplanan yüzlerce kişi, Halep'te yaşanan sivil ölümlere, açlığa ve savaşa dikkat çekmek için Rusya Konsolosluğu'na yürüdü. Tekbir getirip, sloganlar atan grup Rusya Başkonsolosluğu önünde bir basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan Ahmet Yasir Kocamaz yaşanan insanlık dramına dikkat çekerek, "Bombalanmayan tek bir hastanenin bile kalmadığı Halep'te yaralanmak, ölümden daha trajik bir hal almış durumdadır. Gıda yardımının ulaştırılamadığı Halep'in yavruları cennette yemek yiyebileceğiz diye ölüme kucak açıyor. Bugün Halep'te tarihin gördüğü en acımasız katliamlardan biri yaşanıyor. İnsan en temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamayacak hale gelmiş durumda. İnsanlar ölüm ve açlıkla pençeleşmektedirler." ifadelerini kullandı.

Grup, basın açıklamasının ardından sloganlar atarak ayrıldı.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Grubun Galatasaray lisesi önünde toplanması

-İstiklal Caddesinde yürüyüşü

-Yapılan basın açıklaması

-Genel ve detaylar

13.12.2016 - 22.53 Haber Kodu : 161213224

===============================

11- HİZB-UT TAHRİR'DEN HALEP EYLEMİ

Haber-Kamera: Mehmet İlkay ÖZER / İstanbul DHA

Hizb-ut Tahrir üyesi bir grup, Beyoğlu'nda bulunan Rusya Başkonsolosluğu önünde, Halep'te için protesto eylemi düzenledi.

Galatasaray Lisesi önünde dün saat 22.00 sıralarında toplanan yüzlerce kişi Halep'te yaşanan sivil ölümlere, açlığa ve savaşa dikkat çekmek için Rusya Konsolosluğu'na yürüdü. Tekbir getirip, sloganlar atan grup Rusya Başkonsolosluğu önünde bir basın açıklaması yaptı.

Grup adına Mahmut Kar tarafından okunan basın açıklamasında, "Yaklaşık altı yıldır Suriye'de yaşanan zulüm ve katliamlar, özellikle de son aylarda Halep'teki katliamlar akıl almaz boyutlara ulaştı. Tüm dünyanın gözleri önünde Müslüman kardeşlerimiz Halep'te hunharca katlediliyor. " denildi.

Grup yapılan basın açıklamasının ardından sloganlar atarak konsolosluk önünden ayrıldı.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Grubun yürüyüşü

-Atılan sloganlar

-Yapılan basın açıklaması

-Genel ve detaylar

13.12.2016 - 23.48 Haber Kodu : 161213233

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kemal Kılıçdaroğlu Rusya Şile Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title