Haberler

Dha İstanbul Bülteni - 3

1- METEOROLOJİ'DEN İSTANBUL'A KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISIİstanbul DHAMeteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul için bu gece ve yarın kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

1- METEOROLOJİ'DEN İSTANBUL'A KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

İstanbul DHA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul için bu gece ve yarın kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, "Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların bugün gece saatlerinden sonra ve yarın  İstanbul, Bursa ve Yalova çevreleri ile Batı Karadeniz kıyılarında (Düzce, Zonguldak ve Bartın) yerel olarak kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli; Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde ise şiddetli ve yer yer aşırı olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi

============================

2- FETÖ'NÜN DOĞAN MEDYA'YI İŞGAL DAVASI BAŞLADI

Haber : Özden ATİK / İstanbul, DHA

FETÖ'nün 15 Temmuz'da Hürriyet, CNN Türk, Kanal D ve DHA'nın da bulunduğu Doğan Medya Center binasını basan 3'ü tutuklu 19 askerin yargılandığı dava başladı.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Doğan Medya Center'ın işgal edilip yayınının kesilmesi ve çıkan olaylarda 1 vatandaşın şehit edilmesine ilişkin görülen davaya 3'ü tutuklu olmak üzere toplam 17 sanık katıldı.

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar eski yüzbaşılar Erdal Şeker, Süleyman Ahmet Kaya, Mehmet Akif Aslan ile 14 tutuksuz sanık katıldı. Hürriyet Daily News Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Murat Yetkin, CNN Türk Genel Müdürü Erdoğan Aktaş ve Kanal D Haber Yayın Yönetmeni Süleyman Sarılar da "müşteki" sıfatıyla duruşmada hazır bulundu. Duruşma, kimlik tespitlerinin ardından iddianamenin özeti okundu.

MAHKEME BAŞKANI UYARDI

Mahkeme başkanı,  bazı müşteki yakınlarının Türk bayrakları ile geldiklerini söyleyerek "Türk bayrağı başımızın tacı. Ancak protesto amaçlı bu şekilde bulunmasını istemiyoruz. Bu salonda sabırla yargılamamızı yapacağız" uyarısında bulundu.

SANIKLAR İDDİANAMEYİ ALAMADIKLARINI İDDİA ETTİLER

Daha sonra sanık Mehmet Akif Aslan'a söz verildi. Sanık Aslan, kendisine iddianamenin verilmediğini ileri sürerek savunmasını bir dahaki celse yapacağını belirtti. Diğer sanıklar da aynı şekilde beyanda bulununca Mahkeme başkanı, "Hiç böyle bir şikayetle karşılaşmadım. Elimizdeki belgelere göre gönderilmemiş bir iddianame yok" dedi. Bunun üzerine söz alan sanık avukatları da "Her cezaevinin bir yoğurt yiyişi var. Bazı cezaevi müdürü vermemiş olabilir" diye konuştu.

ARA VERİLDİ

Daha sonra şikayetçi avukatlarından Köksal Bayraktar söz alarak "Sanık savunmaları alınmayacaksa müvekkillerimin her an yayın yapmaları nedeniyle beyanlarının alınmasını talep ediyorum" dedi. Mahkeme Başkanı, "Sanıkların iddiası önemli. Bu nedenle duruşmaya ara verip kararımızı bildireceğiz" dedi. Duruşmaya,  ara verdi.

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Gökhan Yolasığmaz tarafından hazırlanan iddianamede, tutuklu eski yüzbaşılar Erdal Şeker, Süleyman Ahmet Kaya, Mehmet Akif Aslan ile astsubaylar Muhammet Orhan Kaya, Muhammet Çınar ve 14 er "sanık", şehit edilen Vedat Barceğci "maktul", olaylarda yaralanan 4 kişi ise "mağdur" olarak yer alıyor. Doğan TV, Doğan Müzik Yapım, Hürriyet Radyo, D Yapım Reklamcılık ve Dağıtım, Doğan Uydu Haberleşme Hizmetleri'nin de arasında bulunduğu 21 kurum ve kişi ise "müşteki" sıfatıyla yer alıyor.

CEZA İSTEMLERİ

İddianamede, sanıkların "Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs", "Cebir ve şiddet kullanarak TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya TBMM'nin görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs", "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs" suçlarından 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet ve "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5'er yıldan 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

Sanık Süleyman Ahmet Kaya'nın, Vedat Barceğci'nin öldürülmesi eyleminden dolayı "Kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet ile "Silahla tehdit", 9 kez uygulanmak üzere "Kasten öldürmeye teşebbüs", "Basın ve yayın organının yayınının hukuka aykırı şekilde engellenmesi" suçlarından 125 yıldan 215 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi. İddianamede, sanık Mehmet Akif Aslan'ın "Silahla tehdit", iki kez uygulanmak üzere "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından 12 yıldan 39 yıla kadar, sanık Erdal Şeker'in "Silahla tehdit" ve "Basın ve yayın organının yayınının hukuka aykırı şekilde engellenmesi" suçlarından 4 yıldan 12,5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları öngörüldü. Sanık 14 erin çeşitli suçlardan 4'er yıldan 200'er yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Görüntü Dökümü:

---

-(ARŞİV)

-15 Temmuz gecesi Doğan Medya Center'de yaşananlar

17.07.2017 - 13.26 Haber Kodu : 170717086_

=======================

3- "EMNİYET'İN MAHREM İMAMLARI" İLK KEZ HAKİM KARŞISINDA

181'i tutuklu 198 sanığın 15'er yıldan 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları isteniyor.

Serpil KIRKESER / İstanbul DHA

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) İstanbul'daki "emniyet teşkilatının mahrem imamlarına" yönelik 181'i tutuklu 198 sanık hakkında açılan davanın ilk duruşması başladı. İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Silivri Ceza İnfaz Kurumları'nın karşısında bulunan binada görülen duruşmada 181 tutukla sanık ve 17 tutuksuz sanık ile taraf avukatları hazır bulundu. Duruşma sanıkların kimlik tespiti ile devam ediyor.

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu savcılarından Can Tuncay ve Mesut Erdinç Bayhan tarafından hazırlanan iddianamede, 198 kişi şüpheli sıfatıyla yer alıyor. İddianameye göre, mahrem (emniyet, yargı, TSK, MİT imamları, askeri liseler, harp okulları, polis koleji ve polis akademisine öğrenci yetiştirenler) hizmetlerde bulunan örgüt mensuplarının, mutlaka kod isim kullandıkları ifade ediliyor.  Genellikle üst sorumlular tarafından verilen kod isimler, istisnai bazı örgüt mensuplarına ise kod isimlerini doğrudan Fetullah Gülen'in verdiği belirtiliyor. İddianamede, şüphelilerin tek tek kriptografik haberleşme sistemlerini kullanma, Bank Asya hesap artışı, tepe yöneticilerle irtibatlarına yer veriliyor. FETÖ / PDY'nin "mahrem" nitelikli sözde emniyet teşkilatı yapılanmasında "yönetici" görevinde faaliyet gösterdikleri belirtilen 181'i tutuklu 17'si adli kontrolle serbest toplam 198 şüphelinin "Silahlı terör örgütü yöneticisi olma" suçundan 15'er yıldan 22 yıl 6'şar ay hapis istemiyle cezalandırılmaları isteniyor.

Görüntü Dökümü

------------------------

duruşmaların görüldüğü bina

17.07.2017 - 13.25 Haber Kodu : 170717085

========================

4-  3 POLİSE "UYUŞTURUCU" GÖZALTISI

Haber: Çağatay KENARLI - İSTANBUL DHA

Fatih'te düzenlenen operasyonda, sokakta uyuşturucu madde sattıkları iddiasıyla yakalanan 33 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerle irtibatlı oldukları öne sürülen 3 polis hakkında da "rüşvet alma" suçundan işlem yapıldı.

HELİKOPTER DE DESTEK VERDİ

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Fatih'te sokakta uyuşturucu madde satan ve "torbacı" olarak bilinen kişileri yakalamak amacıyla belirlenen adreslere helikopter destekli operasyon düzenledi. Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekiplerinin de katıldığı operasyonda 33 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde 1 kilo 352 gram esrar, 1 kilo 150 gram bonzai, 80 gram kokain, 25 uyuşturucu hap, 3 ruhsatsız tabanca, 44 mermi, uyuşturucu yapımında kullanılan 3 şişe sıvı kimyasal madde ve 1 şişe toz kimyasal madde, esrar öğütücüsü ile alüminyum folyolar ele geçirildi.

3 POLİSE RÜŞVET GÖZALTISI

Operasyonda, şüphelilerle irtibatlı oldukları öne sürülen 3 polis memuru da "rüşvet alma" suçundan gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 33 kişiden 27'si tutuklanırken, 6'sı adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Adliyeye gönderilen 3 şüpheli polisin de adli kontrol kararıyla serbest kaldığı, haklarında başlatılan idari soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Görüntü Dökümü:

---------------------

-Operasyondan görüntüler

-Gözaltılar

-Ele geçirilenler

17.07.2017 - 14.04 Haber Kodu : 170717099

=========================

5- CAMİ BAHÇESİNE MAYTAP, İMAM VE KARDEŞİNE DARP

Haber: İhsan YALÇIN, Ali Kerem BENGİ  - İSTANBUL DHA

Eyüp, Nene Hatun Camii'nin imamı Muhip Polat ve kardeşi,  sela okunurken cami bahçesine maytap atan kişilerin yumruklu saldırısına uğradıkları, darp edildiklerini belirterek şikayetçi oldu. Cami bahçesine atılan maytapların patlama anı da güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

SELA OKUDUNDUĞU SIRADA

15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde saat 00.13'de Türkiye'deki tüm camilerde aynı anda sela okundu. Alibeyköy Karadolap Mahallesi'ndeki Nene Hatun Camii'nin imamı Münip Polat da bu saatte sela okumaya başladı.

Polat bu sırada olanları şöyle anlattı,

"Diyanet İşleri Başkanlığı'nın talimatıyla ben de bu caminin görevlisi olarak burada sela vermeye başladım saat 00.13'te. Bu esnada camimize dışarıdan maytaplarla, ellerinde şişelerle, ses yapan şeylerle, malzemelerle bize saldırdılar. Saldırı sırasında ailem de buradaydı. Ankara'dan kardeşim misafirimdi. O da burada oturuyordu. Sesleri duyunca ben selayı bırakmak zorunda kaldım. Yani benim işimi görevimi icraa ederken bana mani oldular. Yukardan hanım diyor ki; 'Etmeyin, eylemeyin aşağıda çocuklar var. Onlar bunları kaldıramazlar'. Oradan caminin lojmanına da saldırdılar. Ben selayı kesmek, bırakmak zorunda kaldım. Görevimi icra edemedim. Ben dışarıda bunlar kimdir nedir diye bakmaya gittim. Adamları gördüm. Dedim ki; 'Etmeyin, eylemeyin. Biz geri geri gelirken bunlar bizden cesaret aldı.  Bir şekilde bizim üzerimize geldiler. Bizi darp ettiler"

"KARDEŞİMİN ÜZERİNE SALDIRDILAR"

Olay sırasında kardeşinin yanında olduğunu belirten Ethem Polat da, "Dışarıdan bahçenin içine patlayıcılar, molotof kokteyli gibi bira şişelerinin içinde bir kaç tane attılar. Tekrar bir ara durdu. Yine bir 5-10 tane daha attılar. Lojmanın camlarını kırdılar. Kardeşim dışarı çıktı. Ben de peşine gittim. Caminin duvarına doğru gitti. 'Yapmayın etmeyin Niye böyle yapıyorsunuz?' filan demeye kalmadan, kardeşimin üzerine doğru saldırdılar. Araya girdim. Bana yumruk sallamaya çalıştılar. Ben kendimi korudum. Tekrar ben de ona attım. Yıkıldı yere. Ayağa kalmaya çalışırken tekme attım. Fakat üçüncü bir şahıs geldi bana arkadan vurdu. Biz kardeşimle olay büyümemesi için dönüp geldik" dedi. Olay gecesini yüzlerindeki darp izleriyle anlatan Münip Polat ve kardeşi saldırganlardan şikayetçi oldu, atılan cisimli kırılan ev camının fotoğrafını da habercilere gösterdi.  Polis kaçan saldırganların kimliklerini belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

(Güvenlik Kamerası)

//////////////////////////////////

-Cami bahçesine maytapların alevi

-Münip Polat'ın ağabeyi ile yengesinin kapı önüne çıkması

(Aktüel Görüntü)

///////////////////////////

-Münip Polat'ın konuşması

-Ethem Polat'ın konuşması

-Camiden detaylar

kırılan cam fotosu

17.07.2017 - 14.34 Haber Kodu : 170717104

=================================

6- PROFESÖRÜ BÖYLE SOYDU

Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi profesörlerinden Zeki Parlak, otomobilini kilitlediği esnada hırsız arka kapıyı hafif açarak kilitlenmeyi engelledi.

Parlak aracından uzaklaşınca araca giren hırsız profesörün akademik çalışmalarının içinde olduğu çantasını aldı.

Görüntülerden tespit ediler hırsız yakalandı, laptopun içinde bulunduğu çanta profesöre teslim edildi.

Çağatay KENARLI - İSTANBUL DHA

Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi Profesörü Zeki Parlak, Bayrampaşa'da aracını kısa süreliğine yol kenarına park etti. Daha sonra aracına dönen Parlak, içerisinde akademik çalışmalarının olduğu çantanın alındığını gördü. Parlak polis merkezine  giderek şikayetçi oldu.

Bayrampaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri olayla ilgili araştırma başlattı. Güvenlik kameraları incelendi. Profesörün aracını park ederek kilitlediği sırada bir kişinin arka kapıyı hafifçe açarak kilitlemeyi durdurduğu anlaşıldı. Parlak uzaktan kumanda ile kapıları kilitlediğini düşünerek aracının yanından ayrılırken, hırsız araca girerek çantayı aldı ve minibüse binerek kayıplara karıştı.

Görüntülerdeki kişinin  24 yaşındaki B.U. olduğu tespit edildi. B.U., 5 günlük bir takibin ardından Kağıthane'de yakalandı. Gözaltına alınan şüphelinin 8 hırsızlıktan aranması olduğu belirtildi. Şüphelinin evinde yapılan aramalarda profesöre ait dizüstü bilgisayar ve harddisk ele geçirildi. Ele geçirilen bilgisayar ve hard disk Parlak'a teslim edildi.  Gözaltına alınan şüpheli ise tutuklandı.

Görüntü Dökümü:

---------

-Güvenlik kamerasından olay anı

-Hırsızın evinden ele geçirilenler

====================

7- TUZLA'DA POLİS MEMURUNU ŞEHİT EDEN KİŞİ TUTUKLANDI

Yüksel KOÇ/İSTANBUL,

Tuzla'da hırsızlık ihbarı sonucu kendisini kovalayan polis memuru Battal Yıldız'ı silahla vurarak öldüren Hikmet Sağır  "Yerine getirdiği kamu görevi kamu görevi nedeniyle bir kişiyi öldürme" suçundan tutuklandı.

Tuzla'da önceki gece hırsızlık ihbarı üzerine kendisini kovalayan polis memuru Battal Yıldız'a ateş açarak şehit eden Hikmet Sağır  bugün sabah saatlerinde İstanbul Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edildi.

Hikmet Sağır, savcılık sorgusunun ardından, "Yerine getirdiği kamu görevi kamu görevi nedeniyle bir kişiyi öldürme" suçundan tutuklanması talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Burada sorgusu yapılan H.S., mahkemeye sevk edildiği suçtan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

NE OLMUŞTU?

Olay, 16 Temmuz 2017 tarihinde gece 04.00 sıralarında Tuzla İçmeler Mahallesi Ankara Caddesi üzerinde meydana geldi. Hırsızlık ihbarı üzerine olay yerine giden polisler, olay yerinden kaçarak uzaklaşan Hikmet Sağır'a dur' ihtarında bulundu. İddiaya göre Sağır  ile polisler arasında kovalamaca yaşandı. Hikmet Sağır, kendisini kovalayan polislerden Battal Yıldız'a ateş açarak ağır yaralanmasına neden oldu. Hastaneye kaldırılan polis memuru Yıldız, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Sağır se polisler tarafından yakalanarak karakola götürüldü. Bugün adliyeye çıkarılan Hikmet Sağır'ın bir çok suçtan kaydının bulunduğu öğrenildi

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Kaya Mehmet Ahmet Kaya Tuzla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title