Haberler

Dha Ankara- Ümit Özdağ: Türk Askerini, Bizi Birinci Derecede İlgilendirmeyen, Çok Riskli Görevlere,...

BAĞIMSIZ Milletvekili Ümit Özdağ, Somali'de gerçeklieştirilen bombalı saldırının hedefinin Türk büyükelçiliği ve Türk askeri birliğinin olduğu yönünde iddiaların konuşulduğunu kaydederek "Bakın tekerlek kırılmadan, araba devrilmeden uyarıyoruz, Türk askerini, bu tür bizi birinci...

BAĞIMSIZ Milletvekili Ümit Özdağ, Somali'de gerçeklieştirilen  bombalı saldırının hedefinin Türk büyükelçiliği ve Türk askeri birliğinin olduğu yönünde iddiaların konuşulduğunu kaydederek "Bakın tekerlek kırılmadan, araba devrilmeden uyarıyoruz, Türk askerini, bu tür bizi birinci derecede ilgilendirmeyen, çok riskli, başarı şansı tartışmalı yerlere, görevlere, maceralara göndermeyin." dedi.

Bağımsız Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Ümit Özdağ, Irak askerinin Kerkük'e girmesinin ardından bölgenin  tekrar Irak egemenliğine girdiğini kaydeden Özdağ şunları söyledi: "Irak ordusunun gerçekleştirdiği askeri harekat neticesinde Kerkük'te tekrar Irak egemenliğinin belil ölçülerde kuruldu. Burada özel statünün oluşturulması gerekiyor. AKP'nin Irak politikası başarılı olmadı. Bu nedenle, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı (IKBY) Mesut Barzani'nin hayaller görmesinin mümkün kılındı. PKK ile mücadele, Türkmenler ve Kerkük konuları Barzani ile ticari ilişkilere kurban edildi. Bölgedeki belirsizlik PKK'nın bölgede hem siyasi hem de fiziki mevziler kazanmasına imkan sağlayacak bir zemin oluşturdu. Bugün Barzani ile de ABD ile de yaşanan sorunlar, AKP'nin izlemiş olduğu, ilkesiz, zeminsiz, çekingen politikaların sonucudur."

ABD'nin PKK ve FETÖ'ye verdiği desteklere rağmen İncirlik'i kullanmasına izin verilmesini eleştiren Ümit Özdağ, şunları söyledi: "Dış politika ciddiyetsizlik kaldırmıyor. İçinde bulunulan dönemin ve bölgenin sürekli hata yapmayı kaldıracak bir zaman ve coğrafya değil. Dış politikanın Ortadoğu'da da çöktü. Somali'de gerçekleştirilen bombalı saldırıda esas hedef Türk büyükelçiliği ve Türk askeri birliğin olduğu yönünde iddialar var. Bakın tekerlek kırılmadan, araba devrilmeden uyarıyoruz, Türk askerini, bu tür bizi birinci derecede ilgilendirmeyen, çok riskli, başarı şansı tartışmalı yerlere, görevlere, maceralara göndermeyin."

Kerkük'te Türkiye'nin pozisyonunun ne olması gerektiğinin sorulması üzerine Özdağ şunları söyledi: "Türkiye'nin bölgesel aktörlerle daha yakın ilişkide olması, bölgedeki bölücü yapıların milli devletlerinin sınırlarını değiştirmesini engelleyici kararlı politika uygulanması, Barzani'nin bağımsızlık rüyalarını teşvik edici politika izlenmemesi, Habur Sınır Kapısı'nın kapatılması, uçuşların gerçek anlamda durdurulması, Bağdat ve Tahran ile birlikte Barzani'nin ekonomik ambargo içine itilmesi gerekiyor. Ayrıca  bölgedeki sınır değişikliklerini engelleyici askeri hazırlıkların da yapılması gerekiyor"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Ümit Özdağ basın açıklaması

Haber-Kamera: Nursima KESKİN/ ANKARA,

======================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mesut Barzani Ümit Özdağ Somali Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title