Haberler

Dha İstanbul Bülteni - 4

Ankara'nın Çubuk ilçesinde, Şehit Piyade Sözleşmeli Er Yener Kırıkcı'nın (26) cenaze töreninde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırı, CHP İstanbul il örgütünce gerçekleştirilen eylemle protesto edildi.

Ankara'nın Çubuk ilçesinde, Şehit Piyade Sözleşmeli Er Yener Kırıkcı'nın (26) cenaze töreninde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırı, CHP İstanbul il örgütünce gerçekleştirilen eylemle protesto edildi.

Eyleme TTB, İHV, TMMOB, KESK, DİSK, Şehir Dul ve Yetimler Derneği ve Mazlum-DER'in de aralarında bulunduğu çok sayıda sivil toplum örgütü ve yurttaşlar da destek verdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da katıldığı eylemde basın açıklaması yapan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Saldırının sadece Kılıçdaroğlu'na yönelik olmadığını belirterek, şehit ailesine de saygısızlık yapıldığını söyledi.

Kaftancıoğlu, şöyle konuştu:

"Yapılan sıradan bir protesto değildir. Yapılan sıradan bir provokasyon da değildir. Bu, son derece organize bir eylemdir. Bu hain saldırı, ülkemizin demokrasisine, birlik ve beraberliğine ve iç huzuruna karşı yapılmıştır. Biz, Cumhuriyet Halk Partisi'nin her bir üyesi olarak, bu hain saldırıyı gerçekleştiren zavallıların arkasındaki güçlere karşı dimdik ayaktaydık, ayakta durmaya da devam edeceğiz. Ülkeyi korku ve terör ortamına sürükleyerek, bulanık suda balık avlamaya çalışanlara karşı son derece uyanığız. Buna fırsat vermeyeceğiz. 'Gün kızgın demiri soğutma günüyse' herkes buna göre davranmalı. Ancak demiri, bugün bile, kızdırmak için çaba gösteren siyasiler olduğunu görüyoruz. Bunları bir kez daha sağduyuya davet ediyoruz. Bu girişimin failleri bellidir. Bu güvenlik zafiyetine sebebiyet verenler, saldırının büyümesine seyirci kalanlar hakkında derhal gereken işlemler yapılmalıdır. Ankara Valisi ve İçişleri Bakanı daha önce sarf etmiş olduğu sözler de dikkate alınarak derhal istifa etmelidir.  Herkes rahat olsun. Bu saatten sonra devletin yetkili kurumları koruyamıyorsa CHP İstanbul İl Örgütü Genel Başkanımızı koruyacak güçtedir ve halkımızla birlikte koruyacaktır."

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise şunları söyledi:

"Ben şahsen onur duydum. O güzel devlet adamlığı duruşuyla, insanlığıyla Türkiye Cumhuriyeti tarihine geçmiş olan Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na tüm İstanbul'un saygılarını buradan iletiyoruz. Bu sürecin içerisinde kim varsa hukuk gereğini yapmalıdır. Herkes cezasını çekmelidir, istifa etmesi gerekenler de istifa etmelidir. Bu yapılan Türkiye demokrasisine yapılan bir saldırıdır, Türk milletine yapılmış bir saldırıdır.  Sakın etrafınızdaki başka fikirli insanlara kin duymayın. 16 milyon insanımız vatanseverdir. Birilerinin çekmek istediği alana biz girmeyeceğiz."

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Kaftancıoğlu'nun açıklamaları

-İmamoğlu'nun açıklaması

-Genel ve detaylar

22.04.2019 -15.27  Haber Kodu : 190422167

====================================

8-SILA: KİMSEDEN KORKMADAN YAŞAMAYA DEVAM EDECEĞİM

Haber: Serpil KIRKESER / İstanbul, DHA

Şarkıcı Sıla sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yargı aşamasında yanında olan herkese teşekkür ettiğini belirterek, " Ben yine yaşadıklarımdan bir şeyler öğrenmeye ama yine hayatı bildiğim gibi, kimseden korkmadan yaşamaya devam edeceğim. Hiçbir haksızlık karşısında sessiz kalmayarak..." dedi.

Ahmet Kural'ın "Basit yaralama", "Hakaret" ve "Tehdit" suçlarından iyi hal indirimi de uygulanarak toplam 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılmasının ardından Şarkıcı Sıla sosyal medya hesabı instagram'dan bir paylaşımda bulundu.  Şair Ataol Behramoğlu'nun "Yaşadıklarımdan Öğrendiğim Bir şey Var" isimli şiirinin başlığını paylaşan Şarkıcı Sıla paylaşımında şu ifadelere yer verdi: ' Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var' demiştim bir kaç ay önce. Çok örselenmiş, çok kırılmıştım. Susmak kolayıydı, ben zoru seçtim. Avazım çıktığı kadar bağırıp, susan binlere kadının sesi olmak istedim. O kadınların yaşadığı ne varsa yaşadım. Yalanlar, iftiralar, algı operasyonları, toplum değerleri üzerinden beni sosyal lince kalkışmalar... Ama ben bir tek şeye, adalete yani doğruya güvenmeyi seçtim. Yalansız, dolansız, bazen başıma geleni anlatırken çakıl taşları yutarak ama hep adalete inanarak ve sessiz kadınların gözlerinden güç alarak! Bugün Adalet Sarayı'nın önünde konuşurken yine binlerce kadındık. Bu süreçte yanımda olan herkese çok teşekkür ederim. Ben yine yaşadıklarımdan bir şeyler öğrenmeye ama yine hayatı bildiğim gibi, kimseden korkmadan yaşamaya devam edeceğim. Hiçbir haksızlık karşısında sessiz kalmayarak..." - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
title