Haberler

Dha İstanbul Bülteni - 2

1 - CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: BU DENSİZLERİN AMACI TÜRKİYE'Yİ ULUSLARARASI ALANDA SIKINTIYA SOKMAKTIRCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,"...Hatta önceleri meydan okudu.

1 - CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: BU DENSİZLERİN AMACI TÜRKİYE'Yİ ULUSLARARASI ALANDA SIKINTIYA SOKMAKTIR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,

"...Hatta önceleri meydan okudu. 'Benim dokunulmazlığımı kaldırın ben anında hemen yargıya gitmeye hazırım'. Tamam o zaman öyle diyordun, daha sonra ne oldu sana? Daha sonra aksini yapmaya ve kaçmaya çalıştılar. Dokunulmazlıklar üzerinden meclise, devlete, millete, yargıya meydan okuyan hatta hakaret eden bu densizlerin amacı Türkiye'yi uluslararası alanda sıkıntıya sokmaktır"

" Benim için asıl olan milletimdir. Milletim ne diyor, asıl olan budur. Yoksa batı ne diyor? Yahu batı bizim için hiç bir zaman hayırlı rüya görüyor mu? Görmedi. 53 sene AB'nin kapısında bekletilen Türkiye için batıdan biz ne bekleyeceğiz. Kendimiz aldatmayalım. Biz kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. İnanın çalışalım, gayret edelim"

Haber : Özgür ALTUNCU - Gülseli KENARLI - Kamera: İdris TİFTİKCİ / İstanbul DHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar'da Sağlık Bilimleri Üniversitesi Fahri Doktora Tevdi Töreni'ne katıldı. Törene Erdoğan'ın yanı sıra, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İstanbul Valisi Vasip şahin, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl'de katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan burada bir konuşma yaparak, "Bazı meselelere var ki onlarla ilgili değerlendirmelerimizi kamuoyuyla paylaşmakta en az diğerleri kadar önemli hale geliyor. Önceki gün başlayan ve halen devam eden terör örgütü PKK'ya destek veren milletvekilleriyle ilgili süreçte böyle bir konudur. Terör örgütü PKK'nın boyutu Kandil'de değil, onun parlamentoda uzantıları var. Biz bu işin önünü açtık. Bunlar varsınlar parlamentoda mücadelelerini sürdürsünler. Ne yazık ki bunlar burayla yetinmediler. İşte 7 Haziran'da hatırlayın 80 milletvekili yakaladılar. 80 milletvekili işte bak hadi otur da parlamentoda işine bak. Yok, 80 milletvekilini aldıkları günün ertesinde Diyarbakır'da halkı sokağa davet ettiler. ve 50 kişinin ölümüne neden odular. Ölen Kürt'tü, öldüren de Kürt'tü. Bunu onlar yaptı. Esasen yaşanan hadise çok açık ve nettir. Bilindiği gibi TBMM, geçtiğimiz Mayıs ayında istisnasının tüm milletvekillerinin dokunulmazlıklarını kaldırdır. Bu sadece onlara yönelik bir olay değil. Fakat şu anda batının ağızına bakın. Batı şu anda nasıl değerlendirmeler yapıyor. Bu düzenleme Anayasa Mahkemesi'ne götürüldü. Yüksek mahkeme de yapılan işlemi hukuka uygun buldu. Bunun üzerine genel başkanlar dahil olmak üzere yargı safhasında dosyası olan milletvekilleri ilgili mahkemelere gidip ifadelerini vermeye başlamışlardır" dedi.

"BATI BİZİM İÇİN HİÇ BİR ZAMAN HAYIRLI RÜYA GÖRÜYOR MU?"

Erdoğan, "Ancak bir siyasi partinin mensupları en başından beri ısrarla bu konuyu tahrik unsuru haline getirmeye çalışmışlardır. Hatta önceleri meydan okudu. 'Benim dokunulmazlığımı kaldırın ben anında hemen yargıya gitmeye hazırım'. Tamam o zaman öyle diyordun, daha sonra ne oldu sana? Daha sonra aksini yapmaya ve kaçmaya çalıştılar. Dokunulmazlıklar üzerinden meclise, devlete, millete, yargıya meydan okuyan hatta hakaret eden bu densizlerin amacı Türkiye'yi uluslararası alanda sıkıntıya sokmaktır. Açık ve net söylüyorum. Benim uluslararası bu saldırılardan en ufak bir korkum, endişem yoktur. Benim için asıl olan milletimdir. Milletim ne diyor, asıl olan budur. Yoksa batı ne diyor? Yahu batı bizim için hiç bir zaman hayırlı rüya görüyor mu? Görmedi. 53 sene AB'nin kapısında bekletilen Türkiye için batıdan biz ne bekleyeceğiz. Kendimiz aldatmayalım. Biz kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. İnanın çalışalım, gayret edelim. İlim olarak, şu değerli hocalarımız, öğrencilerimizi geleceğe hazırlasınlar, biz bunları sollayıp, aşar geçeriz. Hiç endişeniz olmasın" şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü:

--------------------

Erdoğan'ın açıklamaları

Törenden görüntüler

Genel ve detay

////////////////////////////////////

2 - KADIKÖY'DE KEMAL SUNAL'A MAVİ BONCUKLU ANMA....

Haber-Kamera: Uğur AYAZSIN / İstanbul DHA

16 yıl önce hayatını kaybeden Usta Oyuncu Kemal Sunal, 72. yaş gününde "Mavi Boncuk" temalı bir etkinlikle Kadıköy'de anıldı. İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği tarafından organize edilen ve Arzu Film'in de destek verdiği anma etkinliğine Kemal Sunal'ın eşi Gül Sunal ve kızı Ezo Sunal başta olmak üzere, Emel Sayın, İlyas Salman, Zihni Göktay, Perran Kutman, Ahmet Gülhan, Bahar Öztan ve birçok oyuncu katıldı.

KEMAL SUNAL'IN FİLMLERDE KULLANDIĞI KOSTÜMLER SERGİLENDİ

Etkinliğe birçok klasik otomobille birlikte Mavi Boncuk filminde kullanılan mavi otomobilin muadili ve filmde Emel Sayın'ın içerisine sarıldığı halı da getirildi. Kemal Sunal'ın geçmişte kullandığı otomobiller de şimdiki sahipleri aracılığıyla etkinliğe getirildi. Sunal'ın Ailesi ise Kemal Sunal'ın filmlerde kullandığı kostümleri etkinlikte sergiledi.

GÜL SUNAL: "BİZİ ÇOK MUTLU ETTİö

Kemal Sunal'ın eşi Gül Sunal, etkinlikle ilgili, "Doğum gününde anılması çok güzel. Güzel de bir etkinlik olmuş. Arabaları ve Mavi Boncuk'taki arabanın burada olması bizi çok mutlu etti. Doğum gününde olması bizim önem verdiğimiz bir konu. Teşekkür ederiz bu organizasyon için" dedi. Kızı Ezo Sunal ise, "Biliyoruz, görüyoruz ki artık unutulmayacak. Ben kızı olmaktan öte büyük hayranıyım. Hayranı olduğunuz birinin kızı olmakta ayrı özel" ifadesini kullandı.

İLYAS SALMAN: "KEMAL'İ DÜŞÜNDÜKÇE YALNIZLAŞTIĞIMI DÜŞÜNÜYORUM"

Oyuncu İlyas Salman da "Duygularımı alabilecek kamera da yok, Kemalimiz de yok. Şimdi yaşasaydı oyunculuk çağının en olgun dönemini yaşayacaktı. Ama aramızda yok. Kemal Sunal yok derken, o yok olmadı. O filmleriyle yaşıyor aramızda. Şairin dediği gibi; 'hayata beraber başladığımız dostlarla da ayrıldı yollarımız. Giderek artıyor yalnızlığımız.' Kemal'i düşününce yalnızlaştığımı düşünüyorum. Kemal gururuyla yaşadı, gururuyla bir yaşam sürdü. Güle güle sevgili arkadaşım" diye konuştu.

PERRAN KUTMAN: "PARASIZ GÜNLERİMİN DOSTUYDUö

16 yaşından beri Kemal Sunal ile arkadaş olduklarını ifade eden Perran Kutman, "Çok yakındım. Çok güzel dostumdu, çok parasız günlerimin dostuydu. Gençlik zamanı heyecanlıydık. 16 yaşından itibaren arkadaşımdı. Parasızlık çektik, parasızlığın tadını çok güzel çıkarttık. Biz o kadar parasız kalırdık ki, Taksim'den Aksaray'a beni eve kadar yürüyerek bırakıyordu. Yollarda gelirken şarkılar türküler söylüyorduk" şeklinde konuştu.

EMEL SAYIN ÇOK DUYGULANDI

Mavi Boncuk filminde Kemal Sunal ile birlikte rol alan Emel Sayın ise filmde Sunal'ın kullandığı mavi arabayı görünce duygulandı. Emel Sayın, "Görünce çok heyecanlandım, tuhaf oldum, etkilendim. İstanbul Klasik Otomobil Derneği'ne teşekkür ediyorum. Sevgili Kemal Sunal için hazırlanmış bir gün. Düşünün 1974 yılına döndüm. Keşke sevgili arkadaşlarım aramızda olsaydı. Bu halının içine girmiştim ben. Ne kadar özledim onları ben anlatamam. İyi ki bu filmi yapmışız" ifadelerini kullandı. Etkinliğe katılan diğer oyuncular da Kemal Sunal ile ilgili anılarını anlattı. Etkinliğin sonunda Kemal Sunal'ın 72. yaş günü anısına pasta kesildi.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Etkinlikten görüntüler

-Klasik otomobiller

-Kemal Sunal'ın filmlerde giydiği kostümler

-Sunal'ın ailesi

-Oyuncular

-Oyuncular ile röportajlar

-Mavi Boncuk filmindeki otomobil

-Emel Sayın'ın otomobile binmesi

-Genel ve detay

06.11.2016 - 13.35 Haber Kodu : 161106088

//////////////////////////////////////////////////

3 - HDP'Lİ VEKİLLERİN TUTUKLAMALARINI PROTESTO EDEN 99 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI...

Haber: Çağatay KENARLI, İstanbul DHA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Güvenlik Şube Müdürlüğü, HDP Eş Genel Başkanları ve bazı milletvekillerinin tutuklanmasıyla ilgili protestolarda 99 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, "03-04 Kasım tarihlerinde HDP Eş Genel Başkanları ve bazı milletvekillerinin tutuklanmasını protesto etmek amacıyla il genelinde yapılan izinsiz gösterilerde, terör örgütü lehine yasadışı slogan atılması ve bazı yolların trafiğe kapatılması üzerine görevlilerce yapılan müdahalelerde toplam 99 kişinin gözaltına alındı. Konu ile ilgili tahkikat devam etmektedir" ifadelerine yer verildi.

Görüntü Dökümü: (Polis Kamerası)

------------------------

-Toplanan gruptan görüntü

-Grubun havadan görüntüsü

-Çevik kuvvet ekiplerinden görüntü

-TOMA'nın yolu kapatan bir şişe kumbarasını ittirerek yolu açması

-Gözaltına alınan şüphelilerin sağlık kontrolüne götürülmesi

-Genel ve detaylar

06.11.2016 - 11.17 Haber Kodu : 161106050

///////////////////////////////////////////

4- (Geniş Haber) HAVALİMANINDA GÖZALTINA ALINAN 2 ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ...

Polisin 'dur' ihtarına uymayarak kaçan iki kişi adliyeye sevk edildi.

Haber- Kamera: İbrahim YILDIZ / İstanbul, DHA

Atatürk Havalimanı'nda gece saatlerinde polisin 'dur' ihtarına uymayıp motosikletle girmeye çalışan ve yaşanan kovalamaca sonucu göz altına alınan 2 şüpheli polis sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Sabah saatlerine kadar Atatürk Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü'nde ifadesi alınan Suriye uyruklu Muhammed H.H. ve Mecnun K. sorgularının ardından Bakırköy Adalet Sarayı'na götürüldü. Basın mensuplarının 'Neden böyle bir şey yaptınız?' sorusuna, şüphelilerden birisi 'Biz bir şey yapmadık ki' diyerek yanıtladı.

Görüntü dökümü:

------------------------------

-Şüphelilerin çıkışı

-Şüphelilerin birinin açıklaması

-Genel ve detaylar

06.11.2016 - 10.11 Haber Kodu : 161106027

///////////////////////////////////////////////////////

5- (ÖZEL) BEYKOZ'DA OTOMOBİL, MİNİBÜSE ÇARPTI: 3 YARALI

Haber-Kamera: Uğur AYAZSIN / İstanbul DHA

Beykoz'da sürücüsünün hakimiyetinden çıkan otomobil, minibüse arkadan çarptı. Kazada otomobilin içerisindeki 3 kişi hafif yaralandı.Kaza, Beykoz Elmalı Kavşağı'nda saat 08.30 sıralarında meydana geldi. Zeynel Can içerisinde 4 kişi bulunan 34 KH 9300 plakalı otomobil ile iddiaya göre Yeni Riva Yolu'ndan süratle ilerledi. Henüz bilinmeyen bir nedenle Zeynel Can'ın kontrolünden çıkan otomobil, o esnada kavşağa giren Ali Gülkurt yönetimindeki 70 AB 494 yolcu minibüsüne çarptı. Çarpmanın etkisiyle otomobil kaldırıma çıktı.

3 KİŞİ YARALANDI

Kazada, otomobil sürücüsü Zeynel Can ve otomobil içerisindeki Gökşin Acu ile Nurhan Orak hafif yaralandı. Minibüste bulunan 16 yolcu kazada yara almadı, ancak yolcular kısa süreli panik yaşadı.

SÜRÜCÜLER EMNİYETE GÖTÜRÜLDÜ

İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekibi geldi. Yaralılar sağlık ekipleri tarafından ambulans ile hastaneye kaldırıldı. Araç sürücüleri ise ifade vermek üzere emniyete götürülürken, kazaya karışan araçlar polisler tarafından parka çekildi. Polis kazayla ilgili inceleme başlattı.

MİNİBÜS SÜRÜCÜSÜ KAZAYI ANLATTI

Minibüsün sürücüsü Ali Gülkurt kazayla ilgili, "Ben yukarıdan aşağı kavşağa girdim, tam bu arada arkadan vurdu. Arabamda 16-17 yolcu vardı. Diğer araçta yaralılar var. 4 kişilerdi. İndiğimizde burası kalabalıktı. Sürücünün alnında ve arkadaki bayanın kafası kanamıştı. Araç süratliydi. Duramadı, arkadan çarptı" dedi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Kaza yapan araçlar

-Yaralılardan görüntü

-Polis, sağlık ekibi

-Sürücülerden görüntü

-Sürücülerin emniyete götürülüşü

-Minibüsten inen yolcular

-Kazanın meydana geldiği kavşak

-Genel ve detaylar

06.11.2016 - 10.33 Haber Kodu : 161106038

///////////////////////////////////////////////

6- 15 TEMMUZ ŞEHİTLER KÖPRÜSÜ'NDE TABANCALI İNTİHAR GİRİŞİMİ...

Haber-Kamera: Özgür EREN - Uğur AYAZSIN / İstanbul DHA

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne sabah saatlerinde gelen Adem Ş., yanında bulunan silahla önce rastgele ateş etti. Araçları durdurmaya çalışan ardından da kafasına silah dayayarak intihar girişiminde bulunan Adem Ş., polis tarafından ikna edilerek polis merkezine götürüldü. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde saat 07.15 sıralarında Adem Ş., Ankara istikametinde köprü ortasına geldi. Edinilen bilgiye göre yanında bulunan ruhsatsız silahla rastgele ateş açan Adem Ş. (25) köprüden geçmekte olan araçları da durdurmaya çalıştı. Adem Ş., daha sonra köprünün demir korkuluklarına çıktı, ardından kafasına silah dayayarak intihar girişiminde bulundu. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri güvenlik amacıyla köprüyü çift yönlü olarak araç trafiğine kapattı. Olay yerine müzakereci polis sevk edildi. Bir saatlik çalışma sonucunda intihar etmek isteyen Adem Ş., ikna edilip Köprü Koruma Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü trafiği bir saat sonra normale döndü.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Köprünün çift yönlü trafiğe kapatılması

-Trafik polislerinden görüntü

-Araçlardan görüntü

-Bekleyen vatandaşlardan görüntü

-Köprünün açılma görüntüsü

-Avrupadan Anadoluya geçişte trafikten görüntü

-Polis ekiplerinden görüntü

-İntihar etmek isteyen kişiden görüntü

-Köprüden detay görüntü

-Genel ve yakın detaylar

06.11.2016 - 06.48 Haber Kodu : 161106016

06.11.2016 - 07.06 Haber Kodu : 161106017

06.11.2016 - 07.22 Haber Kodu : 161106018

/////////////////////////////////////////////////////////////

7 - BAKIRKÖY'DE MEGA YAT LİMANI PROJESİ REFARANDUMUNA YENİ FORMÜL: KAMUOYU ARAŞTIRMASI

Haber - Kamera: Ezgi ÇAPA / İstanbul, DHA

BAKIRKÖY Kaymakamlığı'nın, Ataköy sahiline yapılması planlanan mega yat limanına ilişkin düzenlenecek referanduma, OHAL'i gerekçe göstererek izin vermemesinin ardından Bakırköy Belediyesi yeni bir formül buldu. Bu gelişme üzerine Belediye dün 'referandum' değil 'kamuoyu araştırması' yapacağını açıkladı, bugün de Özgürlük Meydanı'na sandıklar kuruldu. Saat 09.00'da başlayan oylama 17.00'de sona erecek.

VATANDAŞ OY KULLANMAK İÇİN UZUN KUYRUKLAR OLUŞTURDU

Ataköy Yat Limanı ve Ek projelerinin geleceğine ilişkin görüşlerini belirtmek isteyen vatandaşlar oy sandığı ve oy kullanma kabinlerinin kurulduğu Özgürlük Meydanı'nda uzun kuyruklar oluşturdu. Kimlikleri ile oylamaya katılan vatandaşlar 'evet' veya 'hayır' yönünde oy kullandı. Kuyrukta yat limanının yapılmasını isteyenler de vardı, limanının yapılmasına karşı olan da... Bakırköy Belediyesi'ni eleştiren bir grup vatandaş da "Sonucu belli olan bir oylama için bizi alet etmeyinö eleştirisinde bulundu. Oylamaya katılan bir vatandaş "Evet, hayır'dan öte insanların bilgilendirilmesi gerekirdi. Bu süreç hiç yaşanmadan insanlar sandığa çağrılıyorsa bizim içimizde kuşku doğuyor. Zaten baştan sonucu belli bir referandumda bizim oyumuz buna alet mi ediliyor endişesini duyuyoruz" dedi.

BAŞKAN KERİMOĞLU AŞAĞIYA İNMEDİ, GAZETECİLERİ MAKAMINA ÇAĞIRDI

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'nun saat 11: 30'da oy kullanacağı duyurulmuştu. Basın mensuplarını çağırarak açıklamasını makamında yapan Kerimoğlu, yerel gazetecilerden de konu dışında başka soru yöneltmemelerini istedi. "Konuya hakim olduğumuz için mi bizi istemiyorsunuz" sorusu üzerine Kerimoğlu, bu kez herkesin toplantıyı izleyebileceğini söyledi. Oyunu sabah erken saatlerde eşi ile birlikte kullandığını söyleyen Kerimoğlu'na 'oyunun ne yönde olduğu' da soruldu ve Kerimoğlu oyunu yat limanının yapılmaması yönünde kullandığını açıkladı.

"HUKUK AÇISINDAN BAĞLAYICILIĞI YOK"

Bakırköy sahilinde yapılmak istenen mega yat limanı ile ilgili kamuoyu araştırması yaptıklarını söyleyen Kerimoğlu, iki zıt görüşün olduğunu söyledi. Çevrecileri desteklediğini söyleyen Kerimoğlu, "Çevrecilerin yapılaşmanın çevreye, denize, sahile zarar vereceği ile ilgili endişeleri var. Sahillere ulaşımının zorlanacağına ilişkin endişeleri var. Bir diğer karşıt görüş ise burada yapılacak projelerin istihdam yaratacağı. Bakırköy sahil yolunun yerin altına alınmasıyla Bakırköy'ü sahille buluşturacağı, turizm ve ticaret hayatına katkı sağlayacağı yönünde. Biz bu iki karşıt görüş arasında çıkacak kararın belediyemiz açısından yol gösterici bir rehber olmasını istedikö diye konuştu.Çıkan sonucun hukuk açısından bağlayıcı olmadığını belirten Kerimoğlu, "Ama kamu vicdanının hukuk üzerinde mutlaka bir etkisi olacaktır" dedi.

"REFERANDUM DEĞİL KAMUOYU ARAŞTIRMASI, YANLIŞ ANLAŞILDI"

"Kaymakamlık tarafından referanduma izin verilmediğinin" hatırlatılması üzerine Kerimoğlu şunları söyledi: " Kaymakamlık, haklı olarak, referandum yetkisinin belediyelerin tasarrufunda olmadığını ve OHAL kanununu da gerekçe göstererek iptalini istedi. Biz referandum değil, kamuoyu araştırması yaptık, belki yanlış anlaşıldı. Tamamen belediyenin tasarrufunda olan bir uygulama. 5393 sayılı Belediye Kanunu'ndan aldığımız yetkiyle yurttaşlarımıza halkımızı ilgilendiren bir konu ile ilgili olarak bilgi sorduk."

"ÜST YAPI İLE İLGİLİ RUHSATI KABUL ETMEDİK, BAKANLIKTAN ALDILAR"

Bakırköy Belediyesi 'nin denizin doldurulması için alt yapı çalışmalarına izin verdiği yönündeki eleştirileri yanıtlayan Kerimoğlu şu açıklamayı yaptı: "Haksız bir eleştiri. Yaklaşık 2 yıl önce deniz dolgusu ile ilgili olarak, belediyenin ruhsat vermesi diye bir şey söz konusu değil. Daha önce Çevre Şehircilik Bakanlığı, Denizcilik Bakanlığı dahil olmak üzere yaklaşık 18 kurumdan alınmış onaylar vardı. Belediye bu onaylarla ilgili olarak haritalar değişiyordu. Tescilini yapmıştı. Ama o dönemde söyledim bugün de aynı sözün arkasındayım. Biz oradaki üst yapı ruhsatı ile ilgili olarak talebi zaten kabul etmedik. 2 yıldan beri bekleyen bu talebi kabul etmediğimiz için bu ruhsatı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı verdi" dedi.

BELEDİYENİN PROJEYE İZİN VERDİĞİ İDDİASINA YANIT

Bu arada bir gazetecinin de Bakırköy Belediyesinin projeye yönelik imzası olduğu iddiası üzerine Kerimoğlu, "Projeye imza olsa 1,5 yıldan beri bekleyen ruhsatla ilgili olarak, üstlenici firma neden gidip Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan ruhsat alsın. Demek ki Bakırköy Belediyesi o alandaki üst yapı ile ilgili ruhsat vermeyeceğini söylemiştir. Zaten vermedi. Oradan ruhsat alamadığı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan aldılar" yanıtını verdi.

BAKIRKÖY BELEDİYESİ İNŞAATI MÜHÜRLEMİŞTİ

DATİ Holding tarafından başlatılan Ataköy sahiline yapılması planlanan mega yat limanı projesi için deniz doldurulmuş, Bakırköy Belediyesi inşaata, hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle izin vermemişti. Holding, yasal sürenin dolmasının ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan inşaat ruhsatı almıştı. Bakırköy belediyesi ise ruhsal iptali için dava açmış, mahkeme karar verilene kadar ruhsat yürütmesini durdurmuş, inşaat da mühürlenmişti.

Görüntü Dökümü :

------------------------

Oylama, sandık ve oy kabinlerinden görüntü

Vatandaşların uzun kuyruklar oluşturması

Evet diyen vatandaşlarla röp.

Hayır diyen vatandaşlarla röp.

Oylamaya tepki gösteren vatandaşlarla röp.

Vatandaşlar arasında yaşanan gerilimden görüntüler

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'nun açıklaması

Kerimoğlu'nun oy kullanması

Genel ve detaylar

06.11.2016 - 14.50 Haber Kodu : 161106109

///////////////////////////

8 - CUMHURİYET GAZETESİ'NE DESTEK NÖBETİ...

Haber-Kamera: İhsan YALÇIN - Hayati KILIÇ / İstanbul DHA

Cumhuriyet Gazetesi önündeki destek nöbeti türkü ve marşlarla devam ediyor. Bazı yazarları ve yöneticileri tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi önündeki destek nöbeti bugün de devam etti. Şişli Belediyesi Ekrem Ataer Halk Müziği Korosu üyeleri, Cumhuriyet Gazetesi'ne gelerek nöbete katıldı, türküler ve marşlarla eyleme destek verdi. Bu sırada gazete önünde bekleyen kalabalık da türkülere eşlik edip sık sık "Direne direne kazanacağız" şeklinde slogan attı. Gazete önünde grupların bekleyişi sürüyor.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Korunun marş ve türkü söylemesi

-Gazetedeki kalabalığın koroya eşlik etmesi

-Kalabalığın slogan atması

-Genel ve detaylar

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Bülent Kerimoğlu Bakırköy Türkiye Politika Güncel Haberler

title