Haberler

Dha İstanbul Bülten - 5

(ek görüntüyle) 1- TUZLA'DA PANİK YARATAN KOKU: POLİS MERKEZİNİN BAHÇESİNE GETİRİLEN VİDANJÖRLER İNCELENİYORHaber-Kamera: Ramazan EĞRİ - İSTANBUL DHATuzla'da koku paniğiyle ilgili bölgede dün görev yaptığı belirlenen vidanjörler örnek alınmak üzere Orhanlı Polis Merkezi Amirliğine getirildi.

(ek görüntüyle)

1- TUZLA'DA PANİK YARATAN KOKU: POLİS MERKEZİNİN BAHÇESİNE GETİRİLEN VİDANJÖRLER İNCELENİYOR

Haber-Kamera: Ramazan EĞRİ - İSTANBUL DHA

Tuzla'da koku paniğiyle ilgili bölgede  dün  görev yaptığı belirlenen vidanjörler örnek alınmak üzere Orhanlı Polis Merkezi Amirliğine getirildi. Polis merkezinin bahçesindeki vidanjörlerde inceleme yapılıyor. Alınan numunelerin laboratuvara gönderildiği öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

------------

-Vidanjörlerin görüntüleri

-Numune alınması

-Detaylar

26.12.2017 - 17.41 Haber Kodu : 171226166

26.12.2017 - 17.27 Haber Kodu : 171226160

=========================

2- (ek görüntü ve bilgiyle) TERSANEDE "PATLAMA" HAREKETLİLİĞİ

Haber: Gülseli KENARLI - Kamera: Güven USTA / İstanbul DHA

Tuzla'da bulunan bir tersaneden yükselen patlama sesi panik yarattı.

Tuzla Tersaneler Caddesi'nde bulunan bir tersaneden saat 16.30 sıralarında patlama sesi duyuldu. Çevrede bulunanlar ses üzerine itfaiye ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen itfaiyenin ilk incelemesi sonucu bir geminin kazan dairesinde ufak çapta patlama meydana geldiği ve ölen yada yaralananın olmadığı belirlendi. İncelemenin ardından itfaiye ve sağlık ekipleri tersaneden ayrıldı.

Görüntü Dökümü:

----------

-Tersaneye gelen itfaiye ve ambulanslar

İşçilerle röportaj

İtfaiye araçlarının gidişi

Detaylar

26.12.2017 - 17.40 Haber Kodu : 171226165

26.12.2017 - 16.56 Haber Kodu : 171226146

============================

3 - (ÖZEL HABER) 15 TEMMUZ KÖPRÜ ÇIKIŞINDA ZİNCİRLEME TRAFİK KAZASI: 2 YARALI

Haber - Kamera: Hasan YILDIRIM - Hakan KAYA - Özgür EREN / İSTANBUL DHA

15 Temmuz Şehitler Köprüsü Zincirlikuyu istikametinde 4 aracın karıştığı zincirleme trafik kazası meydana geldi. Kaza nedeniyle 2 kişi yaralanırken, Zincirlikuyu istikametinde trafik yoğunluğu oluştu.

Kaza, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü Zincirlikuyu istikametinde saat 15.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Anadolu Yakası'ndan Avrupa istikametine ilerleyen 4 aracın, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü çıkışında birbirine çarpması sonucu zincirleme trafik kazası meydana geldi. Kazada, Tamer Trabzon ile Mehmet Kıvanç Can yaralandı. Çevredekiler tarafından araçlarından çıkarılan yaralılar,   yere yatırılarak sağlık ekiplerinin gelmesini bekledi. Yaralılar olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Kaza nedeniyle Zincirlikuyu istikametinde uzun araç kuyrukları oluştu. Bir süre tek şeritten ilerleyen trafik, kaza yapan araçların kaldırılmasından sonra normale döndü.

Görüntü Dökümü:

----------------------

Kaza yapan araçlar

Ambulansa alınana yaralı

Yola yatırılan yaralı

İkinci Ambulansın gelmesinin beklenmesi

Trafikten görüntü

Genel ve detaylar

26.12.2017 - 17.12 Haber Kodu : 171226154

==========================

4- (GENİŞ HABER)KILIÇDAROĞLU'NUN ESKİ BAŞDANIŞMANI FATİH GÜRSUL'A 10 YIL 6 AY HAPİS...

Haber: Özden ATİK / İstanbul, DHA

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) İstanbul Üniversitesi'ndeki akademik yapılanmasına ilişkin aralarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eski başdanışmanlarından Doç. Dr. Fatih Gürsul'un da bulunduğu 7'si tutuklu 10 sanıklı davada karar çıktı. Sanık Fatih Gürsul  "FETÖ/PDY Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, aralarında Doç. Dr. Fatih Gürsul'un da bulunduğu 7 tutuklu sanık ile 2 tutuksuz sanık ve avukatları hazır bulundu. Esas hakkındaki savunmasını yapan sanıklardan sanık Fatih Gürsul, "Herkesin FETÖ'den korktuğu dönemde üniversitede F tipi yapılanmaya karşı şerh koyup doçentliği geç aldım. Bu şerhlerin karşısında üniversitede baskılara maruz kaldım. Hiçbir zaman biat kültürü içeren yapıda yer almadım. Yapıcı ve eleştiri kültürünü benimseyen bir öğretim üyesiyim. Klasik müzik dinleyen, senfoni orkestralarını kaçırmayan, evrim teorisine inanan bir bilim insanı olarak nasıl FETÖ gibi sorgulama yapmayan robotlaşmış insanların bulunduğu terör örgütü üyesi olabilirim" dedi.

BERAATİNİ VE TAHLİYESİNİ TALEP ETTİ

Sanık Gürsul, Atatürk kültürüyle büyüyen bir Cumhuriyet çocuğu olduğu için Atatürk ilkelerini ve Cumhuriyetini yıkmak isteyenlerin yanında yer almayacağını belirterek "FETÖ üyeliğim ya da iltisakım yoktur. Yaşam tarzım, çalışma tarzım buna en iyi kanıttır. ByLock kesinlikle kullanmadım. Mahkemenize ByLock kullandığım iddia edilen telefonun faturasını verdim. Ayrıca BTK'dan gelen rapor da polisten gelen belgeyi çürütüyor" dedi. Bank Asya'da hesabının olmadığını da öne süren sanık Gürsul, "13 aydır özgürlüğümden yoksunum. Ailem Ankara'da yaşıyor. Beni 1 saat görebilmek için 18 saatlik yolun işkencesini çekiyorlar. İki bebeğim var. Oğlum Deniz Nazım, şu an 2 yaşına girdi. Kızımın geçen sene doğum gününde yanında olamadım. Eşim yalnız başına iki evladımıza bakmaya çalışıyor. Bir çok sağlık sorunu yaşıyorum. Sevk edildiğim hastanede aldığım uyku apnesi raporunu sunmuştum. Acil ameliyat olmam lazım" diyerek beraatini ve tahliyesini talep etti. Diğer sanıklar da beraatlerini talep etti.

GÜRSUL'A 10 YIL 6 AY HAPİS

Mahkeme heyeti kararında, sanık Fatih Gürsul  "FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan suça yönelik kastın yoğunluğu, suçun işleniş biçimi, meydana gelen zarar ve tehlikenin ağırlığını dikkate alarak önce 7 yıl hapis cezasına çarptrıldı. Gürsul'un eyleminin terör suçu olması nedeniyle 10 yıl 6 hapis cezasına çıkaran heyet, pişmanlığını dile getirmemiş olmasını gözeterek indirim uygulamadı.

9 SANIĞA DA CEZA VERİLDİ

Heyet, sanıklar Adem Sezgin Uzun, Elif Yaprak Saraç, Fatih Mehmet Keleşoğlu, Hakan Doğan, Kasım Karagöz, Muhammed Akif Altun, Mustafa İsmail ve Uğur Tuncel'i de "FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 9'ar yıl hapis cezası verdi. Sanık Turgut Atasoy hakkında ise sanığın yargılama sürecindeki davranışlarını lehine dikkate alınarak 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Fatih Gürsul'un aralarında bulunduğu 7 sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Fatih Gürsul'un arşiv görüntüsü

26.12.2017 - 16.37 Haber Kodu : 171226141

============================

5- MOBESE DİREĞİNE POMPALI TÜFEKLE ATEŞ EDEN DHKP-C'Lİ 2 KİŞİ YAKALANDI

Çağatay KENARLI, İstanbul DHA

Sutangazi 75.Yıl Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi'nde bulunan MOBESE direğine 18 Aralık'ta pompalı tüfeklerle yüzleri maskeli kişiler tarafından ateş açıldı. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri konuyla ilgili yaptığı çalışmalarda pompalı MOBESE direğine ateş açan ve pankart asan yüzleri maskeli kişilerin kimliğini belirleyerek yakalanması için çalışma başlattı. TEM ekipleri M.O. ve M.C.A.'yı yakalayarak gözaltına aldı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 2 pompalı tüfek ele geçirildi. Şüphelilerin yapılan sorgulamasında terör örgütü DHKP-C'den kaydının bulunduğu belirlendi. Vatan Caddesi'nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden M.C.A. tutuklanırken, M.O. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

=========================

6 - ÜNLÜ İŞLETMECİ BERAAT ETTİ

Haber: Ümit TÜRK / İstanbul DHA

Ünlü işletmeci Mehmet Koçarslan, eğlence mekanı Reina'nın tahliyesine karar veren mahkeme hakimi ile tartıştığı gerekçesiyle hakkında açılan "İşyeri dokunulmazlığını ihlal etme" ve "Yargı görevini yapanı etkilemeye teşebbüs" suçlarından beraat etti.

İstanbul 16. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada Koçarslanı avukatı temsil etti. Avukat yaptığı son savunmada, müvekkilinin söz konusu suçu işlediğine dair delilin bulunmadığını söyledi. Duruşmayı karara bağlayan mahkeme, sanık hakkında açılan 'işyeri dokunulmazlığını ihlal etme' ve 'görevini yapanı etkilemeye teşebbüs' suçlarının yasal unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle beraatine karar verdi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

İstanbul'un ünlü eğlence merkezi Reina'nın bulunduğu alan için yaptığı kira sözleşmesi 2013'te sona ermişti. Sözleşmenin bitmesine rağmen mekanın işletmecisi Mehmet Koçarslan araziyi tahliye etmemişti. Tartışma mahkemeye yansımış ve yargılamanın sonunda Koçarslan'ın işlettiği Reina'nın tahliye edilmesine karar verilmişti. Kararı veren Hakim Rafet Kaloncu, Koçarslan'ın odasına gelerek verdiği karar nedeniyle kendisiyle tartıştığını belirterek Koçarslan'dan şikayetçi olmuştu. Koçarslan hakkında "İşyeri dokunulmazlığını ihlal etme" ve "Yargı görevini yapanı etkilemeye teşebbüs" suçlarından 7 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Görüntü Dökümü: (ARŞİV)

--------------------

Mehmet Koçarslan'ın açıklamasından görüntü

26.12.2017 - 17.35 Haber Kodu : 171226162

============================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zincirlikuyu Orhanlı Tuzla Politika Güncel Haberler

title