Haberler

Dha İstanbul- Cumhuriyet Gazetesi Davasında Üçüncü Gün...

Haber: Özden ATİK / İstanbul, DHA

Gazeteciler Can Dündar, Ahmet Şık, Kadri Gürsel, Musa Kart'ın sanıkları arasında bulunduğu Cumhuriyet Gazetesi yönetici ve yazarlarına yönelik 19 sanıklı davanın, üçüncü duruşması başladı.

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, gazeteci Ahmet Şık'ın arasında bulunduğu tutuklu sanıklar getirildi. CHP Milletvekili Mahmut Tanal, İstanbul Barosu Başkanı avukat Mehmet Durakoğlu, gazeteci Hasan Cemal, yazar Oya Baydar ile çok sayıda yerli-yabancı gazeteci ve sanık yakını da duruşmaya izledi.

"CUMHURİYET 40 YILDIR FETÖ İLE MÜCADELE ETMEKTEDİR"

Davanın üçüncü günü, Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyesi sanık Hakan Karasinir'in savunması ile başladı. Karasinir, "Hiçbir terör örgütüyle ilişkim yok. Teröre karşıyım. Ne FETÖ, ne de başka bir dinci cemaatle işim oldu. İddianamedeki tüm iddiaları reddederim. Fetullah'ı tanımam. Aynı masada oturmadım. Birlikte fotoğrafım yok. Ona 'Hocaefendi Hazretleri' derlerdi, Ben hiç o tabiri kullanmadım. Örgütün güçlenmesini ben sağlamadım. Hakkımda FETÖ'cü olduğuma dair kanıt yok, buna rağmen 9 aydır tutukluyum. Bugün Türkiye'de darbeye teşebbüsle suçlanan askerleri ben atamadım. 15 yıl boyunca Pensilvanya'ya giden politikacılar kimlerdi? Hiçbir Cumhuriyet çalışanı o uçakta yer almadı" dedi. Karasinir sözlerini şöyle tamamladı: "Bu gazetenin adını Atatürk koydu. Türkiye'nin en köklü gazetesidir. 40 yıldır FETÖ ile mücadele etmektedir Cumhuriyet. Bunun 34 yılına şahidim. Eğer hapiste olmasam güler geçerdim bu iddialara. Burada diğer amaç, tüm medyaya gözdağı vermek, tüm muhalif sesleri susturmak. Cumhuriyet'in hiçbir illegal örgütle işi olamaz. Türkiye, dünyanın en büyük gazeteci hapishanesi olmuş durumda. Gazeteciler baskı altında. Bağımsız gazeteciliğin altı kazılmak isteniyor. Basın özgürlüğü olmazsa demokrasi de olmaz."

Duruşma sanık Turhan Günay'ın savunmasıyla devam ediyor.

BUGÜNE DEK 8 TUTUKLU SANIK SAVUNMASINI YAPTI

Davada bugüne dek Yayın Danışmanı Kadri Gürsel, Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, Cumhuriyet Vakfı İcra Kurulu Başkanı avukat Akın Atalay, Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri avukat Bülent Utku, Güray Tekin Öz, Önder Çelik, avukat Mustafa Kemal Güngör ve karikatürist Musa Kart iddianamede suçlamalara karşı savunmalarını yaptı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Gazetesi Kadri Gürsel Can Dündar Musa Kart Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title