Haberler

Dha İstanbul- Bakırköy Cezaevi Önünde Eylem

Haber-Kamera: Sinan BİLGİLİ - İSTANBUL DHAHalkların Demokratik Kongresi (HDK), cezaevlerinde açlık grevi yapan tutuklu ve hükümlülerin durumuna dikkat çekmek için Bakırköy Kapalı Kadın Cezaevi Kurumu önünde eylem yaptı.

Haber-Kamera: Sinan BİLGİLİ - İSTANBUL DHA

Halkların Demokratik Kongresi (HDK),  cezaevlerinde açlık grevi yapan tutuklu ve hükümlülerin durumuna dikkat çekmek için Bakırköy Kapalı Kadın Cezaevi Kurumu önünde eylem yaptı. Eyleme HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya da katıldı.

Bazı tutuklu ve hükümlülerin 50 günü geçen açlık grevinde olduğunu söyleyen Kaya, "Şu anda onlarca insanımız cezaevlerinde 50 günü geçen açlık grevlerine devam ediyor. Her türlü acı, sıkıntı ve baskıya rağmen hem zindanlardaki hem açık hava cezaevine dönüşen ülkemizdeki insanlarımızın yaşam hakkına sonuna kadar sahip çıkacağız ve mücadeleye devam edeceğiz" diye konuştu.

HDK Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit ise "Bizler aynı zamanda bütün sağlık örgütlerinin yaptıkları çağrılara ses verilmesini düşünüyoruz. Şu anda cezaevinde açlık grevinde olanların sağlık kontrolünün  yapılması ve gerekli tıbbi desteğin yapılmasının altını çiziyoruz. Siyasi tutsakların talepleri taleplerimizdir. Yasalar çerçevesinde çok kolay karşılanabilecek taleplerdir" şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü:

-------------------

-Gruptan görüntü

-Kaya'nın konuşması

-Koçyiğit'in konuşması

-Pankart ve sloganlar

-Detaylar

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüda Kaya Bakırköy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title