Haberler

Dha İstanbul Bülteni - 3

(video görüntüsüyle yeniden) 1- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A ANKARA'DAN İSTANBUL'A JETLER EŞLİK ETTİHaber: Erhan TEKTEN - İSTANBUL DHACumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da İstanbul'a giderken uçağına F-16'lar eşlik etti.

(video görüntüsüyle yeniden)

1- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A ANKARA'DAN İSTANBUL'A JETLER EŞLİK ETTİ

Haber : Erhan TEKTEN - İSTANBUL DHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da İstanbul'a giderken uçağına F-16'lar eşlik etti.

TBMM 15 Temmuz Özel Oturumuna katıldıktan sonra İstanbul'da düzenlenen 15 Temmuz etkinliklerine katılmak üzere Ankara'dan havalanan Erdoğan'ın uçağına Türk Hava Kuvvetleri'ne bağlı F-16 savaş uçakları eşlik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, uçağın camından kendisine eşlik eden F-16 pilotlarını selamladı.

Görüntü Dökümü:

--------

-Erdoğan'ın uçaktan el sallaması

-Jetlerin görüntüsü

15.07.2017 - 17.53 Haber Kodu : 170715171_

============================

2- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İSTANBUL'DA

Haber-Kamera: Faik KAPTAN-İbrahim YILDIZ/İSTANBUL,

TBMM'de yapılan 15 Temmuz özel gündemine katıldıktan sonra İstanbul'a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan helikopterle Atatürk Havalimanı'ndan ayrıldı.

Özel uçakla saat 16.25'de İstanbul'a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan için yoğun güvenlik önlemleri alındığı görüldü. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uçağı havalimanına gelmeden önce, bir polis helikopteri devamlı olarak havalimanı çevresinde uçtu. Bu arada bir süre önce duvarla çevrilen Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nin protokol alanına da koruma polislerinin dışında hiç kimse alınmadı. Uçaktan inen Cumhurbaşkanı Erdoğan için hazırlanan helikoptere, iki askeri helikopter öncülük etti. Erdoğan'ı taşıyan helikopter, saat 16.45'de Atatürk Havalimanı'ndan ayrıldı.

Görüntü Dökümü:

-----------

-Devlet Konukevi içinden görüntüler

-Polis helikopterini havada uçuşu

-Askeri helikopterlerin kalkışı

-Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı taşıyan helikopterin kalkışı

15.07.2017 - 17.24  Haber Kodu : 170715161_

=================================

3- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KÖPRÜ ÜZERİNDE TUR ATTI

Haber: Özgür ALTUNCU / Kamera: Güven USTA - İstanbul DHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'a geldi. Atatürk Havalimanı'ndan helikopter ile ayrılan Erdoğan,  15 Temmuz  Şehitler Köprüsü üzerinde bir süre uçarak akşam yapılacak etkinlik öncesi son hazırlıkları inceledi.

Erdoğan daha sonra Kısıklı'daki konutuna geçti.

Öte yandan tören alına girişler başladı. Ellerinde Türk Bayraklarıyla bir grup koşarak tören alanına girdi. Bazı katılımcıların yanlarında temsili idam ipleri getirdikleri görüldü.

Görüntü Dökümü:

-----------

Koşarak alana girenlerden detay

Helikopterden detay

Alandan katılımcılardan detay

15.07.2017 - 17.23  Haber Kodu : 170715160_

=================================

(ek aktüel görüntüyle)

4- 15 TEMMUZ ŞEHİTLER KÖPRÜSÜ TRAFİĞE KAPATILDI

Haber-Kamera: Ramazan EĞRİ - Zeki GÜNAL - İdris TİFTİKCİ - İSTANBUL DHA

15 Temmuz etkinlikleri nedeniyle  15 Temmuz Şehitler köprüsü trafiğe kapatıldı. Köprünün saat 12.00 kapatılıcağı açıklanmıştı. Köprüye çıkan yollar üzerinde dev türk bayrakları bulunan İBB'ye ait kamyonlarla saat 11.50 sıralarında kapatıldı. Trafik polisleri, sürücüleri alternatif yollara yönlendiriyor.

Görüntü Dökümü:

-----------

-Zincirlikuyu'dan yolun kapatılması

-Altunizade'den yolun kapatılması

-Yolların kapatıldığı kamyonlar

-Trafik polislerinin sürücüleri yönlendirmesi

-Yüksekten çekilen köprünün boş görüntüsü

-Boş yol detayı

15.07.2017 - 12.13 Haber Kodu : 170715058

15.07.2017 - 12.40 Haber Kodu : 170715064

======================================

5 - ESKİ MİLLİ FUTBOLCULAR 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ İÇİN SAHAYA ÇIKTI

Haber - Kamera: Enver ALAS - İstanbul / DHA

15 Temmuz şehitleri anısına düzenlenen anma programında bir araya gelen eski milli futbolcular, 249 şehit için ter döktü. Aralarında Rıdvan Dilmen, Oğuz Çetin ve Tanju Çolak gibi isimlerin olduğu eski milli futbolcuların yer aldığı, eski hakemlerden Ahmet Çakar yönettiği maçta goller milli birlik ve beraberlik için atıldı.

Beşiktaş Belediyesi ve Ortaköy Spor Kulübü tarafından Beşiktaş'taki Levent Spor Tesisleri'nde, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü nedeniyle bir anma programı düzenledi. Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın evsahipliğinde düzenlenen etkinliğe, aralarında Rıdvan Dilmen, Oğuz Çetin, Tanju Çolak, Ogün Temizkanoğlu ve Turhan Sofuoğlu gibi isimlerin olduğu eski milli futbolcular ve eski hakem Ahmet Çakar ile 15 Temmuz şehidi Batuhan Ergin'in ailesinin yanı sıra CHP ve AK Parti Beşiktaş İlçe Başkanları ile davetliler katıldı.  Anma töreni, saygı duruşu ve, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı, şehitler için yapılan dualar ile devam etti.

"15 TEMMUZ HAYATIMIZDA DERİN İZLER BIRAKAN ÖNEMLİ BİR TARİH"

Törende konuşan Murat Hazinedar, 15 Temmuz darbe girişimiyle Türkiye tarihinin en zor günlerinden birinin yaşandığını söyledi. Hazinedar, "15 Temmuz, bir devletin istikbaline, istiklaline, milletin geleceğine dair büyük bir darbe girişimiydi. 15 Temmuz hayatımızda derin izler bırakan önemli bir tarih. O hain darbe girişimi önlemek için sokağa çıkan demokrasimiz uğruna canlarını feda eden 249 insanımıza Allah'tan rahmet diliyor, yüzlerce gazimizi saygıyla anıyorum" dedi.

RIDVAN DİLMEN: VATAN İÇİN ÖLEBİLECEKLERİNİ GÖRDÜK

Eski futbolcular adın akonuşan Rıdvan Dilmen ise darbe girişiminin birinci yılında 249 şehidin acısının halen daha yüreklerde olduğunu belirtti. Dilmen, " Ulu Önder Atatürk'ün büyük zorluklarla kurduğu cumhuriyetimizi korumak adına geçen yıl bugün yaşanan bu hain saldırıda vatandaşlarımızın ülkemizi ne kadar sevdiğini, vatan için ölebileceklerini gördük. Bizler eski futbolcular olarak milli takımda forma giydik, bu ülkenin formasını onurumuzla taşıdık.  Ancak hiçbirimiz o gün bu vatan uğruna şehit olanlar kadar bir şey vermedik" ifadelerini kullandı.

BAŞLAMA VURUŞUNU ŞEHİT BABASI YAPTI

Konuşmaların ardından katılımcılara birer plaket takdim edildi. Eski futbolcuların iki takıma ayrıldığı müsabakayı Ahmet Çakar yönetti. Maçın başlama vuruşunu Murat Hazinedar ile şehit babası Ahmet Ergin yaptı. 15'er dakikalık iki devrede oynanan maç berabere sona erdi.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Törene katılanlar

-Eski futbolcuları

-Saygı duruşu ve İstiklal Marşı

-Dua edilmesi

-Rıdvan Dilmen'in konuşması

-Murat Hazinedar'ın konuşması

-Plaket takdimi

-Maçın başlama vuruşu

-Maçtan görüntüler

-Genel ve detaylar

15.07.2017 - 17.47 Haber Kodu : 170715168

===============================

6- İSTANBUL VE ANKARA'DA UÇUŞ YASAĞI

Haber-Kamera: Tolga ÖZBEK - İbrahim YILDIZ /İSTANBUL,

15 Temmuz'da yapılacak etkinlikler nedeniyle bugün İstanbul ve Ankara'da görerek uçuş yapan sivil uçak ve helikopterlere uçuş yasağı getirildi.

İstanbul'da bu yasak güneyde Büyükçekmece tarafından başlayıp Sabiha Gökçen Havalimanı'na kadar olan geniş bir alanı kaplıyor. Bugün saat 15.00'te başlayan NOTAM yani havacılara bilgi notunda uçuş yasağının 16 Temmuz'da saat 03.00'e kadar geçerli olacağı bilgisi yer alıyor.

Yayınlanan NOTAM'da İstanbul ve Ankara'da "Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı tarafınca görevlendirilen devlet hava araçları, ambulans, şehit nakli, arama-kurtarma, organ nakli ile İstanbul Atatürk - Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş kalkış yapan ve geçiş müsadesi olan sivil trafikler hariç görevli olmayan devlet hava araçlarının VFR (görerek) tarfikleri ve tüm sivil VFR trafiklerin bölgeye yaklaşmasına, girişine ve kalkışa müsaade edilmeyecektir" dendi.

=========================================

7- AYNI EVİ SATIN ALMAK İSTEYENLER ÇATIŞTI: 1'İ AĞIR 3 YARALI

Haber: İbrahim AKTÜRK/İstanbul-DHA

Küçükçekmece'de aynı evi satın almak isteyen iki aile arasında çıkan silahlı çatışmada 3 kişi yaralandı. Olay nedeniyle mahalleye özel harekat polisi ve çevik kuvvet ekipleri sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, olay Kanarya Mahallesi İncirkuşu Sokak'ta meydana geldi. Sokak üzerinde bulunan bir apartmanın satılık dairesini satın almak için gelen iki aile arasında tartışma yaşandı. Evi almak isteyen iki grup, kısa süre içinde kavgaya tutuştu ve ardından otomatik silahlarla birbirlerine ateş açtı. Çıkan çatışmada biri ağır 3 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, sokağın çevresini güvenlik şeridiyle kapattı. Kalabalık nedeniyle olay yerine özel harekat polisleri ve çevik kuvvet ekibi de sevk edildi. Görgü tanıkları, tartışmanın silahlı kavgaya dönüştüğünü ve olay yerinde çok sayıda silah sesi duyulduğunu söyledi. Polis ekiplerinin çevrede güvenlik önlemi devam ediyor.

Görüntü Dökümü:

-------------

-Güvenlik şeridiyle kapatılan sokak

-Sokak girişinde bekleyen çevik kuvvet ekiplerinden görüntü

-Özel harekat polislerinden görüntü

-Zırhlı araçtan detaylar

-Görgü tanıklarıyla röportajlar

-Olayın meydana geldiği sokaktaki kalabalıktan görüntü

-Genel görüntüler

15.07.2017 - 13.37 Haber Kodu : 170715083

========================

(geniş haber)

8 - ÜMRANİYE'DE PATLAMA: 1 AĞIR YARALI

Haber-Kamera: Uğur AYAZSIN / İstanbul DHA

Ümraniye İmes Sanayi sitesinde bulunan alüminyum döküm atölyesinde meydana gelen patlamada 1 kişi ağır yaralandı.

Ümraniye Dudullu Organize Sanayi Bölgesi İmes Sanayi Sitesi'ndeki  alüminyum döküm atölyesindeki patlama saat 17.00'da meydana geldi. Atölyedeki döküm kazanında henüz bilinmeyen bir nedenle patlama meydana geldi. Patlamanın etkisiyle atölyenin duvarı ve giriş kapısı fırladı. İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve 112 sağlık ekibi sevk edildi.

1 KİŞİ AĞIR YARALI

Çevre dükkandaki işçiler patlama nedeniyle yangın çıkan atölyede mahsur kalan Ersin Adsaz'ı kurtardı. Ağır yaralı Adsaz, ambulans ile Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Yangın, itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürüldü. Polis, olayla ilgili detaylı inceleme başlattı.

Görüntü Dökümü

--------------

-Patlama olan atölye

-Sanayi sitesi

-İşçiler

-İtfaiye, polis

-Röportajlar

-Patlamanın meydana geldiği kazan

Genel ve detay

15.07.2017 - 17.55 Haber Kodu : 170715172_

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Murat Hazinedar Rıdvan Dilmen Politika Güncel Haberler

title