Haberler

Dha İstanbul Bülteni - 5

1 - DEAŞ OPERASYONU POLİS KAMERASINDA Kitabın içine saklanmış tabanca ile mermileri böyle bulundu Haber: Çağatay KENARLI, İstanbul DHA İstanbul merkezli 4 ilde terör örgütü DEAŞ'a yönelik sabah saatlerinde düzenlenen operasyonun polis kamerası görüntüleri basın mensuplarıyla paylaşıldı.

1 - DEAŞ OPERASYONU POLİS KAMERASINDA

Kitabın içine saklanmış tabanca ile mermileri böyle bulundu

Haber : Çağatay KENARLI, İstanbul DHA

İstanbul merkezli 4 ilde terör örgütü DEAŞ'a yönelik sabah saatlerinde düzenlenen operasyonun polis kamerası görüntüleri basın mensuplarıyla paylaşıldı.  Özel Harekat ekiplerinin önceden belirlenmiş evlere girmesi polis kameraları tarafından kaydedildi. Görüntülerde polis ekiplerinin evde arama yaptığı görülüyor. Ekiplerin bir kitabın içerisinde bir tabanca ve mermiler bulması da görüntülerde yer alıyor.

Operasyon kapsamında 26 kişiyi gözaltına alındı. 133 kişi ise sınır dışı işlemleri için gözaltına alındıkları ilçelerde bulunan polis merkezi amirliklerine teslim edildi.

Görüntü Dökümü

-----------

(Polis Kamerası)

-Özel Harekat ekiplerinin çeşitli adreslere girmesi

-Ekiplerin evlerde arama yapması

-Kitabın arasından tabancanın ve mermilerin çıkması

-Gözaltına alınan şüphelilerin polis araçlarına götürülmesi

-Genel ve detay görüntüler

===================

(geniş haber)

2-  TEM'DE KAZA; ANKARA İSTİKAMETİ YAKLAŞIK 1 SAAT TRAFİĞE KAPALI KALDI

Haber-Kamera: Ersan SAN - İSTANBUL DHA

TEM Otoyolu Ankara istikameti Celaliye mevkiinde meydana gelen kaza nedeniyle trafik yaklaşık 1 saat kapalı kayldı.

Kaza saat 15.00 sıralarında meydana geldi. Top kumaş yüklü TIR, önce bir araçla çarpıştı. Direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü bariyerlere çarptı. Yan yatan TIR'daki kumaşlar yola saçıldı. Kazada sürücü hafif yaralanırken yol Ankara İstikametinde trafiğe kapandı.

Yoldaki kumaşların ve aracın kaldırılması yaklaşık 1 saat sürdü. Bu sürede araçlar D-100 Karayolu'na yönlendirildi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Kaza yerinden görüntüler

-Kumaşları kaldırma çalışması

-Trafikten görüntüler

-Aracın kaldırılması

-Detaylar

07.04.2017 - 16.55 Haber Kodu : 170407175

07.04.2017 - 15.58 Haber Kodu : 170407141_

====================================

3- KARAGÜMRÜK'TE UYUŞTURUCU BASKININDA HAREKETLİ DAKİKALAR

Haber-Kamera : Çağatay KENARLI, İstanbul DHA

İstanbul Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Fatih'te uyuşturucu madde satan sokak satıcılarına yönelik operasyon düzenledi.

Vatan Caddesi'nde bulunan Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü'nden saat 14.30 sıralarında çıkan polis ekipleri, Karagümrük Mahallesinde önceden belirlenen çok sayıda ev ve işyerine eş zamanlı baskın yaptı. Özel Harekat ekipleri, Motosikletli Polis Timleri Amirliğine bağlı Yunuslar ve narkotik dedektör köpekleri katıldı. Polis helikopterinin havadan destek verdiği operasyonda çok sayıda kişi gözaltına alınırken, çeşitli miktarlarda uyuşturucu madde ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler incelemelerinin yapılması için Vatan Caddesi'ndeki Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

Görüntü Dökümü

-----------

-Polis ekiplerinin mahalleye girmesi

-Mahallede yapılan arama

-Şüphelilerin gözaltına alınması

-Gözaltına alınanların polis araçlarına bindirilmesi

-Polis helikopterinden görüntü

-Ev ve işyerlerinde yapılan aramalar

-Dedektör köpeklerin arama yapması

-Polis ekiplerinin arama yapması

-Uyuşturucu maddelerin bulunması

-Polis ekiplerinin mahalleden ayrılması

-Genel ve detay görüntüler

07.04.2017 - 16.45 Haber Kodu : 170407169

=========================

(GENİŞ HABER)

4- 13 BİN METRE YÜKSEKTE THY UÇAĞINDA DOĞDU

Haber-Kamera:  Faik KAPTAN-Murat ÇAKIR/İSTANBUL,

Türk Hava Yolları'nın Gine'den İstanbul'a gelen uçağında Diaby Nafi adındaki 18 yaşındaki bir yolcu doğum sancıları tutunca bir anda ayağa kalktı ve koridorda zıplaya zıplaya kabin ekibinin de yardımıyla bir kız çocuğu doğurdu.

THY'nin TK538 sefer sayılı Boeing 737-900 tipi uçağı Gine'nin Konakri havalimanından zamanında kalktı. Uçağı kalkışından iki saat sonra hamile olan 18 yaşındaki Diaby Nafi adlı yolcu bir anda sancılanınca uçuş ekibi yanına geldi. Diaby hamile ve doğurmak üzere olduğunu söyleyince tüm ekip aldıkları eğitim sonucu doğumu gerçekleştirmeye başladı. Uçuş ekibinden alınan bilgiye göre sancısı gittikçe artan Diaby bir anda ayağa kalktı ve koridorda acı içinde zıplamaya başladı.

ZIPLAYA ZIPLAYA DOĞURDU

THY'nin uçuş ekibinde olan ve kendisinin de bir bebeği olan hostes  Bouthayna İnanır, heyecanlı anları anlatırken o anı yaşıyor gibi şöyle konuştu:

" Servisi bitirmiştik. Bir anda doğum başladı. Eğitimde aldığımız bilgileri aynen uyguladık. Hamile olduğunu biliyorduk Ancak bize 9 aylık olduğunu söylemedi. Zaten dışarıdan da anlaşılmıyordu.  Doğum ayakta oldu. Ayağa kalktı acı içinde zıplıyordu. Bebek gelmeye başlayınca oturttuk ve doğumu gerçekleştirdik. Bebeği kucağıma aldım ve kabin amirime verdim. Anne çok susamıştı. Su verdik, teşekkür etti. Bebeğe Kadiju adı verildi. Benim de ismimi sordular kendilerine verdim ancak daha önce isim hakkında kararlıymışlar. "

Doğumun gerçekleştiği THY uçağının Kaptan Pilotu İrfan Kurşun Geçmez ise " Konakri'den kalktık bir buçuk saat sonra ekip bize doğum hakkında bilgi verdi. Her şey çok çabuk gelişti. Doğum gerçekleşti ve çok kolay olduğunu ve annenin durumunun çok iyi olduğunu söyleyince havada gerekli koordineyi yaptıktan sonra Burkina Faso'ya indik ve orada anne ile bebeği teslim ettik. Bu sırada havada olan tüm uçaklar yaptığımız doğum konuşmalarını duyunca telsizlerle bizi tebrik ettiler" dedi.

EZAN OKUDULAR

Uçağın Kabin Amiri Ayşe Evrim Fidan ise, "Doğum gerçekleştikten sonra anne ile bebeğin bağı olan kordonu klipslerle bağladık. Daha sonra göbek bağını Burkine Faso'da sağlık ekipleri kesti. Bu arada Doğum gerçekleştikten sonra yolculardan birisinin yanına geldiği bebeğin kulağına ezan okuyacağını söyledi. Biz de kabul ettik. Bebeğin kulağına ezan okunup adı olan Kadiju da kulağına söylendi. Bu arada yolcular kendi aralarında para toplayıp anneye hediye ettiler" dedi.

Kaptan İrfan Kurşun Geçmez, İkin Kaptan Melih Atalan,  Kabin Amiri Ayşe Evrim Fidan kabin memurları  Demet Hocaoğlu,  Azra Yurt ve  Bouthayna İnanır yaşadıkları olayın heyecanını uçak içinde bir ada coşkuyla yaşadılar.

Görüntü Dökümü:

------------

EK GÖRÜNTÜ

-Uçağın içinden çekilen görüntüler, hosteslerin kucağındaki bebek

//////////////////

-Uçağın inişi

-Uçaktan inen yolcular

-Bir yolcunun doğumu ve yardım etmesini anlatması

-Uçağın içinde kokpit ve kabin ekibinin doğumu anlatması

07.04.2017 - 16.23 Haber Kodu : 170407154

07.04.2017 - 15.48 Haber Kodu : 170407133

=============================

5-  15 TEMMUZ DERNEĞİ CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Ümit TÜRK İstanbul / DHA

15 Temmuz Derneği, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, "Kontrollü darbe" ifadesi nedeniyle suç duyurusunda bulundu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na verilen dilekçede, Kılıçdaroğlu hakkında, "Kutsal değerlere hakaret", "Suç delillerini gizleme", "Suç uydurma", "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme" suçlarından dava açılması istendi.

15 Temmuz Derneği üyeleri Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplandı. Dernek Başkanı Tarık Şebik barada bir açıklama yaptı. Gruptakiler açıklamanın ardından hazırladıkları suç duyurusu dilekçelerini savcılığa götürdü.

DİLEKÇEDEN...

Savcılığa sunulan dilekçede, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 3 Nisan'da genel yayın yönetmenleriyle yaptığı toplantıda ve 5 Nisan'da katıldığı bir televizyon programında, 15 Temmuz darbe girişimi hakkında açıklama yaparken, "Kontrollü darbe" ifadesini kullandığı, bu ifadenin de "darbe girişiminin devletin bilgisi dahilinde olduğu ve buna rağmen engellemediği" anlamına geldiği belirtildi.

Dilekçede, "Kemal Kılıçdaroğlu tarafından belirtilen ifadenin kullanılması ile; 15 Temmuz'da yaşanan olaylar basite alınmış, sulandırılmış, oy kaygısıyla seçimlere alet edilmeye çalışılmış ve inancımız gereği kutsal saydığımız şehit ve gazilerimize karşı alenen ve basın yoluyla hakaret suçu işlenmiştir" denilerek Kılıçdaroğlu hakkında kamu davası açılması talep edildi.

Görüntü Dökümü:

----------------------------

Grubun adliye önünde toplanması

Grubun pankart ve döviz açması

Basın açıklaması

Genel ve detay görüntüler

07.04.2017 - 16.44 Haber Kodu : 170407167

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Türk Hava Yolları Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
title