Haberler

DHA İSTANBUL BÜLTENİ- 2

YABANCI TERÖR ŞÜPHELİLERİNE KİMLİK VE PASAPORT ÇIKARANLARA OPERASYON (1)Haber-Kamera: Serpil KIRKESER - İstanbul DHA - İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nce işlem görmüş yabancı uyruklu kişilere de sahte kimlik ve...

YABANCI TERÖR ŞÜPHELİLERİNE KİMLİK VE PASAPORT ÇIKARANLARA OPERASYON (1)

Haber-Kamera: Serpil KIRKESER - İstanbul DHA - İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nce işlem görmüş yabancı uyruklu kişilere de sahte kimlik ve pasaport düzenlediği tespit edilen ve aralarında kamu görevlilerinin bulunduğu 161 şüpheli hakkında yakalama kararı verildi. İstanbul başta olmak üzere 11 ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, yürüttüğü bir soruşturma kapsamında İstanbul'da bazı kamu görevlilerinin, aracı kişiler vasıtasıyla Türkiye'ye legal yada illegal yollardan giriş yapan terör şüphelisi yabancı uyruklu şüphelilere sahte kimlik ve pasaport düzenlediklerini  tespit etti. Bunun üzerine kamu görevlilerinin de aralarında bulunduğu 161 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı.  Şüphelileri yakalamak için İstanbul başta olmak üzere Ankara, Tekirdağ, Tunceli, Adana, Batman, Ağrı, Elazığ, Rize, Kocaeli ve Kütahya illerinde eş zamanlı operasyon başlatıldı.  Yakalama ve gözaltı işlemleri İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla İstanbul Emniyet  Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele  Şube Müdürlüğü tarafından yürütüldüğü belirtildi.

Görüntü Dökümü:
---
-Arşiv

==============================


2-   40 MİLYON LİRALIK KAÇAK LÜKS ARAÇ OPERASYONU (1)


Müslim SARIYAR - Harun UYANIK - YURDA kaçak yollarla lüks araç sokan şebekeye yönelik operasyonda 21 kişi gözaltına alınırken değeri 40 milyon olduğu belirtilen 19 lüks araca el konuldu. Araçların sergilendiği emniyet müdürlüğünün bahçesi lüks araç galerisine döndü.
Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen "lüks otomobil kaçakçılığı" soruşturması ile ilgili İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 10 gün önce İstanbul merkezli Van, Adana, Ankara, Kocaeli, Ağrı, Çanakkale ve Mersin'de eş zamanlı operasyon düzenledi.
Yurtdışında "çalıntı" kaydı ile İnterpol tarafından arama kaydı bulunan araçlarla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında yurda kaçak yolla lüks araç sokan 21 kişi gözaltına alındı. ÖTV vergisi alınmadan ya da yarı bedeli ödenerek yurda sokulup sisteme işlenen ve normal piyasa fiyatının altında satıldığı belirlenen 19 lüks araca el konuldu.  Araçların sergilendiği emniyet müdürlüğünün  bahçesi lüks araç galerisine döndü.

Görüntü Dökümü:
----------
-Araçların havadan görüntüleri

====================

3- - DRİFT, HIZ, SOLLAMA VE YOLA MOLOZ DÖKME...

- Sultangazi'de hafriyat kamyonlarının sık sık kullandığı yolda tehlikeli anlar yaşanıyor.
Bir hafriyat kamyonu drift yaparken bir hafriyat kamyonu ise yol moloz dökerken görüntülendi.
Aynı yolda hız ve sollama yapan hafriyat kamyonları da tehlikeli anlar yaşanmasına neden oluyor.

Haber-Kamera: Emin YEŞİL-Ersan SAN/ İSTANBUL, - SULTANGAZİ'de iki farklı noktada çekilen görüntüler yürekleri ağızlara getirdi. Yolda drift yapan ve damper kapağından moloz ve taşların yola savrulduğu 2 hafriyat kamyonu kameraya yansıdı.
Hafriyat kamyonlarının tehlikesine maruz kalan ilçelerden biri olan Sultangazi'de kaydedilen iki farklı görüntü 'bu kadarına da pes' dedirtti. Kuzey Marmara Bağlantı Yolu'nun Sultangazi tarafında devam eden tünel çalışmaları ve ilçede bulunan taş ocaklarına giden güzergahları kullanan hafriyat kamyonların trafik güvenliğini tehlikeye attığı anlar cep telefonu ile kaydedildi.

HAFRİYAT KAMYONUYLA DRİFT
Seyir halinde olan bir hafriyat kamyonunun 'drift' yaptığı anlar, bir başka sürücü tarafından görüntülendi.
Seyir halinde olan bir hafriyat kamyonunun sürücüsü Cebeci Mahallesi Selçuklu Bulvarı'nda drift diye tabir edilen hareketi yapmaya başladı. Hafriyat kamyonun dorsesi bir sağa, bir sola doğru kayarken sürücü, trafik güvenliğini tehlikeye attı. Bununla da yetinmeyen sürücü, drift yaparak önündeki araçları solladı.

HAFRİYAT KAMYONUNDAN DÖKÜLEN MOLOZLAR, KAZAYA DAVETİYE ÇIKARDI
Cep telefonu ile kaydettiği bir başka kamyonunun açık olan damper kapağıngörüntüde ise, seyir halindeki hafriyat kamyonundan dökülen taşlar, kazaya davetiye çıkardı.
Sultangazi-Arnavutköy bağlantı yolunda seyir halindeki hafriyat dan taş ve molozlar yola savruldu. Dökülen taş ve molozlar arkadan gelen sürücülere zor anlar yaşattı. O anları kaydeden sürücü de, hafriyat kamyonu sürücüsüne "döke döke gidiyorsun" diyerek tepki gösterdi.

HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ
Hafriyat kamyonlarının sık kullandığı güzergah havadan da görüntülendi. Sultangazi'deki güzergahları havadan görüntülenen hafriyat kamyonlarının branda şartına uymadıkları görüldü. Brandasız trafikte ilerleyen hafriyat kamyonlarının yaydığı tozda görüntülere yansıdı.

Görüntü Dökümü:
-----------
-Drift yapan kamyon
-Hız ve sollama yapması
-Hafriyat döken kamyon
-Çevre sakinlerinin açıklamaları
-Yolun ve hafriyat kamyonlarının havadan görüntüleri

26.07.2019 - 10.31- Haber Kodu : 19072604
=====================

4- KAĞITHANE'DE KAMYON DEHŞETİ KAMERADA

Haber-Kamera: Zeki GÜNAL/İSTANBUL,- KAĞITHANE'de yokuş aşağı inerken sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği kamyon park halindeki 4 araca çarptı. Kamyonun çarptığı bir otomobil kullanılamaz hale gelirken, kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı.
Kaza Gürsel Mahallesi'nde meydana geldi. Yokuş aşağı inen kamyon sürücüsü henüz bilinmeyen nedenle direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kamyon park halindeki araçlar çarptı. Kamyonun çarptığı otomobillerden biri kaldırıma  savruldu.
Kazada kamyonun çarptığı 4 araçta büyük hasar meydana geldi. Kazada ölen ya da yaralanan olmazken kamyon sürücüsünün uzun süre kazanın şokunu atlatamadığı görüldü. Kaza anı çevrede bulunan güvenlik kameralarına saniye saniye yansırken,  polis olay sonrası soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü:
--------------
(GÜVENLİK KAMERASI)
-Kamyonun yokuş aşağı hızla ilerlemesi
-Kamyonun kayarak gelmesi
-Kamyonun yolun sol tarafında park halinde bulunan otomobile şiddetle çarpması
-Kazayı gören bir kişinin yardıma koşması
-Farklı açıdan kaza anı
(AKTÜEL)
-Kazaya karışan araçlar
-Kazada aracı hasar gören bir kişi ile röportaj
-Kazada aracı hasar gören bir başka kişi ile röportaj
-Kamyon sürücüsünün kaza sonrası geçirdiği şokla sessiz sessiz beklemesi
-Genel ve detay görüntüler

===================

5- KÜÇÜKÇEKMECE'DE TIR'IN TAŞIDIĞI VİNÇ KAMYONETİN ÜZERİNE DÜŞTÜ

Haber-Kamera: Cemil ÖZDEMİR/
Küçükçekmece'de TIR'ın taşıdığı vinç kamyonetin üzerine düştü. Kazada kamyonet ağır hasar görürken, sürücüsü yara almadan kurtuldu.
Kaza, Küçükçekmece TEM Karayolu Ankara istikameti yan yolda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre üzerinde vinç olan 34 DAZ 25 plakalı TIR'ın sürücüsü bağlantı yolunda virajı aldığı sırada direksiyon hakimiyetini kaybetti. TIR üzerinde bulunan vinç aynı istikamette seyir halinde ilerleyen 34 JT 4840 plakalı İbrahim Güler yönetimindeki kamyonetin üzerine düştü. Kazada kamyonet sürücüsü İbrahim Güler yara almadan kurtulurken, kamyonette ağır hasar oluştu.

"MUCİZE ESERİ KURTULDUM"
İbrahim Güler "Ben yan yolda seyir halindeyken, köprüden gelen TIR viraja süratli girince iş makinası aracın üzerine devrildi. Allah'a şükür mucize eseri kurtuldum. Aracın hasarını artık düşünmüyorum, kurtulduğuma şükrediyorum" dedi. Kaza nedeniyle Ankara istikametinde trafik oluştu.

Görüntü Dökümü
------------------
-Vinçten görüntü
-Kamyonetten görüntü
-İbrahim Güler röp
-TIR'dan görüntü
-Genel ve detaylar

======================

6- ADNAN OKTAR'IN EVİ ESKİ HALİNDEN ÇOK FARKLI

Ali AKSOYER/İSTANBUL, ADNAN Oktar suç örgütüne yapılan operasyonun ardından günlerce kamuoyunu meşgul eden, üzerindeki kaçak yapıları belediye tarafından yıkılan Kandilli'deki malikanesi sessizliğini koruyor. İçindeki kamelyalar, kalabalık bina toplulukları ile hafızalarda kalan Adnan Oktar'ın evinin bugünlerde eski halinden eser kalmadığı görülüyor.
Kandilli'de 11 Temmuz 2018 tarihinde düzenlenen operasyonda Adnan Oktar suç örgütü çökertilmişti. Adnan Oktar'ın çok sayıda müridi ile birlikte kaldığı Kandilli'de bulunan evindeki antika eşyalar boşaltılırken, ardından kaçak olduğu tespit edilen bölümler belediye ekipleri tarafından titizlikle yapılan yıkım günlerce sürmüştü.

ESKİ HALİNDEN ESER YOK
Havadan görüntülenen Adnan Oktar'ın evinin bulunduğu alanın  eskisinden çok farklı olduğu görüldü. Birçok eklenti yapılarak büyütülen ana binanın, kaçak bölümlerinin yıkılmasından sonra oldukça sade bir hal alıp küçüldüğü görülüyor. Evin bulunduğu alandaki birçok yapı ise tamamen yıkılmış durumda. Bu yapılardan geriye sadece moloz artıkları kalmış durumda. Operasyon yapıldığında bahçe içinde yapıldığı görülünen kamelyalar da yıkımlarla yok oldu.

Görüntü dökümü:
------------
-Havadan görüntüler
-Yıkılan kaçak yapılardan sonraki hali
-ARŞİV


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul DHA Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title