Haberler

Dha İstanbul - Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne Ürolojik Mükemmeliyet Merkezi

Haber - Kamera: Enver Alas / İstanbul DHAİstanbul Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 'Ürolojik Mükemmeliyet Merkezi Projesi' kuruldu.

Haber - Kamera: Enver Alas / İstanbul DHA

İstanbul Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 'Ürolojik Mükemmeliyet Merkezi Projesi' kuruldu. Türkiye'de kamu hastanelerinde ilk kez kurulan bu merkezde ürolojik hastalıklar ve ilgili kanser türlerinin yol açtığı ölüm oranlarının düşürülmesi, ürolojik hastalıklara ilişkin standart ve güvenilir veri ve bilgi sisteminin oluşturulması amaçlandı.

Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kurulan 'Ürolojik Mükemmeliyet Merkezi Projesi' için tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıya Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Ahmet Yaser Müslümanoğlu ile hastanede görevli doktorlar katıldı. Burada bir konuşma yapan Prof. Dr. Ahmet Yaser Müslümanoğlu, projenin İstanbul Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle Sağlık Bilimleri Üniversitesi ve Bakırköy Kamu Hastaneleri Birliği ortaklığında gerçekleştiğini söyledi.

MESANE KANSER HASTALIĞI ORANLARININ DÜŞÜRÜLMESİ

Ahmet Yaser Müslümanoğlu, proje kapsamında hazırlanan merkezde üroloji hastalıklarının ve ilgili kanser türlerinin yol açtığı ölüm oranlarının düşürülmesinin amaçlandığını belirtti.

Üroloji hastalıklarıyla ilgili yapacakları çalışmalarla hastaları daha iyi takip ederek, merkezi faydalı bir hale getireceklerini kaydeden Müslümanoğlu, şunları söyledi:

Projenin bir başka amacı, ürolojik hastalıklarda kullanılan teknolojilerin geliştirilmesi, ürolojik hastalıkların teşhis ve tedavilerine ait süreçlerin geliştirilmesidir. Mükemmeliyet merkezi ile kasa invaze olmayan mesane kanseri tanı ve tedavisine yönelik hastalara dair sistemsel olarak veri toplanmasına olanak sağlanması ve merkezimizin yürüteceği farkındalik çalışmaları ile riski olanların bilinlendirilmesi amaçlanmaktadr."

MESANE KANSERİNE SİGARANIN ETKİSİ

Prof. Dr. Müslümanoğlu, mesane kanserinin Türkiye'den yaygın olan bir kanser türü olduğuna dikkat çekerek bunun birinci etkeninin sigara olduğunu vurguladı. Müslümanoğlu, "Bakanlığın sigarayı bıraktırma kampanyalarıyla bu kanser türünün azalacağını ümit ediyoruz. Mesane kanseri sık olarak nükseden, sürekli kontrol edilmesi gereken bir hastalık. Hastalar başka hastanelere gidip doktorlarını değiştirebiliyor. Bu hastaların takibinde hastalığın ilerlemesi ya da gerilemesi gibi bazı konularda sıkıntılar olabiliyor. İşte bu merkezde bunu daha detaylı bir şekilde ortaya koyacağız" dedi.

PROJE FAALİYETLERİ

Ürolojik Mükemmeliyet Merkezi Projesi'nde gerçekleşecek faaliyetler şunlar:

"Ürolojik hastalıklar için literatür taramasının yapılması, ürolojik hastalıkların tedavisinde örnek çalışmaların olan merkezlerin araştırılması, ürolojik hastalıklar ve mükemmeliyet merkezi ile tanıtım toplantıları yapılması, proje süreci ile ilgili bilgilendirme toplantılarının yapılması, ürolojik hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılacak tıbbi cihazların temini kurulması, ürolojik hastalıklar ile ilgilli eğitici eğitimlerinin alınması ve sağlık personeli için eğitimlerin düzenlenmesi."

Görüntü Dökümü

-------------------

-Toplantıdan görüntüler

-Katılımcı doktorlar

-Prof. Dr. Müslümanoğlu'nun konuşması

-Sunumdan görüntüler

-Müslümanoğlu ile röp

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bağcılar İstanbul Bakırköy Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title