Haberler

Dha İstanbul Bülten - 5

ACIBADEM MUHTARI DAHİL 6 KİŞİYİ ŞEHİT EDEN DARBECİLERİN SORUŞTURMASI TAMAMLANDIDarbeci komutanın öldürülmeden önceki tüyler ürperten mesajları ;"Sahada biri olarak kalabalığa Ateş ediyorum bekliyorum.

ACIBADEM MUHTARI DAHİL 6 KİŞİYİ ŞEHİT EDEN DARBECİLERİN SORUŞTURMASI TAMAMLANDI

Darbeci komutanın öldürülmeden önceki tüyler ürperten mesajları ;

"Sahada biri olarak kalabalığa Ateş ediyorum bekliyorum. Tekrar tekrar. 10-15 kişi pert insiyatif kaybetme yok"

Ümit TÜRK, İstanbulDHA

15 Temmuz darbe girişiminde Acıbadem'deki Türk Telekom'u işgal eden, Acıbadem Mahallesi Muhtarı Mete Sertbaş dahil 6 kişiyi öldüren, 23 kişinin de yaralanmasına neden olan 41 darbeci asker hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı.

MUHTARI ŞEHİT EDEN DARBECİ DE ÖLDÜRÜLDÜ

İddianamede Acıbadem Mahallesi Muhtarı Mete Sertbaş'ı öldüren Yüzbaşı Mehmet Karabekir'in de, teslim ol çağrılarına uymadığı ve öldürüldüğü belirtildi. İddianamede darbeci askerlerin telsiz kodu olarak "Irmak" ismini kullandıkları ortaya çıktı. 7'si rütbeli olmak üzere tutuklu 41 şüpheli hakkında 9'ar kez ağırlaştırılmış müebbet ile 559'ar yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları talep edildi.

319 SAYFA, 7'Sİ RÜTBELİ 41 ASKER ŞÜPHELİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Başsavcıvekili İsmail Uçar koordinesinde cumhuriyet savcıları Hikmet Pak ve Bülent Başar tarafından hazırlanan 319 sayfalık iddianamede, 7'si rütbeli 34 er olmak üzere hepsi tutuklu 41 şüpheli yer alıyor.

DARBECİ ASKERLERİN ATEŞİYLE ŞEHİT OLAN 6 İSİM

İddianamede, darbe girişimi sırasında darbeci askerler tarafından ateş edilmesi sonucu hayatını kaybeden Acıbadem Mahallesi Muhtarı Mete Sertbaş, Muhammet Fazlı Demir, Murat Mertel, Murat Naiboğlu, Orhun Göytan ve Şirin Diril maktül sıfatıyla yer alırken, yine darbeci askerler tarafından yaralandığı tespit edilen 23 kişinin dahil olduğu 44 kişi de müşteki sıfatıyla yer aldı.

DARBECİLER 2. ZIRHLI TUGAY'DAN ÇIKTI...

İddianamede 2. Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda darbe girişiminde stratejik noktalardan olan Acıbadem Türk Telekom Bölge Müdürlüğü'nü kontrol altında tutma görevinin Kurmay Yüzbaşı Mehmet Karabekir'e verildiği, Karabekir'in komutasında 4 zırhlı askeri araç ve bir otomobille birlikte 41 askerin saat 22.45'te Tugay'dan çıkış yaptıkları belirtildi.

ACIBADEM MUHTARININ ÖLDÜRÜLMESİ

İddianamede Mehmet Karabekir'in Acıbadem Mahallesi Muhtarı Mete Sertbaş'a silahla ateş ederek öldürmesine ilişkin fotoğraflara da yer verildi. Karabekir'in yanında 3 asker ile birlikte Muhtar Mete Sertbaş'ın uzun namlulu silahla karnına ateş ettiği, Mete Sertbaş'ın karnını tutarak geri döndüğü ve yürümeye çalıştığı ancak birkaç adım attıktan sonra yere düştüğü ve sırt üstü yere uzandığı, Mehmet Karabekir'in yanına gelerek bir müddet yerde yatan maktul Mete Sertbaş'a baktığı anlatıldı.

DARBECİ YÜZBAŞI' NIN VURULMASI...

İddianamede Acıbadem Türk Telekom'u işgal eden darbeci askerlerin başındaki Kurmay Yüzbaşı Mehmet Karabekir'in vurulmasına da yer verildi. Olay anına ilişkin güvenlik kamera görüntülerinden elde edilen fotoğraflarda, Karabekir'in TELEKOM girişinde vurulduğu, vurulduğu yerde yanında birkaç askerin daha olduğu, bu askerlerden birinin hedef gözeterek ateş ettiği görülüyor. İddianamede, Karabekir'in 'teslim ol çağrılarına uymadığı için muhtemelen kolluk kuvvetlerince etkisiz hale getirildiği' ifade edilirken, Karabekir'in vurulduktan sonra askerler tarafından sürüklenerek gelen zırhlı araca bindirildiği, daha sonra aracın Kadıköy Çevre Yolu istikametine doğru hareket ettiği fotoğraflarla anlatıldı.

"BOŞA SIKMAYIN... SADECE HEDEFE ATEŞ EDİN"

Darbe girişiminde işgal edilen Türk Telekom'un güvenlik personelinin de ifadeleri iddianameye girdi. Güvenlik görevlisi Burhan Ahmet Karabudak, binayı işgal eden askerlerin silahlarını topladıktan sonra kendilerini binaya soktuklarını, sabaha kadar burada kaldıklarını anlattı. Karabudak, darbeci komutanın askerlere zaman zaman "Boşa sıkmayın, sadece hedefe ateş edin" diye talimat verdiğini söyledi.

DARBECİLERİN SİLAHIYLA YARALANANLAR O GECEYİ ANLATTI

Darbeye direnmek için Acıbadem'e gittiğini belirten Barbaros Aslanoğlu, konuşmak için gittiği yüzbaşının kendisine ateş ettiğini ve kolundan yaralandığını söyledi. Yerdeyken bir erin kendisine 'abi sen kaç yoksa yüzbaşı seni öldürecek' demesi üzerine yaralı halde motosikletine binerek olay yerinden kaçtığını söyledi.

YUKARIDAN DELİ KOMUTAN GELİYOR...

Aracıyla Acıbadem'den Kısıklı'ya gitmek isterken darbeci askerlerin yolu trafiğe kapatması üzerine aracından inerek askerlerle konuşmaya çalıştığını anlatan Halil Kırmızıgül de, "Ben darbe olup olmadığını sorduğumda 'evet onlar rezidansta

yaşarken siz açılıktan ölüyorsunuz dağılın' dedi. Daha sonra yanımda bulunan bir kişi beni kolumdan tutarak 'yukarıda caddeden deli bir komutan geliyor' diye beni uyardı. Bu esnada gelen rütbesini görmediğim bir asker muhtara yakın bir mesafeden ateş etti. Kendimi yere attım. Aracıma döndüğümde kasığımdan ve ayak parmağımdan yaralandığımı gördüm" diye konuştu.

YOLDAN GEÇEN ARACA ATEŞ AÇTILAR… SERVİS ŞOFÖRÜ VURULDU

İddianamede darbeci askerlerin protesto amaçlı konvoy şeklinde geçen araçlara da ateş ettikleri kaydedildi. Açılan bu ateşler sonucu protesto gösterisinde bulunmak için Acıbadem'e gelen servis aracı sürücüsü Şirin Diril'in hayatını kaybettiği, başka bir araçta bulunan Sabri Metin Ballı'nın da yaralandığı belirtildi.

"ASKERLERİN DEĞİL, EVLERİN BİRİNDEN ATEŞ EDİLMESİ SONUCU YARALANDIM..."

Müşteki Yakup Dursun ise, halkla birlikte Acıbadem Caddesi'ne doğru yürürken bir el silah sesi duyduğunu ve kolundan yaralandığını anlatarak, "Daha sonra öğrendiğine göre askerler benden uzakta Türk Telekom'da bulunuyorlarmış. Benim askerlerin değil cadde üzerinde bulunan evlerden birinden ateş edilmesi sonucu yaralandığımı düşünüyorum" diyerek kendisini vuranın tespit edilmesini istedi.

DARBECİLER, ACIBADEM'E VARMADAN BİR EMNİYET MÜDÜRÜ İLE BİR POLİSİ YARALADILAR

İddianamede, darbecilerin Acıbadem'e gitmeden önce E-5'te önlerini kesen Kadıköy İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Başeğmez ile polis memuru Erhan Söyleyici de silahla yaraladıkları belirtildi. Müşteki Ahmet Başeğmez'in ifadesinde darbecileri durdurduktan sonra yaptıkları eylemin kanunsuz olduğunu söylemesine fırsat vermeden kendilerine ateş ettiklerini kendisinin belinden, polis memuru Erhan Söyleyici'nin ise kolundan yaralandığını, darbecilerin daha sonra yoluna devam ettiklerini anlattı. Mehmet Aziz Yıldırım isimli müşteki de ifadesinde, aracın içindeyken sırtından vurulduğunu, bulabildiği bir taksiyle hastaneye gittiğini anlattı.

ŞÜPHELİ ER: YÜZBAŞI BİZE YAKLAŞAN VATANDAŞLARI ATEŞ EDEREK ÖLDÜRÜYORDU

İddianamede yer alan şüpheli er Mehmet Uysal ifadesinde, "Mehmet Karabekir yüzbaşı bize 'ne oluyor diye yaklaşan' vatandaşları ateş ederek öldürüyordu. Benim gördüğüm kadarıyla " Allahu ekber " deyip üzerimize gelen bir vatandaşı vurdu, yan tarafta bir vatandaşı vurdu, bir de yukarıda toplanan kişilerin üzerine ateş etti, yine arabanın içerisindeki bir vatandaşı öldürdü, bize ateş emri verdi. mermiyi boşa kullanmayın havaya ateş etmeyin üzerilerine ateş edin, ikazınıza uymayan kişileri öldürün diyordu. Benim yanımda bir kaç arkadaşımı tehdit etti ateş etmemizi istedi. Ben bütün bu olan olaylar karşısında üzerimize vatandaş gelmesin diye Mehmet Karabekir'in tehdidiyle üç kez havaya silah sıkmak zorunda kaldım. Bizim komutanımız olmadığı halde yüzbaşı olması nedeniyle bize hükmetti" dedi.

DARBECİLERİN İSTANBUL'DAKİ TELSİZ KODU "IRMAK"

Darbe girişimine katılan askerlerin telsiz görüşmelerinde "IRMAK" kodunu kullandıkları ortayaçıktı. Kalkışmanın İstanbul'daki ayağını yöneten 2. Zırhlı Tugay Komutanı Özkan Aydoğdu'nun, telsiz görüşmelerinde, darbecilere "IRMAK 1" koduyla emirler verdiği belirlendi. Acıbadem'deki Türk Telekom'u işgale giden Kurmay Yüzbaşı Mehmet Karabekir'in de "IRMAK 8" kodunu kullandığı ve "IRMAK1" e hitaben telsizden "Acıbadem tamam" anonsu yaptığı kaydedildi.

WHATSAPP KONUŞMALARI

İddianamede yine "Yurtta Sulh Konseyi" isimli waptsapp grubunda yer alan Kurmay Yüzbaşı Mehmet Karabekir'in gruba attığı mesajlara da yer verildi.

Darbeci askerleri yöneten Muzaffer Düzenli: "Tüm unsurlar sahaya insin"

Mehmet Karabekir: "Silahla Ateş ettim yaralıları var"

Mehmet Karabekir: "Devam ediyorum"

Mehmet Çelebioğlu: "Mehmet devam"

Muzaffer Düzenli: "Arkadaşlar tereddüt edilmeden ateş edilecek

Muzaffer Düzenli: "tekrar emri iletiyorum. Toplanan kalabalıklar ateşle dağıtılacak."

Mehmet Karabekir: "Sahada biri olarak Ateş kalabalığa Ateş ediyorum bekliyorum. Tekrar tekrar"

Mehmet Karabekir: "10-15 kişi pert insiyatif kaybetme yok"

Mehmet Karabekir: "Acıbadem kontrol iyi"

Mehmet Karabekir: "Benim buraya kobra geldi"

Mehmet Karabekir: "Etrafı sarmaya çalışıyor çatışmaya devaaamm "

Mehmet Karabekir: "Moral bozmak yok kanımızın son damlasına kadar devam"

Mehmet Karabekir: " Topçunun Tugayda mühimmatı var mı?", "Veya havan"

Mehmet Karabekir: "Genel alanlara denenebilir"

Mehmet Karabekir: "Acımak yok"

Mehmet Karabekir: "1. Orduya gideyim mi" şeklinde mesajlar paylaştığı belirtildi. Karabekir'in attığı mesajlarla halka ve emniyet güçlerine ateş ettiği, darbecilerin emrine tam olarak uyguladığı kaydedildi.

9'AR KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENDİ

İddianamede, şüpheli türbeliler teğmen Şerif Özbay, astsubay Serkan Aplak, uzman çavuşlar Ali Karahan, Bayram Aydın, Özgür Kaya, Hasan Övez ve Yasin Kayhan ile 34 şüpheli er hakkında "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini Ortadan Kaldırmaya veya Görevini Yapmasını Engellemeye Teşebbüs Etme, Anayasal Düzeni Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs Etme ve Türkiye Büyük Millet Meclisini Ortadan Kaldırmaya veya Görevini Yapmasını Engellemeye Teşebbüs Etme" suçlarından 3'er kez, "Bir Suçun İşlenmesini Kolaylaştırmak İçin Kasten Öldürme" suçundan çıkan olaylarda hayatını kaybeden 6 kişi için 6'şar kez olmak üzere toplam 9'ar kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi.

DİĞER SUÇLARDAN DA 559'AR YILA KADAR HAPİS CEZASI TALEP EDİLDİ

Yine tüm şüpheliler hakkında çıkan olaylarda yaralananlar için 23 kez "Bir Suçun İşlenmesini Kolaylaştırmak İçin Kasten Öldürmeye Teşebbüs" ile "Kamu Malına Zarar Verme", "Mala Zarar Verme", "Kamu Kurumları Arasındaki Haberleşmeyi Hukuka Aykırı Olarak Engellemeye Teşebbüs", "Kişiyi Cebir, Tehdit Kullanarak, Silahla, Birden Fazla Kişi ile Birlikte, Kişinin Yerine Getirdiği Kamu Görevi Nedeniyle, Zincirleme Olarak Özgürlüğünden Yoksun Kılmak", ve "silahlı Terör Örgüte Üye Olmamakla Birlikte Örgüt Adına Suç İşlemek" suçlarından 331 yıldan 559'ar yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları istenen iddianamede, darbe girişimi gecesinde muhtarı vuran yüzbaşı Mehmet Karabekir'in kolluk kuvvetlerince etkisiz hale getirildiği için hakkında takipsizlik kararı verildiği belirtildi.

Başsavcılıkça onaylanan iddianame İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------------------

Darbeci askerlerin silah doğrultması (foto)

Darbeci Yüzbaşı Mehmet Karabekir ile konuşan muhtar Mete Sertbaş(foto)

Muhtar Sertbaş'ın vurulduktan sonra yerdeki hali (foto)

Darbeci askerlerin zırhlı araçlarla yolu kesmesi (foto)

Bazı askerlerin havaya ateş etmesi (foto)

Darbeci yüzbaşının vurulduktan sonra yerdeki hali (foto)

Darbeciler tarafından öldürülen Şirin Diril'in aracıyla olay yerinden geçmesi (foto)

========================================

ÖLDÜRÜLEN İMAM BUHARİ VAKFI BAŞKANI SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI (1)

Haber - Kamera : Yaşar KAÇMAZ / İSTANBUL DHA

Şişli'deki dernek binasında dün silahla ateş edilerek öldürülen İmam Buhari Vakfı Başkanı Zafer Mert, Fatih Camii'nde kalabalık katılımla kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Cenaze namazından görüntüler

===========================

HOLLANDA BAŞKONSOLOSLUĞUNA SİYAH ÇELENK BIRAKILDI

Haber - Kamera: Hasan YILDIRIM - Akın ÇELİKTAŞ / İSTANBUL DHA

İstanbul Trabzon Federasyonu üyesi bir grup, Hollanda Hükümetini protesto etmek için Hollanda'nın Başkonsolosluğu önüne siyah çelenk bıraktı.

İstanbul Trabzon Federasyon Başkanı Dursun Çağlayan "Ülkemize ve ülkemizin bir bakanına bu şekilde yapılan muamele çok çirkin olup Hollanda'yı şiddetle kınıyoruz. Hollanda hükümetinin diplomatik skandala neden olan uygulamalarını protesto etmek için Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosluğu önünde toplanan binlerce kişiye gece atlı polisler ve köpekler ile müdahale eden Hollanda polisi, onlarca Türk'ün de yaralanmasına neden oldu. Demokrasi ve hukuk tanımayan Nazi ve faşist zihniyetinin sözcülüğünü yapan Hollanda'yı protesto ediyor ve siyah çelenk koyarak Hollanda hükümetini özre davet ediyoruz" dedi.

BAŞKONSOLOSLUKTA TEMİZLİK

Öte yandan, yaşanan protestolar nedeniyle başkonsolosluk bahçesine atılan taş, ayran şişesi ve portakallar görevliler tarafından temizlendi. Bahçedeki yabancı maddeler tazyikli su ile bahçe dışına gönderildi.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

İstanbul Trabzon Federasyonu üyelerinden görüntü

Basın açıklamasının yapılması

Siyah çelengin bırakılması

Hollanda Başkonsolosluğunun temizlenmesi

Yabancı maddelerin bahçe dışına itilmesi

Yerdeki taş, portakal ve ayran şişesi

Genel ve detaylar

==================================

HRANT DİNK'İN ÖLDÜRÜLMESİNDE KAMU GÖREVLİLERİNİN İHMALİ DAVASI

*Ali Fuat Yılmazer: FETÖ'yü ben kabul etmiyorum

Haber : Hayati KILIÇ / İSTANBUL DHA

Agos Gazetesi Genel yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin kamu görevlilerinin de yargılandığı davanın öğleden sonraki oturumunda ifade veren Ali Fuat Yılmazer, Hakimin "İstihbarat şubeye atanmanızda cemaatin hiç mi payı yok?" sorusu üzerine "FETÖ'yü ben kabul etmiyorum. Fetullah Gülen grubundan terör örgütü çıkmaz" dedi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar dönemin İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek ile dönemin İstihbarat C Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer, tutuksuz sanıklar Trabzon Emniyet eski Müdürü Reşat Altay ile dönemin İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler katıldı.

MAHKEME BAŞKANI İLE İLGİNÇ DİYALOG

Duruşmanın öğleden sonraki oturumunda savunma yapan Ali Fuat Yılmazer'e mahkeme başkanı Ali İhsan Horasan "İstanbul görevi kilit bir görev. Liyakat mı geçerliydi sizin döneminizde? İstanbul İstihbarat şubeye atanmanızda cemaatin hiç mi payı yok? dedi. Yılmazer de, "Benim olmadı. Karambolden oldum. Ahmet İlhan Güler cemaatin güçlü olduğu zamanda İstanbul'daydı. Ona sorun. Benim suçum mu? Beni atayana sorun. Fethullah Gülen grubundan terör örgütü çıkmaz. FETÖ'yü ben kabul etmiyorum. Bunu sadece ben biliyorum. Kimse bilmez. Herkes işkembeden konuşuyor" dedi. Bir gün müşteki sıralarına oturacağını ve soru sorma sırasının kendilerine geleceğini belirten Yılmazer "Allah izni ile ileri de biz de bu kumpas davaları için müşteki sıralarında oturacağız, tek tek anlatacağız" dedi. Bunun üzerine mahkeme başkanı Horasan "Devir döner diyorsunuz" dedi. Yılmazer ise "Öyle demiyorum. ilahi adalete inanıyorum" dedi. Duruşma yarın Ali Fuat Yılmazer'in savunması ile devam edecek.

===================================

İMAM BUHARİ VAKFI BAŞKANI CİNAYETİ ŞÜPHELİSİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ (1)

Ali AKSOYER / İSTANBUL DHA

İmam Buhari Vakfı Başkanı Zafer Mert'i dün Şişli'deki dernek binasında silahla ateş ederek öldüren şüpheli Fatih K. polisteki işlemlerinin ardından adliyesine sevk edildi.

BİR YIL ÖNCE DE BIÇAKLA SALDIRMIŞ

Ali AKSOYER/İSTANBUL,

İmam Buhari Vakfı Müdürü Zafer Mert, dün öğleyin Şişli'de uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi. Gözaltına alınan şüpheli Fatih K.'nin zaman zaman Mert'in sohbetlerine geldiği ancak son dönemlerde katılmadığı öğrenildi. Fatih K., emniyette verdiği ifadesinde Zafer Mert'i 1 yıldır kayıp olan erkek kardeşinin kaybından sorumlu tuttuğu için öldürdüğünü belirtti. Bu arada Fatih K'nın 1 yıl önce de Zafer Mert'e bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu ortaya çıktı.

İmam Buhari Vakfı Müdürü Zafer Mert, uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmiş saldırgan ise kısa sürede yakalanarak gözaltına alınmıştı. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen saldırganın 32 yaşındaki Fatih K., olduğu belirlendi. Fatih K., ifadesinde bir yıl önce kaybolan 15 yaşındaki A.K adlı erkek kardeşinin kaybolmasından dolayı Zafer Mert'i sorumlu tuttuğunu söyledi. Zafer Mert'i başından 5 kurşunla vurarak öldüren Fatih K., emniyetteki sorgusunun tamamlanmasından sonra Adliyeye sevk edildi.

DAHA ÖNCE DE SALDIRMIŞ

Fatih K.'nın, Zafer Mert'in sohbetlerine zaman zaman katıldığı ancak son 1 aydır gelmediği tespit edildi. Olaydan sonra yakalanan zanlının, İmam Buhari Vakfı Müdürü Mert'e yaklaşık bir yıl önce de bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu, araya giren kişiler tarafından saldırının engellendiği ve bu olaydan Mert'in yara almadan kurtulduğu öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Şüphelinin emniyetten çıkışı

13.03.2017 - 15.49 Haber Kodu : 170313116

=============================

MÜZEYYEN TELLİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Haber: Sinan BİLGİLİ / İSTANBUL DHA

Bahçelievler'de uyuşturucu satıcıları tarafından vurularak öldürülen Müzeyyen Telli son yolculuğuna uğurlandı.

Telli için Yenibosna'daki Mevlana camii'nde ikindi namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Telli'nin cenazesi kılınan cenaze namazının ardından toprağa verilmek üzere Kocasinan mezarlığına götürüldü. Gazeteciler cenazeye alınmadı.

===========================

-(GENİŞ) ONUR ÖZBİZERDİK ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Haber - Kamera: Erhan TEKTEN / İstanbul DHA

Cumartesi gecesi Ortaköy'deki bir gece kulübüne gelen Onur Özbizerdik kurşun yağdırdı. Kulübün önüne başka bir kişinin sürdüğü beyaz bir araba ile gelen Özbizerdik, aracın içinden kulübe doğru 16 el ateş etti. Silahı olay yerine atan Özbizerdik geldiği araçla kaçtı. Özbizerdik, Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'nin çalışmalarının ardından 24 saat sonra Kurtuluş'ta Metruk bir binada bulundu. Polisin teslim olmasını söylemesine rağmen yaya olarak kaçmaya başlayan Özbizerdik yaklaşık 500 metrelik bir kovalamacanın ardından kıskıvrak yakalandı. 7 ayrı suçtan araması olduğu öğrenilen Özbizerdik'in ifadesinde silah taşımadığını, FETÖ olayları çıktıktan sonra vatanı savunmak için silah taşımaya başladığını söylediği öğrenildi.

ADLİYEYE SEVKİ SIRASINDA POLİSE DİRENDİ

Onur Özbizerdik polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Özbizerdik polis aracına bindirileceği sırada polise direndi. Polislere araca bindirilirken zorluk çıkartan "Başımız dik… Hayırcılar" diye bağırdı.

GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜLERİ

Kulübün güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, Özbizerdik'in önce çalışanlarla konuştuğu daha sonra çalışanların aracın yanından ayrıldıktan sonra kulübe ateş açması görülüyor. Daha sonra Özbizerdik silahı yere attıktan sonra araç olay yerinden uzaklaşıyor.

Görüntü Dökümü:

-----------------

-Güvenlik kamerası görüntüleri

-Özbizerdik'in aracın içinde çalışanlarla konuşması

-Ateş etmesi

-Silahı atması

-Aracın ayrılması

AKTÜEL

-Özbizerdik'in araca götürülürken direnmesi

-Polise zorluk çıkartması

-Bağırması

-Araca konması

-Aracın ayrılması

-Polis merkezinin dış görüntüsü

ONUR ÖZBİZERDİK TUTUKLANMAYA SEVK EDİLDİ

Haber: Ümit TÜRK - İstanbul / DHA

Önceki gece Ortaköy'de bir gece kulübünü kurşunladığı için dün gözaltına alınan Onur Özbizerdik, "Genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması" ve "ateşli silahlar kanununa muhalefet" suçlarından tutuklanması istemiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

==============================

SARIYER'DEKİ MAHALLELERDEN SİYASET ÜSTÜ PROTESTO: TAPU İSTİYORUZ

Ezgi ÇAPA / İSTANBUL DHA

Sarıyer'in 11 mahallesinde yaşayan vatandaşlar, 2981 sayılı imar affı yasası ile tapu tahsis belgesi aldıklarını ancak aradan geçen 33 yıla rağmen halen tapularına kavuşamadıklarını belirterek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) önünde toplandı, 'tapu'larını istedi. AK Parti ve CHP'nin İBB Grupları ile görüşen mahalle temsilcileri, bütün partilere eşit uzaklıkta olduklarını vurgulayarak "Hiçbir söylem, siyasi çıkar amaçlı çalışma, hiçbir siyaset istemiyoruzö ifadelerini kullandı.

"BÜTÜN PARTİLERE EŞİT UZAKLIKTAYIZ, SİYASET İSTEMİYORUZ"

Sarıyer Mahalle Dernekleri, İBB'nin Saraçhane'de bulunan binası önünde toplandı. Yağmura rağmen belediye önünde toplanan kalabalıktan seçilen temsilciler, İBB'deki AK Parti ve CHP gruplarına giderek tapu taleplerini iletti. Her iki parti grubu ile görüşen temsilciler, kendileri bekleyen kalabalığa bilgi verdi. Kazım Karabekir Mahallesi Derneği'nin Başkanı Neriman Dülger, her iki parti temsilcilerinin konunun takipçisi olacaklarını söylediklerini belirterek, "Turgut Özal döneminde imar affı olarak tapu tahsis belgelerinin tapuya çevrilmesi için imar affı yapıldı. Bizler büyüdük, kimimiz avukat, kimimiz mimar, kimimiz plancı olduk. Yasa mecliste bulunan 4 partinin ortak kararı ile 3 yıl ertelendi. Yasanın sonlanmasına 1,5 yıl kaldı. Bu işin peşini bırakmayacağız. Her iki parti grubu da 'halk buna sahip çıkarsa bu işi başarırsınız' dedilerö diye konuştu.

Derbent Mahalle Muhtarı Aydemir Görmez ise mülkiyet sorunlarını çözmek için mücadele verdiklerini söyleyerek, "Biz halkız, hakkımızı istiyoruz. Sonuna kadar bu mücadeleye devam edeceğiz. Bütün partilere eşit uzaklıktayız. Onun dışında başka hiçbir söylem, siyasi çıkar amaçlı çalışma, hiçbir siyaset istemiyoruzö dedi.

SADECE 11 MAHALLENİN DEĞİL, DİĞER MAHALLELERİN DE TALEBİ TAPUDUR

Yıllardır çözülemeyen tapu sorununu çözmek için geldiklerini söyleyen Rumelihisarı Mahallesi Kooperatifi Başkanı Hikmet Kaya da "Sarıyer Meclisi'nden oybirliği ile geçen ıslah planlarının İBB Meclisi'ne bir an evvel gelmesini ve burada da onaylanmasını istiyoruzö dedi. PTT Evleri mahallesinden Süleyman Özçiftçi ise "Bu talep, Sarıyer'deki bütün tepe mahallelerinin talebidir. 250 bin kişiyi etkiler. Sadece bu 11 mahallenin değil, diğer mahallelerin de talebi budurö dedi.

79 YAŞINDAYIM HALEN TAPU ALMAK İÇİN UĞRAŞIYORUM

50 senedir Reşitpaşa'da yaşayan Hatice Gün ise evini yaparken yaşadıkları zorlukları anlattı. 79 yaşındaki Gün, "Evimin tapusunu istiyorum. O evleri ne zorluklarla yaptık. Eşim 42 yaşında vefat etti. 79 yaşındayım halen evle uğraşıyorum. Hangi parti olursa olsun, bu sorunu çözen herkesten Allah razı olsunö dedi. Nikahını 1965 yılında eski Belediye Başkanı Haşim İşcan'ın kıydığını anlatan Saniye Güçlü ise "Nikahımı burada Haşim İşcan kıymıştı, şimdi de buraya evim tapusunu almak için geldimö diye konuştu. Kalabalık İBB'ye taleplerini iletmelerinin ardından dağıldı.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

Yağmur altında İBB önünde toplanan kalabalıktan görüntü

İBB'nin görüntüsü

Derbent Mahalle Muhtarı Aydemir Görmez'in konuşması

Kazım Karabekir Mahallesi Derneği'nin Başkanı Neriman Dülger'in konuşması

Rumelihisarı Mahallesi Kooperatifi Başkanı Hikmet Kaya ile röp.

PTT Evleri mahallesi sakini Süleyman Özçiftçi ile röp.

Reşitpaşa sakini Hatice Gün ile röp.

Saniye Güçlü ile röp.

Grubun dağılması

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Onur Özbizerdik Hollanda Politika Güncel Haberler

title