Haberler

Dha İstanbul Bülteni - 3

SÜZER PLAZA'DA ÖZEL HAREKAT POLİSLERİ"50 kişilik grup plazaya geldi silahları var" şeklindeki ihbar polisi alarma geçirdi.

SÜZER PLAZA'DA ÖZEL HAREKAT POLİSLERİ

"50 kişilik grup plazaya geldi silahları var" şeklindeki ihbar polisi alarma geçirdi. Polis olay yerine geldi, küçük bir grubu dışarı çıkardı. Bunun ardından binaya özel harekat polisleri girdi.

Zeki Günal, İstanbulDHA

Şişli'deki "Süzer plaza"da hareketli dakikalar yaşanıyor. Son olarak 4 Özel harekat polisinin girdiği binada yarım saattir sıradışı hareketlilik var . "50 kişilik grup bastı. Silahları da var" şeklindeki ihbardan sonra polis harekete geçti. Olay yerine gelen polis bina içinde yaklaşık 10 kişilik bir grubun üzerini aradı bu sırada gerginlik yaşandı ama grup bina dışına çıkarıldı. Bu sırada olay yerine gelen 4 özel harekat polisin de plazaya girdiği görüldü. Bina dışına çıkarılan grupta bulunanların alacakları olduğunu, bu alacakları nedeniyle binaya geldiklerini söyledikleri belirtiliyor.

Görüntü Dökümü

------------------------

polisin gruptakilerin üzerine araması

özel harekat polislerinin girişi

=============

(ÖZEL) GAZİOSMANPAŞA'DA ESRARENGİZ KAYBOLUŞ

ÇOCUK YAŞTAKİ 3 KIZDAN 3 GÜNDÜR HABER ALINAMIYOR.

Aynı mahallede yaşayan 14 yaşındaki 3 arkadaşı bulmak için hem aileleri hem mahalleli seferber oldu ama ortada, nereden geldiği, kimin yazdığı bilinmeyen tek bir telefon mesajından başka bir iz yok.

Haber / Kamera: İhsan YALÇIN - Akın ÇELİKTAŞ, İstanbul DHA

Gaziosmanpaşa'da 14 yaşındaki 3 kız arkadaş, geçtiğimiz çarşamba günü evlerinden çıktı ve bir daha da geri dönmedi.

Çocuklarından 3 gündür haber alamayan gözüyaşlı aileler kızlarının biran evvel bulunmasını istiyor.

AYNI MAHALLEDE YAŞIYORLAR

Çocukluk arkadaşları 14 yaşındaki Gülizar Dutçu, Petek Civelek ve Çağla Kesebir... Ailelerin anlattığına göre 3 arkadaş 16 Kasım Çarşamba günü saat 16.00 sıralarında evlerinden çıkıp birbirleriyle buluştu. Bu, ailelerinin onları son görüşü oldu. 3'ü de sırra kadem bastı. 3 gündür 3'ünden de haber alınamıyor. Bunun üzerine aileler durumu polise bildirdi. Mahalle sakinleri de ailelere destek verdi, çocukları bulmak için ellerinden gelen yaptı ama bugüne kadar izlerine rastlanılamadı.

"BİRİLERİ KIZIMI KANDIRDI"

3 gündür gözüyaşlı şekilde kızı Gülizar'ı ve arkadaşlarını arayan anne Sevinç Dutçu, "Kızım ve 2 arkadaşı 3 gün önce buluşup ortadan kayboldu. Kızımın telefonundan dün bana 'Anne biz iyiyiz, bizi merak etmeyin, üzülmeyin 3 kız' diye bir mesaj geldi. Benim çocuğum mahallemizden ayrılmaz. Kızımın aklına girdiler, kafasını doldurdular. Birileri kızımı kandırdı. Kızım kayıp nerede olduğunu da bilmiyoruz. En son Arnavutköy'de kızların görüldüğüne dair duyum aldık" dedi.

GÖZYAŞLARI İÇİNDE KIZLARINA SESLENDİLER

Anne Dutçu daha sonra kızı Gülizar'a şu sözlerle seslendi: "Kızım yok gerçekten hayat yok. Evde çok mutsuzuz. Ne olur geri gel kızım. Sensiz olmuyor annem."

3 ailenin de perişan halde olduğunu belirten Petek Civelek'in annesi Aliye Civelek, "Merak içindeyiz. Polis ve bizler arıyoruz; fakat daha kendilerine ulaşamadık. 3'ünün de en kısa zamanda sağ salim bulunmasını istiyoruz. Ne olursun annecim gel, evimizin tadı tuzu kaçtı. " ifadesini kullandı. Çağla Kesebir'in babası Kadir Kesebir de gözyaşları içinde kızına seslenip eve geri dönmesi çağrısında bulundu.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Sevinç Dutçu ile röp.

-Aliye Civelek ile röp.

-Kadir Kesebir ile röp.

-Aile ve komşularının mahallede çocuklarını araması

-Kızların doğum gününde çekilmiş görüntüleri

-Sırasıyla kızların (Gülizar, Petek ve Çağla) fotoğrafları

-Genel ve detaylar

============

FETÖ'NÜN MARMARA BÖLGE İMAMI İSTANBUL EMNİYET İMAMI YAKALANDI

FETÖ'nün Marmara bölge imamı ve İstanbul emniyet imamı yakalandı. Din kültürü öğretmeni oldukları ortaya çıkan sözde imamların Bylock kullandıkları tespit edildi.

Haber: Ümit TÜRK - Özden ATİK / İstanbul DHA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında "Bylock" kullandığı tespit edilen bazı polislerin ifadeleri doğrultusunda FETÖ'nün İstanbul il emniyet imamı M.A., ile Marmara bölge imamı H.D., yapılan operasyonlarda yakalandı. İl emniyeti imamı M.A.'nın Esenler'de bir okulda Din Kültürü öğretmeni olduğu, Marmara imamı H.D'nin de Kocaeli'de yine Din Kültürü öğretmeni olduğu ve İstanbul'daki Arnavutköy ve Şükrü Balcı ile Karabük ve Bilecik Polis Meslek Okulları'ndan sorumlu olduğu ortaya çıktı. Emniyetteki sorguları süren her iki şüphelinin de Bylock kullanıcısı olduğu belirtildi. Söz konusu şüphelilerin ev sohbetleri, gezi ve piknik gibi etkinlikler düzenleyerek, FETÖ'nün emniyet yapılanmasında yer alan polislere talimatlar verdikleri, bu talimatları alan polislerin de örgütün amaçları doğrultusunda hareket ettikleri iddia edildi.

Öte yandan örgütün İstanbul'daki emniyet yapılanmasına ilişkin tespit edilen 12 imamın olduğu, şuana kadar 10 imamın gözaltına alındığı, imamların ortak özelliklerinin ise öğretmen oldukları ifade edildi.

============

KADINLAR 22: 00'DEN SONRA İSTEDİĞİ YERDE İNECEK

Ezgi ÇAPA / İstanbul DHA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İETT ile seyahat eden kadın yolcuların güzergah üzerinde durak dışında istediği noktada inme uygulamasının bu akşam saat 22.00 den itibaren başlaması talimatını verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)'nin CHP'li meclis üyesi Esin Hacıalioğlu'nun İBB meclisine verdiği soru önergesi ile gündeme gelen teklif Kadir Topbaş tarafından değerlendirildi. Kadir Topbaş'tan gelen talimatla uygulamanın bu akşamdan itibaren başlayacağı öğrenildi. Topbaş dün bütçe görüşmelerinde kadınların 22.00'den sonra İETT otobüslerinde istedikleri noktada inebilmeleri konusunu desteklediğini belirterek, "İETT Genel Kurulunda uygun görüldüğü taktirde, buna katıldığımı söylemek isterim" ifadesini kullanmıştı.

============

DEMİRTAŞ HAKKINDA 3 YIL HAPİS İSTEMLİ DAVA

Haber: Arzu KAYA, İstanbul DHA

Tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında Sancaktepe'de gerçekleştirilen mitingde yaptığı konuşması nedeniyle "Halkı Kin ve Düşmanlığa Alenen Tahrik Etme" suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

DEMİRTAŞ'IN YAPTIĞI KONUŞMA

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, müştekiler Dinamik Radyo Televizyon A.Ş. ve Star Medya Yayıncılık A.Ş. yetkilileri, şüpheli olarak ise HDP İstanbul Milletvekili Selahattin Demirtaş yer aldı. İddianamede, Demirtaş'ın 7 Haziran 2015 tarihindeki genel seçimlerden önce partisinin Sancaktepe'deki mitingde Star Gazetesini kalabalığa sallayarak konuşma yaptığı anlatıldı.

"ŞÜPHELİNİN KONUŞMASINDAN SONRA..."

Şüpheli Demirtaş'ın konuşmasından sonra 19 Temmuz 2015 tarihinde Star Medya Yayıncılık A.Ş ve Dinamik Radyo Televizyon A.Ş ve yetkililerinin bulunduğu Küçükçekmece'deki adrese bomba konulduğu belirtilen iddianamede, zaman ayarlı ve basınç tesirli olduğu tespit edilen bombanın bomba imha ekipleri tarafından imha edildiği ve olayla ilgili Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturma yaptığı kaydedildi. İddianamede, "Tehlikeli Maddeleri İzinsiz Olarak Bulundurma veya El Değiştirme", "Suç Örgütlerinin İsimlerini Kullanarak Tehditte Bulunmak", "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma, Devletin Birliğini ve Bütünlüğünü Bozma" suçlarından olaya ilişkin soruşturma başlatıldığı, şüphelilerin tespit edilememesi nedeniyle olaydan 5 ay sonra dosyanın daimi aramaya alındığı kaydedildi.

3 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Demirtaş'ın usulüne uygun tebligata rağmen ifadeye gelmediği belirtilen iddianamede, "Şüpheli Demirtaş'ın Sancaktepe'de yapmış olduğu müştekilere yönelik konuşmasından sonra söz konusu bombanın konulduğu, bombayı benzer gerekçelerle terör örgütünün müştekilere ait binanın çevresine koydukları tüm dosya kapsamından ve toplanan delillere göre şüphelinin atılı suçu işlediği anlaşılmaktadır" denildi. Demirtaş hakkında "Halkı Kin ve Düşmanlığa Alenen Tahrik Etme" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı. Şüphelinin yargılanmasına Anadolu 34. Asliye Ceza Mahkemesi'ne önümüzdeki günlerde başlanacak.

============

GASP ETTİKLERİ ALTINLARI İÇ ÇAMAŞIRI VE ÇORAPLARINI DOLDURUP KAÇARKEN YAKALANDILAR

Ali AKSOYER / İstanbul DHA

Bahçelievler'de kendilerine polis süsü vererek Suriyeli aileden 4 kilo altın çalan şüpheliler, Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı. Gasp edilen altınların büyük bölümü şehirlerarası otobüste yakalanan şüpheliler altınları sakladıkları çorap, iç çamaşırları ve bellerine doladıkları kemerlerle geçirildi. Bulunan altınların Emniyet Müdürlüğü'ndeki sergisi ise kuyumcu vitrini görüntüsü oluşturdu. Altınlar aileye geri verilecek.

POLİS SÜSÜ VEREREK GASP ETTİLER

Çobançeşme Mahallesi, Akarsu Sokak üzerinde, 15 Kasım 2016'da kendilerini polis olarak tanıttıktan sonra Suriyeli bir ailenin evine giren 3 şüpheli, 4 kilo altın ve 36 bin dolar gasp ederek kayıplara karışmıştı.

GÜVENLİK KAMERA GÖRÜNTÜLERİ KULLANILARAK TESPİT EDİLDİLER

Suriyeli aileden Feysel İsa İ.'nin şikayeti üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Gasp Büro Amirliği ekipleri, kaçan şüphelileri yakalamak için harekete geçti. Şüphelilerin beyaz bir otomobille kaçtığı bilgisine ulaşan ekipler çevredeki güvenlik kameralarını inceleme altına aldı. Kamera görüntüleri kullanılarak kimlikleri tespit edilen şüphelilerin İstanbul'dan kaçma hazırlığı yaptığı öğrenildi.

GASP ETTİKLERİ ALTINLAR İÇ ÇAMAŞIRI VE ÇORAPLARININ İÇİNDE ÇIKTI

Polis şüphelilerin otobüse bineceklerini tespit ettiği 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda güvenlik önlemi aldı. Şüphelilerden ikisi Hatay otobüsüne binmek üzereyken polis ekipleri tarafından yakalandı. Şüphelilerin yapılan üst aramasında çoraplarının ve iç çamaşırlarının içi ile bellerine bağladıkları kemerlere saklanmış gasp edilen altınlar ele geçirildi. Ele geçirilen altınların 3 kilo 515 gram olduğu öğrenildi. Olayın bir diğer şüphelisinin ise Urfa'ya giderken Çamlıca gişelerde şehirlerarası otobüste yakalandığı belirtildi.

AİLEYİ HATAY'DAN İTİBAREN TAKİP ETMİŞLER

Gasp Büro Amirliğine getirilen şüpheliler Irak uyruklu Ahmet A. ile Suriye uyruklu Muhammet M., ve Salam J.'in gasp edecekleri aileyi Hatay'dan bu yana takip ettikleri öğrenildi. Şüphelilerin gasp ettikleri aileyle aynı gün içinde İstanbul'a geldikleri, burada bir otomobil bularak ertesi gün eylemlerini gerçekleştirdikleri öğrenildi.

ŞÜPHELİLERİN SORGUSU DEVAM EDİYOR

Şüphelilerin poliste sorgularına devam edilirken, olaya karışan başka kişilerin olma ihtimalinin araştırıldığı öğrenildi. Bulunan altınların soruşturmanın tamamlanmasının ardından Suriye'li aileye teslim edileceği öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

---------------

Altınların polis merkezinde sergilenmesi

Şüphelilerin polis merkezinden çıkışı

============

THY'YE "BATMAN V SÜPERMAN"DEN ALTIN ÖDÜL

Faik KAPTAN-Murat ÇAKIR / İstanbul DHA

Türk Hava Yolları'nın (THY) sponsor olduğu ve önemli bir sahnesinin de THY uçağında geçtiği "Batman v Superman: Adaletin Şafağı" filmi, şirkete uluslararası bir ödül kazandırdı. THY, dünyanın en önemli reklamcılık yarışmaları arasında yer alan Epica'da, ' Batman v. Superman' reklam kampanyası sayesinde altın ödüle layık görüldü.

Ürün ve Ürün Yerleştirme kategorisinde Altın Epica'ya layık görülen THY, ' Batman v. Superman' reklam kampanyası ile süper kahramanlar evreninde gerçek bir havayolu şirketi olarak filmde boy göstermişti. Kampanya, tüm dünyada 125 milyon haber getirisinin yanı sıra 30 milyon YouTube izleyicisine ulaşmıştı.

THY Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Dünya genelinde gişe rekorları kıran ' Batman v Superman: Adaletin Şafağı' filminde Boeing 777 tipi uçağı ile yer alan Türk Hava Yolları, süper kahramanların dünyasına girerek; kapsamlı uçuş ağına 'Gotham City ve Metropolis destinasyonlarını' da ekleyip, tüm dünyanın dikkatini çekti. Film ekseninde tasarlanan kampanya kapsamında Türk Hava Yolları, ayrıca filosundaki bir Boeing 777 uçağını da bir yüzü Batman, diğer yüzü Superman olacak şekilde giydirdi.

Türk Hava Yolları, kampanya boyunca Batman ve Superman temalı yolcu kitleri, menü kartları, özel Miles&Smiles kartlarıyla farklı çalışmalar yaptı. Türk Hava Yolları'nın en yeni 'uçuş noktaları' olarak duyurulan Gotham City ve Metropolis'i işleyen seyahat rehberi gibi özel promosyon ürünlerini yolcuların beğenisine sundu."

Türk Hava Yolları Genel Müdür (Pazarlama & Satış) Yardımcısı Ahmet Olmuştur Altın Epica ödülü içi, "Bulunduğu her alanda daima başarılı ve etkin bir performans sergileyen Türk Hava Yolları olarak, dünya genelindeki tüm yolcularımıza heyecan verici ve beklenmedik sürprizler yaratma tutkumuzu teyit eden bu ödüle layık görülmekten ötürü son derece gururluyuz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Selahattin Demirtaş Türk Hava Yolları Marmara Batman Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title