Haberler

Dha İstanbul Bülteni - 1

1- AVRUPA UÇUŞLARINDA EUROCONTROL ARIZASI GECİKMELERE YOL AÇTI

-ARIZA 5 SAAT SÜREN ÇALIŞMALARIN ARDINDAN GİDERİLDİ AVRUPA UÇUŞLARI NORMALE DÖNDÜ

Haber - Kamera: Hüseyin ASLIYÜCE / İSTANBUL

Avrupa sahasındaki hava trafiğini yöneten Brüksel merkezli Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı'nın(EUROCONTROL)  sistemlerinde dün akşam saatlerinde meydana gelen arıza nedeniyle Türkiye'den Avrupa çıkışlı ve varışlı uçuşlarda gecikme yaşandı.

Eurocontrol'ün Geliştirilmiş Taktik Akış Yönetim Sistemi'nde henüz bilinmeyen bir nedenle teknik bir arıza meydana geldi. Söz konusu arıza nedeniyle Avrupa'dan yapılacak uçuşlarda iptaller ve gecikmeler yaşandı. Mevcut arızadan İstanbul çıkışı uçuşlar da etkilendi. Atatürk Havalimanı'ndan Avrupa'ya yapılacak uçuşlarda 20 dakika ile 1 saat 50 dakika gecikmelerin yaşandığı gözlendi.Eurocontrol tarafından arıza nedeniyle acil durum prosedürlerine geçilerek, Avrupa üzerindeki hava trafiğinin kapasitesi yüzde 10 oranında azaltıldı.

Bu arada, THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamada, yaşanan teknik arızayla ilgili bilgilendirme yapıldı. Açıklamada, "Avrupa hava sahası trafiğini kontrol eden Eurocontrol sistemlerindeki teknik bir arıza nedeniyle Avrupa çıkışlı ve varışlı uçuşlarımızda gecikmeler yaşanmaktadır" denildi.

5 SAAT SONRA NORMALE DÖNDÜ

Brüksel merkezli Eurocontrol, sisteminde yaşanan arızanın 5 saatlik çabanın ardından saat 22: 00 itibariyle tamamen giderildiğini, yolculara ve havayolu şirketlerine yaşatılan rahatsızlıktan çok üzüntü duyulduğunu kaydetti. THY Genel Müdürü Bilal Ekşi de Twitter adresinden yaptığı son açıklamada, "Eurocontrol sistem arızası giderilmiş olup; Avrupa seferlerimiz normale dönmüştür" dedi.

Görüntü Dökümü:

-------------

-Gidiş boardingden gecikme yazısı görüntüsü

-Check-in işlemi yapılama görüntüsü

-Havalimanı içinden görüntü

-Pasaporttan yolcu görüntüsü

-Geliş katından gecikme yazısı görüntü

-Yolcuları bekleyenlerden görüntü

-Gelen yolculardan görüntü

Genel ve detay görüntü

03.04.2018 - 18.41 Haber Kodu : 180403205

======================

2- ÜMRANİYE'DE TELEFON BAYİSİNDEKİ SOYGUN KAMERADA

Haber-Kamera: Mehmet İlkay ÖZER,Cemil ÖZDEMİR / İstanbul DHA

Ümraniye'de bir telefon bayisine giren 4 hırsızlık şüphelisi yaklaşık 10 bin liralık elektronik eşya çaldı. Soygun anları işyerinin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

Olay, Tavukçuyolu Caddesi'nde  03.00 sıralarında meydana geldi. Beyaz bir araçla dükkanın önüne gelen 4 kişi dükkanın kepengini kırarak telefon bayisine girdi. Şüpheliler içeride bulunan 4 tablet, bilgisayar, telefon ve kasada bulunan bir miktar parayı aldı. Şüpheliler daha sonra geldikleri araçla olay yerinden ayrıldı. Bildirilmesi üzerine olay yerine polis sevk edildi.

SOYGUN KAMERADA

Öte yandan olay işyerinin kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde beyaz bir araçla dükkanın önüne gelen 4 kişi, telefon bayiinin kepenginin kırarak, içeriye giriyor. Yüzleri açık şüpheliler içeride bulunan elektronik malzemeleri ve kasada bulunan bir miktar parayı alıyor. Şüpheliler daha sonra olay yerinden uzaklaşıyor.

Polis 4 şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü:

--------------------

(GÜVENLİK KAMERASI)

-Şüphelilerin araçla gelmesi

-Kepengi kırmaları

-Dükkanın içinde gezinmeleri

-Kasayı açıp, paraları almaları

(AKTÜEL)

-Olayın meydana geldiği dükkandan detaylar

-Dükkanın içinden detaylar

04.04.2018 - 04.05 Haber Kodu : 180404004

=============================

3- 9 BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİSİ TUTUKLANDI

Haber: Özden ATİK / İstanbul, DHA

Boğaziçi Üniversitesi'nde Afrin'de şehit düşen askerleri anmak için stant açarak lokum dağıtan öğrencilere saldırdıkları iddiasıyla tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilen 15 öğrenciden 9'u "Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, 19 Mart'ta Boğaziçi Üniversitesi'nin Kuzey Kampüsü'nde Afrin'de şehit düşen askerleri anmak için stant açan ve program düzenleyen öğrenci grubuna saldıranlara yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 15 şüpheli öğrenci "PKK/KCK/YPG silahlı terör örgütünün propagandasını yapmak" suçundan akşam saat 17.30 sıralarında tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. Nöbetçi sulh ceza hakimliğince sorgulanan 15 öğrenciden 9'unun "PKK/KCK / YPG silahlı terör örgütünün propagandasını yapmak" suçundan tutuklanmasına karar verildi. Hakimlik diğer 6 şüphelinin ise adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılmasına hükmetti.

===============================

4- SANCAKTEPE'DE TEKSTİL ATÖLYESİ ALEV ALEV YANDI

İstanbul DHA

Sancaktepe'de bir tekstil atölyesi alev alev yandı. İtfaiye ekiplerinin söndürdüğü yangın sonrası atölye kullanılamaz hale geldi.

Mevlana Mahallesi'ndeki bir tekstil atölyesinde, dün saat 17.00 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Çalışanlar binayı boşaltarak durumu itfaiye ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle alevlerin binayı sardığı yangın söndürüldü. Atölyenin kullanılamaz hale gelmesine neden olan yangının çıkış sebebinin belirlenmesi için çalışma başlatıldı.

Görüntü Dökümü:

--------------------

-Yangından alevli görüntüler

-İtfaiye ekipleri

-Yangının söndürülmesi

-Yaşanan hareketlilik

-Kullanılamaz hale gelen atölye

03.04.2018 - 19.37 Haber Kodu : 180403213

========================

5- FİKİRTEPE'DE REZİDANS İNŞAATINDA YANGIN

Haber-Kamera: Ramazan EĞRİ - İSTANBUL DHA

Kadıköy Fikirtepe'de inşaat halindeki rezidansın üst katlarında çıkan yangın söndürüldü.

Yangın dün saat 17.00 sıralarında çıktı. İnşaat halindeki 20 katlı binanın üst katlarından dumanlar yükseldi. Çıkış nedeni henüz belli olmayan yangında asansör boşluğundaki straforların yandığı belirtildi. Yangına müdahale için itfaiye ekipleri sevkedildi. Yangın kısa sürede kontrol altına alındı.

Görüntü Dökümü:

------------

-Yangından görüntüler

-İtfaiyenin çalışması

03.04.2018 - 18.28 Haber Kodu : 180403201

03.04.2018 - 17.59 Haber Kodu : 180403190

03.04.2018 - 17.50 Haber Kodu : 180403188

==================================

6- AVRASYA TÜNELİ TRAFİĞE AÇILDI

Haber-Kamera: Mehmet İlkay ÖZER-Cemil ÖZDEMİR-Soner HASIRCIOĞLU / İSTANBUL DHA

Bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle çift yönlü kapatılan Avrasya Tüneli, saat 05.00'da yeniden trafiğe açıldı.

Avrupa ile Asya'yı boğazın altından birleştiren, Avrasya Tüneli'nde yapılacak bakım onarım çalışması nedeniyle gece  00.00'da çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Tünelin girişini belediye işçileri duba koyarak kapatırken, sürücüler başka güzergahlara yönlendirildi. 5 saat süren çalışmaların ardından araç trafiği yeniden sağlanmaya başlandı.

Görüntü Dökümü:

---------------

-İşçilerin dubaları koyması

-Araçların başka güzergaha yönlendirilmesi

-Trafikten detay

-Tünelin kapalı olduğu yazan levhalar

-Trafiğe açılan tünelden görüntü

-Genel ve Detaylar

04.04.2018 - 01.18 Haber Kodu : 180404003

04.04.2018 - 06.10 Haber Kodu : 180404005

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Avrasya Brüksel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
title