Haberler

Dha İstanbul Bülteni - 1

1- TÜRK-AMERİKAN İŞ ADAMLARI ABD'DEKİ SEÇİMLERİ TAKİP EDİYOR

DEİK bünyesindeki Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) üyeleri ABD Başkanlık seçimlerini Swiss Otel İstanbul'da düzenlenen özel bir etkinlikle takip ediyor.

Haber-Kamera: Hakan KAYA-Ozan URAL / İSTANBUL,

DEİK Bünyesindeki, Türk Amerikan İş Konseyi üyeleri ABD Başkanlık seçimlerini İstanbul Swiss Otel'de düzenlenen etkinlikle takip etti. Etkinliğe TAİK Başkanı Ekim Alptekin,, TAİK Eski Başkanı Haluk Dinçer, TAİK Başkan Yardımcısı Haydar Yenigün'ünde aralarında bulunduğu iş dünyasından önemli isimler katıldı.

ABD'deki başkanlık seçimini değerlendiren TAİK Başkanı Ekim Alptekin, Donald Trump'un seçimlerde fark yaratacağını belirterek "Çok şiddetli bir seçim kampanyası oldu. Hillary Clinton'un çok tecrübeli siyasetçi olmasına rağmen Turp gibi ilk başlarda hiç ihtimal verilmeyen bu noktaya kadar gelebileceği kimsenin inanmadığı bir aday Hillary Clinton ile başbaşa gidebiliyor. Bütün dünyada bu seçimlere ilgi duyuluyor. Türk vatandaşı olarak bu bölge dinamiğine baktığınızda çok fazla var sıkıntı yaşadığımız.. Bu Obama hükumetine bazı hassasiyetlerimizi yeterince ya biz anlatamıyoruz ya onlar anlamak istemedi. haliyle yeni bir umut var yeni bir iktidarla bazı bu yaşadığımız illegal yapılarla ABD'nin taktiksel de olsa işlevsel de olsa bir işbirliği içinde olması bu kadar eski bir müttefiki olarak bizi derinden tabiki etkiliyor. Bunu anlatabileceğimiz yeni bir iktidar olacak. Burada biraz daha Hillary Clinton, Obama iktidarının devamını temsil ettiği için bir demokrat partinin üçüncü dönemi gibi algılanıyor. Trump, burada bir fark yaratabilir düşüncesi hakim o nedenle Türk-Amerikan topluluğu ABD'de bence Trump'u destekleyen böyle bir atmosfer yegane sebebi bu olduğunu düşünüyorum. Bu salonda da Trump'a yakın hissetme duygusu hakim" dedi.

"FARKLI EKONOMİK PLANLARI VAR"

İki siyasetçinin de farklı ekonomik planlarının olduğunu vurgulayan Alptekin, "Serbest Ticaret anlaşmaları ikisi de tepkili Transatlantik yatırım ortaklığı ne olacağını hep birlikte göreceğiz Clinton da olsa Trump da olsa bu zor görülüyor şuanda bu bizim lehimize genel ekonomik politikalara bakarsak Hillary ilk yüz gününde iktidarda olduğu ilk yüz günde 256 milyar dolarlık bir yatırım planı açıkladı. Bu bir nevi devlet teşvikli bir ekonomiyi canlandırma planı,Trump daha çok vergileri düşürerek, iş adamlarını yeniden güçlendirmek istiyor, yani arz ekonomi taraftarını temsil ediyor. Türk İş adamlarının çoğu burada Trump görüşünü destekliyor" dedi.

"EKONOMİDEKİ BELİRSİZLİK SONLANIR"

TAİK Başkan Yardımcısı Çağlan Mursaloğlu ise seçim sonuçlarının ekonomideki belirsizliği sonlandıracağını belirterek " BD seçim süreci özellikle dolar çok büyük oynaklıklar yarattı. Sadece Türkiye açısından ele almıyorum. Euro-Dolar pariterisi açısından ele alıyorum. Birçok ülke parabirimini etkilediğini düşünüyorum. En azından bu belirsizliğin ortadan kalkmasıyla piyasalarına bir anlamda durulacağını düşünüyorum. Türkiye ve Amerika çok uzun zamandır stratejik ortak sonuçta bir devlet sistemi var. Kim seçilirse seçilsin devlet sisteminin devam edeceğini düşünüyorum bu anlamda da bizde ikili ilişkileri geliştirmek için başkan kim olursa olsun elimizden geleni yapacağız" dedi.

Görüntü dökümü:

------------

-Kurulan dev ekranlar

-Türk ve Amerikan işadamlarından görüntü

-TAİK Başkanı Ekim Alptekin ile röp.

-TAİK Başkan Yardımcısı Çağlan Mursaloğlu ile röp.

-Genel ve detaylar

09.11.2016 - 01.54 Haber Kodu : 161109006

===================================

2- CUMHURİYET ÖNÜNDE DESTEK KONSERİ

Haber: Murat DELİKLİTAŞ-Kamera: Özgür EREN İSTANBUL

Bazı Cumhuriyet Gazetesi yazarları ve yöneticilerinin tutuklanmasına tepkiler sürüyor. Sanatçılar Onur Akın, Sevinç Eratalay, Mehmet Gümüş ve Duman grubunun solisti Kaan Tangöze Cumhuriyet Gazetesi'ne destek amacıyla birer mini konser verirken, tiyatrocu Kemal Kocatürk ise 'Can' adlı oyunundan kısa pasajlar sundu. Gazate önündeki kalabalık şarkı sözlerine eşlik edip alkış tuttu. Bazı kişiler, mini konser ile oyundan cep telefonlarıyla görüntü aldı.

Konser sırasında bir konuşma yapan Onur Akın "Cumhuriyet Gazetesi bizim gibi bu ülkeye yürekten bağlı, Cumhuriyet değerlerine yürekten bağlı." diyerek desteklerini bildirdi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

Cumhuriyet gazetesi önünde bekleyen kalabalık

Konser veren sanatçılardan detay görüntü

Onur Akının kısa konuşması

Onur Akının şarkı söylesi

Dinleyicilerden detay görüntü

Dinleyicilerin cep telefonu ile görüntü alması

Dinleyicilerin Onur Akını alkışlaması

Duman'ın Cumhuriyet Gazetesi'nde şarkı söylemesi

Dinleyicilerin Duman'a eşlik etmesi

Genel ve yakın detaylar

08.11.2016 - 21.38 Haber Kodu : 161108196

==================================

3- POLİS ARANAN KİŞİYİ ALMAYA GELDİ, BİRLİKTE YAŞADIĞI KADIN 3. KATTAN ATLADI

Haber-Kamera: Çağatay KENARLI - Ersan SAN, İstanbul DHA

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, il dışındaki bir operasyon kapsamında aranan yabancı uyruklu kişiyi yakalamak için Esenyurt Fatih Mahallesi'ndeki bir binaya operasyon düzenledi.

TEM Özel Tim ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekiplerinin binaya girdiği sırada, aranan şüpheliyle birlikte yaşayan yabancı uyruklu kadın 5 katlı binanın 3. katındaki balkondan aşağıya atlayarak yaralandı. Yaralı kadın, ambulansla Esenyurt Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis ekipleri bu sırada IŞİD şüphelisi olarak aranan kişiyi yakalayarak gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüpheli Vatan Caddesi'nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından şüphelinin il dışına yollanacağı öğrenildi.

BALKONDAN ATLAYAN KADININ AYAKLARI KIRILDI

Hastaneye kaldırılan kadının ayaklarının kırıldığı öğrenilirken sağlık durumunun iyi olduğu belirlendi. TEM ekipleri balkondan atlayan yabancı uyruklu kadının kimlik bilgilerini sorguladı. Yapılan incelemede 25 yaşındaki F.R. adlı kadının terör bağlantısının bulunmadığı öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Polislerin mahalle girişindeki önlemleri

-Zırhlı araçlar

-Yaşanan hareketlilik

08.11.2016 - 144.8 Haber Kodu : 161108129

=================================

4- RİVA'DA 3 KATLI BİNA YANDI, ÇOK SAYIDA HAYVAN TELEF OLDU

Haber-Kamera: Uğur AYAZSIN / İstanbul DHA

Beykoz Riva'da bir binada çıkan yangın nedeniyle arka bahçede bulunan ahır çöktü. Ahırda mahsur kalan çok sayıda büyük baş hayvan yanarak telef oldu.

Yangın, Riva Şehit Cemil Çakır Caddesi Dilara Çıkmazı'nda 3 katlı bir binada dün saat 21.00 sıralarında çıktı. Henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangında alevler kısa sürede binayı kapladı. Binanın arka kısmında bulunan ahıra da sıçrayan yangını gören vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

İLK MÜDAHALEYİ GÖNÜLLÜ İTFAİYE ERLERİ YAPTI

Yangına ilk müdahaleyi Riva'daki gönüllü itfaiye erleri yaptı. Yangını gören vatandaşlar da itfaiye erlerine yardım etti. Daha sonra olay yerine varan çok sayıda itfaiye ekibi yangına müdahale etti.

TAVUKLAR YANGINDAN KURTARILDI

Çıkan yangının sirayet ettiği ahırın çatısı içerisindeki çok sayıda büyükbaş ve kümes hayvanının üzerine yıkıldı. Hayvanlar çöken ahırın içerisinde mahsur kaldı. İş makinelerinin yardımıyla yapılan çalışmalarda tavuklar canlı olarak kurtarıldı. Ancak çöken ahırda mahsur kalan büyükbaş hayvanlar yanmaktan kurtarılamadı.

YANGIN 1 SAATTE KONTROL ALTINA ALINDI

Yangın, itfaiye ekipleri tarafından yaklaşık 1 saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alındı. Olayı gören mahalleli sokağa döküldü. Bir kadın ise dumandan etkilendi. Çok sayıda hayvanın telef olduğu yangın nedeniyle bina kullanılmaz hale geldi.

Görüntü Dökümü:

------------------

-Yanan bina

-Çevredeki vatandaşlar

-İtfaiye ekiplerinin müdahalesi

-Dumandan etkilenen kadın

-Çöken ahır

-Kullanılmaz hale gelen bina

-Yanan büyükbaş hayvanlar

-Görgü tanıkları ile röportajlar

Genel ve detay

08.11.2016 - 20.52 Haber Kodu : 161108192

08.11.2016 - 21.07 Haber Kodu : 161108193

=======================================

5- ÜMRANİYE CİNAYETİ ŞÜPHELİLERİ ÜLKELERİNE KAÇMAYA ÇALIŞIRKEN YAKALANDI

Haber-Kamera Murat ÇAKIR - İbrahim YILDIZ İSTANBUL,

Ümraniye'deki evinde bugün Türkmenistan uyruklu Dovletgeldı Mehimov'u boğazından keserek öldürdükleri ileri sürülen iki zanlı ülkelerine kaçmaya çalışırken Atatürk Havalimanı'nda yakalandı.

Esenşehir Mahallesi Kıvanç Sokak'taki evinde bugün Türkmenistan uyruklu Dovletgeldi Mehimov (37) boğazından kesilerek öldürülmüş halde bulundu.

Polisin yaptığı araştırma sonucu Mehimov, Türkmenistan uyruklu 19 Yaşındaki Shamyrat Babayev ve 25 yaşındaki Guvanch Atahanov tarafından öldürüldüğü tespit edildi. Polis ekipleri, iki şüphelinin ülkelerine kaçmak için saat 21.55'de Aşkabat seferini yapan Türk Hava Yolları uçağına bilet aldıkları bilgisine ulaştı.

AYRI AYRI DOLAŞTILAR

Atatürk Havalimanı Araştırma Büro Amirliği ekipleri, iki şüpheliyi yakalamak için harekete geçti. Yakalanmamak için Atatürk Havalimanı'nda farklı yerlerde uçak saatlerini bekleyen iki şüpheli, yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheliler, işlemleri için Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğine götürüldü.

Görüntü Dökümü

------------------------

-İki zanlının yakalandıktan sonra görüntüleri

-detay görüntüler

08.11.2016 - 20.43 Haber Kodu : 161108191

=================================

(ÖZEL)

6- CAMİDEKİ HIRSIZLIK GÜVENLİK KAMERASINDA

Namaz kılan Suriyeli'nin kira parasını çaldı.

Haber-Kamera: İhsan YALÇIN / İstanbul DHA

Fatih'te cemaatle birlikte namaz kılar gibi yapıp Suriyeli bir kişinin ceketi ve cüzdanını alan şüpheli, güvenlik kamelarınca saniye saniye kaydedildi.

Fatih'te bugün bir camide sabah namazını kılan Suriyeli Hasan Cemaleddin'e (29) ait yerdeki ceket ve içindeki cüzdan kimliği belirsiz kişi tarafından çalındı. Namazın ardından ceketini koyduğu yerde bulamayan Cemaleddin, güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyince ceket ile içindeki cüzdanının çalındığını anladı. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde şüpheli, cemaatin namaz kıldığı sırada camiye giriyor. Caminin arka kısmında namaz kılmaya başlıyor. Bir süre sonra namazı bırakarak etrafı kolaçan ediyor ve yanındaki ceketi ile içindeki cüzdanı alıp camiden çıkıyor.

Görüntülerle birlikte karakola giden Hasan Cemaleddin (29) çeketi ile cüzdanını çalan kişiden şikayetçi oldu.

"KİRAYI ÖDEYECEKTİM"

3 yıl önce Suriye'deki savaştan kaçıp ailesiyle Türkiye'ye sığındığını belirten Hasan Cemaleddin, "Olayın ardından polise gidip şikayette bulundum. Cüzdanım içinde bin 100 lira, kızımın ve benim kimliğim ile bazı evraklar vardı. Aynı zamanda bugün o parayla kirayı ödeyecektim. Hırsız, parayı geçtim bari kimlikler ile evrakları caminin önüne atsın. Hırsızdan ricam bu" diye konuştu. Görüntüleri inceleyen polis ekipleri camide hırsızlık yapıp kayıplara karışan şüphelinin peşine düştü.

Görüntü Dökümü:

------------------------

Güvenlik Kamerası

////////////////////////////////

-Şüphelinin camiye girişi

-Namaz kılmaya başlaması

-Namazı bırakıp ceketi kontrol etmesi

-Şüphelinin ceketi ve içindeki cüzdanı alarak çıkması

AKTÜEL GÖRÜNTÜ

//////////////////////////

-Hasan Cemaleddin ile röp.

-Camiden genel detaylar

08.11.2016 - 21.59 Haber Kodu : 161108198

===============================

7- ZÜLFÜ LİVANELİ SANAT HAYATININ 50'NCİ YILINI KUTLADI

Haber-Kamera: Mehmet İlkay ÖZER / İstanbul DHA

Zülfü Livaneli, sanat hayatının 50'nci yılını '50. Yıl Bir Kuşaktan Bir Kuşağa' konseriyle kutladı. Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi (PSM)'nde gerçekleşen konserin geliri Çağdaş ve Bağımsız Yardımlaşma (ÇABA) Derneğine bağışlandı.

BİR ÇOK SANATÇI SAHNE ALDI

Sanat hayatında 50. yılını kutlayan Zülfü Livaneli, Zorlu PSM'de bir konser verdi. Konserde sanatçı dostları da Livaneli'yi yalnız bırakmadı. Demet Akbağ, Funda Arar, Kardeş Türküler, Kenan Doğulu, Kubat, Linet, Nükhet Duru, Sezen Aksu, Sıla, Yaşar, Yeni Türkü, Yonca Lodi gibi sanatçılarda sahne aldı. Gecede Zülfü Livaneli'nin bir şarkısını da yaşları 6 ile 19 arasında değişen 60 çocuktan oluşan "Çocuk Kalbim Seni Söyler" korosu seslendirdi. Geceye aralarında Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım'ın da olduğu iş ve sanat dünyasından bir çok isim katıldı.

"ÜLKEMİZİNDE DEMOKRASİ ADINA OLMAZSA OLMAZLARINDAN BİRİ"

Konsere oyuncu Menderes Samancılar'da katıldı. Zülfü Livaneli'nin Türkiye için çok önemli bir figür olduğunu belirten Samancılar, "Zülfü abi ülkemiz için olduğu gibi benim için de çok büyük bir sanatçı. Ülkemizinde demokrasi adına olmazsa olmazlarından biri. Onun bulunduğu yerde bizimde bulunmamız boynumuzun borcudur. Her zaman yanında olduğumuzun altını çizmek içinde buradayız" dedi.

"DEMOKRASİ ADINA, ÖZGÜRLÜK ADINA NE GEREKİYORSA HEPİMİZ YAPMAK ZORUNDAYIZ"

Antalya Altın Portakal Film Festivalinde aldığı ödülü Barış ve Kardeşlik için kaldırdığını belirten Samancılar: "Ülkemizin içinde bulunduğu zor günler malum. Birbirimize daha da sıkı sarılacağız. Demokrasi adına, özgürlük adına ne gerekiyorsa hepimiz yapmak zorundayız. Bütün çabamız, emeğimiz bunun için olacak" diye konuştu.

YONCA LODİ: BANA TÜRKİYE'NİN MÜZİĞİNİ ÖĞRETEN ADAMIN KARŞISINDA ŞARKI SÖYLÜYORUM

Gecede, ŞarkıcıYonca Lodi de bir şarkı söyledi. Şarkısından sonra sahnede kısa bir konuşma yapan Yonca Lodi, "Bana Türkiye'nin müziğini öğreten adamın karşısında şarkı söylüyorum. Böyle bir ustanın önünde seve seve sonsuza kadar çırak olurum. Bu gecede olmak, bu projede olmak, yıllarca hayranlıkla dinlediğim şarkılardan bir tanesini söylemek, sizinle birlikte müziği paylaşmak, benim için çok büyük bir onurdur. Böyle güzel bir gecede, kutlamaya en çok ihtiyacımız olduğu zamanlarda bir sürü şey kutlayabiliriz, bir sürü şey konuşabiliriz. Ama müzik en güzeli." şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü:

---------------------

Konseri merdivenlerde oturup bekleyenler

Sanatçı Menderes Samancılar ile röportaj

Aziz Yıldırım'ın konser salonuna girişi

Çocuk Kalbim Seni Söyler Korosu'nun şarkı söylemesi

Sanatçı Yonca Lodi'nin şarkı söylemesi

Yonca Lodi'nin sahnede konuşması

Sahneden genel ve detay görüntüler

08.11.2016 - 22.43 Haber Kodu : 161108200

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu?
title