Haberler

Dha Dış - Tatar: Brexit İngiltere - Türkiye İlişkilerini Olumsuz Etkilemez

Uzun yıllardır İngiltere'de faaliyet gösteren mali müşavir Münir Tatar, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkışı (Brexit) sonrası İngiltere - Türkiye ilişkilerini değerlendirerek, Türk yatırımcılara önemli tavsiyelerde bulundu.

Uzun yıllardır İngiltere'de faaliyet gösteren mali müşavir Münir Tatar,  İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkışı (Brexit) sonrası İngiltere - Türkiye ilişkilerini değerlendirerek, Türk yatırımcılara önemli tavsiyelerde bulundu.

Brexit'in Türk yatırımcıyı nasıl etkileyeceğini anlatan Tatar, özellikle Ankara Anlaşması ile ilgili konuya açıklık getirerek, yeni şartlarda turist olarak İngiltere'ye gelen Türk vatandaşlarının Ankara Anlaşması'na başvuramayacaklarını, başvuruların Türkiye'den yapılabileceğini ve bir avukat aracılığı ile İngiltere İçişleri Bakanlığı'na sunulabileceğini söyledi.

ANKARA ANLAŞMASI BAŞVURULARI TÜRKİYE'DEN YAPILACAK

Londra'da yıllardır faaliyet gösteren bir Türk firması olan Münir Tatar & Associates'in kurucusu mali müşavir Münir Tatar şöyle konuştu; "İngiltere hükümetinin aldığı kararlar doğrultusunda  turist vizesi ile İngiltere'ye gelen hiçbir Türk vatandaşı İngiltere'den Ankara Anlaşması'na başvuru yapamayacak. Bütün başvurular Türkiye'den yapılabilecek ve mali koşullarını ispatlayan kişiler istenen tüm evrakların onaylarını da aldıktan sonra  bir avukat aracılığıyla başvurulabilecek."

Brext'in Türkiye ile İngiltere arasındaki ekonomik ve ticari ilişkileri etkilemeyeceğini, iki ülkenin geçmişten getirdiği seviyeli ve sıcak ilişkilerine devam edeceğini ifade eden Tatar, "İngiltere bir ticaret ülkesi ve dünya ile ticaret yapıyor. Başta Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda, Jamaika, Barbados, Bahama Adaları, Grenada, Papua Yeni Gine, Solomon Adaları, Fiji'nin de aralarında bulunduğu 15 devlet, İngiliz Milletler Topluluğu'nda yer alıyor  ve İngiltere bu ülkelerle ticarete devam edecek. Türkiye ile ticaret de eskiden olduğu gibi hatta gelişerek devam edecek" dedi.

EMLAK PİYASASI DÜŞÜŞTE

İngiltere'deki Brexit sürecinin emlak piyasasını nasıl etkilediğine  de değinen Tatar,  bu sürecin emlak piyasasında durgunluğa sebep olduğuna dikkat çekerek, İngiltere'deki emlak piyasasının yüzde 15-20 civarı düşüşte olduğunu ve son yıllarda yapılan binaların sadece yüzde 10'nun satıldığını belirtti. Piyasanın yakın zamanda hareketleneceğini ifade eden Tatar, İngiltere'de gayrimenkulün ortalama yüzde 5 getirisi olduğunu belirterek, "Dünya zenginleri Londra'da gayrimenkul yatırımı yapıyor. Bugün alınan bir daire beş altı yıl sonra yüzde elli üzerine koyuyor. Gayrimenkul İngiltere'de her zaman en doğru yatırımdır" dedi. - Tattersall

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Tatar Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title