Haberler

Dha İstanbul - (Ek Görüntülerle) Dolu Ortaköy'de Evlere Zarar Verdi

Dolu yağışı Ortaköy'de bulunan evlerin dış cepheleri ve camlarına zarar verdi, kiremitlerini kırıldı.

Dolu yağışı Ortaköy'de bulunan evlerin dış cepheleri ve camlarına zarar verdi, kiremitlerini kırıldı.

Haber-Kamera: Özgür EREN- Akın ÇELİKTAŞ / İstanbul DHA

Dolu yağışı nedeniyle Ortaköy Mahallesi Mandıra Sokak ve çevresindeki evlerde maddi hasar meydana geldi. Mandıra Sokak içerisindeki bazı evlerin dış cepheleri zarar gördü, evlerinde camları kırıldı, bazı evlerin de çatısındaki kiremitlerin kırıldığı görüldü. Camcıların yoğun oldukları için gelmediklerini söyleyen mahalle sakinleri kırılan camlarını poşet ile kapatarak çözüm bulmaya çalıştılar.

Dolu yağışında evi zarar gören Yakup Karaca "Dün akşam saatlerinde malum İstanbul kötü bir gün geçirdi. Ortaköy'de hasar alan bir çok ev var. Dolu kuzeyden geldiği için ceviz büyüklüğünde ve kilometrelerce hızla aşağıya iniş yaptı. Bir çok ev hasar aldı özellikle camlar. Herkes Ortaköy'de evlerini onarmaya çalışıyor. Camcıları arıyoruz camcılar iki günden beri dolu. Ortaköy'de yüksek yerde kaldığımız için baya bir sel almış, araçlar sürüklenmiş. Doğal bir afet, buna da şükür diyoruz. Allah daha beterinden saklasın bizleri. Evlerin bir çoğu mantolamalı ve taş büyüklüğünde olduğu için baya bir hızlı geldiği için hasar vermiş. Parmaklıklar camları korumuş ama parmaklık olmayan evlerin camları kırılmış vaziyette. Yaz döneminde böyle bir yağmurun böyle bir dolunun olması tabi ki doğal bir etken" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

------------------------

EK GÖRÜNTÜLER:

-------------------------

Yağış sırasında çekilen cep telefonu görüntüleri

GEÇİLEN GÖRÜNTÜLER:

---------------------------

-Evlerin dış cephelerinin dolu vurmasından detay görüntü

-Evlerin camlarının kırık olması

-Evlerin camlarının poşetler ile kapatılması

-Evlerin çatısındaki kiremitlerin kırık olması

-Vatandaşların zarar gören evlerini onarmaya çalışması

-Genel ve yakın detaylar

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title