Haberler

Dha İstanbul Bülteni - 2

MALTEPE'DE YOLUN ÇÖKME ANI KAMERADAHaber-Kamera: Cengiz ÇOBAN / İstanbul DHAMaltepe'de asfaltlama çalışması yapan kamyon, yola asfalt döktüğü sırada çökme meydana geldi.

MALTEPE'DE YOLUN ÇÖKME ANI KAMERADA

Haber-Kamera: Cengiz ÇOBAN / İstanbul DHA

Maltepe'de  asfaltlama çalışması yapan kamyon, yola asfalt döktüğü sırada çökme meydana geldi. Çökme nedeniyle kamyonun arka bölümü oluşan çukura gömülürken  bu anlar bir işyerinin kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi.

Maltepe Bağdat Caddesi Küçükyalı mevkiinde yol üzerinde oluşan küçük çapta çukurları kapatmak için asfaltlama çalışması yapan  Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü'ne bağlı asfalt kamyonu yoldaki çukur noktalara asfalt dökerken yolda bir anda çökme meydana geldi. Çökme nedeniyle kamyonun sol arka bölümü oluşan çukura gömülürken, bu anlar bir işyerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde cadde üzerinde asfaltlama çalışması yapıldığı sırada çökme meydana geliyor. Kamyonun arka kısmı çukur düşünüyor. Görüntülerde çökme nedeniyle yol kapanınca diğer araçlar geri manevra yaparak caddeden çıkıyor.

Görüntü Dökümü:

-------------------

-Asfaltlama yapan kamyonun görüntüsü

-Kamyonun caddede ilerlemesi

-Çökme anı (02.10)

-Diğer araçların geri dönmesi

-Genel ve detay görüntüler

==================

15 TEMMUZ ŞEHİTLER KÖPRÜSÜ'NDE MOTOSİKLET KAZASI: 1 AĞIR YARALI

Haber-Kamera: Hasan YILDIRIM- Mustafa ÖZDABAK İSTANBUL DHA

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde motorunun direksiyon hakimiyetini kaybeden motosiklet sürücüsü önünde seyreden otomobile çarptı. Kazada, motosiklet sürücüsü yola savrularak yaralandı. Hayati tehlikesi bulunan yaralı motosiklet sürücüsü ambulansla Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kaza, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü Ankara istikameti köprü girişinde saat 08.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, köprüdeki trafik sıkışıklığı nedeniyle yavaşlayan otomobile arkadan gelen motosiklet çarptı. Çarpmanın etkisiyle yola savrulan motosiklet sürücüsü yaralandı. Kazayı görenler durumu sağlık ekiplerine ve polise bildirdi. O sırada köprüden geçmekte olan motorize polis ekipleri de durarak yaralıya yardım etti. Trafiği yönlendiren ekipler olası bir ikinci kazanın önüne geçti.

AĞIR YARALANDI

Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralı sürücüyü ambulansla Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Yaralı motosiklet sürücüsünün hayati tehlikesinin olduğu öğrenildi.

Kazaya karışan otomobil sürücüsü Kerem Pembegül "Köprüde ilerliyordum. Trafik durdu. Motorlu arkadaş da arkadan gelerek çarptı bana. O sırada motorlu polisler geçiyordu. Yardım ettiler. Ambulans çağırdık." dedi.

Kaza nedeniyle tek şeritten ilerleyen trafik, kaza yapan araçların kaldırılmasından sonra normale döndü. Polis, kazaya karışan sürücünün ifadesini başvurmak üzere polis merkezine götürdü.

Görüntü Dökümü:

--------------------

Köprü girişinde yerde yatan yaralı

Sağlık ekiplerinin yaralı sürücüyü sedyeye alması

Yaralının ambulansa konulması

Kazayı görerek yardım eden motorize polis ekipleri

Kazaya karışan motosiklet

Motosikletin çarptığı otomobil

Otomobil sürücüsü ile röp.

Trafikten görüntü

Genel ve detaylar

=================

- (yeniden) "CUMHURBAŞKANINA YAKINLIĞIYLA BİLİNMEKLE BİRLİKTE..." DİLEKÇESİNE SUÇ DUYURUSU

Yüksel KOÇ / İstanbul, DHA

İşadamları Mahmut Arslan ve Hasan Arslan'ın Avukatı Murat Altındere'nin savcılığa sunduğu dilekçede, "Müvekkillerim, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a yakınlığı ile bilinmekle birlikte..." cümlesine yer vermesi, yeni bir suç duyurusuna yol açtı. Bu iki işadamı tarafından aralarındaki ticari anlaşmazlık yüzünden savcılığa şikayet edilen işadamı Nejat Gülseven, dilekçedeki bu ibare nedeniyle işadamları ve avukatı hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunda  Mahmut Arslan, Hasan Arslan ve avukatları Murat Altındere hakkında, "AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın nüfuzunu haksız ve kötü niyetli olarak kullanmak", "Yargı görevini yapanı etkilemek", "Suç uydurmak" ve "iftira" suçlarından soruşturma başlatılarak haklarında dava açılması istendi.

Necat Gülseven ile Mersin'de yerleşik işadamları Mahmut Arslan ve Hasan Arslan, yaşadıkları ticari anlaşmazlıkları mahkemelere taşımış, birbirleri hakkında çeşitli suç duyurularında bulunmuşlardı. Bu suç duyurularından biri de Mahmut Arslan ve Hasan Arslan tarafından Necat Gülseven aleyhine yapılanı oldu. Avukat Murat Altındere, müvekkilleri Mahmut Arslan ve Hasan Arslan adına Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği suç duyurusu dilekçesinde AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adını da yer verdi.  Müvekkilleri Mahmut Arslan ve Hasan Arslan'ın Türkiye'yi  dünya çapında temsil eden saygın işadamları olduğunu belirten Avukat Altındere, suç duyurusu dilekçesinde şu cümleye de yer verdi:

"Her iki müvekkil de AK Parti'ye, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a yakınlığıyla bilinmekte birlikte, müvekkillerden Mahmut Arslan geçmişte yerel seçimlerde AK Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmuştur"

DÖRT SUÇTAN SORUŞTURMA BAŞLATILMASINI İSTEDİ

Necat Gülseven, bu ifadeler nedeniyle Mahmut Arslan ve Hasan Arslan ve avukatları Murat Altındere hakkında  savcılığa başvurdu. Necat Gülseven, Avukatı Aydın Mollaoğlu aracılığı ile Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmek üzere İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunarak hem Mahmut Arslan ve Hasan Arslan hem de avukatları Murat Altındere hakkında 4 ayrı suçtan soruşturma başlatılmasını istedi.

'YARGI ORGANLARINA ETKİ ETMEK İSTEDİKLERİ SABİTTİR'

Dilekçesinde müvekkili Necat Gülseven ile Mahmut Arslan arasındaki alacak verecek meselesi nedeniyle çıkan uyuşmazlıkta karşı tarafın AK Parti ve Cumhurbaşkanının adını kullandığını hatırlatan Avukat Aydın Mollaoğlu, "AK Parti ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın nüfuzunu habersiz, haksız ve kötü niyetli olarak kullanmak suretiyle emniyet ve yargı organlarına etki etmek istedikleri sabittir" dedi.

Avukat Mollaoğlu, Mahmut Arslan, Hasan Arslan ve avukatları Murat Altındere hakkında, "AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın nüfuzunu haksız ve kötü niyetli olarak kullanmak", "Yargı görevini yapanı etkilemek", "Suç uydurmak" ve "iftira" suçlarından soruşturma başlatılarak haklarında dava açılmasını istedi.

SUÇ DUYURUSUNUN CUMHURBAŞKANINA TEBLİĞ EDİLMESİ DE İSTENDİ

Avukat Mollaoğlu, bu suç duyurusunun AK Parti Genel Merkezi ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a müdahillik haklarını kullanmaları için tebliğ edilmesi talebinde de bulundu.

=================

ATAŞEHİR'DE UYUŞTURUCU OPERASYONU

Ramazan EĞRİ / İstanbul DHA

Ataşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü ve Çevik Kuvvet ekipleri sabah saatlerinde uyuşturucu operasyonu düzenledi. Ataşehir'in çeşitli mahallelerinde daha önceden belirlenen 9 ayrı adrese eş zamanlı baskın düzenlendi. Operasyona polis helikopteri de havadan destek verdi. Yapılan operasyon sırasında Barbaros Mahallesi'ndeki bir adrese yapılan baskında, evde bulunan pitbull cinsi köpek için de polis ekipleri önlem aldı. Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Tuzla Hayvan Barınağı'ndan özel ekip getirilerek baskında önce köpek ekipler tarafından iğne ile sakinleştirildi. Eve yapılan baskında bir kişi gözaltına alında. Operasyonlar kapsamında uyuşturucu madde, silah, çok sayıda mermi ve uyuşturucu madde satışında kullanılan ambalaj malzemeleri ve hassas terazi ele geçirildi. Operasyonlar kapsamında 4 kişi gözaltına alında.

Görüntü Dökümü:

------------------

Operasyonlardan görüntü

Polis helikopterinin görüntüsü

Köpeğin uyuşturulması

Eve yapılan baskın

Köpeğin görüntüsü

Ele geçirilenlerin görüntüsü

Detaylar

================

(ek görüntü ve bilgilerle) MALTEPE'DE ASFALTLAMA ÇALIŞMASI YAPAN KAMYON ÇÖKEN YOLA DÜŞTÜ

Haber-Kamera: Ramazan Eğri / İstanbul DHA

Maltepe Küçükyalı'da asfaltlama çalışması yapan kamyon, yola asfalt döktüğü sırada çökme meydana geldi. Çökme nedeniyle kamyonun arka bölümü oluşan çukura gömüldü.

Olay Maltepe Bağdat Caddesi Küçükyalı mevkiinde saat 05.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre yol üzerinde oluşan küçük çapta çukurları kapatmak için asfaltlama çalışması yapan  Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü'ne bağlı asfalt kamyonu yoldaki çukur noktalara asfalt dökerken yolda bir anda çökme meydana geldi. Çökme nedeniyle kamyonun sol arka bölümü oluşan çukura gömülürken, kamyon şoförü olayla ilgili yetkilileri arayarak yardım istedi. Çökmenin yaşandığı yolun bir bölümü trafiğe kapatıldı. Çöken yoldan kamyon vinç yardımıyla kurtarılırken, oluşan çukur nedeniyle yol trafiğe açılmadı.

Görüntü Dökümü:

---------------------

EK GÖRÜNTÜLER

Çöken yolun görüntüsü

Trafikten görüntüler

Kamyonun kurtarılam anı (cep telefonu)

Detaylar

GEÇİLEN GÖRÜNTÜLER

-Çöken yola gömülen kamyon

-Vatandaşla röp

-Genel ve Detay

=================

BEYNİ HASARLI, KONUŞAMIYOR, BESLENEMİYOR,1 YILDIR YATAĞA MAHKUM ANCAK YÜZDE 61 RAPORLU

İhsan DÖRTKARDEŞ / İstanbul, DHA

Avcılar'da 3 kez beyin kanaması geçiren, beyni hasar gören, 1 yıldan bu yana yatağa bağımlı, konuşamayan ve 2 saatte bir mama ile beslenmek zorunda olan 66 yaşındaki Arif Göntürk'e yüzde 61 oranında rapor engelli raporu verildi. Göntürk,  'Ağır engelli' raporu olmadığı için  'Evde bakım aylığı' bağlanmadı.

Üniversite Mahallesi'nde oturan 63 yaşındaki Sevdiye Göntürk,  21 Mayıs 2016'da ayakkabı imalatında çalışan eşi Arif Göntürk'ün başı ağrıyınca duş almak istediğini, banyodan kendisine seslenince onu yatağa uzattığını, tansiyonu düştüğünü düşünerek tuzlu ayran verdiğini söyledi. Göktürk, düzelme olmayınca iki kızını çağrırarak, eşini hemen Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, ardından Başakşehir Devlet Hastanesi'ne götürdüklerini belirterek, şöyle dedi;

"Orada, beyin kanaması geçirdiği anlaşıldı. Bunun üzerine İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdüler, 2 gün sonra Bakırköy'deki hastanede ameliyat ettiler. O günden bu yana yataktan kalkamadı. Bir dizi ameliyat oldu. Rahmetli babamın aldığı evimizde kalıyoruz. 3 ayda bir 700 TL verilen kısa süre önce bağlanan yaşlılık aylığı ile geçinmeye çalışıyoruz. "

Son olarak bu yıl Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdük. 21 Nisan 2017'de hastane 'Engelli sağlık kurulu' raporunda eşimi yüzde 61 oranında engelli buldu, rapor verdi. Eşim ağır engelli. Yatağa bağımlı, her gün saat 10'dan itibaren 22.00'ye kadar 2'şer saat  arayla burnundan sıvı mama ile beslemek zorundayım. Konuşamıyor, bazen binde bir sorarsam ses veriyor. Hiç konuşma, ses yok. Ne acıktım, ne susadım diyor.  20-25 gün önce ölü, bitkisel hayatta gibiydi. 10 gün önce doktorların yazdığı mamayı burnundan verince biraz kendine geldi."

Sevdiye Göntürk, doktorların şimdiye kadar 3 kez beyin kanaması geçirdiğini ve beyninin hasar gördüğünü tespit ettiği eşi için kendisine "Evde bakım aylığı' bağlanması için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın 'Ağır Engelli' raporu istediğini söyledi. Bakırköy'deki hastanenin verdiği yüzde 61 engelli raporuna, ağır engelli olduğunu belirterek itiraz ettiklerini anlatan Sevdiye Göntürk, ağır engelli raporu için  Esenyurt Devlet Hastanesi'ne yönlendirildiklerini ancak rapor için kendilerine yakın tarihte gün verilmediğini, ambulans veya başka bir araç da tahsis edilmediğinden yakındı. Göntürk, şöyle devam etti:

"Eşime verilen yüzde 61 engelli raporuna çok şaşırıyoruz. Altına bağladığım bez ve onu yerinden kaldırabilmek için Avcılar Belediyesi'ne başvurdum. Hemen gelip yatağı kurdular, 2 paket bez getirdiler. Bez için Avcılar'daki Murat Kölük Devlet Hastanesi'nden istenen raporu da çıkartamadık. Hasta halimle uğraşmaya çalışıyorum."

Görüntü Dökümü:

--------------------

-Arif Göntürk'ün sağlıklı haldeki fotoğrafları

-Eşi, Arif Göntürk'ün geçirdiği beyin kanaması ve daha sonraki gelişmeleri anlatırken

-Arif Göntürk'e verilen yüzde 61 oranındaki rapora ilişkin eşinin eleştirileri

-Arif Göntürk'ün Engelli Sağlık Kurulu raporu

=================

BÜYÜKÇEKMECE'DE KORAY AVCI İZDİHAMI

İstanbul, DHA

Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri kapsamında Büyükçekmece'de sahne alan Koray Avcı'yı binlerce kişi  dinledi.

18. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali'nin konser programları Koray Avcı ile son buldu. Kültürpark ve Kemal Sunal Amfi Tiyatro'ya saatler öncesinde akın eden Koray Avcı hayranları uzun kuyruklar oluşturdu. Sanatçının sahneye çıkmasıyla birlikte başlayan coşku gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti. Koray Avcı, muhteşem sahne şovu ve sevilen şarkılarına eşlik eden binlerce hayranı ile Büyükçekmece'ye unutulmayacak bir gece yaşattı.

Konser sonrasında sahneye gelen Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Kemal Sunal Amfi Tiyatro'da bulunan dinleyicilerin en az dört katı kadar dinleyicinin de Kültürpark'da konseri dinlediğini belirterek; "Artık bir dünya festivali olan Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali'nde Koray Avcı gibi sevilen bir sanatçıyı ağırlamak hem beni, hem de büyük Büyükçekmece ailemi çok mutlu etmiştir" diye konuştu.

Başkan Akgün, Koray Avcı'ya Büyükçekmece'nin simgesi olan tarihi Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü maketi ve çiçek takdim etti.

Görüntü Dökümü:

-------------------

Konserden görüntüler

Detaylar

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mahmut Arslan Hasan Arslan İstanbul Maltepe Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
title