Haberler

Dha İstanbul Bülteni - 3

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 3

1- ŞEHİT POLİSLER İÇİN İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDE TÖREN DÜZENLENDİ...

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan,

"Mesleğe başladıklarından şehit oldukları güne kadar  hep beraberdiler. Birbirlerine canlarını emanet ettiler. Nihayetinde hak tecelli ettiğinde de şerefli üniformalarının içinde yine beraber şehit oldular"

"Daha mesleklerinin birinci yılını doldurmuşlardı. Belki de ülkemizin,  başta İstanbul Emniyeti Müdürlüğü'ün en yoğun olduğu bir süreçte aslanlar gibi görev yaptılar. Bir yıllık meslek hayatlarına iyiliği ve güzelliği sığdırdılar"

Haber : Serpil KIRKESER / Kamera: Yaşar KAÇMAZ  / İstanbul DHA

Bayrampaşa'da meydana gelen trafik kazasında şehit olan Ertuğrul Tacirioğulları ve Burak Bülbül için Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi. Törene İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan,  şehit polislerin aileleri ve meslektaşları katıldı.

"BERABER ŞEHİT OLDULAR"

Törende bir konuşma yapan Mustafa Çalışkan, şehit polisler Bülbül ve Tacirioğulları'nın ilk görev yerinin İstanbul olduğunu ve motosikletli ekipler amirliğinde aynı timde göreve başladıklarını belirttti. Çalışkan,  "Mesleğe başladıklarından şehit oldukları güne kadar  hep beraberdiler. Birbirlerine canlarını emanet ettiler. Nihayetinde hak tecelli ettiğinde de şerefli üniformalarının içinde yine beraber şehit oldular. Daha mesleklerinin birinci yılını doldurmuşlardı. Belki de ülkemizin,  başta İstanbul Emniyeti Müdürlüğü'ün en yoğun olduğu bir süreçte aslanlar gibi görev yaptılar. Bir yıllık meslek hayatlarına iyiliği ve güzelliği sığdırdılar. Onların bu çabalarının milletimizin vicdanında hak ettiği yeri bulacağına inancım tamdır. Ertuğrul ve Burak'a yüce Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Milletimizin başı sağolsun. Vatan sağolsun " dedi.

MEMLEKTLERİNE GÖNDERİLDİ

Törende polisler için dualar edildi, şehit polislerin yakınları da gözyaşı döktü.  Törenin ardından Şehit Burak Bülbül memleketi Kütahya'ya, şehit polis Ertuğrul Tacirioğulları ise memleketi Kayseri'ye uğurlandı.

KAZA DÜN OLMUŞTU

Kaza, dün saat 15.30'da Bayrampaşa O-3 bağlantı yolunda meydana gelmişti. 'Yunus' olarak bilinen motosikletli polis ekibi henüz bilinmeyen bir nedenle bariyere çarpmıştı. Motosiklette bulunan polislerden Burak Bülbül olay yerinde, Ertuğrul Tacirioğulları ise ağır yaralı olarak kaldırılığı hastanede şehit olmuştu.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Törenden görüntü

-Tabuttan görüntü

-Mustafa Çalışkan'ın konuşması

-Vali Şahin'den görüntü

-Polislerden görüntü

-Gözyaşı döken aileler

-Şehitlerin uğurlanması

-Genel ve detaylar

23.07.2017 - 15.13 Haber Kodu : 170723085

23.07.2017 - 15.15 Haber Kodu : 170723087

23.07.2017 - 15.34 Haber Kodu : 170723090 (Aktüel görüntü)

/////////////////////////////////////////////////////////////

2 - BEBEK AŞİYAN PARKI KAPATILDI, AĞAÇLAR İŞARETLENDİ

Ezgi ÇAPA -  Hasan YILDIRIM / İSTANBUL, DHA

Bebek Aşiyan'da şair Orhan Veli Kanık'ın satırlarının hayat bulduğu Aşiyan Parkı, Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı  istasyon yapımı için saç levhalarla çevrildi. Parkın içindeki ve sahil yolunun hemen yanında yer alan ağaçlar kırmızı renkle işaretlendi.

ORHAN VELİ'NİN HEYKELİ BULUNUYOR

Orhan Veli Kanık'ın İstanbul Türküsü şiirinde yer alan dizelerinin hayat bulduğu parktı Aşiyan Parkı. Orhan Veli'nin arkadaşları, şairin vefatının ardından  "Urumelihisarı'na oturmuşum; Oturmuş da bir türkü tutturmuşum: 'İstanbul'un mermer taşları; Başıma da konuyor, konuyor aman, martı kuşları; Gözlerimden boşanır hicran yaşları; Edalım, Senin yüzünden bu halim" dizelerini vasiyeti kabul etti, şairi Aşiyan Mezarlığı'na defnetti. Orhan Veli'nin anısına da, mezarlığın hemen yanında bulunan parka elinde kitabı ile Boğaz'ı seyreden Orhan Veli heykeli ile yanı başına martı heykeli yaptırıldı.

PARKIN İÇİNDEKİ VE SAHİLDEKİ AĞAÇLAR İŞARETLENDİ

Orhan Veli heykeli ile bilinen park, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Rumeli Hisarüstü ile Aşiyan arasında yapılacak füniküler hattı için saç levhalarla kapatıldı. 2,5 dakika sürecek füniküler hattının bir istasyonu Rumeli Hisarüstü'nde Boğaziçi Üniversitesi'nin ana giriş kapısında, diğer istasyon ise Aşiyan Parkı'nda yer alacak. Parkın içerisinde genç-yaşlı pek çok ağaç numaralandırıldı. Ayrıca iki şeritli sahil yolunun karşısında, deniz kenarında yer alan bazı ağaçlar da kırmızı boya ile işaretlendirilerek numaralandırıldı.

"İSTERSE HAVAALANI YAPSINLAR, YAZIKTIR"

Eşi ile balık tutmaya Aşiyan sahiline gelen Avni Gökşan, "Kaç yıllık ağaçlar var burada. Ne yaparsa yapsınlar, isterse havaalanı yapsınlar, yazıktır. Ağaçları boşu boşuna katledeceklerö diye yakındı. Ailesiyle birlikte sık sık piknik yapmaya geldiklerini anlatan Gökşan, "1992'den beri buraya geliyorum, çocuklarım torunum oynuyor. Zaten ufacık bir yer kaldıö dedi. Gökşan'ın eşi Hanım Gökşan ise "Buradaki ağaçların kesilmesini ben de istemiyorum. Burada piknik yapıyoruz. Başka gidecek bir yerimiz yok. En yakın burası. Aşiyan'ın özelliği bitiyorö dedi.

"NİYE YAPIYORLAR ANLAMIŞ DA DEĞİLİM"

Aşiyan Parkı'nda gazetesini okuyan Mahmut Turan ise "Haftada bir gün buraya gelip burada dinleniyorum, gazetemi okuyorum. Buranın bozulmasını hiç tasvip etmiyorum. Hiç olmasa insanlar gelip oturuyor, manzara seyrediyorlar, niye yapıyorlar anlamış da değilimö dedi.

"ÇOCUK GİBİ BÜYÜTTÜĞÜMÜZ AĞAÇLAR YOK EDİLMEK İSTENİYORö

İki nesildir Aşiyan'da oturduğunu söyleyen Zeynep Ataç, "Benim çocuklarım bu evde doğdu, ben de bu evde doğdum. Bizim yıllardır emek verdiğimiz Aşiyan parkı ne yazık ki yok edilmeye çalışılıyor. Ufak ve keyifli bir park. Buraya metro indirecekler. Bundan vazgeçiremedik, önleyemedikö diye konuştu. Ağaçların taşınacağını ve yeniden bir yere dikileceğine inanmadığını söyleyen Ataç "Arazinin kayalık olmasını bir kenara bırakın, burada yıllardır emek verdiğimiz ağaçlar var. Çocuk gibi büyüttük, onlar yok edilmek isteniyor. Aşiyan dar bir yoldur. Oraya insanlar gelince, büyük bir keşmekeş olacak. Trafik daha beter olacak. Baltalimanı ya da Ortaköy'e indirilse daha rahat ulaşım sağlanabilir. Ağaçların kesilecek olmasından dolayı büyük bir üzüntü duyuyorumö dedi.

"GÜZEL BİR ŞEY OLACAK AMA PARKIN TALAN EDİLMESİ BİZİ ÜZÜYOR"

Aşiyan sahilinde balıkçılık malzemeleri satan Selahattin Ay ise "Hisarüstü'nden gelen müşterilerim iki dakikada buraya inecek. Otopark sorununu düşünmeyecek. Güzel bir şey olacak ama parkın talan edilmesi, ağaçların kesilmesi bizi üzüyor. Buranın bu hali daha güzelö dedi.

İBB: ESKİ HALİNE GETİRİLECEK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) yaptığı açıklamada, parkta bulunan ağaçların kesilmeyeceğini söyledi. Bir belediye yetkilisi "Anıtlar Kurulu ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, orman mühendislerinin gözetiminde bazı ağaçlar aynı bölgede taşınacak. Şantiye bittikten sonra park yeniden düzenlenecek, eski haline getirilecekö şeklinde açıklama yaptı.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

Aşiyan Parkı'nı çevreleyen levhalardan görüntü

Parkın içinde işaretlenen ağaçların ve sahildeki ağaçların görüntüsü

Orhan Veli heykelinin görüntüsü

Parkın içinden görüntü

Avni ve Hanım Gökşan ile röp.

Mahmut Turan ile röp.

Zeynep Ataç ile röp.

Selahattin Ay ile röp.

Sahildeki kazıklama çalışmalarından ve balık tutanlardan görüntü

Genel ve detaylar

23.07.2017 - 15.19 Haber Kodu : 170723089

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

3 - SAMSUNG BOĞAZİÇİ KITALARARASI YÜZME YARIŞI SONA ERDİ

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak: "Türkiye büyümeye, spor aktivitelerini geliştirmeye devam edecek"

Ali AKSOYER - Hakan TARHAN / İSTANBUL, DHA

Türkiye Milli Olimpiyat komitesi tarafından bu yıl 29'uncu kez düzenlenen Samsung Boğaziçi Kıtalarası Yüzme Yarışı İstanbul Boğazı'nda gerçekleştirildi. 49 ülkeden 2 bin 200 yüzücünün katılım gösterdiği yarış, Kanlıca İskelesi'nden başlayarak Kuruçeşme'de son buldu. Yarışma nedeniyle İstanbul Boğazı sabah saatlerinden itibaren 4 saatliğine transit gemi geçişine kapatıldı. Boğazda renkli görüntüler oluşturan yüzücülere güvenlik amacıyla çok sayıda tekne de eşlik etti. Asya'dan Avrupa'ya 6,5 kilometrelik parkuruyla Türk ve yabancı yüzücülerin kulaç attığı dünyanın en önemli yüzme yarışlarından olan Samsung Kıtalararası Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'nı erkeklerde 50.58'lik derecesi ile Rus yüzücü Evgeny Elisev kazanırken Türk yüzücüler Doğukan Ulaç ikinci, Erge Can Geçmiş üçüncü oldu. Kadınlarda ise 54.57'lik derecesi ile Rus yüzücü Kristina Kochetkova birinciliğe ulaşırken geçtiğimiz yılın şampiyonu Nilay Erkal ikinci, Buse Topçu üçüncülüğe yerleşti. Yarışlarda ilk 3'e giren sporculara madalya ve ödüllerini Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Uğur Erdener ve Samsung Türkiye Başkanı DaeHyum Kim verdi. Yarışta en dikkat çeken isim ise 88 yaşındaki yüzücü Levent Aksüt oldu. Yarışın ilk başladığı günden bu yana her sene katılım gösteren Aksüt, parkuru alkışlarla bitirdi. Yarışlarda 11 ayrı kategoride derecelendirmeler yapıldı.

GÜVENLİK ÜST DÜZEYDEYDİ

Yarış esnasında hiç bir sorun yaşanmaması için deniz altında ve deniz üstünde önlemler alanırken dalgıçlar yarış boyunca yüzücülere eşlik etti. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Doğal Afet Arama Kurtarma Timleri (DAK) ve Sahil Güvenlik tekne ve helikopterlerle yarışı takip etti.

GENÇLİK VE SPOR BAKANI OSMAN AŞKIN BAK: "TÜRKİYE BÜYÜMEYE, SPOR AKTİVİTELERİNİ GELİŞTİRMEYE DEVAM EDECEK"

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 29'uncu Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'nın ardından açıklamalarda bulundu.

İki kıta arasındaki tek yarış olduğunu hatırlatan Bakan Bak, "Geçen yıl da ödül almış bir yarış. Burası bir meydan okuma yeri. İnsanlar anılarında, 'Ben boğazı karşıdan karşıya geçtim, Asya'dan Avrupa'ya yüzdüm' diyor. Dolayısıyla bir meydan okuma var. Güzel bir yarı oldu. TMOK bunu 29. kez organize ediyor. Bu yıl da sponsorlarımız var. Samsung 5 yıldır sponsorluk yapıyor. Hava güzel, seyirciler güzel bir ortam oluşturdu. 2000 sporcunun başvurduğu bir yarış. Biraz önce bitişi de izledik. İnsanlar sudan çıktıkları zaman yüzleri güler şekilde çıkıyor. Yani meydan okumayı gerçekleştirmiş olarak çıkıyor. Boğaz bir inci. İstanbul dünyanın incisi. Türkiye bizim göz bebeğimiz. Ülkemizde terör olduğunu söyleyenler var ama bakın hayatımız gayet normal şekilde devam ediyor. Türkiye güvenli bir ülke. Türkiye, turizmde, kültürde güvenli bir nokta. Bu ülke büyümeye, spor aktivitelerini geliştirmeye devam edecek. Organizasyonda emeği geçen TMOK'a, Samsung'a ve katılımcılara teşekkür ediyorum" dedi. Türkiye'nin büyük organizasyonlar için hazır olduğunu dile getiren Bakan Osman Aşkın Bak, "Sayın Cumhurbaşkanımız'ın önderliğinde Türkiye, sporda büyük yatırımlar yaptı. Kendisi sporun içinden gelen bir politikacı, sporu çok iyi biliyor ve sporun kitlelere ulaştığını da çok iyi biliyor. Yapılan altyapı yatırımları başta olmak üzere, tesisler olmak üzere büyük aşamalar kaydedildi. Tesisiniz olmazsa size organizasyon verilmesi mümkün değil. Dolayısıyla Türkiye büyük organizasyonlara ev sahipliği yapmaya devam edecek" diye konuştu. Yarışta genel klasmanda dereceye giren erkek ve kadın sporcular ile dereceleri şu şekilde:

ERKEKLER:

1 - Evgeny Eliseev (Rusya) 50.58

2-  Doğukan Ulaç (Türkiye) 52.21

3-  Erge Can Gezmiş (Türkiye) 52.23

KADINLAR:

1-  Kristina Kochetkova (Rusya) 54.57

2-  Nilay Erkal (Türkiye) 55.01

3-  Buse Topçu (Türkiye) 55.08

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

-Yüzücülerden detaylar

-Yarışın start alması

-Boğazdan görüntü

-Yüzücülerden detaylar

-Finişten görüntü

-Ödüllerin verilmesi

-Bakan Osman Aşkın Bak'ın açıklamaları

Not: GÖRÜNTÜLER SPOR'DAN GEÇİLDİ

///////////////////////////////////////////////////////

4 - ATAŞEHİR'DE KAĞIT DEPOSUNDA YANGIN

Yangın kontrol altına alındı.

50 ton kağıt kullanılamaz hale geldi.

Haber-Kamera: Uğur Ayazsın / İstanbul, DHA

Ataşehir'de yaklaşık 500 metrekare alana kurulu geri dönüşüm kağıt deposunda çıkan yangında yaklaşık 50 ton kağıt kullanılmaz hale geldi. Yangın, Ataşehir Ferhatpaşa Mahallesi Alkan Sokak'ta bulunan geri dönüşüm kağıt deposunda saat 14.00 sıralarında çıktı. Henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangında 500 metrekare alandaki gazete kağıtları tutuştu. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayılan yangını gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.  Yaklaşık yarım saat süren çalışma sonunda itfaiye ekipleri yangını kontrol altına aldı.  Yangında ölen ya da yaralanan olmazken, depodaki 50 ton kağıt kullanılmaz hale geldi.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Yanan depo

-İtfaiyenin müdahalesi

-Sağlık ekipler

-Çıkan dumanlar

-Amatör kamera

-Gazete kağıtları

Genel ve detay

23.07.2017 - 15.11 Haber Kodu : 170723084

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

5- ELİF VE EFE İÇİN "ADALET İSTİYORUZ" EYLEMİ

Hasan YILDIRIM - Ezgi ÇAPA / İSTANBUL DHA

Sancaktepe'de 8 Haziran'da minibüsün eve girmesi sonucu 9 yaşındaki Efe Yağız Tepe  ile 4 yaşındaki Elif Nur Dursun'un ölümüne neden olan trafik kazasının ardından aileler Efe'nin taraftarı olduğu  Beşiktaş Vodafone Park önünde eylem yaptı. Beşiktaş taraftarının da destek verdiği eylemde aileler, kazayı yapan ve şu anda tutuklu bulunan 13 yaşındaki R.A.'nın babasının da tutuklanmasını istedi.

"ADALET İSTİYORUZ"

Efe Yağız Tepe ve Elif Nur Dursun'un fotoğraflarının bulunduğu tişörtleri giyen eylemciler 'Unutmadık, unutturmayacağız, adalet istiyoruz', 'Son şampiyon yavru kartal' pankartları açtı. Eylemde sık sık  "Efe ve Elif için adalet istiyoruz" sloganları atıldı. Grup adına basın açıklamasını  Efe Yağız Tepe'nin halası Selda Çinkılıç okudu.  Açıklamada " 8 Haziran tarihinde Sancaktepe'de meydana gelen trafik kazasında 9 yaşındaki Efe Yağız Tepe ve 4 yaşındaki Elif Nur Dursun hayatlarını kaybederken, 3 yaşındaki Mehmet Akif Tepe ağır yaralandı. Bu kazanın şoförü maalesef ölen canlarımız gibi bir çocuktu. 13 yaşında bir çocuk... Ailesi tarafından ihmal edilmiş, sorumlulukları yerine getirilmemiş bir anne ve baba tarafından yetiştirilen bir çocuk... Ailesinin onayını almanın verdiği özgüvenle ve kendinden büyük minibüsle 2 masum canımıza kıyan 13 yaşında bir çocuk...13 yaşında bu çocuk kazanın olduğu gün polislerce yakalanarak tutuklandı. Şu anda Maltepe Cezaevi'nde yaptığı trafik terörünün cezasını çekiyor. Mahkeme sonucunda belli bir ceza alacağı ortada. Ama suçun asıl büyük sahibi baba nerede? Çocuğa araba kullanmayı büyük bir eğitimle, itina ile  öğreten baba nerede? Suçu tamamen kendi evladına yıkan ve evladının arkasına sığınan baba nerede? Defalarca evladına arabayı verdiği tanıklarla ispatlanmış olmasına rağmen bu baba neden hala dışarıda ve aramızda?" dedi.

"...BABA DERHAL CEZASINI ÇEKMELİDİR"

Çinkılıç, "Adalet istiyoruz yalnızca adalet... Burada sesleniyoruz. 13 yaşında bir çocuğun mahkümiyetine Efe Yağız ve Elif Nur'un ölümüne sebep olan baba derhal cezasını çekmelidir. Bu olay toplumumuzun vicdanında bir yara olarak kalmamalıdır.13 yaşındaki oğlunun arkasına sığınan bir baba aramızda dolaşmamalıdır" diye konuştu. Grup basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

Grubun toplanması

Basın açıklamasının yapılması

Slogan atılması

Elif'in annesi Nazmiye Dursun ile röp.

Efe'nin dedesi Ali Dursun ile röp.

Genel ve detaylar

23.07.2017 - 15.55 Haber Kodu : 170723095

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Samsung Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
title