Haberler

Dha Dış - Oxfam: "Zenginler Servetlerine Servet Kattı, Yoksullar Daha da Yoksullaştı"

İngiltere'de bulunan yardım kuruluşu Oxfam'ın hazırladığı rapor, dünyadaki gelir adaletsizliğinin ne kadar ciddi boyutta olduğunu ortaya koydu.

İngiltere'de bulunan yardım kuruluşu Oxfam'ın hazırladığı rapor, dünyadaki gelir adaletsizliğinin ne kadar ciddi boyutta olduğunu ortaya koydu.

Oxfam'ın raporuna göre, dünyanın en zengin 26 kişisinin toplam serveti, dünya nüfusundaki yoksulların yarısının toplam gelirine eşit.

Rapora göre en zengin 26 kişinin serveti dünya üzerindeki 3.8 milyar insanın servetine denk düşüyor.

Milyarderlerin toplam serveti geçtiğimiz yıl 900 milyar dolara yükselirken 3.4 milyar insan günde ortalama 5.50 dolardan daha az miktar kazanarak yaşam mücadelesi veriyor.

Rapora göre dünyanın en zenginleri geçen yıl servetlerine günde ortalama 2.5 milyar dolar kattı.

Dünyanın en zengin milyarderlerinin sahip oldukları servet göz önüne alındığında ise Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, 108.7 milyar dolarlık servetinin sadece yüzde 1'ini harcayarak Etiyopya'nın sağlık bütçesini karşılayabilecek güçte.

Rapor ayrıca gelir dağılımında kadın ve erkek eşitsizliğini de ortaya koydu. Cinsiyet eşitsizliğin sürdüğünün belirtildiği raporda iş hayatında erkeklerin kadınlara oranla yüzde 50 daha fazla zengin olduğu ve yine erkeklerin yüzde 86 oranında işletmenin idaresine sahip olduğunu açıklandı

Oxfam International'in raporu İsviçre'nin Davos kentinde düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nda açıklandı

Yardım kuruluşunun hazırladığı rapor, dünya genelinde yüz milyonlarca insanın yoksulluk içinde yaşamasına karşın en büyük payın bir grup zengine gittiğine işaret etti. Oxfam direktörü Winnie Byanyima raporla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede dünya genelinde insanların kızgın ve öfkeli olduklarını ifade etti. - Yağcı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title