Haberler

Dha Dış Haber - Guatemala da Büyükelçiliğini Kudüs'e Taşıyacağını Açıkladı!

ABD Başkanı Donald Trump'ın, "Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıdığı ve ABD Büyükelçiliği'ni buraya taşınacağı" açıklamalarından sonra, Guatemala da bu doğrultuda karar aldı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın, " Kudüsİsrail'in başkenti olarak tanıdığı ve ABD Büyükelçiliği'ni buraya taşınacağı" açıklamalarından sonra, Guatemala da bu doğrultuda karar aldı.

Guatemala Devlet Başkanı Jimmy Morales, ülkesinin büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınacağını duyurdu. Büyükelçiliğin Kudüs'e taşınması için gerekli talimatları verdiğini açıklayan Morales, resmi Facebook hesabından yaptığı açıklamada, konuyla ilgili olarak İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile görüşmesinin ardından Guatemala'nın Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşımaya karar verdiğini belirtti.

Geçtiğimiz Perşembe günü, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yapılan oylamada 128 ülke, ABD'nin Kudüs'ü tanımasını reddetmek için bağlayıcı olmayan bir karar almıştı. ABD'nin yanında karara 'evet' diyen 9 ülke arasında Guatemala da yer almıştı.

Öte yandan, Romanya'nın iktidardaki Sosyal Demokrat Parti lideri Liviu Dragnea da hafta sonu yaptığı açıklamada, pratik nedenlerle İsrail'deki Romanya büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınmasını 'ciddi bir şekilde' düşünmek gerektiğini söyledi. Dragnea, "İsrail'in bütün merkezi kurumları Kudüs'te. İşlerini görebilmek için büyükelçiler ve elçilik personeli Tel Aviv'den Kudüs'e gitmek zorunda kalıyor" dedi. Romanya da New York'taki BM Genel Kurulu'nda 'çekimser' oy kullanan 35 ülkeden biriydi. Türkiye'nin girişimi ve Yemen'in desteği ile hazırlanan ve ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs kararını eleştiren karar tasarısı, BM Genel Kurulu'ndan ABD'nin tehditlerine rağmen 128 ülke tarafından kabul edilmiş, 9 ülke karara karşı 'hayır' oyu kullanmıştı. Bu ülkeler, ABD, İsrail, Guatemala, Honduras, Marshall Adaları, Mikronezya, Nauru, Togo ve Palau olarak sıralandı. Avustralya, Antigua-Barbuda, Arjantin, Benin, Butan, Bosna Hersek, Kanada, Hırvatistan, Çekya, Dominikler, Ekvator Ginesi, Fiji, Litvanya, Lesoto, Meksika, Panama, Paraguay, Filipinler, Polonya, Romanya, Tuanda, Soloman adaları, Güney Sudan, Trinida Tobago, Tuvalu, Uganda ve Vanuatu ise oylamada çekimser kaldı. - York

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Donald Trump İsrail Kudüs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title